billy.the.kid 14.10.09, 09:08 ze znanych mi utworów-to chyba będzie WHAT'D I SAY. chyba KAŻDY z wielkich wykonywał tę perełkę. jeśli nie na płycie-to na pewno na koncertach. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilnyckyj Re: najwięcej wykonań.. 14.10.09, 16:41 No, ja to głównie znam Raya Charlesa (choć nie jestem pewien, czy Jerry Lee Lewis nie był pierwszy) i jego najbardziej podziwiam: www.youtube.com/watch?v=15QXQ_TB1Cc To stare ale niezłe jakościowo nagranie koncertowe z Brazylii... Odpowiedz Link
billy.the.kid Re: najwięcej wykonań.. 14.10.09, 19:38 no muzyczkę stworzył ray. jako zapchajdziurę przy graniu jakiegoś koncerciku. inne jego cudeńko- sp..j jacusiu.ale to tylko on potrafił. innym standardem granym przez wielu było me and bobby mcgee-krzyśka kristoffersona.taka sobie pioseneczka o męskiej przyjaźni. chyba najbardziej znana w wykonaniu janis joplin.ileż ta dziewucha miała ognia w sobie!!!!!!! Odpowiedz Link
sexilola_automatic Re: najwięcej wykonań.. 14.10.09, 19:47 Jeśli Janice i - jeśli STANDARD no to cholerycznie ekspresyjny i niesamowity SUMMERTIME! www.youtube.com/watch?v=u7Ac3eRarGI & Big Brother & His Holding Co. Odpowiedz Link
trzcinka78 Re: najwięcej wykonań.. 15.10.09, 13:29 Summer Time to taki evergreen. Zawsze będzie w dobrym wykonaniu dobry. Ja np. słyszałam Staszka Soykę... Też super! roseau pensant Odpowiedz Link
bartos29 Re: najwięcej wykonań.. 18.10.09, 11:39 What I'd say - na pewno miał w repertuazre Król Elvis. Sam słyszałem kiedyś w radiu! Odpowiedz Link
billy.the.kid Re: najwięcej wykonań.. 18.10.09, 16:25 what'd i say król wykonywał bodjże w filmie viva las vegas. Odpowiedz Link
jo_ember Roll over Beethoven 23.10.09, 23:02 Chyba ten klasyk Mister Chucka miał wiećej wykonań (łącznie z Bitelsami i Electric Light Orchestra. A na pewno dużo. Odpowiedz Link
basilisque Re: najwięcej wykonań.. 19.11.09, 18:41 To tak apropo Twojego uwielbienia dla twistu & shoutu: to jeden z najczęściej wykonywanych kwałków (bitlow wersja to też cover Isley Brothers, ale i ci chyba też nie byli pierwsi) Cheers. Baz O Odpowiedz Link
billy.the.kid Re: najwięcej wykonań.. 20.11.09, 19:37 eeeetam-UWIELBIENIA. lubię bo fajnie się mordy darło. takoż w tym czasie darliśmy buźki przy NIE ZADZIERAJ NOSA.-C.G. Odpowiedz Link
billy.the.kid Re: najwięcej wykonań.. 02.12.09, 21:47 -patrzta chłopaki-zapomnia.łem o najważniejszym. to stara,dobra,kochana JAMBALAYA. TO już na pewno GRALI WSZYSCY. Odpowiedz Link
ilnyckyj White Christmas 12.12.09, 22:04 No to w temacie nieuchronnych Świąt. Tu było najwięcej wykonań! A teraz mały konkursik: kto był pierwszy? Odpowiedz Link
billy.the.kid Re: White Christmas 13.12.09, 08:40 eetam, więcej miałą CICHA NOC-nawet moja babcie spiewała. a tamto chyba w filmie-przedwojennym ktoś jako pierwszy zanucił. Odpowiedz Link
w.ell A Bogurodzica? 16.12.09, 20:50 Nie miała czasem więcej? Pierwsi byli rycerze spod Grunwaldu sfilmowani przez p. Forda. DB. Well Odpowiedz Link
ilnyckyj To nie jest forum poświęcone! 19.12.09, 15:02 Nie poświęcone ani też poświęcone polskim pieśniom religijnym. Odpowiedz Link
billy.the.kid Re: To nie jest forum poświęcone! 19.12.09, 19:59 tak jakoś śmiesznie sam KRÓL śpiewał m.in. silent night,holy night. A na dziś sporo "gwiazd rocka" w najjaśniejszej rz-plitej takoż pdśpiewuje kolędy. nawet niejaki k.krawczyk. Odpowiedz Link
jo_ember Re: To nie jest forum poświęcone! 27.12.09, 18:34 A "White Christmas" to chyba była piosnka Binga Crosby! Odpowiedz Link
basilisque Re: To nie jest forum poświęcone! 01.01.10, 19:11 Teraz wspominając Bandę 4 doszedłem do wniosku, że z nowszych kawałków (tzn. sprzed mniej niż 50 lat) najcześciej grany (coverowany) był YESTERDAY. Cheers. Baz Odpowiedz Link
ilnyckyj Re: To nie jest forum poświęcone! 06.01.10, 21:35 basilisque napisał: > Teraz wspominając Bandę 4 doszedłem do wniosku, że z nowszych kawałków (tzn. > sprzed mniej niż 50 lat) najcześciej grany (coverowany) był YESTERDAY. Ja też na swojej pierwszej gitarce brząkałem "Yesterday"... Odpowiedz Link
basilisque Re: najwięcej wykonań.. 04.01.11, 18:55 Nie wiem, czy - sadząc po wątach z Heniem - najwięcej nie miał HEY JOE?? Odpowiedz Link