GoĹÄ: marcin IP: *.cip.bwl.uni-muenchen.de 10.07.03, 12:28 szkoda,ze dla Polakow tak wazne sa deklaracje i to im wystarczy aby odfajkowac temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: X ukrainiec=morderca IP: *.ifj.edu.pl 10.07.03, 12:35 ukraince to najwieksze bydlo we Wszechswiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wielki POLSKA KOCHA UKRAINE, A UKRAINA POLSKE IP: *.chello.pl 10.07.03, 13:48 ... a ta Julia Tymoszenko madrze mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ryszard Re: POLSKA KOCHA UKRAINE, A UKRAINA POLSKE IP: 81.48.164.* 10.07.03, 17:47 Ta Tymoszenko to suka i zdzira!! Biedni ukraincy walczyli o wolnosc, podczas okupacji hitlerowskiej i to z kim? Z Polakami!!! To glupie dupsko nawet nie wie o czym mowi! Tak , jakby to ich Polska wtedy okupowala... A ze Stalinem to zescie walczyli? A kto Wermacht kwiatami wital? Co tu rozprawiac o Ukraincach. Z tym trzeba poczekac jeszcze ze 100 lat, moze wtedy wreszcie bedzie to NAROD. R. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: POLSKA KOCHA UKRAINE, A UKRAINA POLSKE IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 18:04 Gość portalu: Ryszard napisał(a): > Ta Tymoszenko to suka i zdzira!! Biedni ukraincy walczyli o > wolnosc, podczas okupacji hitlerowskiej i to z kim? Z > Polakami!!! To glupie dupsko nawet nie wie o czym mowi! Tak , > jakby to ich Polska wtedy okupowala... A ze Stalinem to zescie > walczyli? A kto Wermacht kwiatami wital? Co tu rozprawiac o > Ukraincach. Z tym trzeba poczekac jeszcze ze 100 lat, moze > wtedy wreszcie bedzie to NAROD. R. a czy kiedykolwiek byli narodem??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: polak Re: POLSKA KOCHA UKRAINE, A UKRAINA POLSKE IP: proxy:* / 172.18.39.* 10.07.03, 18:27 Gość portalu: Ryszard napisał(a): > Ta Tymoszenko to suka i zdzira!! Biedni ukraincy walczyli o > wolnosc, podczas okupacji hitlerowskiej i to z kim? Z > Polakami!!! To glupie dupsko nawet nie wie o czym mowi! Tak , > jakby to ich Polska wtedy okupowala... A ze Stalinem to zescie > walczyli? A kto Wermacht kwiatami wital? Co tu rozprawiac o > Ukraincach. Z tym trzeba poczekac jeszcze ze 100 lat, moze > wtedy wreszcie bedzie to NAROD. R.drogi ryszardzie czeba kilka wiekow zeby o Polakach nie mowili zlodziej i zeby sie za portfele nawet cyganie nie chwytali Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: UJanek SKARGA ZZA GROBU do polaka IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 09:54 Ludobójstwo ukraińskie na Polakach można przyrównać jedynie do niemieckiego totalnego ludobójstwa na Żydach, lecz nie na Polakach. Ludobójstwo ukraińskie stosowało barbarzyńskie tortury. Takich barbarzyńskich czynów ani Niemcy ani nawet Sowieci nie dokonywali : 1)OBCINALI( np genitalia, piersi ) I WYRYWALI części ciała. 2)PRZEPIŁOWYWALI 3)ROZPRUWALI BRZUCHY i WYWLEKALI WNĘTRZNOŚCI 4)RĄBALI OFIARY SIEKIERAMI i PRZEBIJALI WIDŁAMI 5)WRZUCALI RANNYCH DO STUDNI 6)WYDŁUBYWALI OCZY i WYRYWALI JĘZYKI 7)ROZRYWALI I WLEKLI CIAŁA KOŃMI 8)DZIECI ukraińskie POMAGAŁY w DOBIJANIU rannych, rabowaniu i podpalaniu? 9) W rodzinach mieszanych ZMUSZALI, pod groźbą kary śmierci, męża DO ZABICIA żony czy żonę do własnorecznego zamordowania WSPÓŁMAŁŻONKA. 10)Ludobójstwo ukraińskie realizowało się WYŁĄCZNIE w postaci NIEZWŁOCZNEJ EKSTERMINACJI fizycznej WSZYSTKICH, których sie dopadło, od NIEMOWLĄT po STARCÓW. ------------------------------------------------------------------------------- Prawda o ludobójstwie na Wołyniu i we wschodniej Małopolsce była ukrywana przed społeczeństwem. Informacje na ten temat można znależć : 1)biuletyn, "Głos Kresowian" - wydania książkowe 2002 i 2003. 2)Władysław i Ewa Siemiaszkowie, "Ludobójstwo dokonane przez nacjonalistów ukraińskich na ludności polskiej Wołynia 1939-1945", 2 tomy. 3)Lucyna Kulińska, "Dzieje Komitetu Ziem Wschodnich na tle losów ludności polskiej Kresów w latach 1943-1945", 2 tomy. 4)Lucyna Kulińska, "Martyrologia polskich dzieci na Kresach RP 1942-1945". ------------------------------------------------------------------------------- Głosy ukraińskie : -Wiktor Poliszczuk, historyk ukraiński, wspierał żądania kresowian polskich, by w rocznice rzezi polscy i ukraińscy parlamentarzyści potępili ludobójstwo OUN-UPA na Wołyniu. -prof.Myrosław Popowycz z Akademii Kijowsko-Mohylańsjkiej z Kijowa mówił o ukraińskim ludobujstwie w swoim wystąpieniu w dyskusji panelowej na Uniwersytecie we Wrocławskim w maju tego roku. -prof.Witalli Masłowski, demaskujący zbrodnie UPA,został zamordowany we Lwowie w październiku 1999. ------------------------------------------------------------------------------- Ludobójstwo było dokonywane przez : 1)Ukraińską Powstańczą Armię Stepana Bandery, 2)formacje bulbowców i melnykowców, 3)dziesiątki tysięcy lokalnych ukraińskich chłopów, w tym tzw.Samoobronii Kuszczowi Widdiły, 4)Organizację ukraińskich nacjonalistów OUN. ------------------------------------------------------------------------------- Niektórzy, posługując sie zrabowanymi dokumentami osobistymi zamordowanych Polaków, repatriowali się pod ich nazwiskami do Polski i tam otrzymywali gospodarstwa rolne jako zabużanie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 1/16 ukraińca Re: ukrainiec=morderca IP: 126.4.0.* 10.07.03, 13:54 Gość portalu: X napisał(a): > ukraince to najwieksze bydlo we Wszechswiecie. tacy jak ty to najwieksze bydlo... to tacy jak ty mordują bez względu na ich rasę czy narodowość... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficinio Re: ukrainiec=morderca IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 17:09 Gość portalu: 1/16 ukraińca napisał(a): > Gość portalu: X napisał(a): > > > ukraince to najwieksze bydlo we Wszechswiecie. > tacy jak ty to najwieksze bydlo... > to tacy jak ty mordują bez względu na ich rasę czy narodowość... juz wasi dziadowie rezunowie pokazali Polakom jak trzeba was mordowac :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kr Re: ukrainiec=morderca IP: *.arc.ab.ca 10.07.03, 20:10 Tacy jak on dzialali w Jedwabnem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: ukrainiec=morderca IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 20:16 Gość portalu: kr napisał(a): > Tacy jak on dzialali w Jedwabnem. Alberta Research Council 250 Karl Clark Rd. Edmonton AB T6N 1E4 Canada Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: x Bo sie od waszych, czarnosecincow, nauczyli. IP: *.server.ntli.net 11.07.03, 04:55 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: REKIN Re: ukrainiec=morderca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.03, 14:07 Czemu admin dopuszcza takie wypowiedzi !? Jestem Ukraincem, mieszkam od urodzenia w Polsce. Polacy przesiedlili moja rodzine na zachod kraju. Czy pisze ze Polacy to mordercy i bydlaki !!!!???? Odpowiedz Link Zgłoś
sebasr Re: ukrainiec=morderca 10.07.03, 14:20 Nie mozesz tak napisac, bo Ci Polacy nie wymordowali rodziny, a jedynie ja przesiedlili. To sie nazywa wspanialomyslnosc... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Galicjusz I jeszcze podarowali dom murowany, poniemiecki, IP: *.pl / 192.168.3.* 11.07.03, 09:09 w miejsce kurnej chaty, i gospodarstwo. Dzieciom dali możliwość wykształcenia, czyli zapewnili awans cywilizacyjny. Gdzie tu krzywda? To naprawdę wspaniałomyślność. A mogli zamordować, jak rezuny ukraińskie. Dzisiaj by przeprosili, a mordercom dali ordery i renty, i byłoby po krzyku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: ukrainiec=morderca IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 17:10 Gość portalu: REKIN napisał(a): > Czemu admin dopuszcza takie wypowiedzi !? > Jestem Ukraincem, mieszkam od urodzenia w Polsce. > Polacy przesiedlili moja rodzine na zachod kraju. > Czy pisze ze Polacy to mordercy i bydlaki !!!!???? ty masz szanse odpisac...ci co zostali wyrznieci pilami i kosami nie maja takiej szansy danej przez ukrainskich bandytow! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: al Re: ukrainiec=morderca IP: *.ny325.east.verizon.net 10.07.03, 19:46 Gość portalu: REKIN napisał(a): > Czemu admin dopuszcza takie wypowiedzi !? > Jestem Ukraincem, mieszkam od urodzenia w Polsce. > Polacy przesiedlili moja rodzine na zachod kraju. > Czy pisze ze Polacy to mordercy i bydlaki !!!!???? No i ch... ci w d... p... ukraincu, ciesz sie , ze twoja bandycka rodzina nie wyjechala na sybir, tam bys bydlaku nie podskakiwal. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: x Do mowienia o mordercach nie masz podstaw.ZYJESZ IP: *.server.ntli.net 11.07.03, 04:57 Ci z Wolynia (i nie tylko) - NIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jerzy Re: Do mowienia o mordercach nie masz podstaw.ZYJ IP: *.uci.uni.torun.pl 11.07.03, 10:47 Gość portalu: x napisał(a): > Ci z Wolynia (i nie tylko) - NIE!!! Bzdury klepiesz kolego. Z Twojego rozumowania wynika, ze nie mozemy rozwazac zbrodni na Wolyniu bo zyjemy - nie mamy wiec podstaw. Nie cierpie ludzi, ktorzy pisza zanim jeszcze pomysla, zasmiecaja tylko takie serwisy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Janek SKARGA ZZA GROBU do żyjącego mordercy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 10:56 Ludobójstwo ukraińskie na Polakach można przyrównać jedynie do niemieckiego totalnego ludobójstwa na Żydach, lecz nie na Polakach. Ludobójstwo ukraińskie stosowało barbarzyńskie tortury. Takich barbarzyńskich czynów ani Niemcy ani nawet Sowieci nie dokonywali : 1)OBCINALI( np genitalia, piersi ) I WYRYWALI części ciała. 2)PRZEPIŁOWYWALI 3)ROZPRUWALI BRZUCHY i WYWLEKALI WNĘTRZNOŚCI 4)RĄBALI OFIARY SIEKIERAMI i PRZEBIJALI WIDŁAMI 5)WRZUCALI RANNYCH DO STUDNI 6)WYDŁUBYWALI OCZY i WYRYWALI JĘZYKI 7)ROZRYWALI I WLEKLI CIAŁA KOŃMI 8)DZIECI ukraińskie POMAGAŁY w DOBIJANIU rannych, rabowaniu i podpalaniu? 9) W rodzinach mieszanych ZMUSZALI, pod groźbą kary śmierci, męża DO ZABICIA żony czy żonę do własnorecznego zamordowania WSPÓŁMAŁŻONKA. 10)Ludobójstwo ukraińskie realizowało się WYŁĄCZNIE w postaci NIEZWŁOCZNEJ EKSTERMINACJI fizycznej WSZYSTKICH, których sie dopadło, od NIEMOWLĄT po STARCÓW. ------------------------------------------------------------------------------- Prawda o ludobójstwie na Wołyniu i we wschodniej Małopolsce była ukrywana przed społeczeństwem. Informacje na ten temat można znależć : 1)biuletyn, "Głos Kresowian" - wydania książkowe 2002 i 2003. 2)Władysław i Ewa Siemiaszkowie, "Ludobójstwo dokonane przez nacjonalistów ukraińskich na ludności polskiej Wołynia 1939-1945", 2 tomy. 3)Lucyna Kulińska, "Dzieje Komitetu Ziem Wschodnich na tle losów ludności polskiej Kresów w latach 1943-1945", 2 tomy. 4)Lucyna Kulińska, "Martyrologia polskich dzieci na Kresach RP 1942-1945". ------------------------------------------------------------------------------- Głosy ukraińskie : -Wiktor Poliszczuk, historyk ukraiński, wspierał żądania kresowian polskich, by w rocznice rzezi polscy i ukraińscy parlamentarzyści potępili ludobójstwo OUN-UPA na Wołyniu. -prof.Myrosław Popowycz z Akademii Kijowsko-Mohylańsjkiej z Kijowa mówił o ukraińskim ludobujstwie w swoim wystąpieniu w dyskusji panelowej na Uniwersytecie we Wrocławskim w maju tego roku. -prof.Witalli Masłowski, demaskujący zbrodnie UPA,został zamordowany we Lwowie w październiku 1999. ------------------------------------------------------------------------------- Ludobójstwo było dokonywane przez : 1)Ukraińską Powstańczą Armię Stepana Bandery, 2)formacje bulbowców i melnykowców, 3)dziesiątki tysięcy lokalnych ukraińskich chłopów, w tym tzw.Samoobronii Kuszczowi Widdiły, 4)Organizację ukraińskich nacjonalistów OUN. ------------------------------------------------------------------------------- Niektórzy, posługując sie zrabowanymi dokumentami osobistymi zamordowanych Polaków, repatriowali się pod ich nazwiskami do Polski i tam otrzymywali gospodarstwa rolne jako zabużanie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: LUDWIK Re: ukrainiec=morderca IP: *.mts.net 11.07.03, 06:31 Przepraszam Cie w imieniu swoim i takich co mysla podobnie jak ja,dla mnie liczy sie po prostu czlowiek .Narodowosc ,rasa, religia jest bez znaczenia.Prawda jest ze moglismy wspolnie kiedys stworzyc wspanialy kraj do zycia i wszystko przepadlo bo bylismy glupi i dalej jestesmy glupi,przynajmiej w jednym sie nie roznimy ,prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosha Re: ukrainiec=morderca IP: *.ba 11.07.03, 09:44 Gość portalu: LUDWIK napisał(a): > Przepraszam Cie w imieniu swoim i takich co mysla podobnie jak > ja,dla mnie liczy sie po prostu czlowiek .Narodowosc ,rasa, > religia jest bez znaczenia.Prawda jest ze moglismy wspolnie > kiedys stworzyc wspanialy kraj do zycia i wszystko przepadlo bo > bylismy glupi i dalej jestesmy glupi,przynajmiej w jednym sie > nie roznimy ,prawda? szkoda, ale prawda....:( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: antychryst1 Re: ukrainiec=morderca IP: *.claranet.co.uk 10.07.03, 15:00 Gość portalu: X napisał(a): > ukraince to najwieksze bydlo we Wszechswiecie. a czy ty pieprzniety kretynie widziales kiedys ukrainca albo z nim gadales czy ci takich pierdol twoi koledzy skini-niemniejsze tloki nagadaly??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: ukrainiec=morderca IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 17:12 Gość portalu: antychryst1 napisał(a): > Gość portalu: X napisał(a): > > > ukraince to najwieksze bydlo we Wszechswiecie. > a czy ty pieprzniety kretynie widziales kiedys ukrainca albo z > nim gadales czy ci takich pierdol twoi koledzy skini-niemniejsze > tloki nagadaly??? wystarczy jechac pod Rzeszow albo na ziemie odzyskane...tam tego bydla nie brakuje....dobrze ze daleko od swoich...moze i nam przyjdzie kiedys zagrac wam walczyka na pile! Odpowiedz Link Zgłoś
hitler6 Re: ukrainiec=morderca 10.07.03, 17:24 Gość portalu: ficino napisał(a): > > Gość portalu: X napisał(a): > > > > > > wystarczy jechac pod Rzeszow albo na ziemie odzyskane...tam tego bydla nie > brakuje....dobrze ze daleko od swoich...moze i nam przyjdzie kiedys zagrac ja mieszkam pod rzeszowem i nie ma tam ani jednej ukraiskiej wsi nigdy tam ich nie było , ukraicy tu przyjeżdzją tylko w interesach > ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: ukrainiec=morderca IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 18:05 hitler6 napisał: > Gość portalu: ficino napisał(a): > > > Gość portalu: X napisał(a): > > > > > > > > wystarczy jechac pod Rzeszow albo na ziemie odzyskane...tam > tego bydla > nie > > brakuje....dobrze ze daleko od swoich...moze i nam przyjdzie kiedys zagrac > > > > ja mieszkam pod rzeszowem i nie ma tam ani jednej ukraiskiej wsi > nigdy tam ich nie było , ukraicy tu przyjeżdzją tylko w interesach o tak to dla mnie zupelna nowowsc! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Majcher Re: ukrainiec=morderca IP: *.ebola.lublin.pl 11.07.03, 02:30 Jestem Polakiem, a moja babcia opowiadała mi jak ukraińcy z UPA przybijali ludzi do ścian domów na podobieństwo chrystusa i przecinali na pół piłami do drewna. To była prawda i trzeba to powiedzieć. Ale też prawdą jest, że byli ludzie porządni i nie mający skłonności do mordu. Sam znam miejscowość gdzie jest 50%/50% polaków i tzw. ruskich. Wszyscy żyją zgodnie i szanują się, swoje tradycje i święta. W starozakonne Boże Narodzenie i Wielkanoc nikt nie pracuje i nawet ludzie starają się nie hałasować. O tym, że się odwiedzają i pobierają nie muszę chyba dodawać. Pod wpływem propagandy nacjonalistycznej i braku szacunku dla innych rodzą się właśnie takie zbrodnie jak Tragedia Wołyńska. To są trudne sprawy a ja osobiście uważam, że co prawda zapomnieć nie wolno ale trzeba szukać porozumienia bo za dużo mamy związków z Ukrainą niż punktów podziału. A jeśli chodzi o Rzeszów to faktycznie po akcji "Wisła" niewielu ukraińców tam zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: ukrainiec=morderca IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 05:33 Gość portalu: Majcher napisał(a): > Jestem Polakiem, a moja babcia opowiadała mi jak ukraińcy z UPA > przybijali ludzi do ścian domów na podobieństwo chrystusa i > przecinali na pół piłami do drewna. To była prawda i trzeba to > powiedzieć. Ale też prawdą jest, że byli ludzie porządni i nie > mający skłonności do mordu. Sam znam miejscowość gdzie jest > 50%/50% polaków i tzw. ruskich. Wszyscy żyją zgodnie i szanują > się, swoje tradycje i święta. W starozakonne Boże Narodzenie i > Wielkanoc nikt nie pracuje i nawet ludzie starają się nie > hałasować. O tym, że się odwiedzają i pobierają nie muszę chyba > dodawać. Pod wpływem propagandy nacjonalistycznej i braku > szacunku dla innych rodzą się właśnie takie zbrodnie jak > Tragedia Wołyńska. To są trudne sprawy a ja osobiście uważam, > że co prawda zapomnieć nie wolno ale trzeba szukać porozumienia > bo za dużo mamy związków z Ukrainą niż punktów podziału. A > jeśli chodzi o Rzeszów to faktycznie po akcji "Wisła" niewielu > ukraińców tam zostało. jasne...zgadzam sie z toba w 100%..tylko ze na Wolyniu tez byly mieszane malzenstwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: x Dla mnie tez, grafie. Trzeba by go spytac o Chachlow! IP: *.server.ntli.net 11.07.03, 05:00 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: al Re: ukrainiec=morderca IP: *.ny325.east.verizon.net 10.07.03, 19:50 Gość portalu: antychryst1 napisał(a): > Gość portalu: X napisał(a): > > > ukraince to najwieksze bydlo we Wszechswiecie. > a czy ty pieprzniety kretynie widziales kiedys ukrainca albo z > nim gadales czy ci takich pierdol twoi koledzy skini- niemniejsze > tloki nagadaly?? Ja widzialem i gadalem, mam przyjaciol Lemkow, a ukraincom ch... w d... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MZ Re: ukrainiec=morderca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.03, 15:50 Gość portalu: X napisał(a): > ukraince to najwieksze bydlo we Wszechswiecie. Jestem przerażony tym, co twierdzisz i zastanawiam się, na jakiej podstawie możesz coś takiego napisać. Ciekawe ilu Ukraińców znasz osobiście. Prawdopodobnie żadnego i tylko prezentujesz swoje uprzedzenia i stereotypy. Ja wśród Ukraińców mam znajomych i przyjaciół i nie zgadzam się, żebyś ich obrażał (a) takimi obłędnymi uogólnieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: x Wiesz, ze ci z Wolynia tez mieli przyjaciol.... IP: *.server.ntli.net 11.07.03, 05:02 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wafelek Gdyby głupota miała skrzydła... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.07.03, 16:27 ...to forum wznisołoby się ponad poziomy. Ale skrzydeł nie ma. Można jedynie podstawić naczynie na kapiący niemal zewsząd bezmyślny jad. A my to niby co? Naród niewiniątek kopanych przez historię! Większość nieszczęść sami sobie zafundowaliśmy. I wciąż fundujemy bezrozumnie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: Gdyby głupota miała skrzydła... IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 17:13 Gość portalu: Wafelek napisał(a): > ...to forum wznisołoby się ponad poziomy. Ale skrzydeł nie ma. > Można jedynie podstawić naczynie na kapiący niemal zewsząd > bezmyślny jad. > A my to niby co? Naród niewiniątek kopanych przez historię! > Większość nieszczęść sami sobie zafundowaliśmy. I wciąż > fundujemy bezrozumnie. tu nie jest mowa czy Polacy sa niewiniatkami czy nie tylko o to ze maja przeprosic za ludobojstwo z czym sie nie kwapia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: x A ty Lemko, Bojko czy moze...wlasowiec? IP: *.server.ntli.net 11.07.03, 05:03 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: A ty Lemko, Bojko czy moze...wlasowiec? IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 05:37 starsznie aktywni dzisiaj...walcze caly dzien...jak z wiatrakami...na jednego Polaka w dyskusji przypada 2 lemkow, 3 ukraincow, 2 rosjan i paru odmozdzonych...taki zmeczony dzisiaj jestem....chyba pojde zaraz w lulango. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sewa A ty "X" jestes... IP: *.coe.int 10.07.03, 17:34 ...najwiekszym kretynem na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficinio Re: A ty 'X' jestes... IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 18:07 Gość portalu: sewa napisał(a): > ...najwiekszym kretynem na tym forum. widzisz sewa siedzisz za polskie pieniadzew tym Council of Europe i jeszcze psioczysz...zdajesz chyba sobie sprawe ze sielanka nie bedzie trwala wiecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: x A ja cie znajde, bo mnie wkurzasz... IP: *.server.ntli.net 11.07.03, 05:05 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: A ja cie znajde, bo mnie wkurzasz... IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 05:38 moze pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ak Re: ukrainiec=morderca IP: proxy:* / 172.18.39.* 10.07.03, 17:54 Gość portalu: X napisał(a): > ukraince to najwieksze bydlo we Wszechswiecie.a ty najwiekszym hujem byles jestes i bedziesz w szechswiecie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: relem Re: ukrainiec=morderca IP: *.dsl2.sentex.ca 10.07.03, 18:13 Gość portalu: X napisał(a): > ukraince to najwieksze bydlo we Wszechswiecie. Drogi nazwańcze! Kimkolwiek jesteś, to napewno masz miano , które przykleiło się do Ciebie napewno nie bez przyczyny. Należysz poprostu do tch " głupich ", jak by to nazwał PAWLAK z Samych Swoich. Nie można Narodu nazywać " bydłem ". Rzecz należy oczywiście nazwać po imieniu. Morderstwo niech pozostanie morderstwem. Ci, którzy dopuścili się ludobójstwa. Nazwać ich MORDERCAMI i nie udawać, że się by obraziło NARÓD UKRAIŃSKI, bo i w tym Narodzie tacy też byli. Natomiast, jeżeli coś zaczyna się dziać ponad głowami Narodu, to nic innego jak DYKTATURA POLITYCZNA. Z tym należy walczyć i nie można pozwolić za wszelką cenę fałszować historii. NAWET ZA CENĘ STOSUNKÓW "DODROSĄSIEDZKICH". Bo jako takich to w tamosferze zakłamania nigdy nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Filip Re: ukrainiec=morderca IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.03, 19:23 Gość portalu: X napisał(a): > ukraince to najwieksze bydlo we Wszechswiecie. Mordercy są bydłem, zgadza się, podobnie jak idioci i ksenofobi. Problem w tym, iż idiotyzm i zbrodniczość nie mają przynalezności państwowej - co w przypadku idiotyzmu doskonale obrazuje tekst X-a Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pryk Re: ukrainiec=morderca IP: *.dialup.uni2.es 10.07.03, 20:28 Gość portalu: X napisał(a): > ukraince to najwieksze bydlo we Wszechswiecie. Druga czesc równania: X = kretyn Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: igrek Re: X=debil IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.03, 22:32 Gość portalu: X napisał(a): > ukraince to najwieksze bydlo we Wszechswiecie. Jestes najwiekszym popierdolencem jakiego ziemia nosila. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Michal z wawy Re: ukrainiec=morderca IP: *.edu.tw 11.07.03, 06:52 To ty jestes swinia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sybirak Re: ukrainiec=morderca IP: 62.233.185.* 11.07.03, 11:10 Gość portalu: X napisał(a): > ukraince to najwieksze bydlo we Wszechswiecie. Zatytułowałłeś swoją wypowiedź: "ukrainiec=morderca". To prawda, ale nie wiesz pewnie dlaczego? Bo kiedy Polacy odzyskali wolność, to im rogi urosły. Cjóp ukraiński, jak nie ustąpił z drogi Polakowi albo jak nie zdjął czapki, to ten go obatożył. Dzieci ukraińskie nie miały do słynnego liceum w Krzemieńcu dostępu. Byłem świadkiem gdy podczas żniw pies wypłoszył zająca i zaczął go gonić, a zając, jak ucieka, to patrzy do tyłu, więc nie widział chłopa i wpadł na niego. Gospodarz, Polak -osadnik, tak zbił chłopa, że połamał na nim laskę. Czy ten chłop mógł kochać PANA? Nie, zarżnął go, pewnie, przy pierwszej nadażającej się okazji. Ci PANOWIE zieją dziś nienawiścią, bo znowu im wyrosły rogi. Mniej jadu i nienawiści PANOWIE-Polaczki! Uderzcie się wreszcie w piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: ukrainiec=morderca IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 16:55 Gość portalu: Sybirak napisał(a): > Gość portalu: X napisał(a): > > > ukraince to najwieksze bydlo we Wszechswiecie. > Zatytułowałłeś swoją wypowiedź: "ukrainiec=morderca". To prawda, > ale nie wiesz pewnie dlaczego? Bo kiedy Polacy odzyskali > wolność, to im rogi urosły. Cjóp ukraiński, jak nie ustąpił z > drogi Polakowi albo jak nie zdjął czapki, to ten go obatożył. > Dzieci ukraińskie nie miały do słynnego liceum w Krzemieńcu > dostępu. Byłem świadkiem gdy podczas żniw pies wypłoszył zająca > i zaczął go gonić, a zając, jak ucieka, to patrzy do tyłu, więc > nie widział chłopa i wpadł na niego. Gospodarz, Polak -osadnik, > tak zbił chłopa, że połamał na nim laskę. Czy ten chłop mógł > kochać PANA? Nie, zarżnął go, pewnie, przy pierwszej nadażającej > się okazji. Ci PANOWIE zieją dziś nienawiścią, bo znowu im > wyrosły rogi. Mniej jadu i nienawiści PANOWIE-Polaczki! Uderzcie > się wreszcie w piersi. Bedziemy okladac chlopstwo ukrainskie zawsze...DZIADY-Rezuny! Uderzcie sie w piers!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mis Re: ukrainiec=morderca IP: 141.30.103.* 11.07.03, 17:57 Gość portalu: ficino napisał(a): > Gość portalu: Sybirak napisał(a): > > > Gość portalu: X napisał(a): > > > > > ukraince to najwieksze bydlo we Wszechswiecie. > > Zatytułowałłeś swoją wypowiedź: "ukrainiec=morderca". To prawda, > > ale nie wiesz pewnie dlaczego? Bo kiedy Polacy odzyskali > > wolność, to im rogi urosły. Cjóp ukraiński, jak nie ustąpił z > > drogi Polakowi albo jak nie zdjął czapki, to ten go obatożył. > > Dzieci ukraińskie nie miały do słynnego liceum w Krzemieńcu > > dostępu. Byłem świadkiem gdy podczas żniw pies wypłoszył zająca > > i zaczął go gonić, a zając, jak ucieka, to patrzy do tyłu, więc > > nie widział chłopa i wpadł na niego. Gospodarz, Polak -osadnik, > > tak zbił chłopa, że połamał na nim laskę. Czy ten chłop mógł > > kochać PANA? Nie, zarżnął go, pewnie, przy pierwszej nadażającej > > się okazji. Ci PANOWIE zieją dziś nienawiścią, bo znowu im > > wyrosły rogi. Mniej jadu i nienawiści PANOWIE-Polaczki! Uderzcie > > się wreszcie w piersi. > > Bedziemy okladac chlopstwo ukrainskie zawsze...DZIADY-Rezuny! Uderzcie sie w > piers!!!!!!!!! o wyszlo ficino z worka! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fiicno Re: ukrainiec=morderca IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 19:48 > > o wyszlo ficino z worka! co was tam takich idiotycznych powiedzonek ucza na tym uniwersytecie w dreznie??? Odpowiedz Link Zgłoś
robertpk Re: To mamy jasność 10.07.03, 12:36 ..ciekawe swoją drogą z kim był ustalany tekst "wspólnego" oswiadczenia - skoro nie popiera go nawet blok prezydencki ?? ..ciekawe również - jak odbęda się "wspólne" obchody ? ..a najbardziej ciekawe dopiero będzie - co z tego wszystkiego wyniknie ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dominik59 Re: Burzliwa debata w parlamencie ukraińskim na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.03, 12:38 Żołnierze ukraińscy stanowili (razem z Łotyszami) trzon straży obozowej między innymi w O�więcimiu. Czy oni również walczyli o niepodległo�ć Ukrainy. Jeżeli tak, to takie �cierwo trzeba poniżyć w oczach całego �wiata. Jeżeli nie, to o co oni walczyli? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: AS Re: Burzliwa debata w parlamencie ukraińskim na IP: 195.37.16.* 10.07.03, 12:43 do przodu patrzec, do przodu. To wielki rynek zbytu, niedaleko i nie ma co za bardzo wymachiwac szabelka. A byli w historii wielcy, ktorzy mieli odwage powiedziec:" Ja was panowie Ukraincy, przepraszam". To Pilsudski. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mów_mi_józek Re: Burzliwa debata w parlamencie ukraińskim na IP: *.ha3.agh.edu.pl 10.07.03, 12:47 Gość portalu: AS napisał(a): > do przodu patrzec, do przodu. To wielki rynek zbytu, niedaleko :) > i nie ma co za bardzo wymachiwac szabelka. A byli w historii > wielcy, ktorzy mieli odwage powiedziec:" Ja was panowie > Ukraincy, przepraszam". To Pilsudski. a pamiętasz chociaż za co ich przpraszał? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tov Re: Burzliwa debata w parlamencie ukraińskim na IP: 195.205.181.* 10.07.03, 14:55 wielkosc pilsudzkiego to; zamach majowy,bereza kartuska,rozstrzelani robotnicy z semperitu i uczestnicy strajkow chlopskich,mordy polityczne itp. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kloss Re: Burzliwa debata w parlamencie ukraińskim na IP: *.vtc.csc.com 10.07.03, 15:00 Wielkosc Pilsudskiego to NIEPODLEGLOSC. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mów_mi_józek Re: Burzliwa debata w parlamencie ukraińskim na IP: *.ha3.agh.edu.pl 10.07.03, 15:31 > wielkosc pilsudzkiego to; zamach majowy,bereza > kartuska,rozstrzelani robotnicy z semperitu i uczestnicy > strajkow chlopskich,mordy polityczne itp. :) Zapomomniałeś jeszcze dopisać, że to nie jest prawdziwy Polak bo się z Żydówką ożenił. :) Wyluzuj, kolo. Odpowiedz Link Zgłoś
hitler6 Re: Burzliwa debata w parlamencie ukraińskim na 10.07.03, 17:28 Gość portalu: mów_mi_józek napisał(a): > > wielkosc pilsudzkiego to; zamach majowy,bereza > > kartuska,rozstrzelani robotnicy z semperitu i uczestnicy > > strajkow chlopskich,mordy polityczne itp. > > :) Zapomomniałeś jeszcze dopisać, że to nie jest prawdziwy Polak > bo się z Żydówką ożenił. :) Wyluzuj, kolo. a co sie nie zgadza beraza sie niezgadza zamach tez sie niezgadza a zabójstwa polityczne nie było ich? niezgadza sie tylko to ze piłsudzki ożenił sie z żydówką Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gammon Re: Coś nie tak z chronologią, misiaczku IP: *.com / 10.0.0.* 10.07.03, 20:56 Gość portalu: tov napisał(a): > wielkosc pilsudzkiego to (...) rozstrzelani robotnicy z > semperitu W 1923 roku Piłsudski kogoś rozstrzelał? Hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: Coś nie tak z chronologią, misiaczku IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 20:57 Gość portalu: Gammon napisał(a): > Gość portalu: tov napisał(a): > > > wielkosc pilsudzkiego to (...) rozstrzelani robotnicy z > > semperitu > > W 1923 roku Piłsudski kogoś rozstrzelał? Hmmm... a trzeba bylo...uczmy sie na wlasnych bledach..skoro ukraincy nie chca uczyc sie na swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: Burzliwa debata w parlamencie ukraińskim na IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 18:09 Gość portalu: AS napisał(a): > do przodu patrzec, do przodu. To wielki rynek zbytu, niedaleko > i nie ma co za bardzo wymachiwac szabelka. A byli w historii > wielcy, ktorzy mieli odwage powiedziec:" Ja was panowie > Ukraincy, przepraszam". To Pilsudski. to teraz mamy ich przeprosic ze wymordowali bezbronnych rezuni ukraincy! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: do iXa Czy można zbudować przyjaźń IP: *.netia.pl 10.07.03, 12:47 między dwoma osobami, których rodzice wzajemnie sie ponabijali na widły i obcinali głowy siekierami, a kobiety i dzieci wrzucali do stodoły i podpalali... BEZ PRZEBACZENIA ??? a co dopiero między narodami. PS Po raz pierwszy Wyborcza napisała że była to TRAGICZNA RZEŹ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: we Tylko Polcy potrafą wychować żmiję na własnej piersi IP: 80.50.5.* 10.07.03, 12:53 Największe antypolskie nastroje są na dawnych kresach Polski w zachodniej Ukrainie. We wschodniej Ukrainie nikomu się nie śni występować przeciw Rosji. Wnioski nasuwają się same. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pytajnik Re: Tylko Polcy potrafą wychować żmiję na własnej IP: *.chello.pl 10.07.03, 12:55 Gość portalu: we napisał(a): > Największe antypolskie nastroje są na dawnych kresach Polski w > zachodniej Ukrainie. We wschodniej Ukrainie nikomu się nie śni > występować przeciw Rosji. Wnioski nasuwają się same. Nie wszystkim, więc może się nimi podzielisz? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: a dajcie spokoj... IP: 62.233.197.* 10.07.03, 12:58 a mi w zasadzoe jest wszystko jedno ludzie zgineli i nic ich nie wskrzesi dajcie spokoj Tymoszenko ma racje po co glosowac jakies tam oswiadczenia to tylko antagonizuje sprawe Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ANka Re: dajcie spokoj... IP: *.ifn-magdeburg.de 10.07.03, 20:23 Gość portalu: a napisał(a): > a mi w zasadzoe jest wszystko jedno > ludzie zgineli i nic ich nie wskrzesi > dajcie spokoj > Tymoszenko ma racje > po co glosowac jakies tam oswiadczenia > to tylko antagonizuje sprawe Mysle ze warto jednak zastanowic sie nad forma przekazania tej czesci historii Europie. Nie kazdy ja tak faktycznie zna. Jezeli Ukraincy chca sie tego z wlasnego sumienia pozbyc powinni sami sie zastanowic jak to zrobic. Watpie jednak by do tego doszlo.. NIe chodzi o rewanz ale wrecz przeciwnie.. TAk naprawde to malo kto z nas normalnych ludzi dzis moze sobie wyobrazic jak doszlo do tego ze jedni ludzie mogli zabijac drugich - kobiety i dzieci w tak bestialski sposob. Jakie motywy mogly nimi kierowac. Bo z SS- dzis prawie wiadomo- uprzemyslowiony system.. Ale tu - ja tak naprawde do dzis nie moge tego zrozumiec.. I nie chodzi tylko o opisy z KOlumbow.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andrzej Re: dajcie spokoj... IP: *.104.200.14.ptr.us.xo.net 10.07.03, 22:06 Nie, zadnego spokoju bandytom i mordercom. Niech nie licza na to ze zapomnimy, ze to dawno i nieprawda. Ludobojstwo trzeba nazywac po imieniu. Rezuny, oprawcy i mordercy a nie bojownicy o niepodleglosc. A ponadto musza nam oddac Lwow i Galicje. Odpowiedz Link Zgłoś
goral11 Re: dajcie spokoj... 11.07.03, 09:52 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Nie, zadnego spokoju bandytom i mordercom. Niech nie licza na to > ze zapomnimy, ze to dawno i nieprawda. Ludobojstwo trzeba > nazywac po imieniu. Rezuny, oprawcy i mordercy a nie bojownicy o > niepodleglosc. A ponadto musza nam oddac Lwow i Galicje. a my niemcom nasze ziemie odzyskane co ty pierdolisz po co ci ten lwów chcesz drugą jugosławie , kwestionujesz granice po 1945 taki pieprzony beck też to robił kwestionują układ wersalski(czechosłowacja) dostał te pieprzone zaolzie i co rok pozniej polski juz nie było , jak ukraincy maja nam zwrocic nasze kresy to niemcy maja prawo tez odzyskac swoje byłe ziemie na wschodzie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: dajcie spokoj... IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 16:58 goral11 napisał: > Gość portalu: Andrzej napisał(a): > > > Nie, zadnego spokoju bandytom i mordercom. Niech nie licza na to > > ze zapomnimy, ze to dawno i nieprawda. Ludobojstwo trzeba > > nazywac po imieniu. Rezuny, oprawcy i mordercy a nie bojownicy o > > niepodleglosc. A ponadto musza nam oddac Lwow i Galicje. > > a my niemcom nasze ziemie odzyskane co ty pierdolisz po co ci ten lwów chcesz > drugą jugosławie , kwestionujesz granice po 1945 taki pieprzony beck też to > robił kwestionują układ wersalski(czechosłowacja) dostał te pieprzone zaolzie i > > co rok pozniej polski juz nie było , jak ukraincy maja nam zwrocic nasze kresy > to niemcy maja prawo tez odzyskac swoje byłe ziemie na wschodzie Jak znasz troche historii to nie byly to niemieckie ziemie tylko slowianskie nadane zakonowi krzyzackeimu przez ksiecia Mazowieckiego....plota rezuny same nie wiedza co. Odpowiedz Link Zgłoś
goral11 Re: dajcie spokoj... 11.07.03, 18:32 > > > > Jak znasz troche historii to nie byly to niemieckie ziemie tylko slowianskie > nadane zakonowi krzyzackeimu przez ksiecia Mazowieckiego....plota rezuny same > nie wiedza co. sądzac po ty co napisałes miałes z historii chyba mierną (za ksiecia mazowieckiego) co mazowiecki nadał krzyżakom sląsk lub pomorze(obydwa) , ziemie lubuską nie nadał tylko ziemie chełminską , durniu we wrocławiu we 1939 r mieszkało jakies pół miliona mieszkanców 99% z tej liczby to niemcy to były kiedys ziemie słowianskie ale co to miało za znaczenie , wrocław odpadł od polski jeszcze w 14 wieku szczecin praktycznie nie nalezał do polski nigdy był tylko lennem i to bardzo dawno temu i niedługo całe te ziemie w zdecydowanej wiekszosci zamieszkiwali niemcy a naszych wschodnich kresach polacy byli w mniejszosci we lwowie polacy stanowili 55 % ogólnej liczby mieszkaców Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: dajcie spokoj... IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.07.03, 19:53 goral11 napisał: > > > > > > > Jak znasz troche historii to nie byly to niemieckie ziemie tylko slowiansk > ie > > nadane zakonowi krzyzackeimu przez ksiecia Mazowieckiego....plota rezuny s > ame > > nie wiedza co. > > > sądzac po ty co napisałes miałes z historii chyba mierną (za ksiecia > mazowieckiego) co mazowiecki nadał krzyżakom sląsk lub pomorze(obydwa) , ziemie > > lubuską nie nadał tylko ziemie chełminską , durniu we wrocławiu we 1939 r > mieszkało jakies pół miliona mieszkanców 99% z tej liczby to niemcy to były > kiedys ziemie słowianskie ale co to miało za znaczenie , wrocław odpadł od > polski jeszcze w 14 wieku szczecin praktycznie nie nalezał do polski nigdy był > tylko lennem i to bardzo dawno temu i niedługo całe te ziemie w zdecydowanej > wiekszosci zamieszkiwali niemcy a naszych wschodnich kresach polacy byli w > mniejszosci we lwowie polacy stanowili 55 % ogólnej liczby mieszkaców Dawniej ziemie Slowian rozciagaly sie az do Laby...jak wiesz durniu krolowie polscy sciagali osadnikow z Niemiec do Polski...to moze Krakow i Warszawa tez moze niemeickie albo ukrainskie co???? Swiadomosc narodowa wyewoluowala dopiero w XIX wieku takze twierdzenie o niemieckosci badz polskosci jakichkolwiek ziem jest idiotyzmem... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: . Re: Tylko Polcy potrafą wychować żmiję na własnej IP: 80.50.5.* 10.07.03, 13:03 Rosjanie nauczyli Ukraińców posłuszeństwa głodem, batem, kulą w łeb. tylko to dociera do prymitywnych społeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Przyjaciel Re: Tylko Polcy potrafą wychować żmiję na własnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.03, 13:05 Namawiasz do powtórki? Wet za wet i tak przez następne 300 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: antychryst1 Re: Tylko Polcy potrafą wychować żmiję na własnej IP: *.claranet.co.uk 10.07.03, 15:03 Gość portalu: . napisał(a): > Rosjanie nauczyli Ukraińców posłuszeństwa głodem, batem, kulą w > łeb. tylko to dociera do prymitywnych społeczności. wcale sie nie dziwie ze z takimi chorymi przekonaniami wstydzisz podac swojej ksywki ktora sie poslugujesz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: umiarkowany Re: Tylko Polcy potrafą wychować żmiję na własnej IP: *.proxy.aol.com 10.07.03, 17:44 Gość portalu: . napisał(a): > Rosjanie nauczyli Ukraińców posłuszeństwa głodem, batem, kulą w > łeb. tylko to dociera do prymitywnych społeczności. do takich kropek jak ty, nie dotrze nigdy zadna nauka, nawet rosyjska. jamochlon przy tobie to intelektualista. jak to sie stalo, ze potrafisz stukac w klawisze? na pewno oprocz tego nie zapomniales jeszcze jak sie gra na pile. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: Tylko Polcy potrafą wychować żmiję na własnej IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 18:12 Gość portalu: . napisał(a): > Rosjanie nauczyli Ukraińców posłuszeństwa głodem, batem, kulą w > łeb. tylko to dociera do prymitywnych społeczności. caly czas o tym mowie! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pilsucki Re: Tylko Polcy potrafą wychować żmiję na własnej IP: proxy:* / 172.18.39.* 10.07.03, 18:32 Gość portalu: . napisał(a): > Rosjanie nauczyli Ukraińców posłuszeństwa głodem, batem, kulą w > łeb. tylko to dociera do prymitywnych społeczności.kutasie jak w kly dostaniesz to chmury osrasz na rzadko Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: al Re: Tylko Polcy potrafą wychować żmiję na własnej IP: *.ny325.east.verizon.net 10.07.03, 20:00 Gość portalu: pilsucki napisał(a): > Gość portalu: . napisał(a): > > > Rosjanie nauczyli Ukraińców posłuszeństwa głodem, batem, kulą w > > łeb. tylko to dociera do prymitywnych społeczności.kutasie jak w kly > dostaniesz to chmury osrasz na rzadko No i popatrzcie ukrainski szowinista podpisuje sie "pilsucki" Pies cie jechal swinio. Mam nadzieje, ze znowu wrocicie pod ruski bat. Narod bandytow nie zasluguje na niepodleglosc. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ziutek Re: Tylko Polcy potrafą wychować żmiję na własnej IP: 141.155.79.* 10.07.03, 16:31 Gość portalu: we napisał(a): > Największe antypolskie nastroje są na dawnych kresach Polski w > zachodniej Ukrainie. We wschodniej Ukrainie nikomu się nie śni > występować przeciw Rosji. Wnioski nasuwają się same. Poruszyłeś ciekawy temat, nacjonalizm ukrainski rozwijał się tylko na kresach bo tylko tam mógł się rozwijać. Sowieci niszczyli wszystkich którzy choćby myśleli po ukraińsku. Nie mówię , że Polacy traktowali Ukrainców dobrze ale napewno lepiej niż Sowieci. I przed wojną i po wojnie na Ukrainie pod władzą radziecką ludzie ginęli milionami. Może zauważyłeś że większość ludzi we wschdniej Ukrainie posługuje się językiem rosyjskim ? Zachodnia Ukraina to jedyne miejsce gdzie większość ludzie jeszcze używa języka ukrainskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: Tylko Polcy potrafą wychować żmiję na własnej IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 18:11 Gość portalu: we napisał(a): > Największe antypolskie nastroje są na dawnych kresach Polski w > zachodniej Ukrainie. We wschodniej Ukrainie nikomu się nie śni > występować przeciw Rosji. Wnioski nasuwają się same. wniosek jest taki ze trzeba bedzie ich ponabijac na widly... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: uy A kto mordował ludność cywilną po Powstaniu Warszawski IP: 80.50.5.* 10.07.03, 12:58 Po co dzielić liczby zamordowanych przez Ukraińców Polaków? Ukraińcy odpowadają za śmierć ponad (z całą pewnością) MILIONA Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: AndrzejF No wLaSnie, potrafisz powiedziec KTO ? IP: *.dialup.uni2.es 10.07.03, 16:06 Z tego co wiem to byLy to -oprOcz hitlerowcOw- oddziaLy ROA (Rosyjska Armia Wyzwolencza WLasowa) i brygada KamiNskiego uogOlnienia sa Latwe, ale trzeba uwaZac dokAd sA prawdziwe pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: x To byla rosyjska dywizja Waffen-SS. I nie tylko. IP: *.server.ntli.net 11.07.03, 05:17 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosha Re: A kto mordował ludność cywilną po Powstaniu W IP: *.ba 11.07.03, 09:46 Gość portalu: uy napisał(a): > Po co dzielić liczby zamordowanych przez Ukraińców Polaków? > Ukraińcy odpowadają za śmierć ponad (z całą pewnością) MILIONA > Polaków no to przesadziles. Na mozg ci poszlo. Skad ta pewnosc? Sorry nie moge sie opanowac ale ty debil jestes... Odpowiedz Link Zgłoś
goral11 Re: A kto mordował ludność cywilną po Powstaniu W 11.07.03, 09:57 Gość portalu: uy napisał(a): > Po co dzielić liczby zamordowanych przez Ukraińców Polaków? > Ukraińcy odpowadają za śmierć ponad (z całą pewnością) MILIONA > Polaków a wiesz ile ukraiców słuzyło w armii czerwonej około 5 milionów a wiesz ile zgineło w walce z niemcami około 1,4miliona Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomson Co się im dziwić, u nas też niewielu ludzi potępia IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 12:59 pseudo-niepodległościową organizację bandycką WIN. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aa Podpisz się : "Ukrainiec" IP: 80.50.5.* 10.07.03, 13:04 bo taka jest prawda Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomson UPA i WIN to dwie bandyckie organizacje. IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 13:14 UPA coprawda jest gorsza bo współpracowała z nazistami podczas okupacji, a WIN dopiero po okupacji. Obie bandyckie organizacje dokonały też wspólnej akcji na Hrubieszów. Mimo wszystko my jednak nie stawiamy pomników bandytom z WIN, no i WINowcy mordowali jedynie Polaków, więc nie musimy "świcić oczami" przed innymi państwami" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PABLO Tomson to stary UBek! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.03, 13:35 Gość portalu: Tomson napisał(a): > UPA coprawda jest gorsza bo współpracowała z nazistami podczas okupacji, a WIN > dopiero po okupacji. Obie bandyckie organizacje dokonały też wspólnej akcji na > Hrubieszów. > Mimo wszystko my jednak nie stawiamy pomników bandytom z WIN, no i WINowcy > mordowali jedynie Polaków, więc nie musimy "świcić oczami" przed innymi > państwami" Tomson jestes stary durny komuch. Byłeś w Ub czy NKWD? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomson Stul pysk debilu! Taki zagożały antykomuch jak ty IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 13:47 pewnie kocha UPA. Po IIWŚ UPA stosowała na Ukrainie podobny terror jak WIN w Polsce i też zabijali komunistów, więc ty ciemniaku powinieneś ich za to kochać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: Tomson to stary UBek! IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 18:15 Gość portalu: PABLO napisał(a): > Gość portalu: Tomson napisał(a): > > > UPA coprawda jest gorsza bo współpracowała z nazistami podczas okupacji, a > > WIN > > dopiero po okupacji. Obie bandyckie organizacje dokonały też wspólnej akcj > i > na > > Hrubieszów. > > Mimo wszystko my jednak nie stawiamy pomników bandytom z WIN, no i WINowcy > > > mordowali jedynie Polaków, więc nie musimy "świcić oczami" przed innymi > > państwami" > Tomson jestes stary durny komuch. Byłeś w Ub czy NKWD? takich debili brali tylko do ZOMO.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomson Re: Tomson to stary UBek! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 19:29 Gość portalu: ficino napisał(a): > takich debili brali tylko do ZOMO.... Dzisiejsi lewicowcy i socjaliści do młodzież jak ja! To jest przyszłość, was samodestrukcyjnych solidaruchów niedługo oddamy do lamusa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: Tomson to stary UBek! IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 19:54 Gość portalu: Tomson napisał(a): > Gość portalu: ficino napisał(a): > > > takich debili brali tylko do ZOMO.... > Dzisiejsi lewicowcy i socjaliści do młodzież jak ja! To jest przyszłość, was > samodestrukcyjnych solidaruchów niedługo oddamy do lamusa. mam dwadziescia siedem lat...a z takimi jak ty to zagramy niedlugo przy akompaniamencie pil... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomson Re: Tomson to stary UBek! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 20:48 Gość portalu: ficino napisał(a): > mam dwadziescia siedem lat...a z takimi jak ty to zagramy niedlugo przy > akompaniamencie pil... Dobra dobra dresie pierdolony, w końcu dojdą do władzy ludzie którzy będą was izolować lub eliminować. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: Tomson to stary UBek! IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 20:58 Gość portalu: Tomson napisał(a): > Gość portalu: ficino napisał(a): > > > mam dwadziescia siedem lat...a z takimi jak ty to zagramy niedlugo przy > > akompaniamencie pil... > Dobra dobra dresie pierdolony, w końcu dojdą do władzy ludzie którzy będą was > izolować lub eliminować. eliminowani beda tacy jak ty...nie dostrzegasz ducha czasow ktore nadchodza wielkimi krokami...szlachta nie zapomina i nie wybacza...zapamietaj to sobie tluku jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomson Re: Tomson to stary UBek! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 21:16 Gość portalu: ficino napisał(a): > eliminowani beda tacy jak ty...nie dostrzegasz ducha czasow ktore nadchodza > wielkimi krokami... Fakt amerykański faszyzm idzie wielkimi krokami, ale socjalistyczna UE nas obroni. > szlachta nie zapomina i nie wybacza...zapamietaj to sobie > tluku jeden. Z takimi jebanymi chujami jak ty co chcieli mordować zrobił porządek generał Wojciech Jaruzelski i za to go cenię. Widać żeś ze szlachty takiej co doprowadziła IRP do upadku i sprzedała w Targowicy ojczyznę, potem wieszano takich jak ty. Ciebie też to spotka jak będziesz głosił swoje nazistowskie brednie. Szlachta dziś jest niczym i twoim tytułem można dupę podcierać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: Tomson to stary UBek! IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 21:31 Gość portalu: Tomson napisał(a): > Gość portalu: ficino napisał(a): > > > eliminowani beda tacy jak ty...nie dostrzegasz ducha czasow ktore nadchodz > a > > wielkimi krokami... > Fakt amerykański faszyzm idzie wielkimi krokami, ale socjalistyczna UE nas > obroni. > > > szlachta nie zapomina i nie wybacza...zapamietaj to sobie > > tluku jeden. > Z takimi jebanymi chujami jak ty co chcieli mordować zrobił porządek generał > Wojciech Jaruzelski i za to go cenię. Widać żeś ze szlachty takiej co > doprowadziła IRP do upadku i sprzedała w Targowicy ojczyznę, potem wieszano > takich jak ty. Ciebie też to spotka jak będziesz głosił swoje nazistowskie > brednie. Szlachta dziś jest niczym i twoim tytułem można dupę podcierać. ten sie smieje kto sie smieje ostatni :( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: x Dla Tomsona zreaktywujemy Bereze. Ja tam krwiozercza IP: *.server.ntli.net 11.07.03, 05:22 nie jestem... Komunista, ale choc swoj. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mów mi_józek Re: UPA i WIN to dwie bandyckie organizacje. IP: *.ha3.agh.edu.pl 10.07.03, 13:39 > UPA coprawda jest gorsza bo współpracowała z nazistami podczas okupacji, a WIN > dopiero po okupacji. Obie bandyckie organizacje dokonały też wspólnej akcji na > Hrubieszów. tak, "miszczu" ;), zaatakowali krasnoarmiejców. dodam, że wp razem z młodym oficerem w. jaruzelskim z odsieczą się nie spieszyło. :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomson Re: UPA i WIN to dwie bandyckie organizacje. IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 13:48 Gość portalu: mów mi_józek napisał(a): > > UPA coprawda jest gorsza bo współpracowała z nazistami podczas > okupacji, a WIN > > dopiero po okupacji. Obie bandyckie organizacje dokonały też > wspólnej akcji na > > Hrubieszów. > tak, "miszczu" ;), zaatakowali krasnoarmiejców. dodam, że wp > razem z młodym oficerem w. jaruzelskim z odsieczą się nie > spieszyło. :) Ale w końcu LWP rozbiło i jednych i drugich bandytów na terenie Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Por.UB, dzis kombatant WIN Tomson dobrze gada IP: *.chello.pl 10.07.03, 13:54 WINowcy to byle komuchy i porucznicy UB, mordowali narod polski. TAKA PRAWDA, A PRAWDA BOLI. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mów_mi_józek Re: Tomson dobrze gada IP: *.ha3.agh.edu.pl 10.07.03, 14:03 tak, był jeden departament win stworzony przez ub. po to , żeby win rozwalić od środka. co robią dziś "weterani" nie wiem, ale pewnie mają się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomson Re: Tomson dobrze gada IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 14:05 Gość portalu: mów_mi_józek napisał(a): > tak, był jeden departament win stworzony przez ub. po to , żeby > win rozwalić od środka. co robią dziś "weterani" nie wiem, ale > pewnie mają się dobrze. Jeśli nawet był, to napewno nie mordowła ludzi, bo był stworzony by walczyć z tymi mordami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mów_mi_józek Re: Tomson dobrze gada IP: *.ha3.agh.edu.pl 10.07.03, 14:13 tomson, ja wiem, że mamy skomplikowaną historię, ale chyba o ub to nie można nic dobrego powiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomson Re: Tomson dobrze gada IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 14:18 Gość portalu: mów_mi_józek napisał(a): > tomson, ja wiem, że mamy skomplikowaną historię, ale chyba o ub > to nie można nic dobrego powiedzieć... O UB za czasów stalinizmu raczej nie, jednak potem bywało różnie. UB nie tylko inwigilowało obywateli, ale walczyło też z obcym wywiadem w Polsce. Zresztą gdy UB dało trochę swobody Solidarności na przełome lat 80-ych i 70-ych, to ta swoimi strajkami zrójnowała naszą gospodarkę i wprowadziła chaos, który zmusił gen. Jaruzelskiego do wprowadzenia stanu wojennego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tomek Re: Tomson dobrze gada IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 10.07.03, 14:54 Gość portalu: Tomson napisał(a): > Gość portalu: mów_mi_józek napisał(a): > > > tomson, ja wiem, że mamy skomplikowaną historię, ale chyba o ub > > to nie można nic dobrego powiedzieć... > O UB za czasów stalinizmu raczej nie, jednak potem bywało różnie. UB nie tylko > inwigilowało obywateli, ale walczyło też z obcym wywiadem w Polsce. Zresztą gdy > > UB dało trochę swobody Solidarności na przełome lat 80-ych i 70-ych, to ta > swoimi strajkami zrójnowała naszą gospodarkę i wprowadziła chaos, który zmusił > gen. Jaruzelskiego do wprowadzenia stanu wojennego. Myślę, że twoje pojmowanie histori jest bardzo wybiórcze. Zanim się będziesz wypowiadał to troche poczytaj. - SB i kontrwywiad dobre sobie - tym zawsze zajnowało sie wojsko. - Solidarność zrójnowała gospodarkę - to musiała być to bardzo słaba gospodarka skoro jeden "śrubokręt" ją rozmajstrował. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomson Re: Tomson dobrze gada IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 15:00 Gość portalu: tomek napisał(a): > - Solidarność zrójnowała gospodarkę - to musiała być to bardzo > słaba gospodarka skoro jeden "śrubokręt" ją rozmajstrował. Nie jeden "śrubokręt" ale masowe strajki w całym i kraju i zmniejszenie produkcji przemysłowej o 80%, zrobiły z 10 poęgi przemysłowej świata ruinę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pytek a kto ci chlopcze takich glupot naopowiadal????... IP: *.utc.com 10.07.03, 15:16 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomson Jakich głupot? To są znane, ale wciąż przemilczane IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 15:26 prawdy. Wszystko po to by zachować etos Solidarności i nie negować tej gównianej transformacji ustrojowej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: autor jak sie za rabowanie zabrala zdrowa klasa urzedaso IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 20:26 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: autor pewnie w kole partynym w szkole policyjnej IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 20:25 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: minio Re: Tomson dobrze gada IP: *.crowley.pl 10.07.03, 16:21 Gość portalu: Tomson napisał(a): > Gość portalu: tomek napisał(a): > > > - Solidarność zrójnowała gospodarkę - to musiała być to bardzo > > słaba gospodarka skoro jeden "śrubokręt" ją rozmajstrował. > > Nie jeden "śrubokręt" ale masowe strajki w całym i kraju i zmniejszenie > produkcji przemysłowej o 80%, zrobiły z 10 poęgi przemysłowej świata ruinę. 10 potęgi gospodarczej świata? Chyba trzeciego swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomson Re: Tomson dobrze gada IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 17:11 Gość portalu: minio napisał(a): > 10 potęgi gospodarczej świata? Chyba trzeciego swiata. Jeśli nie masz pojęcia o podstawowych faktach to lepiej nie podejmuj dyskusji bo robisz z siebie debila. Zgodnie z uwczesnym ogólnoświatowym przelicznikiem wartość poszczególnych wyprodukowanych dóbr zajmowaliśmy 10 miejsce w świecie ciemniaku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: Tomson dobrze gada IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 18:19 Gość portalu: Tomson napisał(a): > Gość portalu: minio napisał(a): > > > 10 potęgi gospodarczej świata? Chyba trzeciego swiata. > Jeśli nie masz pojęcia o podstawowych faktach to lepiej nie podejmuj dyskusji > bo robisz z siebie debila. Zgodnie z uwczesnym ogólnoświatowym przelicznikiem > wartość poszczególnych wyprodukowanych dóbr zajmowaliśmy 10 miejsce w świecie > ciemniaku. pewnie tak napisala Trybuna :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: umiarkowany Re: Tomson, peerel 10ta potega.... IP: *.proxy.aol.com 10.07.03, 18:03 ....w hodowli konia rzeznego co najwyzej byla. znacznie wieksze osiagniecia zanotowala w dziedzinie oglupiania co podadtniejszych obywateli - jestes tego najlepszym przykladem. gratuluje. Gość portalu: Tomson napisał(a): > Gość portalu: tomek napisał(a): > > > - Solidarność zrójnowała gospodarkę - to musiała być to bardzo > > słaba gospodarka skoro jeden "śrubokręt" ją rozmajstrował. > > Nie jeden "śrubokręt" ale masowe strajki w całym i kraju i zmniejszenie > produkcji przemysłowej o 80%, zrobiły z 10 poęgi przemysłowej świata ruinę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomson Re: Tomson, peerel 10ta potega.... IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 18:26 Gość portalu: umiarkowany napisał(a): > ....w hodowli konia rzeznego co najwyzej byla. W produkcji rolniczej,górnictwie,energetyce,okrętownictwie,motoryzacji, budownictwie,elektronice,zbrojeniówce,włókiennictwie. Suma sumarum dawało nam to 10 miejsce w świecie. > znacznie wieksze > osiagniecia zanotowala w dziedzinie oglupiania co > podadtniejszych obywateli Ludzie są dziś ogłupiani, gdy się im pierdoli że Ameryka to obrońca wolności i demokracji na świecie, a dzisiejszy ustrój w Polsce jest lepszy niż komuna. > - jestes tego najlepszym przykladem. gratuluje. Ty jesteś bezmyślnym debilem, wierzysz w to co ci poda telewizja i paru idiotów. Twoja wypowiedź wskazuje że wogóle nie posiadasz zdolności samodzielnego myślenia, dlatego BEZ ODBIORU, bo są granice debilizmu z jakim można dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fciino ty juz ta granice przekroczyles IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 18:27 Gość portalu: Tomson napisał(a): > Gość portalu: umiarkowany napisał(a): > > > ....w hodowli konia rzeznego co najwyzej byla. > W produkcji rolniczej,górnictwie,energetyce,okrętownictwie,motoryzacji, > budownictwie,elektronice,zbrojeniówce,włókiennictwie. Suma sumarum dawało nam > to 10 miejsce w świecie. > > > znacznie wieksze > > osiagniecia zanotowala w dziedzinie oglupiania co > > podadtniejszych obywateli > Ludzie są dziś ogłupiani, gdy się im pierdoli że Ameryka to obrońca wolności i > demokracji na świecie, a dzisiejszy ustrój w Polsce jest lepszy niż komuna. > > > - jestes tego najlepszym przykladem. gratuluje. > Ty jesteś bezmyślnym debilem, wierzysz w to co ci poda telewizja i paru > idiotów. Twoja wypowiedź wskazuje że wogóle nie posiadasz zdolności > samodzielnego myślenia, dlatego BEZ ODBIORU, bo są granice debilizmu z jakim > można dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomson Ja myślę, a ty jak bezmózgi debil przyjmujesz IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 18:29 wszystko co ci powie TV i inne popularne środki masowego przekazu i taka jest różnica między nami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: Ja myślę, a ty jak bezmózgi debil przyjmujesz IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 18:53 Gość portalu: Tomson napisał(a): > wszystko co ci powie TV i inne popularne środki masowego przekazu i taka jest > różnica między nami. nie mieszkam w kraju od 10 lat takze z ta TV trafiles jak slepy kula w plot...jak ze wszystkim zreszta. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomson Re: Ja myślę, a ty jak bezmózgi debil przyjmujesz IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 19:23 Gość portalu: ficino napisał(a): > Gość portalu: Tomson napisał(a): > > > wszystko co ci powie TV i inne popularne środki masowego przekazu i taka j > est > > różnica między nami. > nie mieszkam w kraju od 10 lat takze z ta TV trafiles jak slepy kula w > plot...jak ze wszystkim zreszta. Jeśli mieszkasz w USA to masz jeszcze bardziej debilny bełkot w TV niż w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: Ja myślę, a ty jak bezmózgi debil przyjmujesz IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 19:55 > Jeśli mieszkasz w USA to masz jeszcze bardziej debilny bełkot w TV niż w Polsce > . telewizji nie ogladam wogole...telwizja jest dla takich tumanow jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomson Re: Ja myślę, a ty jak bezmózgi debil przyjmujesz IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 20:31 Gość portalu: ficino napisał(a): > > Jeśli mieszkasz w USA to masz jeszcze bardziej debilny bełkot w TV niż w > Polsce > > . > telewizji nie ogladam wogole...telwizja jest dla takich tumanow jak ty. Z twoich wypowiedzi to raczej ty wyglądasz na tumana. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: Ja myślę, a ty jak bezmózgi debil przyjmujesz IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 21:00 Gość portalu: Tomson napisał(a): > Gość portalu: ficino napisał(a): > > > > Jeśli mieszkasz w USA to masz jeszcze bardziej debilny bełkot w TV ni > ż w > > Polsce > > > . > > telewizji nie ogladam wogole...telwizja jest dla takich tumanow jak ty. > Z twoich wypowiedzi to raczej ty wyglądasz na tumana. zastanow sie co ty mowisz??? jak moge "wygladac" skoro mnie nawet nie znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: al Re: Tomson, ty czerwona k... jak cie dorwe to nogi IP: *.ny325.east.verizon.net 10.07.03, 20:09 z dupy powyrywam, bydlaku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomson Mocny jesteś w gębie co? Nie masz żadnych IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 20:33 kontrargumentów to schodzisz to takich prostackich tekstów. Tym zabawniejsze są twoje szamotania, że gdybyśmy stanęli oko w oko to bym cię zajebał. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: al Re: Mocny jesteś w gębie co? Nie masz żadnych IP: *.ny325.east.verizon.net 10.07.03, 20:37 Gość portalu: Tomson napisał(a): > kontrargumentów to schodzisz to takich prostackich tekstów. Tym zabawniejsze są > > twoje szamotania, że gdybyśmy stanęli oko w oko to bym cię zajebał. No to chodz smieciu, chociaz na taka kurwe jak ty to nawet nie warto splunac. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomson Re: Mocny jesteś w gębie co? Nie masz żadnych IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 20:44 Gość portalu: al napisał(a): > No to chodz smieciu, chociaz na taka kurwe jak ty to nawet nie > warto splunac. Mam się fatygować do takiego zera jak ty? Jak wejdziesz mi w drogę to cię ubiję, a póki co ponabijam się z twojej bezsilnej złości. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: al Re: Mocny jesteś w gębie co? Nie masz żadnych IP: *.ny325.east.verizon.net 10.07.03, 20:48 Gość portalu: Tomson napisał(a): > Gość portalu: al napisał(a): > > > No to chodz smieciu, chociaz na taka kurwe jak ty to nawet nie > > warto splunac. > No i sie strasznie mylisz, ani zlosci, ani bezsilnej, tylko troche zabawy z durniem. > Mam się fatygować do takiego zera jak ty? Jak wejdziesz mi w drogę to cię > ubiję, a póki co ponabijam się z twojej bezsilnej złości. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: al Re: Mocny jesteś w gębie co? Nie masz żadnych IP: *.ny325.east.verizon.net 10.07.03, 20:39 Gość portalu: Tomson napisał(a): > kontrargumentów to schodzisz to takich prostackich tekstów. Tym zabawniejsze są > > twoje szamotania, że gdybyśmy stanęli oko w oko to bym cię zajebał. A co najciekawsze w kwestii ukrainskej masz raczej zdrowe poglady. Czegos sie przyp.. do WIN? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomson Re: Mocny jesteś w gębie co? Nie masz żadnych IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 20:47 Gość portalu: al napisał(a): > A co najciekawsze w kwestii ukrainskej masz raczej zdrowe > poglady. Czegos sie przyp.. do WIN? Bo WIN destabilizował odbudowujące się ze zniszczeń państwo i terroryzował w większości bogu ducha winnych ludzi (większość ofiar WINu to drobni działacze partyjni, którzy nikomu nie szkodzili, a wręcz przeciwnie i ludność cywilna). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: al Re: Mocny jesteś w gębie co? Nie masz żadnych IP: *.ny325.east.verizon.net 10.07.03, 20:54 Gość portalu: Tomson napisał(a): > Gość portalu: al napisał(a): > > > A co najciekawsze w kwestii ukrainskej masz raczej zdrowe > > poglady. Czegos sie przyp.. do WIN? > Bo WIN destabilizował odbudowujące się ze zniszczeń państwo i terroryzował w > większości bogu ducha winnych ludzi (większość ofiar WINu to drobni działacze > partyjni, którzy nikomu nie szkodzili, a wręcz przeciwnie i ludność cywilna). WIN probowal (zreszta bez zadnych szans) obronic niepodleglosc Polski, a drobni dzialacze partyjni byli taka sama swolocza jak gora. Co to znaczy "a wrecz przeciwnie"? I jak to wszystko porownywac ze zbrodniami UB i NKWD? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomson Re: Mocny jesteś w gębie co? Nie masz żadnych IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 21:09 Gość portalu: al napisał(a): > Gość portalu: Tomson napisał(a): > > > Gość portalu: al napisał(a): > > > > > A co najciekawsze w kwestii ukrainskej masz raczej zdrowe > > > poglady. Czegos sie przyp.. do WIN? > > Bo WIN destabilizował odbudowujące się ze zniszczeń państwo i > terroryzował w > > większości bogu ducha winnych ludzi (większość ofiar WINu to > drobni działacze > > partyjni, którzy nikomu nie szkodzili, a wręcz przeciwnie i > ludność cywilna). > WIN probowal (zreszta bez zadnych szans) obronic niepodleglosc > Polski, a drobni dzialacze partyjni byli taka sama swolocza jak > gora. Co to znaczy "a wrecz przeciwnie"? I jak to wszystko > porownywac ze zbrodniami UB i NKWD? Już miałem cię przeprosić że mnie trochę ponioslło i tak źle napisałem o twoim ojcu w innym poście, ale widać na to nie zasługujesz nazywając wszystkich komunistów zbrodniarzami (tak naprawdę zbrodniarzami byli tylko staliniści i może 1% komunistów po nich). Jedyne co przynosił WIN to cierpienie i destabilizację. Polska znalazła się w bloku wschodnim decyzją USA,Wlk.Brytanii i ZSRR i nie było żadnego sposobu by to zmienić. Zbrodnie NKWD były duże, ale to było wtedy gdy ZSRR był naszym wrogiem, a od układów Stalina z Sikorskim stał się naszym sprzymierzeńcem, zresztą nie pierdol mi tu o NKWD bo WIN mordował tylko Polaków, a nie Sowietów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: al Re: Mocny jesteś w gębie co? Nie masz żadnych IP: *.ny325.east.verizon.net 10.07.03, 21:22 No i widac, ze masz czerwone podniebienie. Facet, co ty trujesz " 1% komunistow to zbrodniarze "???????????????????????????????? A Poznan, Gdansk, Radom, Ursus, kopalnia Wojek, Popieluszko, Przemyk i dziesiatki tysiecy innych pomordowanych przez komune? Od takich parszywcow jak ty, przeprosin nigdy nie przyjme. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomson Re: Mocny jesteś w gębie co? Nie masz żadnych IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 21:26 Gość portalu: al napisał(a): > No i widac, ze masz czerwone podniebienie. Facet, co ty trujesz > " 1% komunistow to zbrodniarze "???????????????????????????????? > A Poznan, Gdansk, Radom, Ursus, kopalnia Wojek, Popieluszko, > Przemyk i dziesiatki tysiecy innych pomordowanych przez komune? > Od takich parszywcow jak ty, przeprosin nigdy nie przyjme. Dziesiątki tysięcy to było za stalinizmu, potem tylko jednostki, no chyba że tacy co sobie zasłużyli. Zabójcy Popiełuszki i Przemyka to właśnie ten 1%, osądzeni i skazani. A Poznan, Gdansk, Radom, Ursus, kopalnia Wojek, to taka sama wina milicjantów, jak i strajkujących, którzy prowokowali. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: Mocny jesteś w gębie co? Nie masz żadnych IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 21:33 Gość portalu: Tomson napisał(a): > Gość portalu: al napisał(a): > > > No i widac, ze masz czerwone podniebienie. Facet, co ty trujesz > > " 1% komunistow to zbrodniarze "???????????????????????????????? > > A Poznan, Gdansk, Radom, Ursus, kopalnia Wojek, Popieluszko, > > Przemyk i dziesiatki tysiecy innych pomordowanych przez komune? > > Od takich parszywcow jak ty, przeprosin nigdy nie przyjme. > Dziesiątki tysięcy to było za stalinizmu, potem tylko jednostki, no chyba że > tacy co sobie zasłużyli. Zabójcy Popiełuszki i Przemyka to właśnie ten 1%, > osądzeni i skazani. A Poznan, Gdansk, Radom, Ursus, kopalnia Wojek, to taka > sama wina milicjantów, jak i strajkujących, którzy prowokowali. skazani to oni i ich rodziny dopiero beda... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: Mocny jesteś w gębie co? Nie masz żadnych IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 21:02 Gość portalu: Tomson napisał(a): > Gość portalu: al napisał(a): > > > A co najciekawsze w kwestii ukrainskej masz raczej zdrowe > > poglady. Czegos sie przyp.. do WIN? > Bo WIN destabilizował odbudowujące się ze zniszczeń państwo i terroryzował w > większości bogu ducha winnych ludzi (większość ofiar WINu to drobni działacze > partyjni, którzy nikomu nie szkodzili, a wręcz przeciwnie i ludność cywilna). ci drobni dzialacze to pewnie z UB. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ficino Re: Mocny jesteś w gębie co? Nie masz żadnych IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.07.03, 21:01 Gość portalu: Tomson napisał(a): > kontrargumentów to schodzisz to takich prostackich tekstów. Tym zabawniejsze są > > twoje szamotania, że gdybyśmy stanęli oko w oko to bym cię zajebał. diadkowa pile do tej pory pewnie trzymasz w gablocie.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: al Re: Mocny jesteś w gębie co? Nie masz żadnych IP: *.ny325.east.verizon.net 10.07.03, 21:07