Gość: wojtula IP: *.brookes.ac.uk 29.08.03, 13:43 no i pieknie sie zaczyna nasza misja zrobili sobie amerykanie drugi vietnam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SIR Re: Zamach w Nadżafie: co najmniej 17 zabitych IP: 62.148.86.* 29.08.03, 13:44 No to nam teraz wpier... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Drugi Wietnam - a w roli głownej Polacy?!?!?!?!? IP: *.proxyplus.cz / 10.0.0.* 29.08.03, 20:12 Gość portalu: SIR napisał(a): > No to nam teraz wpier... Faktycznie moze sporo Naszych zginac nie wiadomo za co, no moze za nasza 'racje stanu'. Mam nadzieje ze korpus ekspedycyjny Tyszkiewicza to sami ochotnicy. Dobrze ze mnie tam nie ma - 50 stopni w cieniu i wybuchajace samochody pulapki... Z Arabami nie da sie dogadac - mam zle doswiadczenia - inna kultura, lubia konflikty, odbija im z niewiadomo jakiego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANNA Re: PRZERAZAJACE WYNIKI DYKTATURY US IP: *.cable.mindspring.com 29.08.03, 20:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Drugi Wietnam - a w roli głownej Polacy?!?!?! IP: *.ists.pl / 192.168.1.* 29.08.03, 22:37 Trzeba bylo tak jak w pierwszym Wietnamie: po co sie pchac, niech komuna wymorduje Wietnamcow. Taraz tez: niechby Saddam wymordowal szyitow, co nam do tego? Francuzi madrzy: nie chcieli umierac za Bagdad, tak jak w 1939 nie chcieli umierac za Gdansk. Nasladujmy madrych. Haslo :"Za nasza i wasza wolnosc" - do kosza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roo NA FRANCUZACH NIE POLEGAJ, IP: *.43.220.203.acc07-dryb-mel.comindico.com.au 30.08.03, 09:58 oni nie mieli nawet ochoty 'umierac' za Paryz, taka to juz 'dziwna' nacja.A JEZELI CHODZI O WIETNAM, to caly ten wietnamski burdel wlasnie Francuzi zaczeli,pozniej sie z tego bagna rakiem wycofali i wpuscili Amerykanow w te 'przecudne maliny'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Re: Drugi Wietnam - a w roli głownej Polacy?!?!?! IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 30.08.03, 01:41 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > > Gość portalu: SIR napisał(a): > > No to nam teraz wpier... > > Faktycznie moze sporo Naszych zginac nie wiadomo > za co, no moze za nasza 'racje stanu'. Mam nadzieje > ze korpus ekspedycyjny Tyszkiewicza to sami ochotnicy. > > Dobrze ze mnie tam nie ma - 50 stopni w cieniu i > wybuchajace samochody pulapki... > > Z Arabami nie da sie dogadac - mam zle doswiadczenia - > inna kultura, lubia konflikty, odbija im z niewiadomo > jakiego powodu. Jesli uwazasz ze Arabi nie maja powodow, to ja cie bardzo przepraszam, widocznie spadles przypadkowo z MARSA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roo ARAB JAK KOGOS SZANUJE,TO ZACZY, ZE SIE... IP: *.43.220.203.acc07-dryb-mel.comindico.com.au 30.08.03, 10:22 GO OBAWIA,CZUJE PRZED NIM LEK.Na tej prostej zasadzie arabstwo szanowalo i popieralo Hitlera.Amerykanow nie szanuja,bo nie szanuja demokracji,ktora byla i jest podstawa amerykanskiego bytu. Jedyne wyjscie , to zmienic poglady i zaczac strzelac do arabow jak do kaczek. TRZEBA RZNAC DZIADOSTWO ,A WTEDY I ICH SZACUNEK SIE ZNAJDZIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adro Kocioł arabski wrze IP: 212.160.130.* 29.08.03, 13:47 Spokój na Bliskim Wschodzie to rozwiązanie konfliktu izraelsko- palestyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: Kocioł arabski wrze IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.08.03, 13:53 Samochody oszczędne posiadają ekonomiczne silniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebar Wprost pisze ze mu sie nic nie stalo IP: *.reverse.qsc.de 29.08.03, 14:23 temu Misiu, znaczy alatojachowi Gość portalu: P. napisał(a): > Samochody oszczędne posiadają ekonomiczne silniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Yawlidi... IP: *.ifn-magdeburg.de 29.08.03, 14:43 No czy ktorys z Panow b. milych zreszta odpowie mi na zadane wczesniej pytanie? Jest b. proste..Dlaczego ta tchnaca pacyfizmem Pani korzystajaca z dobrodziejstw zachodniej kultury nie gnebiona przeciez- bo zyjaca w lepszych warunkach tak spiewa? I nie utuczona tak jakbyscie chcieli ja zapewne widziec.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Szkoda - widac brak argumentow.. IP: *.ifn-magdeburg.de 29.08.03, 14:48 To juz nie mecze... Wracam tez do pracy.. Dobrej zabawy . Il faudra te lever de bonne heure Yawlidi, Refaire tes etudes Yawlidi Comme ca tu deviendra une tete Yawlidi Commme ca tu depasseras tout le mode Yawlidi Et quand tu grandiras un peu Yawlidi Tu seras mur Yawlidi Tu comprendras mieux la vie Yawlidi Et tu voudras devenir une personnalite Yawlidi Tu nous regarderas du haut Yawlidi Parmi nous tu choisiras tes amis Yawlidi Tu effaceras ceux qui te genent Yawlidi Tu supprimeras ceux qui te genent Yawlidi Tu deviendras destructeur Yawlidi Tu joureras avec la vie des gens Yawlidi Tu deviendras destructeur Yawlidi ET tu traceras la route quand le danger sera la.....Yawlidi Bo tak to sie wlasnie konczy.. Caly ten balagan ideologiczny.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Od poczatku nie bylam za to wojna... IP: *.ifn-magdeburg.de 29.08.03, 15:26 Za jakakolwiek.. Ale raz jeszcze - te krew teraz jesli jest napedza co innego.. A to moj dowod na to co mowilam forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=5952589&a=5956223 Szkoda ze zaden z Panow pochodzenia irackiego nie chce mi wyjasnic tych ´roznic kulturowych´ ktore mnie zaintrygowaly... Ja tam bym nie chciala aby moje dzieci kogokolwiek niewygodnego mialy usuwac... Ale skoro nikt juz nie chce mi odpowiedziec, bo pewnie latwiej sie obrzucac bagnem i opowiesciami o woreczkach to faktycznie nie umiem chyba gadac z facetami.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Od poczatku nie bylam za to wojna... IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.03, 15:52 anka!do kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka A moze tez powinnam urodzic IP: *.ifn-magdeburg.de 29.08.03, 16:01 mlodego zamachowca.. Ktory bedzie sprawnie usuwal i sie wysadzal tyle ze wojownikow islamu? Ja nie mam kuchni- nie tutaj... Za to mam bardzo tobre taboule- zapraszam.. Prosto z Francji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka A jak tam biedronki u Panow? IP: *.ifn-magdeburg.de 29.08.03, 16:04 Bo u mnie deszcz pada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 'poi'poojo Re: A jak tam biedronki u Panow? IP: *.home.cgocable.net 29.08.03, 21:17 Gość portalu: ANka napisał(a): > Bo u mnie deszcz pada... Marna pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Pomagam tym ktorzy budza zaufanie... IP: *.ifn-magdeburg.de 30.08.03, 12:44 A do tego mam kobiecy instynkt, ktorego nie doceniacie bo sie go boicie... I nie pomagam za cene niesprawiedliwosci na innych.. To ta roznica... A Pan nie ma wlasnej osobowosci.. Zbytnio sie Pan zespolil z tymi pobratymcami... Gdyby jakis kolezka - jeden z tych z ktorymi Pan tak pieknie jednoglosnie pokrzykuje powiedzial Pana kobiecie czy dajmy na to zonie co ma robic to co by Pan zrobil? Bo ja stawiam na to ze by sie Pan posluchal i rechotal razem z nimi....Jak znam arabow i takie przypadki z zycia..... A w naszej kulturze moj tata na ten przyklad choc w innych kwestiach b. tradycyjny i szanujacy rodzicow potrafil powiedziec pare mocnych i twardych slow nawet swojej matce gdy ta b. chciala ustawiac jego mloda zone i mowic jej jak sie mezem opiekowac.... Mysle ze nie jest Pan do konca Polakiem i nie bedzie Pan wlasnie pod tym wzgledem.... A co do milosci to znam jedna- np moja mama po smierci meza nigdy nie wyszla ponownie za maz.. Z milosci do wlasnych dzieci.... Daleko Panom do tego.... to nie do pojecia podobnie jak dla nas fakt ze mozna wlasne dzieci (dziewczynki oczywiscie) obwieszac ladunkami wybuchowymi..A tylko jako neurofizjolog wiem jak latwo to zrobic dzieciom bo one naprawde mentalnie sa w tym wieku bezbronne.. NIe sa w stanie buntowac sie przeciwko zlu wymierzanemu przez rodzine..One sie tego ucza i uwazaja ze tak ma byc.... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey ANko, ta uwaga o kuchni to WSZYSTKO na co tego 29.08.03, 18:16 Przecinka stac - mysli, ze w ten sposob meskosci sobie doda i zaoszczedzi na VIAGRZE!!! Biedaczek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CIENCIENIA Re: GABY ZACZYNA PIC I MA PUSTY WIECZOR IP: *.cable.mindspring.com 29.08.03, 18:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CIENCIENIA Re: KTO ZAPLACIL ZA TWOJA NAUKE W POLSCE GABY? IP: *.cable.mindspring.com 30.08.03, 06:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Nie wiesz tumanie? Rodzice poprzez swoje podatki IP: *.nott.cable.ntl.com 30.08.03, 12:10 Nalezysz do tych, ktorzy mysla, ze "panstwo daje"? Widas, zes pod kazdtm wzgledem KOMUCH! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka To nie przecinek.. To nasza Gosia.. IP: *.ifn-magdeburg.de 29.08.03, 18:28 Ktora wiazalo sporo osob z Rydzykowem.. Calosc dziwnie i pokretnie powiazana z ´kwiatem meskiej mlodziezy polskiej´ z Wroclawia... NO coz - bicie kobiet do tego prowadzi... Tylko kto tam jest z kim zonaty i gdzie jest Prezes? Naprawde lubie facetow- wszystkich.. NO moze poza terrorystami.... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Gosia byla z Torunia. Lub z Elku. To jest ten sam 29.08.03, 18:36 Przecinek z ta sama spiewka z dip.t-dialin.net Polaczkowie zaczynaja sie zlatywac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Ja do kuchni a wy do pokoju? IP: *.ifn-magdeburg.de 29.08.03, 16:32 Cos WAm to nie wychodzi kochani... Bo ja w sumie jestem z tych ktore latwo pognebic brzydkim wyrazem i nieuczciwoscia... Ale najbardziej ze wszystkiego razi mnie falsz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebar ANia naprawde zapraszasz?! :)))) Mnie tez? IP: *.reverse.qsc.de 29.08.03, 16:51 Gość portalu: ANka napisał(a): > Cos WAm to nie wychodzi kochani... > Bo ja w sumie jestem z tych ktore latwo pognebic brzydkim > wyrazem i nieuczciwoscia... > Ale najbardziej ze wszystkiego razi mnie falsz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Jasne IP: *.ifn-magdeburg.de 29.08.03, 16:56 Jak sie nauczycie mowic prawde i nieobrazac kobiet... I pielegnowac swoja kulture bez zakusow na inne.... Dzieki za wziecie sie za moja d. w tym innym watku.. To wiele wyjasnia.... I umiem tez tanczyc jak arabki.. od dziecka.. A cwiczylam z zona mojego przyjaciela (zona z Algierii) wiec chyba nie jest tak zle... Tyle ze to kosztuje- czyste sumienie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO KULTURALNEJ Re: Od poczatku nie bylam za to wojna... IP: *.home.cgocable.net 29.08.03, 21:14 Gość portalu: ANka napisał(a): > Za jakakolwiek.. Ale raz jeszcze - te krew teraz jesli > jest napedza co innego.. > A to moj dowod na to co mowilam > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=5952589&a=5956223 > > Szkoda ze zaden z Panow pochodzenia irackiego nie chce mi > wyjasnic tych ´roznic kulturowych´ ktore mnie > zaintrygowaly... > > > Ja tam bym nie chciala aby moje dzieci kogokolwiek > niewygodnego mialy usuwac... > > Ale skoro nikt juz nie chce mi odpowiedziec, bo pewnie > latwiej sie obrzucac bagnem i opowiesciami o woreczkach > to faktycznie nie umiem chyba gadac z facetami.. BEZ ARABSKIEJ ROPY TZW. ZACHOD BY NIE MIAL SWIATLA. TO JEST NAPRAWDE POWAZNA ROZNICA KULTOROWA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka To nie ja mowilam tak o sobie.. IP: *.ifn-magdeburg.de 30.08.03, 12:07 Wiec Panu odpowiem.. Wy tzn kraje arabskie tez macie te rope.. A tak przy okazji mala historyjka.. Otoz jeszcze przed slubem ale juz b. wspolczesnie bylam tez przewodniczka wycieczki w ... Tunezji... A stamtad kilka wesolych obrazkow.. Np taki Jesli rozmawia Pan z lekarzem to ani funkcja, ani posiadanie przez rozmowczynie narzeczonego nie zmienia faktu ze nalezy intensywnie opowiadac osobie i swoich atrybutach meza i mezczyzny niezaleznie od posiadania wlasnej (sic) zony... Punkt drugi.. Jesli sprawuje Pan jakakolwiek funkcje to nalezy z Panem trenowac konszachciki.. Tzn - na sile dogadywac sie, sadzac w wydzielonym miejscu w knajpie, lepiej karmic niz pozostala czesc wycieczki po to by te pozostala czesc lepiej oszukiwac.. Przeciez to Pan swietnie zna- nieprawdaz? Nie ma tu znaczenia czy ta czesc wycieczki to muzulmanie czy obcy.. Chodzi o ten fakt konszachcikow i oszukiwania.. Ach a propos zasad Koranu- ja nie umiem dawac lapowek wodka- ale podobno poprzedni przewodnicy to praktykowali i to pomaga... NO wiecej nie chce mi sie teraz opowiadac.. Moze kiedys... To Wasza kultura i przykro mi pewnie ja Panowie wysysacie z mlekiem... Kaczory maja racje... Jedyna satysfakcja z oszukiwania.. Chocby swoich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Nie martw sie ANka, tuman nie wie, ze istnieje IP: *.nott.cable.ntl.com 30.08.03, 12:13 Rosja i Norwegia, i zloza Poludniowo Amerykanskie i wlasne zasoby USA - mysli jak ARABEK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: machiavelli Re: ... z ajatollahem IP: *.idea.pl 29.08.03, 17:51 z tobą też Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A CO do Zydow maja wielowiekowe niecheci miedzy 29.08.03, 17:52 szyitami i sunnitami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: A CO do Zydow maja wielowiekowe niecheci mied IP: *.dip.t-dialin.net 30.08.03, 05:57 pijacki belkot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . W przeciwienstwie do ciebie, kobieta jeszcze MYSLI IP: *.nott.cable.ntl.com 30.08.03, 12:12 chamie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali No to nasi beda mieli cieplutko. IP: 62.87.157.* 29.08.03, 14:00 Kwach ich wyslal na bezprawna wojne w ktorej beda rozdzielac zwalczajace sie ugrupowania i nadstawiac karku za to co nawyrabiali USA. Wspolczuje im gdyz wiekszosc pojechala nie z wlasnej woli, Sa to zolnierze kontraktowi ktorym konczyly sie kontrakty i wybierano ich na ochotnika:-) czyli wzywal dowodca i mowil..Kowalski, konczy sie wam kontrakt, przedluzymy go ale pojedziecie do iraku, chyba ze nie chcecie w takim razie dziekuje za prace i dowidzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: superman Re: No to nasi beda mieli cieplutko. IP: *.lezajsk.sdi.tpnet.pl 29.08.03, 14:06 oj ali, ali... wracaj do piaskownicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: No to nasi beda mieli cieplutko. IP: 62.87.157.* 29.08.03, 14:37 Oj dawno nie przeczytałem tak celnej, tresciwej, rzeczowej i blyskotliwej odpowiedzi Widac na pierwszy rzut oka ze zerowke to przeszedles jak burza szkoda tylko ze na tym skonczyles swoja edukacje:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jocker Re: No to nasi beda mieli cieplutko. IP: *.biol.us.edu.pl 29.08.03, 14:08 Ale pierdolisz, mój brat pojechal na ochotnika. Kontrakt ma do 2007, wiec nic groziło mu bezrobocie, tak samo ja innym zolnierzom z jego jednostki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joulupukki Re: No to nasi beda mieli cieplutko. IP: *.metorex.fi 29.08.03, 14:13 Gość portalu: Jocker napisał(a): > Ale pierdolisz, mój brat pojechal na ochotnika. Kontrakt ma do > 2007, wiec nic groziło mu bezrobocie, tak samo ja innym > zolnierzom z jego jednostki. Jaki stopien braciszek otrzymal od jankesów na ta misje? SS- Sturmbhnfuerera czy SS-Standartenfuerara, bo to chyba najbardziej odpowiednie stopnie dla wojsk okupacyjnych. Ale nie martw się chłopie rodziny się nie wybiera i na szczęcie dla Ciebie za nią nie odpowiada. Łączę wyrazy współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Finnisches Freiwilligen-Batallion der Waffen-SS 29.08.03, 18:25 Znany takze jako: SS-Freiwilligen Batallion "Nordost" Tych ze stopniem SS lepiej sobie wsrod sasiadow w Finlandii poszukaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2p Re: ty głupia pipo IP: *.tkdami.net 29.08.03, 18:45 gabrielacasey napisała: > Znany takze jako: > SS-Freiwilligen Batallion "Nordost" > > Tych ze stopniem SS lepiej sobie wsrod sasiadow w Finlandii poszukaj! a ty poszukaj swoich angielskich ziomków z Britische Freiekorps durna Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey U Mosleya bylo 50. I nie wzieli udzialu w ZADNEJ 29.08.03, 18:49 operacji. Toz to nawet Kaminski mial w RONA wiecej skurwieli z POLSKA METRYKA!!! Ze o nim samym nie wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2p Re: wzieli wzieli IP: *.tkdami.net 29.08.03, 18:58 po tym jak o mało ich dredeńczycy nie zlinczowali po nalocie walczyli nad Odrą a potem w 45 w Berlinie przy Puttkamer Strasse gdzie wzieli ich sowieci do niewoli Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Bzdura. Podaj zrodla swoich bredni! I tylka nie 29.08.03, 19:00 zawracaj, polaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2p Re: Bzdura. Podaj zrodla swoich bredni! I tylka n IP: *.tkdami.net 29.08.03, 19:10 www.greendevils.pl/jednostki_specjalne/britische_freie_korps/BFK_SS.html z góry zakładam że umiesz czytać po polsku Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Nawet i tu mowa o MNIEJ NIZ 50. A wiec POLAKOW 29.08.03, 19:14 u Kaminskiego bylo wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey PS: Finow tylko w "Nordost" bylo 1.000. Pelen 29.08.03, 19:17 batalion. A przeciez zasili tez i "Nord", i "Viking". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2p Re: buuuahahahaha IP: *.tkdami.net 29.08.03, 19:20 gabrielacasey napisała: > u Kaminskiego bylo wiecej. głupiaś czy co? anglia nigdy nie była okupowana przez niemców i dlatego tak mało ochotników w szeregach ss Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Irlandczykow,misiu, Irlandczykow:Mosley i Amery to 29.08.03, 19:23 nie sa bynajmniej angielskie nazwiska. Pomysl raczej, dlaczego Irlandia-Free State zachowala w czasie IIWW calkowita neutralnosc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2p Re: Irlandczykow,misiu, Irlandczykow:Mosley i Ame IP: *.tkdami.net 29.08.03, 19:29 nigdy nie słyszałem o Irisch Freiekorps od finów się odwal oni mieli swoje z sowietami porachunki i zostali uznani za najwaleczniejsze jednostki walczące u boku niemiec ale mieli swoje powody Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A KIEDY to Finlandia byla przez III Rzesze 29.08.03, 19:30 OKUPOWANA? Poza finskimi oddzialami SS CALA armia finska stanela po stronie III Rzeszy pod wodza gen.C. Mannerheima, "meża opatrznościowego" Finlandii, ktory pełnił obowiązki Naczelnego Wodza wojsk fińskich zarówno w trakcie agresji rosyjskiej (1939-1940), jak i podczas prowadzonych wspólnie z wojskami niemieckimi działań przeciwko Rosjanom (1941-1944). O Mannerheimie: Mannerheim Carl Gustaf Emil von (1867-1951), marszałek fiński od 1933. Służbę wojskową rozpoczynał w armii carskiej, gdzie awansował na stopień generała. Uczestnik wojny rosyjsko-japońskiej (1904-1905). Podczas I wojny światowej dowodził korpusem kawalerii. Zdecydowanie wystąpił przeciwko komunistycznym ruchom w Finlandii, wyparł wojska radzieckie z terytoriów fińskich. Od grudnia 1918 do lipca 1919 sprawował urząd regenta. W latach 1930-1939 zajmował stanowisko szefa Rady Obrony Kraju. Zainicjował budowę systemu umocnień na Przesmyku Karelskim (Mannerheima Linia). Dowodził armią fińską broniącą kraju przed agresją radziecką w tzw. wojnie zimowej (1939-1940), następnie wspierającą niemiecki Wehrmacht na froncie wschodnim (1941-1944). Pod koniec wojny, pod naciskiem aliantów, wypowiedział wojnę Niemcom. W latach 1944- 1946 piastował urząd prezydenta Finlandii. Ustąpił ze stanowiska na znak protestu przeciwko próbom pociągnięcia do odpowiedzialności swego poprzednika na stanowisku prezydenta. Do końca życia przebywał na dobrowolnej emigracji w Szwajcarii. Autor pamiętników pt. Minnen (1951). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2p Re: A WTEDY IP: *.tkdami.net 29.08.03, 19:37 nie dziwi mnie to że wstępowali do elitarnych odziałów swego sojusznika a finlandia okupowana przez niemców była w 1944r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2p Re: aleś ty uparta IP: *.tkdami.net 29.08.03, 21:10 błaźnisz się odpowiedziałem na to w 2 poście czytaj uważniej ale lepiej ty powiedz jak twoi angielscy ziomale kryli ss-manów z SS- Galizien co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . A ty czemu na Polakow plujesz, a Finow bronisz? IP: *.nott.cable.ntl.com 30.08.03, 12:19 Czys nie zauwazyl, tumanie, na jak obrzydliwego posta kobieta odpowiada? To przypomne Arabusowi z powolania i poziomu kultury (za te pipe): -------------------------------------------------------------------------------- Autor: Gość: Joulupukki IP: *.metorex.fi Data: 29-08-2003 14:13 Gość portalu: Jocker napisał(a): > Ale pierdolisz, mój brat pojechal na ochotnika. Kontrakt ma do > 2007, wiec nic groziło mu bezrobocie, tak samo ja innym > zolnierzom z jego jednostki. Jaki stopien braciszek otrzymal od jankesów na ta misje? SS- Sturmbhnfuerera czy SS-Standartenfuerara, bo to chyba najbardziej odpowiednie stopnie dla wojsk okupacyjnych. Ale nie martw się chłopie rodziny się nie wybiera i na szczęcie dla Ciebie za nią nie odpowiada. Łączę wyrazy współczucia. -------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2p Re:to ja łącze... IP: *.tkdami.net 30.08.03, 15:50 Gość portalu: . napisał(a): > Czys nie zauwazyl, tumanie, na jak obrzydliwego posta kobieta odpowiada? To > przypomne Arabusowi z powolania i poziomu kultury (za te pipe): > --------------------------------------------------------------- ---------------- > - > Autor: Gość: Joulupukki IP: *.metorex.fi > Data: 29-08-2003 14:13 > > Gość portalu: Jocker napisał(a): > > > Ale pierdolisz, mój brat pojechal na ochotnika. Kontrakt ma do > > 2007, wiec nic groziło mu bezrobocie, tak samo ja innym > > zolnierzom z jego jednostki. > > Jaki stopien braciszek otrzymal od jankesów na ta misje? SS- > Sturmbhnfuerera czy SS-Standartenfuerara, bo to chyba > najbardziej odpowiednie stopnie dla wojsk okupacyjnych. > > Ale nie martw się chłopie rodziny się nie wybiera i na szczęcie > dla Ciebie za nią nie odpowiada. > > Łączę wyrazy współczucia. > > --------------------------------------------------------------- ---------------- > - > wyrazy współczucia nad tobą a takiej pokręconej pipy (rury to dawno nie widziałem): wskaż gdzie opluwam polaków bo jak dotąd to tyko robi gaba pare postów niżej i jeszcze ten tłumok bredzi coś o kamińskim, finów też nie bronię tylko stwierdzam że ich rozumiem patrz wojna zimowa: aurinko.krap.pl/artykuly/talvisota.html chyba jesteś w kropce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2p Re: A WTEDY IP: *.tkdami.net 29.08.03, 19:45 gabrielacasey napisała: > OKUPOWANA? Poza finskimi oddzialami SS CALA armia finska stanela po stronie III > > Rzeszy pod wodza gen.C. Mannerheima, "meża opatrznościowego" Finlandii, ktory > pełnił obowiązki Naczelnego Wodza wojsk fińskich zarówno w trakcie agresji > rosyjskiej (1939-1940), jak i podczas prowadzonych wspólnie z wojskami > niemieckimi działań przeciwko Rosjanom (1941-1944). > O Mannerheimie: > Mannerheim Carl Gustaf Emil von (1867-1951), marszałek fiński od 1933. Służbę > wojskową rozpoczynał w armii carskiej, gdzie awansował na stopień generała. > Uczestnik wojny rosyjsko-japońskiej (1904-1905). Podczas I wojny światowej > dowodził korpusem kawalerii. Zdecydowanie wystąpił przeciwko komunistycznym > ruchom w Finlandii, wyparł wojska radzieckie z terytoriów fińskich. > > Od grudnia 1918 do lipca 1919 sprawował urząd regenta. W latach 1930-1939 > zajmował stanowisko szefa Rady Obrony Kraju. Zainicjował budowę systemu > umocnień na Przesmyku Karelskim (Mannerheima Linia). Dowodził armią fińską > broniącą kraju przed agresją radziecką w tzw. wojnie zimowej (1939-1940), > następnie wspierającą niemiecki Wehrmacht na froncie wschodnim (1941-1944). Pod > > koniec wojny, pod naciskiem aliantów, wypowiedział wojnę Niemcom. W latach 1944 > - > 1946 piastował urząd prezydenta Finlandii. Ustąpił ze stanowiska na znak > protestu przeciwko próbom pociągnięcia do odpowiedzialności swego poprzednika > na stanowisku prezydenta. Do końca życia przebywał na dobrowolnej emigracji w > Szwajcarii. Autor pamiętników pt. Minnen (1951). > > Wojna Lapońska - 27.9.1944 - 27.4.1945 Warunki postawione w traktacie pokojowym zostały spełnione w południowej Finlandii, jednak w północnej jej części doszło do konfliktów zbrojnych pomiędzy byłymi sojusznikami. Finlandia tak naprawdę nie chciała walczyć z wycofującymi się oddziałami niemieckimi jednak presja ze strony aliantów (głównie ZSRR) spowodowała, że Finlandia była zmuszona do podjęcia stosownych działań. Wycofujące się wojska niemieckie stosowały taktykę spalonej ziemi. Niemcy dokonali poważnych zniszczeń w Laponii niszcząc prawie 1000 mostów i 16 tysięcy domostw. Ostatnie oddziały niemieckie opuściły Finlandię 27 kwietnia 1945 roku. W wyniku krótkiej lecz gwałtownej kampanii w Laponii, straty Niemców wyniosły około 10-12 tysięcy zabitych, rannych lub wziętych do niewoli. Straty fińskie to ok. 4 tysiące zabitych, rannych i zaginionych. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A za wyzwisko polaczkowi w pysk pluje. I do budy!! 29.08.03, 18:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grg Re: Finnisches Freiwilligen-Batallion der Waffen- IP: *.artcom.pl / 192.168.32.* 29.08.03, 20:14 gabrielacasey napisała: > Znany takze jako: > SS-Freiwilligen Batallion "Nordost" > > Tych ze stopniem SS lepiej sobie wsrod sasiadow w Finlandii poszukaj! JAWOHL, SS-OBERSTURMARCHIWIST GABRYJELU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grg Re: Twierdzisz, ze 'Nordost' NIE ISTNIAL? Do szk IP: *.artcom.pl / 192.168.32.* 29.08.03, 21:42 Twierdzisz, ze tak twierdze? :) Gabrysiu, poloz sie juz spac lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Finnisches Freiwilligen-Batallion der Waffen- IP: *.dip.t-dialin.net 30.08.03, 06:02 znowu pijana,schlampe. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus no i trzymamy za brata kciuki:))) 29.08.03, 14:26 za jego kumpli tez,zeby wszyscy wrocili calo do domu i mieli w Polsce mile powitanie ze robia kupe dobrej roboty:)))))a jak wszystko dobrze pojdzie to malo ze dobra kasa i dobra robota to i bedzie co pozniej opowiadac:))) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Po czytaniu postow lewakow trudno uwierzyc, ale 29.08.03, 18:33 dzieki Irakowi wzroslo zainteresowanie mlodych Brytow wstapieniem do British Army, ktora przed ta wojna miala powazne klopoty z rekrutacja (mieszkajacy w UK musza pamietac te reklamowki-agitki sil zbrojnych w BBC): sama slyszalam w autobusie rozmowe dwoch nastolatkow - Iraku nie beda ogladac (bo nim ich wyszkola, to lata mina!), niemniej im tez chodzilo o to, by miec o czym opowiadac. Dziecinne, niemniej armia spedzajaca zycie w koszarach to zadna armia - do wojny obronnej tez sie nie nadaje! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Kolejna krzyzowka polskojezyczno-wahabicka. Tyle 29.08.03, 18:46 ze z Moskwy - to na Uniwersytecie im. Lumumby te krzyzowki wynalezli. Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna.dival no wiesz , nigdybym Cie nie podjrzewala o 29.08.03, 19:30 taka autokrytyke, chyba rozumiesz absurd tego, cos napisala Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Ignoruje krzyzowke wahabicko-polskojezyczna.Tfuu.. 29.08.03, 19:38 Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna.dival wiec nie zasmiecaj mej skrzynki, ignoruj, jesli 29.08.03, 19:42 potrafisz Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Kazalam ci sie wczoraj, prywatnie, ODPIEPRZYC. A 29.08.03, 20:44 ty chcesz robic z tego sprawe publiczna? No to ja masz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . CZEPIASZ SIĘ JEJ PANNA JAK PIJANY PŁOTU.CZYŻBY IP: *.nott.cable.ntl.com 30.08.03, 12:21 TO KOBIECA ZAWIŚĆ? Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna.dival ha, dobre, 30.08.03, 15:07 niby o co moglabym byc zawistna? wyksztalenie posiadam takoz i dobra materialne, aha plus przyjaciol, znajomych i ZAINTERESOWANIA dzieki ktorym nie musze calymi DOBAMI sleczec sama przed komputerem wystukujac impertynencje od adresem innych, konfabulujac przy okazji na temat wlasnej osoby nie ma sensu zbawiac swiata, wiec milej zabawy w obrzucaniu sie , zajrzalam na chwile i stad spadam ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . A MNIE SIĘ WIDZI, ŻE CI CHŁOPA ODBIŁA, znamy IP: *.nott.cable.ntl.com 30.08.03, 17:12 te kobietki, znamy... Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna.dival Gosciu z kropka, 30.08.03, 19:34 Ciebie mi odbila z pewnoscia- a to juz wystarczajacy powod Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: No to nasi beda mieli cieplutko. IP: 62.87.157.* 29.08.03, 14:35 powiedzialem ze WIEKSZOSC a nie WSZYSCY nastepnym razem jak bedziesz chcial cos napisac to poros kogos kto ma przynajmniej 3klasy skonczone aby ci pomogl literki skladac frajerze a braciszek to chyab w woreczku wroci jesli wogole Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus chyba ten facet ci odpowiedzial juz frajerze? 29.08.03, 14:42 ze pojechali na ochotnika??? najwyzej jak ktos podskoczy skopia tylek jakiemus alemu:)))) chociaz jak widac ali lubi ostatnio wysadzac bardziej sasiadow niz zolnierzy,od roznica kultur:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek Ali- ty to jestes gnojek... IP: *.utc.com 29.08.03, 15:05 Zamiast zyczyc chlopakowi szczesliwego powrotu to ty o workach opowiadasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Gorzej: to POLACZEK czyli skrzyzowanie polsko- 29.08.03, 18:38 jezycznego z wahabbita! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nafciarz Kocham arabska rope !!! IP: *.rz.RWTH-Aachen.DE 29.08.03, 14:10 Kocham arabska rope ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gx Re: No to nasi beda mieli cieplutko. IP: 193.59.95.* 29.08.03, 14:27 Gość portalu: ali napisał(a): > Kwach ich wyslal na bezprawna > wojne w ktorej beda rozdzielac zwalczajace sie ugrupowania i > nadstawiac karku za to co nawyrabiali USA. Wspolczuje im gdyz > wiekszosc pojechala nie z wlasnej woli, Sa to zolnierze > kontraktowi ktorym konczyly sie kontrakty i wybierano ich na > ochotnika:-) czyli wzywal dowodca i mowil..Kowalski, konczy sie > wam kontrakt, przedluzymy go ale pojedziecie do iraku, chyba ze > nie chcecie w takim razie dziekuje za prace i dowidzenia > Tak,tak utrzymujmy taką armię, której żołnierze nie mają zamiaru iść na wojnę. Może trzba było przeprowadzić w wojsku głosowanie! Banda pasibrzuchów, która przejadała i przejada fundusze na uzbrojenie i do pilnowania jednostek zatrudnia firmy ochroniarskie. Byle doczekać do wczesnej bądź co bądź emerytury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joulupukki Re: No to nasi beda mieli cieplutko. IP: *.metorex.fi 29.08.03, 15:15 Gość portalu: gx napisał(a): > Gość portalu: ali napisał(a): > > > Kwach ich wyslal na bezprawna > > wojne w ktorej beda rozdzielac zwalczajace sie ugrupowania i > > nadstawiac karku za to co nawyrabiali USA. Wspolczuje im gdyz > > wiekszosc pojechala nie z wlasnej woli, Sa to zolnierze > > kontraktowi ktorym konczyly sie kontrakty i wybierano ich na > > ochotnika:-) czyli wzywal dowodca i mowil..Kowalski, konczy > sie > > wam kontrakt, przedluzymy go ale pojedziecie do iraku, chyba > ze > > nie chcecie w takim razie dziekuje za prace i dowidzenia > > > Tak,tak utrzymujmy taką armię, której żołnierze nie mają zamiaru > iść na wojnę. Może trzba było przeprowadzić w wojsku głosowanie! > Banda pasibrzuchów, która przejadała i przejada fundusze na > uzbrojenie i do pilnowania jednostek zatrudnia firmy > ochroniarskie. Byle doczekać do wczesnej bądź co bądź emerytury. Przyjacielu, przeczytaj to co napisałeś jeszcze raz ale powoli, to zobaczysz jakie to bzdury. Armia Polska jest przeznaczona do obrony KRAJU, jego granic i ludności, a nie do zniewalania innych narodów w imię iteresów rodziny Bush. W tym przypadku mamy do czynienia ze zwyczajnymi NAJEMNIKAMI. Notabene jankesi płacą im w USD. Przestępstwem jest to, że została ona - tzn. ta armia - wogóle wysłana do Iraku gdzie zmuszona jest prowadzić wojnę zaborczą. Nasi przodkowie przewracają się w grobach. Wstyd i Hańba. Każdemu oficerowi, który wróci z Iraku można spokojnie napluć w twarz, przedewszatkim za ponżenie naszej godności narodowej i naszej rycerskości. Łączę pozdrowienia, Joulupukki Odpowiedz Link Zgłoś
clint_eastwood Re: No to nasi beda mieli cieplutko. 29.08.03, 17:06 Gość portalu: Joulupukki napisał(a): > Gość portalu: gx napisał(a): > > > Gość portalu: ali napisał(a): > > > > > Kwach ich wyslal na bezprawna > > > wojne w ktorej beda rozdzielac zwalczajace sie ugrupowania i > > > nadstawiac karku za to co nawyrabiali USA. Wspolczuje im gdyz > > > wiekszosc pojechala nie z wlasnej woli, Sa to zolnierze > > > kontraktowi ktorym konczyly sie kontrakty i wybierano ich na > > > ochotnika:-) czyli wzywal dowodca i mowil..Kowalski, konczy > > sie > > > wam kontrakt, przedluzymy go ale pojedziecie do iraku, chyba > > ze > > > nie chcecie w takim razie dziekuje za prace i dowidzenia > > > > > Tak,tak utrzymujmy taką armię, której żołnierze nie mają zamiaru > > iść na wojnę. Może trzba było przeprowadzić w wojsku głosowanie! > > Banda pasibrzuchów, która przejadała i przejada fundusze na > > uzbrojenie i do pilnowania jednostek zatrudnia firmy > > ochroniarskie. Byle doczekać do wczesnej bądź co bądź emerytury. > Przyjacielu, przeczytaj to co napisałeś jeszcze raz ale powoli, to zobaczysz > jakie to bzdury. > > Armia Polska jest przeznaczona do obrony KRAJU, jego granic i ludności, a nie > do zniewalania innych narodów w imię iteresów rodziny Bush. W tym przypadku > mamy do czynienia ze zwyczajnymi NAJEMNIKAMI. Notabene jankesi płacą im w USD. > Przestępstwem jest to, że została ona - tzn. ta armia - wogóle wysłana do Iraku > > gdzie zmuszona jest prowadzić wojnę zaborczą. Nasi przodkowie przewracają się w > > grobach. > > Wstyd i Hańba. Każdemu oficerowi, który wróci z Iraku można spokojnie napluć w > twarz, przedewszatkim za ponżenie naszej godności narodowej i naszej > rycerskości. > > Łączę pozdrowienia, > Joulupukki Nasi chłopcy mają szczęście, że nie pojechali do Iraku ze słynnymi finskimi wozami Patria, bo wtedy rzeczywiście mieliby przechlapane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat ARMIA POLSKA JEST ZWYCIESKA.... IP: 152.75.142.* 29.08.03, 18:04 clint_eastwood napisał: > Gość portalu: Joulupukki napisał(a): > > > Gość portalu: gx napisał(a): > > > > > Gość portalu: ali napisał(a): > > > > > > > Kwach ich wyslal na bezprawna > > > > wojne w ktorej beda rozdzielac zwalczajace sie ugrupowania i > > > > nadstawiac karku za to co nawyrabiali USA. Wspolczuje im gdyz > > > > wiekszosc pojechala nie z wlasnej woli, Sa to zolnierze > > > > kontraktowi ktorym konczyly sie kontrakty i wybierano ich na > > > > ochotnika:-) czyli wzywal dowodca i mowil..Kowalski, konczy > > > sie > > > > wam kontrakt, przedluzymy go ale pojedziecie do iraku, chyba > > > ze > > > > nie chcecie w takim razie dziekuje za prace i dowidzenia > > > > > > > Tak,tak utrzymujmy taką armię, której żołnierze nie mają zamiaru > > > iść na wojnę. Może trzba było przeprowadzić w wojsku głosowanie! > > > Banda pasibrzuchów, która przejadała i przejada fundusze na > > > uzbrojenie i do pilnowania jednostek zatrudnia firmy > > > ochroniarskie. Byle doczekać do wczesnej bądź co bądź emerytury. > > Przyjacielu, przeczytaj to co napisałeś jeszcze raz ale powoli, to zobaczy > sz > > jakie to bzdury. > > > > Armia Polska jest przeznaczona do obrony KRAJU, jego granic i ludności, a > nie > > do zniewalania innych narodów w imię iteresów rodziny Bush. W tym przypadk > u > > mamy do czynienia ze zwyczajnymi NAJEMNIKAMI. Notabene jankesi płacą im w > USD. > > Przestępstwem jest to, że została ona - tzn. ta armia - wogóle wysłana do > Iraku > > > > gdzie zmuszona jest prowadzić wojnę zaborczą. Nasi przodkowie przewracają > się > w > > > > grobach. > > > > Wstyd i Hańba. Każdemu oficerowi, który wróci z Iraku można spokojnie napl > uć > w > > twarz, przedewszatkim za ponżenie naszej godności narodowej i naszej > > rycerskości. > > > > Łączę pozdrowienia, > > Joulupukki A jak armia polska okupowała Litwę i Zmudź, a potem Ukrainę, ogniem i mieczem liwidując powstania kozackie, jak okupowała Zaolzie na sugestię Hitlera, jak *odzyskała* i okupowała rdzennie niemieckie Ziemie Zachodnie przymuszając autochtonów do polonizacji, w tym zmiany nazwisk, jak brutalnie okupowała Bieszczady, z których równie brutalnie wyrzuciła najpierw Ukraińców i Łemków - to było dobrze? FUCKING KALI MENTALITY!!! > > > Nasi chłopcy mają szczęście, że nie pojechali do Iraku ze słynnymi finskimi > wozami Patria, bo wtedy rzeczywiście mieliby przechlapane. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Przodkowie z SS-Freiwilligen Batallion "Nordost"? 29.08.03, 18:42 Zwanego takze:Finnisches Freiwilligen-Batallion der Waffen-SS ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzechus Re: Zamach w Nadżafie: co najmniej 17 zabitych IP: *.ceramikagres.pl 29.08.03, 14:14 A może by tak GW się zdecydowała - w tytule al Hakim zginął. W tekście notatki nic mu się nie stało ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taxi Re: Zamach w Nadżafie: co najmniej 17 zabitych IP: voodoo2:* / 10.48.20.* 29.08.03, 14:21 to w koncu ten al Hakim zginal czy nie.........? w tytule jest ze tak....a w tekscie ze nic mu nie jest... o co tu chodzi??????? piszcie wyraznie! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOWALSKI Re: Zamach w Nadżafie: co najmniej 17 zabitych IP: 80.50.13.* 29.08.03, 14:23 To on żyje, czy nie?????????????? Bo z informacji nie można się tego dowiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luki Re: Zamach w Nadżafie: co najmniej 17 zabitych IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.03, 14:27 Gość portalu: KOWALSKI napisał(a): > To on żyje, czy nie?????????????? Bo z informacji nie można się > tego dowiedzieć... jest caly i zdrowy.... z 40ma dziewicami hihihi... :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus nie zmieniaj ip frajerze 29.08.03, 14:28 hakim zyje,no i dobrze:)))) przynajmniej chwilowo:)))) ale ataki sie przydadza,jak dotad byl umiarkowany i teraz tym bardziej bedzie chronil dupe za US Army:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iggor Re: Zamach w Nadżafie: co najmniej 17 zabitych IP: 217.17.32.* 29.08.03, 14:59 Przypomnę, że zgodnie z prawem międzynarodowym, to państwa okupujące ponoszą odpowiedzialność za bezpieczeństwo obywateli kraju okupowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Fakt. Ale to panstwo ma juz swoj quasi-rzad. Nie 29.08.03, 18:55 istnieje takze amerykansko-brytyjski zakaz organizowania przez ten rzad sil policyjnych i milicji. I odnosny przepis konwencji haskiej i genewskiej mozesz sobie o kant stolu potluc... Nie takie glowy jak twoja, polaczkowska(definicja polaczka wyzej), w Bialym Domu siedza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eon Kolejny kraj unurzano we krwi IP: *.chello.pl 29.08.03, 15:12 ta krew jest tez na polskich rękach, spójrzcie na nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek To nie dlub w nosie! IP: *.utc.com 29.08.03, 15:14 ..panikujesz.Nic wiecej..:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: Kolejny kraj unurzano we krwi IP: *.zeelandnet.nl 29.08.03, 15:33 Gość portalu: eon napisał(a): > ta krew jest tez na polskich rękach, spójrzcie na nie Glupek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Witam.. IP: *.ifn-magdeburg.de 29.08.03, 15:38 A z wagami sie przyjaznie.. Podobnie jak z blizniakami.. Mam nadzieje ze Pan czytal moja piosenke.. To b. ciekawe. Cos jak z rewolucja w Rosji, gdy ambasadorowie czekali na zarzniecie w nadzieji ze rewolucjonisci beda potrzebowac ambasad... Szkoda ale ma Pan racje... TA dziewczyna jezdzi po Francji a plytke wydala chyba w Belgii...I ma swietne recenzje... Tylko chyba nie wszyscy czytaja co ona tam spiewa.. Albo nie chca rozumiec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek no popatrz,popatrz-pare dni wsrod zabojadow... IP: *.utc.com 29.08.03, 16:05 ..i tak ja przerobili.Spiewa po francusku..i jest przeciw wojnie.Mam nadzieje,ze Gabryska sie tam nie wybiera...:-).Szkoda,ze nie znam francuskiego.. Przesylam pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Nikt nie przerobil... IP: *.ifn-magdeburg.de 29.08.03, 16:19 Bylam i jestem.. Gabryska sie nie wybiera.. Na pewno nie bede przeciw wojne na modle francuzow ktorzy bawili sie na atolu i angazowali jako strona w Czadzie.. Ani Niemcow ktorzy w polityce pacyfistami nie sa naprawde.. Generalnie zawsze uwazalam ze gdyby europa miala atrybut meski to wczesniej dogadalaby sie z Bushem o zwalczanie terroryzmu.. Ale nie miala... Widocznie nikt tego nie chcial. Nikomu nie bylo na reke... A o zolnierzy sie martwie jak i ty Pytku.. Latwo nie maja.. I mowilam ze wole okupacje USA jak juz mam wybierac :))) Co do spiewu to juz tlumacze- ale to dowod dla was - no dla zaciecia militarnego... tytul jest - moj maly faceciku- (do synka- jak sie domyslasz) -bedziesz musial wstac wczesnie, odrobic lekcje, w ten sposob zostaniesz ´glowa´ w ten sposob przescigniesz swiat, A gdy urosniesz, dojrzejesz, Bedziesz rozumial lepiej zycie, I bedziesz chcial byc kims Ale ta druga zwrotka jest ciekawsza Bedziesz na nas spogladal z gory, Sposrod nas wybieral przyjaciol, Zetrzesz tych, tych ktorzy beda Ci przeszkadzac Staniesz sie niszczycielski Bedziesz bawil sie (decydowal) zyciem innych Staniesz sie niszczycielski I przetrzesz szlaki drogi, gdy niebezpieczenstwo bedzie u drzwi... Przepraszam za amatorszczyzne.. Jak niejasna wieczorem zrobie lepiej- musze tu jeszcze cos zrobic.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek dzieki za tlumaczenie... IP: *.utc.com 29.08.03, 16:36 ...to brzmi bardzo melancholijnie.Nie lubie takiego nastroju w piatki. To raczej na niedziele wieczor..:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Ja tez nie- a tu leje... IP: *.ifn-magdeburg.de 29.08.03, 16:41 A i tak mam pracke w perspektywie.. Puszcze te plytke sasiadom arabom..Bo ona jest w oryginale po arabsku ale tego sie nie da napisac a i z tlumaczeniem bylyby problemy... Ciekawe jak oni zareaguja. Bo chociaz ostatnio przytrzymywali drzwi gdy wchodzilam to watpie aby sie na jakies b. ogolnoludzkie refleksje zdobyli.. Zreszta sam widzisz po tym co tu sie dzieje.... Widzisz ja nie lubie okupacji.. Ale gdyby cena wolnosci bylo zabijanie dzieci - wole okupacje.... Pozdrowienia pytku. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Melancholijnie? To "Wahabbi lullaby" i nie 29.08.03, 19:07 melancholii bym sie w tym dopatrywala. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Mam wujka-zabojada, ale weterana z Algierii. Moze 29.08.03, 19:03 on przetlumaczy i te roznice kulturowe wyjasni? Musze do niego przedzwonic, bo sie nie wybieram do zabojadowa, a tym bardziej do Belgii - tyle, co z koniecznosci, tranzytem do Polski przy wyborze drogi ladowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vampir Re: Kolejny kraj unurzano we krwi IP: *.uia.ac.be 29.08.03, 17:40 Gość portalu: eon napisał(a): > ta krew jest tez na polskich rękach, spójrzcie na nie Widac Birkenau to bylo zbyt malo dla tego kraju. Trzeba bylo zrobic Nagasaki w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Zrobicie je sobie sami IP: *.ifn-magdeburg.de 29.08.03, 17:49 na wlasnych glowach.. A gdy sie obejrzycie to nie bedzie juz na co... Buziaczki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: Kolejny kraj unurzano we krwi IP: *.zeelandnet.nl 29.08.03, 17:56 Gość portalu: Vampir napisał(a): > Gość portalu: eon napisał(a): > > > ta krew jest tez na polskich rękach, spójrzcie na nie > > Widac Birkenau to bylo zbyt malo dla tego kraju. > Trzeba bylo zrobic Nagasaki w Warszawie. Belgijski pacyf sie odezwal. Co jeszcze wymyslisz kretynie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Moze ktos kto bral udzial w wydaniu IP: *.ifn-magdeburg.de 29.08.03, 18:01 plytki:)) Ja tam bym jej nie zakazywala..B. piekna melodycznie i b. pouczajacy tekst.. A na brazylijskiej perkusji gral ktos o polskim nazwisku... Najzabawniej ze w tym wszystkim i tak najwazniejsze sa pieniadze bo chodzi o odkrywanie nowych talentow.. W Belgii robi sie to naprawde dobrze.. Tylko czasem warto posluchac co ktos spiewa.... Bo niektorych to obchodzi- naprawde.. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A ja kretynowi przesle maly prezent - niby to dla 29.08.03, 19:12 dziatwy szkolnej, ale moze juz do tego poziomu dorosl - i w kretynizmie mozna odnotowac pewien postep przy fachowej belgojskiej terapii: www.conceptwizard.com/pipeline_of_hatred.html Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Myslisz o hybrydach wahabicko-polskojezycznych 29.08.03, 18:57 zwanych dla uproszczenia "polaczkami"? Zaiste, masz racje - miedzynarodowka lewacko-terrorystyczna w akcji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Myslisz o hybrydach wahabicko-polskojezycznyc IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.03, 20:22 twoja grafomania jest porazajaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Arabscy okupanci zaczeli taniec smierci. IP: *.fastres.net 29.08.03, 15:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Banita Re: Arabscy okupanci zaczeli taniec smierci. IP: 62.233.233.* 29.08.03, 16:04 A kogo okupuja bo sie pogubilem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka A jacy oni sa? IP: *.ifn-magdeburg.de 29.08.03, 16:06 czy oni sami wiedza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Czyzby nie popelnili ludobojctwa od Mauretani do . IP: *.fastres.net 29.08.03, 17:54 Czyzby szlachetni Arabowie nie popelnili najwiekszego ludobojstwa w latach od 632 do 1568 na wszystkich narodach, ktore mialy nieszczescie zasmakowac ich krzywej szabli, moze mi wyjasnisz gdzie sie podzialu Maury, Nibili, i inne narody ,ktore zamieszkiwaly ziemie od Mauretani do Pakistanu, czyzby im zbrzydla wlasna kultura, obyczaje, jezyk, literatura, czy to nie jest prawda , ze teraz sie probuje zabronic tzw " taniec brzucha" jako pozostalosc kultury przed islamskiej. Hitler tez probowal to zrobic ze Slowianami, tylko mu zabraklo czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka No tanca brzucha zupelnie sie nie zabroni.. IP: *.ifn-magdeburg.de 29.08.03, 17:58 Przeciez Panowie od cnotliwych zon musza miec jakas rozrywke.. do tej fajeczki.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Czyzby Mezotopotania byla Arabska. IP: *.fastres.net 29.08.03, 17:46 W takim razie Syberia byla zawsze Ruska. Czyzby tam od 4000 lat urzywano jezyk arabski i ludnosc byla zawsze pochodzenia arabskiego, jak ktos sie chce gubic to sie zawsze zgubi. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Jasne, ze nie byla arabska - hordy koczownikow na 29.08.03, 19:21 ludy perskie najechaly. Nas nie musisz przekonywac - sprobuj douczyc idiotow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jasne, ze nie byla arabska - hordy koczowniko IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.03, 20:26 nie pij tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Arabowie zniszczyli Mezopotamie!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.zeelandnet.nl 29.08.03, 21:01 Zanim zaczniesz komus ublizac, poucz sie troche. Mezopotamia nie byla arabska niedouczony pacyfie "gosc". Koczownicze plemiona arabskie wkroczyly na te tereny tuz przed powstaniem islamu ok. 500 r.n.e. doprowadzajac do ruiny ten zyzny rejon. Juz w latach ok. 1000 - 1100 po Chrystusie nie zostalo nic z tego co stworzyli Babilonczycy, Asyryjczycy, Persowie Sassanidow, czy na polnocy Bizantyjczycy. Z Babilonii pozostaly bagna Basry, ze slynnego starozytnego "zyznego polksiezyca" na polnoc od Bagdadu w kierunku Syrii powstala pustynia syryjska. Nie tyle powstala, co rozszerzyla sie z poludnia. ARABSTWO ZNISZCZYLO CALA STAROZYTNA CYWILIZACJE W MEZOPOTAMII. Calu system nawadniajacy Mezopotamie legl w gruzach. Ostateczny krach nastapil pod koniec panujacych w XI wieku Abbasydow (dynastia wywodzaca sie od wuja Mahometa i ta ktora zalozyla w VIII wieku Bagdad). Taka jest historia arabofilu. Wszystko inne to arabska propaganda nie majaca z historia NIC wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Przecinkowi chodzi TYLKO o to, by LEPSZYM 29.08.03, 22:48 ublizac: madrzejszym, bogatszym, piekniejszym, bardziej wplywowym czy majacym chocby wiecej szczescia. On sie nie chce NICZEGO uczyc, bo i po co? Woli, jak to polaczek (polaczek = skrzyziwanie wahabity z polskojezycznym)tych lepsztch do swego gnoju wciagnac. Lub udawac, ze wszyscy w jego gnoju sa rowni. Taka mentalnosc stworzyla komune. I taka mentalnosc tworzy arabski terroryzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczory11 Re: Przecinkowi chodzi TYLKO o to, by LEPSZYM IP: *.zeelandnet.nl 29.08.03, 23:04 Nic dodac, nic ujac. Gdy czyta sie wypociny tych miernot, z piana nienawisci na glupich gebach, to az czlowiekowi wstyd, ze jest Polakiem. Pozdrawiam - Kaczory11 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Alez oni nie sa Polakami - to polaczki, czyli 29.08.03, 23:49 krzyzowka wahabity z polskojezycznym... sa(o)damita. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cheshire Cat przeczytałem kilka postów na tym forum IP: morele:* / 172.16.20.* 29.08.03, 16:03 wybrałem je losowo i wszystkie są głupie, jeden nie rozróżnia ajtollaha od jego wuja też ajatollaha, inni piszą coś o Arabach jacy oni są, smutne to wszystko, ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabrielacasey A NIE MOWILAM???!!! SMIERDZACE ISLAMSTWO IP: *.gen.twtelecom.net 29.08.03, 16:04 jest takie samo jak polaczkowate lajno na tym forum. Wy wszyscy tez tu od wlasnych pierdniec i nienawistnych bekniec pozdychacie. PLUJE NA WAS, LAJNO SMIERDZACE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alik Mossad, Mossad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.03, 16:11 Zniszczyć, zamieszać, zakotłować, zmylić, skłócić, zaognić itp to cele Mossadu w krajach islamskich. W Iraku czują sie jak na wakacjach, pod czułą opieką wojsk amerykańskich i robią co chcą, a wszystko dla Wielkiego Izraela i panowania żydostwa na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka A po co tak? IP: *.ifn-magdeburg.de 29.08.03, 16:22 Moze wszyscy marza o wojnach i destrukcji.. A kultura arabska nie taka niewinna przeciez... O mossadzie nic nie wiem... Zastanawiam sie dlaczego Francja i Belgia tak promuja te Pania... Czy ktos z Was mi powie DLACZEGO tak ta pani spiewa? Przeciez nikt jej nie zmusza.. to nie ironia bo sie b. cieszy.. Czy to przypadkiem nie poczucie satysfakcji ze robi sie zachod w balona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Mossad, Mossad IP: *.fastres.net 29.08.03, 17:47 Cos to przypomona wrzeszczenie Wielkiego Adolfa o biednych Niemcach uciskanych przez Polakow, Czechow, Litwinow itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: MOSSAD MOSSAD UBER ALLES ZA GESTAPO IP: *.cable.mindspring.com 29.08.03, 20:00 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Masz DOWODY, ze to Mosad te ciezarowke? A moze 29.08.03, 19:37 i na ruski szpital w Czeczenii? Jak masz, to DAWAJ. Jesli nie masz, to lepiej ...idz do lekarza. Psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.xx Mossad, Mossad: Hitler na pewno by sie zgodzil.... 29.08.03, 20:46 Gość portalu: Alik napisał(a): > Zniszczyć, zamieszać, zakotłować, zmylić, skłócić, zaognić itp to cele Mossadu > w krajach islamskich. W Iraku czują sie jak na wakacjach, pod czułą opieką > wojsk amerykańskich i robią co chcą, a wszystko dla Wielkiego Izraela i > panowania żydostwa na świecie. ------------------- Tez przekonywal ze wszystkie problemy to zydzi. Niestety swiat nie byl i nie jest taki prosty. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A nie mowilam: polaczek tj.skrzyzowanie wahabbity 29.08.03, 19:35 ze zwyklym polskim chujem zlamanym: niskie i podle GOWNO, podszywajace sie pod cudzego nicka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabrielacasey ZAZDROSCCIE, CHAMY PLEBEJSKIE! DOKTORATU IP: *.gen.twtelecom.net 29.08.03, 16:07 z Harwardu, mojego stanowiska w Home Office, naszych zarobionych PIENIEDZY, ktorych wy, lajno smierdzace, nogdy nie zobaczycie! Won do przytulkow, azbestu, polaczkowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek ..a tobie sloneczko zaszkodzilo??? czy co??:-))) IP: *.utc.com 29.08.03, 16:09 ..nastepny zakompleksiony?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Pytek ja tez wiem ze Gabrieli tu nie ma IP: *.ifn-magdeburg.de 29.08.03, 16:27 Nie wiem czemu bylam tak naiwna i uwierzylam w ten prawdziwy pacyfizm.. NIektorzy czuja sie swobodnie w naszej kulturze a zycza nam zle.. I nie maja z tego powodu kompleksow... I przykro mi bo rozumiem caly ten zly mechanizm tej wojny.. Ale ci osobnicy zapominaja ze kraje w ktorych zyja tez sa oparte na ropie.. Ze gdyby ich przywodcy nie kupowali broni a poprawiali la qualite de vie w swoich krajach to byloby im lepiej i nie musieliby wnikach do kultury europejskiej skoro taka nieprzyjazna... A ja tez sie zgadzam ze falszu w niej duzo.. Chocby w kwestii tej walki z terroryzmem miedzynarodowym.... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Bo to NIEUDACZNICY, ANko. Nie moga sie odnalezc 29.08.03, 19:41 w kulturze Zachodu, to choc sobie marza, ze znajdzie sie dla nich miejsce w kulturze lewacko-islamskiej. Jako...eunuchow w haremie! Odpowiedz Link Zgłoś