Dodaj do ulubionych

Od kilku dni płonie Biebrzański Park Narodowy!!

22.04.20, 18:44
Największy Park Narodowy. Tam są bagna, nie da rady dojechać normalny sprzęt. Z nieba i ziemi walczą z ogniem strażacy. Silny wiatr przenosi ogień i walka jest bardzo trudna.Zginęło bardzo dużo zwierząt .Tym kończy się wypalanie traw przez idiotów.
A w lasach tragicznie sucho.

"Zdjęcie symbol. Zdjęcie oddaje więcej niż tysiąc słów. Spalony #BiebrzańskiParkNarodowy i życie na spalonej ziemi. Fot. Łukasz Rutkowski. "
https://pbs.twimg.com/media/EWMtXIYXkAEF9WV.jpg
twitter.com/MeteoprognozaPL/status/1252898073413586944
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: Od kilku dni płonie Biebrzański Park Narodowy 22.04.20, 18:51
      Do tej pory spłoneło 6 tyś hektarów lasu,a końca pożatu nie widac.
      Straszna tragedia.W ubiełym roku pomagaliśmy gasić pożary w Szwecji,czy nam ktoś pomoże?
      • rena-ta49 Re: Od kilku dni płonie Biebrzański Park Narodowy 23.04.20, 07:19
        Wielki szacunek dla wszelkich służb uczestniczących w gaszeniu pożaru.
        https://pbs.twimg.com/media/EWOdeekXYAELOj8.jpg
        twitter.com/terytorialsi/status/1253051699222151174
        • czarek_sz Re: Od kilku dni płonie Biebrzański Park Narodowy 23.04.20, 18:37
          Serce mi krwawi gdy na to patrzę bo kocham przyrodę i kontakt z nią bezgranicznie sad
          • rena-ta49 Re: Od kilku dni płonie Biebrzański Park Narodowy 23.04.20, 18:57
            czarek_sz napisał:

> Serce mi krwawi gdy na to patrzę bo kocham przyrodę i kontakt z nią bezgraniczn
            > ie sad

To prawda,teraz okres lęgowy,ptaki siadają na gniazda w ogniu ,by jaja uchronić. Straszna tragedia.
            Ja tych wypalaczy traw skazałabym na dożywocie,każdego roku to samo,a do debili nic nie dociera.
            • al-szamanka Re: Od kilku dni płonie Biebrzański Park Narodowy 23.04.20, 20:38
              rena-ta49 napisała:

> czarek_sz napisał:
              >
              > > Serce mi krwawi gdy na to patrzę bo kocham przyrodę i kontakt z nią bezgr
              > aniczn
              > > ie sad
              >
              > To prawda,teraz okres lęgowy,ptaki siadają na gniazda w ogniu ,by jaja uchronić
              > . Straszna tragedia.
              > Ja tych wypalaczy traw skazałabym na dożywocie,każdego roku to samo,a do debili
              > nic nie dociera.

I to jest straszne, że to wszystko z winy ludzi-idiotów... jakby im jeszcze za mało było nieszczęścia.
              Ach, waliłabym takich pałą po plecach...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka