Dodaj do ulubionych

Szkoła 306 Tkaczy Warszawa

05.03.13, 22:22
Czy polecacie? Znalazłam opinie tylko sprzed kilku lat - wypowiedzi były różne. Część bardzo negatywnych co do wtedy nowej dyrektorki (nie wiem czy nadal jest ta sama). Szkoła wygląda kameralnie, czysto ale trudno mi uzyskać jakiekolwiek informacje. Jest planowany dzień otwarty, ale ni można poznać nauczycieli - czy to nie dziwne?
Obserwuj wątek
    • Gość: aśka Re: Szkoła 306 Tkaczy Warszawa IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.03.13, 21:21
      Szkoła to nauczyciele. My trafiliśmy na kiepskiego... Pani nie dala sobie rady z dziarskimi, energicznymi chłopcami i z jedną silną osobowością- "Janek rządzi!" Szkoda tylko, że w tej szkole jest przyzwolenie dyrekcji na tego typu bezradność: już w pierwszej klasie pani dyrektor była wzywana do siedmiolatków, a sześciolatki chodziły do niej "na dywanik". Ciekawe, co bezsilny, biedny wychowawca zrobi z 11- latkiem!!!???
      Jeśli wasze dziecko jest grzeczne, spokojne, w nauce zdolne lub przeciętne- może wam się uda... Ja młodszego zapisałam do innej placówki, a starszego (8 lat)- przenoszę...!
      • mozynka Re: Szkoła 306 Tkaczy Warszawa 22.03.13, 10:37
        a mozęsz mi napisać na priva nazwisko tej nauczycielki (martaiadam@gmail.com)?
        moja córka od września idzie do tej szkoły i po dniu otwartym byłam mile zaskoczona....
    • Gość: anuka Re: Szkoła 306 Tkaczy Warszawa IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.05.13, 22:52
      Znajoma powiedziała, że nauczycielka pozbyła się mniej zdolnej dziewczynki, załatwiając przesunięcie jej do innej klasy. Jeśli w tej szkole w taki sposób traktuje się mniej zdolne dzieci, to ja dziękuję. Na szczęście przyjęli mojego syna do innej placówki, choć Tkaczy to jego szkoła obwodowa. Może bym nie uwierzyła, bądź potraktowała to jako incydent, ale wcześniejsze komentarze tylko potwierdzają to, co usłyszałam.
    • Gość: krzysiek Re: Szkoła 306 Tkaczy Warszawa IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.05.13, 18:42
      Niestety na podstawie doświadczeń syna w tej szkole w pełni potwierdzam to co napisano powyżej.
      Jeżeli chodzi o "Panią Kasię" - wspomnianą wychowawczynię, która nie radzi sobie z klasą - też potwierdzam sytuację w klasie; to nie nauczycielka tam rządzi.
      W połączeniu z dyrekcją tolerującą taką sytuację niestety nic dobrego nie da się zrobić ...
      Może uda mi się przenieść ... dziecko do innej szkoły.
      • Gość: Antek Re: Szkoła 306 Tkaczy Warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.13, 19:24
        A ja mam pozytywne doświadczenia :-) Jest wielu bardzo sensownych nauczycieli.
        • Gość: mama Re: Szkoła 306 Tkaczy Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.13, 08:06
          Bardzo fajna, kamrralana szkola. Jedno dziecko juz tam chodzi od kilku lat (wszyscy jestesmy BARDZO zadowoleni), drugie zaczyna po wakacjach...
          • aniaiartur Re: Szkoła 306 Tkaczy Warszawa 14.08.13, 22:43
            Od września będzie nowa pani dyrektor, podobno fajna, zdecydowanie lepsza niż dotychczasowa. Szkoła fajna. Dzieci narzekają że sklepiku nie ma:-)
            • Gość: Mama Re: Szkoła 306 Tkaczy Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.13, 02:52
              Szkola moze i kameralna jak na Bemowo, ale uczy sie w niej 2x tyle dzieci ńiz powinno. Malutka sala gimnastyczna, mniejsza niz w innych szkolach. Brak szafek na ksiazki. Szatnia w piwnicy z ciasnymi korytarzami, trudno się wyminąc 2 osobom. Poki co przez 3 lata wf na korytarzu, zreszta trudno to nazwac wfem. Nasza wychowawczyni zmęczona, roztrzepana i niezbyt radzaca sobie z dziecmi oraz realizujaca program nauczania minimum. Panie w szatni zwykle obrazone i pokrzykujace na dzieci. Notoryczny brak papieru toaletowego, reczńikow i mydla. Mam nadzieje ze po zmianie dyrekcji
              cos drgnie i ze trafimy teraz na chociaz kilku lepszych nauczycieli. Ja zbierajac kiedys opinie spotkalam sie glownie z pozytywnymi i neutralnymi. Ale moje doswiadczenia nie sa dobre....
    • Gość: rodzic Re: Szkoła 306 Tkaczy Warszawa IP: *.sm-gorczewska.com.pl 16.02.14, 22:30
      Ogólnie polecam, my trafiliśmy na średnią panią w klasie 1-3. Pani nauczycielka niewiele z siebie dawała,za to mobilizowała rodziców do pracy. Dbala bardziej o własne interesy i umiała dobrze się zaprezentować. klasach 4-6 jest tak jak w kazdej szkole - bardzo dobrzy nauczyciele i śrdeni.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka