Dodaj do ulubionych

szkoła podstawowa nr 75 w Krakowie

IP: 95.108.78.* 23.01.12, 23:39
Witam,
właśnie będę przenosić dzieci ze szkoły w Poznaniu do szkoły w Krakowie. Słyszałam dobre opinie o szkole nr 75 w Zespole Szkół Mistrzostwa Sportowego. Ponoć miła atmosfera zarówno w szkole, jak i w świetlicy, sporo kółek zainteresowań. Czy któryś z rodziców mógłby się wypowiedzieć na temat tej szkoły? Moje dzieci chodzą obecnie do klasy I i do III. Byłabym wdzięczna za opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: szkoła podstawowa nr 75 w Krakowie IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.12, 18:50
      Witam,
      Mam syna w II klasie szkoły podstawowej pływackiej i po wakacjach posyłam tam drugiego syna do I klasy. Jestem bardzo zadowolona z tej szkoły. Trochę obawiałam się dużej rozpiętości wiekowej (zespół szkół 6-18 lat), ale jak się okazało zupełnie niepotrzebnie. Może częściowo ze względu na charakter szkoły - szkoła integracyjna nie ma tam konfliktów między uczniami klasami, rocznikami. Starsze dzieci chętnie pomagają młodszym oraz tym z jakimiś trudnościami. Organizowane są dni integracji i naprawdę tolerancja wśród uczniów jest ogromna. Rzeczywiście jest duży wybór zajęć po lekcjach od artystycznych, językowych, komputerowych po sportowe (basen, unihokej). Dzieci często wychodzą lub wyjeżdżają na wycieczki ( kino, teatr, warsztaty artystyczne, muzea, wycieczki plenerowe). Nie jesteśmy z rejonu, ale zależało nam, aby właśnie tam posłać dzieci i absolutnie nie żałujemy.
      Pozdrawiam
    • Gość: agi Re: szkoła podstawowa nr 75 w Krakowie IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.12, 21:29
      Ja mam córeczkę w tej szkole już trzeci rok i jesteśmy b. zadowoleni. Od września posyłam tam mojego synka.
    • Gość: mama Re: szkoła podstawowa nr 75 w Krakowie IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.14, 19:13
      Witam
      Ja w zeszłym roku zabrałam dziecko z tej szkoły , bicie popychanie wyzwiska, brak reakcji znieczulonych nauczycieli, krzyki nauczycieli.nie jest to dobry wybór
      • Gość: jola Re: szkoła podstawowa nr 75 w Krakowie IP: *.146.72.177.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.11.15, 10:56
        W tej szkole od jakiegoś czasu bardzo źle się dzieje. Ryba niestety psuje się od głowy... Nie polecam. Ta szkoła dni chwały ma już za sobą.
        • Gość: Patryk Re: szkoła podstawowa nr 75 w Krakowie IP: *.toya.net.pl 10.03.20, 17:23
          Wątek stary jak świat, ale żałuję, ze nie przeczytałam tych wpisów wcześniej. Ta szkła powinna zostać zamknięta a zarówno nauczyciele jak i dyrekcja porządnie rozliczeni z ich chamstwa, arogancji i głupoty. Jak pisały Panie wcześniej - dziecko tu służy albo do robienia wyników albo do popychania. Brak kompetencji kluczowych w i dla pracy u pedagogów. Ale tak to jest, jak po nierozstrzygniętym konkursie wrzepia się na najwyższe stanowisko pociotka, co mówić po polsku nie potrafi. Tylko przymykanie oka na przekręty... z których chyba najlepszy był taki, ze jedna z uczelni "sportowych" robiła sobie badania naukowe na uczniach, a rodzice jeszcze zapłacili im za sprzęt. Żenada.
          • Gość: Krzysio Re: szkoła podstawowa nr 75 w Krakowie IP: *.unassigned.w-net.eu 14.05.23, 16:54
            Zgadza się - chamstwo, arogancja i głupota to naczelne cechy tej szkoły.

Warto oglądnąć program TVN Uwaga pt. "Rozgrywka dzieckiem" - dostępny tutaj: player.pl/programy-online/uwaga-odcinki,351/odcinek-4468,S15E4468,58158
    • wielkiehaloonic Re: szkoła podstawowa nr 75 w Krakowie 17.04.15, 11:14
      Arkusze. Sprawdzian Trzecioklasisty 2015: krakow.naszemiasto.pl/artykul/sprawdzian-trzecioklasisty-2015-operon-mamy-arkusze,3351910,artgal,t,id,tm.html
    • milena2018 Re: szkoła podstawowa nr 75 w Krakowie 04.02.18, 20:40
      Witam. Jeżeli chodzi o klasy sportowe to jest ciężko, szczególnie w klasie pływackiej. Szkoła jak to szkoła...Poziom jakiś wysoki to nie jest... Szkoła jest taka że moje dziecko było podduszane przez inne dzieci i kopane a ze mnie wychowawczyni i pani pedagog chciały zrobić kata...
      • Gość: ori Re: szkoła podstawowa nr 75 w Krakowie IP: *.146.36.30.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.03.18, 16:30
        ojoj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka