27.06.25, 20:51
Czas odpocząć i odreagować od czytania kretynek:
marii51
im bliżej zaprzysiężęnia tym więcej ...
26.06.25, 21:09
dyskusje trwają Tekst linku
bo oświadczenie nielegalnych sedziów na niby
nie mają wyuczoneo zawodu a są w izbie
..sedziowskiej tak powołał PAD NA ŻYCZENIE PISU !!
ZOSTAWIE ,,,

Bawcie się dobrze big_grin
Obserwuj wątek
    • al-szamanka Re: Urlop .. 27.06.25, 21:50
      To Ty sie dobrze baw. Zasluzylas smile
    • m.maska Re: Urlop .. 28.06.25, 11:51
      Odpoczywaj, nabieraj sil, bo to dopiero poczatek walki "z wiatrakami"...
      • rena-ta49 Re: Urlop .. 30.06.25, 22:44
        m.maska napisała:

> Odpoczywaj, nabieraj sil, bo to dopiero poczatek walki "z wiatrakami"...
        >

Odpoczywam w miłym towarzystwie ,ale zdaje sobie sprawę,że bolszewia nie śpi,oni wciąż szkodzą i nie zamierzają odpuścić.
    • al-szamanka Re: Urlop .. 30.06.25, 13:33
      rena-ta49 napisała:

> Czas odpocząć i odreagować od czytania kretynek:
      > marii51

Na takie niewiadomoco nie zwracaj uwagi, ot, od wiekow spieprzone geny, a czesci zamiennych brak big_grin
      • rena-ta49 Re: Urlop .. 30.06.25, 22:35
        Lepszej pogody na urlop nie mogła sobie wymarzyc 👍👍
        • al-szamanka Re: Urlop .. 02.07.25, 16:25
          rena-ta49 napisała:

> Lepszej pogody na urlop nie mogła sobie wymarzyc 👍👍

Nie ciesz sie za szybko, podobno od jutra ochlodzenie, tu u mnie juz ostrzegaja przed gwaltownymi burzami z gradem.
          W razie czego chowaj sjie wink
          • rena-ta49 Re: Urlop .. 03.07.25, 23:08
            al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
            >
            > > Lepszej pogody na urlop nie mogła sobie wymarzyc 👍👍
            >
            >
            > Nie ciesz sie za szybko, podobno od jutra ochlodzenie, tu u mnie juz ostrzegaja
            > przed gwaltownymi burzami z gradem.
            > W razie czego chowaj sjie wink
            >

Dzisiaj okrutny upał,wieczorem trochę deszcz postraszył.
            Ale jutro ma się ochłodzić do 20 st. Dla mnie taka temp. jest wystarczająca. Stawiam na długie spacery,a przy 33 st nie jestem w stanie dłużej być na tym nieruchomym powietrzu.Pozdrawiam 👍👍
            • rena-ta49 Koniec urlopu 10.07.25, 19:56
              Ostatnie 2 dni urlopu ,to nieustający deszcz i chłód.
              Kiedy przez tydzień jest 30 st i nagle temp. spada do 14 st ,to przyjemnie nie jest.
              Mam nadzieję ,że sierpniowy urlop będzie spokojniejszy pogodowo.
              • al-szamanka Re: Koniec urlopu 11.07.25, 11:08
                rena-ta49 napisała:

> Ostatnie 2 dni urlopu ,to nieustający deszcz i chłód.
                > Kiedy przez tydzień jest 30 st i nagle temp. spada do 14 st ,to przyjemnie nie
                > jest.
                > Mam nadzieję ,że sierpniowy urlop będzie spokojniejszy pogodowo.

Ale przyznasz, ze jak kazdy urlop i ten jest zbyt krotki wink
                • rena-ta49 Re: Koniec urlopu 11.07.25, 20:36
                  al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                  >
                  > > Ostatnie 2 dni urlopu ,to nieustający deszcz i chłód.
                  > > Kiedy przez tydzień jest 30 st i nagle temp. spada do 14 st ,to przyjemni
                  > e nie
                  > > jest.
                  > > Mam nadzieję ,że sierpniowy urlop będzie spokojniejszy pogodowo.
                  >
                  > Ale przyznasz, ze jak kazdy urlop i ten jest zbyt krotki wink
                  >
                  >

Oczywiście! Jak już się przyzwyczaję do nie swojego łóżka ,to trzeba wyjeżdżać.

• rena-ta49 Re: Urlop .. 30.06.25, 22:41
        al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
        >
        > > Czas odpocząć i odreagować od czytania kretynek:
        > > marii51
        >
        >
        > Na takie niewiadomoco nie zwracaj uwagi, ot, od wiekow spieprzone geny, a czesc
        > i zamiennych brak big_grin
        >

Każdy normalny człowiek czytając te kretynizmy ,ze
        sędziowie nie maja wyuczonego zawodu musi się łapać za głowę co ta niepełnosprawna intelektualnie baba wypisuje.
      • rena-ta49 Re: Urlop .. 30.06.25, 22:45
        al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
        >
        > > marii51
        >
        >
        > Na takie niewiadomoco nie zwracaj uwagi, ot, od wiekow spieprzone geny, a czesc
        >

Ależ trafnie podsumowała 👍😂
      • rena-ta49 Re: Urlop .. 10.07.25, 20:03
        al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
        >
        > > marii51
        >
        >
        >

Rodzina powinna się zlitować nad niedorozwojem i ograniczyć dostęp do internetusmilesmile

marii51
        DZIS O sytuacjach na granicach POLSKI
        08.07.25, 15:44
        TEMAT OD TYGODNI BO
        prawica nudzi się i wyszukuje cos dla draki w kraju
        przecież trzeba ukolorowac życie w kraju
        nocki mysleniai bęc temacik do dokuczania juz jak na dłoni !!

osoby bez przygotowania straż założyli na granicy niemieckiej patriotyczną,,,
        popisuje sie BAKIEWICZ BB ZNAY Z
        POGARY Z NIENAISCI I ŁATWEGO ŻYCIA ZA PREZENTY OD PRAWICY ŁATWO TAK ŻYĆ ,,
        ON TAKI>> mądry;;
        Tekst linku
        PS TAKIE TEMATYCZNE W sejmie sprawy
        jeszcze tylko kilka spraw i wakacje SEJM .. MA !! PARLAMENTARZYSCI
        NA WCZASY POD GRUSZĄ smile
        • m.maska Re: Urlop .. 12.07.25, 12:15
          No widzisz Renata, ale ona nie jest osamotniona... ja tez usilnie probuje zrozumiec jak mozna miec oczy tak szeroko zamkniete, bo znam takie persony w Polsce, niby ludzie wyksztalceni, a jednak przez lata manipulowani przez GW i Michnika... ale jak widac mozna.

• rena-ta49 Re: Urlop .. 12.07.25, 19:08
            To jest niepojęte jak niektórzy wierzą we wszystko co im powie TVN /napisze GWno prawda i nie chcą ,czy nie potrafią weryfikować tych wszystkich szczujni!
            Poniżej podobno uczycielka,podejrzewam,że gdyby była dalej w zawodzie to by się za krowe przebierała i ryczała!
            Te wszystkie ograniczone umysłowo jebacpisy nawet nie zauważyli ,że coraz wiecej napadów ,gwałtów popełnianych przez obcokrajowców,a to dopiero początek i gdyby nie co ludzie na granicy ,to byłoby ich znacznie wiecej.
            Jebacpisówy nie zawuważyły nawet tak głośniego przypadku ,jak 24-letnia Klaudia, brutalnie zamordowana i zgwałcona kilka dni temu w parku w Toruniu przez 19-letniego wenezuelczyka.
            Tak wiemy że Polaki też zabijajo i gwałco, ale nie było jeszcze przypadku żeby gwałciciel wydłubał śrubokrętem oczy ofierze!!
            Idioci bojkotowali referendum ,co to biedni ludzie ,którzy szukają lepszego życie ,to ci "biedni" gubią po drodze dokumenty, i wszyscy mają 17 lat ,ale Ajfonów jakoś nie gubią?

• rena-ta49 Re: Urlop .. 12.07.25, 19:54
            m.maska napisała:

> No widzisz Renata, ale ona nie jest osamotniona... ja tez usilnie probuje zrozu
            > miec jak mozna miec oczy tak szeroko zamkniete, bo znam takie persony w Polsce,
            > niby ludzie wyksztalceni, a jednak przez lata manipulowani przez GW i Michnika
            > ... ale jak widac mozna.
            >
            >
            >

To prawda,ale jak czytasz te jej wypociny,to stwierdzić musisz,że Bareja by tych pierdoletów nie wymyślił.
            Ta miedzy uszami hula tylko wiatr!
            • rena-ta49 Re: Urlop .. 11.08.25, 21:55
              Już tęsknię za urlopem,żeby odpocząć od tych niepełnosprytnych ,którym demokracja umożliwia
              pisanie kretynizmow.
              One się prześcigają ,która większy idiotyzm napisze 🤣🤣
              • al-szamanka Re: Urlop .. 12.08.25, 04:44
                rena-ta49 napisała:

> Już tęsknię za urlopem,żeby odpocząć od tych niepełnosprytnych ,którym demokrac
                > ja umożliwia
                > pisanie kretynizmow.
                > One się prześcigają ,która większy idiotyzm napisze 🤣🤣

Ja na urlop 5-ego pazdziernika. Moze do tego czasu rzad pierdutnie, to z lekkim sercem polece.
                • rena-ta49 Re: Urlop .. 12.08.25, 18:18
                  al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                  >
                  > > Już tęsknię za urlopem,żeby odpocząć od tych niepełnosprytnych ,którym de
                  > mokrac
                  > > ja umożliwia
                  > > pisanie kretynizmow.
                  > > One się prześcigają ,która większy idiotyzm napisze 🤣🤣
                  >
                  > Ja na urlop 5-ego pazdziernika. Moze do tego czasu rzad pierdutnie, to z lekkim
                  > sercem polece.
                  >
                  >

Ja jeszcze w sierpniu wybieram się na urlop. 3 dekada sierpnia i początek września to dla mnie odpowiednie temp. Tylko dni już znacznie krótsze,spacery nie tak długie jak w czerwcu. Lubię chodzić.
                  • rena-ta49 Re: Urlop .. 21.08.25, 19:33
                    Dobrze ,że wyjeżdzam na urlop, nie będę miała czasu czytać wypocin niektórych niepełnosprytnychsmile
                    • m.maska Re: Urlop .. 22.08.25, 17:25
                      rena-ta49 napisała:

> Dobrze ,że wyjeżdzam na urlop, nie będę miała czasu czytać wypocin niektórych n
                      > iepełnosprytnychsmile

Ja tez wyjezdzam, ale mysle, ze mimo wszystko na "deserek" bede zagladac...
                      • rena-ta49 Re: Urlop .. 23.08.25, 10:41
                        Mam zamiar iść w ślady tego zwierza spod mojego balkonu i też tak odpoczywać 🤣🤣
                        • al-szamanka Re: Urlop .. 23.08.25, 20:25
                          rena-ta49 napisała:

> Mam zamiar iść w ślady tego zwierza spod mojego balkonu i też tak odpoczywać 🤣
                          > 🤣

Wyglada na mlodego jelonka smile
                      • rena-ta49 Re: Urlop .. 23.08.25, 10:43
                        Ty zapewne bardzo aktywnie spędzisz urlop.Milego urlopowania 👍👍
                        • al-szamanka Re: Urlop .. 23.08.25, 20:24
                          A ja na urlop dopiero na poczatku pazdziernika, musze jeszcze troche poczekac.
                        • m.maska Re: Urlop .. 27.08.25, 11:34
                          A ja wlasnie korzystam z polskich "wőd"
                          • rena-ta49 Re: Urlop .. 27.08.25, 20:52
                            m.maska napisała:

> A ja wlasnie korzystam z polskich "wőd"
                            >

Mam nadzieję ,że pogoda nad polskim morzem dopisuje? Miłego wypoczynku 👍👍

Ja w gorach
                            • rena-ta49 Re: Urlop .. 27.08.25, 21:00
                              Kilka dni odpoczywałam od kretynizmow ,które niektóre jebacpisowy wypisują.Dzis zajrzałam i się nie zawiodłam,idiotka znalazła jakiegoś fejka i skopiowała,chwaląc się co znalazła w necie🤣🤣
                              • rena-ta49 Re: Urlop .. 28.08.25, 02:45
                                Mówi się,że mądrość przychodzi z wiekiem,ale to nie prawda,u jebacpisowy wiek przychodzi sam.
                            • al-szamanka Re: Urlop .. 29.08.25, 08:36
                              rena-ta49 napisała:

> m.maska napisała:
                              >
                              > > A ja wlasnie korzystam z polskich "wőd"
                              > >
                              >
                              > Mam nadzieję ,że pogoda nad polskim morzem dopisuje? Miłego wypoczynku 👍👍
                              >
                              > Ja w gorach

Ladne zdjecie. Ja mam gory naokolo bez urlopu wink
                              • rena-ta49 Re: Urlop .. 29.08.25, 11:22
                                No tak,i to Alpy są znacznie wyższe od tych w których ja jestem.
                            • m.maska Re: Urlop .. 29.08.25, 14:07
                              rena-ta49 napisała:

> m.maska napisała:
                              >
                              > > A ja wlasnie korzystam z polskich "wőd"
                              > >
                              >
                              > Mam nadzieję ,że pogoda nad polskim morzem dopisuje? Miłego wypoczynku 👍👍
                              >
                              > Ja w gorach

A nie, ja tez polskich gorach a raczej gorkach bo to Sudety... do "wód" sie udalam, zeby sie troche dopiescic wink
                              • rena-ta49 Re: Urlop .. 30.08.25, 20:20
                                Ja do wód się wybieram na Słowację ,we wtorek.
                                Miłego pobytu w Polsce 👍👍
                                • rena-ta49 Re: Urlop .. 30.08.25, 20:45
                                  Trochę się wędruje,a trochę pływa😂
                                  • rena-ta49 Re: Urlop .. 01.09.25, 12:27
                                    Trzeba uwiecznić swoje "wyczyny",ale też piękne widoki😂
                                    • m.maska Re: Urlop .. 01.09.25, 14:32
                                      rena-ta49 napisała:

> Trzeba uwiecznić swoje "wyczyny",ale też piękne widoki😂

Pieknie....
                                      • rena-ta49 Re: Urlop .. 03.09.25, 12:34
                                        Pięknie ,tylko trzeba się trochę zmęczyć
                                        • al-szamanka Re: Urlop .. 05.09.25, 13:55
                                          rena-ta49 napisała:

> Pięknie ,tylko trzeba się trochę zmęczyć

Dla mnie takie zmeczenie, to jak odpoczynek, bo zupelnie cos innego niz intensywna praca z moimi Klientami.
                                          • rena-ta49 Re: Urlop .. 06.09.25, 22:16
                                            al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                                            >
                                            > > Pięknie ,tylko trzeba się trochę zmęczyć
                                            >
                                            > Dla mnie takie zmeczenie, to jak odpoczynek, bo zupelnie cos innego niz intensy
                                            > wna praca z moimi Klientami.
                                            >

Masz wyczerpująca psychicznie pracę,to takie zmęczenie na pewno jest odpoczynkiem.
                                            • rena-ta49 Re: Urlop .. 06.09.25, 22:19
                                              Urlop się kończy,jak wszystko co dobre.
                                              Czas wracać do domu..
                                              Lubię urlopy,ale cieszę się powrotem do mojego domku👍
                                              • rena-ta49 Re: Urlop .. 12.09.25, 17:53
                                                Wreszcie się w domu "odrobiłam" po urlopiesmile

• m.maska Re: Urlop .. 15.09.25, 17:16
                                                  rena-ta49 napisała:

> Wreszcie się w domu "odrobiłam" po urlopiesmile
                                                  >

A ja dopiero dochodze do siebie po podrozy. Wczoraj znowu mialam pecha, Badenia-Wirtembergia konczyla wakacje, tak wiec dopoki nie odbilam na autostradzie w swoja strone wloklam sie w korkach i co jakis czas wypadkach. Luzik mialam dopiero ostatnich ca. 80km.
                                                  • rena-ta49 Re: Urlop .. 15.09.25, 17:48
                                                    m.maska napisała:

> rena-ta49 napisała:
                                                    >
                                                    > > Wreszcie się w domu "odrobiłam" po urlopiesmile
                                                    > >
                                                    >
                                                    > A ja dopiero dochodze do siebie po podrozy. Wczoraj znowu mialam pecha, Badenia
                                                    > -Wirtembergia konczyla wakacje, tak wiec dopoki nie odbilam na autostradzie w s
                                                    > woja strone wloklam sie w korkach i co jakis czas wypadkach. Luzik mialam dopie
                                                    > ro ostatnich ca. 80km.
                                                    >
                                                    >

W Polsce wszędzie roboty drogowe,co powoduje ogromne korki na drogach.
                                                    Jazda ,a raczej stanie w tych ogromnych korkach to koszmar.Wracasz do domu zmęczona po podróży,ale widzę ,że to nie tylko w Polsce.
                                                    Potrzebny jest odpoczynek po odpoczynkusmilesmile

• al-szamanka Re: Urlop .. 16.09.25, 07:51
                                                    rena-ta49 napisała:

> W Polsce wszędzie roboty drogowe,co powoduje ogromne korki na drogach.
                                                    > Jazda ,a raczej stanie w tych ogromnych korkach to koszmar.Wracasz do domu zmęc
                                                    > zona po podróży,ale widzę ,że to nie tylko w Polsce.
                                                    > Potrzebny jest odpoczynek po odpoczynkusmilesmile

Na mojej trasie do pracy dwa miejsca z robotami drogowymi, wczoraj te 5km po nocnym dyzurze jechalam godzine sad
                                                  • rena-ta49 Re: Urlop .. 16.09.25, 19:05
                                                    Z jednej strony lato sprzyja robotom drogowym i dobrze że je robią ,ale dla kierowców ogromne uciążliwości.
                                                  • al-szamanka Re: Urlop .. 16.09.25, 07:49
                                                    m.maska napisała:

> rena-ta49 napisała:
                                                    >
                                                    > > Wreszcie się w domu "odrobiłam" po urlopiesmile
                                                    > >
                                                    >
                                                    > A ja dopiero dochodze do siebie po podrozy. Wczoraj znowu mialam pecha, Badenia
                                                    > -Wirtembergia konczyla wakacje, tak wiec dopoki nie odbilam na autostradzie w s
                                                    > woja strone wloklam sie w korkach i co jakis czas wypadkach. Luzik mialam dopie
                                                    > ro ostatnich ca. 80km.

Ha, ciesz sie, bo gdybys wyruszyla 3 godz. pozniej dojechalabys do domu dopiero o polnocy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka