Dodaj do ulubionych

WOŚP, czyli wielka ściema

02.01.15, 16:17
Jeszcze kilka lat temu nikt by takiego art. nie ośmielił się napisać.
Owsiak był św. krową,ale od jakieś czasu ludzie zaczynają odważnie o tym pisać
i głośno mówić.Gdzie jak gdzie ,ale na portalu u Lisa nie spodziewałam się tak odważnego art.
przemyslawprekiel.natemat.pl/128953,wosp-czyli-wielka-sciema
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: WOŚP, czyli wielka ściema 02.01.15, 17:08
      Owszem niby krytycznie, tylko zapomnieli wspomniec

"Protestuję więc, gdy słyszę, że polska służba zdrowia runęłaby, gdyby kiedyś, któregoś dnia WOŚP nagle przestała istnieć."

polska służba zdrowia runęłaby - nie runelaby, ale Owsiakowe interesy owszem...
      • al-szamanka Re: WOŚP, czyli wielka ściema 02.01.15, 17:16
        "Szczególnie razi mnie cała masa pożytecznych idiotów, czyli celebrytów, którzy w szklanych ekranach, co rusz brylują, pokazując publicznie swoją hojność i zachęcając do owej hojności pozostałych, podkreślając ją na każdym kroku. Ta dobroczynność na pokaz jest swoistym zagłuszaniem sumienia tych wszystkich, którzy tak naprawdę nie chcą, aby czy to służba zdrowia, czy nasze państwo, było rzeczywiście sprawiedliwe."

Mnie też...
        • darima_ka Re: WOŚP, czyli wielka ściema 02.01.15, 18:57
          al-szamanka napisała:

> "Szczególnie razi mnie cała masa pożytecznych idiotów, czyli celebryt
          > ów, którzy w szklanych ekranach, co rusz brylują, pokazując publicznie swoją ho
          > jność i zachęcając do owej hojności pozostałych, podkreślając ją na każdym krok
          > u. Ta dobroczynność na pokaz jest swoistym zagłuszaniem sumienia tych wszystkic
          > h, którzy tak naprawdę nie chcą, aby czy to służba zdrowia, czy nasze państwo,
          > było rzeczywiście sprawiedliwe."

Stąd moje zdziwienie ,że taki art. puszczono u Lisa,gdzie do tej pory same peany na cześć Owsiaka pisano.Bardzo trafnie zdiagnozował autor tych pożytecznych idiotów!

>
          > Mnie też...
          • m.maska Re: WOŚP, czyli wielka ściema 02.01.15, 19:02
            Ale, ale, w artykule nie ma krytyki Owsiaka... jest krytyka panstwa, ktore Owsiak(wspanialyy) wyrecza.
            • al-szamanka Re: WOŚP, czyli wielka ściema 02.01.15, 19:11
              m.maska napisała:

> Ale, ale, w artykule nie ma krytyki Owsiaka... jest krytyka panstwa, ktore Owsi
              > ak(wspanialyy) wyrecza.

Może to takie uklepywanie gruntu... małymi kroczkami, powolutku, aby i inni w końcu się odważyli.
            • darima_ka Re: WOŚP, czyli wielka ściema 02.01.15, 19:36
              Nie ma takiej bezpośredniej,ale czytając między wierszami można co nieco wyczytać.
              • al-szamanka Re: WOŚP, czyli wielka ściema 02.01.15, 19:58
                darima_ka napisała:

> Nie ma takiej bezpośredniej,ale czytając między wierszami można co nieco wyczyt
                > ać.

Może niektórych zaczyna w końcu ruszać, że "kariery" w tym kraju porobiły dzieciaki byłych esbeków... bez pomocy wpływowych rodzicieli byliby nikim. A tak mogą ciągnąć czerwone sukno.
                • rena-ta49 Re: WOŚP, czyli wielka ściema 03.01.15, 08:06
                  "Mają dość sponsorowania Owsiaka? Kolejne miasta tną wydatki na finał WOŚP"
                  niezalezna.pl/62811-maja-dosc-sponsorowania-owsiaka-kolejne-miasta-tna-wydatki-na-final-wosp
                  Coraz więcej osób zaczyna przeglądać na oczy.
                  Zapewnienie opieki zdrowotnej, to zadanie państwa.

• darima_ka Re: WOŚP, czyli wielka ściema 03.01.15, 11:33
                  "Po pierwsze, nie podoba mi się system powiązań finansowo-osobowych pomiędzy fundacją a innymi podmiotami prawa handlowego. Po wtóre nie podoba mi się brak transparentności tego systemu, czego najlepszym dowodem odmowa ujawnienia dokumentów finansowych spółek powiązanych z fundacją, do czego spółki miały prawo, ale nie powinny (bo nie musiały) z niego skorzystać, jeśli cała działalność p.Owsiaka, zwanego pieszczotliwie ‘Jurkiem’, miała dalej cieszyć się poklaskiem i poważaniem wśród ludzi.

Moje zastrzeżenia ogólne są o wiele bardziej poważne niż to, czy p.Owsiak, zwany pieszczotliwie Jurkiem, przy okazji pomocy małym dzieciom zarabia na stado czarnoskórych i skośnookich (jednocześnie!) nałożnic i niewolnic, czy też na kolekcję prywatnych Dreamlinerów. Pieniądze zbierane na ulicach i przed kościołami przez przemarzniętych nastolatków pochodzą z wolnych datków ludzi, i to jest w porządku, bo to ja decyduję, czy chcę przeznaczyć część moich pieniędzy na chore dzieci, nałożnice i kolekcję, w jakichś tam proporcjach.
                  Ale nie może być zgody na fatalne jakieś poplątanie prywatnej dobroczynności z działalnością publiczną finansowaną z pieniędzy podatnika. Jeśli prywatne pieniądze zasilają publiczne szpitale, to najpierw trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie, czy one są aby dobrze zarządzane, czy działają w prawidłowym otoczeniu prawnym, czy nie dotyka ich przerost administracji, czy coroczna ‘zrzuta’ nie pomaga na przykład ukryć różnego rodzaju problemów tych placówek, i czy dzięki tej zrzucie nie notujemy czasami corocznego, konsekwentnego wzrostu biurokracji i marnotrawstwa w sferze publicznej.
                  Czy tysiące godzin pracy pracowników sektora publicznego przy okazji corocznych festiwali są wkalkulowane w ogólny bilans akcji dobroczynnej? Czy wreszcie w ramach działalności dobroczynnej powinien funkcjonować jakiś błotny, kilkudniowy spęd pośrodku pola, i jakiego rodzaju ‘dobro’ w kontekście małych, chorych dzieci ten spęd powoduje? Czy organizacja p.Owsiaka, zbierając pieniądze do puszek informuje, że nie tylko ‘na maluchy’, ale i na stare łyse konie, którym poza ‘oponką’, ‘kucykiem’ tuż za bardzo dalego posuniętym czołem, nic nie dolega?"
                  hekatonchejres.salon24.pl/608029,casus-zlote-jajko-vs-kurka,2
                  Przesądzające negatywną opinie o Owsiaku jest zatajenie ksiąg rozrachunkowych,
                  bardziej sobie nie mógł zaszkodzić,ewidentnie widać ,ze ma coś do ukrycia!
    • darima_ka Jak Owsiakowa zatrudniła samą siebie... 03.01.15, 16:12
      wpolityce.pl/spoleczenstwo/228225-zona-owsiaka-zatrudnila-sama-siebie-juz-14-lat-temu-przyznala-sobie-9-tys-zl-pensji-w-zarzadzie-wosp-zobacz-dokument
    • rok.2015 Re: WOŚP, czyli wielka ściema 04.01.15, 11:46
      Ja tam będę wspierał i mam nadzieję,że nikt z moich bliskich nie będzie musiał korzystać ze sprzętu zakupionego przez fundację.
      Co krytyków,każdy ma prawo do krytyki,ale zawsze mnie zastanawia (i im tego też nie życzę) zastanawiam się czy ci wszyscy którzy tak psy wieszają na WOŚP gdyby ktoś z ich rodziny trafił do szpitala i korzystał ze sprzętu z logo WOŚP potrafili by zaprotestować i z honorem powiedzie lekarzowi,proszę to odłączyć bo nie chcę nic od oszustów.
      • darima_ka Re: WOŚP, czyli wielka ściema 04.01.15, 11:57
        Co Ty mięszasz ?
        Czyim obowiązkiem jest ratowanie życia,czy tego nie zapewnia Konstytucja każdemu obywatelowi tego kraju,czy ja nie płacę składek na służbę zdrowia???????????????
        Czy ja jestem nieubezpieczonym menelem,nawet tym Konstytucja zapewnia leczenie,
        jest to zasrany obowiązek państwa,z którego to państwo gównianie się wywiązuje!

co nawet pisze autor art. w linku:
        przemyslawprekiel.natemat.pl/128953,wosp-czyli-wielka-sciema
        Przeczytaj może ze zrozumieniem ze dwa razy!
        • rok.2015 Re: WOŚP, czyli wielka ściema 04.01.15, 12:05
          Państwa,to prawda,ale prawdą jest też to,że na całym świecie są fundacje wspierające szpitale,medycynę.Gdyby nie prywatne fundacje medycyna w USA nie stałby na takim poziomie.
          • darima_ka Re: WOŚP, czyli wielka ściema 04.01.15, 12:40
            No nie bardzo,bo dochodzi jeszcze kwestia kosztu darmowej transmisji imprezy na antenie publicznej płaconej z obowiązkowego abonamentu TV. Czyli pośrednio do imprezy dokłada się jeszcze skarb państwa. I teoretycznie jest to dopuszczone przez prawo ale z uwagi na to iż to samo państwo ustala taki czy inny limit finansowania tego czy tamtego via NFZ oraz utrzymuje spora cześć szpitali (podobnie jak samorządy) to jest nie do końca etyczne. Bo miast wykładać kasę na imprezę lepiej dać ją bezpośrednio na konkretne potrzeby służby zdrowia - gwarantuje że wyjdzie taniej lub więcej niż za pośrednictwem WOŚP czy jakiejkolwiek innej fundacji.
            A jak u nas działają instytucje charytatywne,to mamy klasyczny przykład na tej fundacji:
            wyborcza.pl/1,76842,15049836,Sushi__ciuchy__galerie__Jak_Jakub_Spiewak_roztrwonil.html
            • czarek_sz Re: WOŚP, czyli wielka ściema 04.01.15, 12:48
              Ja też z całym szacunkiem. Czy kasa np mafii dawana na jakiś szczytny cel to jest warte pochwały ? Bo chodzi o to że z Owsiaka robi się filantropa i dobroczyńcę którym nie jest. I tylko o to chodzi. Że robi się z niego męża opatrznościowego który ratuje życia ludzkie a prawda jest taka że on żeruje na tych życiach i trzepie na tym ciężką kasę. Żałosny człowiek i powiem że gdybym miał skorzystać ze sprzętu zakupionego przez tzw WOŚP to wolałbym wykorkować. Nie trawię wymawiania i dziadostwa.
              • rok.2015 Czarek 10.01.15, 10:44
                Ja tobie życzę jak najlepiej i obyś nigdy w żadnym szpitalu nie wylądował,,,ale jeżeli tak się zdarzy to życzę ci byś został podłączony pod sprzęt zakupiony z funduszy WOSP i żebyś leżąc cały czas sie patrzył na logo fundacji smile

https://wspieram.to/wosp/img/serce.png
                • czarek_sz Owsiak sutener ? 10.01.15, 12:46
                  Od lat płacę na ubezpieczenie sp ciężkie pieniądzę jako że zawsze bardzo dobrze zarabiałem a że nadal mam wysokie dochody więc moja składka nadal jest wysoka a więc sprzęt Owsiaka /jakiego Owsiaka kuźwa !!!!! mój także bo przez lata złodziejowi wrzucałem !!!!/ lata mi koło ptaka smile należy mi się za to co płacę pełna opieka lekarska jak psu buda tym bardziej że ja lekarzy znam tylko z obserwacji ponieważ zdrowie na tyle zawsze mi dopisywało i dopisuje że od lat z pomocy lekarz nie korzystam a np z dentysty korzystam prywatnie. Owsiak sutener ? użyłem pewnej przenośni. Sutener to ktoś kto poprzez przymus osiąga korzyści materialne i Owsiak /oraz jego wspólnicy/ w stu procentach spełnia przesłanki by nazwać go być może nie sutenerem ale 'sutenerem' na pewno. Ohydny, fałszywy, oślizły i obrzydliwy cynik. Jak wszyscy którzy tworzyli i podtrzymują przy życiu III RP.

rok.2015 napisał:

> Ja tobie życzę jak najlepiej i obyś nigdy w żadnym szpitalu nie wylądował,,,ale
                  > jeżeli tak się zdarzy to życzę ci byś został podłączony pod sprzęt zakupiony z
                  > funduszy WOSP i żebyś leżąc cały czas sie patrzył na logo fundacji smile
                  >
                  > https://wspieram.to/wosp/img/serce.png
          • m.maska Re: WOŚP, czyli wielka ściema 09.01.15, 11:23
            rok.2015 napisał:

> Państwa,to prawda,ale prawdą jest też to,że na całym świecie są fundacje wspier
            > ające szpitale,medycynę
            .Gdyby nie prywatne fundacje medycyna w USA nie stałby n
            > a takim poziomie.

Wyjatkowy bzdet... u mnie zadne fundacje nie wspieraja szpitali... ani nie kupuja protez dla dzieci ani dla ludzi starych. Fundacje moga wspierac domy pomocy, hospicja(glownie wolontariaty), glodujace dzieci w Afryce, Indiach, ale nie szpitale - to jakies pomieszanie z poplataniem... moze nalezaloby jeszcze zbierac na lekarzy, zeby nie strajkowali.
    • krytyk2 Re: WOŚP, czyli wielka ściema 05.01.15, 17:27
      i tu jeszcze jeden kamyczek do tego ogrodka :
      muzyka.onet.pl/alternatywa/tomasz-lipinski-wersja-owsiaka-bardzo-mija-sie-z-prawda/4szqp
      • darima_ka Re: WOŚP, czyli wielka ściema 05.01.15, 19:24
        Jeden z komentarzy:
        "wcp do ~hejk: Jakis czas temu czytałem sprawozdanie finansowe jednego w dużych miast na południu Polski. Okazało się, ze miasto na organizacje WOSP wydało więcej pieniędzy niż zebrała Orkiestra. To ja się pytam po jakie licho się to organizuje. Artyści dostają kasę, telewizja nie pobiera opłat za reklamę WOSP, miasta za swoja kasę budują estrady itp itd.
        Więcej pieniędzy byłoby na sprzęt, gdyby te pieniądze przekazano na zakup sprzętu a nie na organizacje WOSP: tak to naprawdę wygląda."

Trudno się nie zgodzić,bo przecież nikt o tych ukrytych kosztach nie wspomina,o tym cicho szaaa!!
        • krytyk2 Re: WOŚP, czyli wielka ściema 05.01.15, 19:33
          powoli z tego wyłania się obraz wielkiego propagandowego show,w które sami chcieliśmy wierzyc,bo odnawiało nasze nadwątlone wyobrażenie samych siebie jako dobrych szczodrych ludzi
          • rena-ta49 Re: WOŚP, czyli wielka ściema 06.01.15, 08:04
            krytyk2 napisał:

> powoli z tego wyłania się obraz wielkiego propagandowego show,w które sami chci
            > eliśmy wierzyc,bo odnawiało nasze nadwątlone wyobrażenie samych siebie jako dob
            > rych szczodrych ludzi

Nam ten kit wciśnięto ,jak wszystko inne.
        • m.maska Re: WOŚP, czyli wielka ściema 05.01.15, 20:01
          darima_ka napisała:

> Jeden z komentarzy:
          > "wcp do ~hejk: Jakis czas temu czytałem sprawozdanie finansowe jednego w dużych
          > miast na południu Polski. Okazało się, ze miasto na organizacje WOSP wydało wi
          > ęcej pieniędzy niż zebrała Orkiestra. To ja się pytam po jakie licho się to org
          > anizuje. Artyści dostają kasę, telewizja nie pobiera opłat za reklamę WOSP, mia
          > sta za swoja kasę budują estrady itp itd.
          > Więcej pieniędzy byłoby na sprzęt, gdyby te pieniądze przekazano na zakup sprzę
          > tu a nie na organizacje WOSP: tak to naprawdę wygląda."
          >
          > Trudno się nie zgodzić,bo przecież nikt o tych ukrytych kosztach nie wspomina,o
          > tym cicho szaaa!!

Boooooooooosz, jacy my niesprawiedliwi jestesmy, Jurek chce od nas raz w roku, a sam ofiarnie dzieli sie kazdego miesiaca rezygnujac z tych 4tys. zl...

"Pensja prezesa WOŚP i organizatora Przystanku Woodstock wynosi nieco ponad 4 tys. zł. Informację tę podał serwis Wprost.pl. W rozmowie z Dziennik.pl Owsiak przyznał jednak, że z tych pieniędzy nie bierze nawet złotówki, a utrzymuje się z produkcji programów telewizyjnych."

muzyka.onet.pl/newsy/wiemy-ile-na-pracy-przy-wosp-zarabia-jurek-owsiak/dv6g1
          • darima_ka Re: WOŚP, czyli wielka ściema 05.01.15, 20:12
            A żona taka samarytanka już nie jest i przyznała sama sobie 9 tyś i to już w 2002 roku,
            kiedy zarobki zarobki na tym poziomie miał mało kto.
            • m.maska Re: WOŚP, czyli wielka ściema 05.01.15, 22:41
              darima_ka napisała:

> A żona taka samarytanka już nie jest i przyznała sama sobie 9 tyś i to już w 20
              > 02 roku,
              > kiedy zarobki zarobki na tym poziomie miał mało kto.

Noooo w 2002, ale w 2012 to bylo juz 12tys. i to na jednej posadzie, przeciez ona ma tych posadek wiecej... po co Jurkowi te 4 tys. on je sobie potroi i odbierze w innym miejscu, nie bedzie przeciez rozmienial na drobne...
    • opuncja.figowa.1 Re: WOŚP, czyli wielka ściema 05.01.15, 18:12
      Niestety jedna jaskółka wiosny nie czyni. Znakomita większość społeczeństwa, a także instytucji i firm sponsorujących WOśP nie ma zielonego pojęcia o kontrowersjach wobec tej wielkiej ściemy i nadal działa w poczuciu spełnienia dobrego obowiązku. W takim Vision Express natknęłam się na stojącą przy kasie puszkę i charakterystyczne czerwone serduszka. Na szczęście nikt mnie nie nagabywał. Wiem, że Matka Kurka wysyłał do poważnych sponsorów, w tym do samorządów zapytania w sprawie przejrzystości i wyroku dot. WOśP. Kto chciał mógł się zapoznać z uzasadnieniem i odstąpić. Przypuszczam, ze mało kto zechciał, bo potężna machina ruszyła. Są też wolontariusze, którzy przejrzeli na oczy, ale mówią, że głupio im teraz za 5 dwunasta rezygnować.
      • m.maska Re: WOŚP, czyli wielka ściema 05.01.15, 18:39
        To "sponsorowanie" odbywa sie na nieco innych zasadach niz wysylanie dzieci na ulice z puszkami... sponsor sobie odpisze te kwote od podatku, a jesli zasponsoruje dostatecznie wysoka kwote, bedzie mial reklame, prawdopodobnie taniej niz gdyby musial takowa oplacic. Na tej zasadzie wielu artystow daje na tego rodzaju akcje obrazy, ktore im i tak zalegaja a dzieki temu znajduja sie na liscie darczyncow niekiedy w towarzystwie bardziej znanych - a nuz ktos ich tam zauwazy.
        • opuncja.figowa.1 Re: WOŚP, czyli wielka ściema 05.01.15, 18:45
          Tak, ale w przypadku samorządów wydających hojną rękę publiczne środki, czy telewizji publicznej udostępniającej czas antenowy zachodzi inna sytuacja.
          • m.maska Re: WOŚP, czyli wielka ściema 05.01.15, 18:54
            I tu wlasnie byl problem, czy gdyby te kase, zamiast urzadzac te spedy, przeznaczyli bezposrednio na pomoc, to czy nie byloby tego wiecej? no ale... igrzyska musza byc.
    • darima_ka Re: WOŚP, czyli wielka ściema 06.01.15, 12:30
      " okazało się, że ten anioł zbawiający polskie szpitale ze zbiórek publicznego grosza, nie ma wyłącznie charytatywnej duszy. Do jego prywatnej kieszeni, ze swojej szlachetnej inicjatywy, kapią całkiem niezłe pieniądze dla niego i jego małżonki. Byłby wobec nas wszystkich w porządku, gdyby nie ukrywał swoich dochodów i żony, które przecież są częścią ofiarowanych przez ludzi pieniędzy. "
      wpolityce.pl/spoleczenstwo/228490-w-oczekiwaniu-na-charytatywny-terror-po-23-latach-na-nieskazitelnym-obrazie-owsiaka-pojawila-sie-skaza
      • czarek_sz Re: WOŚP, czyli wielka ściema 06.01.15, 12:41
        Gdzieś przeczytałem że Owsiak szybciutko by się oczyścił gdyby pokazali z żoną PITy np za 20013 r. I pytanie - dlaczego ktoś taki jak Owsiak nie składa corocznego oświadczenia majątkowego. Jak politycy.
        • darima_ka Re: WOŚP, czyli wielka ściema 06.01.15, 16:53
          czarek_sz napisał:

> Gdzieś przeczytałem że Owsiak szybciutko by się oczyścił gdyby pokazali z żoną
          > PITy np za 20013 r. I pytanie - dlaczego ktoś taki jak Owsiak nie składa corocz
          > nego oświadczenia majątkowego. Jak politycy.

Oto jest pytanie!
      • krytyk2 Re: WOŚP, czyli wielka ściema 06.01.15, 16:41
        dziś przeczytałem wywiad z Owsiakiem ,w którym już reaguje na pojawiające się w mediach zarzuty:
        wiadomosci.wp.pl/kat,1027139,title,Jurek-Owsiak-dla-WP-w-tym-kraju-kazdy-dostaje-baty,wid,17153617,wiadomosc.html
        w którymś momencie rozmowy twierdzi,ze zarzuty sa bezpodstawne,bo przecież wielokrotnie był sprawdzany i instytucje kontrolujące nic nie wykryły.I jest to ewidentne kłamstwo- w świetle tego artykułu ,który przytoczyłaś w tytułowym poscie.Facet należ do tego typu ludzi ,których złapiesz za reke w trakcie kradzieży a on stwierdzi ,ze to nie jego konczyna...
        • czarek_sz Re: WOŚP, czyli wielka ściema 06.01.15, 16:45
          Mógł się oczyścić przed sądem ale nie zrobił tego. Dlaczego tego nie zrobił ? to nawet leming wie dlaczego więc o czym mowa.
          • m.maska Re: WOŚP, czyli wielka ściema 06.01.15, 18:22
            A mnie oslabia jak widze, ze niby rozsadni ludzie bronia jego dzialanosci... znowu na zasadzie, niech sie wzbogaca przy okazji, byleby dalej "zaopatrywal" szpitale, bo jak tego zabraknie to juz bedzie totalna klapa... na tej zasadzie bronia tez obecnego porzadku w panstwie, niech bedzie jak jest bo jak przyjdzie Kaczynski to moze znowu beda kartki na mieso.
        • opuncja.figowa.1 Re: WOŚP, czyli wielka ściema 06.01.15, 20:11
          Czego się spodziewać po gostku, który mówi "w tym kraju". Bo ja np. uważam, że to jest nasz kraj.
          • krytyk2 Re: WOŚP, czyli wielka ściema 06.01.15, 20:21
            to jest podobnie jak z b ministrem sportu M Drzewieckim:jak robil kanty i umozliwial ich robienie innym był patriotą,podpora rządu tuska.Jak go przylapali na malwersacjach, nagle Polska stała się dzikim krajem.Zgadzam się z panem Drzewieckim -tak długo jak 95 % szwindli robionych przez dzrzewieckopodobnych będzie uchodziło im płazem Polska będzie zasługiwała na to miano.
        • opuncja.figowa.1 Re: WOŚP, czyli wielka ściema 06.01.15, 20:15
          wywiad z Owsiakiem ,w którym już reaguje na pojawiające się w mediach zarzuty:
          Ciekawy wniosek płynie z komentarzy zamieszczonych pod artykułem, wprawdzie nie przebrałam przez wszystkie, ale ani jednego pozytywnego nie znalazłam.
          • krytyk2 Re: WOŚP, czyli wielka ściema 06.01.15, 20:25
            ja mysle ,ze jest to olbrzymia fala tsunami,ktora piętrzy się na horyzoncie.Owsiak jeszcze jej nie czuje ale to ona go zmiecie z powierzchni ziemi
            • m.maska Re: WOŚP, czyli wielka ściema 06.01.15, 20:28
              Mylisz sie, on ja juz czuje na plecach, ale nie pozostaje mu nic innego... on nie ma juz wyboru, musi jeszcze probowac tyle ugrac ile sie da, albo... zyskac na czasie zeby zatrzec slady.
            • darima_ka Re: WOŚP, czyli wielka ściema 06.01.15, 20:42
              krytyk2 napisał:

> ja mysle ,ze jest to olbrzymia fala tsunami,ktora piętrzy się na horyzoncie.Ows
              > iak jeszcze jej nie czuje ale to ona go zmiecie z powierzchni ziemi

Nawet gdyby jakaś afera wybuchła,to w PO znajdzie tylu obrońców,że szybko sprawę zamiotą pod dywanik jak z drzewieckimi i innymi.
    • m.maska Re: WOŚP, czyli wielka ściema 06.01.15, 23:03
      A juz sie zaczelam niepokoic, ze MK nie napisal nowego artykulu, ale jest... mogloby mu sie "cos" przytrafic.

kontrowersje.net/jutro_o_2130_w_tv_republika_w_zadaniu_specjalnym_kolejne_kwity_na_owsiaka
      • opuncja.figowa.1 Re: WOŚP, czyli wielka ściema 06.01.15, 23:29
        Dobrze wiedzieć, bo kablówka włączyła mi Republikę od nowego roku.
    • rok.2015 Re: WOŚP, czyli wielka ściema 07.01.15, 12:05
      Ja już dziś miałem okazję wrzucić do puszeczki małe co nieco smile
      • rena-ta49 Re: WOŚP, czyli wielka ściema 07.01.15, 12:23
        To chyba jakaś fałszywka?
        • rok.2015 Re: WOŚP, czyli wielka ściema 07.01.15, 12:27
          rena-ta49 napisała:

> To chyba jakaś fałszywka?

Chyba nie,bo przy kasach w dużym sklepie stały.
          • rena-ta49 Re: WOŚP, czyli wielka ściema 08.01.15, 14:09
            Ja sądziłam,że zbierają tylko 11 stycznia?
            Nie byłam teraz w żadnych marketach,
            zresztą pierwszy raz czytam że w sklepach zbierają.
            • m.maska Re: WOŚP, czyli wielka ściema 08.01.15, 19:39
              Szybciej bym dala menelowi na piwo niz Owsikowi 50gr...
    • rena-ta49 Re: WOŚP, czyli wielka ściema 08.01.15, 07:05
      wpolityce.pl/spoleczenstwo/228712-gadowski-iii-rp-nie-ma-szczescia-do-autorytetow-sa-one-jakies-nietrwale-dziennikarz-sledczy-o-owsiaku-nasz-wywiad
      • krytyk2 Re: WOŚP, czyli wielka ściema 08.01.15, 08:58
        mnie od samego początku przeszkadzała w działaniach Owsiaka nachalność granicząca z chamstwem.w dniu WOŚP nie można było spokojnie wyjść na miasto ,żeby nie być zahaczonym przez dziesiątki czyhających na wszystko co się rusza dzieciaków.Wyobaźcie sobie ,ze podobnie zaczelyby dzialac przez caly rok wszystkie te stowarzyszenia i fundacje ,których spis mamy gdy odpisujemy jeden procent od podatku.
        Na jakiej zasadzie Owsiak uznal ,ze jego orkiestra jest wazniejsza od losy tysięcy jakos inaczej poszkodowanych,np bezpańskich psów czy dzieci z autyzmem?Tak wazna ze musi wypchnąć wszystko inne z pola zainteresowania Polaków?
        • m.maska Re: WOŚP, czyli wielka ściema 08.01.15, 13:43
          Wlasnie tak.
          Raz mi sie zdarzylo, ze w tym dniu bylam we Wrocku, szlam z mama do Katedry, przy kazdym wejsciu stalo ich kilkoro i nagabywali ludzi - to bylo okropne.
          • czarek_sz Re: WOŚP, czyli wielka ściema 08.01.15, 14:07
            Kiedyś czułem do tego człowieka tylko pogardę, teraz pogardę i obrzydzenie. Przyszło mi do głowy taka myśl, czy czasem ten człowiek nie jest stręczycielem, czy podlega pod paragraf. Bo wysyła tysiące nieletnich na żebry po to żeby przynosiły mu kasę. Niby załatwił sobie legalizację tego procederu ale wiadomo że coś za coś - za legalizację stręczycielstwa ma prać młodym mózgi propagandą w mediach na festiwalu Wodstock itp - wszystko za wyżebrane pieniądze. Biorąc pod uwagę że Owsiak nie działa sam mozna powiedzieć że Owsiak /główny alfons/ stoi na czele zorganizowanej grupy przestępczej która zajmuje się stręczycielstwem nieletnich czerpiąc z tego gigantyczne zyski. W ciągu kilkunastu lat jak podał bloger zyski z żebraniny to kikadziesiąt złotych melonów.
            wpolityce.pl/polityka/228799-skandal-i-awantura-na-konferencji-owsiaka-szef-wosp-wyrzuca-dziennikarzy-za-pytanie-o-dokumentacje-jego-firmy
            Na złodzieju czapka gore smile
          • al-szamanka Re: WOŚP, czyli wielka ściema 08.01.15, 14:15
            m.maska napisała:

> Wlasnie tak.
            > Raz mi sie zdarzylo, ze w tym dniu bylam we Wrocku, szlam z mama do Katedry, pr
            > zy kazdym wejsciu stalo ich kilkoro i nagabywali ludzi - to bylo okropne.

Takie coś budzi we mnie ogromną niechęć.
        • rena-ta49 Re: WOŚP, czyli wielka ściema 08.01.15, 14:14
          Jest to po prostu dodatkowy podatek,który dobrowolnie ludzie płacą.
          Mimo że dajesz 1% swojego podatku na jakieś hospicja,czy inne instytucje pożytku
          publicznego,to Owsiak sobie umyślił ,że sam może całkiem dobrze z tego żyć.
          • czarek_sz Re: WOŚP, czyli wielka ściema 08.01.15, 14:23
            To nie jest podatek Reniu tylko wyłudzone pieniądze przez oszusta dla którego rodziny jest to spsoób na wypasione życie.
            • czarek_sz Jurek Słoik :D 08.01.15, 16:36
              wpolityce.pl/spoleczenstwo/228822-jurek-sloik-nieuleczalne-dziecko-iii-rp-przemienil-wosp-w-bojowke-przykry-upadek-medialnego-dobroczyncy
              'Podobnie wzorem swoich „salonowych” popleczników Jurek Słoik stawia się ponad prawem. Państwo jest nasze i to my ustalamy reguły. Jak my chcemy kogoś walić z „Baśki” to wara od tego, bo i tobie przywalimy.'
              big_grin big_grin
              • darima_ka Re: Jurek Słoik :D 08.01.15, 17:07
                To ma być demokracja w/g Owsiaka, pytania można zadawać tylko wygodne dla niego?
                Ciekawa jestem teraz jaka będzie reakcja innych dziennikarzy?
                • m.maska Re: Jurek Słoik :D 08.01.15, 17:36
                  Swietne przedstawienie obecnej rzeczywistosci... tak to wlasnie wyglada... prymaty rzadza w tym kraju.
                  • czarek_sz Internauci o wyrzuceniu dziennikarza 08.01.15, 18:08
                    Krzysztof Feusette :
                    "Pytanie do WOŚP : czy pałkarze pana Owsiaka są opłacani z darowizn dla chorych dzieci ?
                    niezalezna.pl/63046-owsiak-rozpoczal-ofensywe-milosci-internauci-oburzeni-zachowaniem-szefa-wosp
                    • m.maska Re: Internauci o wyrzuceniu dziennikarza 08.01.15, 18:29
                      Filantrop, ktory potrzebuje ochrony... to jakas paranoja... zapewne ma sie czego bac.
                    • m.maska Re: Internauci o wyrzuceniu dziennikarza 08.01.15, 18:35
                      czarek_sz napisał:

> Krzysztof Feusette :
                      > "Pytanie do WOŚP : czy pałkarze pana Owsiaka są opłacani z darowizn dla chorych
                      > dzieci ?
                      > niezalezna.pl/63046-owsiak-rozpoczal-ofensywe-milosci-internauci-oburzeni-zachowaniem-szefa-wosp

i komentarze:

https://fs2.directupload.net/images/user/150108/2xw49k2j.jpg

https://fs2.directupload.net/images/user/150108/rkemdgb9.jpg
                      • czarek_sz Re: Internauci o wyrzuceniu dziennikarza 08.01.15, 19:00
                        Tego nawet Bareja ani by nie przewidział ani wymyślił - że w 'wolnej' Polsce takie cuda. Przy Owsiaku dozorca Anioł to człowiek bez skazy smile
                    • darima_ka Re: Internauci o wyrzuceniu dziennikarza 08.01.15, 21:21
                      Wynajęto kilka dresów , którzy czekali na tylko jedna wystawkę.
                      Czy za kasę z WOŚP ci dresiarze opłaceni?
                  • darima_ka Re: Jurek Słoik :D 08.01.15, 20:46
                    Zatem co, jawność i przejrzystość u innych, ale od nas wara...?
                    • czarek_sz Owsiak bandzior 08.01.15, 22:03
                      Od nas wara bo jak nie to z baśki smile
                      niezalezna.pl/63056-lisiewicz-bandzior-owsiak-do-pierdla
                      • krytyk2 Re: Owsiak bandzior 08.01.15, 22:12
                        najlepszy był jego tekst do dziennikarza Republiki w czasie dzisiejszej konferencji prasowej:"ty miszczu na Woodstoku chciales ode mnie pozyczyc pieniądze".
                        Pomijajac,że jest to nieprawdopodobne,to chwytanie się takiego argumentu ,żeby kogos zdyskredytować świadczy jak najgorzej o osobie ,która go używa!
                        • czarek_sz Re: Owsiak bandzior 08.01.15, 22:21
                          Owsiak wie że cokolwiek nie powie cokolwiek nie zrobi to sitwa będzie stała za nim murem dlatego jego chamskie bezczelne zachowania na konferencjach choć niespotykane w demokracjach to u nas jest to norma dla tego typu ludzi. Mnie miło patrzeć jak nasze życie publiczne coraz bardziej stacza się już nie w rynsztok ale coraz głębiej zanurza się w szambie bo to daje jakąś nadzieję że do dna nie jest już aż tak daleko smile
                          • ravenheart1 Re: Owsiak bandzior 09.01.15, 13:05
                            Niestety ale analogicznie jest z Rachoniem - on doskonale wie, że cokolwiek powie krytycznego wobec rządzącego nurtu, jakkolwiek się zachowa, prawicowa sitwa i prawicowo-komunistyczni dziennikarze zawsze będą stać za nim murem.
                • ravenheart1 Re: Jurek Słoik :D 09.01.15, 13:02
                  darima_ka napisała:

> To ma być demokracja w/g Owsiaka, pytania można zadawać tylko wygodne dla niego
                  > ?

Ja tylko chciałem skromnie zauważyć, że taka "demokracja" istnieje też np. według Ojca Dyrektora, i Macierewicza:

www.fakt.pl/Zwolennicy-Radia-Maryja-zaatakowali-dziennikarzy,artykuly,108728,1.html
                  niezalezna.pl/54832-w-tragedii-smolenskiej-braly-udzial-jednostki-specnaz-ktore-teraz-sa-na-ukrainie
                  "Publiczność i organizatorzy nie pozwolili filmować spotkania dziennikarzom telewizji TVN, która została wyproszona."

Nie przypominam sobie żebyś wtedy była oburzona tymi faktami ...

> Ciekawa jestem teraz jaka będzie reakcja innych dziennikarzy?\

Myślę, że krytyka nalezy się obydwu - i Owsiakowi i Rachoniowi za ogólne bucowate zachowanie, nachalność.
                  • rena-ta49 Każdy uczciwy i normalny człowiek 09.01.15, 13:26
                    w odpowiedzi na tak"zmasowany atak" na Owsiaka zrobił by tak:
                    W godzinach największej oglądalności zorganizował by konferencję i ujawnił swoje finanse.
                    Tym sposobem zakończył by te wszystkie domysły co do jego nie całkiem czystych i przejrzystych ksiąg finansowych.
                    Dlaczego do tej pory tego nie zrobił?
                    Dlaczego nie zrobił tego wczoraj,dlaczego żadne TV nam nie pokazuje jego rozliczeń?
                    • krytyk2 Re: Każdy uczciwy i normalny człowiek 09.01.15, 14:13
                      zauważyłaś,ze wczoraj w "odpowiedzi" na pytania Rachonia o sprawę swoich spółek rodzinnych Owsiak powiedział ,ze to jest jego prywatna sprawa i nie będzie się z tego tłumaczył.Ktos widać podpowiedział mu taka linie obrony,glupia moim zdaniem.bo jeśli w gre wchodzą duże społeczne pieniądze/ a za takie ja uważam pieniądze zbiórkowe Orkiestry/ to nie może być tak,ze Owsiak /prywatna osoba,ktora reprezentuje swoja spolke Jasna sprawa/umawia się z Owsiakiem/reprezentantem społecznych interesow W Orkiestry ŚP/co do wysokości stawki np. za udostepnienie praw do transmisji TV.Toz to niczym się nie rozni od korupcji na styku państwowego i prywatnego!Ale -jak widać-Owsiak tego nie rozumie,bo przecież w RP wszyscy cwani tak robili i robią!
                      • rena-ta49 Re: Każdy uczciwy i normalny człowiek 09.01.15, 15:01
                        Nie jest to jego prywatna sprawa,bo nie są to jego prywatne pieniądze.
                        Pieniądze są ze zbiórki,wiec powinny być to jawne i przejrzyste.
                    • ravenheart1 Re: Każdy uczciwy i normalny człowiek 09.01.15, 14:40
                      rena-ta49 napisała:

> w odpowiedzi na tak"zmasowany atak" na Owsiaka zrobił by tak:
                      > W godzinach największej oglądalności zorganizował by konferencję i ujawnił swoj
                      > e finanse.
                      > Tym sposobem zakończył by te wszystkie domysły co do jego nie całkiem czystych
                      > i przejrzystych ksiąg finansowych.
                      > Dlaczego do tej pory tego nie zrobił?
                      > Dlaczego nie zrobił tego wczoraj,dlaczego żadne TV nam nie pokazuje jego rozlic
                      > zeń?

Zasadniczo zgadzam się, że Owsiak sam sobie robi czarny PR, ale to już jego sprawa.

Natomiast co do całej sytuacji, to skomentuję to tak:
                      prawem dziennikarza jest zadawać pytania,
                      prawem pytanego jest odmówić odpowiedzi,
                      obowiązkiem dziennikarza jest uszanować odmowę odpowiedzi ...

i tu chyba leży problem Rachonia, zamiast dalej robić swoje, czyli relacjonować konferencję, wdał się w pyskówkę, i skakał jak małpa z tym swoim smartfonikiem ...
                      • rena-ta49 Re: Każdy uczciwy i normalny człowiek 09.01.15, 15:08
                        Czarny PR Owsiak zaczął sobie robić kiedy zaczął skakać po stole i szukać słoików ze forsą,
                        wtedy zrobił z siebie debila totalnego.Teraz tylko się pogrąża i dziennikarze będą drążyć,
                        mają do tego prawo,to im zapewnia prawo prasowe.
                      • darima_ka Re: Każdy uczciwy i normalny człowiek 09.01.15, 17:23
                        Owsiak w czerwonych gaciach,skaczący po stole jednak bardziej bardziej przypominał małpębig_grin
                        https://www.wsypa.pl/upload/images/wszystkim_dogodzic_sie_nie_da_2014-06-09_15-03-06.jpg
                        • darima_ka "Po raz pierwszy spotkałem się z przypadkiem, 10.01.15, 10:51
                          kiedy uczciwy całkowicie człowiek,nie mający niczego złego na sumieniu z taką bezwzględnością
                          wyrzuca dziennikarza"
                          Zazwyczaj robią to ci którzy chcą coś ukryć,jak w przypadku opisywanym przez redaktora Jachowicza?
                          wpolityce.pl/spoleczenstwo/229054-dlaczego-jerzy-owsiak-wprawil-mnie-w-szok-gdy-przy-pomocy-goryli-wyrzucil-dziennikarza-z-konferencji
                          • m.maska Re: "Po raz pierwszy spotkałem się z przypadkiem, 10.01.15, 13:44
                            darima_ka napisała:

> kiedy uczciwy całkowicie człowiek,nie mający niczego złego na sumieniu z taką b
                            > ezwzględnością
                            > wyrzuca dziennikarza"
                            > Zazwyczaj robią to ci którzy chcą coś ukryć,jak w przypadku opisywanym przez re
                            > daktora Jachowicza?
                            > wpolityce.pl/spoleczenstwo/229054-dlaczego-jerzy-owsiak-wprawil-mnie-w-szok-gdy-przy-pomocy-goryli-wyrzucil-dziennikarza-z-konferencji

Ja bym powiedziala, ze Owsiak powoli traci nerwy bo krag wokol niego sie zaciesnia i juz nie tylko Matka Kurka ale i wielu innych zaczyna mu deptac po pietach....
                            • m.maska Re: "Po raz pierwszy spotkałem się z przypadkiem, 10.01.15, 13:45
                              Jednego mozna wyeliminowac, moze miec nagle wypadek albo popelnic samobojstwo, ale tlumu juz wyeliminowac sie nie da.
                  • darima_ka Re: Jurek Słoik :D 09.01.15, 17:12
                    Nie wiedziałam o tym,wiem natomiast ,że Owsiak już w 2003 miał takie samo zajście z TVN-em
                    na Woodstoku.
                    Uważam ,że dziennikarz ma prawo do nagrywania i zadawania pytań na konferencjach prasowych!
                    Zwolennicy RM,to jednak nie ochrona ,a jakieś starsze babcie,chyba widzisz rożnice? big_grin
    • rok.2015 tak czytając... 09.01.15, 10:57
      ...to co tu piszecie trafiłem na taki tekst ***Przyszło mi do głowy taka myśl, czy czasem ten człowiek nie jest stręczycielem, czy podlega pod paragraf. Bo wysyła tysiące nieletnich na żebry po to żeby przynosiły mu kasę.*** i tak się zastanawiam czy- rokrocznie przed świętami Bożego Narodzenia i Wielkanocy w sklepach na moim osiedlu Caritas Diecezji Bydgoskiej przy pomocy księży z mojej parafii i katechetów z naszej podstawówki organizuje zbiórkę żywności i pieniążków,dzieciaki z podstawówki ubrane w koszulki i czapeczki Caritasu zbierają do koszy produkty spożywcze a do puszek z logo Caritasu pieniążki dla potrzebujących,,,to czy tych księży ,czy tych katechetów którzy to organizują i namawiają dzieci do tej akcji,czy oni też są STRĘCZYCIELAMI ? Przecież obie akcje działają tak samo.
      Jest to mocne słowo i ja bym na pewno nikogo kto organizuje takę akcję pomocową nigdy tak nie nazwał,ale ja jako leming,polactwo czy tak jak tu na tym forum się teraz określa bydło mówię językiem nienawiści,a to przecież ***Przyszło mi do głowy taka myśl, czy czasem ten człowiek nie jest stręczycielem, czy podlega pod paragraf. Bo wysyła tysiące nieletnich na żebry po to żeby przynosiły mu kasę.*** w najczystszej formie jest język miłości,cóż pisowski motłoch ma taki dziwny język miłości.
      • m.maska Re: tak czytając... 09.01.15, 11:18
        rok.2015 napisał:

> ...to co tu piszecie trafiłem na taki tekst

moglbys jasniej? gdzie trafiles na taki tekst? bo chyba nie lapie sensu...
        • rok.2015 Re: tak czytając... 09.01.15, 11:26
          forum.gazeta.pl/forum/w,50394,156082677,156156696,Re_WOSP_czyli_wielka_sciema.html
          • darima_ka Re: tak czytając... 09.01.15, 17:18
            Komentarze Czarka czasem zbyt ostre i kontrowersyjne,ale często też bardzo trafne.
            Nie zawsze trafnie oceniamy,mnie też trafiają się oceny niesprawiedliwe.
            • rok.2015 Re: tak czytając... 10.01.15, 10:40
              darima_ka napisała:

> Komentarze Czarka czasem zbyt ostre i kontrowersyjne,ale często też bardzo traf
              > ne.
              > Nie zawsze trafnie oceniamy,mnie też trafiają się oceny niesprawiedliwe.
              >

Czyli jak rozumie nazwanie Owsiaka sutenerem jest OK jest w granicach dopuszczalnej krytyki i jeżeli na tym forum pojawi się ktoś kto będzie miał negatywne zdanie na temat Caritasu,PAH,PCK czy innych organizacji pomocowych może użyć takie określenia o ludziach którzy to organizują.
              • darima_ka Re: tak czytając... 10.01.15, 10:58
                Wiesz Czarek jest osoba dorosłą ,sam odpowiada za to co pisze.
                Jest w swoich poglądach radykałem,czasem mnie szokuje i mu to piszę.
                Jeśli pojawią się n/t Caritasu kontrowersyjne opinie ,to na pewno będziemy drążyć temat,
                tak samo jak temat Owsiaka,bo są to pieniądze publiczne.
                Nie wiem czy pamiętasz ,ale jak pisaliśmy tu o Fundacji :
                www.fakt.pl/wydarzenia/jakub-spiewak-ma-nowy-biznes,artykuly,485476.html
                • rok.2015 Re: tak czytając... 10.01.15, 11:05
                  Myślę że to nijak nie można porównywać do Orkiestry czy Caritasu.

A wiesz co złego zrobił Owsiak? Jedyny błąd jaki zrobił to publiczna krytyka Kaczyńskiego i to wystarczyła by ta nienawistna osoba zaczęła przy pomocy swoich piesków niszczyć Owsiaka,bo jak pamiętasz nawet władze Caritasu zaprotestował i stanęły w obronie Orkiestry i Owsiaka,cała reszta to są domysły i pomówienia,ploty i insynuacje.
                  • m.maska Re: tak czytając... 10.01.15, 11:45
                    rok.2015 napisał:

> Myślę że to nijak nie można porównywać do Orkiestry czy Caritasu.
                    >
                    > A wiesz co złego zrobił Owsiak? Jedyny błąd jaki zrobił to publiczna krytyka Ka
                    > czyńskiego i to wystarczyła by ta nienawistna osoba zaczęła przy pomocy swoich
                    > piesków niszczyć Owsiaka

...nie wiem kogo Owsiak krytykowal, chwalil, kochal, nienawidzil, bo nie jestem na biezaco, ale... chyba podczas drugiej edycji WOSP bylam w kraju i niedobrze mi sie robilo od tego nagabywania, szlam po ulicy z dzieckiem, nie nie wystarczylo dac raz, bo za jednorazowe danie bylo jedno serduszko, trzeba bylo dziecko tez uwolnic od "napastnikow", rzygac mie sie chcialo jak widzialam te puszki, wtedy jeszcze nie wiedzialam o co chodzi, dopiero mama powiedziala mi, sama byla tez zachwycona a potem zobaczylam tego ordynarnego wulgarnego pajaca w tv... ktory swoim zachowaniem nawet nie probuje dotrzec do inteligencji, nie, on postawil na poparcie motlochu bo motlochu jest wiecej... nie jestem przyzwyczajona, zeby mnie jako telewidza jakikolwiek moderator lekcewazyl, ktos zachowujacy sie w taki sposob nie mialby szansy tutaj na wyżebranie na piwo, pomijajac fakt, ze robi z siebie pajaca...
                  • krytyk2 Re: tak czytając... 10.01.15, 15:43
                    moim zdaniem nieważne jak się rozpoczęło przyglądanie finansom Owsiaka,wazne ,ze facet ma na sumieniu problematyczne/albo bezproblemowe-patrząc z punktu widzenia Owsiaka../wyprowadzanie pieniędzy na konta prywatnej firmy.Wg mnie zarabianie nie jest niczym zdrożnym,ale nie trzeba przy tym uwazac ,ze jest się świetym !I jeśli taki swiety jesty pan Owsiak ,to niech nie kryje ,jakie kwoty/milionowe/ wplywaja na jego konta i przestanie z normalnych ludzi robic idiotów!
                    • darima_ka Dziennikarzom wreszcie wraca pamieć? 10.01.15, 15:53
                      "Proszę wyobrazić sobie zachrypniętego Owsiaka, krzyczącego z mocą stu decybeli. A potem - że słyszą go państwo w swoim telefonie. Właśnie coś takiego kiedyś przeżyłam."
                      Zdecydowanie niezwykłe doświadczenie: po odebraniu telefonu usłyszałam wrzask. Bez żadnego słowa wstępu, chociażby „dzień dobry” i bez chwili przerwy Owsiak wykrzyczał swój oskarżycielski monolog. Powtarzały się w nim dwa zdania: „Jesteś złą kobietą!” i „Kłamiesz!”.

O ile to pierwsze stwierdzenie nieco mnie ubawiło („bo to zła kobieta była…”wink, o tyle drugie - zdumiało. Owsiak zatelefonował do mnie po publikacji artykułu „Człowiek orkiestra ”, który napisałam dla „Rzeczpospolitej”.

A ja wysłuchując krzyków Owsiaka uświadomiłam sobie, że mój portret twórcy WOŚP jest niepełny. Bo nie wiedziałam wcześniej, w jak nieprawdopodobny sposób potrafi kłamać, kompletnie negując rzeczywistość.

Teraz już wiem. Nic mnie już nie dziwi. Nawet to, że Owsiak twierdził wczoraj w Trójce, że to nie on kazał wyrzucić z konferencji prasowej dziennikarza TV Republika, Michała Rachonia.

wpolityce.pl/spoleczenstwo/229084-zupelnie-nie-dziwi-mnie-wyrzucenie-dziennikarza-z-konferencji-wosp-furii-i-klamstw-owsiaka-doswiadczylam-osobiscie
                  • darima_ka Re: tak czytając... 10.01.15, 15:47
                    "A wiesz co złego zrobił Owsiak? Jedyny błąd jaki zrobił to publiczna krytyka Kaczyńskiego i to wystarczyła by ta nienawistna osoba zaczęła przy pomocy swoich piesków niszczyć Owsiaka"

coś ty?
                    A ja myślałam ,ze to bloger MatkaKurka zaczął przyglądać się finansom WOSP,i publicznie zaczęli obrzucać się epitetami co zakończyło się sprawą sadową.W sądzie MatkaKurka domagał się ujawnienie przez Owsiaka ksiąg finansowych.
                    Sąd przychylił się do żądań MK ,a Owsiak nakazu sądu nie wykonał ,jak myślisz dlaczego?
                    Dlatego pojawia się coraz więcej ludzi wątpiących w nieskazitelną czystość intencji Owsiaka.
                    Co więcej coraz więcej dziennikarzy przypomina sobie swoje kontakty z Owsiakiem :
                    tak się zachowuje człowiek uczciwy?
                    www.wprost.pl/blogi/michal_majewski/?B=3430
                    • krytyk2 Re: tak czytając... 10.01.15, 16:06
                      To co mowi Majewski,to dla mnie kolejny dowód na to ,ze Owsiak kombinowal z tym Zlotym melonem a później mrowka.Zreszta -bardziej kretynskiej i zdradzajcej prawdziwe intencje nazwy dla fundacji największy głupek by nie wymyslil "Zarabiać melony"-znacie to powiedzenie?
                      • m.maska Re: tak czytając... 10.01.15, 16:29
                        krytyk2 napisał:

> To co mowi Majewski,to dla mnie kolejny dowód na to ,ze Owsiak kombinowal z tym
                        > Zlotym melonem a później mrowka.Zreszta -bardziej kretynskiej i zdradzajcej pr
                        > awdziwe intencje nazwy dla fundacji największy głupek by nie wymyslil
                        "Zarabiać
                        > melony"-znacie to powiedzenie?

Moze wychodzil z zalozenia, ze "najciemniej pod latarnia" i jesli w nazwie umiesci juz swoje motto to nikt go o tyle glupoty nie bedzie podejrzewal... ja typuje, ze bylo to wyzwanie "zarabiam melony i co mi zrobicie?" - i do tej pory sie to udawalo... kpil w zywe oczy z ludzi dobrej woli.
                        • krytyk2 Re: tak czytając... 10.01.15, 16:41
                          Ta Twoja interpretacja wydaje mi się najbardziej trafna smile
                        • darima_ka Re: tak czytając... 10.01.15, 17:13
                          Jeden z komentarzy na "Onet"
                          "XXX do ~Jacek: Skarbie, jestem główną księgową i sporządzam sprawozdania finansowe, więc wiem o czym piszę.
                          WOŚP wykupiło 100% udziałów w Złotym Melonie za 1,5 mln, co oznacza, że jak Złoty Melon uzyska dochód to po zatwierdzeniu sprawozdania finansowego złotego melona (przez owsiaka jako prezesa zarządu) zysk podlega podziałowi. Można go albo wypłacić WOŚP, albo zachować w Złotym Melonie jako "kapitał zapasowy". Jedynie Owsiak o tym decyduje.
                          Tak się dziwnie składa, że złoty melon z jednej strony osiąga przychody z tytułu m.in.wynajmu Szadowa i organizacji Woodstock, a z drugiej strony ponosi zastanawiająco dużo kosztów (poprzez kupowanie rozmaitych usług w jednoosobowej działalnosći gospodarczej firmy Mrówka Cała Pani Owsiakowej), więc Złoty Melon zamiast osiągać dochody, to przynosi straty lub zysk w granicach zera, co oznacza, ze WOSP z tej inwestycji na 1,5 mln w Złotym Melonie nie zarobiła nic. "
                          biznes.onet.pl/wiadomosci/finanse/wielka-orkiestra-swiatecznej-pomocy-wosp-jurek-owsiak-wydatki-zarobki/tq9t2
                          to jest ten ośrodek:
                          www.szadowomlyn.pl/
                          • krytyk2 Re: tak czytając... 10.01.15, 17:52
                            No i wszystko jasne-przecież owsiaki nie przypadkiem to założyli i tak poustawiali finanse ,żeby kasa wpadala tam gdzie trzeba.Przy okazji skoajrzylo mi się ,ze przecież "mrówka" to z kolei osoba,która para się przemycaniem przez granice towarów bez cla w ilościach "mrowkowych". tongue_out
                            • rena-ta49 Re: tak czytając... 11.01.15, 08:23
                              krytyk2 napisał:

> No i wszystko jasne-przecież owsiaki nie przypadkiem to założyli i tak poustawi
                              > ali finanse ,żeby kasa wpadala tam gdzie trzeba.Przy okazji skoajrzylo mi się
                              > ,ze przecież "mrówka" to z kolei osoba,która para się przemycaniem przez granic
                              > e towarów bez cla w ilościach "mrowkowych". tongue_out

Czyli on skubaniec dobrze kombinował z tymi nazwami!!
                              • krytyk2 Re: tak czytając... 11.01.15, 11:41
                                pewnie ze głowkowal!
                                Ale z tym melonem -to już przegięcie!To swiadczy o tym ,jak jest bezczelny i jak smieje się w nos wszystkim-od samego początku!wyjatkowy s...n
                            • m.maska Re: tak czytając... 11.01.15, 14:33
                              krytyk2 napisał:

> No i wszystko jasne-przecież owsiaki nie przypadkiem to założyli i tak poustawi
                              > ali finanse ,żeby kasa wpadala tam gdzie trzeba.Przy okazji skoajrzylo mi się
                              > ,ze przecież "mrówka" to z kolei osoba,która para się przemycaniem przez granic
                              > e towarów bez cla w ilościach "mrowkowych". tongue_out

Mnie jeszcze cos innego intryguje... ja widzialam rozliczenia ile kosztuje organizacja Przystanku Woodstock, ale prawa do handlu, sprzedazy wszystkiego, wyszynku ma tam "Zlozy Melon" i nie widzialam wykazu dochodow z tego interesu... a propos czy kazde stoisko posiada kase fiskalna? jak oni rozliczaja dochody z tego biznesu?
                              • krytyk2 Re: tak czytając... 12.01.15, 11:52
                                No jak?Jurek siada w nocy i wysypuje ze wszystkich kartonikow pieniądze na stol i liczy.po zliczeniu odejmuje od tego co było poprzedniego dnia i dodaje to co wydal na bieżąco.W ten sposób wychodzi mu roznica na plusie ,o której wie tylko on i jego najblizsza smile
              • krytyk2 Re: tak czytając... 10.01.15, 15:36
                to jest forum o nazwie Bez granic,wiec ja rozumiem ,ze dla wszystkich-także tych o diametralnie odmiennych poglądach.Jedyne co nas obowiazuje to pewien poziom dyskusji -no i poddawanie krytyce innych stanowisk przy pomocy argumentów
            • m.maska Re: tak czytając... 10.01.15, 16:35
              darima_ka napisała:

> Komentarze Czarka czasem zbyt ostre i kontrowersyjne,ale często też bardzo traf
              > ne.
              > Nie zawsze trafnie oceniamy,mnie też trafiają się oceny niesprawiedliwe.
              >

...ale to nieupowaznie NIKOGO do ublizania autorowi takiej wypowiedzi... byloby dobrze, gdyby Rok o tym pamietal... dyskutujemy na argumenty a nie na epitety w rodzaju jestes motloch bo napisales to czy tamto, jestes glupi bo nie myslisz tak jak ja... a ty to kto? patentu na racje nie ma tu nikt... proba zmuszania "na sile" innych do zmiany wlasnych zapatrywan przy uzyciu takich metod na ogol odnosi wrecz odwrotny skutek.
              Jesli to panstwo nawet nie jest demokratyczne to przynajmniej spoleczenstwo, ktore mieni sie tolerancyjnym powinno uznawac takze racje kazdego do wlasnego zdania...
              • rok.2015 Co ??? 11.01.15, 10:58

> ...ale to nieupowaznie NIKOGO do ublizania autorowi takiej wypowiedzi... byloby
                > dobrze, gdyby Rok o tym pamietal... dyskutujemy na argumenty a nie na epitety
                > w rodzaju jestes motloch bo napisales to czy tamto, jestes glupi bo nie myslisz
                > tak jak ja... a ty to kto?

O czym tu piszesz? Uraziło Ciebie to co napisałem? Dziwne,że nie razi Ciebie to co wypisuje Czarek o tych którzy mają inne poglądy niż on.To nie ja nazywam ludzi którzy myślą inaczej lemingami,polactwem,bydłem,debilami,zdrajcami,to nie ja nawołuję by takich co mają inne poglądy wymordować,rozstrzelać,powieść by przydała się jakaś rewolucja by wyrżnąć polactwo,,,nie chce mi się grzebać w historii BG i szukać postu w którym przez niego zostałem zbluzgany gdy napisałem na kogo głosowałem w wyborach prezydenckich.
                I Ty masz o do mnie pretensje? Nie widziałem byś tak reagował na wulgarne teksty Czark.

Przyjmij więc do wiadomości,że jeżeli wolno coś jednemu to i ktoś inny będzie chciał z tego korzystać,nie widzę powodu dla którego Czarek może a ja nie.
                • czarek_sz Re: Co ??? 11.01.15, 13:56
                  "lemingami,polactwem,bydłem,debilami,zdrajcami,to nie ja nawołuję by takich co mają inne poglądy wymordować,rozstrzelać,powieść by przydała się jakaś rewolucja by wyrżnąć polactwo"

Do tego o czym piszesz nawoływał Palikot /zastrzelić i wypatroszyć skórę sprzedać/ Sikorski /dorżnąć watahy, karły moralne/ Pierwszy Pastuch RP Bartoszewski - moherowe bydło ,dyplomatoły itp podobne bluzgi chorego z nienawiści tego antypolaka. Pomroczność Cię dopadła że tego nie pamiętasz ?
                  • ravenheart1 Re: Co ??? 12.01.15, 08:32
                    łżeelity, wykształciuchy, zakamuflowana opcja niemiecka - Ciebie też chyba pomrocznośc dopadła, skoro to przemilczasz smile
                    • czarek_sz Re: Co ??? 12.01.15, 09:37
                      Nie oceniam czasów i rządów Mieszka I czy Władysława Gomułki tylko czasy i rządy koalicji PO PSL.
                      • ravenheart1 Re: Co ??? 12.01.15, 14:47
                        czarek_sz napisał:

> Nie oceniam czasów i rządów Mieszka I czy Władysława Gomułki tylko czasy i rzą
                        > dy koalicji PO PSL.

Bzudry piszesz !

Nie wychwalałeś nigdy na forum rządów PiS ?
                        Nie plułes na Wałęsę, Kwaśniewskiego, Bartoszewskiego, Tuska, czy innych za działania sprzed 2007 ?

Ja niestety nie cierpię na wybiórczą pamięć, i raczej nie zamierzam zapomnieć o łajdactwach porzedniego rządu.
                        Jeśli Tobie jest lżej z częściową amnezją to już nie mój problem ...
                        • czarek_sz Re: Co ??? 12.01.15, 16:03
                          "Nie wychwalałeś nigdy na forum rządów PiS ? Nie plułes na Wałęsę, Kwaśniewskiego, Bartoszewskiego, Tuska, czy innych za dzi ałania sprzed 2007 ? Ja niestety nie cierpię na wybiórczą pamięć, i raczej nie zamierzam zapomnieć o
                          łajdactwach porzedniego rządu.
                          Jeśli Tobie jest lżej z częściową amnezją to już nie mój problem ..."

Chwalę i zawsze będę chwalił to co korzystne dla społeczeństwa i dobre dla Polski o qrestwo /jak rządy PO/ bedę tępił i piętnował na każdym kroku.
                          Kwaśniewski Tusk Wałęsa Pawlak czy Bartoszewski to jeden i ten sam sort zdrajców i sprzedawczyków więc nie rozumiem o co Ci chodzi.
                          • ravenheart1 Re: Co ??? 13.01.15, 08:55
                            czarek_sz napisał:

> Chwalę i zawsze będę chwalił to co korzystne dla społeczeństwa i dobre dla Pols
                            > ki o qrestwo /jak rządy PO/ bedę tępił i piętnował na każdym kroku.

A co takiego korzystnego dla Polski przyniosły rządy PiS ?

Gospodarka: brak reformy finansów publicznych (bo za takie trudno uznać drobne korekty w podatkach), tylko "płynięcie" na fali koniunktury na świecie

Polityka zagraniczna: serwilizm wobec USA i trochę obciachu przy podpisywaniu Traktatu Lizbońskiego.

Polityka wewnętrzna: zapoczątkowanie wojny polsko-polskiej, wykorzystanie najlepszych "wzorów" PRL do stworzenia wszechwłądnych służb specjalnych i szczucia ich na społeczeństwo i opozycję.

Lustracja i rozliczenie z PRL: trochę PR-u z likwidacją WSI, a mimo to zatrudnianie osób z przeszłością w PZPR na stanowiskach rządowych, i byłych milicjantów w służbach specjalnych

Afery: sama formacja rządząca to jedna wielka afera z czasów OS, ale z ciekawszych dodałbym umorzenie długów PC już po przegranych wyborach, min. Lipca, czy afere taśmową Beger-Lipiński.

> Kwaśniewski Tusk Wałęsa Pawlak czy Bartoszewski to jeden i ten sam sort zdrajcó
                            > w i sprzedawczyków więc nie rozumiem o co Ci chodzi.

Rozumiem, że moralne karły pokroju np. Kaczyńskich już Ci nie przeszkadzają ?

W skali 1 - 6 oceniam rządy PiS na 1+, ten "plus" jest za niespierd...... totalne spraw gospodarczych.

Mimo to nie życzę sobie jego powrotu, ani niczego na nim wzorowanego
                            • m.maska Re: Co ??? 13.01.15, 10:00
                              ravenheart1 napisał:

Wiesz co Ravenheart, aa ja zapyta Ciebie?
                              >
                              > A co takiego korzystnego dla Polski przyniosły rządy PiS ?

Co takiego korzystnego przyniosly rzady PO?

>
                              > Gospodarka: brak reformy finansów publicznych (bo za takie trudno uznać drobne
                              > korekty w podatkach), tylko "płynięcie" na fali koniunktury na świecie

Gospodarka: powstanie orlikow, wyprzedaz tego co jeszcze mozna bylo sprzedac, podporzzadkowanie interesom Niemiec, przeksztalcenie Polski w producentow podzespolow, aaaa kupno Pedolino jeszcze, jakbysmy wlasnego odpowiednika nie mieli, tylko przeciez nie chodzi o to zeby promowac rodzima produkcje.

>
                              > Polityka zagraniczna: serwilizm wobec USA i trochę obciachu przy podpisywaniu T
                              > raktatu Lizbońskiego.

O tym juz lepiej nie wspominac, na arenie miedzynarodowej o tym kraju sie nie mowi.

>
                              > Polityka wewnętrzna: zapoczątkowanie wojny polsko-polskiej, wykorzystanie najle
                              > pszych "wzorów" PRL do stworzenia wszechwłądnych służb specjalnych i szczucia i
                              > ch na społeczeństwo i opozycję.

Z wojna polsko-polska to mozna sie spierac kto ja tak naprawde rozhustal, bo ja wprawdzie nie jestem zwolenniczka PiS-u, ale wystarczy, ze wspomne, ze nie jestem zwolennicczka PO, od razu przykleja mi etykiete PiS-u, jakby nie bylo innej mozliwosci... a poniewaz osobiscie nie jestem zaangazowana moge obserwowac to co sie dzieje z boku, to powiem krotko, nie wiem ile zlego czy dobrego zrobil PiS w podczas tego krotkiego czasu kiedy rzadzili ale widze co zrobila PO.
                              Poza tym teraz jest juz za pozno na czyszczenie szeregow, przyszla nowa gwardia, oficjalnie nieumoczona w sluzbach PRL-u i ta sitwa teraz juz bedzie rzadzic.

>
                              > Lustracja i rozliczenie z PRL: trochę PR-u z likwidacją WSI, a mimo to zatrudni
                              > anie osób z przeszłością w PZPR na stanowiskach rządowych, i byłych milicjantów
                              > w służbach specjalnych

Nie balo zadnego rozliczenia, na rozliczenie w 2005, 2007 a tym bardziej teraz, jest juz za pozno... to trzeba bylo zrobic w latach 90-ych... zanim pajeczyna wystawila swoje macki.

>
                              > Afery: sama formacja rządząca to jedna wielka afera z czasów OS, ale z ciekawsz
                              > ych dodałbym umorzenie długów PC już po przegranych wyborach, min. Lipca, czy a
                              > fere taśmową Beger-Lipiński.

Nie rozsmieszaj nas tutaj... a czym byla afera Beger-Lipinski w porownaniu z afera Sienkiewicz-Belka,m czy Nowak-Parafianowicz itd...itd... przyklad zupelnie nietrafiony...
                              >
                              > > Kwaśniewski Tusk Wałęsa Pawlak czy Bartoszewski to jeden i ten sam sort z
                              > drajcó
                              > > w i sprzedawczyków więc nie rozumiem o co Ci chodzi.
                              >
                              > Rozumiem, że moralne karły pokroju np. Kaczyńskich już Ci nie przeszkadzają ?
                              >
                              >

Wiesz cos co warto opublikowac? moglbys przyblizyc o czym tu piszesz z ta moralnoscia, bo to ogolniki... juz sam fakt, ze Bartoszewski tytuluje sie profesor do czego nie ma zadnego prawa, dyskwalifikuje go, Walesa, Tusk... sorry, wlasny interes wylacznie przed oczami i nic poza tym.

> W skali 1 - 6 oceniam rządy PiS na 1+, ten "plus" jest za niespierd...... total
                              > ne spraw gospodarczych.
                              >
                              > Mimo to nie życzę sobie jego powrotu, ani niczego na nim wzorowanego

A ja nie oceniam rzadow PiS-u, byli za krotko zeby oceniac efekty i koalicja z LPR-em i Samoobrona wisiala im kamieniem u szyi, wiec trudno ocenic co by bylo gdyby rzeczywiscie mieli mozliowsci rzadzenia, natomiast oceniam nawet nie na 1+ rzady PO.... proponowalabym, zeby te miliony wladowane w orliki, przekazywali na NFZ zamiast urzadzac zbiorowa hucpe pt. WOSP... i niech oddadza OFE. Rozmowa Gras nt. Nowaka: straciulismy dobrego gracza - oczywiscie bo oni graja tym krajem. W Niemczech bylby kryzys rzadu, byc moze przedterminowe wybory gdyby doszlo do czegos podobnego, za duzo mniejsze potkniecia glowy spadaly.
                              • ravenheart1 Re: Co ??? 13.01.15, 10:23
                                m.maska napisała:

> Wiesz co Ravenheart, aa ja zapyta Ciebie?

Widzę, że nie tylko u mnie "bija murzynów" wink

> Co takiego korzystnego przyniosly rzady PO?

Kilka dobrych decyzji: likwidacja przywilejów SKOK-ów, spółdzielni mieszkaniowych, częściowa likwidacja przywilejów emerytalnych służb mundurowych, utrzymanie "kompromisu" aborcyjnego, powstrzymanie co bardziej idiotycznych wniosków np. o karanie za edukację seksualną, poprawa praw konsumentów, o tych błędnych jest na tym forum aż nadto, więc nie ma sensu tego powtarzać.

> ja wprawdzie nie jestem zwolenniczka PiS-u, ale wystarczy, ze wspomne, ze nie
                                > jestem zwolennicczka PO, od razu przykleja mi etykiete PiS-u, jakby nie bylo i
                                > nnej mozliwosci...

hehehe ... to tak jak ja, wystarczy że nie pluję dosć mocno i głośno na obecny rząd, albo krytykuję rządy PiS, i to niektórym wsytarcza żeby uznać mnie za zwolennika obecnej koalicji.

Wiesz cos co warto opublikowac? moglbys przyblizyc o czym tu piszesz z ta mo
                                > ralnoscia, bo to ogolniki... juz sam fakt, ze Bartoszewski tytuluje sie profeso
                                > r do czego nie ma zadnego prawa, dyskwalifikuje go, Walesa, Tusk... sorry, wlas
                                > ny interes wylacznie przed oczami i nic poza tym.

A mało jest w necie info o przekrętach jakim były biznesy Kaczyńskich i ich kumpli ?

W Niemczech bylby kryzys rzadu, byc moze przedterminowe wybory gdy
                                > by doszlo do czegos podobnego, za duzo mniejsze potkniecia glowy spadaly.

W Niemczech rządy PiS, czy PO upadłyby mniej więcej po roku, tylko że tu jest Polska - (cokolwiek to jeszcze znaczy) i tu obowiązują zupełnie inne "standardy" ...
                                • m.maska Re: Co ??? 13.01.15, 10:57
                                  ravenheart1 napisał:

> m.maska napisała:
                                  >
                                  > > Wiesz co Ravenheart, aa ja zapyta Ciebie?
                                  >
                                  > Widzę, że nie tylko u mnie "bija murzynów" wink
                                  >
                                  Czarek pisal o PO, PiS Ty w to wkreciles... wiec powrocimy do tematu...
                                  • ravenheart1 Re: Co ??? 13.01.15, 15:27
                                    Słusznie, tym bardziej, że to wątek o .... WOŚP smile
                                • m.maska Re: Co ??? 13.01.15, 11:12
                                  ravenheart1 napisał:

>
                                  > > Co takiego korzystnego przyniosly rzady PO?
                                  >
                                  > Kilka dobrych decyzji: likwidacja przywilejów SKOK-ów, spółdzielni mieszkaniowy
                                  > ch, częściowa likwidacja przywilejów emerytalnych służb mundurowych, utrzymanie
                                  > "kompromisu" aborcyjnego
                                  , powstrzymanie co bardziej idiotycznych wniosków np.
                                  > o karanie za edukację seksualną, poprawa praw konsumentów, o tych błędnych jest
                                  > na tym forum aż nadto, więc nie ma sensu tego powtarzac.

A co to jest ten "kompromis aborcyjny"? bo caly ten cyrk z prof. Chazanem obserwowalam... brak logiki w prawie: on nie musi jesli nie chce ale musi wskazac tego kto to zrobi... czytaj: jesli mu sumienie zabrania zabijac, to nie musi, ale ma wskazac potencjalnego morderce... logiczne? jak dla kogo...
                                  Tutaj wyglada to tak: cale lata Niemki jezdzily dokonywac aborcji do Holandii ale juz od kilku lat wprowadzono zasade, ze jesli kobieta podjela taka decyzje, niezaleznie od przyczyn, to nie musi byc wada plodu, moze dokonac aborcji pod warunkiem, ze podda sie rozmowie psychologicznej czy jakiejs tam - nie interesowalam sie tym nigdy ... no i drugi warunek, ze znajdzie lekarza, ktory zechce to zrobic i nikt jej tego lekarza nie bedzie wskazywal a juz szczegolnie ten, ktory odmowil.
                                  >
                                • m.maska Re: Co ??? 13.01.15, 11:20
                                  ravenheart1 napisał:

> W Niemczech rządy PiS, czy PO upadłyby mniej więcej po roku, tylko że tu jest P
                                  > olska - (cokolwiek to jeszcze znaczy) i tu obowiązują zupełnie inne "standardy"

> ...
                                  >

Zgadzam sie... i wiesz co jest najgorsze? ze polscy politycy nie maja na celu interesu tego kraju. Nie biore udzialu w niemieckich wyborach, bo do tej pory nie przyjelam obywatelstwa i nie zamierzam, nie jest mi to do niczego potrzebne... ale w tej chwili rzadzi koalicja CDU-SPD, w Polsce taki scenariusz nie bylby mozliwy, dwie silne partie bylby zajete wzajemnym zwalczaniem siebie i rzucaniem sobie klod pod nogi, interes panstwa zupelnie poszedlby na bok - o koalicji nie byloby mowy... interes panstwa? spoleczenstwa? gdziez tam - wylacznie wlasne interesy.
      • krytyk2 Re: tak czytając... 09.01.15, 14:20
        wg mnie podobieństwo zewnętrzne istnieje,a jakze ,ale chyba na tym się konczy.Caritas jest instytucja z tradycjami działalności charytatywnej i swoja akcje robi od wielu lat.Jej działania maja wyraźnie sprecyzowane cele.nie zagarnia całej sceny dla siebie ,działa dyskretniej,nie zmusza nikogo i nie stosuje demagogicznych zawolan.to co i jak robi Owsiak ma w pełni wodzowskie cechy i często miałem i mam wrażenie, ze w centrum uwagi nie stoją potrzeby tej czy innej grupy potrzebującej/o wyborze której Owsiak za każdym razem decyduje sam../lecz duce we własnej osobie.
        • m.maska Re: tak czytając... 09.01.15, 15:13
          Caritas nie jest taki namolny i nachalny... nie wchodzi z buciorami wulgarnie do kazdego domu przez cala niedziele... a poza tym chamskie zachowanie Owsiaka dzialalo mi na nerwy od samego poczatku... swiadczy nie tylko o tym, ze nie odebral wychowania w domu, ale i zycie nie nauczylo go szacunku do widza, czego oczywiscie uczy takze te mlodziez, ktora "porywa" haslem "robta co chceta" - chociaz chyba nie powinno to dziwic, bo nawet politycy robia co chca, biora co chca, i maja wszelka krytyke gdzies.
        • czarek_sz Re: tak czytając... 09.01.15, 15:16
          wpolityce.pl/spoleczenstwo/228973-matka-kurka-zapowiada-dalsze-przeswietlanie-owsiaka-uzyskam-dokumenty-i-przedstawie-je-wszystkim
          Bloger powinien uważać bo za to co robi nie tacy jak on napotykali na swojej drodze seryjnego samobójcę. W tej pier...nej III RP bo jak inaczej nazwać to pramafijne bandyckie państwo.
          • czarek_sz Re: tak czytając... 10.01.15, 17:17
            Nie wiem jak dla kogo ale dla mnie WOŚP to taka III RP w pigułce. Wszystkie patologie III RP jak w soczewce skupiają się w działalności Owsiaka i jego współpracowników /czytaj pociotków, znajomych królika itd/ . Nie rozwinę tematu bo raz że za dużo by pisać bo to temat rzeka a a dwa że i tak każdy wie o co chodzi.
            • darima_ka Re: tak czytając... 10.01.15, 17:40
              Wszystko na to wskazuje,gdyby było inaczej przedstawił by sądowi swoje księgi finansowe.
              Tak się jednak nie stało,co chce ukrywać?
              • m.maska Re: tak czytając... 10.01.15, 17:52
                No ale sa tacy, ktorzy twierdza, ze wszystko z netu wiedza, taki ci on transparentny jest... wink
            • ravenheart1 Re: tak czytając... 11.01.15, 21:13
              czarek_sz napisał:

> Nie wiem jak dla kogo ale dla mnie WOŚP to taka III RP w pigułce. Wszystkie pat
              > ologie III RP jak w soczewce skupiają się w działalności Owsiaka i jego współpr
              > acowników /czytaj pociotków, znajomych królika itd/ . Nie rozwinę tematu bo raz
              > że za dużo by pisać bo to temat rzeka a a dwa że i tak każdy wie o co chodzi.

Nie wszystkie patologie - przecież patologia pod nazwą SKOK, Radio Maryja, czy Srebrny (lewy) biznes nie ma z Owsiakiem nic wspólnego.
              • m.maska Re: tak czytając... 11.01.15, 21:27
                ravenheart1 napisał:

> czarek_sz napisał:
                >
                > > Nie wiem jak dla kogo ale dla mnie WOŚP to taka III RP w pigułce. Wszystk
                > ie pat
                > > ologie III RP jak w soczewce skupiają się w działalności Owsiaka i jego w
                > spółpr
                > > acowników /czytaj pociotków, znajomych królika itd/ . Nie rozwinę tematu
                > bo raz
                > > że za dużo by pisać bo to temat rzeka a a dwa że i tak każdy wie o co cho
                > dzi.
                >
                > Nie wszystkie patologie - przecież patologia pod nazwą SKOK, Radio Maryja, czy
                > Srebrny (lewy) biznes nie ma z Owsiakiem nic wspólnego.
                >

Ravenheart, jak bylam dzieckiem i tlumaczylam sie z jakiejs przewiny mojej mamie: a moje kolezanki tez, zawsze slyszalam jedna odpowiedz: mnie nie interesuja twoje kolezanki, bo ja nie jestem ich matka...
                Powiem krotko: metoda "a u was to Murzynow bija" jest argumentem, ktory do mnie nie przemawia.
              • darima_ka Re: tak czytając... 11.01.15, 21:46
                Rav zawsze możesz założyć osobne wątki,będą tematy do dyskusji.
                Nie zbaczajmy w tym wątku z tematu.
                • rena-ta49 To ile dla niego wyżebrali? 12.01.15, 07:00
                  n/t?
                • ravenheart1 Re: tak czytając... 12.01.15, 08:29
                  Dla mnie słowo "wszystkie" oznacza wszystkie bez wyjątku, a nie tylko te przez mnie wybrane ...

czarek_sz napisał:

> Nie wiem jak dla kogo ale dla mnie WOŚP to taka III RP w pigułce. Wszystkie pat
                  > ologie III RP jak w soczewce skupiają się w działalności Owsiaka i jego współpr
                  > acowników /czytaj pociotków, znajomych królika itd/

I nie ma chyba sensu podważać, że wspomniane przez mnie patologie (SKOK, Maryja, i srebrny układ) nie wspierają Owsiaka, a wręcz przeciwnie - stąd teza Czarka jest całkowicie fałszywa.
                  • czarek_sz Re: tak czytając... 12.01.15, 09:32
                    A co ma piernik do wiatraka potrafisz wyjaśnić ?
                    Miłość do bliźniego w/g owsiakowego 'produktu'

Łukasz Gajda: pal gumę niedojebany pojebie razem z tv republika
                    @K_Stanowski: Polecam profil @lkwarzecha ? niby dziennikarz, a jednak totalny, godny pogardy zjeb.
                    @DzonAFC: Trzeba bylo sukinsyna/corke odwiezc prosto do MOPSu/domu dziecka, moze nie jest jeszcze za pozno?
                    @KamilRyfa: dzieci muszą być dumne że mają takiego smiecia za ojca
                    @karollo666: Tylko gdyby bylo wiecej takich sukinsynow jak Pan to by Pan za przeproszeniem zdechl w tej publicznej placowce?
                    @puresense: jest Pan tak głupi, że nawet nie da się Pana obrazić.
                    @JanChoinski: JEDNAK JESTEŚ pAN BURAKIEM KTÓREGO NIE DA SIĘ KOMENTOWAĆ ZAZDROŚĆ WYŁAZI Z KAŻDEJ DZIURY
                    @freestyphoo: takiego paraliżu doświadczają mieszkańcy Częstochowy w porze pielgrzymek katolickiego ścierwa #WOSP #wosp2015
                    @AdamPietruszka1: Co z ciebie człowieku za gnida jQuery110208111290573142469_1421042530847?
                    @sancote: A ja jednak się zwrócę @lkwarzecha Ty chuju.
                    @kormiak: Szanowny Panie @lkwarzecha. Poproszę o bana, zanim napiszę co o Panu myślę. Dziękuję. Chuju.
                    @killislam: Potrafisz tylko pluć na ludzi poprzez net? Jak się spotkamy wyruchasz się swoim fiutem za te słowa
                    @MariuszKlunder: jesteś skończonym dupkiem, może byś zrobił coś dobrego dla innych zamiast pluć jadem pajacu.
                    @valwit: Za każdego tweeta z tym hasztagiem MasterCard przeznaczy 5 zł na WOŚP - widzisz to chuju?
                    @marcinnaps: jako ze @lkwarzecha nie akceptuje zwracanie sie per ?ty? to proponuje raczej: ty chuju.
                    @BarTMANb: Trzeba być ostatnim debilem, żeby takie teksty rzucać, ale czego się nie robi dla 5minut sławy. Gnida.
                    Artur Śleziak: jest Pan gnojem. Bezdusznym człowiekiem. Nie chce Pana nigdy slyszeć. Niech Pan spada do Rosji, tam najdziecie wspólny język.
                    Wks Byd: Jebana szmato mam nadzieje ze zdechniesz w meczarniach za twoje wpisy na twitterze
                    Jaromir Zając: Panie warzecha, powinien pan wpełznąć pod swój kamień i tam zostać na wieki. Mam nadzieję że zdechniesz w jakimś szpitalu w którym nikt do twojego łóżka nie podejdzie!
                    Krzysztof Kaes Sanecki: warzecha, jak cię spotkam, dam ci w zęby. możesz mnie po sądach ciągać, wali mnie to.
                    Lis Zagryzl Kaczke: ty draniu jeden, kim jestes zeby krytykowac ta akcje, idz odsniez ogrodek to moze zawisc minie?ten kraj nigdy sie nie zmieni jak takie karaluchy nie znikna z jego powierzchni?zorganizuj jakas akcje dobroczynna najpierw gryzpiorku, a pozniej krytykuj. zero klasy
                    Mirosław Gabryszak: Niby wykształcony , dziennikarz a zachowuje się Pan jak gnida
                    Dariusz Warych: Warzecha, arogancki ?skurwysynu.
                    Greg Wyszynski: Panie Warzecha? Jak czytam Pana wypociny to wstyd mi, że jesteśmy tej samej narodowości?
                    Gosia Witebska: Kim Ty jestes prostaku żeby takie durnoty wypisywać? Żal mi takich parapetów. Obyś nigdy nie musiał korzystać ze sprzętu WOŚP inwalido społeczny

I całość artykułu :
                    wpolityce.pl/spoleczenstwo/229255-milosc-przyjazn-kloaka-skoro-owsiak-nieustannie-narzeka-na-hejt-to-moze-warto-pokazac-druga-strone-medalu
                    • czarek_sz Re: tak czytając... 12.01.15, 09:56
                      Łukasz Marcin Kmitapół godziny temuOceniono 15 razy3
                      30 sekund emisji na antenie TVP kosztuje 30 000 - 95 000 zł - dzisiaj Owsiak ma 8 godz 50 minut darmowej reklamy na TVP 1 i 2 , więc jest winien TVP niech policzę - 31 800 sekund darmowej reklamy - między 31 800 000 a 100 700 000 zł tylko za dzisiejszy dzień
                      • krytyk2 Re: tak czytając... 12.01.15, 13:18
                        kiedyś czytałem ze zdumieniem, ze pewna fundacja żeby "wyrwać" od ofiarodawców 400 tys przychodu musi "wsadzić' ponad 200 tys w reklamę. Byłem w szoku ,bo myślałem ,ze idea charytatywna winna chwalić się sama -bez pomocy reklamy.a tu mamy do czynienia z jeszcze wieksza paranoja -wydatki na reklamę wielokrotnie przewyzaszaja wpływy z charytatywnej zbiorki.Absurd czytej wody,przy okazji dobitnie świadczy o istocie Owsiakowych dzialan-blichtr dzialan i narcyzm autora
                        • darima_ka Re: tak czytając... 12.01.15, 17:53
                          Bardzo delikatnie i w zawoalowany sposób,ale nawet Kuźniar z TVN-u daje do zrozumienia,
                          że Owsiak jest skończony:
                          "Prezenter przyznał, że nie wszystkie decyzje WOŚP okazywały się korzystne (fundacja miała kiedyś niekorzystnie ulokować środki w funduszach inwestycyjnych).
                          natemat.pl/129823,wosp-bez-owsiaka-jaroslaw-kuzniar-jerzy-powinien-odpoczac
                          • czarek_sz Re: tak czytając... 12.01.15, 18:17
                            Powinny też zostać sprawdzone wszystkie zakupy sprzętu medycznego za pieniądze z puszek - od początku WOŚP. Od kogo kupowano sprzęt za ile i czy bez wałków znaczy się bez łapówek na zasadzie kup ode mnie to zarobisz jeszcze więcej niż na orkiestrze. Ktoś pytał o to Owsiaka a ten wrzeszczał ja wyjec że to tajemnica handlowa że nic nie pokaże. Jaka tajemnica handlowa kuźwa - zakupy za publiczne pieniadze tajemnicą handlową ? !!!!
                            • darima_ka Re: tak czytając... 13.01.15, 17:15
                              Działa w Polsce kilka ,a może nawet kilkanaście dużych fundacji,ale żadna nie robi wokół siebie tyle zamieszania i szumu co Owsiak.
                              Żadne też nie wzbudza tyle kontrowersji.
                              Od czasu do czasu czytamy w prasie ,czy słyszymy w tv o fundacji "Budzik"Ewy Błaszczyk,która wybudza dzieci ze śpiączki,
                              czy Fundacja "Mimo Wszystko" Anny Dymnej.
                            • krytyk2 Re: tak czytając... 13.01.15, 21:04
                              zgadza się!
                              Ale jak oni wszyscy smieli prezia o cokolwiek pytać?Prezio rzadzi i tyle!
                          • krytyk2 Re: tak czytając... 13.01.15, 21:03
                            mnie dziwi,że nawet racjonalnie myślący ludzie-jak np. zacytowany przez Ciebie Kuźniar,nie dochodzą w swych wypowiedziach do sedna sprawy tylko zajmują wygodne ,nieangażujace stanowisko pt "ludzie mówią.."
                            Sprawa jest jasna-karty na stół!
                            Mimo wszystko tchórzem ci wszyscy sa podszyci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka