Gość: Cynek IP: 195.116.30.* 10.09.03, 14:25 A kogo to wszystko obchodzi... Też mi nius pffff Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dobrucka Re: Polar chce grać na Oporowskiej! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.03, 14:42 No właśnioe! Po co im taki duży stadion dla 200 osób? Każdy wie, że na Polar nikt nie chodzi nie dlatego, że nie chce mu się jechać na Zakrzów ale dlatego że to żadna drużyna! Poza tym skoro kibiców Polaru tzreba specjalnie przewozic z Zakrzowa na Oporowską autokarami - to gratuluję kibiców - to się nazywa przywiązanie do klubu. A może Szypuła niedługo zacznie płacić za chodzenie na Polar? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawie juz zred Re: Polar chce grać na Oporowskiej! IP: *.magma / 192.168.1.* 10.09.03, 14:56 Sadze,ze to jest zly pomysl.Oczywiscie z prawnego punktu widzenia, pomysl ten ma szanse realizacji.Ale na miejscu włodarzy polaru nie wychodziłbym z ta propozycja.Z kilku powodow.Idea ta jest nie do przyjecia przez szalikowcow Slaska- co ma duze znaczenie.Poza tym moze to jeszcze bardziej ochlodzic stosunki miedzy dwoma druzynami.No i mysle,ze na Oporowska, kolebke wrocławskiej piłki,na polar nie przyjdzie nawet...100 osob. Do zobaczenia na oporowskiej na meczach Ślaska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jebac slaska malinowe nosy he Re: Polar chce grać na Oporowskiej! IP: *.chocianow.sdi.tpnet.pl 10.09.03, 16:27 pedaly z wroclawia jebac was i wasz malinowy klub . Hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicWKS Autobus na Zakrzów???? IP: *.pop.e-wro.net.pl 10.09.03, 16:44 Autobus na Zakrzów???? To może sobie zagrają na stadionie w Poznaniu i będą dojeżdżać autobusem? Stadion przy Oporowskiej ZAWSZE należał do Śląska i tak pozostanie nawet teraz gdy prawnie należy on do miasta. Dla kibiców Śląska jest to KULTOWY STADION i nigdy nie zrozumieją tego wirtualni fani Polaru. Bo ilu jest wśród nich kibiców, którzy regularnie od ponad 10 lat kibicują swojej drużynie na stadionie? Ja się na Oporowskiej wychowałem i jest to dla mnie miejsce święte, którego będą bronił. Panie Szypuła znów pan myśli tylko o własnej d.... Po meczu wejdzie pan do samochodu zaparkowanego na terenie stadionu i odjedzie do domu. A czy pomyślał pan o tych biednych kibicach Polaru, którzy będą musieli wyjść z tego stadionu na ulicę? Wie pan co z nimi będzie? Ja wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.erazmus Re: Autobus na Zakrzów???? 11.09.03, 01:42 Gość portalu: kibicWKS napisał(a): > Autobus na Zakrzów???? To może sobie zagrają na stadionie w Poznaniu i będą > dojeżdżać autobusem? > > Stadion przy Oporowskiej ZAWSZE należał do Śląska i tak pozostanie nawet teraz > gdy prawnie należy on do miasta. Dla kibiców Śląska jest to KULTOWY STADION i > nigdy nie zrozumieją tego wirtualni fani Polaru. Bo ilu jest wśród nich > kibiców, którzy regularnie od ponad 10 lat kibicują swojej drużynie na > stadionie? Ja się na Oporowskiej wychowałem i jest to dla mnie miejsce święte, > którego będą bronił. > > Panie Szypuła znów pan myśli tylko o własnej d.... Po meczu wejdzie pan do > samochodu zaparkowanego na terenie stadionu i odjedzie do domu. A czy pomyślał > pan o tych biednych kibicach Polaru, którzy będą musieli wyjść z tego stadionu > na ulicę? Wie pan co z nimi będzie? Ja wiem. > Pan Szypuła nie jest postacią anonimową. Na pewno ma sąsiadów , którzy są kibicami Śląska. Robi zakupy , porusza się po mieście ... W każdym razie pracuje sobie na wrogi stosunek kibiców Śląska . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.MATEJUK ! Re: Autobus na Zakrzów???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 07:01 jacek.erazmus napisał: > Gość portalu: kibicWKS napisał(a): > > > Autobus na Zakrzów???? To może sobie zagrają na stadionie w > Poznaniu i będą > > dojeżdżać autobusem? > > > > Stadion przy Oporowskiej ZAWSZE należał do Śląska i tak > pozostanie nawet teraz > > gdy prawnie należy on do miasta. Dla kibiców Śląska jest to > KULTOWY STADION i > > nigdy nie zrozumieją tego wirtualni fani Polaru. Bo ilu jest > wśród nich > > kibiców, którzy regularnie od ponad 10 lat kibicują swojej > drużynie na > > stadionie? Ja się na Oporowskiej wychowałem i jest to dla mnie > miejsce święte, > > którego będą bronił. > > > > Panie Szypuła znów pan myśli tylko o własnej d.... Po meczu > wejdzie pan do > > samochodu zaparkowanego na terenie stadionu i odjedzie do > domu. A czy pomyślał > > pan o tych biednych kibicach Polaru, którzy będą musieli wyjść > z tego stadionu > > na ulicę? Wie pan co z nimi będzie? Ja wiem. > > > > Pan Szypuła nie jest postacią anonimową. Na pewno ma sąsiadów , > którzy są kibicami Śląska. Robi zakupy , porusza się po > mieście ... W każdym razie pracuje sobie na wrogi stosunek > kibiców Śląska . PROSZE TO POTRAKTOWAC JAKO GROZBE KARALNA{I PODZEGANIE}!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.erazmus Re: Autobus na Zakrzów???? 11.09.03, 10:44 Gość portalu: P.MATEJUK ! napisał(a): > > > > > Pan Szypuła nie jest postacią anonimową. Na pewno ma > sąsiadów , > > którzy są kibicami Śląska. Robi zakupy , porusza się po > > mieście ... W każdym razie pracuje sobie na wrogi stosunek > > kibiców Śląska . > PROSZE TO POTRAKTOWAC JAKO GROZBE KARALNA{I > PODZEGANIE}!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Po prostu stwierdzam fakt ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kast Re: Autobus na Zakrzów???? IP: *.magma-net.pl 12.09.03, 08:25 Panie Erazmus,jest Pan osoba dorosla, wiec przypominam taka sentencje nieznajomosc prawa szkodzi, a to co napisales jest tym czym okreslil to przedmowca "GROZBA KARALNA". I tak na marginesie, obserwacja Twoich wypowiedzi sklania mnie do wyciagniecia jednego wniosku blizej Tobie do huliganow a nie normalnych kibicow Slaska. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.erazmus Re: Autobus na Zakrzów???? 12.09.03, 16:45 Gość portalu: kast napisał(a): > Panie Erazmus,jest Pan osoba dorosla, wiec przypominam taka sentencje > nieznajomosc prawa szkodzi, a to co napisales jest tym czym okreslil to > przedmowca "GROZBA KARALNA". I tak na marginesie, obserwacja Twoich wypowiedzi > sklania mnie do wyciagniecia jednego wniosku blizej Tobie do huliganow a nie > normalnych kibicow Slaska. Istnieje coś takiego jak prowokacja . Szypuła zmierza właśnie tym kierunku i jeśli się coś wydarzy wina spadnie na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysy Re: Autobus na Zakrzów???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 12:20 jacek.erazmus napisał: > Gość portalu: kibicWKS napisał(a): > > > Autobus na Zakrzów???? To może sobie zagrają na stadionie w > Poznaniu i będą > > dojeżdżać autobusem? > > > > Stadion przy Oporowskiej ZAWSZE należał do Śląska i tak > pozostanie nawet teraz > > gdy prawnie należy on do miasta. Dla kibiców Śląska jest to > KULTOWY STADION i > > nigdy nie zrozumieją tego wirtualni fani Polaru. Bo ilu jest > wśród nich > > kibiców, którzy regularnie od ponad 10 lat kibicują swojej > drużynie na > > stadionie? Ja się na Oporowskiej wychowałem i jest to dla mnie > miejsce święte, > > którego będą bronił. > > > > Panie Szypuła znów pan myśli tylko o własnej d.... Po meczu > wejdzie pan do > > samochodu zaparkowanego na terenie stadionu i odjedzie do > domu. A czy pomyślał > > pan o tych biednych kibicach Polaru, którzy będą musieli wyjść > z tego stadionu > > na ulicę? Wie pan co z nimi będzie? Ja wiem. > > > > Pan Szypuła nie jest postacią anonimową. Na pewno ma sąsiadów , > którzy są kibicami Śląska. Robi zakupy , porusza się po > mieście ... W każdym razie pracuje sobie na wrogi stosunek > kibiców Śląska . Buractwo Panie Jacku troche z Pana wyplywa... jakas dziwna zawisc wobec malego klubu z tego samego miasta, po prostu byli lepsi w zeszlym sezonie i nie ma sie co oszukiwac bardziej zasluzyli na pozostanie w II lidze niz Slask. Faktem jest jednak, ze rowniez jestem przeciwnikiem rozgrywania spotkan przez Polar na Oporowskiej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.erazmus Re: Autobus na Zakrzów???? 11.09.03, 12:52 Gość portalu: Łysy napisał(a): > jacek.erazmus napisał: > > >> > > > Pan Szypuła nie jest postacią anonimową. Na pewno ma > sąsiadów , > > którzy są kibicami Śląska. Robi zakupy , porusza się po > > mieście ... W każdym razie pracuje sobie na wrogi stosunek > > kibiców Śląska . > > Buractwo Panie Jacku troche z Pana wyplywa... jakas dziwna > zawisc wobec malego klubu z tego samego miasta, po prostu byli > lepsi w zeszlym sezonie i nie ma sie co oszukiwac bardziej > zasluzyli na pozostanie w II lidze niz Slask. Ja tego nie neguje ale cięzko mi przejść do porządku dziennego gdy ktoś wyzywa moich piłkarzy i mój klub . > Faktem jest > jednak, ze rowniez jestem przeciwnikiem rozgrywania spotkan > przez Polar na Oporowskiej. Pozdrawiam I tu jesteśmy zgodni i tego się trzymajmy. Pozdrawiam i do zobaczenia w sobotę na stadionie Śląska ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boris B. Re: Polar chce grać na Oporowskiej! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.03, 16:49 A co w tym dziwnego, że kilka klubów gra na jednym (do tego miejskim!!!) stadionie. Mogą tak robić o niebio lepsi Włosi, a my niby nie. I k...urwa od kiedy kibice decydują, kto ma grać na Oporowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicWKS Re: Polar chce grać na Oporowskiej! IP: *.pop.e-wro.net.pl 10.09.03, 16:55 Gość portalu: Boris B. napisał(a): > I k...urwa od kiedy kibice decydują, kto ma grać na > Oporowskiej. k...urwa od zawsze Coś Ci ten Śląsk obrzydł od czasu kiedy przyszedł do niego Schetyna. Byłeś w Śląsku tylko dla polityki czy z miłości do klubu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boris.B. Re: Polar chce grać na Oporowskiej! IP: *.mhp.com.pl 11.09.03, 14:49 Gość portalu: kibicWKS napisał(a): > Gość portalu: Boris B. napisał(a): > > > I k...urwa od kiedy kibice decydują, kto ma grać na > > Oporowskiej. > > k...urwa od zawsze > Coś Ci ten Śląsk obrzydł od czasu kiedy przyszedł do niego Schetyna. Byłeś w > Śląsku tylko dla polityki czy z miłości do klubu? Opuściłem tylko jeden mecz kibicu WKS, bo byłem na urlopie. Jestem kibicem, ale nie uzurpuję sobie tak jak ty prawa do decydowania kto ma grać na miejskim stadionie na Oporowskiej (miejskim a nie Śląska!). Płacę podatki do temu miastu i jego obowiązkiem jest stwarzanie równych szans dla wszystkich. Masz rację nie jestem fanem Schetyny (a nie WKS!!!), właśnie dlatego,że jego możliwości w porównaniu z innymi są większe i nie dlatego,że jest lepszy a dlatego, że ma "plecy". Akceptujesz to? Twoja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicWKS Re: Polar chce grać na Oporowskiej! IP: *.pop.e-wro.net.pl 11.09.03, 16:05 Gość portalu: Boris.B. napisał(a): > Opuściłem tylko jeden mecz kibicu WKS, bo byłem na urlopie. > Jestem kibicem, ale ... Cieszę się, że dalej uczęszczasz na mecze Śląska. Różne mamy zdania ale ja szanuję Twoje. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: Polar chce grać na Oporowskiej! IP: 149.123.191.* 10.09.03, 17:18 Objekt na Oporowskiej moze i jest kultowy ale to nie na nim Slask zdobyl mistrzostwo Polski i to nie na nim rozgrywal WSZYSTKIE swoje mecze pucharowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicWKS Re: Polar chce grać na Oporowskiej! IP: *.pop.e-wro.net.pl 10.09.03, 17:25 Gość portalu: chris napisał(a): > Objekt na Oporowskiej moze i jest kultowy ale to nie na nim > Slask zdobyl mistrzostwo Polski i to nie na nim rozgrywal > WSZYSTKIE swoje mecze pucharowe. Ale ja na nim krzyczałem, śpiewałem, dostawałem pałą od policji, cieszyłem się gdy Śląsk wygrywał i płakałem gdy przegrywał. Zostawiłem na nim kawał zdrowia i swoje serce. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.erazmus Re: Polar chce grać na Oporowskiej! 11.09.03, 01:44 Gość portalu: chris napisał(a): > Objekt na Oporowskiej moze i jest kultowy ale to nie na nim > Slask zdobyl mistrzostwo Polski i to nie na nim rozgrywal > WSZYSTKIE swoje mecze pucharowe. Masz racje . Były jeszcze mecze wyjazdowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kast Re: Polar chce grać na Oporowskiej! IP: *.magma-net.pl 12.09.03, 08:33 Tak wyjazdowe, oczywiscie, bo na stadionie olimpijskim, jesli nie pamietasz to przypomne min. z Liwerpoolem , Borussia Mg, ze nie wspomne o meczach z Wisla i Lechem w koncowce sezonu 1977/78 ktore decydowaly o wicemistrzostwie Polski . Dlatego nie dorabiajcie do wlasnych teorii faktow tylko poczytajcie troche z historii klubu, ktory ponoc jest dla "was" kultowy. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.erazmus Re: Polar chce grać na Oporowskiej! 12.09.03, 16:23 Gość portalu: kast napisał(a): > Tak wyjazdowe, oczywiscie, bo na stadionie olimpijskim, jesli nie pamietasz to > przypomne min. z Liwerpoolem , Borussia Mg, ze nie wspomne o meczach z Wisla i > Lechem w koncowce sezonu 1977/78 ktore decydowaly o wicemistrzostwie Polski . > Dlatego nie dorabiajcie do wlasnych teorii faktow tylko poczytajcie troche z > historii klubu, ktory ponoc jest dla "was" kultowy. Na Olimpijskim rozgrywano tylko kilka spotkań a naszym domem jest Oporowska, gdzie Śląsk rozgrywał większość spotkań ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kast Re: Polar chce grać na Oporowskiej! IP: *.magma-net.pl 13.09.03, 11:46 Nie kilka tylko kilkadziesiat, a w europejskich pucharach praktycznie wszystkie. Jak sie nie orientujesz w historii Slaska lat 60/70 to nie pisz glupot tylko siegnij do zrodel, przeczytaj, a nastepnie dyskutuj. A tak na marginesie, na oporowskiej jeszcze za czasow klubu wojskowego grala Sleza/ w II lidze/ i nikomu to nie przeszkadzalo, a dzisiaj robicie z niczego jakas sprawe. Slask musi sobie poradzic z samym soba a nie w konfrontacji z innymi klubami naszego miasta, bo to niczemu nie sluzy ale rozumiem ze rozumowanie kibica- huligana nie jest w stanie tego ogarnac i w tym sie roznimy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dg Re: Polar chce grać na Oporowskiej! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.03, 18:01 DO-WI-DZE-NIA!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasek Sanktuarium nawiedzonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 18:50 Proponuję aby Śląsk wykupił od miasta stadion przy Oporowskiej. Mógłby sobie urzadzić tam sanktuarium swojej przebrzmiałej chwały. Byliby gospodarzami u siebie. Tylko z własnych, a nie podatników zupełnie nie zainteresowanych waszymi burdami i bijatykami, środków powinniście finansować jego modernizację i rozbudowę infrastruktury. Również wy a nie wszyscy podatnicy powinniście płacić za "wspaniałą atmosferę" na stadionie i wokół niego. Mam na mysli opłacenie całych oddziałow Policji. Jak na razie nie płacicie za NIC więc co macie do gadania! Stadion jest miejski i to nie kibole Śląska będą decydować jak właściciel ma dysponować swoim majątkiem. Z tymi którzy nie wiedzą co to jest prawo własności powinna sobie poradzić Policja. Niestety już za pieniądze podatników ale chociaz w ich interesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicWKS Re: Sanktuarium nawiedzonych IP: *.pop.e-wro.net.pl 10.09.03, 19:25 Słuchaj Pasek ja też płacę podatki a nie chodzę do teatru chociaż z moich podatków idą pieniądze na kulturę. Edukację też już ukończyłem dawno a z moich podatków idą na nią pieniądze itd., więc nie chrzań mi o moich(podatnika) pieniądzach. > i to nie kibole Śląska będą decydować jak właściciel ma dysponować swoim > majątkiem. Z tymi którzy nie wiedzą co to jest prawo własności powinna sobie > poradzić Policja. :))) To się okaże :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Copppperfild Re: Sanktuarium nawiedzonych IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.03, 23:25 Ty jebany pedale ten jebany Polar na stadionie Śląska to tak jak byś powiesił krzyż do góry nogami w kościele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R@dek Re: Polar chce grać na Oporowskiej! IP: *.nd.e-wro.net.pl 10.09.03, 18:52 NIGDY, NIGDY, NIGDY DLA POLARU BRAWO GRZESIU SCHETYNA TO JEST STADION ŚLĄSKA, POLAR NIECH SOBIE ROZGRYWA SWOJE MECZE NA ZAKRZOWIE, TERAZ PRZYCHODZĄ W ŁASKI, A JAK ŚLĄSK CHCIAŁ ŻEBY MU POMUC TO ODWRÓCILI SIE PLECAMI "DO NAS" NIECH SOBIE WYNAJMĄ STADION ZAGŁĘBIA LUBIN I TAM NIECH ZAWOŻĄ SWOICH "KIBICÓW" I PRACOWNIKÓW!!!!!! NIE MOŻNA DO TEGO DOPUŚCIĆ, GRZESIU NIE POZWÓL NA TO!!!!!!!!! FORCA ŚLĄSK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marqin stadion miejski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.03, 19:02 dziwna propozycja... ale stadion Slaska jest wlasnoscia miasta i moze na nim grac kto chce!! I to jego wlasciciele a nie tzw. "kibice" (czyli banda kretynow ktorzy co jakis czas niszcza wszystko co im w rece wpadnie) bedzie decydowac kto ma grac przy Oporowskiej! Prawdziwi kibice Slaska nie beda mieli nic przeciwko Polarowi. Poza tym to nie Polar spuscil Slask do III ligi... A za rok na derby Wroclawia na Oporowskiej Slask i tak dokopie Polarowi :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwadri Re: stadion miejski IP: *.magma-net.pl 10.09.03, 19:10 Niestety koleżko ale za rok nie bedzie żadnych derbów na Oporowskiej!!! Sląsk będzie grał w drugiej a Polar w trzeciej lidze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicWKS Re: stadion miejski IP: *.pop.e-wro.net.pl 10.09.03, 19:26 Gość portalu: marqin napisał(a): > dziwna propozycja... ale stadion Slaska jest wlasnoscia miasta i > moze na nim grac kto chce!! To się okaże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DD Re: stadion miejski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 22:08 Tak jak to zrobił dwukrotnie w poprzednim sezonie!!! HAHAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gora Re: Polar chce grać na Oporowskiej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 22:07 Ale ty jesteś strasznie głupi R@dek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Polaru Re: Polar chce grać na Oporowskiej! IP: *.skorpion.wroc.pl / 192.168.12.* 10.09.03, 21:49 To widać gołym okiem , że wszystkie sukcesy Polaru są z premedytacją przez prasę i dzałaczy Sląska minimalizowane.Wykrzykiwanie o wielkich zasługach Śląska , o kultowym stadionie itp. to zwykłe i chamskie podjudzanie do poróżnienia drużyn i ludzi związanych z piłką nożną we Wrocławiu. Ta propozycja żeby połączyć kluby i z nazwą Śląsk drużyna dalej grałaby w II lidze to próba na szczęście nieudana wskszeszania drużyny , która swoją wielkość już dawno ma za sobą.Dziennikarze z Polarem obchodzą się w sposób nieuprawniony. Polar wygrywa -wzmianka na dwa zdania , Śląsk przegrywa artykuł na dwie strony ,to tak jak dawniej bywało /DRUGIE MIEJSCE ZSSR , polacy zajeli pierwsze miejsce w zawodach/. Król Sobieski też był wielki , ale to było dawno temu , i jak mówią sąsiedzi z południa " to se nie wrati ". Mam pytanie ? Dlaczego nikt nie mówi i nie pisze o tym , że to jednak drużyna Polaru gra , wygrywa i utrzymuje się w drugiej lidze pomimo tego że nikt we Wrocławiu nie pomógł Polarowi nigdy. Brakuje nawet dobrego słowa. Co do kibiców Śląska , to nie wierzę w to żeby ludzie którzy znają się na piłce nożnej nie docenili tego że w naszym mieście jest drużyna piłkarska , która pomimo wszelkich przeciwności potrafi wyznaczyć sobie zadanie , a potem z mozołem to zadanie wykonać. Wierzę że kibice wrocławscy docenią walkę z jaką Polar dochodzi do wyników bez niczyjej pomocy.Być może za parę lat wyrośnie z tej niedocenianej dzisiaj drużyny wrocławskiej zespół klasy najlepszych drużyn w Polsce. Życzę zespołowi Polaru wszystkiego dobrego , i dobrych wyników w nadchodzącej rundzie II ligi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jelaman Re: Polar chce grać na Oporowskiej! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.03, 23:05 Akurat ty kolego to na piłce za dobrze to się nie znasz więc twoja wypowiedź jest troszkę chyba nie na miejscu bo ty prawdopodobnie nie odwiedziłeś żadnego wrocławskiego stadionu od bardzo dawna a tego na Zakrzowie to pewnie nigdy a piszesz tutaj jakieś moralizatorskie teksty przy okazji broniąc klubiku z Zakrzowa. Cała twoja wypowiedź jest w gruncie rzeczy bezsensu po pierwsze to Polar jak widać nie wygywa o czym wspominałeś po drugie ta "nadchodząca runda" jak ją nazwałeś trwa już od ładnego miesiąca. Teraz chciałbym powiedzieć tobie oraz całej reszcie która tak nagle wspaniałomyślnie staje za Polarem, że piłka nożna jak i cały sport jest podporządkowany w zasadzie jednemu: kibicom(no i oczywiście kasie ale to już inna sprawa) bez kibiców nie ma widowiska i nie ma sportu a co za tym idzie nie ma też kasy!Wszyscy zdajemy chyba sobie sprawę z jednej niepodważalnej rzeczy że w naszym mieście liczył się, liczy się i przez wiele lat będzie się liczył(niezależnie w jakiej klasie rozgrywkowej) WKS ŚLĄSK!!To jest swoisty symbol tego miasta!W całej Polsce wielu ludziom Wrocław kojarzy się nie z pięknym rynkiem czy katedrą ale właśnie ze Śląskiem Wrocław!To jest symbol to jest dla jego kibiców religia a stadion przy Oporowskiej to ŚWIĄTYNIĄ!! Czemu działacze Polaru teraz chcą przenosin?mogli to uczynić przed sezonem teraz graliby od dawna na Oporowskiej pod inną nazwą ale jedyną szanowaną!nie chcieli tego niech teraz zostaną na Zakrzowie bo to jest ich miejsce a to co obecnie robią Szypuła i Ludkowski jest conajmniej nierozważne!takie akcje mogą poprostu doprowadzić do nieprzyjemnych sytuacji pod Naszym stadionem(a napewno doprowadzą co do tego nie mam wątpliwości czy się to komuś podoba czy nie) a po co to wszystko...? Po co przez głupotę kilku ludzi ma dochodzić do bijatyk? Czemu kolejni ludzie mają odwrócić się od piłki nożnej(oczywiście wszystko zostanie nagłośnione przez media które jak zwykle szukają sensacji a nie napiszą na pierwszej stronie jaka to wspaniała i przyjazna była atmosfera na meczu wcześniej i jest w zasadzie na każdym)..? Po co to wszystko..?!Pointą tego wszystkiego niech będzie to że: WROCŁAW JEST ZA ŚLĄSKIEM i ZOSTAWCIE W SPOKOJU NASZ (i tylko NASZ) STADION!! Wszyscy w sobotę pokażmy jak kochamy ŚLĄSK! DO BOJU WKS...!! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.erazmus Brońmy Oporowskiej ! 11.09.03, 02:03 Gość portalu: jelaman napisał(a): > !Pointą tego wszystkiego niech będzie to że: > WROCŁAW JEST ZA ŚLĄSKIEM i ZOSTAWCIE W SPOKOJU NASZ (i tylko > NASZ) STADION!! Wszyscy w sobotę pokażmy jak kochamy ŚLĄSK! DO > BOJU WKS...!! Stowarzyszenie kibiców WKS Śląsk wystosowało list otwarty do prezydenta Dutkiewicza w którym wyrazili kategoryczny sprzeciw przeciwko pomysłowi rozgrywania meczów Polaru na stadionie przy ul . Oporowskiej. Przypominam że na mecz C-klasowej drużyny kibiców WKS Śląsk przyszło 350 widzów co jest dla Polaru w tym sezonie wynikiem nie do osiagniecia (średnia widzów poniżej 300). Nie pozwólmy aby na naszym obiekcie rozgrywał mecze Polar. Piszcie do prezydenta Wrocławia : biuro.prezydenta@um.wroc.pl , dzwońcie 340-82-01, . Pokażmy, że potrafimy bronić naszego stadionu. Do zobaczenia w sobotę na meczu jesieni Śląsk -Zagłębie (godz.16:00) Hej Śląsk www.slaskwroclaw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicWKS Re: Polar chce grać na Oporowskiej! IP: *.pop.e-wro.net.pl 10.09.03, 23:28 Gość portalu: pracownik Polaru napisał(a): > To widać gołym okiem ... 1. WYNIKI Polar wygrywa? Śląsk przegrywa? Nie jestem do końca tego pewny. 2. PRASA Zapomniałeś jak „Gazeta” przez ostatnie lata mieszała Śląsk z błotem nawet, gdy w Warszawie z Legią wygrywał 4:3? Gazeta pisze dla kibiców a tych na mecze III-ligowego Śląska(gdzie bilety są droższe niż na Polar) przychodzi jakieś 10 razy więcej niż na II-ligowy Polar. Więc dla kogo ma pisać Gazeta? Dla 300 kibiców Polaru czy 3000 kibiców Śląska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracz Bandziory chlubą Wrocławia !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.03, 16:22 Kibicu WKS płacenie podatków do niczego Cię nie upoważnia. Tylko dlatego że płacisz podatki chciałbyś decydować o repertuarze jakiegoś teatru, kto może w nim wystąpić i kogo wpuścić a kogo nie? Że aż tak głupi ludzie chodzą po świecie! I to mimo obowiązku szkolnego. Teraz do Jelamana: zerwałeś się z choinki! Owszem Wrocław słynie w Polsce i nie tylko ze swoich zabytków a piłkarski Śląsk znany jest w Polsce tylko i wyłącznie z huligańskich wyczynów neardeltalczyków mieniących się kibicami Śląska. Czy wy coś więcej umiecie niż walić się po tych głupich łbach? Przynosicie wstyd prawdziwym kibicom Sląska i naszemu pięknemu miastu. I jeszcze jedno. Spróbójcie nowych ekscesów (chociażby z powodu meczu Polaru na stadionie przy Oporowskiej) to wam ten stadion zamkną i będziecie sie mogli cieszyć jek zezwolą wam pograć w Marcinowicach a nie 100 kilometrów dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicWKS Re: Bandziory chlubą Wrocławia !!!! IP: *.pop.e-wro.net.pl 11.09.03, 16:52 Gość portalu: Pracz napisał(a): > Kibicu WKS płacenie podatków do niczego Cię nie upoważnia. Tylko dlatego że > płacisz podatki chciałbyś decydować o repertuarze jakiegoś teatru, kto może w > nim wystąpić i kogo wpuścić a kogo nie? Że aż tak głupi ludzie chodzą po > świecie! I to mimo obowiązku szkolnego. Kolego przeczytaj dokładnie co napisałem! Nigdy nic nie wspominałem o tym że płacąc podatki mam prawo decydować o repertuarze teatrów i o tym kto ma grać na stadionie. Jeśli masz problemy ze zrozumieniem tego co inni piszą to wyjaśniam Ci że z „Paskiem” pisaliśmy o źródłach finansowania obiektów sportowych. Że aż tak głupi ludzie chodzą po świecie! I to mimo obowiązku szkolnego. > Spróbójcie nowych ekscesów (chociażby z powodu meczu Polaru na > stadionie przy Oporowskiej) to wam ten stadion zamkną i będziecie sie mogli > cieszyć jek zezwolą wam pograć w Marcinowicach a nie 100 kilometrów dalej. Na nic twoje groźby bo ekscesy będą pod stadionem a nie na nim a za ekscesy pod stadionem nikt jeszcze nie zamknął stadionu, więc się nie martw na zapas. Nawet sobie sprawy nie zdajesz, że bez wielkiej zadymy też można paru gości połamać – fizycznie jak i psychicznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harnas wks Re: Polar chce grać na Oporowskiej! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.03, 16:39 Nigdy się ne zgodzimy zeby polar grał u nas na oporowskiej na stadionie ślaska poniewaz jak byliśmy wpotrzebie to nam nie popmogli tzn, nie chcieli się połaczyć znami CAŁA POLSKA W CIENIU ŚLASKA.jebac polar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracz Re: Polar chce grać na Oporowskiej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 23:01 "Słuchaj Pasek ja też płacę podatki a nie chodzę do teatru chociaż z moich podatków idą pieniądze na kulturę. Edukację też już ukończyłem dawno a z moich podatków idą na nią pieniądze itd., więc nie chrzań mi o moich(podatnika) pieniądzach". Kibicu WKS - czy to nie jest Twój tekst? Nie wiesz co napisałeś? Dajesz dowód że BARDZO DAWNO skończyłeś edukację! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicWKS Re: Polar chce grać na Oporowskiej! IP: *.pop.e-wro.net.pl 12.09.03, 23:39 Gość portalu: Pracz napisał(a): > "Słuchaj Pasek ja też płacę podatki a nie chodzę do teatru chociaż z moich > podatków idą pieniądze na kulturę. Edukację też już ukończyłem dawno a z moich > podatków idą na nią pieniądze itd., więc nie chrzań mi o moich(podatnika) > pieniądzach". > Kibicu WKS - czy to nie jest Twój tekst? Nie wiesz co napisałeś? Dajesz dowód > że BARDZO DAWNO skończyłeś edukację! I w którym miejscu napisałem tak jak ty mi to zarzuciłeś, że płacąc podatki mogę decydować o tym kto będzie grał na stadionie??? Przecież sam napisałeś „...Tylko dlatego że płacisz podatki chciałbyś decydować o repertuarze jakiegoś teatru, kto może w nim wystąpić i kogo wpuścić a kogo nie?...” No powiedz mi w którym miejscu napisałem że płacąc podatki chcę decydować o tym kto będzie grał na stadionie lub występował w teatrze??? Przeczytaj dokładnie co napisał Pasek to będziesz wiedział czego dotyczy moja odpowiedź. A jeśli nie rozumiesz to jest to dowodem na to że BARDZO DAWNO skończyłeś edukację albo jeszcze jej nie zacząłeś! Odpowiedz Link Zgłoś