Dodaj do ulubionych

Żywność za 800 mln euro trafia po świętach do kosz

26.12.08, 23:50
A ile Unia Europejska marnuje żywności zabraniając używania resztek jedzenia,
czy suchego chleba do skarmiania świń?
Ile Unia marnuje godzin pracy wykształconych ludzi przy podatku VAT,zamiast
stosować podatek obrotowy.
Ile.... przez CO2
Ile ... przez ....... np. zapalniczki jednorazowe z zabezpieczeniem.
Obserwuj wątek
    • lyona Koptyjski patriarcha Szenuda III zakazał wiernym 27.12.08, 00:30
      Koptyjski patriarcha Szenuda III zakazał wiernym spowiadania się przez telefon
      ze względu na niebezpieczeństwo podsłuchów zakładanych przez tajne służby Egiptu.
      Sakrament spowiedzi wymaga zachowania jej w tajemnicy między penitentem a kapłanem.

      "Zakazuje się spowiedzi przez telefon ponieważ telefony mogą być na podsłuchu" i
      w ten sposób spowiedź mogłaby dotrzeć do niepowołanych uszu - powiedział Szenuda
      III dziennikowi "Al-Masri al-Jom".

      TAK na polibudzie wynaleźli 10 lat temu program komputerowy, ktory radiowo
      poznaje ludzkie myśli
      TAk wiem kto i umiałam ten sygnał wykorzystać do
      samounicestwienia ale
      reanimowali mnie w porę
      i
      mają problem ale mały bo ja
      NIE MAM PRAWA DO SAKRAMENTU
      SPOWIEDZI
      ale
      dusza pekła
      pragnęlam śmierci jak wody
      JUŻ NIE
      ale
      rozumiem pana i pana obawy
      konfesjonał dźwiękoszczelny
      tylko
      ale z klimatyzacją i nawiewem
      TEGO SIę POGODZIć NIE DA
      w niby kapitaliźmie
      oszuści nie zrozumieją a biedni już poumierali z HONOREM
    • koham.mihnika.copyright po cenach hurtowych czy detalicznych? 29.12.08, 02:28
      bo to spora roznica.
      Po drugie-spora czesc pochodzi z owocow morza sprowadzanych z Azji Pld-Wsch, z
      zanieczyszczonych rzek i wod przybrzeznych.
      Dostaje sie sraczki od samego widoku.
      Jako rozwiazanie proponuje gotowanie bigosu i wysylanie zamrozonego do
      glodujacej Afryki. Przeciez najlepszy bigos powstaje z resztek swiatecznych
      smakolykow.
      Mysle, ze ONZ dolozy sie z materialem na opakowania oraz pokryje koszt gotowania
      na wolnym ogniu przez tydzien, zeby byl lepszy. A UE dorzuci troche czerwonego
      wina, ktorego jest nadmiar, a ktore dobrze pasuje do bigosiku.
      Trzeba myslec pozytywnie, narzekac kazdy potrafi. Zawince rekawy i robta, co
      chceta (z jedzeniem).
        • remik.bz Protestuję-bigos to nie jest kapusta kiszona ! 29.12.08, 09:09
          wujekjurek napisał:

          > Bigos (czyli kapusta kiszona) jako pomoc dla Afrykanów? Świetny
          > pomysł. Urozmaiciło by im to jadłospis i poprawiło by przemianę
          > materii.

          Zdecydowanie i niezwykle ostro protestuje przeciwko nazywaniu mojej
          ulubionej potrawy - bigosu- jakąś tam pospolita kapustą kiszoną.
          Owszem kaposta kiszona , taka prawdziwa , wiejska , z beczki też
          jest dobra , ale daleko jej do prawdziwego bigosu.
          W bigosie (długo i solidnie gotowanym w wielkim garze) to oprócz
          kapusty kiszonej obowiązkowo musi być jakieś "mięsko".
          W warunkach domowych ( nie pisze o bigosie mysliwskim) to z reguły
          są jakies kawałki wieprzowiny , może być "wołówka" , obowiązkowo
          troche boczusiu , słoninki. Dodajemy też troche kiełbasy , czy
          szyneczki z lodówki.
          No i grzybki. Moga byc pieczarki , ale najlepsze sa borowiki.
          Osobiście też lubie dodawać śliwki ( nie za duzo), troche
          przysmazonej cebulki.
          No i przyprawy , przyprawy, przyprawy, pieprz, sól , liscie
          bobkowe , ziele angielskie....
          Mozna też dodać kapusty zwykłej - niekiszonej.
          Dolewamy do gara tez winka trochę ,( ew wódeczki) do smaku.
          Taki bigos musie się "odstać " ze 24 godziny , aby smakował
          prawdziwie.
          No a potem to juz do niego obowiazkowo kieliszeczek (albo i dwa ,
          trzy...) białej, dobrze zmrozonej wódeczki....
          Ech rozmarzyłem się.
          PS. Absolutnie nie polecam naszego bigosu jako "pomocy" dla Afryki.
          Z uwagi na te "miesne " dodatki no i grzybki (niektórzy zbieraja jak
          leci)
Inne wątki na temat:

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka