GoĹÄ: CZECZEN IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.07.03, 14:13 Może teraz przyjaciele zza Buga zastanowia sie przez chwilę nad swoją ingerencją w sprawy Czeczenii!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: mihau Re: 20 zabitych i ponad 30 rannych w wybuchach w IP: *.euv 05.07.03, 14:19 Jakakolwiek nie bylaby poiltyka Rosji w Czeczenii, to nie jest to metoda ktora mozna cos zmienic.... takie zwacanie na siebie uwagi prowadzi tylko do wiekszej nienawisci, a opinii miedzynarodowej dla sprawy czeczenskiej na pewno nie mozna pozyskac takimi metodami Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Europejczyk Cyniczna Rosja IP: *.acn.waw.pl 05.07.03, 14:28 To wlasnie cyniczna polityka Putina, imperializm rosyjski pcha Narod Czeczenski w desperacje. Ja gdyby mi wymordowano w bestialski ( rosyjski ) sposob rodzine na moich oczach nie wiem czy nie posunalbym sie do czegos, co na dzien dzisiejszy wydaje mi sie nieracjonalne. Metoda skuteczna. Znecamy sie nad narodem, ktory chcemy zniszczyc, zmuszamy do czynow desperackich ( robimy to po cichu, za przyzwoleniem milczacej, poprawnej politycznie opinii miedzynarodowej), a potem juz glosno i otwarcie nazywamy ich terrorystami, staramy sie przyzwyczaic swiat, ze kobiety i dziec tez trzeba mordowac, bo to terrorysci. Cyniczna, stara rosyjska metoda. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rafal Re: Cyniczna Rosja IP: *.proxy.aol.com 05.07.03, 14:52 Gość portalu: Europejczyk napisał(a): > To wlasnie cyniczna polityka Putina, imperializm rosyjski pcha Narod Czeczenski > > w desperacje. > Ja gdyby mi wymordowano w bestialski ( rosyjski ) sposob rodzine na moich > oczach nie wiem czy nie posunalbym sie do czegos, co na dzien dzisiejszy wydaje > > mi sie nieracjonalne. > > Metoda skuteczna. > Znecamy sie nad narodem, ktory chcemy zniszczyc, zmuszamy do czynow > desperackich ( robimy to po cichu, za przyzwoleniem milczacej, poprawnej > politycznie opinii miedzynarodowej), a potem juz glosno i otwarcie nazywamy ich > > terrorystami, staramy sie przyzwyczaic swiat, ze kobiety i dziec tez trzeba > mordowac, bo to terrorysci. > > Cyniczna, stara rosyjska metoda. --------------------------- Nie sadzi pan, ze stoi pan teraz po stronie terroryzmu? W taki zamach moze byc kazdy z nas w dowolnej chwili wciagniety. Kwestia przypadku. Sympatie moim zdaniem musza sie konczyc, gdy zaczyna sie tego typu terroryzm. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xegar Re: Cyniczna Rosja IP: *.dtvk.tpnet.pl 05.07.03, 15:09 Go?? portalu: rafal napisa?(a): > > Ja gdyby mi wymordowano w bestialski ( rosyjski ) sposob rodzine na moich > > oczach nie wiem czy nie posunalbym sie do czegos, co na dzien dzisiejszy > > wydaje mi sie nieracjonalne. > Nie sadzi pan, ze stoi pan teraz po stronie terroryzmu? Mysle, ze Europejczyk chcial w ten sposob powiedziec, ze ZRODLEM terroryzmu nie jest czyjes zepsucie czy fanatyzm, lecz dzialania uwazanie powszechnie (i nieslusznie) za cywilizowane. Terroryzm jest skutkiem, a nie przyczyna. Rosja teraz bedzie jeszcze gorsza wobec narodu czeczenskiego. Trudno sie temu dziwic z perspektywy rodzin ofiar, jednak jest to gaszenie ognia benzyna. Pozdrawiam. Xe. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rafal Re: Cyniczna Rosja IP: *.proxy.aol.com 05.07.03, 15:32 Gość portalu: xegar napisał(a): > Go?? portalu: rafal napisa?(a): > > > > Ja gdyby mi wymordowano w bestialski ( rosyjski ) sposob rodzine na m > oich > > > oczach nie wiem czy nie posunalbym sie do czegos, co na dzien dzisiej > szy > > > wydaje mi sie nieracjonalne. > > Nie sadzi pan, ze stoi pan teraz po stronie terroryzmu? > > Mysle, ze Europejczyk chcial w ten sposob powiedziec, ze ZRODLEM > terroryzmu nie jest czyjes zepsucie czy fanatyzm, lecz dzialania > uwazanie powszechnie (i nieslusznie) za cywilizowane. Terroryzm > jest skutkiem, a nie przyczyna. Rosja teraz bedzie jeszcze > gorsza wobec narodu czeczenskiego. Trudno sie temu dziwic z > perspektywy rodzin ofiar, jednak jest to gaszenie ognia benzyna. > > Pozdrawiam. Xe. ------------------------------------ Porownaj zamachy w czasie II wojny np. Heydrich, Kutschera. Bo te ww. panstwa sa w stanie wojny. Zamachy byly skierowane przeciw konkretnym osobom. Malo kto potepi zamach na rosyjskiego generala w Czeczeni. Zadnym strukturom wojskowym nie przychodzilo kiedys do glowy, robic rzez wsrod ludnosci cywilnej konkretnej nacji. Jest to nie skutek jak piszesz tylko, przekroczenie pewnej moralnej bariery. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xegar Re: Cyniczna Rosja IP: *.dtvk.tpnet.pl 05.07.03, 20:44 Gość portalu: rafal napisał(a): > Porownaj zamachy w czasie II wojny np. Heydrich, Kutschera. > Bo te ww. panstwa sa w stanie wojny. Zamachy byly skierowane przeciw konkretnym > > osobom. > Malo kto potepi zamach na rosyjskiego generala w Czeczeni. A zamach na np. amerykanskiego generala w Iraku? Nie zebym oponowal, ale roznica chyba bedzie i warto sie zastanowic dlaczego. > Zadnym strukturom wojskowym nie przychodzilo kiedys do glowy, robic rzez wsrod > ludnosci cywilnej konkretnej nacji. 200 lat przed Kutschera malo komu przychodzilo do glowy wojowanie w miescie, bombardowania itp. To po prostu postep. Niedobry, ale chyba nieuchronny jego przejaw. Strach pomyslec, co bedzie potem. > Jest to nie skutek jak piszesz tylko, przekroczenie pewnej moralnej bariery. To kolejny przejaw postepu, niestety. Zamachy terrorystyczne na ludnosc cywilna staly sie mozliwe, bo wywoluja rozglos. Nie byloby go, gdyby nie zmiany w komunikacji, powodowane technologia, ale takze wspolczesna ekonomia, gdzie sensacja przynosi zyski. Popatrz, kilka godzin po calym zdarzeniu o sprawie wiedza miliony ludzi. Popatrzylem wlasnie do WIEM i widze, ze Czeczenia o niepodleglosc walczy od XVIII wieku. Zmienialy sie tylko metody... Pozdrawiam. Xe. PS. Nie popieram terrorystow w jakikolwiek sposob - to na wypadek, gdyby ktos zle zrozumial moja wypowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marioosh ??? my na pewno na tej samej planecie żyjemy ??? IP: *.chello.pl 06.07.03, 11:30 Gość portalu: rafal napisał(a): .... > Zadnym strukturom wojskowym nie przychodzilo kiedys do glowy, robic rzez wsrod > ludnosci cywilnej konkretnej nacji. ------- bez urazy ale to zdanie jest cokolwiek idiotyczne. widać uczyliśmy się innej historii, bo ja NIE ZNAM żadnej poważnej (dużej) wojny która by nie polegała na eksterminacji właśnie ludności cywilnej... z wyjątkiem ostatnich dwóch (a szczególnie ostatniej) wojny w iraku (panowie przeciwnicy ameryki - tak przy okazji) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tony terror w Moskwie IP: *.proxy.aol.com 07.07.03, 01:43 Terror to jest terror. Nie ma dobrego i zlego terroryzmu.Wstyd mi za tych Polakow,ktorzy bagatelizuja takie zdarzenia, albo wrecz twierdza ze im sie "nalezalo". Przyjaciele Rosjanie, jesli ktorys to przeczyta, bardzo Wam wspolczuje i domyslam sie co czuja rodzice tych pozabijanych mlodych ludzi. Ja tez mam dzieci wlasnie w wieku tych co tam pogineli Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: podpucha http://www1.gazeta.pl/kraj/1093892,34308,1560554.h IP: 195.150.162.* 07.07.03, 02:20 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rosjanin Re: terror w Moskwie IP: 80.247.32.* 07.07.03, 16:48 Gość portalu: tony napisał(a): > Przyjaciele Rosjanie, jesli > ktorys to przeczyta, bardzo Wam wspolczuje i domyslam sie co > czuja rodzice tych pozabijanych mlodych ludzi. Ja tez mam dzieci wlasnie w wieku tych co tam pogineli Dziekuje. Dlugo mieszkalem w Polsce i zawsze kochalem Wasz kraj, ale gdy czytam opinie, ze "nam sie nalezalo', to ta milosc natychmiast znika... Znam historie, wiem, ze Rosjanie jako narod nigdy nie byli zbutnio zaawansowani cywilizacyjnie, ale nie znosze uogolnien i tym bardziej nie mam zamiaru odpowiadac za caly swoj narod lub konkretnych zbrodniarzy, takich jak pulkownik Budanow, o ktorym, jako dziennikarz, czesto pisze i, zapewniam Was, staram sie pisac prawde, bo dostep do prawdy na szczescie jeszcze tu mamy... Co innego, ze ponad 70% Rosjan nie chca tej prawdy znac i za rok znow pojda glosowac na Putina... Ja nie naleze do tej wiekszosci... Pozdrawiam z Moskwy... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: antysowieticus Re: terror w Moskwie IP: *.dip.t-dialin.net 03.08.03, 15:27 serdeczne pozdrowienia! ja czesto uogolniam ale niezlomnie wierze i sie ciesze z tego, ze tacy ludzie jak pan istnieja.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marioosh ja nie sądzę IP: *.chello.pl 06.07.03, 11:21 pan rafał napisał: > Nie sadzi pan, ze stoi pan teraz po stronie terroryzmu? > W taki zamach moze byc kazdy z nas w dowolnej chwili wciagniety. Kwestia > przypadku. > Sympatie moim zdaniem musza sie konczyc, gdy zaczyna sie tego typu terroryzm. ---------- panie rafale, pan chyba niedokładnie przeczytał co europejczyk napisał. to nie próba usprawiedliwienia teroryzmu tylko próba zrozumienia jego przyczyn. I ustalenia WŁAŚCIWYCH WINNYCH tych zamachów. Każdy kto umie logicznie myśleć i wyciągać wnioski MUSI rozumieć że za te zamachy nie odpowiadają czeczeni lecz rosyjskie władze i ich polityka. To że każdy z nas (pan i ja także) możemy być wśród kolejnych ofiar jakiegoś zamachu terorystycznego powinno tym bardziej skłaniać do potępienia polityki która do tego doprowadza. Rzecz w tym by swój gniew kierować w stronę RZECZYWISTYCH sprawców tych tragicznych i chorych działań. jeszcze inna sprawa to dostrzeżenie KOMU RZECZYWIŚCIE te zamachy przynoszą korzyść. Bo przecież nie czeczenom i ich słusznej walce o niepodległość!!! Nie mam złudzeń że te moralne wszy ludzkie w mundurach zapełniające kreml i kilka innych obiektów w moskwie i nie tylko w duchu zacierają ręce słysząc o kolejnych zamachach. Bo daje im to przyzwolenie i poparcie społeczne do realizacji swych brudnych finansowych i psychopatycznych interesów na kaukazie. smutne tylko że niestety większość społeczeństwa rosyjskiego nie umie myślec i nie odróżnia własnego tyłka od łokcia (zresztą nie tylko rosyjskie społeczeństwo cierpi na głupotę). gdyby ci ludzie (społeczeństwo) umieli samodzielnie myśleć wojny w czeczenii już by dawno nie było a wojskowi którzy do niej doprowadzili już by zalegali szpitalne chłodnie. niestety (także u nas) myślenia i logiki w szkole (ani w domu) nie uczą. za to dowie się pan tam kiedy była bitwa pod warną i jak się rozmnaża pantofelek. pozdrawiam i do myślenia zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: adler Re: Cyniczna Rosja IP: *.elblag.dialog.net.pl 07.07.03, 10:09 Gość portalu: rafal napisał(a): > Gość portalu: Europejczyk napisał(a): > > > To wlasnie cyniczna polityka Putina, imperializm rosyjski pcha Narod > Czeczenski > > > > w desperacje. > > Ja gdyby mi wymordowano w bestialski ( rosyjski ) sposob rodzine na moich > > oczach nie wiem czy nie posunalbym sie do czegos, co na dzien dzisiejszy > wydaje > > > > mi sie nieracjonalne. > > > > Metoda skuteczna. > > Znecamy sie nad narodem, ktory chcemy zniszczyc, zmuszamy do czynow > > desperackich ( robimy to po cichu, za przyzwoleniem milczacej, poprawnej > > politycznie opinii miedzynarodowej), a potem juz glosno i otwarcie nazywam > y > ich > > > > terrorystami, staramy sie przyzwyczaic swiat, ze kobiety i dziec tez trzeb > a > > mordowac, bo to terrorysci. > > > > Cyniczna, stara rosyjska metoda. > --------------------------- > Nie sadzi pan, ze stoi pan teraz po stronie terroryzmu? > W taki zamach moze byc kazdy z nas w dowolnej chwili wciagniety. Kwestia > przypadku. > Sympatie moim zdaniem musza sie konczyc, gdy zaczyna sie tego typu terroryzm. ==================== ok-jest jakas racja w tym- i na pewno uczciwsza metoda bylaby otwarta walka czeczenskich partyzantow przeciw rosyjskim zolnierzom- czyli 2 tys. czecznow uzbrojonych w karabiny przeciwko kilkuset tysiecznej armii rosyjskiej z czolgami,dzailami,samolotami,,, obserwujemy to dzialania typu oko za oko- w Czeczenii tez morduje sie ludnosc cywilna-zatem vet za vet! moze to nie do konca trafne porownanie-ale podczas 2 wojny sw. polscy partyzanci takze bronili sie przeciw okupantowi i organizowali akcje zbrojne na terenie Polski i poza jej granicami-gdzie nie zawsze ofiarami byli jedynie wojskowi,,, Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: voy Re: Ty opisujesz Czeczenie czy... IRAK??? IP: *.client.attbi.com 05.07.03, 16:46 a ta idiotka wszedzie swoje-o czym sie nie zacznie mowic ta nawiedzona ciagle o Bushu i USA.Obsesja>pelna nienawisc.Moze jej kiedys amerykanie wizy odmowili? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rex Re: Ty opisujesz Czeczenie czy... IRAK??? IP: *.31.35.93.Dial1.NewYork1.Level3.net 05.07.03, 16:56 Gość portalu: voy napisał(a): > a ta idiotka wszedzie swoje-o czym sie nie zacznie mowic ta > nawiedzona ciagle o Bushu i USA.Obsesja>pelna nienawisc.Moze jej > kiedys amerykanie wizy odmowili? Pewnie tak. To jedna z tych bab - azbestowek, ktore by go zarly aby zarobic extra kilka groszy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: HaHa Re: Ty opisujesz Czeczenie czy... IRAK??? IP: *.proxy.aol.com 05.07.03, 17:40 Gość portalu: rex napisał(a): > Gość portalu: voy napisał(a): > > > a ta idiotka wszedzie swoje-o czym sie nie zacznie mowic ta > > nawiedzona ciagle o Bushu i USA.Obsesja>pelna nienawisc.Moze > jej > > kiedys amerykanie wizy odmowili? > > Pewnie tak. To jedna z tych bab - azbestowek, ktore by go zarly > aby zarobic extra kilka groszy. Oj, oj Panowie dyskutanci - troche lagodniej z ta "krytyka" wypowiedzi poprzedniczki -:). Porownywanie metod i motywow dzialan USA w Iraku i Rosjan w Czeczenii - jest rzeczywiscie niezbyt szczesliwe - fakt. Pojecie "terroryzmu" - tez zalezy od punktu widzenia!. Nie ma skutkow bez przyczyn!. Tylko!.... - Amerykanom zapewne nie mozna zarzucic iz chcieli ujarzmic Narod iracki i los tego Narodu nie jest im zupelnie obojetny - aczkolwiek demokratyczne struktury polityczne i kultura chrzescijanska w muzulmanskim srodowisku, co bylo do przewidzenia, jeszcze dlugo nie beda pasowac do tamtej mentalnosci. Jakie wartosci spoleczno-kulturowo-ekonomiczne chcieli Rosjanie "wyeksportowac" do Czeczenii plus metodyka ich dzialan "pokojowych" tamze - stoi na zupelnie innym biegunie. O pojeciu terroryzmu w naszym, opartym na zachodnioeuropejskim systemie zasad i wartosci pojeciu - nie mozna tu mowic!. Dla drugiej strony to ... Swieta Wojna z religijna i nacjonalna podbudowa!. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Jestem obywatelka Wlk. Brytanii, azbesciarzu! 05.07.03, 18:01 I czas jaki mam na wysmiewanie chamow na necie najlepiej wskazuje, ze o chleb powszedni martwic sie nie musze. To was boli, wolki roboczo-zbozowe, neprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 85.letni komentator Re: Jestem obywatelka Wlk. Brytanii, azbesciarzu! IP: *.vnburn01.mi.comcast.net 05.07.03, 18:23 Gabriela Dziecko Drogie! Oczywiscie poprzednie wypowiedzi na Twoj temat nie mozna zaliczyc do wytwornych. Ale z kolei rzeczywiscie Twoje komentarze sa nad wyraz nie na miejscu.Mylisz podstawowe pojecia. Nie mozesz pamietac II Wojny Swiatowej bos za mloda, ale staraj sie czytac na ten temat nie tylko tzw. "katolickie", czyli parafialne gazetki pisane przez pozal sie Boze "patriotow", ktorzy na ogol nigdy w zyciu nie powachali prochu...Ten facet, ktory pisal o zamachach na Heydricha i Kutschere ma racje. Zbrodniarzy mozna bylo tylko w taki sposob wyeliminowac, zeby dalej nie popelniali zbrodni. Ale zabijanie Bogu ducha winnej ludnosci cywilnej jest niczym innym, tylko zwykla, najpodlejsza ZBRODNIA i dlatego trzeba to tepic wszelkimi sposobami, rozumiesz? A do tego wyobraz sobie, do tzw. swietej wojny nawoluja w wiekszosci ludzie do tego nie powolani, bo tylko wysokiej rangi duchowny islamski ma do tego prawo i NIKT inny! A co do "azbesciarzy". Zadna praca nie hanbi! Ja sam, bedac w USA, ktorej dzisiaj jestem obywatelem, sprzatalem prywatne domKI, zeby zarobic nie tylko na utrzymanie, ale rowniez na nauke! Bylem wiele lat wykladowca na uniwersytecie i wykladalem, nie wykladzine, tylko matematyke, z ktora wiekszosc ludzi miala ogromne klopoty. Na marginesie: te klopoty mieli w 90% na skutek beznadziejnych nauczycieli, a tylko w 10% na skutek swojego lenistwa. Matematyki do pewnych oczywiscie granic mozna przyslowiowego psa nauczyc! Podobnie jest z komentarzami: najpierw poczytaj wszystko, co mozna "z lewej i z prawej", a potem zacznij sama myslec. Jestem pewny, ze wowczas Twoje komentarze beda w miare obiektywne, czego Ci z calego serca zycze Gabrysiu! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Czcigodny starcze, CO w mych wypowiedziach NIE 05.07.03, 19:41 JEST OBIEKTYWNE? Mimo calej sympatii dla ruchow narodowowyzwolenczych nie popieram TERRORYZMU. I za jego jedyna dopuszczalna forme uwazam TERROR INDYWIDUALNY - jaki ruch oporu stosowal w czasie II Wojny Swiatowej. Nb. historie znam wcale niezle, jako nie tylko absolwentka, ale i b. pracownik naukowo-dydaktyczny Wydz.Historycznego UW. Znam sie - i to zawodowo - na polityce. I nie ulega watpliwosci, ze zamachy "czarnych wdow" maja bardzo malo wspolnego z interesem czeczenskim, za to bardzo duzo z ekstremizmem Basajewa i Al Qaeda. Mam tez niewatpliwa racje, ze te chamy sie ciesza, ze mlodzi Rosjanie zgineli w tymze zamachu. Bo TCHORZE potrafia tylko pyskowac na necie. I GLOSOWAC NA KOMUNE!!! Jasne, zadna praca nie hanbi - ale to nie ja zaczelam z tym azbestem. Jak i nie ja wierzylam w "poszlaki" Powella, fabrykowane na uzytek tychze BEZMOZGOWCOW, silnych w gebie CUDZA SILA!!! To gnojki. I dziwie sie, ze ktos w Panskim wieku tego nie widzi! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rex Re: Czcigodny starcze, CO w mych wypowiedziach NI IP: *.31.35.93.Dial1.NewYork1.Level3.net 05.07.03, 20:12 gabrielacasey napisała: > JEST OBIEKTYWNE? Mimo calej sympatii dla ruchow narodowowyzwolenczych nie > popieram TERRORYZMU. I za jego jedyna dopuszczalna forme uwazam TERROR > INDYWIDUALNY - jaki ruch oporu stosowal w czasie II Wojny Swiatowej. Nb. > historie znam wcale niezle, jako nie tylko absolwentka, ale i b. pracownik > naukowo-dydaktyczny Wydz.Historycznego UW. Znam sie - i to zawodowo - na > polityce. I nie ulega watpliwosci, ze zamachy "czarnych wdow" maja bardzo malo > wspolnego z interesem czeczenskim, za to bardzo duzo z ekstremizmem Basajewa i > Al Qaeda. > Mam tez niewatpliwa racje, ze te chamy sie ciesza, ze mlodzi Rosjanie zgineli w > > tymze zamachu. Bo TCHORZE potrafia tylko pyskowac na necie. I GLOSOWAC NA > KOMUNE!!! > Jasne, zadna praca nie hanbi - ale to nie ja zaczelam z tym azbestem. Jak i nie > > ja wierzylam w "poszlaki" Powella, fabrykowane na uzytek tychze BEZMOZGOWCOW, > silnych w gebie CUDZA SILA!!! To gnojki. I dziwie sie, ze ktos w Panskim wieku > tego nie widzi! Lepiej zamknij niewayparzony ryj. Czapka z glowy przed 85 letnim komentatorem, prostaku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rex Madry! I umie napisac, i wytlumaczyc, i wogole... IP: *.31.35.93.Dial1.NewYork1.Level3.net 05.07.03, 20:21 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A GDZIE ja nawiazuje do II Swiatowej? Cos mu sie 05.07.03, 21:03 nie na temat zwidzialo, ale w tym wieku juz tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: Czcigodny starcze, CO w mych wypowiedziach NI IP: *.ny5030.east.verizon.net 05.07.03, 21:58 gabrielacasey napisała: > JEST OBIEKTYWNE? Mimo calej sympatii dla ruchow narodowowyzwolenczych nie > popieram TERRORYZMU. I za jego jedyna dopuszczalna forme uwazam TERROR > INDYWIDUALNY - jaki ruch oporu stosowal w czasie II Wojny Swiatowej. Nb. > historie znam wcale niezle, jako nie tylko absolwentka, ale i b. pracownik > naukowo-dydaktyczny Wydz.Historycznego UW. Znam sie - i to zawodowo - na > polityce. I nie ulega watpliwosci, ze zamachy "czarnych wdow" maja bardzo malo > wspolnego z interesem czeczenskim, za to bardzo duzo z ekstremizmem Basajewa i > Al Qaeda. > Mam tez niewatpliwa racje, ze te chamy sie ciesza, ze mlodzi Rosjanie zgineli w > > tymze zamachu. Bo TCHORZE potrafia tylko pyskowac na necie. I GLOSOWAC NA > KOMUNE!!! > Jasne, zadna praca nie hanbi - ale to nie ja zaczelam z tym azbestem. Jak i nie > > ja wierzylam w "poszlaki" Powella, fabrykowane na uzytek tychze BEZMOZGOWCOW, > silnych w gebie CUDZA SILA!!! To gnojki. I dziwie sie, ze ktos w Panskim wieku > tego nie widzi! Coz...Irlandczycy takze wywalczyli sobie niepodleglosc dzieki terroryzmowi...gdyby nie ich determinacja dalej emigrawolaiby za chlebem lub umierali z glodu na ojczystej ziemi...daj mi jeden jedyny przyklad z Historii W. Brytanii gdzie Angole oddali cos dobrowolnie???? Popieranie badz nie terroryzmu i tak niczego nie zmieni w swiadomosci Czeczenow....wasze puste gadanie i tak niczego nie zmieni... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey I tu cie mam: IRA niegdys stosowala WYLACZNIE 05.07.03, 23:05 ow terror indywidualny - vide: slawny zamach w Gibraltarze na krolewskiego wujka. I to byla tzw. Official IRA, z tradycjami w XIX wieku, R. Emmecie, etc.etc. W latach 60-tych, ze wzgledu na swoisty elitaryzm Officials (i niestety przy poparciu kosciola katolickiego Republiki) powstala jej chamska konkurencja - Provisional IRA. I wlasnie Provos rozpoczeli swa terrorystyczna dzialalnosc typu podlozenia bomby w londynskim McDonaldsie pelnym dzieciarni czy ... finansujac sie z haraczy sciaganych z supermarketow (min. Tesco) i napadow na banki w samym ...Dublinie. Ona tez stworzyla slawna budowlana mafie w N.Y., ktora w latach 80-tych wyparla z rynku Cosa Nostre - mozesz o tym wiedziec z amerykanskich gazet(te glowy konkurencji, odnajdowywane w oczyszczalniach sciekow itd.itp.)Tradycje terroru indywidualnego kontynuowala INLA, min. z irlandcka para, jakby Bonny & Clyde, tj. "Mad Dog" z zona, polujacy na funkcjonariuszy SAS z furgonetki. Nb. ustrzelono ich dopiero w 1994, i to w Drohedzie (Republlika), i nie Angole, a irlandzka republikanska policja. Wiecej udalo sie IRA zdobyc slawnym strajkiem glodowym Bobbiego Sandsa i jego 9 kumpli (nb. mieszanka Provincional z IRA; wyjatkowo - zwykle IRA mordowala INLA, jak AL AK), ktorzy zaglodzili sie na smierc w 1981, oraz polityczna dzialalnoscia G.Adamsa i calej jego partii (nb. ze wsparciem tejze samej partii w Republice), nizli dzieki zamachom bombowym, jak te w supermaketach, megastorach czy zapyzialej wioszczynie Omagh. Dzisiaj Provos sa w polityce i bandytyzmie (protection raket w Dublinie!!!), na ich miejsce pojawila sie Real IRA, powracajaca znow do terroru indywidualnego (min. zamach na stacje telewizyjna). IRA jest swietnie osadzona w systemie prawnym i gospodarczym obu krajow. I to coraz lepiej. Mnie wisi - znamy osobiscie Barry'ego Fitz-Patricka (na polskim forum mozna), brata jednego z ministrow Republiki i samej wierchuszki Provisional. Naszemu Czeczenowi z GW, Borzikowi, juz mowilam, ze i zdaniem IRA inny terror, nizli indywidualny, to samobojstwo polityczne. I represje na wlasnej ludnosci cywilnej (Bloody Sunday w Belfascie). Nie bylabym sprawiedliwa, gdybym w tym rzekomym "sukcesie" IRA nie docenila roli prezydenta Clintona. I tyle. Moze jeszcze to, Grafie, ze trafiles na moj temat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: I tu cie mam: IRA niegdys stosowala WYLACZNIE IP: *.ny5030.east.verizon.net 06.07.03, 00:34 gabrielacasey napisała: > ow terror indywidualny - vide: slawny zamach w Gibraltarze na krolewskiego > wujka. I to byla tzw. Official IRA, z tradycjami w XIX wieku, R. Emmecie, > etc.etc. W latach 60-tych, ze wzgledu na swoisty elitaryzm Officials (i > niestety przy poparciu kosciola katolickiego Republiki) powstala jej chamska > konkurencja - Provisional IRA. I wlasnie Provos rozpoczeli swa terrorystyczna > dzialalnosc typu podlozenia bomby w londynskim McDonaldsie pelnym dzieciarni > czy ... finansujac sie z haraczy sciaganych z supermarketow (min. Tesco) i > napadow na banki w samym ...Dublinie. Ona tez stworzyla slawna budowlana mafie > w N.Y., ktora w latach 80-tych wyparla z rynku Cosa Nostre - mozesz o tym > wiedziec z amerykanskich gazet(te glowy konkurencji, odnajdowywane w > oczyszczalniach sciekow itd.itp.)Tradycje terroru indywidualnego kontynuowala > INLA, min. z irlandcka para, jakby Bonny & Clyde, tj. "Mad Dog" z zona, > polujacy na funkcjonariuszy SAS z furgonetki. Nb. ustrzelono ich dopiero w > 1994, i to w Drohedzie (Republlika), i nie Angole, a irlandzka republikanska > policja. Wiecej udalo sie IRA zdobyc slawnym strajkiem glodowym Bobbiego Sandsa > > i jego 9 kumpli (nb. mieszanka Provincional z IRA; wyjatkowo - zwykle IRA > mordowala INLA, jak AL AK), ktorzy zaglodzili sie na smierc w 1981, oraz > polityczna dzialalnoscia G.Adamsa i calej jego partii (nb. ze wsparciem tejze > samej partii w Republice), nizli dzieki zamachom bombowym, jak te w > supermaketach, megastorach czy zapyzialej wioszczynie Omagh. Dzisiaj Provos sa > w polityce i bandytyzmie (protection raket w Dublinie!!!), na ich miejsce > pojawila sie Real IRA, powracajaca znow do terroru indywidualnego (min. zamach > na stacje telewizyjna). IRA jest swietnie osadzona w systemie prawnym i > gospodarczym obu krajow. I to coraz lepiej. Mnie wisi - znamy osobiscie > Barry'ego Fitz-Patricka (na polskim forum mozna), brata jednego z ministrow > Republiki i samej wierchuszki Provisional. > Naszemu Czeczenowi z GW, Borzikowi, juz mowilam, ze i zdaniem IRA inny terror, > nizli indywidualny, to samobojstwo polityczne. I represje na wlasnej ludnosci > cywilnej (Bloody Sunday w Belfascie). Nie bylabym sprawiedliwa, gdybym w tym > rzekomym "sukcesie" IRA nie docenila roli prezydenta Clintona. I tyle. Moze > jeszcze to, Grafie, ze trafiles na moj temat!!! Faktem jest ze dzieki terroryzmowi wywalczyli sobie niepodleglosc i nie ma zbyt duzej roznicy czy byla to taka czy tez inna odmiana terroryzmu...z drugiej strony Angole jak i ruscy przez wieki uprawiali terroryzm panstwowoy calkiem legalnie i przy akceptacji innych narodow. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Terror indywidualny to nie jest TERRORYZM. 06.07.03, 01:44 Pierwszy z nich sama dopuszczam, uwazam za etyczny, gdy nie ma innego wyjscia. Drugi mi sie nie podoba, bo tych naprawde winnych NIE BOLI: plebsem to nikt sie nie mysli przejmowac. Przynajmniej na dlugo przed...elekcja. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: Terror indywidualny to nie jest TERRORYZM. IP: *.ny5030.east.verizon.net 06.07.03, 01:52 gabrielacasey napisała: > Pierwszy z nich sama dopuszczam, uwazam za etyczny, gdy nie ma innego wyjscia. > Drugi mi sie nie podoba, bo tych naprawde winnych NIE BOLI: plebsem to nikt sie > > nie mysli przejmowac. Przynajmniej na dlugo przed...elekcja. dlaczego wiec boli cie smierc tych kilku ruskich zasrancow..toz to tez plebs! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Bo nie jestem pewna,czy nie bylo tam pra-prawnukow 06.07.03, 13:45 np. grafa Tolstoja. A "ruskimi zasrancami" przejmuje sie instrumentalnie i pragmatycznie: te dwie zywe czeczenskie bomby miogly byc uzyte efektywniej z politycznego punktu widzenia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino pra-prawnukamiTolstoja zajal sie Stalin... IP: *.ny5030.east.verizon.net 06.07.03, 22:53 Rosja plebsem stoi.. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey I tu sie mylisz, grafie. Lew mial kilku synow. 06.07.03, 23:57 Nawet w sowieckiej dyplomacji (bo i racja, plebs jezykami i klasa nie dysponowal), min. na Balkanach. Jednego z wnukow - jakby kopia dziada - osobiscie znalam: profesor tamtejszej akademii nauk w Moskwie, Nikita Tolstoj. Chyba juz nie zyje, ale napewno pozostawil synow. Z innej linii - poetka Tolstaja, za komuny w Londynie, chyba wrocila do Rosji. Nb. graf-profesor otaczal sie w tej akademii niedobitkami arystokracji - min. mlodym ksieciem Gura. I to dla mnie wlasnie ta najciekawsza Rosja, ktorej mi zal. I z ktora trzymam (zebys ty znal ich opowiesci, takze i te z czasow Stalina). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: I tu sie mylisz, grafie. Lew mial kilku synow IP: *.ny5030.east.verizon.net 07.07.03, 00:12 gabrielacasey napisała: > Nawet w sowieckiej dyplomacji (bo i racja, plebs jezykami i klasa nie > dysponowal), min. na Balkanach. Jednego z wnukow - jakby kopia dziada - > osobiscie znalam: profesor tamtejszej akademii nauk w Moskwie, Nikita Tolstoj. > Chyba juz nie zyje, ale napewno pozostawil synow. Z innej linii - poetka > Tolstaja, za komuny w Londynie, chyba wrocila do Rosji. Nb. graf-profesor > otaczal sie w tej akademii niedobitkami arystokracji - min. mlodym ksieciem > Gura. I to dla mnie wlasnie ta najciekawsza Rosja, ktorej mi zal. I z ktora > trzymam (zebys ty znal ich opowiesci, takze i te z czasow Stalina). Moze i tradycje maja piekne...tez mielismy kiedys piekne tradycje...rozwoj kultury i nauki...niestety przyszedl ruski i szlag to wszystko trafil. Im Rosja slabsza tym lepeij dla nas :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Klara Re: Czcigodny starcze, CO w mych wypowiedziach NI IP: *.92-200-80.adsl.skynet.be 05.07.03, 23:00 gabrielacasey napisała: Nb. > historie znam wcale niezle, jako nie tylko absolwentka, ale i b. pracownik > naukowo-dydaktyczny Wydz.Historycznego UW. Znam sie - i to zawodowo - na > polityce. I nie ulega watpliwosci... > Mam tez niewatpliwa racje, ze te chamy sie ciesza, ze mlodzi Rosjanie zgineli w > > tymze zamachu. Bo TCHORZE potrafia tylko pyskowac na necie. I GLOSOWAC NA > KOMUNE!!! > Jasne, zadna praca nie hanbi - ale to nie ja zaczelam z tym azbestem. Jak i nie > > ja wierzylam w "poszlaki" Powella, fabrykowane na uzytek tychze BEZMOZGOWCOW, > silnych w gebie CUDZA SILA!!! To gnojki. I dziwie sie, ze ktos w Panskim wieku > tego nie widzi! Oh,my God!!! Co za tupecik i kulturka.. Przy tym niestety frustracja i niedowartosciowanie wyziera z kazdego prawie zdania pani Gabrieli. Musi biedaczka brac udzial w co drugiej dyskusji na forum, bo pewnie sluchaczy tych i innych madrosci zabraklo w jej otoczeniu. Nie ma sie gdzie wymadrzac. Pracownik naukowo-dydaktyczny...ha,ha,ha! Na szczescie byly... Wielka Brytania nie zyskala wiele na przyjeciu jej w poczet swych obywateli... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Byly w Polsce (to prawda). Obecny w UK. A i ciebie 05.07.03, 23:08 zzera zawisc? Bylabys szczesliwa, gdyby Rosjanie z Czeczenami wyrzneli sie na smierc? Dolaczasz do glosow tych zwyrodnialcow, ktorzy ciesza sie z trupow tych rosyjskich dzieciakow? Zaiste, reprezentujesz soba typowo POLACZKOWA "KULTURE" !!! I typowo polska GLUPOTE. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: Byly w Polsce (to prawda). Obecny w UK. A i c IP: *.ny5030.east.verizon.net 06.07.03, 00:36 gabrielacasey napisała: > zzera zawisc? Bylabys szczesliwa, gdyby Rosjanie z Czeczenami wyrzneli sie na > smierc? Dolaczasz do glosow tych zwyrodnialcow, ktorzy ciesza sie z trupow tych > > rosyjskich dzieciakow? Zaiste, reprezentujesz soba typowo > POLACZKOWA "KULTURE" !!! I typowo polska GLUPOTE. Nad Polakami jakos nikt w Rosji nie plakal... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Plakal. I zaraz do polskich trupow dolaczal. 06.07.03, 01:47 Zapewne po to, by sie dluzej nie meczyl... Takie carskie i stalinowskie milosierdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: Plakal. I zaraz do polskich trupow dolaczal. IP: *.ny5030.east.verizon.net 06.07.03, 01:53 gabrielacasey napisała: > Zapewne po to, by sie dluzej nie meczyl... Takie carskie i stalinowskie > milosierdzie. no tak lud w Rosji niezwykle milosierny :) widac to po grobach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mt Re: Czcigodny starcze, CO w mych wypowiedziach NI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.03, 01:34 Gabi.... Czy Ty masz psychozę M-D? I teraz masz fazę M? Dalej mi się nie chce pisać bo nie warto... Jesteś historykiem więc już niedługo ludzie będą Ciebie wspominali jako niezły żart :)))) a swoją drogą skąd u historyka takie przywiązanie do statusu materialnego??? brak dystansiku? Nie chodzi o to co się ma ale o dążenie - tak mądrzy ludzie prawią... Czy nie przyszło Ci do głowy że może ludzie nie chcą czytać tych megabajtów Twoich "złotych myśli"? Prawo popytu i podaży - Ciebie jest po prostu nadpodaż. Ja Ciebie łukiem omijam ... do momentu kiedy się wymądrzasz wobec osób których raczej powinnaś słuchać i podziękować za ich uwagi.... Z harcerskim pozdrowieniem - WAL SIĘ Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Czy historyk musi zyc w nedzy? Bo taka norma w RP? 06.07.03, 01:48 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mt Re: Jestem obywatelka Wlk. Brytanii, azbesciarzu! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.03, 01:23 Dziękuję Ci :))) i Proszę o Twój trzeźwy głos na forum. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rex Re: Jestem obywatelka bez obywatelstwa GB. IP: *.31.35.93.Dial1.NewYork1.Level3.net 05.07.03, 19:26 gabrielacasey napisała: > I czas jaki mam na wysmiewanie chamow na necie najlepiej wskazuje, ze o chleb > powszedni martwic sie nie musze. To was boli, wolki roboczo- zbozowe, neprawdaz? Jestes chamem, nie tylko azbestowcwem. W dodatku azbestowcem bez pracy. Lepiej ustaw sie w kolejce bo nic dzisiaj nie zarobisz, smierdzielu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rex Zalegalizowano cie smieciu? IP: *.31.35.93.Dial1.NewYork1.Level3.net 05.07.03, 19:52 HAHAHA! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A ciebie zadna Amerykanka via zwiazki malzenskie 05.07.03, 19:55 nie chciala zalegalizowac? I KTO tu jest wiekszym smieciem? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rex Re: A ciebie zadna Amerykanka via zwiazki malzens IP: *.31.35.93.Dial1.NewYork1.Level3.net 05.07.03, 19:57 gabrielacasey napisała: > nie chciala zalegalizowac? I KTO tu jest wiekszym smieciem? No... pewnie ja. Ty przestalas byc smieciem bo zostalas zalegalizowana. Hahaha! Pewnie dlatego w dalszyma ciagu musisz wdychac azbest. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rex Dlaczego legalizuje sie smieci? IP: *.31.35.93.Dial1.NewYork1.Level3.net 05.07.03, 19:55 Bueee! Zygac mie sie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Powsciekaj sie jeszcze, Zero. Baaardzo mnie to 05.07.03, 20:12 smieszy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mt Re: Jak ten IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.03, 01:38 Gabi ... faza Maniakalna? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: $ Re: Jestem obywatelka Wlk. Brytanii, azbesciarzu! IP: *.home.cgocable.net 05.07.03, 19:48 Gdzie w takiej waznej chwili jest prawnik Marcuss- cracuss??? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Moze w twoim Jackowie: tak sie tego nazwiska, ty 05.07.03, 19:56 ciemna, nieoswiecona maso, NIE PISZE!!! Osmieszaj sie dalej, holoto... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: antysowieticus Re: Jestem obywatelka Wlk. Brytanii, azbesciarzu! IP: *.dip.t-dialin.net 05.07.03, 20:27 najgorsi Polacy to ci,ktorzy sie swego obywatelstwa wyparli aby dostac obce...ja mieszkam w niemczech ale polskiego obywatelstwa nigdy sie nie pozbede.... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Mam podwojne, Misiu! Prawo UK zrzeczenia sie nie 05.07.03, 21:04 wymaga! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: Jestem obywatelka Wlk. Brytanii, azbesciarzu! IP: *.ny5030.east.verizon.net 05.07.03, 22:02 Gość portalu: antysowieticus napisał(a): > najgorsi Polacy to ci,ktorzy sie swego obywatelstwa wyparli aby > dostac obce...ja mieszkam w niemczech ale polskiego obywatelstwa > nigdy sie nie pozbede.... taka juz mentalnosc tych ludzi.. cham bedzie zawsze chamem...czasem ludzie chca sie troche dowartosciowac tylko nie wiedza za bardzo jak. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marioosh po prostu zacznijcie ją ignorować... IP: *.chello.pl 06.07.03, 11:33 Gość portalu: rex napisał(a): > Gość portalu: voy napisał(a): > > > a ta idiotka wszedzie swoje-o czym sie nie zacznie mowic ta > > nawiedzona ciagle o Bushu i USA.Obsesja>pelna nienawisc.Moze > jej > > kiedys amerykanie wizy odmowili? > ... ja to zrobiłem już dawno i problemu z jej głupotą i nienawiścią nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Masz problem z wlasnym UMYSLOWYM ZNIEWOLENIEM 06.07.03, 14:18 Jak wszystkie te bezmyslne pieski Busha. Nb. Przeciwko Bushowi zbyt wiele nie mam - nie moj prezydent! Ale BARDZO smieszy mnie glupota jego wiernych wyznawcow, zaslepienie tych "hamerykanskich" glabow. Jak Leokadia S. - to ci dopiero umyslowy ZABYTEK! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Piolock, obywatele UK jezdza do US BEZ WIZY!!! 05.07.03, 17:59 Nie wiedziales? Jasne, bo co ty, prowincjonalny cwoku, wiesz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: voy Re: Piolock, obywatele UK jezdza do US BEZ WIZY!! IP: *.client.attbi.com 05.07.03, 18:58 gabrielacasey napisała: > Nie wiedziales? Jasne, bo co ty, prowincjonalny cwoku, wiesz!!! Moze probowalas zanim zostalas obywatelem UK i cie pogoniono-wtedy ta Twoja zapiekla nienawisc do wszystkiego co amerykanskie jest w pelni zrozumiala.Jezeli to nie ten przypadek to tylko sie leczyc Gabrysiu. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Wczesnie wyszlam za maz, kretynku. Stad i 05.07.03, 19:47 obywatelstwo. W USA bylam na stypendium doktoranckim z puli rzadu amerykanskiego juz ladnych pare lat temu. I wyobraz sobie, ze mnie wcale do tego kraju nie ciagnie - wole EUROPE! Ostatni raz bylam w US na poczatku lutego - kiedy wam linie lotnicze bankrutowaly i przeloty byly za pol darmo! Podobnie jak ciuchy Armaniego w NY. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rex Wczesnie wyszlam za maz, tylko w wieku 73 lat IP: *.31.35.93.Dial1.NewYork1.Level3.net 05.07.03, 20:06 gabrielacasey napisała: > obywatelstwo. W USA bylam na stypendium doktoranckim z puli rzadu > amerykanskiego juz ladnych pare lat temu. I wyobraz sobie, ze mnie wcale do > tego kraju nie ciagnie - wole EUROPE! Ostatni raz bylam w US na poczatku > lutego - kiedy wam linie lotnicze bankrutowaly i przeloty byly za pol darmo! > Podobnie jak ciuchy Armaniego w NY. Mi linie lotnicze bankrotowaly? Hahaha! Ja nie mam udzialow w liniach lotniczych. Tak wogole ty stara ruro - gabrielacasey - powinnas sie zamknac. Zbiera mi sie na mdlosci jak czytam twoje smieszne wypociny. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Ty za to masz wiele do powiedzenia:caly slownik ZK 05.07.03, 20:15 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: Wczesnie wyszlam za maz, kretynku. Stad i IP: *.ny5030.east.verizon.net 05.07.03, 22:06 gabrielacasey napisała: > obywatelstwo. W USA bylam na stypendium doktoranckim z puli rzadu > amerykanskiego juz ladnych pare lat temu. I wyobraz sobie, ze mnie wcale do > tego kraju nie ciagnie - wole EUROPE! Ostatni raz bylam w US na poczatku > lutego - kiedy wam linie lotnicze bankrutowaly i przeloty byly za pol darmo! > Podobnie jak ciuchy Armaniego w NY. Nie przepadam za Armanim ale podalabys mi moze namiary na ten sklep???? Chetnie wymienie sie adresem jakiegos dobrze znanego mi malla...wiem gdzie mozna kupic DIesla za 50%....caly sezon... nie tylko w lutym kiedy zaczyna sie wyprzedaz garazowa. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Madison Avenue. 600-700; jakis wysoki numer. 06.07.03, 00:06 Kolo jednego z nich jest chyba butik Armaniego tylko dla panow. Ja kocham buciki Diesla - boskie na spacery z dzieciakami i psem. I jeansy, ale ze stretchem - w tym samym w.w. celu. Nie wiedzialam, ze luty jest w US wyjatkowo tani - tak jak i w UK, ale to byl przypadek! A teraz juz bede wiedziala. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: Madison Avenue. 600-700; jakis wysoki numer. IP: *.ny5030.east.verizon.net 06.07.03, 00:44 gabrielacasey napisała: > Kolo jednego z nich jest chyba butik Armaniego tylko dla panow. Ja kocham > buciki Diesla - boskie na spacery z dzieciakami i psem. I jeansy, ale ze > stretchem - w tym samym w.w. celu. Nie wiedzialam, ze luty jest w US wyjatkowo > tani - tak jak i w UK, ale to byl przypadek! A teraz juz bede wiedziala. Jesli szukasz tanich ciuchow lub obuwie Diesla to najlepiej zaopatrzyc sie w Century 21 niedaleko WTC...zaden wstyd ze dostanie sie cos dobrego za przyzwoite pieniadze...sam czasem korzystam z kuponow z Daily News czy New York Post(20% off)na skarpety czy tez koszulki w Macy's albo JC penny. Przy zakupach na 200 stowki zawsze zostaje na obiad w przyzwoitej knajpie...nie musisz wtedy wcinac McDonalda z Pakimi w Mallowej stolowce. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: leokadiaS W USA pelno takich czerwonych kurw,jak ta sow-bolszGab IP: *.30.237.30.Dial1.Atlanta1.Level3.net 05.07.03, 19:20 Gość portalu: voy napisał(a): > a ta idiotka wszedzie swoje-o czym sie nie zacznie mowic ta > nawiedzona ciagle o Bushu i USA.Obsesja>pelna nienawisc.Moze jej > kiedys amerykanie wizy odmowili? ------------LeokadiaS------> he!he! takie gabi-smrod-librunazzi sa wszedzei! holenderskie juz odplynely a ta czerwona bladz- tu sra i rzyga nadal...? te gowna w USA wszedzei pelno.pt: "libru,socnazzi,czy jacy "demokraci'! oni pluja nawet na swoj kraj i narod - "Internacjonalistyczny"- syg sowiecki! he!he!he! lu te sowiecka bladz komusza! Brawo chlopcy ! LeokadiaS Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kate Re: W USA pelno takich czerwonych kurw,jak ta sow IP: *.sympatico.ca 05.07.03, 22:13 A teraz zapraszam do przeczytania art. i zastanowienia sie czy potok wyzwisk jest na temat. Jest to zalosne ze nie mozna sobie podyskutowac z nikim bo ledwo ktos ma inne zdanie , ktos jest pro- ktos antyamerykanski i to juz podstawa do ublizania ponizania i wyzywania od najgorszych. Ale to fajno tak bo prawie anonimowo Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A najsmieszniejsze, ze ja wcale nie jestem anty-US 06.07.03, 00:11 Mnie sie tylko ekipa niejakiego Busha niezbyt podoba. I mam prawo mowic, ze mi sie nie podoba - potrafie to uzasadniac. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: LeokadiaS Re: A najsmieszniejsze, ze ja wcale nie jestem an IP: *.30.237.51.Dial1.Atlanta1.Level3.net 06.07.03, 03:48 gabrielacasey napisała: > Mnie sie tylko ekipa niejakiego Busha niezbyt podoba. I mam prawo mowic, ze mi > sie nie podoba - potrafie to uzasadniac. ----------------LS----> tro jasne czy sowiecka bladz! Bo ekipa Pana Busha - to prawica-patrioci i porzadni ludzi- a nie swolocz komusza,jak tzw Librunazzi i reszta czerwonego plugastwa -pt "Dupokaraci"!! he!he! a teraz ty czerwone scierwo wsadzaj nam tu te swoje komusze uzasadnienia",,,,,He!he! LeokadiaSmolajn Gdyby nie ci wspanil Amerykanie ( Republikanie) to ten syf UK dawno by zdechl z glodu-a ty sowiecka smierdzaca -czerwona szmato-wraz z nimi!! scierwo libruchowe! he!he! LS Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A ty jestes IDIOTKA. Bez wzgledu na plec. I sama 06.07.03, 14:21 pod PRAWICE sie nie podszywam - pamietam te "oszalamiajace" sumy jakimi wy, amerykanska holota, chcieliscie wesprzec chocby kampanie wyborcza Mecenasa. A wiec do budy, burki. I spac! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bnadem A komu potrzebna wiza do tej zawszonej dziury? IP: *.wszib.edu.pl 06.07.03, 13:03 Gość portalu: voy napisał(a): > a ta idiotka wszedzie swoje-o czym sie nie zacznie mowic ta > nawiedzona ciagle o Bushu i USA.Obsesja>pelna nienawisc.Moze jej > kiedys amerykanie wizy odmowili? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: monio Za Stalina tych problemow nie bylo... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.07.03, 15:40 Za Stalina tych problemow nie bylo. Byl za to lad i porzadek. A jesli komus sie nie podobalo i wylamywal sie ze struktur przeciw wlasnemu narodowi (narodom) - to prosze - do lagru na resocjalizacje. I zadnej pieprzonej demokracji !!! Bezpieczenstwo najwazniejsze. Trupom juz "wolnosc" nie jest potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gabrielaciasna Re:Za Hitlera też tych problemow nie bylo... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.07.03, 16:22 skoro piszesz z niemiec to może powołaj się raczej na bliższych ci obrońców ładu i porządku... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gabrielaciapa ??? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.07.03, 16:37 po prostu jestem bardzo ciekawa - czy naprawdę uważasz,że masz aż tyle ciekawego i ważnego do powiedzenia?... Odpowiedz Link Zgłoś
ahmedcasey Re: O, KOLEJNY MOJ FAN !!! 05.07.03, 16:53 cholera, nawet jeszcze nieskatalogowany :-)) witaj moja droga! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mustafa Re: O, KOLEJNY MOJ FAN !!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.07.03, 17:35 baw sie dalej -mnie to już nudzi... PS.I zastanów sie nad moim pytaniem:naprawdę uważasz,że masz tak wiele ważnego do powiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Matt Re: Cyniczna Rosja IP: *.nsw.bigpond.net.au 05.07.03, 16:49 Gość portalu: Europejczyk napisał(a): > To wlasnie cyniczna polityka Putina, imperializm rosyjski pcha Narod Czeczenski > > w desperacje. > Ja gdyby mi wymordowano w bestialski ( rosyjski ) sposob rodzine na moich > oczach nie wiem czy nie posunalbym sie do czegos, co na dzien dzisiejszy wydaje > > mi sie nieracjonalne. > > Metoda skuteczna. > Znecamy sie nad narodem, ktory chcemy zniszczyc, zmuszamy do czynow > desperackich ( robimy to po cichu, za przyzwoleniem milczacej, poprawnej > politycznie opinii miedzynarodowej), a potem juz glosno i otwarcie nazywamy ich > > terrorystami, staramy sie przyzwyczaic swiat, ze kobiety i dziec tez trzeba > mordowac, bo to terrorysci. > > Cyniczna, stara rosyjska metoda. cos chyba z toba nie wporzadku. mscic sie na niewinnych ludziach za dzialania rzadu to tylko terrorysci moga wymyslic. zacznij myslec kolego !. Odpowiedz Link Zgłoś
ahmedcasey Re: Cyniczna Rosja 05.07.03, 16:55 Gość portalu: Matt napisał(a): > Gość portalu: Europejczyk napisał(a): > > > To wlasnie cyniczna polityka Putina, imperializm rosyjski > pcha Narod Czeczenski > > > > w desperacje. > > Ja gdyby mi wymordowano w bestialski ( rosyjski ) sposob > rodzine na moich > > oczach nie wiem czy nie posunalbym sie do czegos, co na dzien > dzisiejszy wydaje > > > > mi sie nieracjonalne. > > > > Metoda skuteczna. > > Znecamy sie nad narodem, ktory chcemy zniszczyc, zmuszamy do > czynow > > desperackich ( robimy to po cichu, za przyzwoleniem > milczacej, poprawnej > > politycznie opinii miedzynarodowej), a potem juz glosno i > otwarcie nazywamy ich > > > > terrorystami, staramy sie przyzwyczaic swiat, ze kobiety i > dziec tez trzeba > > mordowac, bo to terrorysci. > > > > Cyniczna, stara rosyjska metoda. > > cos chyba z toba nie wporzadku. > > mscic sie na niewinnych ludziach za dzialania rzadu > to tylko terrorysci moga wymyslic. > > zacznij myslec kolego !. > > rzad rosji tepi bezbronny lud czeczenski. twoj argument jest zalosny Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey To nie calkiem tak - podyskutuj z Borzikiem . To 05.07.03, 18:05 prawdziwy Czeczen, ktory od czasu do czasu tu sie objawia. Problem w tym, ze owe "czarne wdowy" sa NAPRAWDE powiazane z Al Qaeda i ekstremistami, ktorzy INTERESOM CZECZENII SZKODZA. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: To nie calkiem tak - podyskutuj z Borzikiem . IP: *.ny5030.east.verizon.net 05.07.03, 22:09 gabrielacasey napisała: > prawdziwy Czeczen, ktory od czasu do czasu tu sie objawia. Problem w tym, ze > owe "czarne wdowy" sa NAPRAWDE powiazane z Al Qaeda i ekstremistami, ktorzy > INTERESOM CZECZENII SZKODZA. Im chyba juz nic gorszego niz ruski nie moglo sie przytrafic...ruski to jak najgorsza zaraza...trzeba bylo nie spac na lekcjach historii. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Moze: wyrzniecie przez Rosje za aprobata swiata!!! 06.07.03, 00:18 I do tego prowadza te zamachy terrorystyczne. A poza tym jest w to umoczona i Al Qaeda - kiepsciutka "promocja" sprawy czeczenskiej w swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: Moze: wyrzniecie przez Rosje za aprobata swia IP: *.ny5030.east.verizon.net 06.07.03, 00:47 gabrielacasey napisała: > I do tego prowadza te zamachy terrorystyczne. A poza tym jest w to umoczona i > Al Qaeda - kiepsciutka "promocja" sprawy czeczenskiej w swiecie. Szczerze mowiac po ruskich plakac nie bede...maja co im sie nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Firefox Ale odwazni Czeczeni IP: *.proxy.aol.com 05.07.03, 16:53 Jak chca walczyc z Rosja to przynajmniej niech za wojsko sie wezma a nie na niwinnych ludziach podczas koncertu. To jak strzelanie do ryb w beczce. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey I jeszcze do tego ci bojownicy Allaha wyslali BABY 05.07.03, 18:16 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Gdzie diabel nie moze tam Babe posle. IP: *.ny5030.east.verizon.net 05.07.03, 22:11 Odpowiedz Link Zgłoś
indris Odwaga + szaleństwo 05.07.03, 18:20 Ludziom, którzy się wysadzają odwagi odmówić nie można. Ta odwaga jest jednak szaleństwem, i to w złym tego słowa znaczeniu. Per saldo szkodzi sprawie czeczeńskiej a Rosji przecież nie osłabi. Nie tylko horror ale i bezsens. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey To tak szalencze, ze wyglada na prowokacje. Moze 05.07.03, 19:54 bin Ladden ciagle jeszcze dla jakis giaurow pracuje? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Madrosc ludzka jest szalenstwem w oczach Boga. IP: *.ny5030.east.verizon.net 05.07.03, 22:12 indris napisał: > Ludziom, którzy się wysadzają odwagi odmówić nie można. Ta odwaga jest jednak > szaleństwem, i to w złym tego słowa znaczeniu. Per saldo szkodzi sprawie > czeczeńskiej a Rosji przecież nie osłabi. Nie tylko horror ale i bezsens. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: Ale odwazni Czeczeni IP: *.ny5030.east.verizon.net 05.07.03, 22:10 Gość portalu: Firefox napisał(a): > Jak chca walczyc z Rosja to przynajmniej niech za wojsko sie > wezma a nie na niwinnych ludziach podczas koncertu. To jak > strzelanie do ryb w beczce. Ruscy robia to samo a jakos nikt ich nie potepia. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Rosjanie jeszcze nie maja terrorystek-samobojczyn! 06.07.03, 00:20 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Ludi w Rassiji mnoga... IP: *.ny5030.east.verizon.net 06.07.03, 00:48 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Wlasnie. Ta strata Putina-Car'ia nie boli. I 06.07.03, 01:54 wlasnie dlatego uwazam, ze terror indywidualny jest skuteczniejszy!!! Putin inaczej by spiewal, gdyby ubito mu nawet jakiegos wujka! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: Wlasnie. Ta strata Putina-Car'ia nie boli. I IP: *.ny5030.east.verizon.net 06.07.03, 01:58 gabrielacasey napisała: > wlasnie dlatego uwazam, ze terror indywidualny jest skuteczniejszy!!! Putin > inaczej by spiewal, gdyby ubito mu nawet jakiegos wujka! jak by mu ubili wujka to by sie jeszcze gruzinskim terrorystom oberwalo. Dobra na dzisiaj koniec...obchodze urodziny i ide sie z tej okazji skuc do baru zamiast gadac o paru ruskich cwokach co byli w nieodpowiednim miejscu w nieodpowiednim czasie na razie :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Dziekuje za szczere zyczenia :) IP: *.ny5030.east.verizon.net 06.07.03, 22:57 Odpowiedz Link Zgłoś
indris To gorzej niż zbrodnia, to błąd 05.07.03, 18:07 Tych kilkanaście przypadkowych osób Rosji nie osłabi, a w tradycji tego kraju jest nieliczenie się z ofiarami ludzkimi. A opinia świata, która mogłaby sympatyzować z walką Czeczenów przeciw najeźdźcom nigdy nie zaakceptuje ślepego terroru przeciw niewinnym. Jak by więc nie patrzeć, sprawa czeczeńska tylko na tym straciła. Jeżeli już chcą robić zamachy w Rosji, to powinni je kierować na osoby z elity władzy i to związane z polityką wobec ich kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jar Re: 20 zabitych i ponad 30 rannych w wybuchach w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.03, 18:34 Trzeba byc czynicznym draniem by pochwalac to co sie stalo w Moskwie .To jest oczywiscie niedopuszczlane i to bez wzgledu na zachowanie wladz rosyjskich w czeczeni .Jezeli ktos nie rzróżnia tych spraw jest moralnym zerem lub debilem .Dlaczego nie wysadzono np koszar , czy polacy rozwalali niemieckie dzieci w podczas okupacji ? Czy za bezpieczne kliki maja odpowiadac przypadkoiw przechodni .Wstyd dla czecznow - jezeli to oni .Niech walka skierowana bedzie przeciw aparatowi wladzy - nigdy terror przeciw przyadkowym przechodniom . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: adler Re: 20 zabitych i ponad 30 rannych w wybuchach w IP: *.elblag.dialog.net.pl 07.07.03, 09:56 a jakimi??? jak przyjzysz sie lepiej co dizeje sie w Iczkerii to zrozumiesz ze metody pokojowe typu dialog nie moga miec miejsca w tym przypadku! zatem co pozostaje?! to krzyk rozpaczy-ostatecznosc!!! wiem ze ogolnie nienajlepszy-oni tez to wiedza! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Matt Re: 20 zabitych i ponad 30 rannych w wybuchach w IP: *.nsw.bigpond.net.au 05.07.03, 14:24 Gość portalu: CZECZEN napisał(a): > Może teraz przyjaciele zza Buga zastanowia sie przez chwilę nad > swoją ingerencją w sprawy Czeczenii!!! ... co ma piernik do wiatraka... myslisz jak kamikaze terrorysta, ta droga to czeczeni osiagna tyle co palestynczycy u siebie ( nedza i ubostwo i brak sympatii kazdego szanujacego sie kraju) taktyka durni dajaca rosji wieksze prawo do interwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: 20 zabitych i ponad 30 rannych w wybuchach w IP: *.ny5030.east.verizon.net 06.07.03, 00:50 Gość portalu: Matt napisał(a): > Gość portalu: CZECZEN napisał(a): > > > Może teraz przyjaciele zza Buga zastanowia sie przez chwilę > nad > > swoją ingerencją w sprawy Czeczenii!!! > > ... co ma piernik do wiatraka... > > myslisz jak kamikaze terrorysta, ta droga to czeczeni osiagna > tyle co palestynczycy u siebie ( nedza i ubostwo i brak > sympatii kazdego szanujacego sie kraju) > > taktyka durni dajaca rosji wieksze prawo do interwencji. i tak wyrzynali by kobiety i dzieci bez zadnego pretekstu...z Ruskimi trzeba jak robili to Afganczycy...lapac zolnierzy i obcinac im rece i nogi zeby po cudze swoich zlodziejskich lap nie wyciagali. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: . Re: 20 zabitych i ponad 30 rannych w wybuchach w IP: *.arcor-ip.net 05.07.03, 14:26 Gość portalu: CZECZEN napisał(a): > Może teraz przyjaciele zza Buga zastanowia sie przez chwilę nad > swoją ingerencją w sprawy Czeczenii!!! Z pewnoscia to zrobia i wezma czeczenskich terrorystow bardziej zdecydowanie za morde. . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fritz Re: 20 zabitych i ponad 30 rannych w wybuchach w IP: *.solnet.ch 05.07.03, 14:43 Gość portalu: . napisał(a): > Gość portalu: CZECZEN napisał(a): > > > Może teraz przyjaciele zza Buga zastanowia sie przez chwilę > nad > > swoją ingerencją w sprawy Czeczenii!!! > Z pewnoscia to zrobia i wezma czeczenskich terrorystow bardziej > zdecydowanie za morde. > ----------- Czczencow nie "mozna wziasc bardziej za morde". Maksimum ludobojstwa Rosyjskiego zostalo juz osiagniete. Jedynym "wzmocnieniem" moze byc tylko dogadanie sie z polskimi komuchami na temat wynajecia Oswiecimia i wygazowania calego narodu czeczenskiego. Z tego powodu, argumentacja na temat "innych mozliwosci" jest bezprzedmiotowa. Czeczency nie sa Czechami i nie sa Polakami i z tego powodu nie podadza sie i rowniez nie upodla sie, jak to przykladowo zrobili Polacy. Oni chca po prostu byc wolnym narodem. Palestynczycy wymusili swoimi akcjami rozmowy o niepodleglej Palestynie. Oni wpedzili Israel w gleboki kryzys gospodarczy, ktorego konca nie widac i nie bedzie, tak dlugo, jak dlugo nie bedzie pokoju. A pokoju tak dlugo nie bedzie, jak dlugo nie bedzie wolnego panstwa Palestynskiego. Niedawno zrozumial to rowniez Sharon, stwierdzajac, " nie mozemy wszystkiego utrzymac" (w tym sensie a nie doslownie ). Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Szaronowi chodzi o amerykanski szmal i rope z Irak 05.07.03, 15:11 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dzidek Rosja a terroryzm IP: *.xdoom.net 05.07.03, 15:46 Rosja sama jest sobie winna - trektat federacyjny z grudnia 1991 powołujący Federację Rosyjską dawał pełną autonomię republikom, możliwości uniezależnienia od Moskwy. Jelcyn początkowo był gorącym zwolennikiem federalizacji Rosji. Gdy Czeczenia (pacyfikowana przez stulecia, kończąc na stalinowskich wysiedleniach) upomniała się o swoje prawa - spuszczono jej na głowę stutysięczną armię - wojna 1994-96 była klęską tej armii. Wymordowano kilkadziesiąt tysięcy ludzi, zradykalizowano naród i tyle. Później przyszedł czas sukcesji po Jelcynie - czas na wypromowanie Putina - więc ponownie uderzono na Czeczenię-to była kampania wyborcza obecnego prezydenta. W ten sposób ruscy wrócili do sowieckich metod - dużo tu można gadać, trudno popierać terroryzm, ale przypadek Czeczenii jest jednostkowy - nie można go utoźsamiac ze światowym terroryzmem, bo geneza jest zupełnie inna. Państwo które zajmuje 7 część lądu, w swym imperialnym zaślepieniu bało się niezależności milionowej republiki wielkości województwa Dolnośląskiego, sami sobie wyhodowali terroryzm, tylko i wyłącznie na własne zyczenie. Te kobiety samobójczynie to są wdowy po zabitych partyzantach...a nie chce mi sie już pisać. Generalnie terroryzmu nie można uogólniac choć jako ślepe narzędzie zbrodni należy potepiać. Ważna jest geneza kazdego terroryzmu - ten czeczeński nie jest fanatyzmem islamskim, ale niepodległościowym - powiem szczerze,że gdyby wymierzony był wyłącznie w instytucje państwowe-byłby zupełnie usprawiedliwiony. W końcu Polacy też dokonywali zamachów na hitlerowską czy carską administracje. Odpowiedz Link Zgłoś
terra0 Re: Rosja a terroryzm 05.07.03, 18:04 > W końcu Polacy też > dokonywali zamachów na hitlerowską czy carską administracje Nie wiem, czy tam na koncertie w Moskwie jakas administracja uczestniczyla... Bohaterstwo czeczenow polega na tym, ze nie walcza przeciwko administracji, wojska etc (jezeli to sie dzieje, to calkiem przypadkowo), ale przeciwko zwyklych ludzi - w teatrze, na modlitwie, na koncercie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: Rosja a terroryzm IP: *.ny5030.east.verizon.net 06.07.03, 00:53 terra0 napisał: > > W końcu Polacy też > > dokonywali zamachów na hitlerowską czy carską administracje > > Nie wiem, czy tam na koncertie w Moskwie jakas administracja uczestniczyla... > Bohaterstwo czeczenow polega na tym, ze nie walcza przeciwko administracji, > wojska etc (jezeli to sie dzieje, to calkiem przypadkowo), ale przeciwko > zwyklych ludzi - w teatrze, na modlitwie, na koncercie czy ty myslisz ze czeczeni tez moga isc sie pomodlic spokojnie do meczetu czy tez wyjsc do kawiarni nie bedac zabitym przez ruska swolocz? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kris Re: Rosja a terroryzm IP: *.host11.starman.ee 06.07.03, 11:52 Gość portalu: ficino napisał(a): > terra0 napisał: > > > > W końcu Polacy też > > > dokonywali zamachów na hitlerowską czy carską administracje > > > > Nie wiem, czy tam na koncertie w Moskwie jakas administracja uczestniczyla > ... > > Bohaterstwo czeczenow polega na tym, ze nie walcza przeciwko administracji > , > > wojska etc (jezeli to sie dzieje, to calkiem przypadkowo), ale przeciwko > > zwyklych ludzi - w teatrze, na modlitwie, na koncercie > > czy ty myslisz ze czeczeni tez moga isc sie pomodlic spokojnie do meczetu czy > tez wyjsc do kawiarni nie bedac zabitym przez ruska swolocz? A czy znasz przypadki ze zostali zabici w w/w przypadkach?Ja znam jeden,tyle tylko ze zostali zabici podczas modlitwy przez...swoich "patriotow"! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Francesca C Re: Rosja Sowiecka to terror rewolucyjny trwajacy 80 l IP: *.30.237.30.Dial1.Atlanta1.Level3.net 05.07.03, 19:48 - dużo tu można gadać, trudno > popierać terroryzm, ale przypadek Czeczenii jest jednostkowy - > nie można go utoźsamiac ze światowym terroryzmem, bo geneza jest > zupełnie inna. ----------FranC-------------> slusznie gadasz Dzidek! sowiety,jak wszyscy "rewolucjoinisci poczawszy od tego syfu francowatego a i wczesniej/programowo mialy TERROR- jako srodek obezwladniania oporu i zastraszania! Ofiarnosc samobojcow i "Boski Wiatr Kamikazdze"- znany jest od tysiecy lat! Zawsze znajduja sie bohaterowie,lub stracency- gotowi stracic swoje zycie - byle zabic swych wrogow! Przejeli to ostatnio Islamisci! jest ich mnooooooogo a religia im jest zyczliwa! --------------------------------------------------------------- Palestynczycy i Czeczeni walcza o swoja niepodleglosc! Czeczenow juz znowu zdziesiatkowano- wiec niedlugo,nie bedzie mial kto sie tam wysadzac!! Palestynczycy maja poparcie wszystkich Arabow i niektorych Islamistow. A ze tam Zachod utozsamiaja Zydzi a tych indentyfikuje sie nawet tutaj z USA! wiec :"Enemy of the LOrd of GOD"! jest USA a de facto kazdy bialasek! --------------------------------------------------------------- coz wzajemnie zabija sie sobie dzieci,kobiety ect! zatem..musi zniknac przyczyna takiej determinacji i niedbania o swoje zycie- zeby zahamowac "terroryzm"! ci cywilizowani -sic! zabija dzieci zanim sie narodza- a starcow Eutanazja/wiec ..KTO TU PRZEKRACZA GRANICE MORALNE...???? ----------------------------------------------------- rezimy czerwone:socjalistyczne i bolszewickie,komunistyczne i librunsocjalistyczne ect! zapoczatkowaly i kontynuuja ludobojstwo O we Gabrisie and s-ka! sa wlasnie takimi zloczyncami wspierajac czerwonstwo=a wiec i terroryzm,demoralizacje ect! a Ci "Kamikazdze"- to sa obroncy przed nimi! Trzeba ich po prostu exterminowac zupelnie............ a ludzikow na planecie jest 2 x tyle by jej nie zniszczyc wiec........? ot i cala rzecz! FranC Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Matt Re: 20 zabitych i ponad 30 rannych w wybuchach w IP: *.nsw.bigpond.net.au 05.07.03, 16:54 fritz, to palestyna raczej ulegla bo postanowila uznawac izrael! palestyna mogla istniec juz dawno temu gdyby uznala istnienie izraela. capicio. Odpowiedz Link Zgłoś
terra0 Re: 20 zabitych i ponad 30 rannych w wybuchach w 05.07.03, 18:01 > Czeczency nie sa Czechami i nie sa Polakami i z > tego powodu nie podadza sie i rowniez nie upodla sie, jak to > przykladowo zrobili Polacy. Nie jestem zwolennikiem tego, ale przy Stalinie tez "uspokoili sie". I teraz rozne Basajewy etc po-prostu chca doprowadzic do tego samego. Kieruja sie haslem, ze niech wyginie caly swoj narod, ale oni zostana w historii jako "meczennicy". Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Ci durnie nie widza, ze ekstrema Czeczenii SZKODZI 05.07.03, 18:11 W opinii samych bojownikow Czeczenii. W przypadku "czarnych wdpw" kontakt na Basajewa i via Basajew z Al Qaeda jest de facto udowodniony. Najsmutniejsze, ze te wiezi wykreowano prawdopodobnie w...UK! I to z blogoslawienstwem Malgosi. Moze dlatego, ze w tym czasie i bin Ladden byl czlowiekiem CIA? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: 20 zabitych i ponad 30 rannych w wybuchach w IP: *.ny5030.east.verizon.net 06.07.03, 00:50 Gość portalu: . napisał(a): > Gość portalu: CZECZEN napisał(a): > > > Może teraz przyjaciele zza Buga zastanowia sie przez chwilę > nad > > swoją ingerencją w sprawy Czeczenii!!! > > > Z pewnoscia to zrobia i wezma czeczenskich terrorystow bardziej > zdecydowanie za morde. > > . Ciekawe kto w koncu capow za morde wezmie...bandycki narod. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wojtzek Re: 20 zabitych i ponad 30 rannych w wybuchach w IP: *.pai.net.pl 05.07.03, 14:31 Mieli szczęście ze karetki nie rozjechały kolejnych 20... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Hsv Re: 20 zabitych i ponad 30 rannych w wybuchach w IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.07.03, 14:46 Gość portalu: CZECZEN napisał(a): > Może teraz przyjaciele zza Buga zastanowia sie przez chwilę nad > swoją ingerencją w sprawy Czeczenii!!! Ty chyba masz nie pokoleji w glowie czlowieku mlodzi ktorzy nie chca wojny w czeczeni gina w rosji, to teraz podobna sytuacja jedziesz na woodstock do zar a tam przychodzi dwoch irakijczykow i sie wysadza kurde pomysl czlowieku co piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pawo Re: 20 zabitych i ponad 30 rannych w wybuchach w IP: 80.48.247.* 05.07.03, 14:51 Gość portalu: Hsv napisał(a): > Ty chyba masz nie pokoleji w glowie czlowieku mlodzi ktorzy nie > chca wojny w czeczeni gina w rosji, to teraz podobna sytuacja > jedziesz na woodstock do zar a tam przychodzi dwoch > irakijczykow i sie wysadza kurde pomysl czlowieku co piszesz Polacy nie wymordowali irackiego narodu, nie zrownali z ziemią Bagdadu, nie mordowali irackich kobiet i dzieci. Wiec nici z porownania. A postaw sie na miejscu zdesperowanej kobiety , ktora pewnie stracila przez Rosjan cala rodzine i jest chora z nienawisci do nich, czy sie tak im bedziesz dziwił? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Chora powinna byc w psychiatryku, nie zas ganiac 05.07.03, 15:13 po koncertach rockowych w wybuchowej kamizelce! Odpowiedz Link Zgłoś
ahmedcasey Re: Chora powinna byc w psychiatryku, nie zas gan 05.07.03, 16:59 gabrielacasey napisała: > po koncertach rockowych w wybuchowej kamizelce! postaw sie moja droga na miejscu tej kobiety. wendeta Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Wendetta. I takie syny z...Al Qaedy. W tym problem 05.07.03, 18:06 Odpowiedz Link Zgłoś
ahmedcasey Re: Wendetta. I takie syny z...Al Qaedy. W tym pr 06.07.03, 10:51 wyrazam przypuszczenie ocierajace sie o pewnosc, ze tutaj alkaida nie ma nic wspolnego. to jest moim zdaniem walka o ziemie i prawo do zycia na niej. al kaida z tego co wiem, kieruje sie innymi priorytetami. wydaje mi sie, ze problem terrorystow czeczenskich zniknie, gdy zniknie problem masowej, zaplanowanej akcji wyciecia tego narodu przez armie rosyjska. moim zdaniem to jest zrodlo problemu, terroryzm czeczenski jest jedyna odpowiedzia jaka moze dac dumny zapewne narod czeczenski. taki moga zaprezentowac "styl" walki i takowym sie posluguja. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Czy po dodatkowym info GW zdania nie zmieniasz? 06.07.03, 20:59 Ten zamach, jak i poprzednie, mial wiele wspolnego z Basajewem i jego kumplem, Saudyjczykiem, Khaidem (jesli tak sie go pisze, to za BBC). A ci, a zwlaszcza ostatni, maja bardzo duzo wspolnego z Osama i - niegdys - Talibami. Niemniej, i zamachowczyn, i ich ofiar szkoda, choc i tak "dobrze" sie skonczylo, bo przy kasach - ofiar mogly byc setki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gedymin Re: Chora powinna byc w psychiatryku, nie zas gan IP: *.bmj.net.pl / 192.168.20.* 05.07.03, 17:27 gabrielacasey napisała: > po koncertach rockowych w wybuchowej kamizelce! ------------------------------------------------------ Zamiast wypisywać głupoty na forum obejrzyj zdęcia zamordowanych przez sowietów Czeczenów! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey I Rosjan, ktorym Czeczeni wypruli flaki na zywca? 05.07.03, 18:08 Znam, znam. Po pierwsze: zagladam na witryny czeczenskie. Po drugie: w Wlk.Brytanii publikuje sie tego wiecej nizli w Polsce; sa tez doskonale reportaze BBC. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: I Rosjan, ktorym Czeczeni wypruli flaki na zy IP: *.ny5030.east.verizon.net 06.07.03, 00:56 gabrielacasey napisała: > Znam, znam. Po pierwsze: zagladam na witryny czeczenskie. Po drugie: w > Wlk.Brytanii publikuje sie tego wiecej nizli w Polsce; sa tez doskonale > reportaze BBC. maja szczescie ze tylko flaki wypruwaja..delikwent dlugo sie nie meczy..w afganistanie obcinali im jeszcze czlonki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: To taka ich tradycja. Juz w wierszu Kiplinga. IP: *.ny5030.east.verizon.net 06.07.03, 23:00 tylko zeby przypadkiem ruskim nie przyszlo do glowy praktykowac cos takiego na nas :) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Za slabi. Ale niech ich lepiej Czeczeni tego nie 06.07.03, 23:59 ucza. Tak na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: Za slabi. Ale niech ich lepiej Czeczeni tego IP: *.ny5030.east.verizon.net 07.07.03, 00:14 gabrielacasey napisała: > ucza. Tak na wszelki wypadek. w koncu sami by na to wpadli. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomasz Re: 20 zabitych i ponad 30 rannych w wybuchach w IP: *.ibch.poznan.pl 05.07.03, 15:27 Taką "chorą z nienawisci" ktos najpierw indoktrynuje, przygotowując do takiego zamachu. To nie są normalne zachowania, nawet u kogos kto stracił rodzinę. Problem Czeczenów polega na tym, że są na linii ognia pomiędzy rebeliantami i rosyjskim wojskiem. Ale ta wojna jest skutkiem rebelii, ktora z kolei jest jednym z wielu konfliktów do jakich doszło po rozpadzie ZSRR. Ocenia się, że straciło w nich życie około miliona ludzi. Porozumienie z Machadowem oznacza to samo co dla Busha pogodzenie się z Saddamem. Latwo sobie wyobrazić krytykę w USA takiego posunięcia. Bush wyszedłby na kompletnego głupca. W odróżnieniu od Saddama, który niewątpliwie zaprowadziłby w Iraku porządek, porozumienie z Maschadowem (do czego namawiają w Rosji "demokratyczni" głupcy) niczego nie rozwiązuje, gdyż jak upilnować Basajewa czy pozostałych komendantów polowych, którzy przyzwyczaili się do wojaczki, żeby ci nie atakowali swoich sąsiadów. Rosja powinna wprowadzić karę smierci za tego typu przestępstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gedymin Re: 20 zabitych i ponad 30 rannych w wybuchach w IP: *.bmj.net.pl / 192.168.20.* 05.07.03, 17:33 Gość portalu: Tomasz napisał(a): > Taką "chorą z nienawisci" ktos najpierw indoktrynuje, przygotowując > do takiego zamachu. To nie są normalne zachowania, nawet u kogos > kto stracił rodzinę. > > Problem Czeczenów polega na tym, że są na linii ognia pomiędzy rebeliantami > i rosyjskim wojskiem. Ale ta wojna jest skutkiem rebelii, ktora z kolei jest je > dnym > z wielu konfliktów do jakich doszło po rozpadzie ZSRR. Ocenia się, że straciło > w > nich życie około miliona ludzi. > > Porozumienie z Machadowem oznacza to samo co dla Busha pogodzenie się z > Saddamem. Latwo sobie wyobrazić krytykę w USA takiego posunięcia. Bush > wyszedłby na kompletnego głupca. > W odróżnieniu od Saddama, który niewątpliwie zaprowadziłby w Iraku porządek, > porozumienie z Maschadowem (do czego namawiają w Rosji "demokratyczni" głupcy) > niczego nie rozwiązuje, gdyż jak upilnować Basajewa czy pozostałych komendantów > polowych, którzy przyzwyczaili się do wojaczki, żeby ci nie atakowali swoich są > siadów. > > Rosja powinna wprowadzić karę smierci za tego typu przestępstwa. --------------------------------------------------------- Człowieku! czy ty spadłeś z księżyca że wypisujesz takie brednie! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: 20 zabitych i ponad 30 rannych w wybuchach w IP: *.ny5030.east.verizon.net 06.07.03, 00:58 Gość portalu: Tomasz napisał(a): > Taką "chorą z nienawisci" ktos najpierw indoktrynuje, przygotowując > do takiego zamachu. To nie są normalne zachowania, nawet u kogos > kto stracił rodzinę. > > Problem Czeczenów polega na tym, że są na linii ognia pomiędzy rebeliantami > i rosyjskim wojskiem. Ale ta wojna jest skutkiem rebelii, ktora z kolei jest je > dnym > z wielu konfliktów do jakich doszło po rozpadzie ZSRR. Ocenia się, że straciło > w > nich życie około miliona ludzi. > > Porozumienie z Machadowem oznacza to samo co dla Busha pogodzenie się z > Saddamem. Latwo sobie wyobrazić krytykę w USA takiego posunięcia. Bush > wyszedłby na kompletnego głupca. > W odróżnieniu od Saddama, który niewątpliwie zaprowadziłby w Iraku porządek, > porozumienie z Maschadowem (do czego namawiają w Rosji "demokratyczni" głupcy) > niczego nie rozwiązuje, gdyż jak upilnować Basajewa czy pozostałych komendantów > polowych, którzy przyzwyczaili się do wojaczki, żeby ci nie atakowali swoich są > siadów. > > Rosja powinna wprowadzić karę smierci za tego typu przestępstwa. zabicie kilkunastu ludzi to zbrodnia kilka milionow to juz statystyka. Odpowiedz Link Zgłoś
ahmedcasey Re: 20 zabitych i ponad 30 rannych w wybuchach w 06.07.03, 10:53 Gość portalu: ficino napisał(a): > Gość portalu: Tomasz napisał(a): > > > Taką "chorą z nienawisci" ktos najpierw indoktrynuje, przygotowując > > do takiego zamachu. To nie są normalne zachowania, nawet u kogos > > kto stracił rodzinę. > > > > Problem Czeczenów polega na tym, że są na linii ognia pomiędzy rebeliantam > i > > i rosyjskim wojskiem. Ale ta wojna jest skutkiem rebelii, ktora z kolei je > st > je > > dnym > > z wielu konfliktów do jakich doszło po rozpadzie ZSRR. Ocenia się, że > straciło > > w > > nich życie około miliona ludzi. > > > > Porozumienie z Machadowem oznacza to samo co dla Busha pogodzenie się z > > Saddamem. Latwo sobie wyobrazić krytykę w USA takiego posunięcia. Bush > > wyszedłby na kompletnego głupca. > > W odróżnieniu od Saddama, który niewątpliwie zaprowadziłby w Iraku porząde > k, > > porozumienie z Maschadowem (do czego namawiają w Rosji "demokratyczni" głu > pcy) > > niczego nie rozwiązuje, gdyż jak upilnować Basajewa czy pozostałych > komendantów > > polowych, którzy przyzwyczaili się do wojaczki, żeby ci nie atakowali swoi > ch > są > > siadów. > > > > Rosja powinna wprowadzić karę smierci za tego typu przestępstwa. > > zabicie kilkunastu ludzi to zbrodnia kilka milionow to juz statystyka. cytujac stalina wypadaloby podac autora. nawet jesli to stalin Odpowiedz Link Zgłoś