basilisque 03.11.09, 22:09 Koncert 31.12.1970 w Fillmore East (New York) www.wolfgangsvault.com/mountain/concerts/fillmore-east-december-31-1970.html Warto! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basilisque Re: Mountain w Fillmore East (N.Y.) 04.11.09, 19:52 Dodam, że grupa (amerykańsko-kanadyjska)powstała w 1969 roku, debiutowała koncertem w Fillmore West (CA), po czym wystąpiła w Woodstock! W pewnym sensie stała się amerykańską kontynuacją CREAM (ktory właśnie wtedy się rozpadł), głównie poprzez jego współpracownika i producenta Nicka Pappalardi, który w MOUNTAIN grał na basie. Leslie West - to solo-gitara, drugie wcielenie Claptona i wocal. Do tego Corky Laing na organach i N.D. Smart na bębnach. This is it! Odpowiedz Link
ilnyckyj Re: Mountain w Fillmore East (N.Y.) 04.11.09, 20:03 No tak Bazyli, wszystko ładnie, ale jak zwykle coś musiałeś przekręcić. Pappalardi to FELIX. Felix Pappalardi, był producentem i muzykiem sesyjnym-wspomagającym THE CREAM, przy ich ostatnim albumie GOODBYE... Odpowiedz Link
000krzysiek Re: Mountain w Fillmore East (N.Y.) 05.11.09, 12:35 czyli mieli dwoch perkusistow. jeden z nich grał na organach Odpowiedz Link
basilisque Re: Mountain w Fillmore East (N.Y.) 05.11.09, 17:00 000krzysiek napisał: > czyli mieli dwoch perkusistow. jeden z nich grał na organach Mieli dwóch perkusistów: Laing zastąpił Smarta. Na organach: Steve Knight (można sprawdzić w Wikipedii) Cheers. Baz Odpowiedz Link
000krzysiek Re: Mountain w Fillmore East (N.Y.) 05.11.09, 21:00 nigdy bym tego nie napisał. gdyby nie twój głupawy tekst ignorancie: Do tego Corky Laing na organach i N.D. Smart na bębnach. This is it! co ty możesz wiedzieć o mountain? słuchałeś choćby twin peaks? o bootlegach już nie wspomnę. "smart" to był przydomek normana dowa. tego tez nie wiesz wsiowy ćwoku? Odpowiedz Link
basilisque Re: Mountain w Fillmore East (N.Y.) 05.11.09, 22:17 000krzysiek napisał: > nigdy bym tego nie napisał. gdyby nie twój głupawy tekst ignorancie: > > Do tego Corky Laing na organach i N.D. Smart na bębnach. This > is it! > > co ty możesz wiedzieć o mountain? słuchałeś choćby twin peaks? > o bootlegach już nie wspomnę. "smart" to był przydomek > normana dowa. tego tez nie wiesz wsiowy ćwoku? __________ Dżizas, kolejny burak-mądrala. Co do Lainga, to się pomyliłem, ale poprawiłem. Pomyłka w druku, zdarza się. Ty się też mylisz i te swoje bzdety wciskasz jako prawdę objawioną: Smart, to nie żaden przydomek. N.D, Smart. Urodzony jako Norman Smart w Dayton Ohio, w połowie lat 60-tych zaczął grać na perkusji w lokalnych zespołach w 66 przeprowadził sie do NY, gdzie spotkał Felixa Pappalardi itd... Sprawdź sobie mądralo! Cheers. baz Odpowiedz Link
ole-na Re: Mountain w Fillmore East (N.Y.) 06.11.09, 09:56 Bazyli, widzisz że ten "zerowy krzysiek" to troll, to nie odpowiadaj. Nie karmić trolla! Odpowiedz Link
basilisque Re: Mountain w Fillmore East (N.Y.) 06.11.09, 22:18 ole-na napisała: > Bazyli, widzisz że ten "zerowy krzysiek" to troll, to nie odpowiadaj. Ni > e > karmić trolla! Niby tak. Ale się nie zgadzam z tobą. W tej chwili już jestem zmeczony i nie chce mi się tłumaczyć dlaczego... Odpowiedz Link
krol-czy-krolik Re: Mountain w Fillmore East (N.Y.) 06.11.09, 23:03 A tutaj: udało się, ale musiałem podać swoje dane i zalogować... A za download trzeba zabulić prawie 10 baksów. Odpowiedz Link
basilisque Re: Mountain w Fillmore East (N.Y.) 08.11.09, 23:29 Nie musisz kupować, możesz odsłuchać. Odpowiedz Link
basilisque Re: Mountain w Fillmore East (N.Y.) 07.11.10, 16:16 Właśnie niedługo minie 40 lat od tego koncertu... A MOUNTAIN? W latach 70-tych I LP. Mountain Climbing, potem następne. Rozpadli się w 1972 (m.in. powstało trio hardrocka West, Bruce & Laing. Znów się schodzili. Ich 2-płytowy album koncertowy TWIN PEAKS to IMO największe osiągnięcie. Felix Pappalardi zginął tragicznie w 1983 roku. Ostatni album nagrali w 2002 roku (z oryginalnego składu West i Laing) Odpowiedz Link
lotam Re: Mountain w Fillmore East (N.Y.) 15.11.10, 18:55 Aleś się chłopie rozpisał! Tym niemniej, moim zdaniem, każdy nieco bardziej wymagający miłośnik tej starej, dobrej muzyki, skomentuje Twój post w ten oto sposób: "I **j z tego???" Odpowiedz Link
ilnyckyj Re: Mountain w Fillmore East (N.Y.) 16.11.10, 19:34 lotam napisał: > Tym niemniej, moim zdaniem, każdy nieco bardziej wymagający miłośnik tej starej > , dobrej muzyki, skomentuje Twój post w ten oto sposób: > > "I **j z tego???" Komentarz godny prawdziwego znawcy Zastanów się czy dobrze robisz rzucając takie perły przed wieprze - ? Jeśli chodzi o to Mountain, to mnie akurat nie powala na kolana. Porównania z The Cream są na wyrost. Możliwe , że "Górale" mieli być yankeską odpowiedzią na to niezapomniane trio. Ale to tak jak The Monkees mieli byc odpowiedzią na The Beatles. W związku z pobliskim dialogiem o wplywach Hendrixa na innych - w Mountain też można je zauważyć. Odpowiedz Link
basilisque Re: Mountain w Fillmore East (N.Y.) 18.11.10, 19:25 ilnyckyj napisał: > lotam napisał: > > >Jeśli chodzi o to Mountain, to mnie akurat nie powala na kolana. Porównania z T > he Cream są na wyrost. Nie wiem, czy powala, czy nie, ale to świetna, może trochę zapomniana grupa. > Odpowiedz Link
basilisque Re: Mountain w Fillmore East (N.Y.) 18.11.10, 19:23 lotam napisał: > Aleś się chłopie rozpisał! > Tym niemniej, moim zdaniem, każdy nieco bardziej wymagający miłośnik tej starej > , dobrej muzyki, skomentuje Twój post w ten oto sposób: > > "I **j z tego???" Co? Może dla "bardziej wymagającego" - **j. Ja nie jestem aż tak wymagający Odpowiedz Link
lotam Re: Mountain w Fillmore East (N.Y.) 19.11.10, 19:35 To Kolego Bazyli (żeś niezbyt wymagający) jest wiadome od dawna. Z Twojego prostactwa zrobiono sobie ubaw nie od dziś. Sam, przyznam szcerze, mam w tym niejaki i niemały udział. Chcesz żebym podał Ci linki? Za Mountain i innych gigantów rocka to Ty się lepiej nie bierz. To nie jest muzyka dla Ciebie. Odpowiedz Link
krol-czy-krolik Re: Mountain w Fillmore East (N.Y.) 20.11.10, 11:15 Bazyli - CZUJ SIĘ ZWOLNIONY! Mnie też Bazyli chwilami rozśmiesza - ale za to bo lubię! Odpowiedz Link
krol-czy-krolik Re: Mountain w Fillmore East (N.Y.) 20.11.10, 11:16 krol-czy-krolik napisał: > Bazyli - CZUJ SIĘ ZWOLNIONY! > > Mnie też Bazyli chwilami rozśmiesza - ale za to bo lubię! Wróć! oczywiście miało być: za to go lubię! Odpowiedz Link
basilisque Re: Mountain w Fillmore East (N.Y.) 20.11.10, 18:23 No nie - ja chyba zaraz umrę ze śmiechu! (Wtedy może ktoś "kompetentny" może przejmie to forum). Kolego Lotam - ty mi dyktujesz kogo mam słuchać, a kogo nie? A co sam masz takiego ciekawego do powiedzenia? Ja stworzyłem to forum, bo interesuje mnie muzyka lat 60-tych i 70-tych. Wszelka muzyka. Owszem: The Cream Led Zeppelin, Jethro Tull ale też Czerwone Gitary i Kasia Sobczyk. Taki jest profil tego forum i ja go nie będę zmieniał.Forum jest otwarte (jak na razie) i żadnego postu nie usuwałem i tu różni goście mnie krytykowali i krytykują, ale nie obrażają i ja się też nie obrażam. Naprawdę nie obchodzi mnie co Ty i Tobie podobni wypisują na innych forach, ale wszelkie komentarze (poza ewidentnym chamstwem) do tego forum można spokojnie zamieścic w tym forum. Odpowiedz Link
lotam Re: Mountain w Fillmore East (N.Y.) 28.10.11, 14:16 Nu nie? Byli jeszcze bardziej dobrzejsze. Niech Wodzu zapuści Może 3-25-71 Wixhita? Albo w ostateczności 7-23-71 New York? Odpowiedz Link