Dodaj do ulubionych

Już niedługo - inauguracja WIELKIEJ LISTY

01.10.09, 20:09
Ale uwaga, uwaga - niespodzianka. Nie nastąpi to na tym FORUM, ale powstanie -
niedługo specjalny BLOG MULTIMEDIALNY, który założymy wspólnie (już
dogadaliśmy się) z kol. Il-Nickim, gdzie oprócz LISTY i muzyki z lat 60-70,
wraz z opisami i komentarzami, będzie historia muzyki pop(Tak, tak) od roku
1950! Także literatura WYSOKIEGO LOTU. Kol. Nicki obiecał zamieszczać na Blogu
swoje Czytadło W odcinkach...

Oczywiście Blog będzie otwarty!
Obserwuj wątek
    • basilisque Re: Już niedługo - inauguracja WIELKIEJ LISTY 27.10.09, 12:10
      Blog ruszył... Choć wciąż jest under construction. Na razie umieszczamy
      uzupełnioną listę TOP PRL 60-80.

Jeszcze nie to co by się chciało, ale mimo to zapraszamy (w tym także do
      współpracy):

szalonelata.blogspot.com/
      Cheers. Baz.

• krol-czy-krolik Re: Już niedługo - inauguracja WIELKIEJ LISTY 27.10.09, 14:30
        Zajrzałem. No i znowu te peerelowskie gnioty (no może z wyj.Klanu, ale nawet
        Prońko brzmi kaprawo).

Na razie mało zachęcająco.

DB Rabbit
        • basilisque Re: Już niedługo - inauguracja WIELKIEJ LISTY 27.10.09, 14:37
          krol-czy-krolik napisał:

> Zajrzałem. No i znowu te peerelowskie gnioty (no może z wyj.Klanu, ale nawet
          > Prońko brzmi kaprawo).
          >
          E, nie tylko: zobacz na pasku video mamy Dylana, Donovana, Kinks i Hollies.
          Ale wiem, że początki są trudne i proszę o wyrozumiałość!

Cheers. Baz
      • ilnyckyj Re: Już niedługo - inauguracja WIELKIEJ LISTY 08.07.10, 21:47
        Huczne zapowiedzi były. Ale coś tak niemrawo...
        • basilisque Re: Już niedługo - inauguracja WIELKIEJ LISTY 26.07.10, 21:51
          No taaak.
          Przyznaję ze wstydem...

Ale - ostatnio zostałem tak zjechany przy okazji listy "krajowej", że trochę
          straciłem ochotę. Bo wiem, że zostanę znów pewnie zjechany. A kolejność nie ja
          układałem, tylko różni moi znajomi, głównie z zagranicy. Ja tylko wyrzuciłem
          ewidentną chałturę, czyli pewną część hitów "disco", a poza tym ograniczyłem
          utwory jednego wykonawcy. Ale generalnie nie jestem z niej zadowolony i do końca
          się z nią nie identyfikuję, a będę za nią zbierał cięgi!!!

Mam taką propozycję: a może Wy - forumowicze prześlecie mi swoje propozycje?
          Wasze ulubione kawałki, nie więcej niż 5 jednego wykonawcy, ułożone w
          kolejności? (Aha - tylko zagraniczne, bo polska lista już była)

No, zapraszam. A jak nie (bo trochę trzeba się wysilić) - to za miesiąc
          opublikuję to co mi wyszło z mojej ankiety...

No to do roboty - młodzi przyjaciele! smile
          • krol-czy-krolik Re: Już niedługo - inauguracja WIELKIEJ LISTY 27.07.10, 23:14
            basilisque napisał:

> No taaak.
            > Przyznaję ze wstydem...
            >
            > Ale - ostatnio zostałem tak zjechany przy okazji listy "krajowej", że trochę
            > straciłem ochotę. Bo wiem, że zostanę znów pewnie zjechany.

Cóż kolego gospodarzu. Wystawiasz się na odstrzał, to się nie dziw, że
            niejedna dwururka wystrzeli

> Mam taką propozycję: a może Wy - forumowicze prześlecie mi swoje propozycje?
            > Wasze ulubione kawałki, nie więcej niż 5 jednego wykonawcy, ułożone w
            > kolejności? (Aha - tylko zagraniczne, bo polska lista już była)
            >
            > No, zapraszam. A jak nie (bo trochę trzeba się wysilić) - to za miesiąc
            > opublikuję to co mi wyszło z mojej ankiety...

Dziwaczny pomysł. Nie popieram
            >
            > No to do roboty - młodzi przyjaciele! smile

Ja już po fajrancie

DB. Rabbit
            • ilnyckyj Re: Już niedługo - inauguracja WIELKIEJ LISTY 30.07.10, 19:22
              A ja lubię... Jako fanatyk Radio Lux, list NME i Billboard. Lubiłem słuchać,
              chociaż nie wszystko mi się podobało, ale podobało mi się, że było wszystko
              (tzn. wszystkie rodzaje)
              • basilisque Re: Już niedługo - inauguracja WIELKIEJ LISTY 31.07.10, 14:14
                No, to czekam na propozycje!
                • ilnyckyj Re: Już niedługo - inauguracja WIELKIEJ LISTY 09.08.10, 14:01
                  Nie, to za bardzo karkołomne. Musiałbym wybierać między: Beatles, PINK FLOYD,
                  Jethro Tull, Rayem Charlesem, Led Zeppelin, Jimi Hendrixem, The Animals... A
                  właśnie! Może jako utwór najbardziej charakterystyczny dla epoki jako pierwszy :
                  HOUSE OF THE RISING SUN...
                  • basilisque Re: Już niedługo - inauguracja WIELKIEJ LISTY 12.08.10, 20:12
                    Faktycznie mam już tę listę. Ale się waham, bo nie wiem czy faktycznie nie jest
                    to jakiś idiotyzm układanie w kolejności rozmaitych kawałków od sasa do lasa. sad
                    • ilnyckyj Re: Już niedługo - inauguracja WIELKIEJ LISTY 15.08.10, 19:34
                      Przestań się krygować i - WAL!
                      • basilisque Re: Już niedługo - inauguracja WIELKIEJ LISTY 02.07.11, 22:48
                        W sumie nazbierało się:
                        1800 !!!! Kawałków. Czyli piosenek (lub w pojedynczych przypadkach płyt, ale tylko concept LP)
                        Rzecz może kontrowersyjna, ale świadczy o tym jak bardzo bogate to były lata.
    • basilisque Re: Już niedługo - inauguracja WIELKIEJ LISTY 03.05.12, 23:12
      Tu chciałbym przypomnieć dyskusję wokół hitlisty, zannim się jeszcze ukazała.
    • ilnyckyj Przypomnę ten wąt... 25.04.13, 22:45
      Bo to wstęp do naszej listy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka