Dodaj do ulubionych

Żenada na Oporowskiej :(

IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 27.09.03, 22:27
Prysła gra z meczu z Sosnowcem, prysła i atmosfera na stadionie.Wróciły
koszmary przeszłości.
Zastanawiam się czy iśc na następny mecz Śląska.
Obserwuj wątek
    • Gość: wykrys Re: Żenada na Oporowskiej :( IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.09.03, 23:26
      rafis czytam już Twoje wpisy (tu i na innych forach) i tak sobie myśle skoro
      masz być kolejnym "sezonowcem" na Śląsku to może jednak nie przychodź na
      następny mecz na Oporowskiej- kup sobie popcorn i wynik śledź w internecie. OK -
      dziesiejszy mecz nie był (delikatnie mówiąc) najlepszym widowiskiem, ale tak to
      już w tej dyscyplinie jest-raz ogladasz mecz taki jak z Zagłebięm, później taki
      jak dziś. Ważne jest by w tej chwili być z ta druzyną mimo takich meczy jak
      dziś.
      Co do sytuacji na trybunach - zauważ że gdyby nie wkroczenie impelu na murawę
      nie byłoby żadnych sytuacji kontrowersyjnych. Co za idiota wydał im taki
      rozkaz??? Może komuś zależało na takiej a nie innej opini o nas?
    • Gość: kibicWKS Rafis w piłce nożnej bywają i takie mecze IP: *.pop.e-wro.net.pl 27.09.03, 23:42
      Rafis w piłce nożnej bywają i takie mecze.
      A trybuny? Kibice Śląska BARDZO przeżywają mecze swojej drużyny i ta kumulacja
      emocji czasami powoduje wybuch agresji. Tak jest na całym świecie i tak jest we
      Wrocławiu.
      A Impel? Szkoda gadać. Oni mogą ochraniać mecze koszykówki ale o klimacie
      stadionów piłkarskich to mają blade pojęcie. Demonstracja siły powoduje ZAWSZE
      agresję i jeszcze będą mieli wiele okazji aby dostać po głowach za błędy swoich
      nadgorliwych przełożonych. Trochę ich żal, bo to przecież też Wrocławianie.
      • Gość: złośliwy Re: Rafis w piłce nożnej bywają i takie mecze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.03, 00:40
        Nie wiem co działo się na stadionie. Widziałem tylko dużo policji na Kruczej
        (zawrócili mnie i musiałem krążyć po okolicy). Jako podatnik mam pytanko: czy
        ich usługi opłacił klub, czy znowu sięgnięto do mojej kieszeni, żeby pilnować
        kilkuset bandytów udających się na stadion?
        • Gość: kibicWKS Re: Rafis w piłce nożnej bywają i takie mecze IP: *.pop.e-wro.net.pl 28.09.03, 10:42
          Gość portalu: złośliwy napisał(a):

> Nie wiem co działo się na stadionie. Widziałem tylko dużo policji na Kruczej
          > (zawrócili mnie i musiałem krążyć po okolicy). Jako podatnik mam pytanko: czy
          > ich usługi opłacił klub, czy znowu sięgnięto do mojej kieszeni, żeby pilnować
          > kilkuset bandytów udających się na stadion?

Zapłacone było nie z twojej kieszeni tylko z mojej, bo ja też płacę podatki.
          Możesz spać spokojnie.
          • Gość: Rafis Re: Rafis w piłce nożnej bywają i takie mecze IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 28.09.03, 11:08
            Chodzi o wydarzenia na stadionie.Jak widać zamykanie stadionów i inne historie
            nikogo nie nauczyły.SWprowokować to mozna psa albo inne zwierze.Jednak z
            takimi "kibicami" Śląsk daleko nie pociagnie.Ciagle mówie żebyście popatrzylki
            kto jest na trybunach.Ciekawe kto ma zapełnic ten stadion na 18,5 tys?
            Dopóki na trybunach bedzkie królowało chamstwo i głupota dopóty nie przyjdzie
            tyle osób co na Lecha.Jednak kibice, którzy maja troche oleju w głowie
            opowiadaja bajki o jakims sprowokowaniu.

pozdrawiam
            • Gość: kibicWKS Re: Rafis w piłce nożnej bywają i takie mecze IP: *.pop.e-wro.net.pl 28.09.03, 11:21
              Gość portalu: Rafis napisał(a):

Rafis czy pod przejściem na pl. 1 Maja też już nie będziesz przechodził, bo w
              poprzednim tygodniu nieźle tam się prali a nawet strzelali?

I jeszcze jedno czy ktoś na meczu ucierpiał w jakiś sposób, że taką panikę
              siejesz? Duże szanse na rozbite głowy mieli pracownicy Impelu. Oni sobie
              jeszcze nie zdają sprawy, że czasami trzeba odpuścić i atmosfera sama się
              uspokaja, bo jeśli nie ma wroga to nie ma i złości. Policja dawno już o tym wie
              i tak właśnie postępuje. Pokaz siły przez Impela nie spowoduje, że kibice się
              uspokoją. Efekt będzie całkiem odwrotny, bo kibice skoczą im do gardeł. Lali
              policję, gdy ta miała pałki, tarcze i kaski to i przygłupów z Impelu zleją.
              Zauważyłeś jak ci kolesie z Impelu się zachowują? Ja już wiem czemu zawsze w
              ogłoszeniach o pracę Impel pisze że przyjmie ludzi tylko z grupą inwalidzką.
              Większość z tych co wysyłają na mecze grupę inwalidzką prawdopodobnie dostała
              na głowę bo ręce i nogi mieli całe.
              Pozdrawiam i nie zrażaj się niepowodzeniami.
              • Gość: kibicWKS Przynajmniej Gazeta potwierdziła to co napisałem IP: *.pop.e-wro.net.pl 28.09.03, 23:16
                Gość portalu: kibicWKS napisał(a):

> Oni sobie
                > jeszcze nie zdają sprawy, że czasami trzeba odpuścić i atmosfera sama się
                > uspokaja, bo jeśli nie ma wroga to nie ma i złości. Policja dawno już o tym
                > wie
                > i tak właśnie postępuje.

GAZETA napisała:
                "...To dodatkowo sprowokowało szalikowców, którzy zaczęli rzucać w stronę
                ochroniarzy różnymi przedmiotami. Spokój zapanował dopiero wówczas, kiedy
                ochrona się wycofała..."

Przynajmniej Gazeta potwierdziła to co napisałem
          • Gość: złośliwy Re: Rafis w piłce nożnej bywają i takie mecze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.03, 12:25
            > Zapłacone było nie z twojej kieszeni tylko z mojej, bo ja też płacę podatki.
            > Możesz spać spokojnie
            Oooo. To jest jakiś rozdział w podatkach? Nie wiedziałem o tym. Czy muszę
            wypełnić jakiś druczek do skarbówki żeby moje podatki nie były marnowane na
            pilnowanie stadionowych bandytów? Poradź proszę.
            • Gość: kibicWKS Re: Rafis w piłce nożnej bywają i takie mecze IP: *.pop.e-wro.net.pl 28.09.03, 12:31
              Gość portalu: złośliwy napisał(a):

> Oooo. To jest jakiś rozdział w podatkach?

Chyba jest skoro sam napisałeś "...czy znowu sięgnięto do mojej kieszeni..."
              • Gość: złośliwy Re: Rafis w piłce nożnej bywają i takie mecze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.03, 13:08
                > Chyba jest skoro sam napisałeś "...czy znowu sięgnięto do mojej kieszeni..."

Coś odwracasz kota ogonem. Jeśli chcesz jaśniej, to napiszę: SIĘGNIĘTO DO
                KIESZENI PODATNIKA. Policjanci w dużej sile muszą pilnować stadionowych
                bandytów zamiast pilnować porządku w mieście. Kilkudziesięciu policjantów przez
                pół dnia obstawia stadion PRYWATNEGO klubu. Coś tutaj jest nie tak.
                Równocześnie wszędzie słyszę, że brakuje pieniędzy na:.......(tutaj wpisz sobie
                co chcesz - będzie prawdziwe).
                • Gość: kibicWKS Re: Rafis w piłce nożnej bywają i takie mecze IP: *.pop.e-wro.net.pl 28.09.03, 13:29
                  A czy ich ktoś prosił o wizytę na stadionie? Przecież klub sam dba o ochronę
                  imprezy wynajmując emerytów i rencistów z firmy Impel i płaci im za to NIE Z
                  PIENIĘDZY PODATNIKÓW TYLKO Z WŁASNEJ KASY. A co policja robiła na ul. Kruczej
                  to już chyba nie sprawa Śląska.

Złośliwy idź się przypierdalać do czegoś innego, tylko proponuję wyjdź zza
                  monitora i pokaż swoją złośliwość na ulicy, wtedy szybko ktoś ci ten złośliwy
                  ryj obije i będziesz mógł wezwać policję. ZAPŁACISZ JEJ ZA OCHRONĘ, ABY NIE
                  OBCIĄŻAĆ PODATNIKÓW TWOJĄ GŁUPOTĄ.
                  • Gość: Rafis Re: Rafis w piłce nożnej bywają i takie mecze IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 28.09.03, 17:44
                    Mi chodzi o to żeby na Śląsk chodziło po kilkanaście tysięcy ludzi(na nowym
                    stadiuonie) a jak ma tyle przyjsc skoro takie wybryki psuja atmosfere?
                    Teraz piłka nozna jest na cenzurowanym w mediach a takie zdarzenia daja jej
                    tylko pretekst do opisywania.
                    • Gość: kibicWKS Re: Rafis w piłce nożnej bywają i takie mecze IP: *.pop.e-wro.net.pl 28.09.03, 18:08

> Mi chodzi o to żeby na Śląsk chodziło po kilkanaście tysięcy ludzi(na nowym
                      > stadiuonie) a jak ma tyle przyjsc skoro takie wybryki psuja atmosfere?
                      > Teraz piłka nozna jest na cenzurowanym w mediach a takie zdarzenia daja jej
                      > tylko pretekst do opisywania.

Rafis w innych krajach też są zadymy i ludzie mimo to przychodzą.
                      Przykład pierwszy z brzegu. Liga włoska. Tam mimo to przychodzi nie kilkanaście
                      tysięcy kibiców a kilkadziesiąt
                      www.hooligans.cz/in/img/news/napoli.jpg
                      i jeszcze kilka przykładów, których można tu przytoczyć dziesiątki
                      www.hooligans.cz/in/eng/arch_news.htm
                      pozdrowionka i głowa do góry, będzie dobrze

• Gość: kibicWKS Re: Rafis w piłce nożnej bywają i takie mecze IP: *.pop.e-wro.net.pl 28.09.03, 18:44
                        www.hooligans.cz/in/eng/ph/ar_river.htm
                        RIVER PLATE - Boca Juniors - Dziesiątki tysięcy kibców, podczas derbów
                        strzelają do siebie z broni palnej a mimo to na stadionie tłumy. Rafis obejrzyj
                        zdjęcia. Czujesz ten klimat, ten temperament. Tam KOCHAJĄ piłkę nożną a u nas
                        co drugi jest takim zjebem jak "złośliwy" i stąd ten syf wokół piłki nożnej.
                        • Gość: Rafis Re: Rafis w piłce nożnej bywają i takie mecze IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 28.09.03, 21:18
                          Liga Włoska a tym bardziej Argentyńska to raczej przykłady najgorszych lig pod
                          tym względem.Porównujmy się do Niemiec.Po drugie liga Polska(tym bardziej 3)
                          nie stoi nawet w zblizonym poziomie do włoskiej czy argentynskiej więc po
                          cholere mają tam chodzić kibice? Ponadto tam jest doskonała infrastruktura.
                          • Gość: kibicWKS Re: Rafis w piłce nożnej bywają i takie mecze IP: *.pop.e-wro.net.pl 28.09.03, 23:04

> Ponadto tam jest doskonała infrastruktura.

No z tym to się zgodzę w 100%, jednak w dalszym ciągu uważam, że są kraje gdzie
                            piłkę nożną się kocha i nic nie jest wstanie wygonić kibiców ze stadionów nawet
                            gorsze wyniki czy też chuligani. Tak samo jak chuligani nie wygonią mnie z
                            mojego mieszkania (no bo jest moje) tak samo nie zniechęcą mnie pseudokibice od
                            pójścia na stadion (bo w głębi duszy on jest mój). Jeśli chodzi o poziom meczu
                            to uważam, że jak ktoś lubi piłkę nożną to i w rozgrywkach C-klasy znajdzie coś
                            miłego.
                            Pozdrawiam i do zobaczenia na Oporowskiej.
                            • Gość: Rafis Re: Rafis w piłce nożnej bywają i takie mecze IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 28.09.03, 23:07
                              Gość portalu: kibicWKS napisał(a):

> Gość portalu: Rafis napisał(a):
                              >
                              > > Ponadto tam jest doskonała infrastruktura.
                              >
                              > No z tym to się zgodzę w 100%, jednak w dalszym ciągu uważam, że są kraje
                              gdzie
                              >
                              > piłkę nożną się kocha i nic nie jest wstanie wygonić kibiców ze stadionów
                              nawet
                              >
                              > gorsze wyniki czy też chuligani. Tak samo jak chuligani nie wygonią mnie z
                              > mojego mieszkania (no bo jest moje) tak samo nie zniechęcą mnie pseudokibice
                              od
                              >
                              > pójścia na stadion (bo w głębi duszy on jest mój). Jeśli chodzi o poziom
                              meczu
                              > to uważam, że jak ktoś lubi piłkę nożną to i w rozgrywkach C-klasy znajdzie
                              coś
                              >
                              > miłego.
                              > Pozdrawiam i do zobaczenia na Oporowskiej.

Ja wiem, że ciebie nie wygoni ale jednocześnie nie pozwala przyjść na stadion
                              wielu ludziom.To jest właśnie problem.
                              • Gość: kibicWKS Re: Rafis w piłce nożnej bywają i takie mecze IP: *.pop.e-wro.net.pl 28.09.03, 23:22

> Ja wiem, że ciebie nie wygoni ale jednocześnie nie pozwala przyjść na stadion
                                > wielu ludziom.To jest właśnie problem.

A mi się wydaje, że ludziom nie chce się przyjść z lenistwa a nie przez
                                chuliganów. W TV mają tyle meczy ligi niemieckiej, hiszpańskiej, więc siedzą w
                                domach. Gdyby kochali piłkę i czuli klimat stadionu to by nie pozwolili się
                                zdominować chuliganom.
                                Ja uważam że atmosfera na stadionie jest taka jaką MY stworzymy a nie inni,
                                więc ja na stadionie robię swoje a reszta... ? Niech każdy robi to co uważa że
                                kibic robić powinien.
    • Gość: niezłośliwy Re: Żenada na Oporowskiej :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.03, 20:51
      kibicu WKS! Jesteś tak dennie GŁUPI że szkoda czasu na wszelką dyskusję z tobą.
      Nie wiem czy ktoś jest w stanie ci jeszcze pomóc.
      • Gość: kibicWKS Re: Żenada na Oporowskiej :( IP: *.pop.e-wro.net.pl 28.09.03, 21:00
        Gość portalu: niezłośliwy napisał(a):

> kibicu WKS! Jesteś tak dennie GŁUPI że szkoda czasu na wszelką dyskusję z
        tobą.
        >
        > Nie wiem czy ktoś jest w stanie ci jeszcze pomóc.

Twoja opinia pełna konkretnych argumentów świadczy o tobie a po mnie spływa.
        • Gość: (!) Re: Żenada na Oporowskiej -bydło IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 30.09.03, 12:08
          Setki normalnych kibiców chodzą na mecze i jakoś nie plują krwią na widok
          IMPELU tylko jakaś grupka dewiantów którzy wolą zadymke od meczu.
          • Gość: Jacek Re: Z˙enada na Oporowskiej -byd?o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.03, 12:44
            Nie wiem czy zauwazyles bedac na meczu ze to impel pluje krwia na
            widok kibicow. Od czasu gdy sie pojawili to probuja cos udowodnic tylko
            ja nie wiem co i nie bardzo im to wychodzi.
            • Gość: (!) Re: Z˙enada na Oporowskiej -byd?o IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 30.09.03, 13:56
              Co to za kibice którzy narażają swój biedny klub na kary finansowe?
              • Gość: Jacek Re: Z˙enada na Oporowskiej -byd?o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.03, 14:49
                To zli kibice! ale...

Ale jesli ktos mnie "opluje", "sponiewiera" (lub np mojego kolege) to nie
                nadstawie drugiego policzka tylko dlatego ze mafia z katowic nam grozi
                karami. Nie dam sie ponizac jakims psychicznym metom z impela.
                • Gość: Rafis Re: Z˙enada na Oporowskiej -byd?o IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 30.09.03, 19:11
                  Gość portalu: Jacek napisał(a):

> To zli kibice! ale...
                  >
                  > Ale jesli ktos mnie "opluje", "sponiewiera" (lub np mojego kolege) to nie
                  > nadstawie drugiego policzka tylko dlatego ze mafia z katowic nam grozi
                  > karami. Nie dam sie ponizac jakims psychicznym metom z impela.

Co Ty gadasz? oni tylko podeszli do płota :) jak i wy podchodzicie.
                  • Gość: kibicWKS Re: Z˙enada na Oporowskiej -byd?o IP: *.pop.e-wro.net.pl 30.09.03, 20:20

> Co Ty gadasz? oni tylko podeszli do płota :) jak i wy podchodzicie.

Ale czapek ne tę okoliczność nie chcieli zdjąć :)))
                    • Gość: Pawlak Re: Z˙enada na Oporowskiej -byd?o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 22:14
                      I to jest cała ich wina! Za to trzeba ich lać!!!!!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka