Dodaj do ulubionych

Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie

06.08.21, 08:09
folksdojczowi ,który twierdzi ,że : urodzenie dziecka to dla kobiety jakże często udręka na najbliższe 20 lat"

Dla tej ryżej kreatury zapewne musiała to być udręka ,(chociaż nie urodził) skoro syn musiał zmienić nazwisko na Józef Bąk!!
Ta kreatura obraziła kobiety-matki!!
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 06.08.21, 08:36
      Moje dzieci zawsze były moją największą i bezwarunkową miłością.Co się działo w domu Tuska że dzieci były dla nich udręką???

Donald "Udręka Polski" Tusk!!!
      • rena-ta49 Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 06.08.21, 20:51
        To, że cyniczny rudy złodziej Tusk chce wyprowadzać krzyż z Sejmu w ogóle mnie nie martwi. Już był taki jeden Palikot co chciał.

Nieco wcześniej:

Donald Tusk - 9.12. 2013 - "W spór o krzyż angażują się politycy, którzy na żaden inny temat nie mają nic sensownego do powiedzenia.(...)'

https://pbs.twimg.com/media/E8FnzOcXMAQHXEl?format=jpg&name=small
        https://pbs.twimg.com/media/EMBamZkWsAEcx3q?format=jpg&name=small

Pogonić dziada tam skąd przyszedł Podwójny wykrzyknikPodwójny wykrzyknikniech tam głosi swoje herezje
        • rena-ta49 Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 06.08.21, 21:19
          Polskość to nienormalność
          Dzieci to nienormalność
          Krzyż to nienormalność
          Praca dla kraju to nienormalność
          Pomoc dla obywateli to nienormalność

to dla rudego folksdojcza była normalnosc:
          https://pbs.twimg.com/media/E7jrLhzXEAERd69?format=jpg&name=small

·
          https://pbs.twimg.com/media/E8IGhjZWUAA0fAU?format=jpg&name=240x240
          Czy wiecie, ILE kosztowała ta debilna czapka?
          Dokładnie 1 500 000 zł!
          Tak, tyle kosztowała wycieczka Tuska do Peru, z której nic dla Polski nie wynikło, żaden Polak nie odniósł żadnej korzyści.
          Za tę czapkę 250 polskich dzieci otrzymywałoby 500+ przez cały rok!
          twitter.com/jan_czapski/status/1423708378228985861
          • al-szamanka Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 06.08.21, 21:27
            A tak glosno bylo w Polsce o tej wyprawie, ze to polityka najwyzszego szczebla i zlotonsne uklady.
            A wiadomo bylo, ze facet tylko sobie pozwiedzal na koszt podatnika.
            • rena-ta49 Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 07.08.21, 08:38
              al-szamanka napisała:

> A tak glosno bylo w Polsce o tej wyprawie, ze to polityka najwyzszego szczebla
              > i zlotonsne uklady.
              > A wiadomo bylo, ze facet tylko sobie pozwiedzal na koszt podatnika.
              >

w tym czasie ,za rządów tego folksdojcza było tak:
              https://pbs.twimg.com/media/E8KbLHaWYAg2VHv?format=jpg&name=small
              • rena-ta49 Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 08.08.21, 09:50
                Ta ruda kreatura nie tylko własnej żonie życie spieprzył,ale i Polakom!!
                Tak go opisywała żona w swojej biografii:

"Patrzyłam na Donka i myślałam sobie: Co za gnojek. Co on ze mną robi?! Całe życie mi spieprzył"

Czytaj więcej na pomponik.pl/plotki/news-malgorzata-tusk-o-donaldzie-gnojek-cale-zycie-mi-spieprzyl,nId,1073460#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
                • rena-ta49 Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 08.08.21, 09:58
                  Dziwnym trafem Tusk przepisał majątek na żonę w tym samym roku, w którym Nowakiem zajęły się ukraińskie służby...

Niemiec na pełnym etacie i pachołek Merkel Tusk zrobił rozdzielczość majątkową bo mu się 40 baniek w nogach od stołu nie chciało pomieścić.Same stoły ma w domu trzymać? A gdzie by się oddawał swojemu ulubionemu zajęciu? Spanie na stole jest mało wygodne.
                  twitter.com/stoolejarz/status/1424050054562828290

P.M Morawiecki przepisał majątek na żonę,bo wiedział ,ze w 2017 zostanie premieremsmilesmile

• rena-ta49 Donald ma Tole, 08.08.21, 10:04
                    i tak zostanie na wiek wieków!!
                • al-szamanka Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 08.08.21, 12:59
                  rena-ta49 napisała:

> Ta ruda kreatura nie tylko własnej żonie życie spieprzył,ale i Polakom!!
                  > Tak go opisywała żona w swojej biografii:
                  >
                  > "Patrzyłam na Donka i myślałam sobie: Co za gnojek. Co on ze mną robi?! Całe
                  > życie mi spieprzył"

>
                  > Czytaj więcej na pomponik.pl/plotki/news-malgorzata-tusk-o-donaldzie-gnojek-cale-zycie-mi-spieprzyl,nId,1073460#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Gnojek gnojkiem, ale ona z takim siedzi! Czego sie nie robi dla forsy!
                  • rena-ta49 Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 08.08.21, 20:58
                    al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                    >
                    > > Ta ruda kreatura nie tylko własnej żonie życie spieprzył,ale i Polakom!!
                    > > Tak go opisywała żona w swojej biografii:
                    > >
                    > > "Patrzyłam na Donka i myślałam sobie: Co za gnojek. Co on ze mną robi?
                    > ! Całe
                    > > życie mi spieprzył"

> >
                    > > Czytaj więcej na pomponik.pl/plotki/news-malgorzata-tusk-o-donaldzie-gnojek-cale-zycie-mi-spieprzyl,nId,1073460#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
                    >
                    >
                    > Gnojek gnojkiem, ale ona z takim siedzi! Czego sie nie robi dla forsy!
                    >

Kasa,misiu kasa. Najpierw ją bił,potem dla politycznych korzyści ślub kościelny brał i ołtarzyki w domu stawiał.Zauważ ,że ona rzadko z nim sie pokazuje.
                    • rena-ta49 Mieliśmy kiedyś durnia i kłamcę za premiera 19.08.21, 17:24
                      Prezydent Jaworzna orze rudą szuję:
                      https://pbs.twimg.com/media/E9JTODwX0AMysq-?format=jpg&name=medium

wpolityce.pl/polityka/562965-prezydent-jaworzna-pisze-do-tuska-prosze-nie-glosic-klamstw
                      • rena-ta49 Re: Mieliśmy kiedyś durnia i kłamcę za premiera 27.08.21, 20:49
                        to jednak idiota jest!
                        https://pbs.twimg.com/media/E90YFPKXsAAgYzI?format=jpg&name=360x360
                        • rena-ta49 Re: Mieliśmy kiedyś durnia i kłamcę za premiera 18.09.21, 20:12
                          Tusk, nie dość, że stracił poczucie humoru, to jeszcze łże jak bura suka i trzeszczy jak zdarta płyta, w kółko jedno i to samo - jaki to ten PiS zły.
                          Premierowi Morawieckiemu nawet do sznurowadeł w butach nie sięga.
                          • al-szamanka Re: Mieliśmy kiedyś durnia i kłamcę za premiera 18.09.21, 21:56
                            rena-ta49 napisała:

> Tusk, nie dość, że stracił poczucie humoru, to jeszcze łże jak bura suka i trze
                            > szczy jak zdarta płyta, w kółko jedno i to samo - jaki to ten PiS zły.
                            > Premierowi Morawieckiemu nawet do sznurowadeł w butach nie sięga.

A jaki katolicki znowu się zrobił.
                            • rena-ta49 Re: Mieliśmy kiedyś durnia i kłamcę za premiera 19.09.21, 07:55
                              Tiaaa...zakłamana szuja:
                              Tusk po powrocie z Brukseli do PL:
                              Krzyże nie powinny wisieć w szkołach i Sejmie

Tusk po 2 miesiącach w PL:
                              –Moja matka na chlebie rysowała krzyż
                              –Byłem ostatnio na chrzcinach
                              –Moja rodzina to katolicy
                              –Mamy poparcie księdza
                              –Nie chcemy piłować katolików

Wzruszajace,co nie?

• rena-ta49 Re: Mieliśmy kiedyś durnia i kłamcę za premiera 20.09.21, 09:14
                                https://pbs.twimg.com/media/E_kUHTqWUAED7Tt?format=jpg&name=small
                              • al-szamanka Re: Mieliśmy kiedyś durnia i kłamcę za premiera 20.09.21, 21:07
                                rena-ta49 napisała:

> Tiaaa...zakłamana szuja:
                                > Tusk po powrocie z Brukseli do PL:
                                > Krzyże nie powinny wisieć w szkołach i Sejmie
                                >
                                > Tusk po 2 miesiącach w PL:
                                > –Moja matka na chlebie rysowała krzyż
                                > –Byłem ostatnio na chrzcinach
                                > –Moja rodzina to katolicy
                                > –Mamy poparcie księdza
                                > –Nie chcemy piłować katolików

>
                                > Wzruszajace,co nie?

Taaaa, aż się popłakałam.
                                Myślę też, że Tusek sobie drugi ołtarzyk w mieszkaniu zmajstrował.... bo przecież jeden dla takiego katolika za mało..
                                • rena-ta49 Re: Mieliśmy kiedyś durnia i kłamcę za premiera 21.09.21, 06:48
                                  Tylko czekać ,a tvn nam te ołtarzyk zaprezentuje,a bolszewicy będą zdezorientowani co maja myśleć.
                                  • rena-ta49 Ta szuja pyta ile chleb kosztuje? 21.09.21, 20:41
                                    Zapomniał ryży uj , i bolszewicy,ze za ich rządów 800 tyś dzieci było niedożywionych ,a rodzice ten chleb kupowali na zeszyt!!Nawet taki ściek pisał ,że bieda ma twarz dziecka!!
                                    Dziś żadne dziecko nie musi chodzić głodne.
                                    Najbardziej przeraża bieda wśród dzieci. Nie ma chyba bardziej chwytającego za serce widoku, niż głodne dziecko, które marzy tylko o jakimkolwiek posiłku. Nie, nie o ciepłym raz dziennie, ale w ogóle. Okazuje się, że w Polskiej Rzeczpospolitej Katolickiego Narodu Polskiego dzieci, których tak domagają się kościelni hierarchowie- jak oni je kochają!- niemal 1,3 mln żyje w ubóstwie, a raczej dogorywa. To co piąte dziecko, które chodzi obok nas. Nie zje ciepłego posiłku, nie odrobi lekcji, bo gdzie? Nie zje warzywa bądź owoca i zapewne pożera wzrokiem tych, którzy wpieprzają to na okrągło. O ciuchach, dostępie do neta czy wyjechaniu na wakacje nie ma w ogóle co mówić. To jest Polska w XXI wieku, zielona wyspa na Morzu Ignorancji. To Dane UNICEF z połowy tego roku. Zostały oczywiście bez echa, bez większej refleksji, bez jakiejkolwiek próby wyjścia z tego impasu. Według danych zaprezentowanych przez UNICEF gorzej jest tylko w Bułgarii i Rumunii.
                                    natemat.pl/blogi/przemyslawprekiel/44945,bieda-ma-twarz-dziecka
                                    • al-szamanka Re: Ta szuja pyta ile chleb kosztuje? 21.09.21, 22:10
                                      Nie zapomniał, dobrze wie, ale przecież nie będzie przypominał czegoś, co o jego rządzeniu źle świadczy, lepiej pier*olić o cenach chleba.
                                      • m.maska Re: Ta szuja pyta ile chleb kosztuje? 22.09.21, 00:50
                                        Po powrocie Tuska na 100%, "prawdziwa prezydent" powiedziala, ze teraz jest mlodziez, ktora nie pamieta rzadow Tuska - no to teraz ma okazje poznac tego blagiera, niech mowi jak najwiecej, mlodziez to nie to samo co bezmyslne lemingi, sluchaja tych jego bzdetow i wytycznych z dnia na dzien zmieniajacych sie i moga sami wyrobic sobie zdanie.
                                        • rena-ta49 Re: Ta szuja pyta ile chleb kosztuje? 22.09.21, 07:21
                                          Następną konwencję PO Tusk zacznie od obmywania nóg swoim wiernym "apostołom"
                                          Znak krzyża na chlebie i osiem gwiazdek, to najbardziej cyniczny typek w polskiej polityce.
                                          • rena-ta49 Re: Ta szuja pyta ile chleb kosztuje? 24.09.21, 07:26
                                            Nie takie Teściowe złe jak nie którzy mowią ,starczy popatrzyć na PO i Tuskasmilesmile
                                          • al-szamanka Re: Ta szuja pyta ile chleb kosztuje? 24.09.21, 21:20
                                            rena-ta49 napisała:

> Następną konwencję PO Tusk zacznie od obmywania nóg swoim wiernym "apostołom"

> Znak krzyża na chlebie i osiem gwiazdek, to najbardziej cyniczny typek w polski
                                            > ej polityce.

Jeśli chodzi o niego to wszystko możliwe, zakała wstydu nie ma.
                                            • rena-ta49 No coś podobnego, Donek z udręką ? 26.09.21, 19:11
                                              W ramach ocieplenia wizerunku :
                                              https://pbs.twimg.com/media/FANTpvNXoAIMOYV?format=png&name=small
                                              ta fotka jest równie szczera jak ta z ołtarzykiem lub ze ślubem kościelnym tego zaprzańca!
                                              https://pbs.twimg.com/media/FANTkuVXoAEynlu?format=png&name=small
                                              Teściowa kazała przytulić, a pelikany z PO to łykną!
                                              • rena-ta49 Tusk-podnóżek Angeli-pierwszy zdrajca, 26.09.21, 20:32
                                                dla kasy i stanowiska uciekł z Polski !!
                                                https://pbs.twimg.com/media/E8KbLHaWYAg2VHv?format=jpg&name=small

Przylazł do Brukseli to uciekli Brytyjczycy! Brytyjczycy o Tusku ! to " wrzod " na dupie Europy," "Brudny szczur"
                                                "gangster" i tylko nasze lemingi zakochane w tym zaprzańcu!
                                                https://pbs.twimg.com/media/Dnn_rzAWsAEbmI_?format=jpg&name=small
                                                • al-szamanka Re: Tusk-podnóżek Angeli-pierwszy zdrajca, 26.09.21, 21:26
                                                  rena-ta49 napisała:

> Przylazł do Brukseli to uciekli Brytyjczycy! Brytyjczycy o Tusku ! to " wrzod "
                                                  > na dupie Europy," "Brudny szczur"

A jednak Brytyjczycy, to spostrzegawczy naród... big_grin
                                                  • rena-ta49 Re: Tusk-podnóżek Angeli-pierwszy zdrajca, 27.09.21, 09:36
                                                    al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                                                    >
                                                    > > Przylazł do Brukseli to uciekli Brytyjczycy! Brytyjczycy o Tusku ! to
                                                    > " wrzod "
                                                    > > na dupie Europy," "Brudny szczur"

>
                                                    >
                                                    > A jednak Brytyjczycy, to spostrzegawczy naród... big_grin
                                                    >
                                                    >
                                                    >

Pierwszy i najbardziej trafnie określający tego zaprzańca był Nigel Farage:

• al-szamanka Re: Tusk-podnóżek Angeli-pierwszy zdrajca, 27.09.21, 22:09
                                                    rena-ta49 napisała:

> al-szamanka napisała:
                                                    >
                                                    > > rena-ta49 napisała:
                                                    > >
                                                    > > > Przylazł do Brukseli to uciekli Brytyjczycy! Brytyjczycy o Tusku !
                                                    > to
                                                    > > " wrzod "
                                                    > > > na dupie Europy," "Brudny szczur"

> >
                                                    > >
                                                    > > A jednak Brytyjczycy, to spostrzegawczy naród... big_grin
                                                    > >
                                                    > >
                                                    > >
                                                    >
                                                    > Pierwszy i najbardziej trafnie określający tego zaprzańca był Nigel Farage:
                                                    >

W tej przemowie Nigela nie ma ani jednego nieprawdziwego słowa... o wszystkim i o każdym łącznie z Tuskiem.
                                              • al-szamanka Re: No coś podobnego, Donek z udręką ? 26.09.21, 21:22
                                                Obrzydzenie bierze na widok takiego morza hipokryzji.
                                                • m.maska Re: No coś podobnego, Donek z udręką ? 27.09.21, 15:03
                                                  I co on teraz pocznie bez Angeli?
                                                  • rena-ta49 Re: No coś podobnego, Donek z udręką ? 27.09.21, 21:12
                                                    Ja podejrzewam,że on liczy na to ,że Putin zaproponuje Angeli jakieś stanowisko w Gazpromie,albo czymś podobnym i ona zabierze ze sobą swego kundelka.Ten wierny piesek znów porzuci platfusów i za Angelą podąży.
                                                  • al-szamanka Re: No coś podobnego, Donek z udręką ? 27.09.21, 22:11
                                                    rena-ta49 napisała:

> Ja podejrzewam,że on liczy na to ,że Putin zaproponuje Angeli jakieś stanowisko
                                                    > w Gazpromie,albo czymś podobnym i ona zabierze ze sobą swego kundelka.Ten wier
                                                    > ny piesek znów porzuci platfusów i za Angelą podąży.

Ha, oby tak się stało, byle w Polsce nie bruździł.
                                                  • rena-ta49 Ryża kreatura zapomniała sie przelogować? 30.09.21, 15:30
                                                    Czyżby był adminem Soku z Buraka? Powiedzieć dno, to za mało. To już jest poniżej poziomu mułu.
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FAhxMn0XIAozqaI?format=jpg&name=small
                                                  • al-szamanka Re: Ryża kreatura zapomniała sie przelogować? 30.09.21, 21:41
                                                    rena-ta49 napisała:

> Czyżby był adminem Soku z Buraka? Powiedzieć dno, to za mało. To już jest poniż
                                                    > ej poziomu mułu.
                                                    > https://pbs.twimg.com/media/FAhxMn0XIAozqaI?format=jpg&name=small

Na to wygląda, w końcu nie od dzisiaj wiadomo, że jest motorem tej dziczy fejkniusowej.
                                                  • rena-ta49 Jemu nadal wydaje się, że jest premierem 03.10.21, 08:42
                                                    dorzeczy.pl/kraj/206563/posel-po-szczerze-o-tusku-padly-zaskakujace-slowa.html
                                                  • rena-ta49 Re: Ryża kreatura zapomniała sie przelogować? 03.10.21, 08:46
                                                    al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                                                    >
                                                    > > Czyżby był adminem Soku z Buraka? Powiedzieć dno, to za mało. To j
                                                    > uż jest poniż
                                                    > > ej poziomu mułu.
                                                    > > [img]https://pbs.twimg.com/media/FAhxMn0XIAozqaI?format=jpg&name=small[/i
                                                    > mg]
                                                    >
                                                    >
                                                    >
                                                    > Na to wygląda, w końcu nie od dzisiaj wiadomo, że jest motorem tej dziczy fejkn
                                                    > iusowej.

Tusk to pospolity troll,mały szczekający piesek.
                                                  • rena-ta49 Tusk wzywa!! 08.10.21, 20:03
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FBJ7eQ6XoAAXJry?format=jpg&name=900x900
                                                  • al-szamanka Re: Tusk wzywa!! 08.10.21, 21:49
                                                    rena-ta49 napisała:

> https://pbs.twimg.com/media/FBJ7eQ6XoAAXJry?format=jpg&name=900x900

Oj, gdyby to była prawda, to pół Polski by się zleciało.
                                                    Ale dziad chce "europejską Polskę ratować"... ciekaw ile mu Niemcy tym razem zapłacili.
                                                  • rena-ta49 Re: Tusk wzywa!! 11.10.21, 15:28
                                                    Teraz rozumiem skąd te rozbiegane wilcze ślepia Ryżego folksdojcza.Niemiecki pachołek.
                                                    Tusk na, zwołanej przez siebie, demonstracji swoich zwolenników otoczony ochroną, ale to Kaczyński boi się pbs.twimg.com/media/FBaaBLEWYAInXUD?format=jpg&name=small" border="0" alt="ludzi.pbs.twimg.com/media/FBaaBLEWYAInXUD?format=jpg&name=small">
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FBXJhnuWUA0f2Nv?format=jpg&name=small
                                                  • rena-ta49 Re: Tusk wzywa!! 11.10.21, 15:37
                                                    al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                                                    >
                                                    > > [img]https://pbs.twimg.com/media/FBJ7eQ6XoAAXJry?format=jpg&name=900x900[
                                                    > /img]
                                                    >
                                                    > Oj, gdyby to była prawda, to pół Polski by się zleciało.
                                                    > Ale dziad chce "europejską Polskę ratować"... ciekaw ile mu Niemcy tym razem za
                                                    > płacili.
                                                    >

A Owsiak wypromował ryżego w brukselskim sraczu:
                                                    twitter.com/MarzenaPaczuska/status/1447283322930012164
                                                    Tusk natychmiast powinien mieć postawione zarzuty za podżeganie społeczeństwa do buntu!!
                                                  • m.maska Re: Tusk wzywa!! 11.10.21, 18:00
                                                    Ale ciekawe co z nim Niemcy zrobia, kiedy rozpoznaja, ze to kolejna klapa...
                                                  • al-szamanka Re: Tusk wzywa!! 11.10.21, 21:39
                                                    m.maska napisała:

> Ale ciekawe co z nim Niemcy zrobia, kiedy rozpoznaja, ze to kolejna klapa...
                                                    >

Będą jeszcze ryzykować... bo na kogo mają postawić? Na Biedronia?
                                                  • rena-ta49 Re: Tusk wzywa!! 12.10.21, 06:13
                                                    Jeśli w Brukseli będą przeważali lewacy,to postawienie na Biedronia,albo Spurek bardzo jest możliwe.
                                                  • rena-ta49 Ale żeby DER ONET tak do Trzaskowskiego? 13.10.21, 14:43
                                                    Macie lewacy te 100tyś:
                                                    twitter.com/matt_magdziarz/status/1448253726003802113
                                                  • rena-ta49 Re: Tusk wzywa!! 12.10.21, 06:04
                                                    m.maska napisała:

> Ale ciekawe co z nim Niemcy zrobia, kiedy rozpoznaja, ze to kolejna klapa...
                                                    >

Może znów jakaś fucha szatniarza dla Merkel?
                                                    Ten moment, gdy wołasz Tuska na scenę, by mu powiedzieć, jak było w sraczu w Brukseli:
                                                    twitter.com/copone1dak/status/1447267016839254020
                                                    I tak oto do brukselskiego dorobku, oprócz fuchy szatniarza, Tusk może sobie dopisać jeszcze 7 lat srania w ciasnym kiblu.
                                                  • rena-ta49 Re: Tusk wzywa!! 14.10.21, 08:11
                                                    Czerwone pory Owsiaka zrobiły Tuskowi kolo dupy ,a tak miało być dobrze.
                                                  • rena-ta49 Re: Tusk wzywa!! 07.11.21, 07:44
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FDggvDhXEAMBKq2?format=jpg&name=small
                                                  • rena-ta49 Re: Tusk wzywa!! 07.11.21, 07:52
                                                    rena-ta49 napisała:

> https://pbs.twimg.com/media/FDggvDhXEAMBKq2?format=jpg&name=small

Dziewczyna nie żyje, a ci strzelają sobie selfiaczki, żeby się polansować Degrengolada.
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FDhOzY5WQAY3uuB?format=jpg&name=900x900
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FDiEPLKWQAEMhr6?format=jpg&name=small
                                                  • rena-ta49 Re: Tusk wzywa!! 07.11.21, 08:46
                                                    rena-ta49 napisała:

> rena-ta49 napisała:
                                                    >
                                                    > > [img]https://pbs.twimg.com/media/FDggvDhXEAMBKq2?format=jpg&name=small[/i
                                                    > mg]
                                                    >
                                                    > Dziewczyna nie żyje, a ci strzelają sobie selfiaczki, żeby się polansować Degre
                                                    > ngolada.
                                                    twitter.com/starczyk/status/1457001129989001226
                                                    > https://pbs.twimg.com/media/FDhOzY5WQAY3uuB?format=jpg&name=900x900
                                                    > https://pbs.twimg.com/media/FDiEPLKWQAEMhr6?format=jpg&name=small
                                                  • rena-ta49 a dyrektorem i lekarzem prowadzacym 07.11.21, 19:49
                                                    a dyrektorem i lekarzem prowadzacym piorunek blyskawiczny...
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FDmZg-CX0Ao5UFD?format=jpg&name=small
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FDmZg-AWUAUnTu0?format=jpg&name=360x360
                                                    twitter.com/LekichC/status/1457364818420240387
                                                  • rena-ta49 Re: a dyrektorem i lekarzem prowadzacym 08.11.21, 07:26
                                                    Dyrektor szpitala w Pszczynie stary kodziarz z piorunami, który prywatnie prowadził ciążę pacjentki, nie odbierał jej telefonów, olał ją, zmarła. Później rozkręca aferę w kierunku wyroku TK.
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FDn-z8wWYAIWwH-?format=jpg&name=medium
                                                    Prywatna pacjentka szefa!!! Dlatego lekarze nic nie robili,nie zdecydowali sie na aborcję?

a tu opinia o tym konowale:
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FDn-z8tXEAIffTG?format=jpg&name=small
                                                  • rena-ta49 Re: a dyrektorem i lekarzem prowadzacym 08.11.21, 07:28
                                                    A ryża łajza chce na tym tragicznym przypadku zbić kapitał polityczny!!
                                                  • rena-ta49 Re: a dyrektorem i lekarzem prowadzacym 08.11.21, 07:34
                                                    rena-ta49 napisała:

> A ryża łajza chce na tym tragicznym przypadku zbić kapitał polityczny!!

Kobieta zmarła we wrześniu,ale hieny lubią paść się padliną!!
                                                    Zrobią wszystko by PiS odsunąć od władzy,polityczna gra śmiercią hien cmentarnych!
                                                  • rena-ta49 Re: a dyrektorem i lekarzem prowadzacym 08.11.21, 07:42
                                                    Wygląda na to, że TVN nieświadomie wpuściła Króla Europy na minę. Okazuje się, że w Pszczynie jest Starosta z PO a ginekolog prowadzący i jednocześnie dyrektor szpitala, to tęczowy KODziarz. Tylko patrzeć, jak w Faktach TVN Tusk powie, że "ja tej Pani ginekologa nie wybierałem"
                                                    twitter.com/3razyTAK/status/1457580899596312578
                                                  • rena-ta49 Konia kują, żaba podstawia nogę 11.11.21, 08:52
                                                    "Mąż stanu" Tusk napisał list otwarty do Przywódców państw UE?
                                                    A kto mu go podyktował? Putin czy Merkel?To po to jeździł do Niemiec?
                                                    dlaczego nie napisał takiego listu wcześniej?
                                                    Dopiero gdy coraz głośniej w UE wybrzmiewają głosy o konieczności powstrzymania białoruskiej agresji.
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FD2mhLPX0AkDwin?format=jpg&name=900x900
                                                  • rena-ta49 Re: Konia kują, żaba podstawia nogę 12.11.21, 12:50
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FD8EfmTWQAAAvmO?format=jpg&name=small
                                                  • al-szamanka Re: Konia kują, żaba podstawia nogę 12.11.21, 21:02
                                                    rena-ta49 napisała:

> https://pbs.twimg.com/media/FD8EfmTWQAAAvmO?format=jpg&name=small

Miejmy nadzieję, że coraz więcej Polaków go nie będzie chciało.
                                                  • rena-ta49 Ciekawe co orzeknie TSUE? 20.11.21, 17:04
                                                    Ryży stracił prawo jazdy na 3 m-ce
                                                    Interia, pędził 107 km/h w terenie zabudowanym w Wiśniewie obok Mławy.
                                                    wydarzenia.interia.pl/kraj/news-donald-tusk-jechal-107-km-h-w-terenie-zabudowanym-zabrano-mu,nId,5657479
                                                  • rena-ta49 TSUE immunitet ryżemu zasądzi! 20.11.21, 17:09
                                                    bidok immunitetu nie ma. W terenie zabudowanym jechał 107 km/h.
                                                    Wyobraźmy sobie, że na jezdnię wyszłoby dziecko...
                                                  • al-szamanka Re: TSUE immunitet ryżemu zasądzi! 20.11.21, 18:47
                                                    rena-ta49 napisała:

> bidok immunitetu nie ma. W terenie zabudowanym jechał 107 km/h.
                                                    > Wyobraźmy sobie, że na jezdnię wyszłoby dziecko...

Oczywiście dziecko byłoby winne.... i perfidne, bo specjalnie wyszłoby na jezdnię, aby go dodatkowo udręczyć!
                                                  • al-szamanka Re: Ciekawe co orzeknie TSUE? 20.11.21, 18:49
                                                    rena-ta49 napisała:

> Ryży stracił prawo jazdy na 3 m-ce
                                                    > Interia, pędził 107 km/h w terenie zabudowanym w Wiśniewie obok Mławy.

Widać po tym gdzie ma przepisy, prawo i Polaków.
                                                    Ciekawe jak lemingi będą go bronic.
                                                  • rena-ta49 Re: Ciekawe co orzeknie TSUE? 20.11.21, 19:25
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FEp-oR3XoAIPth-?format=jpg&name=small
                                                  • rena-ta49 Re: Ciekawe co orzeknie TSUE? 20.11.21, 19:26
                                                    al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                                                    >
                                                    > > Ryży stracił prawo jazdy na 3 m-ce
                                                    > > Interia, pędził 107 km/h w terenie zabudowanym w Wiśniewie obok Mławy.
                                                    >
                                                    > Widać po tym gdzie ma przepisy, prawo i Polaków.
                                                    > Ciekawe jak lemingi będą go bronic.
                                                    >
                                                    >
                                                    Lemingi nawet z Tuskowego frajera zrobią bohatera!
                                                  • al-szamanka Re: Wywiad Tuska dla WP to była porażka!! 20.11.21, 21:11
                                                    rena-ta49 napisała:

>
                                                    > Bez przygotowanych pytań i odpowiedzi Tusk jest zagubiony jak Kopacz na dywani
                                                    > e u Merkel!
                                                    > Następny to będzie wywiad rzeka, poprowadzony przez Kasię Kolendę - Zaleską.
                                                    > Zobaczycie jak się prowadzi wywiady z profesorami!

Ufff, ale sie zmeczylam, sluchajac tego belkotu.
                                                  • rena-ta49 Re: Wywiad Tuska dla WP to była porażka!! 21.11.21, 07:41
                                                    Pan für Deutschland jest cienki jak makaron nitki! Miota się ,nie może się odnaleźć .Wystarczyło posadzić przed Tuskiem dziennikarza, który nie bał się zadawać konkretnych pytań.
                                                  • rena-ta49 Taki zamordyzm Donek wprowadził, 21.11.21, 07:58
                                                    ale to Kaczyński jest dyktatorem a PIS partią wodzowską.
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FErQrUAX0AEXM5V?format=png&name=small
                                                  • rena-ta49 Re: Taki zamordyzm Donek wprowadził, 21.11.21, 08:10
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FEpyhpOWYAACjo7?format=jpg&name=small
                                                  • al-szamanka Re: Taki zamordyzm Donek wprowadził, 21.11.21, 19:30
                                                    rena-ta49 napisała:

> ale to Kaczyński jest dyktatorem a PIS partią wodzowską.
                                                    > https://pbs.twimg.com/media/FErQrUAX0AEXM5V?format=png&name=small

Muszą ustalić jedną linię tłumaczenia kretyna big_grin
                                                  • rena-ta49 Re: Taki zamordyzm Donek wprowadził, 24.11.21, 20:35
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FE-3blqXwAMfpLC?format=jpg&name=small
                                                  • al-szamanka Re: Taki zamordyzm Donek wprowadził, 24.11.21, 21:52
                                                    rena-ta49 napisała:

> https://pbs.twimg.com/media/FE-3blqXwAMfpLC?format=jpg&name=small

Nie dosc, ze mu PiS prawko odebral, to jeszcze z torbami puscil big_grin
                                                  • al-szamanka Re: Wywiad Tuska dla WP to była porażka!! 21.11.21, 19:28
                                                    rena-ta49 napisała:

> Pan für Deutschland jest cienki jak makaron nitki! Miota się ,nie może się odn
                                                    > aleźć .Wystarczyło posadzić przed Tuskiem dziennikarza, który nie bał się zadaw
                                                    > ać konkretnych pytań.

No i dziennikarz obnażył całą tuskową maluczkość. Aż miło było patrzeć jak się wił.
                                                  • rena-ta49 Ryża łajza zapoznał się z wynikami kontroli 03.12.21, 18:29
                                                    w pszczyńskim szpitalu,którym zarządza gościu z PO i razem z bolszewikami milczy n/t potwierdzonych nieprawidłowościach i karach dla szpitala!!
                                                    www.pap.pl/aktualnosci/news,1015649,jest-wynik-kontroli-w-szpitalu-powiatowym-w-pszczynie-potwierdzono-liczne
                                                  • al-szamanka Re: Ryża łajza zapoznał się z wynikami kontroli 04.12.21, 16:53
                                                    rena-ta49 napisała:

> w pszczyńskim szpitalu,którym zarządza gościu z PO i razem z bolszewikami milcz
                                                    > y n/t potwierdzonych nieprawidłowościach i karach dla szpitala!!
                                                    > www.pap.pl/aktualnosci/news,1015649,jest-wynik-kontroli-w-szpitalu-powiatowym-w-pszczynie-potwierdzono-liczne

Wszedzie am, gdzie rzadzi PO jest syf. A moze tak pojsc ich metodami i obwolac tego zarzadzajacego morderca?
                                                  • rena-ta49 Re: Ryża łajza zapoznał się z wynikami kontroli 07.12.21, 21:50
                                                    al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                                                    >
                                                    > > w pszczyńskim szpitalu,którym zarządza gościu z PO i razem z bolszewikami
                                                    > milcz
                                                    > > y n/t potwierdzonych nieprawidłowościach i karach dla szpitala!!
                                                    > > www.pap.pl/aktualnosci/news,1015649,jest-wynik-kontroli-w-szpitalu-powiatowym-w-pszczynie-potwierdzono-liczne
                                                    >
                                                    > Wszedzie am, gdzie rzadzi PO jest syf. A moze tak pojsc ich metodami i obwolac
                                                    > tego zarzadzajacego morderca?
                                                    >
                                                    >

Nie można się zniżać do poziomu tej swoloczy.
                                                  • rena-ta49 Re: Ryża łajza zapoznał się z wynikami kontroli 07.12.21, 22:04
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FGBOjEvXIAUnyZa?format=jpg&name=small
                                                    Tusk wie, że Rosjanie mają pełną wiedzą od kogo, za co i ile wziął i wie, że Kaczyński też to wie i nie ma wyjścia - musi oskarżyć Kaczyńskiego o bycie takim samym putinowcem!
                                                  • rena-ta49 Volksdojcz na hulajnodze też łamie przepisy 08.12.21, 14:22
                                                    Przesiadł się na elektryczną hulajnogę. Ten pojazd nie wymaga posiadania prawa jazdy, ale osoby poruszające się hulajnogami też muszą przestrzegać przepisów kodeksu drogowego. Pokonuje przejście dla pieszych na hulajnodze.
                                                    dorzeczy.pl/kraj/236299/donald-tusk-bez-prawa-jazdy-lamie-kolejne-przepisy.html
                                                  • al-szamanka Re: Volksdojcz na hulajnodze też łamie przepisy 08.12.21, 21:48
                                                    rena-ta49 napisała:

> Przesiadł się na elektryczną hulajnogę. Ten pojazd nie wymaga posiadania prawa
                                                    > jazdy, ale osoby poruszające się hulajnogami też muszą przestrzegać przepisów k
                                                    > odeksu drogowego. Pokonuje przejście dla pieszych na hulajnodze.
                                                    > dorzeczy.pl/kraj/236299/donald-tusk-bez-prawa-jazdy-lamie-kolejne-przepisy.html

On chyba jest przekonany, ze jemu wszystko mozna. Nie moge patrzec na oblesniaka!
                                                  • rena-ta49 Re: Volksdojcz na hulajnodze też łamie przepisy 09.12.21, 06:58
                                                    I to,to było premierem Polski.Niczym już nas nie zaskoczy ,chyba że kolędami w masce z piorunem.
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FGHoRvFXoAQfQl7?format=png&name=small
                                                  • al-szamanka Re: Volksdojcz na hulajnodze też łamie przepisy 09.12.21, 09:34
                                                    No tak - msciwy, kanalia... ci przynajmniej raz powiedzieli prawde, ale i tak sa po jego stronie.
                                                  • rena-ta49 Re: Volksdojcz na hulajnodze też łamie przepisy 09.12.21, 18:35
                                                    al-szamanka napisała:

> No tak - msciwy, kanalia... ci przynajmniej raz powiedzieli prawde, ale i tak s
                                                    > a po jego stronie.
                                                    >

Od kiedy francuski dziennik Liberation ujawnił zmowę pomiędzy kierownictwem TSUE, KE i EPL i nic. Ryży milczy, czeka na wytyczne od tesciowej.
                                                  • rena-ta49 Ten łajdak, kanalia i volksdeutsch podżega 20.12.21, 08:31
                                                    do zabójstwa Prezydenta! !Cybów nie brakuje!
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FHAG-tKXIAIQtIc?format=jpg&name=small

• al-szamanka Re: Ten łajdak, kanalia i volksdeutsch podżega 20.12.21, 09:43
                                                    rena-ta49 napisała:

> do zabójstwa Prezydenta! !Cybów nie brakuje!
                                                    > https://pbs.twimg.com/media/FHAG-tKXIAIQtIc?format=jpg&name=small
                                                    >

Jaka dedykacja taki stan psychiczny... to kryminalista!
                                                  • rena-ta49 Re: Ten łajdak, kanalia i volksdeutsch podżega 20.12.21, 14:12
                                                    Jednego prezydenta już szwabski kundel z Szogunem załatwił, teraz łajza szwabska próbuje zastraszyć drugiego!
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FHDU8O_X0AQpYuW?format=jpg&name=small
                                                    Wyobrażacie sobie słowa „sznur i gałąź” z ust polityka PiS.u w stronę polityka opozycji?

• rena-ta49 Re: Ten łajdak, kanalia i volksdeutsch podżega 20.12.21, 14:15
                                                    al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                                                    >
                                                    > > do zabójstwa Prezydenta! !Cybów nie brakuje!
                                                    > > [img]https://pbs.twimg.com/media/FHAG-tKXIAIQtIc?format=jpg&name=small[/i
                                                    > mg]
                                                    > >
                                                    >
                                                    > Jaka dedykacja taki stan psychiczny... to kryminalista!
                                                    >
                                                    >

Tym łajdakiem,który który nawołuje do zamordowania Prezydenta powinna sie zainteresować się prokuratura!!
                                                  • rena-ta49 Re: Ten łajdak, kanalia i volksdeutsch podżega 29.12.21, 19:41
                                                    Dziennikarz TVP Info: Jak wyglądała inwigilacja dziennikarzy za pana rządów?
                                                    Tusk: W tym pytaniu zawarta jest teza. Dziennikarze za moich rządów nie byli inwigilowani.

Aha…
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FHszYhgWQAYG5xk?format=jpg&name=small
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FHwg0O8X0AEg_KB?format=jpg&name=small

Za Tuska żadnego Pegasusa nie trzeba było,bo Tuska załatwiło dwóch kelnerów i ta szuja uciekła do Brukseli!!
                                                  • al-szamanka Re: Ten łajdak, kanalia i volksdeutsch podżega 29.12.21, 20:26
                                                    Jaka to jest niesamowita kanalia tak kłamać w żywe oczy. Pewnie wychodzi z założenia, że jemu należy wierzyć we wszystko, co powie - w kazde kłamstwo i każdą bzdurę... bo to on.
                                                  • rena-ta49 Re: Ten łajdak, kanalia i volksdeutsch podżega 29.12.21, 21:30
                                                    al-szamanka napisała:

> Jaka to jest niesamowita kanalia tak kłamać w żywe oczy. Pewnie wychodzi z zało
                                                    > żenia, że jemu należy wierzyć we wszystko, co powie - w kazde kłamstwo i każdą
                                                    > bzdurę... bo to on.
                                                    >

Ten zaprzaniec liczy na słabą pamieć ludzi. Lemingi ,owszem już zapomnieli tej kanalii wszystkie zaprzaństwa!
                                                    "Szczerość "Tuska wyceniono na 9.62 zł. Zaraz będzie po złotówce,jak rolka papieru toaletowego!
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FHzThMFWQAg7Uhc?format=jpg&name=small
                                                  • rena-ta49 Re: Ten łajdak, kanalia i volksdeutsch podżega 30.12.21, 10:32
                                                    Menel Tusk może jedynie podawać płaszcze.
                                                  • m.maska Re: Ten łajdak, kanalia i volksdeutsch podżega 30.12.21, 12:44
                                                    Wyobrazacie sobie jakie ten czlowiek poza kamerami ciska gromy na swiat i ludzi? Widac z jakim trudem panuje nad soba jeszcze przed kamerami.
                                                  • m.maska Re: Ten łajdak, kanalia i volksdeutsch podżega 30.12.21, 12:48
                                                    Wlasnie tak: https://abload.de/img/270311879_46481945186qcjd9.jpg
                                                  • al-szamanka Re: Ten łajdak, kanalia i volksdeutsch podżega 30.12.21, 21:29
                                                    m.maska napisała:

> Wlasnie tak: https://abload.de/img/270311879_46481945186qcjd9.jpg
                                                    >

Oj, też nim gardzę - na nic innego nie zasługuję.
                                                  • rena-ta49 Re: Ten łajdak, kanalia i volksdeutsch podżega 03.01.22, 09:28
                                                    al-szamanka napisała:

> m.maska napisała:
                                                    >
                                                    > > Wlasnie tak: [img]https://abload.de/img/270311879_46481945186qcjd9.jpg[
                                                    > /img]
                                                    > >
                                                    >
                                                    > Oj, też nim gardzę - na nic innego nie zasługuję.
                                                    >
                                                    >

Partia oszustów i złodziei narzeka na wysokie ceny. Bezczelna i podła jest ta mafia. Gardzę nimi a szczególnie łajdakiem Tuskiem. Jego zasób 1000 słów obejmuje 999 to PIS, PIS,Kaczyński ,Kaczyńskiego ,PiS-u.......
                                                  • rena-ta49 Co ma do zaproponowania? 60 razy PiS, 03.01.22, 20:39
                                                    Kaczyński,Morawiecki w jednej konferencji.W minutę 50 sekund, kurczę dobry jest :
                                                    twitter.com/StrefaStarcia/status/1477775223453855744
                                                  • al-szamanka Re: Co ma do zaproponowania? 60 razy PiS, 03.01.22, 21:09
                                                    rena-ta49 napisała:

> Kaczyński,Morawiecki w jednej konferencji.W minutę 50 sekund, kurczę dobry jest
                                                    > :
                                                    > twitter.com/StrefaStarcia/status/1477775223453855744

Bardzo mu sie do sepleniacego jezyka PiS przyczepilbig_grin
      • rena-ta49 Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 24.11.23, 18:40
        Dla Donka 13 grudnia to święto słońca i światła.
        https://pbs.twimg.com/media/F_pg3PdXMAA6NOI?format=png&name=small
        Taki żulik osiedlowy chce być premierem,myśli ,że jego żarty z tak ważnej dla Polaków daty są śmieszne!!

A dla mnie mordowanie antykomunistow stan wojenny !!
        Kopalnie; Wujek i Piast, też pamiętają o tej dacie. Tylko nie świętują.
      • rena-ta49 Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 24.11.23, 18:40
        Dla Donka 13 grudnia to święto słońca i światła.
        https://pbs.twimg.com/media/F_pg3PdXMAA6NOI?format=png&name=small
        Taki żulik osiedlowy chce być premierem,myśli ,że jego żarty z tak ważnej dla Polaków daty są śmieszne!!

A dla mnie mordowanie antykomunistow stan wojenny !!
        Kopalnie; Wujek i Piast, też pamiętają o tej dacie. Tylko nie świętują.
        • al-szamanka Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 24.11.23, 19:25
          rena-ta49 napisała:

> Dla Donka 13 grudnia to święto słońca i światła.
          > https://pbs.twimg.com/media/F_pg3PdXMAA6NOI?format=png&name=small
          > Taki żulik osiedlowy chce być premierem,myśli ,że jego żarty z tak ważnej dla P
          > olaków daty są śmieszne!!
          >
          > A dla mnie mordowanie antykomunistow stan wojenny !!
          > Kopalnie; Wujek i Piast, też pamiętają o tej dacie. Tylko nie świętują.

Ze jest najbardziej zeszmacona szmata ze wszystkich szmat, to wiemy, ale teraz dochodzi jeszcze kompletne pomieszanie zmyslow - ten osiol nawet nie pomyslal ile ta wypowiedzia zranil polskich serc.
          • al-szamanka Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 24.11.23, 19:27
            Zreszta, co mu tam polskie serca - dla niemcow zawsze byly niczym.
            • rena-ta49 Re: Pozwólcie mówić krętaczowi,nie przerywajcie 25.11.23, 17:37
              https://pbs.twimg.com/media/F_txjeiXsAAv6xo?format=jpg&name=small
              • al-szamanka Re: Pozwólcie mówić krętaczowi,nie przerywajcie 25.11.23, 19:54
                rena-ta49 napisała:

> https://pbs.twimg.com/media/F_txjeiXsAAv6xo?format=jpg&name=small

Jak tak dalej pojdzie, to moze opozycja zacznie sie sypac... oby!
    • m.maska Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 31.12.21, 18:44
      Czytajcie Donalda Tuska ze zrozumieniem. Szczerze polecam. Przekonacie się, jaki to bezczelny cynik i „bajerant”

Ze zdumieniem odnotowuję, że nie toczy się żadna znacząca debata po wydaniu książki Donalda Tuska i Anne Applebaum „Wybór”. Czyżby coś poszło nie tak?

Zacznijmy od podstaw, ja tę książkę przeczytałem. Swoje wrażenia opisuję w najnowszym tygodniku „Sieci”. Jest tam nieco więcej fragmentów, na które zwróciłem uwagę.

Plan był taki, że Donald Tusk w książce „Wybór” w końcu zmierzy się z bagażem przeszłości, który w zasadzie wyeliminował go ze startu w wyścigu do prezydenckiego fotela. Nie jest to jednak uczciwa rozmowa o stawianych mu zarzutach, raczej próba napisania na nowo historii, w których odegrał negatywną rolę

— piszę we wstępie do artykułu, który serdecznie polecam.

Rzeczywiście, to tylko pozór otwartości, szczerości (sic!) i gotowości, by stanąć naprzeciwko całej przeszłości, która Tuska bardzo goni. To zapis 12 rozmów byłego premiera z dziennikarką Anne Applebaum, są w nich fragmenty, które musiałem przeczytać po dwa razy. Tak szokujące jest tuskowe „bajeranctwo” i odwracanie wektorów. Skoro nadarzyła się okazja, były polski premier opowiada zupełnie na nowo o sprawach, w których się skompromitował.

Pytanie, dla kogo jest ta książka? W mediach społecznościowych pojawiły się tylko fragmenty, tuż przed premierą, które wybrali autorzy. To oni zadecydowali, że mamy rozmawiać o Putinie i o tym, że Tusk w zasadzie nigdy go nie cenił. Wygodne, prawda?

Zaskoczony jestem tym, że chyba jednak niewiele osób sięgnęło po całość lektury, bo szeroko poniósłby się szum, że to najmniej interesujący fragment. Dlatego zachęcam, czytajcie Tuska w całości i ze zrozumieniem. Przekonacie się, jaki to cynik i - że użyję modnego ostatnio słowa - „bajerant”. Tak, uważam, że porównanie byłego polskiego premiera do trenera Paulo Sousy, który zwiał z Polski mimo, że jeszcze niedawno zapewniał o lojalności, jest jak najbardziej na miejscu.

CZYTAJ TAKŻE: O dezercję trenera Sousy pytajcie Tuska. Na piłce nożnej i zwiewaniu z Polski zna się jak mało kto

Tusk korzystając z tego, że rzeczywistość zasuwa bardzo szybko, a o przedwczorajszych sprawach mówimy, że to wydarzyło się dawno temu, wciska czytelnikowi sugestie obrzydliwe. Do całości mojego podsumowania odsyłam jeszcze raz do tygodnika „Sieci”, tutaj poruszę tylko jeden wątek - katastrofy smoleńskiej. A dokładniej pierwszych godzin po niej.

Z nowej wersji historii zapisanej w książce dowiadujemy się więc o jakichś konsultacjach z prawnikami, choć jest jasne, że takich nie było, że w pierwszym sztabie uczestniczyli tylko najbliżsi współpracownicy i PR-owcy. Właśnie brak prawników spowodował, że de facto oddaliśmy dochodzenie Rosjanom na mocy konwencji chicagowskiej. A jednak Tusk brnie w skrajnie inną opowieść: „To kolejne kłamstwo smoleńskie! Każdy, kto sugeruje, że istniała szansa, by negocjować tę kwestię, działać na podstawie jakichś innych umów, po prostu nie wie, o czym mówi! Każda próba innego rozwiązania oznaczałaby najzwyczajniej w świecie oddanie Rosji pełnej inicjatywy w śledztwie”.

Szokujące są też dalsze słowa Tuska: „(…) istotna była już czysto polityczna kalkulacja Jarosława Kaczyńskiego i jego otoczenia. (…) Nie wykluczam, że motywem tych działań była po prostu samoobrona i mniej lub bardziej uzasadnione poczucie współodpowiedzialności za tę tragedię. (…) ewidentny był lęk Jarosława Kaczyńskiego, że powstanie dosyć zresztą oczywista interpretacja, w której to on ponosi odpowiedzialność za katastrofę”.

Powtórzę. To cynik i bajerant. Oby dotarło to do nas wcześniej, a nie po czasie, gdy już będziemy gryźli się ze świadomością, że bezczelnie nas wykiwał.
      Autor:
      Marcin Wikło
      • rena-ta49 Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 03.01.22, 09:08
        Bardzo dobra recenzja wypocin Anne Applebaum i Tuska.
        Ja ze zdumieniem stwierdzam,że te "Wielkie Dzieła" NIE są czytane w TVN-ie na dobranoc.
        Przecież kłamstwa to jego credo.

• a74-7 Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 02.01.22, 12:23
      https://static2.ftpn.pl/imgcache/1200x600/w/uploads/cropit/16410246266fc2e706a569bb421d558af99af8a44997278721675b38952801faae59cc8125.jpg
      • rena-ta49 Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 03.01.22, 09:09
        a74-7 napisał:

> https://static2.ftpn.pl/imgcache/1200x600/w/uploads/cropit/16410246266fc2
> e706a569bb421d558af99af8a44997278721675b38952801faae59cc8125.jpg

https://www.beruska8.cz/smajlici/smajlici2/70.gif
      • al-szamanka Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 03.01.22, 21:13
        a74-7 napisał:

> https://static2.ftpn.pl/imgcache/1200x600/w/uploads/cropit/16410246266fc2
e706a569bb421d558af99af8a44997278721675b38952801faae59cc8125.jpg

Za 20 lat, to podczas dawania takich obietnic bedzie jeszcze wymachiwal laską
        • m.maska Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 03.01.22, 21:18
          Najlepszy niemiecki komik XX wieku powiedzial:

https://abload.de/img/vollbildaufzeichnung0blky1.jpg

tlum: "w czasach kryzysu inteligentni szukaja rozwiazan, idioci szukaja winnych"...

Panie Tusk, jestes pan idiotą?
          • rena-ta49 Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 04.01.22, 15:15
            To jest zwykły głąb !! Papla co mu ślina na język przyniesie,macha łapami i myśli że wszyscy tego słuchają i w to wierzą.
            • al-szamanka Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 04.01.22, 15:28
              rena-ta49 napisała:

> To jest zwykły głąb !! Papla co mu ślina na język przyniesie,macha łapami i my
              > śli że wszyscy tego słuchają i w to wierzą.

A przy tym toczy tymi ślepiami jak wściekły wygłodniały wilk.
              • rena-ta49 Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 04.01.22, 21:03
                al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                >
                > > To jest zwykły głąb !! Papla co mu ślina na język przyniesie,macha łapami
                > i my
                > > śli że wszyscy tego słuchają i w to wierzą.
                >
                >
                >
                > A przy tym toczy tymi ślepiami jak wściekły wygłodniały wilk.
                >

Hieny cmentarne:
                https://pbs.twimg.com/media/FISCHknWQAMl-Wq?format=jpg&name=360x360
              • m.maska Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 04.01.22, 21:33
                al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                >
                > > To jest zwykły głąb !! Papla co mu ślina na język przyniesie,macha łapami
                > i my
                > > śli że wszyscy tego słuchają i w to wierzą.
                >
                >
                >
                > A przy tym toczy tymi ślepiami jak wściekły wygłodniały wilk.
                >

Widac po nim, ze sila powstrzymuje sie zeby nie wybuchnac i nie nabluzgac tym guuupim Polakom, ktorzy mu nie wierza - to tylko kwestia czasu, kiedy mu nerwy puszcza i wtedy dopiero sloma posypie sie calymi snopkami.
                • rena-ta49 Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 05.01.22, 08:09
                  Nie dziwię sie ,że nerwy mu puszczaja. Powrót do Polski okazał się kompletną katastrofą.
                  Miał zrealizować plan Brukseli,ale nie wychodzi.Teściowa też nie pomaga,
                  i pomyśleć, że taki byle jaki gostek miał znaczące stanowisko w strukturach Unii.
                  https://pbs.twimg.com/media/FIIEdJgXsAEHjTz?format=jpg&name=900x900
                • al-szamanka Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 05.01.22, 10:46
                  m.maska napisała:

> Widac po nim, ze sila powstrzymuje sie zeby nie wybuchnac i nie nabluzgac tym g
                  > uuupim Polakom, ktorzy mu nie wierza - to tylko kwestia czasu, kiedy mu nerwy p
                  > uszcza i wtedy dopiero sloma posypie sie calymi snopkami.

Masz racje. Jest tak spiety, ze gdy zaciska piesci, to mu prawie skora na lapach peka.
      • rena-ta49 Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 04.01.22, 15:26
        "Jacku wiesz dobrze że programem nie wygrywa się wyborów '' ... To jak oni chcą wygrać wybory ? No chyba , że jakiś zamach planują ..."
        Słuchajcie:
        twitter.com/D_Tarczynski/status/1478088355904634885
        A Żakowski jest mocno rozczarowany szefem PO: „Przyszedł ten Tusk i co? I nic”
        • al-szamanka Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 04.01.22, 15:30
          rena-ta49 napisała:

> "Jacku wiesz dobrze że programem nie wygrywa się wyborów '' ... To jak oni chcą
          > wygrać wybory ? No chyba , że jakiś zamach planują ..."
          > Słuchajcie:
          > twitter.com/D_Tarczynski/status/1478088355904634885
          > A Żakowski jest mocno rozczarowany szefem PO: „Przyszedł ten Tusk i co? I nic”

Az chce sie odpowiedziec.. i GO*NO!
          • rena-ta49 Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 04.01.22, 21:14
            al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
            >
            > > "Jacku wiesz dobrze że programem nie wygrywa się wyborów '' ... To jak on
            > i chcą
            > > wygrać wybory ? No chyba , że jakiś zamach planują ..."
            > > Słuchajcie:
            > > twitter.com/D_Tarczynski/status/1478088355904634885
            > > A Żakowski jest mocno rozczarowany szefem PO: „Przyszedł ten Tusk i co
            > ? I nic”

>
            > Az chce sie odpowiedziec.. i GO*NO!
            >

"I co? " JAJCO!!
            Nawet stary komuch Żakowski nie wierzy w brednie Tuska!!
        • al-szamanka Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 05.01.22, 10:50
          rena-ta49 napisała:

> "Jacku wiesz dobrze że programem nie wygrywa się wyborów '' ... To jak oni chcą
          > wygrać wybory ? No chyba , że jakiś zamach planują ..."
          > Słuchajcie:
          > twitter.com/D_Tarczynski/status/1478088355904634885
          > A Żakowski jest mocno rozczarowany szefem PO: „Przyszedł ten Tusk i co? I nic”

Ale mimo wszystko jeszcze nie zrozumial, ze po stronie opozycji stoja same matoly, ktore oprocz zdrady i donosicielstwa nic innego nie potrafia. Aha, zlodziejstwo jeszcze im wychodzi.
          • rena-ta49 Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 06.01.22, 08:45
            Ja sądzę ,że on to dawno zrozumiał,ale nie może swoich tak oficjalnie obnażać. Charakterystyczne dla lewactwa jest złodziejstwo i matołstwo.
            • rena-ta49 Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 06.01.22, 08:49
              W.Sumliński wygrał sprawę z Komoruskim w /s WSI ,tak miałby szansę wygrać z Tuskiem?
              Dziwne,że Tusk nigdy sie nie odniósł do tego zarzutu:
              https://pbs.twimg.com/media/FIZLGF7WUAA9-hp?format=jpg&name=small
              • al-szamanka Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 06.01.22, 09:04
                rena-ta49 napisała:

> W.Sumliński wygrał sprawę z Komoruskim w /s WSI ,tak miałby szansę wygrać z Tu
                > skiem?
                > Dziwne,że Tusk nigdy sie nie odniósł do tego zarzutu:
                > https://pbs.twimg.com/media/FIZLGF7WUAA9-hp?format=jpg&name=small

Znam te historie, swiadczy ona o tym z jakimi ludzmi Tusk od samego poczatku sie zadawal - wszystko ukierunkowane na to, aby srebrnikow bylo wiecej niz 30.
                • rena-ta49 Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 12.01.22, 07:01
                  Ja bym tez wolała,żeby się ta ruda szuja nie urodziła!!
                  https://pbs.twimg.com/media/FI2UoCRXMAoNDco?format=jpg&name=small

Ale jak już Rudy że zniczami lata to za tydzień domowy ołtarzyk odświeży?
                  https://pbs.twimg.com/media/FI1uxcnXsAQU3Gb?format=jpg&name=360x360
                  • rena-ta49 Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 12.01.22, 08:10
                    Nawet ujów nie stać na znicze!! Wkłady za 2 zeta kaście po protestach zostały?
                    https://pbs.twimg.com/media/FI2N8BgX0AgzYc5?format=jpg&name=small
                • rena-ta49 Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 12.01.22, 07:11
                  I tak mu zostalo do dzisiaj! Jest zadaniowany.
                  • al-szamanka Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 12.01.22, 08:41
                    Szmata znowu sie odezwala? Tak, szkoda ze sie urodzil.
                    • rena-ta49 Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 15.01.22, 11:02
                      W normalnym państwie Tusk i Pawlak siedzieliby w więzieniu za gazowy skok stulecia!!!
                      A PO byłaby zdelegalizowana za zdradę i zniszczenie państwa!!!
                      • rena-ta49 Re: Pozwólcie Tuskowi mówić,nie przerywajcie 17.01.22, 21:27
                        Pamiętacie?
                        https://pbs.twimg.com/media/FJSkEAZXEAQve1c?format=jpg&name=small
                        Jak prawdziwy bolszewik-strzał w potylice ,albo w plecy!!
                        • rena-ta49 "Robocze" wizyty Tuska 18.01.22, 15:24
                          Ciekawe, czy D. Tusk sam wpadł na pomysł tego teatrzyku objazdowego? Odwiedził Tusek takiego jedenego p. Przemka,czyli znajomego Adama Szłapki, fana Soku z Buraka i przaśnych memów. Marzy o dofinansowaniu na rozwój chociaż w 2017 dostał na innowacje ponad 3,3 mln zł.
                          Do tego pan Przemek regularnie jedzie systemem "na niepełnosprawnego z PFRON".
                          Ciekawe czy Tuskowi Pan Przemek prowadzący niewielką przetwórnie owoców i warzyw w Starym Bojanowie wspomniał, że rząd PiS taki zły nie jest i pomógł mu dotacjami w realizacji jego marzeń
                          Pan Przemek brał te pieniądze od PiS z wielkim obrzydzeniem:
                          https://pbs.twimg.com/media/FJXg7tgXwAEco3a?format=png&name=small
                          Pan Przemek jest wielkim fanem PO ,bo za tamtych rządów mógł płacić pracownikom 5 zł/h ,a teraz musi płacić ponad 20 zl/h !!
                          • rena-ta49 Re: "Robocze" wizyty Tuska 18.01.22, 15:33
                            Tusk odpowiedzialny za ceny prądu jedzie i na terenie Szłapki robi cyrk. Jedyna propozycja Tuska to zwolnienia lub podwyżki.Te barany z PO nawet nie sprawdziły i się wyłożyły..

Pan Przemek z tej "biedy" będzie musiał zamknąć interes:
                            Stan na 31 grudnia 2020:
                            - przychody netto 12,4 mln (+23%)
                            - koszty 12 mln (+19,5%)
                            * w tym wynagrodzenia 2 mln (+6%)

- ZYSK NETTO 592191,10 zł (+277%)
                            • rena-ta49 Za swoich rządów takich" roboczych wizyt" 18.01.22, 18:31
                              nie praktykował ,kiedy UNICEF alarmował ,że milion polskich dzieci żyje w ubóstwie, 1,3 mln - nie ma dostępu do podstawowych dóbr, niezbędnych do prawidłowego rozwoju - w 2012r
                              Ludzie pracowali za 5zł/h ,a zakupy robili na zeszyt!!
                              https://pbs.twimg.com/media/FJZdI6EWUA0XgFc?format=jpg&name=900x900
                              • rena-ta49 Czy ta szuja pamięta piekarza 19.01.22, 08:45
                                Donald pamiętasz tego piekarza który rozdawał chleb biednym i padł ,rok 2010 PAMIĘTASZ stad nie dziwi uwielbienie do piekarzy hipokryto
                                https://pbs.twimg.com/media/FJai4pVWYAEMfR5?format=jpg&name=small
                                twitter.com/ronfox102/status/1483552225268047872
                                Naliczyli mu podatki od tego rozdawanego chleba, nie?
                                Teraz piecze ale gdzieś w Irlandii
                                lub Anglii i spłaca długi które mu zafundował Donald i jego ferajna.
                                • m.maska Re: Czy ta szuja pamięta piekarza 19.01.22, 10:30
                                  I ten bydlak "pochyla" sie teraz nad bieda.... akurat on.
                                  • rena-ta49 Re: Czy ta szuja pamięta piekarza 20.01.22, 20:16
                                    m.maska napisała:

> I ten bydlak "pochyla" sie teraz nad bieda.... akurat on.
                                    >

Zawsze tak sie pochylał;
                                    video.twimg.com/ext_tw_video/1484237953765421062/pu/vid/480x640/8DUB4hH4ICcHu4p-.mp4?tag=12
                                    • al-szamanka Re: Czy ta szuja pamięta piekarza 20.01.22, 20:44
                                      Jeżeli nie pamięta, to mu teraz przypomnieli... ale co mu tak jakiś wyrobnik.
                                      • rena-ta49 Re: Czy ta szuja pamięta piekarza 20.01.22, 21:56
                                        al-szamanka napisała:

> Jeżeli nie pamięta, to mu teraz przypomnieli... ale co mu tak jakiś wyrobnik.
                                        >

To były czasy ,kiedy masowa plajtowali przedsiębiorcy przy budowie autostrad,wielu popełniło samobójstwa!
                                        • rena-ta49 Re: Czy ta szuja pamięta piekarza 20.01.22, 22:04
                                          Wszystkie firmy do których trafił
                                          @donaldtusk
                                          , po 20 dniach funkcjonowania #PolskiŁad bankrutują.
                                          Nie wpuszczajcie Donalda do firmy, bo też zbankrutujecie! Przynosi pecha.
                                          twitter.com/JacynaWitt/status/1484262015879290886
                                          • rena-ta49 Tchórz,który prawdy się boi!! 21.01.22, 14:27
                                            Urząd gminy w Sokołach przesłał w piątek mediom pismo, podpisane przez wójta Józefa Zajkowskiego, z zaproszeniem dla Donalda Tuska w związku z planowanym przyjazdem lidera PO do tej gminy. Wójt zaprosił go do „wspólnego zwiedzenia stacji PKP Sokoły”.

„Celem spotkania będzie pokazanie panu efektu działań pańskiego rządu, a w szczególności likwidacji bocznicy i rampy towarowej oraz rozebrania budynku dworca w naszej miejscowości” – napisał w piśmie wójt Zajkowski.

„Symboliczne! Tusk odwołał wizytę w Sokołach! W 2009 r. zapadła decyzja o rozebraniu bocznicy kolejowej w Sokołach mimo sprzeciwu mieszkańców i wójta. Była to skandaliczna decyzja rządu PO-PSL. W 2021 r. rząd PiS przyczynił się do ponownego uruchomienia bocznicy kolejowej” – stwierdził.

• rena-ta49 Re: Tchórz,który prawdy się boi!! 21.01.22, 14:28
                                              rena-ta49 napisała:

> Urząd gminy w Sokołach przesłał w piątek mediom pismo, podpisane przez wójta
                                              > Józefa Zajkowskiego, z zaproszeniem dla Donalda Tuska w związku z planowanym p
                                              > rzyjazdem lidera PO do tej gminy. Wójt zaprosił go do „wspólnego zwiedzenia sta
                                              > cji PKP Sokoły”.
                                              >
                                              > „Celem spotkania będzie pokazanie panu efektu działań pańskiego rządu, a w szcz
                                              > ególności likwidacji bocznicy i rampy towarowej oraz rozebrania budynku dworca
                                              > w naszej miejscowości” – napisał w piśmie wójt Zajkowski.

>
                                              > „Symboliczne! Tusk odwołał wizytę w Sokołach! W 2009 r. zapadła decyzja o rozeb
                                              > raniu bocznicy kolejowej w Sokołach mimo sprzeciwu mieszkańców i wójta. Była to
                                              > skandaliczna decyzja rządu PO-PSL. W 2021 r. rząd PiS przyczynił się do ponown
                                              > ego uruchomienia bocznicy kolejowej” – stwierdził.
                                              >
                                              www.tvp.info/58073019/sokoly-dlaczego-tusk-odwolal-wizyte-wojt-przypomnial-decyzje-za-jego-rzadow
                                              • al-szamanka Re: Tchórz,który prawdy się boi!! 21.01.22, 20:10
                                                No wiesz, wystarczy mu to, co nawkładała mu w ryży łeb ta 84-eroletnia pani. On tylko na ustawki się łapie... a i one mu nie wychodzą, bo ludzie wszystko z internetu wygrzebią i świecą mu tym w wilcze ślepia.
                                                • rena-ta49 Re: Tchórz,który prawdy się boi!! 22.01.22, 19:40
                                                  al-szamanka napisała:

> No wiesz, wystarczy mu to, co nawkładała mu w ryży łeb ta 84-eroletnia pani. On
                                                  > tylko na ustawki się łapie... a i one mu nie wychodzą, bo ludzie wszystko z in
                                                  > ternetu wygrzebią i świecą mu tym w wilcze ślepia.
                                                  >

Nikczemnicy zawsze używają podłych metod.Jutro konferencja Tuska w byłych PGR w mazowieckim..
                                                  https://pbs.twimg.com/media/FJpFIoGWQAITg-C?format=jpg&name=small
                                                  • al-szamanka Re: Tchórz,który prawdy się boi!! 22.01.22, 21:43
                                                    rena-ta49 napisała:

>
                                                    > Nikczemnicy zawsze używają podłych metod.Jutro konferencja Tuska w byłych PGR w
                                                    > mazowieckim..
                                                    > https://pbs.twimg.com/media/FJpFIoGWQAITg-C?format=jpg&name=small

Taki PGR widziałam na własne oczy, ruina tak straszna, że aż ciarki po plecach przechodzą.
                                                  • rena-ta49 Re: Tchórz,który prawdy się boi!! 23.01.22, 07:16
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FJt-DBRXMAImjPc?format=jpg&name=small
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FJtF9u9XsAYtFnm?format=jpg&name=small
                                                  • al-szamanka Re: Tchórz,który prawdy się boi!! 23.01.22, 21:44
                                                    rena-ta49 napisała:

> https://pbs.twimg.com/media/FJt-DBRXMAImjPc?format=jpg&name=small
                                                    > https://pbs.twimg.com/media/FJtF9u9XsAYtFnm?format=jpg&name=small

No tak, za czasów tego dobrodzieja torebki bywały tańsze.
                                                  • rena-ta49 Re: Tchórz,który prawdy się boi!! 29.01.22, 19:24
                                                    al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                                                    >
                                                    > > [img]https://pbs.twimg.com/media/FJt-DBRXMAImjPc?format=jpg&name=small[/i
                                                    > mg]
                                                    > > [img]https://pbs.twimg.com/media/FJtF9u9XsAYtFnm?format=jpg&name=small[/i
                                                    > mg]
                                                    >
                                                    >
                                                    > No tak, za czasów tego dobrodzieja torebki bywały tańsze.
                                                    >

Za jego rzadów, nie było go stać na garnitur,to podatnicy fundowali sukienki jego żonie ,a jemu garnitury!
                                                  • rena-ta49 A on cały czas z kartki i ta pięść 29.01.22, 19:30
                                                    Tłumok kilku zdań nie potrafi powiedziec bez kartki!
                                                    Chyba ,że to program PO w 6 punktach,a najważniejszym z nich jest PIS.
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FKRxfYBXwAUl28h?format=png&name=small
                                                    https://pbs.twimg.com/media/FKSTSo1XwAkdN4F?format=png&name=360x360
                                                  • al-szamanka Re: A on cały czas z kartki i ta pięść