basilisque
26.09.12, 21:56
No to zaczynamy kolejną 50. Skorzystam z okazji by jeszcze raz tym niecierpliwym, niezadowolonym (coś to prawda - jesteśmy narodem malkontentów) wyjaśnić, że publikuję tę listę na prośbę iluś-tam uczestników forum. Biorę za nią tylko częściową odpowiedzialność, bo jej zawartość i kolejność - to wypadkowa gustów i upodobań wielu osób, częściowo z zagranicy i z różnych kontynentów. Przyznaję, trochę pomajstrowałem w kolejności, ale tylko w dwóch zakresach: najgorsze, moim zdaniem, "babole" usunąłem z pierwszej 1200 i przesunąłem do przedsionka, poniżej 1200. Tam też znalazły się kawałki, niekiedy znakomite, tych bardzo znanych i wybitnych artystów, którzy w pierwszej 1200 mieli wiecej niż 7 utworów. Wszystko powyżej siedmiu tych wykonawców znalazło się poniżej 1200. No i - bez już mojego majstrowania w strefie "przedsionka" znalazły się kawałki często intrygujące, wartościowe i oryginalne, które jednak uzyskały mniej głosów. Dlatego ten przedsionek, choć nierówny, okazał się w sumie ciekawy i prezentujący różne oblicza epoki...