Dodaj do ulubionych

Zadania do zasady 2 - Szkoła ocenia sprawiedliwie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 16:26
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Zadania do zasady 2 - Szkoła ocenia sprawiedliwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 16:27
      świetnie dobre postępy
    • Gość: uczeń3LOwOstrowcu Re: Zadania do zasady 2 - Szkoła ocenia sprawiedl IP: *.msk.net.pl / 80.48.255.* 19.12.04, 22:27
      Sprawiedliwe ocenianie???pfffff Broniewski(III LO w Ostrowcu Świętokrzyskim
      [które posiada iano Szkoły z klasą])jest przykładem, że miano to źle zostało
      nadane!! Nauczyciele nie oceniają sprawiedliwie!często "psychicznie znęcając"
      się na uczniach!pokazując, że to oni mają władzę!ULUBIEŃCY nauczycieli mogą być
      spokojni o oceny już do końca szkoły...
      • Gość: inny uczen bronka Re: Zadania do zasady 2 - Szkoła ocenia sprawiedl IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 14:06
        popieram!!! chcesz miec dobre oceny: przytakuj, nie wrózniej sie, zachowuj
        pozory, a ocenki beda cool, tylko co z tego... chyba nie wszyscy co tak robia
        zdaja sobie sprawe za nasi nauciele nas nie oceniaja na maturze.. za to zrobi
        to komisja zewntrza :P i wreszcie sie okarze ile naprwde kto umie i na co
        zasługuje :D
    • Gość: Uczniowie Re: Zadania do zasady 2 - Szkoła ocenia sprawiedl IP: *.modelina.net / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 20:33
      A w ktorej szkole oceniaja sprawiedliwie??
      • Gość: yuleeda sprawiedliwie??!! IP: *.icpnet.pl 22.05.05, 00:55
        a ja jestem w viii lo w poznaniu i szczerze watpie czy ta szkola wypelnila
        powyzsze punkty

szkola z klasa to jedno wielkie nieporozumienie - gazeta robi akcje w ktorej
        weryfikacja rzeczywistego postepowania szkoly zdaje sie nie miec miejsca. kazda
        szkola moze wypelnic wniosek i napakowac do niego sciemy zeby moc przy kazdej
        okazji chwalic sie ze ma 'klase'...
        • poet Re: sprawiedliwie??!! 01.12.05, 20:26
          jest,jak było; wczoraj,przedwczoraj,zawsze. Nauczyciel zawsze był
          nieobiektywny,zawsze dawał się nabierać,zagadywać,zawsze się odgrywał za coś,
          co go zabolało; zawsze na biedniejszych, słabszych, brzydszych. Może nie? Jeśli
          nie, to pewnnie uczy w szkole niepublicznej. Może za to mu płacą? (tak, tak-i
          za to)Wierzę dzieciakom, że jest nadal tak samo. A że szkoły inaczej wyglądają
          na zewnątrz ( "szkoła z klasą") i inaczej w środku? To też jest możliwe. Toć
          pracują w nich jedynie ludzie. Tak wygląda na poziomie szkół niższego szczebla.
          Tymi się interesujemy. Tak bywa i wyżej, na uczelniach, nawet tych znanych. O
          tych próbujemy zapomnieć, kiedy z nich wychodzimy. I zapominamy. Niech inni
          bawią się w te potyczki...
    • Gość: Madzia Re: Zadania do zasady 2 - Szkoła ocenia sprawiedl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 19:00
      zajebiscie ze ktos wymyslil ta stronke bardzo mi pomogliscie 66666!!!!:*:*
    • Gość: Rafał Re: Zadania do zasady 2 - Szkoła ocenia sprawiedl IP: *.chello.pl 26.12.05, 21:48
      Ehh! Sprawiedliwe ocenianie ... Nigdy do tego nie dojdzie tak jak jest z dwóją
      w dzisiejszych czasach! Jakiś leń który się nie uczy przez cały rok i ma między
      1/2 dostanie tą dwóje na luzie bez probemów, a taki co się uczy pokazuje że mu
      zależy i ma nie za dobre oceny i grozi mu między 1/2 musi błagać na kolankach
      aby nauczyciel postawił mu tą dwóje ! Czy to jest sprawiedliwośc ? Sam
      doświadczyłem takiej sprawiedliwości !
      • Gość: Dorota Re: Zadania do zasady 2 - Szkoła ocenia sprawiedl IP: 213.25.44.* 01.02.06, 13:26
        Sprawiedliwe oceny czy ja śnię! nigdy tak nie było i nie będzie.Dopóki będzie zależeć to od podejścia do danego ucznia i humoru nauczyciela.Sami wiemy jaka będzie ocena nie zależnie od naszej wiedzy.Zgadzam się z Tobą.TO JEST SPRAWIEDLIWOŚĆ!!
    • Gość: Kara Zadania do zasady 2 - Szkoła ocenia sprawiedliwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 21:30
      Nauczyciele żadko sie mylą
      • xwar Re: Zadania do zasady 2 - Szkoła ocenia sprawiedl 29.11.06, 16:10
        Jeśli mam byc szczera u mnie nauczyciele oceniaj sprawiedliwe. Moze mam
        szczescie;) Pozdrawiam I SLO w Gliwicach
    • blessyou1 nie zgadzam sie z tobą poet 30.11.06, 16:26
      miałam do czynienia ze szkołą państwową i społeczną i protestuję przeciw takim
      uproszczeniom, że nauczyciele w szkołach niepublicznych pracują lepiej bo im za
      to więcej płacą. Po prostu te szkoły dbają o to by zatrudniać dobrych
      nauczycieli, a jeśli ktoś się nie sprawdza to mu się dziękuje za współpracę. W
      szkołach państwowych nauczyciel jest praktycznie bezkarny - może być miernotą w
      swojej dziedzinie, obrażać uczniów i stawiać oceny z sufitu a i tak będzie
      uczył spokojnie do emerytury. W podstawówce mojej córki (państwowej) była pani,
      która do dzieci mówiła wyłącznie po nazwisku, robiła błędy gramatyczne
      ("dlaczego tam poszłeś") i ortograficzne a była to polonistka - chamka bez
      serca i umiejętności pedagogicznych. Czy każesz mi uwierzyć, że 500zł podwyżki
      natychmiast zrobiłoby z niej dobrego, życzliwego i sprawiedliwego nauczyciela?
      W szkołach pracują różni nauczyciele, zarówno dobrzy jak źli, ale ci pierwsi
      często są nie doceniani przez dyrekcję a nawet gnębieni za nadmiar "dobrych
      chęci" i czasami uciekają do szkół społecznych, nie tylko z chęci zysku ale po
      to by spokojnie realizować swoją wizję nauczania. Pozdrawiam wszystkich
      nauczycieli z powołaniem i talentem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka