GoĹÄ: K.S. IP: *.chorzow-srodmiescie.sdi.tpnet.pl 09.03.04, 13:01 Z chęcią posłałabym dziecko do szkoły niepublicznej, ale skąd na to wszystko brać kase? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: matka Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych IP: *.pl 12.03.04, 10:44 Po doswiadczeniach ze szkołą prywatna ,kolejne dwoje dzieci poślę do szkoły publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bb Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 16.03.04, 15:34 Właśnie zabieram 2 dzieci ze szkoły społecznej do państwowej. Powody: - kasa (2 dzieci = 2000zł miesiecznie + opłaty dodatkowe, np. zielona szkoła - człowiek oscyluje na granicy bankructwa), brak sali gimnastycznej, małe klasy w sensie liczby uczniów jak i pomieszczenia - dzieci siedzą w strasznym ścisku, fatalne i drogie obiady (catering), ciągła rotacja nauczycieli, coraz większa ilość dobrych państwowych podstawówek z dużo lepszymi warunkami lokalowymi i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andy Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych IP: *.crowley.pl 16.03.04, 16:53 A w której to szkole w Warszawie jest tak źle??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Malwina Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych IP: *.chello.pl 17.03.04, 09:20 Lepiej odwrócić pytanie - w której jest dobrze? Moje dzieci chodzą do pewnej prywatnej podstawówki. Koniec roku szkolnego będzie końcem gehenny naszej i dzieci w tej szkole. Obiecywano wiele - dano mało. Rodzice w szkole są mile widziani jedynie w momencie płacenia czesnego - w innych sytacjach won! Problemów się nie rozwiązuje tylko od nich ucieka lub udaje, że ich nie ma. Horror. Nauczyciele, zwłaszcza w klasach młodszych, wymyślaja prace domowe, które są nie do wykonania bez zaangazowania całej rodziny - mile widziany plastyk po ASP. Przez 5 lat mam cały bukiet kwiatków fundowanych nam przez szkołę. Oby do wakacji! P.S. I najważniejsze - problem (nie)bezpieczeństwa. Czy bezpieczna szkoła to taka, do której każdy zawsze może wejść? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andy Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych IP: *.crowley.pl 17.03.04, 13:37 To dlaczego nie podajesz nazwy szkoły. Trzeba przestrzegać innych. Na co czekasz? Odpowiedz Link Zgłoś
nelka12 Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych 17.03.04, 15:43 Podaj b. proszę nazwę szkoły. Chcę posłać dziecko własnie do szkoły niepublicznej. Może to właśnie ta szkoła???? nelka12@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Malwina Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych IP: 5.2.* / *.chello.pl 21.03.04, 18:20 Wysłałam Ci wczoraj obszernego maila. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jozef Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 08:27 Na jesieni opublikowano ranking szkół warszawskich na podstawie wyników sprawdzianów i egzaminów zewnętrznych. Wśród 20 najlepszych były zaledwie 2 czy 3 państwowe. Skąd opinia autorki o dobrych państwowych podstawówkach? Czyżby tzw. " pobożne życzenie"? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Malwina Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.03.04, 11:56 Ranking to nic innego jak ułożenie szkół według ŚREDNIEJ wyniku egzaminu. Do szkół publicznych trafiają dzieci z rejonu ( bo szkoła musi je przyjąć). Moga byc zaniedbane środowiskowo, niezdolne, pochodzące z rodzin, w których nie przywiązuje sie wagi do edukacji. I takie dzieci moga napisać test bardzo źle , mimo dobrych i starających sie nauczycieli, skutecznie obniżając ŚREDNIĄ a tym samym pozycje w rankingu. Do szkół prywatnych lub społecznych przychodzi zupełnie innego typu młodzież/dzieci. W razie trudności są korepetycje, konsultacje itp. Trafiaja dzieci z rodzin inteligenckich, zamożnych, w których przywiązuje się wage do nauki języków . Takie dzieci zawyzają poziom, średnia i tym samym szkoła ląduje na górze rankingu. Nawet gdy nauczyciele sa nie najlepsi trudno im zniechęcic wszystkich. W przypadku duzych trudności ( dziecko na pograniczu szkoły specjalnej) dyrektor placówki niepublicznej może...po prostu pozbyć sie takiego ucznia. Ot i cała tajemnica. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasia Re: Bb IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.04.04, 07:21 mój mail to kasia430@wp.pl prosze napisz mi o jakiej szkole piszesz to bardzo ważne Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nieznajoma Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 26.03.04, 21:38 Mam dziecko w prywatnej szkole i jest wspaniale. Do szkoły dowożą dzieci busy, maja kółka, rozszerzony plan zajęć- do wszystkich nauczycieli mówią po imieniu, nie ma bijatyk, każdy poświęca każdemu dużo czasu, obiadki są pyszne, wszyscy się znają, nie jest ciasno, są małe, kameralne klasy więc nauczyciel każdym się zajmie i każdemu pomoże- jest po prostu rodzinna i bezpieczna atmosfera. Może są różne niepubliczne szkoły ale ta do której chodzi moje dziecko jest naprawdę świetna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dg Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych IP: 62.233.164.* 28.03.04, 19:50 Moje dziecko także chodzi do społecznej szkoły podstawowej w Warszawie, z której ja i mój syn jesteśmy bardzo zadowoleni. Jest to Szkoła STO nr 11 przy Toruńskiej 23. Odpowiedz Link Zgłoś
monikap11 Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych 20.01.05, 20:01 czy mozesz sie ze mna skontaktowac? planuje poslanie dziecka do tej szkoly i szukam informacji. monika Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Malwina Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych IP: *.chello.pl 31.03.04, 11:51 Nie zaprzeczam, że są i takie, ale u nas: dzieci dowożone są przez rodziców - busików brak - nie jest to największy mankament; kółek zainteresowań - nie ma; nauczycielom nie mówi się po imieniu - i to akurat uważam za słuszne; bijatyki - sa w umiarkowanej ilości; nauczyciele nie mają czasu ani dla uczniów ani dla rodziców, gdy chcesz o coś się zapytać czujesz sie jak intruz; obiadków brak . Jest za to dobre samopoczucie organu prowadzącego szkołę. P.S. Szafki są tylko w 2 najstarszych klasach. Maluchy muszą dźwigać wszystko na plecach, świetlica w formie szczatkowej, gimnastyka korekcyjna- nie prowadzona, logopedy nie ma, reedukatora również. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: KAsia Re: do nieznajomej IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.04.04, 07:19 Prosze napisz o jakiej szkole piszesz? mam 7 latka i nie wiem gdzie gop wyslać? mój email:kasia430@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakh Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych 04.02.05, 22:45 Prosze,napisz,ktora to szkola.Pragne poslac dziecko do dobrej szkoly prywatnej.Moj adres:kasiakh@gazeta.pl Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakh Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych 04.02.05, 22:49 Prosze napisz, ktora to szkola.Szukam dobrej niepublicznej podstawowki dla mojej corki.Mozesz pisac na adres: kasiakh@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakh Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych 04.02.05, 22:52 Czy mozesz napisac, ktora to szkola.Szukam takiej dla mojej corki.Mozeszpisac na adres:kasiakh@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakh Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych 04.02.05, 22:57 Gość portalu: nieznajoma napisał(a): > Mam dziecko w prywatnej szkole i jest wspaniale. Do szkoły dowożą dzieci busy, > maja kółka, rozszerzony plan zajęć- do wszystkich nauczycieli mówią po imieniu, > > nie ma bijatyk, każdy poświęca każdemu dużo czasu, obiadki są pyszne, wszyscy > się znają, nie jest ciasno, są małe, kameralne klasy więc nauczyciel każdym się > > zajmie i każdemu pomoże- jest po prostu rodzinna i bezpieczna atmosfera. Może > są różne niepubliczne szkoły ale ta do której chodzi moje dziecko jest naprawdę > > świetna. Bardzo Cie prosze,podaj,ktora to szkola.Mozesz pisac na adres:kasiakh@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakh Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych 28.03.05, 00:08 Czy moglabyś podać namiary na tę szkolę? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bea Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 26.04.04, 21:58 Dopiero teraz zobaczyłam ten artykuł, ostatnio mam mało czasu na śledzenie nowości. Ale moje dziecko chodzi do szkoły społecznej, a której jestem zadowolona. Jest to szkoła na dobrym poziomie, zapewniająca wszechstronny rozwój i bezpieczna. Nie jest nam najłatwiej, musimy rezygnować z wielu rzeczy, ale oboje z mężem uznaliśmy, że edukacja jest bardzo ważna, a najważniejsze są podstawy... Czasami martwię się, ale tylko o to, czy bedzie mnie stać, żeby syn zakończył edukację właśnie w tej szkole. A to jeszcze 6 lat ( po podstawówce, gimnazjum). A potem myslę sobie - wytrzymamy!!! Warto!!! Najważniejsze jest to, że dobrze trafilismy, ale szkoła była sprawdzona - chodził do niej syn naszych przyjaciół, a my mieliśmy okazję obserwować jego rozwój. no i to pomogło nam w podjęciu decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: WAWA Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych IP: *.aster.pl 28.01.05, 18:11 Dlaczego nie piszecie nazw szkól?????? Przecież sa to szalenie ważne informacje.Proszę pomóżcie rodzicom dzieci z rocznika 1998, my za rok będziemy robić to samo. A Wasze info jest dla Nas bardzo ważne. zainteresowanych odsyłam do str. kujon polski- najlepsze podstawówki w W -wawie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ROR Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 19:52 Prawda jest taka, że wszystko zależy od dziecka. Ze szkoły społecznej z której ja i moje dziecko byliśmy zadowoleni, moja koleżanka nie. Ta sama klasa, ci sami nauczyciele i dwie odmienne opinie. Jej syn był dzieckiem bardziej żywiołowym i często była proszona na rozmowy. Wysłuchiwała,że komuś buty schował,innego kolegę uderzył, dziewczynki zamknął w toalecie. Po którejś rozmowie, zirytowana, powiedziała,że ma dosyć tych rozmów, szkoły i czepiaja sie dziecka. Nie czepiali się, bo takie fakty miały miejsce i nauczyciele musieli zareagować. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: matka Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych IP: *.chello.pl 30.01.05, 15:00 Dlatego, że pisząc negatywna opinię o szkole w przypadku dekonspiracji dziecko naraone jest na sekowanie ze strony nauczycieli i dyrekcji ( zwłaszcza gdy dyrektor jest finansowo zainteresowany ilością uczniów w szkole). Poszukajcie wiadomości o szkołach w wyszukiwarce ( ostatecznie od tego ona jest) i pamietajcie - dobry wynik egzaminu po VI klasie jest tylko jedna ze składowych oceny szkoły. Trzeba brac pod uwagę także inne rzeczy, a jakie szukajcie na forach m.in.w Kujonie, Szkole z Klasą, Edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ROR Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 17:41 Gość portalu: matka napisał(a): > Dlatego, że pisząc negatywna opinię o szkole w przypadku dekonspiracji dziecko > naraone jest na sekowanie ze strony nauczycieli i dyrekcji ( zwłaszcza gdy > dyrektor jest finansowo zainteresowany ilością uczniów w szkole). > Poszukajcie wiadomości o szkołach w wyszukiwarce ( ostatecznie od tego ona > jest) i pamietajcie - dobry wynik egzaminu po VI klasie jest tylko jedna ze > składowych oceny szkoły. Trzeba brac pod uwagę także inne rzeczy, a jakie > szukajcie na forach m.in.w Kujonie, Szkole z Klasą, Edukacji. Co to jest sekowanie? Moja koleżanka, tak samo zareagowałaby w szkole publicznej jak niepublicznej. A na Kujonie, Szkole z klasą, czy Edukacji mogą być opinie tak samo sfrustrowanych rodziców i z tych samych przyczyn co ona. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: matka Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych IP: *.chello.pl 31.01.05, 08:24 Wszędzie mogą pojawić się opinie hm....mocno przesadzone. Dlatego lepiej osobiście sprawdzać szkołę według uniwersalnych kryteriów. W szkołach ( głównie prywatnych), w których dykektor ( najczęściej właściciel) jest zainteresowany finansowo ilością uczniów,potrafi prowadzić śledztwo kto co pisał o jego szkole (!). A gdy ma podejrzenie potrafi równo zgnoić dziecko. A jak - asortyment jest ogromny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lea Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 22:39 Nasz synek ma w tym roku isc do pierwszej klasy. Mieszkamy pod Warszawa, szkoly szukamy na Bielanach, Bemowie. Czy ktos moze polecic dobra szkole w tych dwoch dzielnicach? Jakas przyjazna, bezpieczna szkole spoleczna, lub prywatna, gdzie dziecko nie bedzie tylko "numerkiem". Ktorych szkol unikac? serdecznie dziekuje za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakh Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych 31.03.05, 01:07 Zajrzyj koniecznie na stronę szkoly PRO FUTURO na Bemowie - www.profuturo.edu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Malwina Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych IP: *.chello.pl 31.03.05, 08:07 Unikać Świetojerskiej ( prywatna podstawówa), dziecko będzie traktowane jako dostarczyciel czesnego, a 80% deklarowanych zajęć po prostu sie nie odbywa. Odpowiedz Link Zgłoś
pafnula Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych 01.04.05, 20:21 Witam.Zgadzam sie z wasza opinia , ze o kazdej szkole uslyszycie zupelnie inne zdanie.Teraz sa dni otwarte wiec najlepiej samemu zobaczyc ,gdy pytaci innych rodzicow to pytajcie o konkrety co im sie dokladnie podoba a co nie, oraz o to na czym wam zalezy.Moich 2 dzieci chodzi do szkoly spolecznej a trzecie idzie od wrzesnia.Drugi syn 2 lata chodzil do panstwowej i ucieklismy,Trzecie na pewno idzie do spolecznej.Popieram opine , ze nie kazda panstwowa zla a spoleczna dobra , to zalezy od wielu czynnikow .Nasza to szkola katolicka- (znajduje sie na mlocinach-) ,ze swieckimi nauczycielami,zawsze maja dla mnie i mich dzieci czas ,tak samo jak i dyrektor ,nikt nie ucieka przed problemami a wszystkich traktuje sie z szacunkiem.WNasza szkola jest malutka, skromna ale za to bezpieczna ,a czesne jest naprawde niskie .Pozdrawiam Krzysia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mama Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 21:11 Malwino, dlaczego unikac szkoly na Swietojerskiej? Slyszalam, ze ma ona bardzo wysoki poziom i mialam sie tam wybrac na "zwiady". Napisz prosze cos wiecej. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: olga Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 21:30 My tez zastanawiamy sie nad szkola pro futuro... Moze ktos ma opinie o tej szkole? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Malwina Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych IP: *.chello.pl 28.04.05, 13:00 Szkola zatrudnia nauczycieli na godziny - większość z nich nie identyfikuje się z nia tylko przychodzi i odwala swoje. Rodzice nie maja nic do gadania, jesli mają do dyrekcji albo nauczycieli pytania są bardzo niemile widziani. Świetlica praktycznie nie istnieje, ajeśli juz jest przechowalnia dzieci. Nauczyciele wymagają a nie uczą, jeśli chcesz, aby dziecko cokolwiek umiało - musisz pracować z nim w domu. Zebrania odbywają się wczesnym rankiem gdy większość z nas biegnie do pracy. Szkoła nie jest dobrze wyposażona - w starszych klasach nie ma pracowni za to panuje ogromna ciasnota. Lekcje WF sprowadzają się do biegania z kijami albo grę w piłkę w pobliskim parku. Nie dba się o bezpieczeństwo maluchów- do szatni może wejść każdy, okraść lub zrobić krzywdę. Dzieci mogą bez problemu wyjść ze szkoły. Nie ma zróżnicowania na poziomy w nauce języka angielskiego. Lekcje odbywają się w bardzo duzych grupach czyli w klasach, w których jedno dziecko przyjechało po 6 letnim pobycie za granica i angielski jest jego drugim językiem ojczystym, a drugie dziecko przyjete właśnie do szkoły uczyło się , ale przez 2 lata 2 razy w tygodniu i nic nie umie. W szkole nie ma opieki psychologiczn-pedagogicznej, dzieci z dysgrafią czy dysleksją mogą miec poważne problemy. Nikt nie dba o dyscyplinę, chamskie zachowanie jest na porządku dziennym . Tyle moich, i nie tylko moich, obserwacji. Proponuję żebyś sama wyrobiła sobie zdanie- zadaj dyrektorowi "trudne" pytania. Poproś, aby pokazał Ci szkołe, szatnie, miejsce gdzie dzieci mogą spędzić czas po zajęciach, gdzie jedzą. Zajrzyj do toalet. Zapytaj o kółka zainteresowań i koniecznie dowiedz się kiedy się odbywają, kto na nie uczęszcza. Popytaj czy czesne pokrywa 100% wydatków- czyli czy nie będziesz musiała płacić za wyjścia do kina, teatru, muzeum. Popytaj co dzieje się w szkole, czym zajmuje się samorząd uczniowski, czy jest Rada Rodziców- kto w niej zasiada. Koniecznie popros o pokazanie statutu szkoy i umowy z właścicielem ( oba te dokumenty powinnaś mieć mozliwość przeczytania w domu i na spokojnie). Zapytaj o szafki i poproś o ich pokazanie w klasach. Przyjrzyj się jak rozmawia z Tobą dyrektor, czy ma dla Ciebie czas, czy bez przerwy dzwoni telefon czy nikt Wam nie przeszkadza. Potem podejmij właściwą decyzję. Ucieszyłabym się, gdybyś zdała relację ze swoich odczuć i wrażeń po rozmowie w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mama Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 08:02 Malwino, bardzo dziekuje za wyczerpujaca relacje. Bylam w szkole, zmartwilo mnie to, ze szkola nie ma swojego boiska, a swietlica praktycznie nie istnieje :( Dyrektor tez jakis taki dziwny... Bede szukac innej szkoly. Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jaros law Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych IP: *.visp.energis.pl 02.05.05, 11:07 Moja córka by la w tej szkole 4 lata i o 4 za d lugo! Dyrektor jest nastawiony tylko na zbijanie kasy! Edukacja jest drugoplanowa. Jak zglasza sie jakiś problem to automatycznie staje się wrogiem nr 1. Znam z autopsji opowieści o sukcesach uczniów, a prawda jest taka, że jeśli ktoś już osiągnie sukces to dzięki w lasnej pracy - szko la zabija i nicjatywę. Wszystkim, kt orym leży na sercu dobro dziecka a nie grubość portfela pana J. odradzam tę szkol e Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga72 Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 08:41 Z tego co zdarzylam zorientowac sie, to na Mokotowie, Ursynowie jest wiekszy wybor szkol niz na Bielanach czy Bemowie. Podobno dobre szkoly sa na Woycickiego, Przymierza Rodzin kolo Huty, Pro Futuro czy spoleczna szkola na ul. Wolumen. Mamy jeszcze rok aby znalezc fajna szkole dla corki, ktora jest dopiero w zerowce, ale juz zaczynam panikowac. Czy ktos moze polecic dobra szkole na Bielanach czy Bemowie, jakiej unikac? Czy ta na Switojerskiej jest naprawde taka zla? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ak0071 Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych 04.05.05, 16:37 a może ktoś zna dobre podstawówki niepubliczne na Pradze Południe w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
emil-ia82 Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych 30.07.13, 16:11 Widzę, że zdania bardzo podzielone. Moje dziecko chodzi do szkoły niepublicznej przy ZSN przy Karolkowej 49 i nigdy nie miałam problemów z niczym – wręcz przeciwnie, zawsze byliśmy z mężem bardzo zadowoleni. Szkoła jest dwujęzykowa, jest dużo zajęć dodatkowych i wyjść poza godzinami lekcyjnymi (np. do Sali Kongresowej czy Teatru Narodowego, organizowane są konkursy i turnieje dla uczniów. Dodatkowo ZSN mieści się w budynku świetnie wyposażonym zarówno w sale gimnastyczną, jak i muzyczną, sale zabaw i piękne ogrody. Bardzo polecam – szczególnie, że dziecko może chodzić i uczyć się tam od żłobka aż do egzaminu gimnazjalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
szymans.ka.ewa Re: Przewodnik po podstawówkach niepublicznych 05.08.13, 16:28 Mam córkę w prywatnej podstawówce i jestem bardzo zadowolona. Ona zresztą też. Szkoła i nauczyciele są przyjaźni dzieciom, nauka nastawiona jest na efektywność i nowe metody a nie bezmyślne zakuwanie na pamięć. Co ważne dzieci mają możliwość rozwoju w kierunku swoich hobby i zainteresowań. ZSN przy Karolkowej 49 na pewno jest godny polecenia, jeżeli by ktoś nadal szukał podstawówki dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś