Gość: Kasia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 16:26 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Zadania do zasady 2 - Szkoła ocenia sprawiedliwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 16:27 świetnie dobre postępy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń3LOwOstrowcu Re: Zadania do zasady 2 - Szkoła ocenia sprawiedl IP: *.msk.net.pl / 80.48.255.* 19.12.04, 22:27 Sprawiedliwe ocenianie???pfffff Broniewski(III LO w Ostrowcu Świętokrzyskim [które posiada iano Szkoły z klasą])jest przykładem, że miano to źle zostało nadane!! Nauczyciele nie oceniają sprawiedliwie!często "psychicznie znęcając" się na uczniach!pokazując, że to oni mają władzę!ULUBIEŃCY nauczycieli mogą być spokojni o oceny już do końca szkoły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny uczen bronka Re: Zadania do zasady 2 - Szkoła ocenia sprawiedl IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 14:06 popieram!!! chcesz miec dobre oceny: przytakuj, nie wrózniej sie, zachowuj pozory, a ocenki beda cool, tylko co z tego... chyba nie wszyscy co tak robia zdaja sobie sprawe za nasi nauciele nas nie oceniaja na maturze.. za to zrobi to komisja zewntrza :P i wreszcie sie okarze ile naprwde kto umie i na co zasługuje :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczniowie Re: Zadania do zasady 2 - Szkoła ocenia sprawiedl IP: *.modelina.net / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 20:33 A w ktorej szkole oceniaja sprawiedliwie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yuleeda sprawiedliwie??!! IP: *.icpnet.pl 22.05.05, 00:55 a ja jestem w viii lo w poznaniu i szczerze watpie czy ta szkola wypelnila powyzsze punkty szkola z klasa to jedno wielkie nieporozumienie - gazeta robi akcje w ktorej weryfikacja rzeczywistego postepowania szkoly zdaje sie nie miec miejsca. kazda szkola moze wypelnic wniosek i napakowac do niego sciemy zeby moc przy kazdej okazji chwalic sie ze ma 'klase'... Odpowiedz Link Zgłoś
poet Re: sprawiedliwie??!! 01.12.05, 20:26 jest,jak było; wczoraj,przedwczoraj,zawsze. Nauczyciel zawsze był nieobiektywny,zawsze dawał się nabierać,zagadywać,zawsze się odgrywał za coś, co go zabolało; zawsze na biedniejszych, słabszych, brzydszych. Może nie? Jeśli nie, to pewnnie uczy w szkole niepublicznej. Może za to mu płacą? (tak, tak-i za to)Wierzę dzieciakom, że jest nadal tak samo. A że szkoły inaczej wyglądają na zewnątrz ( "szkoła z klasą") i inaczej w środku? To też jest możliwe. Toć pracują w nich jedynie ludzie. Tak wygląda na poziomie szkół niższego szczebla. Tymi się interesujemy. Tak bywa i wyżej, na uczelniach, nawet tych znanych. O tych próbujemy zapomnieć, kiedy z nich wychodzimy. I zapominamy. Niech inni bawią się w te potyczki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Zadania do zasady 2 - Szkoła ocenia sprawiedl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 19:00 zajebiscie ze ktos wymyslil ta stronke bardzo mi pomogliscie 66666!!!!:*:* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Zadania do zasady 2 - Szkoła ocenia sprawiedl IP: *.chello.pl 26.12.05, 21:48 Ehh! Sprawiedliwe ocenianie ... Nigdy do tego nie dojdzie tak jak jest z dwóją w dzisiejszych czasach! Jakiś leń który się nie uczy przez cały rok i ma między 1/2 dostanie tą dwóje na luzie bez probemów, a taki co się uczy pokazuje że mu zależy i ma nie za dobre oceny i grozi mu między 1/2 musi błagać na kolankach aby nauczyciel postawił mu tą dwóje ! Czy to jest sprawiedliwośc ? Sam doświadczyłem takiej sprawiedliwości ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Zadania do zasady 2 - Szkoła ocenia sprawiedl IP: 213.25.44.* 01.02.06, 13:26 Sprawiedliwe oceny czy ja śnię! nigdy tak nie było i nie będzie.Dopóki będzie zależeć to od podejścia do danego ucznia i humoru nauczyciela.Sami wiemy jaka będzie ocena nie zależnie od naszej wiedzy.Zgadzam się z Tobą.TO JEST SPRAWIEDLIWOŚĆ!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kara Zadania do zasady 2 - Szkoła ocenia sprawiedliwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 21:30 Nauczyciele żadko sie mylą Odpowiedz Link Zgłoś
xwar Re: Zadania do zasady 2 - Szkoła ocenia sprawiedl 29.11.06, 16:10 Jeśli mam byc szczera u mnie nauczyciele oceniaj sprawiedliwe. Moze mam szczescie;) Pozdrawiam I SLO w Gliwicach Odpowiedz Link Zgłoś
blessyou1 nie zgadzam sie z tobą poet 30.11.06, 16:26 miałam do czynienia ze szkołą państwową i społeczną i protestuję przeciw takim uproszczeniom, że nauczyciele w szkołach niepublicznych pracują lepiej bo im za to więcej płacą. Po prostu te szkoły dbają o to by zatrudniać dobrych nauczycieli, a jeśli ktoś się nie sprawdza to mu się dziękuje za współpracę. W szkołach państwowych nauczyciel jest praktycznie bezkarny - może być miernotą w swojej dziedzinie, obrażać uczniów i stawiać oceny z sufitu a i tak będzie uczył spokojnie do emerytury. W podstawówce mojej córki (państwowej) była pani, która do dzieci mówiła wyłącznie po nazwisku, robiła błędy gramatyczne ("dlaczego tam poszłeś") i ortograficzne a była to polonistka - chamka bez serca i umiejętności pedagogicznych. Czy każesz mi uwierzyć, że 500zł podwyżki natychmiast zrobiłoby z niej dobrego, życzliwego i sprawiedliwego nauczyciela? W szkołach pracują różni nauczyciele, zarówno dobrzy jak źli, ale ci pierwsi często są nie doceniani przez dyrekcję a nawet gnębieni za nadmiar "dobrych chęci" i czasami uciekają do szkół społecznych, nie tylko z chęci zysku ale po to by spokojnie realizować swoją wizję nauczania. Pozdrawiam wszystkich nauczycieli z powołaniem i talentem. Odpowiedz Link Zgłoś