Dodaj do ulubionych

Gimnazja w Krakowie

IP: *.admin.pk.edu.pl 16.03.05, 12:58
Ja podparlam sie rankingiem, nic z tego co mialo byc w tzw dobrym' gimnazjum
sie nie sprawdzilo, bylo tak zle ,ze zmienilam szkole..mialam swiadectwo z
paskiem a moja klasa napisala test prawie najlepiej w malopolsce, zmarnowalam
jednak rok, wiem to, poniewaz po przeniesieniu do innej szkoly okazalo sie z
wszyskiego jestem do tylu. W mojej porzedniej szkole ciagle przepadaly lekcje
i nikt nie organizowal zastepstw a szkole teroryzoali;wlasni' huligani...
pozdro
aniak
Obserwuj wątek
    • Gość: hehehe Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.autocom.pl 16.03.05, 13:11
      O ile dobrze pamiętam to to zdjęcie pojawiło się już kiedyś w kontekście artykułu, że uczniowie nie utrzymują czystości ( mają różne zwierzątka między innymi we włosach) współczuje tej panience ze zdjęcia zna ją ktoś ???
    • Gość: boreasz Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 20:05
      nie da się poznac z gazety szkoły, trzeba zobaczyc dzieci w kacji, jakie są
      czego chcą, dokąd zmierzają... - tylko widzieć trzeba relacje...
    • Gość: zefir Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 04:07
      czegoś nie rozumiem, nie mozna sobie ot, tak organizować klas patronackich, na
      to trzeba miec pozwolenie gminy... ktoś zmyśla... nie można pisać np.
      że "Uważane za najlepsze w Krakowie" a wyniki ma średnie...

Rankingi nie pokazują wiele ze szkoły - trzeba się roglądać za prawdziwym jej
      obrazem.
    • Gość: kinkin Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 12:14
      Prosze niech ktos mi doradzi, ktore gimnazjum jest naprawde dobre - domyslam
      sie, ze raczej prywatne i spoleczne - te mnie najbardziej interesuja. Czy
      rankingi punktow za testy nic naprawde nie mowia?
      • Gość: zefir Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 07:55
        zrób sobie listę swoich oczekiwań, napisz na kartce, czego bys nie chchiał w
        swojej nowej szkole. Dzwoń i chodź na dnie otwarte - teraz tego sporo.

ja akurat nie cenię szkolnictwa prywatnego - ale naprawdę rozumiem, że chcesz
        tej akurat formy, jest dla Ciebie bliższa Twoim potrzebom. Mam jednak swoje
        osobiste dziecko, które lepiej by sie czuło w klasie małej - nie mam
        zdecydowanie pieniędzy na tę formę.
      • Gość: bogwa@poczta.fm Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.pxs.pl / *.pxs.pl 12.04.05, 19:26
        Ja jestem teraz w pierwszej klasie Gimazjum nr. 21 na Os. Podwawelskim. Jest to
        szkoła publiczna, ale panuje w niej przyjazna atmosfera. Bałam się czegoś w
        styku "kocenia" ale tylko przez pierwszy miesiąc chłopcy w drugich i trzcich
        klas wołali za nami "kici, kici". To minęło i jest spokój. Są też mili
        nauczyciele. Niektórzy wymagający ale mili. Zapraszam cię do złożenia u nas
        papierów, wejdziesz do szkoły, rozejrzysz się...choć może nie spodoba ci się na
        pierwszy rzut oka, bo są bardzo małe szatnie i cała szkoła jest mała, to
        przytulna i ja na pewno nie zmieniłabym decyzji co do wyboru gimazjum. Nie ma u
        nas profilów klas, ale dla mnie to nie miało większego znaczenia. Dla pierwyszch
        klas we wrześniu bądź październiku organizowny jest trzydniowy wyjazd
        integracyjny. Baaaaardzo fajny!! Gorąco polecam. Jesli chcesz się jeszcze czegoś
        dowiedzieć to pisz na mojego maila (bogwa@poczta.fm) tylko napisz o co ci chodzi
        iże jesteś z tego forum
    • Gość: Beata Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 17:07
      Aniu,
      Czy możesz napisać, które gimnazjum nie spełniło Twoich oczekiwań.
    • Gość: Maturzystka juz:D Ja skonczylam gimnazjum nr 14.. IP: *.taunet.biz / *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.05, 16:58
      3 lata temu:) teraz jestem w klasie maturalnej i uwazam, ze nie nalezy patrzec
      na ilosc punktow z egzaminu, bo prawda jest taka, ze to jedynie srednia, a
      wszystko zalezy od jednostki, czy chce sie uczyc. Jesli ktos nic nie robi to
      niech nie oczekuje cudow. Ja sie duzo uczylam, mialam swietnych nauczycieli,
      ktorzy, uwazam, doskonale przygotowali mnie do egzaminow gimnazjalnych:) Teraz
      chodze do dobrego liceum i nie mam jak inni klopotow, ze czego 'nie bylo w gim'.
      Niektorzy przyszli z samymi 6 a okzalazlo sie, ze te ich 6 nic warte nie sa...
      Ja szczerze polecam gim 14, bo warto poprostu:) tylko najwiecej nalezy wymagac
      od siebie
      • Gość: belfer Re: Ja skonczylam gimnazjum nr 14.. IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.06.05, 21:33
        Taka opinia ładuje akumulatory. Mam ochote dalej uczyć. Dziękuję Maturzystce za
        dobre słowa o szkole, w której uczę od lat - Gimnazjum nr 14 w Krakowie. Życzę
        dalszych sukcesów.
        • Gość: maffcia=) Re: Ja skonczylam gimnazjum nr 14.. IP: *.taunet.biz / 62.29.142.* 08.07.05, 16:49
          ja jestem wlasnie w gimnazjm nr 14. jest to bardzo dobra szkola tak mi sie
          wydaje. trzeba sie bardzo napracowac zeby dostac chocby troje, ale wiem od
          starszych kolegow i kolezanek ze egzaminy poszly im bardzo dobrze. nauczyciele
          sa wymagajacy. i prawidlowo ;-) w tej szkole nie tepi sie nikogo za nic i
          naprawde polecam gim nr 14 w krakowie.
          • Gość: gosc Re: Ja skonczylam gimnazjum nr 14.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.09, 17:53
            14 Gimnazjum w Krakowie jest ok
      • Gość: Sigald Do jakiego? IP: *.lipska.net / *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 19:13
        A wiec jak polecacie?? Ja ledwo koncze podstawowke... i jestem ciekaw jakie
        gim. Polecacie...:P
        Sigald@op.pl ;)
      • gimnazjalistka.g.k Re: Ja skonczylam gimnazjum nr 14.. 11.08.07, 19:29
        Ja też chodzę do 14.We wrześniu pujdę do II kl.Nauczyciele są po
        prostu świetni!!!!!Moja klasa jest jedną z najlepszych w
        szkole.Rankingi może i są najlepszą reklamą szkoły,ale często się
        mylą.A co do zacofania w nauce to u nas jest (wedłóg mie)wysoki
        poziom np. my już w pierwszej klasie mamy fizyke i nie musimy
        przerabiac materjału z I i II klasy w jeden rok;)Koffam tę szkołę.
        • Gość: zuzka Re: Ja skonczylam gimnazjum nr 14.. IP: *.ghnet.pl 01.11.08, 15:35
          Jeżeli ta szkoła jest taka świetna, to czemu Ty sadzisz takie byki??!!
        • Gość: iwka Re: Ja skonczylam gimnazjum nr 14.. IP: *.31.227.197.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.09.13, 21:02
          Moim zdaniem takie gimnazjum jak to o którym piszecie w Krakowie naprawde pomoże nam w naszej edukacji i taka nauka z najlepszymi nauczycielami zaprocentuje w przyszłości.
          • wielkiehaloonic Re: Ja skonczylam gimnazjum nr 14.. 22.04.15, 14:24
            Kąt padania światła, anatomia człowiek, kwasy i zasady, czy położenie Alp. Takie pytania padły na dzisiejszym egzaminie gimnazjalnym. Sprawdź właściwe odpowiedzi: krakow.naszemiasto.pl/artykul/egzamin-gimnazjalny-2015-przyroda-odpowiedzi-arkusze,3358290,artgal,t,id,tm.html
      • Gość: czarna on-line Re: Ja skonczylam gimnazjum nr 14.. IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.12, 17:10
        Po prostu.... za mało się i tak uczyłaś. Piszemy osobno.
    • Gość: Marcin Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 19.04.05, 11:56
      Znalazłem w sieci portal dla gimnazjalistów
      www.gimnazjalista.byc.pl/index.php zobaczcie sobie
      • Gość: :) Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 20:00
        Ja chodziłem do G41 i tez mile wspominam tą szkołe, na prawdę jest świetna zachęcam zwłąszcza nowohucian do wysyłania swych dzieciaków tam...
    • Gość: port Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 00:05
      miełe, fakt.
      • Gość: BlAcKy Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.autocom.pl 28.06.05, 08:09
        chciałabym z kimś poklikać z GIMNAZJUM NR 2, ponieważ bardzo możliwe, że tam
        pójdę.Boję się trochę bo większość gada: nie idź tam tam jest taki wycisk
        itd.niech ktoś się do mnie odezwie.
        BlAckY
        • Gość: nara Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 17:16
          jest porzo, fajna kadra, dobry styl, spoko lajcik, uczyc sie trzeba, ale
          nauczyciele pomagają.
          • Gość: bLaCkY Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 14:20
            TO WYDAJE SIĘ NIEŻLE...A CO DO STROJU WIEM, ŻE NIE WOLNO PRZYNALEŻEĆ DO ŻADNYCH
            SUBKULTUR, ALE CHYBA MOŻNA SIĘ UBIERAĆ NA CIEMNO I NOSIĆ PASEK Z DALEKO
            ROZSTAWIONYMI ĆWIEKAMI??????GŁUPIE PYTANIE...WSZYSCY LUDZIE Z 2 ODPOWIEDZCIE!!!!
            PLS
            • Gość: didha Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 16:54
              czepiają się szalików, gołych burzów, ale raczej są to prosby, prosza o stroje
              spokojne, zakrywające golizny. Ale sa to raczej zarty i da się zupełnie
              wytrzymać. Jestes metal?
    • Gość: kira Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 21:25
      dyra dwójki fajna, ale bardzo konkretna, widać, że babka mam pozaurki - lubi
      młodzież.
      • Gość: Ania za nic nie polecam 17 IP: *.netcontrol.pl 24.11.05, 09:28
        Gdy się zapisywałam wicedyrektorka obiecywała gruszki na wierzbie.Nie rozwiniesz
        tutaj skrzydeł.Nauczyciele nie zachecają wręcz przeciwnie wyzywają mówią że
        podstawówka nic nie nauczyła,musisz dużo uczyć się sam w domu jak powiesz,że
        czegoś nie rozumiesz to od razu jestes tuman.Jak poprosisz rodzica o
        interwencje,masz przechlapane jedynka za jedynką.Wszyscy rodzice się boją nikt
        się nie wychyli bo potem dziecko ma problemy.Jedyne koło to biologiczne dość
        ciekawie prowadzone.
        • Gość: mózgownica nic nie polecam 17 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 15:17
          to prawda, to był powazny błąd.
    • Gość: Agatab Re: Gimnazja w Krakowie IP: 62.121.131.* 07.12.05, 09:18
      Mama prośbę. Mam problem bo chciałam posłać syna do dobrego gimnazjum. Proszę
      napisz które gimnazjum było aż tak złe i do którego się przeniosłaś z góry
      dziękuję.
      • Gość: tertok Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 19:59
        jest pare fajnycxh, a reszta to walcem...
    • aleksandra.faiks Gimnazjum nr.21 08.01.06, 13:23
      Kto chodzi do tego Gimnazjum????? Jakie są tam warunki>????? Dobrzy
      nauczyciele??
      PROSZĘ O INFO:*:*
      • Gość: mistia Re: Gimnazjum w centrum, jakie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 12:15
      • Gość: znajomek Re: Gimnazjum nr.21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 20:56
        dobrzy. Dobrzy
        • Gość: Kinga Re: Gimnazjum nr.21 IP: *.pxs.pl / *.pxs.pl 25.06.06, 09:52
          Zgadzam się. Szkoła jest super. Uwielbiam to gimnazjum. Teraz idę do 3 klasy.
          Jeśli ktoś chciałby więcej informacji to piszcie bogwa@poczta.fm
    • Gość: TEGOROCZNA Re: Gimnazja w Krakowie w 2006? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 19:54
      czemu nic o tym nie ma?
      • Gość: Elo Re: Gimnazja w Krakowie w 2006? IP: *.void.pl 18.04.06, 21:50
        Właśnie.. a kto coś wie o G46 na os. Teatralnym? Prosze o odp!
    • Gość: zdesperowana_gimna Gimnazja w Krakowie IP: *.chello.pl 08.09.06, 16:04
      Ja wybierając gimnazjum sugerowałam się rankingiem ale także opinią znajomych.
      Minął dopiero tydzień nauki a ja już chcę zmienić szkołe... No cóż tak bywa,
      ale ludzie mówię wam przemyślcie dobrze wybór gimnazjum bo nikomu nie życzę
      żeby trafił tak jak ja!!!
      • Gość: gimna zjum Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 21:08
        młoda, no to zmieniaj - może są jeszcze miejsca, jezli to jest dobre gimanzjum
        to sie ucieszy, że sobie pójdziesz, jezli niedobre, to uciszysz sie ty.
      • Gość: alina Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 19:21
        mam prośbę, powiedz jakie gimnazjum jest takie złe. przeprowadzamy
        sie z synem do krakowa we wrzesniu, wlasciwie lada dzien a nadal nie
        wiem gdzie powinien isc. slyszalam o salezjanach ale powiedzieli, ze
        nie maja juz miejsc. syn nie jest asem ale nie jest tez ostatni w
        nauce.
        proszę pomozcie.
    • Gość: marcin Podstawowa Szkoła nr 5 w Osrowie Wielkopolskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 17:36
    • Gość: Piotrek Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.chello.pl 22.07.08, 23:58
      Jeśli nie możesz się zdecydować na szkołe. W wyborze właściwego
      gimnazjum może ci pomóc portal edukacyjny Kraków.
      To link do pomocnego artykułu.
      www.edukacyjnykrakow.pl/?cget=artykul&from=89
      Może komuś się przyda.
      pozdro
      • Gość: Onaaa Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.08, 18:44
        I tak Gimnazjum Ojców Pijarów jest najlepsze. świetna atmosfera. świetni
        nauczyciele i przede wszystkim świetni ludzie.
    • Gość: Metallica Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 13:16
      Niech mi ktoś powie jakie jest gimnazjum nr. 8 (prywatne) na ul. Grodzkiej im.
      Mikołaja Reja?????? proszę o szybką odpowiedź
    • Gość: KAJAK Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.blast.pl 25.01.09, 18:48
      TO KTÓRE GIMNAZJUM POLECACIE??
    • Gość: Basia Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.chello.pl 26.01.09, 16:52
      Przykro mi...
      Ja szukam informacji na temat Gimnazjum Sióstr Prezentek. Czy ktoś
      tam chodzi i może mi udzielic wskazówek? Bardzo proszę.
    • Gość: forumowicz Gimnazja w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 12:17
      na tej stronie znajduje się duża liczba gimnazjów w Krakowie.

Na każdej stronie znajduje się mapka z lokalizacją gimnazjum oraz dokładne dane wraz z nr telefonu.
    • Gość: ala Re: Gimnazja w Krakowie IP: 62.121.135.* 16.03.09, 19:01
      A ja polecam gim nr 6
      • czester-lester Re: Gimnazja w Krakowie 17.04.09, 19:45
        Proponuję wrzucać opinie o gimnazjach w serwisie www.pierwszak.pl. Pomogłoby to
        innym rodzicom znaleźć łatwo opinie o danej szkole zamiast szukać po wielu
        forach. Można tam też zamieszczać opinie o przedszkolach, szkołach językowych,
        zajęciach dodatkowych itp. Serwis fajny ale na razie opinii na nim jak na
        lekarstwo. Z jednej strony ludzie skarżą się że nie mogą znaleźć opinii o
        szkołach, przedszkolach a z drugiej sami niechętnie piszą opinie. I tak kolo się
        zamyka. Także jak możecie to piszcie wtedy informacje zebrane byłyby w jednym
        miejscu i rodzicom byłoby łatwiej.
      • Gość: joancz Re: Gimnazja w Krakowie IP: 85.28.168.* 17.03.10, 10:55
        Witam,

zastanawiam się na 6 lub 16 dla syna. Co do 16 chciałam zapytać czy
        bardzo wysoki poziom i czy jest bezpiecznie w takiej dużej szkole.
        A co do 6 to mam obawy o "dzieci z rejonu" bo okolica trochę
        odstrasza i generalnie jaki jest poziom. Z góry dziękuję za odpowiedź
    • Gość: uczennica Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 16:03
      wdł mnie najlepsze gimnazjum to gimnazjum nr 2 na Studenckiej!
      Wspaniała atmosfera i ludzie.Polecam!!
      • Gość: Aska Re: Gimnazja w Krakowie IP: 83.238.175.* 18.05.09, 17:11
        A jak trudno się do dwojki dostać? Jesteś w jakiejś "patronackiej" klasie czy
        zwykłej? Jakie perspektywy dla dobrego ucznia, ale nie olimpijczyka? O ile
        stopni przeciętnie lecą w dół oceny z przedmiotów typu polski, matma w
        porównaniu do podstawówki?
        • Gość: ola Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.multi-play.net.pl 07.07.10, 13:54
          lll
        • Gość: ola Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.multi-play.net.pl 07.07.10, 13:58
          ja chodze do 2...
          lecz trudno sie tam dostac gdyz na 1 miejsce przypada bardzo duzo
          osob wiem ze bylo tak ze w rekrutacji uzupelniajacej zwolnilo sie 14
          miejsc a chetnych bylo 92 osoby na szczescie udalo dorobic im sie
          dodatkowa klase i w koncu dostalo sie jeszcze 44 osoby.

to swietne gimnazjum

zycze powodzenia w dostaniu sie...:)
          • Gość: gość Re: Gimnazja w Krakowie IP: *.111.138.209.static.crowley.pl 15.08.10, 15:56
            A do której klasy idziesz ?
    • Gość: gość dobre gimnazjum w Krakowie IP: *.tktelekom.pl 17.04.10, 21:38
      Witam,
      ja też się zastanawiam do którego gimnazjum posłać moją córkę ale chyba
      zdecyduje się prywatne gimnazjum nr 6 na Karmelickiej. Moja znajoma ma tam
      dziecko i jest bardzo zadowolona. Mają bardzo szeroko rozwinięte zajęcia
      pozalekcyjne i wysoki poziom.
    • Gość: aggamar Gimnazjum nr 4 IP: *.multi-play.net.pl 20.05.10, 19:29
      Może ktoś jest w stanie napisać coś na temat Gimnazjum nr 4?
    • Gość: licealistka Gim 2 IP: *.ists.pl 28.08.10, 09:55
      sama chodziłam do 2 i wiem, że poziom jest naprawdę dużo wyższy. 2
      bardzo polecam, świetna szkoła i nie do końca sprawdzają się historie,
      że trzeba przykuć. ja nie widzę różnicy między G2 a podstawówką jeśli
      chodzi o codzienną naukę. obecnie wybieram się do IILO i jestem
      naprawdę zadowolona z Gimnazjum, bo wiem, że na pewno będę za nim
      tęsknić ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka