Dodaj do ulubionych

Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!!

IP: *.intra. / *.news.vogel.pl 13.12.05, 14:20
Serdecznie proszę rodziców z Wrocławia, których dzieci uczę się w szkole Atut
o opinie o tej placówce. Informacje na jej temat w prasie sa b. zachęcające,
na stronie internetowej podobnie, ale ja chciałabym wiedzieć, co myślą o tym
rodzice...
Obserwuj wątek
    • Gość: Izabella Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.06, 14:22
      Moja koleżanka miała dziecko w tej szkole. Nie była jednak zadowolona. Zapisała
      syna do SIGMY i nie ma porównania. Uważam, że to jest bardzo ważna decyzja w
      życiu rodzica i wybór powinien być trafny. Z tego, co się orientuję SIGMA jest
      na dużo wyższym poziomie niż ATUT. Jeśli chcesz, mogę się dowiedzieć czegoś
      więcej.
      pozdrawiam
      • zgagusia Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! 21.02.06, 17:24
        Ja bym bardzo prosila o blizsze informacje na ten temat. Waham sie wlasnie czy
        poslac dziecko do Atuta i bardzo mi zalezy na odpowiedzi.
        Aga
        • Gość: Izabella Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.06, 18:33
          Ta szkoła tylko tak pięknie wygląda (zarówno budynek jak i oferta). W
          rzeczywistości jest inaczej. Zarówno dziecko mojej koleżanki, jak i sama ona
          nie byli zadowoleni. Niski poziom, a słodzą rodzicom o różnych rzeczach, które
          potem nijak się mają do prawdziwej nauki dziecka. Tyle wiem, bo dużo mi o niej
          powidziała. Teraz dziecko jest w sigmie i mimo że ma mnóstwo nauki, nie
          narzeka.
          • zgagusia Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! 25.02.06, 20:11
            dzieki za odpowiedz. Zaskoczylas mnie, bo do tej pory rodzice z ktorymi
            rozmawialam sa na tyle zadowoleni ze drugie dziecko tez posylaja do Atutu.
            Budynek Sigmy jest wrecz straszny, wyposazenie nedzne a najgorszy brak sali
            gimnastycznej. Gdy zobaczylam Sigme stwierdzilam ze z tych powodow (lokalowych)
            nawet nie bedziemy jej brac pod uwage. Napisz prosze pod jakim wzgledem oferta
            Atutu tak bardzo nie zgadza sie z rzeczywistoscia? Bardzo mi zalezy zwlaszcza
            na dobrym poziomie angielskiego, w Atucie dzieci ucza sie jezyka codziennie,
            poza tym jest tam tez szkola miedzynarodowa i myslalam ze to tez gwarantuje
            dobry poziom.
            Jesli nie chcesz pisac na forum pisz na maila A_Mastalarz@interia.pl

Aga
            • muzaza Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! 27.03.06, 11:54
              Witam, ciesze się, że temat powrócił na forum. Ja też nic dobrego nie słyszałam
              o Sigmie, a o Atucie tak. Proszę więc innych forumowiczów z Wrocławia o
              opinie!!!
              • Gość: aaa Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.03.06, 22:09
                I jak wypada porównanie tych szkół?
            • Gość: Joanna Blacharczyk Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.08, 16:42
              angielski w tej szkole jest na bardzo niskim poziomie mimo
              ze maja codzienne jedna lekcje.
              A to wszystko dlatego ze lekcje angielskiego to same zabawy
              nawet w 3-klasie gimnazjum
              Nie polecam tej szkoly!!!
              • Gość: nati Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 15:23
                le ja polecam a poza tym czy pani pracowała w tej szkole?
            • grma Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! 20.02.09, 22:43
              Jeżeli gimnazjum ATUT osiąga najniższy wynik w diagnozie z angielskiego 80%, a średnia wrocławska to 40%, to rzeczywiście musi być niski poziom nauki angielskiego:/ Ludzie, zastanówcie się zanim coś napiszecie!! A jeżeli chodzi o SIGMĘ: wynikiegzaminow.pl/cke_2008.jsp?id=176903_sp#
          • Gość: uczen Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 20:19
            zgadzam się
        • Gość: Krzysiu Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.centertel.pl 22.09.11, 07:52
          Atut to świetna szkoła będzie pani dziecko zadowolone wiem ponieważ sam tam chodzę mili nauczyciele dobra pani dyrektor Super
      • Gość: natalia o Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 15:18
        Ja chodzę do tej szkoły i moim zdaniem ona jest super i bardzo fajni są w tej szkole nauczyciele i Pani Dyrektor. Gdybym miała teraz odejść oczywiście bym się nie zgodziła! W naszej szkole (ATUT) jest także boisko szkolne, sale gimnastyczne, sala do plastyki, sala teatralna i zawszy wygrywamy zawody sportowe, a to znaczy, że nasi nauczyciele od w-f bardzo dobrze uczą. Ja nie mam nic do naszej szkoły! A zwłaszcza to że jest dwujęzyczna! A rzadko są spotykane takie szkoły jak nasza kochana szkoła ATUT
      • Gość: aaabbb Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 22:56
        Dobra, widzę, że tutaj trzeba wszystko powiedzieć od początku.
        Jak wiadomo, każdy kij ma końce dwa. Analogicznie, są ludzie głupi i są ludzie mądrzy (w sensie życiowym). W ATUCIE jest tak, jak w każdej szkole. Niektórzy nauczyciele są gorsi, niektórzy lepsi. Jest u nas na przykład świetna anglistka. Mówi z bardzo dobrym akcentem, prawdziwie amerykańskim, prowadzi zajęcia całkowicie po angielsku, na jej lekcjach panuje dyscyplina. Nauczyciele od plastyki i historii to erudyci, aż miło przebywać w ich towarzystwie. Ludzie w klasach świetni. Może trochę za dużo marketingu i bezsensownego gadania, ale poziom jest bardzo wysoki. Co do afery z narkotykami: wszystkie osoby w nią zaangażowane zostały wydalone w trybie dyscyplinarnym. Jak ktoś nie czuje wewnętrznej potrzeby rozwijania się, to się nie rozwinie, ale jeśli ktoś chce, to ma niesamowite do tego warunki.
    • Gość: JAkub Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 22:52
      Zajebista ucze się tam, nauczyciele to sami psychole
    • Gość: ania Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.pmt.pl 09.01.07, 10:04
      Podnoszę wątek.
      Jak ma się Sigma do Atutu??

bardzo prosze o Wasze opinie !
      • Gość: nati Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 15:19
        bo sigma to beznadziejna szkoła a ATUT to jest extra szkoła!
    • Gość: kinga.julia Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.dialog.net.pl 17.03.07, 23:36
      też chciałam zapisac tam moją córkę, ale nasłuchałam sie tylu negatywnych
      opinii (rodziców, którzy mają dzieci w Atucie), że kompletnie mi się
      odechciało. Generalnie opinia wśród rodziców jest taka, że więcej tam
      marketingu (+ oczywiście piękny budeynek, kolorowo, maluchy w odddzielnym
      skrzydle etc.) niż prawdziwej fajnej i na przywoitym poziomie nauki.
      Zdecydowalam się na szkołę Optimum przy Rybackiej, która mieści się w ciasnym i
      dość obskurnym budynku - ale za to słyszałam wiele o świetnych nauczycielach, o
      indywidualnym podejściu do dziecka etc. Doszłam do wniosku, że to jednak
      ważniejsze niż estetyka budynku.
    • Gość: e2 Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 20:40
      TESTY Z HISTORII I WOSU ONLINE

www.mojamatura.pl

Fantastyczny materiał do matury - www.mojamatura.pl/5,matura.html

z historii i WOS – u największa baza testów z tych przedmiotów w Polsce. Wejdź
      na Platforma<Demo

Uratowaliśmy TWOJĄ MATURĘ! Czytaj www.mojamatura.pl.
    • Gość: gosc Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 14:23
      Jestem uczennicą szkoły atut. Teraz będe szła do 6 klasy sz.podstawowej. Nie
      polecam nikomu tej szkoły. My w 5 kl. przerobiliśmy pół książki od przyrody bo
      pani chorowała, a reszte będziemy teraz w 6 kl. gdzie powinniśmy już powtarzać
      materiały do spr. szósto klasisty. Tak samo z anglika. Jesteśmy podzieleni na 3
      grupy, najlepszą, średnią i najgorszą. Ja jestem w tej średniej i jesteśmy w
      2/5 książki, a najgorsza dopiero zaczęła tą co miała być do 5 kl. i tak
      naprawde przez cało 6 klasę będziemy robili książke do angielskiego kl.5. :/
      Już nie mówiąc o chistorii i8 panu od chistori, który nadawał by się do prania
      pieluszek w domu i robienia obiadów, a nie uczenia. Dziękuję że mogłam się
      wypowiedzieć.
      • Gość: ANONIMOWY Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 01:19
        Witam!
        Chciałbym ustosunkować się do opinii uczennicy klasy szóstej. Uważam, że dziecko
        w tym wieku powinno wiedzieć, że słowo "historia" powinno sie rozpoczynać od
        litery "h", nie "ch". Myślę, że wnioski o szkole można wyciągać po takich
        błędach - chyba cos nie jest do końca w porządku i z nauczycielem od historii,
        ale też od j. polskiego. POWODZENIA POZDRAWIAM
        • Gość: mn Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.12, 00:29
          Ha, ha, ciekawe kto taką mądrą wypowiedź broniącą szkoły Atut. Podstawówka jest ok, ale w gimnazjum jest porażająco niski poziom nauczania...Dzieci nie używają nawet zeszytu ćwiczeń ujdnego z nauczycieli. Pani dyrektor nie przyjmuje żadnych uwag krytycznych odnośnie nieprawidłowości w nauczaniu. I właśnie Pani dyrektor niestety nie dba zupełnie o poziom naucznia. Czesne wzrasta do 950zł. Chyba za działania marketingowe. W porównaniu do Parnasa, w którym poziom nauczania jest wysoki, Atut to po prostu dno. Pozdrawiam wszystkich wielbicieli Pani dyrektor. I jeszcze jedno. Je§li uczeń szkoły pisze zamiast h ch to świadczy właśnie o poziomie nauczania. Gratuluję ivzniowi świadoności, natomiast Pani wypowiedź świadczy raczej o tym, że Pani nie powinna się wypowiadać na tym forum. Jeśli chce Pani obraać ludzj, to niech to Pani robi jedynie w myślacg.
          • Gość: atut Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.13, 21:01
            droga pani Hałapacz jest pani lekko pojebana :) Pozdrawiam
        • Gość: Anonimowa Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.13, 00:16
          Ja chodzę do szkoły atut, od dawna więc chyba powinnam wiedzieć lepiej jak tu jest niż rodzice którzy a) nie chodzą do tej szkoły b) wyrabiaja sobie opinię na podstawie tego co opowiadają im ich zazwyczaj rozpieszczone do granic możliwości dzieci.
          Jeżeli chodzi o atut, to wlasnie wydaje sie byc jedynym problemem. Nadopiekuńczy rodzice i ich dzieci które są przez nich uczone, ze maja zawsze racje i wiedza wszystko najlepiej.
          Reszta jest bez zarzutu. Nauczyciele są świetni, co by nie mówić. Jedni lepsi drudzy gorsi każdy ma swoje wady i zalety. Pani dyrektor była świetna teraz będzie ktoś nowy więc nie jestem w stanie wyrazić swojej opinii na ten temat :) co do komentarza na temat łapówek-nie wyobrażam sobie niczego takiego w ATUCIE. Połowa rzeczy które są tu napisane wydają mi sie błędne i zmyslone. Co do tego, ze jeden z uczniów napisał tutaj historia przez ch. Moze ma problem z ortografia? Czy to ze jedna osoba pisze zle, ma świadczyć o całej szkole? W ATUCIE to jest właśnie wyjątkowe, ze jeśli dziecko ma problem z ortografia, wszyscy bedą robić co mogą, żeby mu pomoc. Nikt nie pozostaje tu anonimowy, nauczycielom zależy na nas, na tym żebyśmy wyszli na dobrych ludzi. Wierzą w nas kiedy my w siebie nie wierzymy. Angielski tez jest na dobrym poziomie, nie wiem o co chodzi. ATUT daje ogromne możliwości, wszystko co uczeń musi zrobić-to chcieć. Nie dzieją sie tu żadne 'bulwersujące rzeczy' haha. W innych gimnazjach proszę mi wierzyć jest o wiele, wiele gorzej. Nie ma presji-jeżeli z nami nie zapalisz nie jestes fajny. Kiedy szkoła dowie sie o przypadkach gdzie ktoś pali papierosy, pije alkohol lub gorzej-zażywa narkotyki jest od razu karany lub wydalany ze szkoły.
          Prawie wszyscy którzy juz zostawili ATUT za sobą miło go wspominają, jakkolwiek by wcześniej nie narzekali :)
          Wielu wraca po latach żeby spotkać sie z nauczycielami i nadrobić zaległości ;)
          Jeżeli ktokolwiek z państwa wacha sie czy posłać swoje dziecko do naszej szkoły, mogę z czystym sercem zaswiadczyc, ze lepszej szkoły nie znajdziecie :)
          • Gość: Magda Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: 213.231.199.* 20.05.14, 18:35
            Ja jako rodzic dziecka, które chodzi do tej szkoły bardzo gorąco polecam ATUT. Syn jest bardzo zadowolony i nawet chętnie chodzi do szkoły. Zarówno uczniowie jak i nauczyciele tworzą fajną atmosferę w tej szkole. Nauczyciele są wymagający ale przyjaźnie nastawieni. Odchodzą od nudnych standardów nauczania.
      • Gość: LoL Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: 78.8.107.* 18.03.13, 16:09
        Rzal nie Ómiesz pisać hahachah chistoria przez CH. To czywiste ,ze pisze sie History. Rzal
    • Gość: Jan Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.08, 16:38
      Lepiej tam nie posylaj dzieci!
      moj syn tam chodzil!
      Lecz to co sie tam dzieje to przekracza wszelkie normy
      nauczyciele wprost mowia rodzicom by placili lapowki bo inaczej ich
      dzieci beda mialy slabe oceny
      • Gość: witam Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.wro.vectranet.pl 04.03.08, 09:15
        Witam wszystkich...
        Atut czy Sigma... ja moge cos napisac o SIGMIE...szkola bez bazy, sali nie ma(wynajmuja), maja salke do w-f'u mala...inne sale to jakies nieporozumienie...Nauczyciele ucza jak trzeba, ale poziom niski bo nauczyciele boja sie rodzicow, a pozniej dyrekcji...bo jak to dyrekcja mowi najwazniejszy jest zadowolony rodzic i uczen...a zadowolony jest wtedy kiedy dziecko ma ladna cenzurke(nieistotne jest co potrafi)...a jezeli nauczyciel chce wprowadzic pewny poziom nauki i dyscypline z ktora jest bardzo kiepsko, to nauczyciel dostaje odrazu po glowie a w najlepszym przypadku po tajnej ankiecie, ktora wypelniaja uczniowie taki nauczyciel zostaje zwalniany...I jeszcze jedno nauczyciele zmieniaja sie tam jak skarpetki a wiemy jak nauczyciel sie zmienia to nauka jest do niczego...Poprostu Szkola Sigma wedlug mnie jest taka przechowalnia dzieci, ktore niepotrafia sobie poradzic w szkole publicznej...oczywiscie w szkole mozna znalesc jakies plusy jak w kazdej np. szereg zajec dodatkowy, jakies wyjazdy na obozy, zielone szkoly itp.

pozdrawia
        nauczyciel
        SIGMY

opinie jaka przedstawilem jest opinia osobista i nie musicie sie z ni zgodzic
        • Gość: galilea.1 Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 18:24
          Jestem matką dziecka uczącego się w Sigmie i właśnie gorączkowo szukam szkoły dla dziecka dokładnie z powodów opisanych powyżej.
          • Gość: mrrrrr22 Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.96.80.205.telemedia.pl 11.07.11, 15:45
            Witam, proszę poszukać informacji o szkole Lauder etz chain. Uważam, że to najlepsza szkoła we Wrocławiu, z bardzo wielu względów
            • Gość: Jan Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 03.04.12, 20:42
              o Lauder jest super szkołą z niesamowitą, kameralną atmosferą. Nie ma tutaj nastawienia na biznes. Od września szkoła będzie się mieściła przy Jastrzębiej. Fajniejszy budynek, ogrodzony w lepszej dzielnicy.
      • Gość: anonim Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 15:20
        wcale tak nie jest!
      • Gość: anonim Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.14, 14:36
        To jest klamstwo!
      • Gość: Danka Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.16, 17:04
        A to to już jest kłamliwe chamstwo. Szkoła powinna to zgłosić na policję! Proszę nie wierzyć w te potwarze o łapówkach! Nauczyciele są różni, ale to porządnie ludzie. Podziwiam ich za zaangazowanie i szanuje. Moje dzieci też i jakoś nie muszę zmuszać dzieciaków do nauki, ani tym bardziej dawać łapówek.
    • Gość: ? Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 11:23
      W naszej szkole pojawiły sie narkotyki !!! Odradzam
      • zgagusia Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! 20.02.09, 16:44
        a kim jestes i o ktorej szkole piszesz?
      • Gość: nati Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 15:22
        przypadek ale teraz ona jest superaśna i nie odradzaj!
    • Gość: TOMEK Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 11:26
      Niewiem co za inteligent napisał o tych łapówkach sam jestem uczniem 2 kl
      gimnazium i poziom nauki jest bardzo wysoki !!!
      • Gość: gość Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.04.09, 23:49
        jestem uczennicą szkoły atut. jak wiadomo każda szkoła ma swoje plusy i minusy. jeżeli chodzi o poziom j. angielskiego to jest on bardzo wysoki. przez pierwsze 3 lata szkoły podstawowej chodziłam do szkoły publicznej, gdzie j. angielskiego praktycznie nie było. od tego czasu minęło już 5 lat a ja spokojnie potrafię dogadać się z obcokrajowcami, którzy uczęszczają do szkoły WIS zamieszczonej w tym samym budynku. jeżeli chodzi o łapówki, to moi rodzice nigdy się z tym nie spotkali. zapewniam o wysokim poziomie nauki. nawet jeżeli któraś z uczennic w napisanym poście popełniła kilka błędów ortograficznych, to nie znaczy, że żaden z uczniów nie potrafi pisać poprawnie. może jest po prostu dyslektykiem, a tacy zdarzają się w każdej szkole. powiem jeszcze, że średni wynik z ostatnio przeprowadzonego dolnośląskiego testu z języka angielskiego to około 95%.
        • Gość: gość Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.spokonet.com 11.05.09, 16:56
          wybacz , ale czytając twoją wypowiedz mam wrazenie że sie podszywasz
          pod uczennice tej szkoły :))
      • Gość: nati Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 15:21
        popieram
        • Gość: uczen Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 16:04
          ja od 8 lat jestem uczennica tej szkoly. Budynek piekny , ławeczki
          czyściutkie cud miód. Wchodzimy do środka. Tam, na portierni siedzi
          stary człowiek , który pilnuje szkoły. fajnie. Lekcje ? to jakas
          porażka wraz z poziomem. Angielski, był by na dobrym poziomie gdyby
          rozwydzrzone dzieci nie krzyczały i pokazywały "fuc*" nauczycielom,
          którzy żyją zupełnie nie w tym świecie ... ale zazwyczaj. Niektórzy
          naprawdę są dobrzy. W porównaniu do innych szkół poziom poza tym
          cudownym angielskim jest straszny. Szczęśliwy uczen atutu jak idzie
          do publicznego liceum zaczyna miec ze sobą problemy. Z pudełka
          wychodzimy w świat, którego atut nie uczy, co sama widze po sobie. A
          cale Life Science . hahaha. pamietam, ze siedzielismy i gadalismy o
          życiu albo bawilismy sie na placu zabaw. Jezeli naprawde rodzice
          zamierzaja wydac na swojego bachorka 800,- to niech tak robią w
          nauczaniu zintegrowanym, klasy 1,2,3 bo potem zaczyna się prawdziwe
          obijanie.

Żałuje, że chodziłam do tej szkoły i polecam zdecydowanie publiczne
          lub sigmę.
          • zgagusia Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! 12.08.09, 15:49
            > ja od 8 lat jestem uczennica tej szkoly.
            > Żałuje, że chodziłam do tej szkoły i polecam zdecydowaniepubliczne
            > lub sigmę.

to w koncu JESTES (czas terazniejszy) uczennica tej szkoly czy do
            niej CHODZILAS (czas przeszly)? Jezeli rzeczywiscie poziom tam jest
            tak fatalny jak przedstawiasz to dlaczego spedzilas w Atucie 8 lat -
            jak z tego wynika zdecydowalas sie rowniez na gimnazjum Atut.
            I co wiesz o szkolach publicznych lub Sigmie ze je tak zdecydowanie
            polecasz?

A.
            • Gość: gość Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 14:56
              :-)
    • Gość: Mila Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.02.10, 14:23
      mój syn chodził do tej "słynnej" i obleganej przez rodziców szkoły 1
      rok (do pierwszej klasy). ja sama uległam opinii znajomych, których
      dzieci tam chodzą i zapisałam dziecko, gdy miało 4 latka. Niestety to
      było coś strasznego, dziecko po pół roku odmówiło chodzenia do
      szkoły, pani wychowawczyni nie widziała problemu, a dziecko trafiło
      do psychologa. zajęcia w szkole to w dużej mierze wyjścia do kina
      (prawie w każdy piątek), dużo imprez szkolnych podczas których nie ma
      lekcji. Zajęcia dodatkowe często są odwoływane a te przewidziane
      dzielone sa tygodniami dla róznych klas. W tej szkole chodzi tylko o
      zarabianie pieniedzy (szkola nie odpowiada za stołówke, bo to
      catering, za wycieczki, bo to biuro podróży, basen kosztuje 2x tyle
      co normalnie).
      do drugiej klasy syn chodzi do publicznej szkoły i nie ma już żadnych
      problemów, wychowawczyni jest zaangażowana w sprawy dzieci, dużo
      pracują na lekcjach (w atucie to głownie praca w domu), obiady są
      przygotowywane na miejscu i są smaczne.
      Pozostaje jeszcze sprawa boiska szkolnego, które co prawda jest, ale
      dla gimnazjum. dzieci z klas młodszych mogą się bawić w piasku, badz
      grac w piłkę przy śmietniku szkolnym.
      Szczerze nie polecam
      • zgagusia Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! 26.02.10, 19:12
        > mój syn chodził do tej "słynnej" i obleganej przez rodziców szkoły 1
        > rok (do pierwszej klasy). ja sama uległam opinii znajomych, których
        > dzieci tam chodzą i zapisałam dziecko, gdy miało 4 latka. Niestety to
        > było coś strasznego, dziecko po pół roku odmówiło chodzenia do
        > szkoły, pani wychowawczyni nie widziała problemu, a dziecko trafiło
        > do psychologa. zajęcia w szkole to w dużej mierze wyjścia do kina
        > (prawie w każdy piątek), dużo imprez szkolnych podczas których nie
        > ma lekcji.

Moje mlodsze dziecko jest teraz w I klasie - w kinie od poczatku roku byli 1 raz. Plus 1x w teatrze i 1x w operze. Jak by nie liczyc nie wyjdzie 'prawie w kazdy piatek'. Nie wiem co to za imprezy szkolne ktorych jest tak duzo i przez ktore przepadaja lekcje.
        Co do wychowawczyni (nie wiem na kogo trafilo Twoje dziecko) to sie nie wypowiadam, kazda ma troche inny sposob pracy z dziecmi ale nie slyszalam w Atucie o takiej pani ktora, tak jak wynika z tego co piszesz, przerzucalaby prace z dzieckiem na rodzicow w domu.

> W tej szkole chodzi tylko o
        > zarabianie pieniedzy (szkola nie odpowiada za stołówke, bo to
        > catering, za wycieczki, bo to biuro podróży, basen kosztuje 2x tyle
        > co normalnie).

Mialas wglad w ksiegowosc szkoly ze tak twierdzisz? Tak sie sklada ze widzialam raport finansowy i moge Cie zapewnic ze stwierdzenie "w tej szkole chodzi tylko o zarabianie pieniedzy" to bzdura.
        Basen kosztuje 350zl za semestr (zajecia 1x w tygodniu 45min) - powiedz mi koniecznie gdzie jest za 175zl (za taka ilosc zajec) to natychmiast zapisze dzieci. W szkole dziala grupa rodzicow (do ktorej kazdy chetny rodzic moze sie przylaczyc lub zglaszac swoje pomysly do rozpatrzenia) zajmujacych sie wycieczkami - wyszukujacych miejsce do ktorego pojada dzieci, okreslajacych kwote jaka rodzice sa sklonni zaplacic i biuro podrozy spelniajace wymagania rodzicow.

Nie zebym byla jakas fanatyczna obronczynia Atutu - ale mam nieodparte wrazenie ze wszystkie negatywne opinie jakie sie o tej szkole spotyka pisane sa przez konkurencje i oparte na plotkach... No chyba ze tym razem doczekam sie sensownej odpowiedzi w co szczerze watpie ;)

A.
        Ps. ciesze sie ze znalazlas szkole i klase w ktorej Twoje dziecko nie ma juz zadnych problemow :)
        • Gość: MILA Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.03.10, 09:53
          jako rodzice bylismy aktywni w radzie, ale to jak zwykle tylko duzo
          gadania, niewiele rezultatów. oczywiście opinia to rzecz bardzo
          sugestywna. co do basenu (700zl), tyle kosztowal semestr II w tamtym
          roku szkolnym, po rozbiciu dzieci na raclawicką i aquapark (zajecia
          45 min. kosztuja na basenie przy raclawickiej 18 zl). znam tez wielu
          rodzicow zadowolonych z tej szkoly, bo dzieciom sie tam podoba i to
          jest ich prawo. Mi sie nie podobalo. teraz mam doskonale porownanie i
          widze, ze to byl stracony czas i pieniadze.

zapisujac dziecko do Atutu tez mialam nadzieję, ze wszystkie
          negatywne opinie to konkurencja, albo rodzice, których dzieci sie nie
          dostaly. teraz wiem, ze tak nie jest
          • Gość: eli nic nadzwyczajnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 13:14
            Córka chodzi trzeci rok. Nic nadzwyczajnego. Nie widzę w tej szkole nic, co jest
            warte takiego wysokiego czesnego. Szkoła jak każda inna.Nie powiem, że
            beznadziejna, ale spełnieniem oczekiwań co do"lepszej edukacji" na pewno nie
            jest. Nie dzieje się nic, co różniłoby tą szkołę od szkół publicznych. Basen to
            standard w prawie każdej wrocławskiej szkole.I w wielu dzieci pływają za darmo,
            w ramach 1 godz. w-f. Najlepsza w tej szkole jest moim zdaniem wspaniała
            reklama. Cała rzeczywista reszta bez jakiegokolwiek zachwytu.
            • Gość: GG Re: nic nadzwyczajnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 12:09
              Jak czytam opinie rodziców o szkole Atut, to coraz bardziej
              utwierdzam się w fakcie ,że dobrze zrobliłam nie posyłając drugiego
              dziecka do "Atutu". Co prawda moj syn skończył Atut kilka dobrych
              lat temu, bo obecnie już jest w liceum,ale nic w szkole Atut nie
              zmieniło się na lepsze. Mieliśmy jedyni możliwość zaliczyć parę klas
              w nowym opakowaniu, czyli odermontowanym budynku. Moja córka jest w
              szkole OPTIMUM obecnie i mam bardzo jasne porównanie czym się obe
              szkoły róznią.Nie patrzę tutaj na czesne, chociaż w Optimum jest o
              wiele korzystniej.Dzieci w ramach WF mają gimnastykę na sali, basen,
              judo(na zajęcia sa odwozone i przywożone), języki obce sa na b.
              wysokim poziomie, wystarczy spojrzeć na wyniki w nauce. Oczywiście
              zgadzam się,że sa rodzice, jak w każdej szkole, którzy zapominają,że
              to ich dziecko chodzi do szkoły, a nie oni sami i realizują swoje
              cele, ale gdy się spojrzy oczami dziecka i jego checią chodzenia do
              szkoły,bo tam jest ciekawie, pracy dziecka, co jest jeszcze
              wzmacniane poprez współpracę dobrych nauczycieli, to szkoła Optimum
              spełnia te oczekiwania. Jeśli miałabym podjać decyzję po raz drugi ,
              gdzie posłać swoje dziecko do szkoły to wybrałabym z czystym
              sumieniem OPTIMUM we Wrocławiu.
              • Gość: magda Re: nic nadzwyczajnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 19:39
                Znam ATUT z opowiadań pracującego tam pedagoga. Warunki lokalowe rzeczywiście dobre, ale to właściwie jedyna zaleta. Dzieciaki nie są "zwyczajne", to raczej te, których rodzice reprezentują postawę typowo roszczeniową:" płacę-wymagam" w negatywnym znaczeniu. Trudno jest pracować z dziećmi, które nie liczą się z nikim i niczym, nie szanują nauczycieli, rodziców, ale i siebie wzajemnie.Podejmując decyzję o zapisaniu dziecka do szkoły niepublicznej wiedziałam, że na pewno nie będzie to ATUT.
                Moje dziecko także uczy się w szkole niepublicznej i chociaż nie może się ona równać z ATUTEM pod względem wyposażenia i bazy lokalowej, każdego dnia mój synek biegnie do szkoły z uśmiechem na buzi. Tutaj ma fantastycznych przyjaciół, wyjątkowo kompetentnych, mądrych i przyjacielskich nauczycieli,kameralne warunki nauki, a co dla mnie najważniejsze- poczucie bezpieczeństwa.
                Zainteresowanych tym magicznym miejscem zapraszam do WROCŁAWSKIEJ SZKOŁY PRZYSZŁOŚCI.
                • zgagusia Re: nic nadzwyczajnego 02.07.10, 16:15
                  > Dzieciaki nie są "zwyczajne", to raczej t
                  > e, których rodzice reprezentują postawę typowo roszczeniową:" płacę-wymagam" w
                  > negatywnym znaczeniu. Trudno jest pracować z dziećmi, które nie liczą się z nik
                  > im i niczym, nie szanują nauczycieli, rodziców, ale i siebie wzajemnie

Takie uogolnienie to klamstwo i oszczerstwo zarazem. Uwazaj co piszesz. Byc moze sa w Atucie i takie dzieci ale to jednostki, jak w kazdej szkole trafiaja sie uczniowie problemowi.

każdego dnia mój syne
                  > k biegnie do szkoły z uśmiechem na buzi. Tutaj ma fantastycznych przyjaciół, wy
                  > jątkowo kompetentnych, mądrych i przyjacielskich nauczycieli,

Dzieci w Atucie rowniez biegna co dzien z usmiechem do szkoly, sa tu w swietnych, zgranych klasach.
                  Dlaczego mam wrazenie ze wiekszosc osob piszacych w tym watku bawi sie w udowadnianie ze szkola do ktorej chodzi moje dziecko to jest ta "naj"? Mam nadzieje ze we Wroclawiu jest sporo dobrych szkol - bo w jednej wszyscy by sie nie pomiescili ;) Przy czym dla roznych rodzin "dobra" moze znaczyc co innego i dobrze ze rodzice szukaja i ZNAJDUJA dla swoich pociech odpowiednie placowki. Tu link do watku o wroclawskiej szkole przyszlosci :
                  forum.gazeta.pl/forum/w,72,90983765,90983765,Wroclawska_Szkola_Przyszlosci.html
                  opinie jak zwykle podzielone - jedni krytukuja, innym pasuje to miejsce
                  Nie ma i nie bedzie szkoly idealnej dla wszystkich ;)

A.
                  Ps. zabawne ze osoby ktore oskarzaja np. Atut o panujaca tam atmosfere 'wyscigu szczurow' jednoczenie podaja ze to wlasnie szkola do ktorej chodzi ich dziecko ma lepsze wyniki w tescie ;)
      • jola19701970 Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! 09.12.17, 17:11
        Dzien dobry do jakiej podstawówki przeniosła Pani swoje Dzieci?
    • Gość: uczen Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 20:18
      ta szkoła jest beznadziejna wiem bo chodze no dobra jest w 0-3 później żal
      • Gość: gość Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.54.19.161.static.telsat.wroc.pl 06.11.10, 16:45
        uczen napisał(a):
        "ta szkoła jest beznadziejna wiem bo chodze no dobra jest w 0-3 później żal"

Skoro szkoła jest tak beznadziejna jak piszesz, co w niej jeszcze robisz? Moze czas zabrac\ć papiery i wyruszyć w drogę do nowego gimnazjum? Przecież "beznadziejny" Atut nie jest jedyną szkołą w mieście.

• Gość: lukasz Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.silesiamultimedia.com.pl 15.11.11, 12:38
        odradzam całą firmę atut, staszne warunki , kiedy rodzice spuszczajadziecko z oka dzieją się tam po prostu bulwersujące rzeczy. z tego co wiem również praca w tej firmie jest bardzo przykrym doświadczeniem. firma nie wypłaca należności , zwleka z wypłatami itp. wiec jak taka firma może w ogóle zatrudniać dobrych pracowników. Wątpie zeby osoba potrafiąca kształcić i opiekować szie dziecmi miała ochote pracować w takiej firmie więc jakośc szkół i kursów dla dzieci mówi sam za siebie.
        • zgagusia Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! 25.11.11, 09:29
          jaka znowu firme????? jakie straszne warunki i bulwersujace rzeczy???????? i jakie kursy dla dzieci????????????????????
          czlowieku, o czym ty w ogole piszesz???????????????????
          Atut to szkola podstawowa i/lub gimnazjum; obie placowki prowadzone sa przez Fundacje Edukacji Miedzynarodowej, ktora prowadzi takze szkole miedzynarodowa WIS
          i zadne "kursy" dla dzieci tam sie nie odbywaja....
    • Gość: uczenka Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 20:20
      nawet był przypadek z narkotykami
      • olka886 Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! 25.06.12, 22:57
        Polecam zdecydowanie szkołę sigma!!!!!!!!!!!!!! ZDECYDOWANIE:)
        słyszałam od znajomej która posłała tam dziecko że rodzice to się bulwersują wszystkim bo myślą że jak prywatne to i oceny takie będą ale nie, nie ,nie ja skończyłam tam szkołę, i nie dość że motywacja jest tam na porządku dziennym, , zajęć jest od groma! a nauczyciele zawsze znajdują czas dla ucznia i bardzo kadra dba o uczniów! POLECAM!! POLECAM RODZICE!!! Ta szkoła jest budowana na tym by była wam RODZICOM i DZIECIOM przyjazna!! wiem co mówię bo mój synek też tam będzie szedł:)

• Gość: mejka A ja polecam właśnie Atut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 15:22
      Do Atutu chodzą moi dwaj chrześniacy, są w różnych klasach i wiem, że to bardzo solidna szkoła. O wyposażeniu i warunkach szkoda gadać, bo chyba nie ma konkurencji we Wroc. Ale wyjątkowe jest to, że uczą tam dzieci NIE KUĆ, ALE MYŚLEĆ i to jest bezcenne. Poza tym poziom b. wysoki, dzieciak nie jest anonimowy, angielski bardzo dobry. Wiem, że absolwenci bez problemu uczą się dalej nawet w Anglii i w ogóle trafiają do najlepszych liceów. No i mają za czas jakiś otwierać własne liceum z maturą międzynarodową, więc swojego synka też chcę tam posłać.
      • Gość: gość m Re: A ja polecam właśnie Atut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.13, 22:43
        Chciałam do Atutu, ale już na poziomie rekrutacji bardzo się rozczarowałam.Najpierw dzwoni pani sekretarka i umawia na spotkanie integracyjne dzieci, które bawią się ok. 2 godziny pod okiem psychologa. Zaznaczam, że dziecko idzie planowo w wieku 6 lat do zerówki, nie ma tu mowy o przyspieszeniu. Po kilku dniach rozmowa z panią dyrektor, psychologiem i przedstawicielem rodziców. Mnóstwo pytań w rodzaju: czego oczekuje Pani od szkoły, jak zareaguje Pani na uwagi pod adresem dziecka itd. Trudno odpowiedzieć jednym zdaniem. Po 2 tygodniach lakoniczny mail: dziecko nie zakwalifikowało się grona uczniów szkoły Atut. Bez wyjaśnień dlaczego. Czy dziecko niedorozwinięte i nie nadaje się do zerówki w wieku 6 lat? Czy mama źle odpowiadała na pytania pani dyrektor? Czy może od początku dziecko było na liście rezerwowej i cała szopka była niepotrzebną stratą czasu? Nie wiadomo. Teraz trzeba ponownie jechać do szkoły z pismem po zwrot wpisowego 1600 PLN. Upokarzające.
    • Gość: Nauczycielka ATUTu Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.13, 13:59
      Drodzy Państwo, napisze tu swoje (i tylko swoje!!!) zdanie. Uczę w tej szkole dobrych kilka lat i opiszę tę szkołę jak potrafię najlepiej. ATUT jak i każda inna szkoła ma i wady i zalety. Zalety: mało liczne klasy, co sprzyja indywidualizacji nauczania, świetnych, wysoko wykwalifikowanych nauczycieli, bogate zaplecze pomocy naukowych, mnóstwo kółek zainteresowań, zajęć wyrównawczych dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi. Uczniowie są kulturalni, kreatywni, z mnóstwem rewelacyjnych pomysłów, które my jako nauczyciele często wprowadzamy w życie. To, że w szkole dużo się dzieje, to chyba nic złego skoro szkoła na egzaminach szóstoklasistów czy gimnazjalnych jest w ścisłej czołówce Wrocławia a także całego województwa? Kolejne zalety: dwujęzyczność, wielokulturowość, ciepła, rodzinna atmosfera, nauczanie holistyczne. No i czas na wady: jest to szkoła płatna, i rzeczywiście zdarzają się rodzice, którzy wychodzą z założenia, że mają prawo nam narzucać swoje zdanie. Chcemy, aby rodzice uczestniczyli w życiu szkolnym, usprawniali działanie szkoły, no ale np awantura o to, że lekcje zaczynają się o 8:00 rano i wymagamy tego, żeby dziecko było na czas (bo traci lekcje), a tłumaczenia rodzica, że do 10:00 to on śpi nas nie przekonują niestety. Na szczęście nie trafiają się do nas tacy rodzice za często :) A teraz mój komentarz do innych komentarzy pod tym postem. 1. Oczernianie naszej szkoły, a polecanie innej?! Zabawna i darmowa reklama :) Gratuluję pomysłu :) 2. Rodzice, którzy tak się cieszą, ze ich dziecko już nie jest uczniem ATUTu to chyba Ci, z którymi umowa została rozwiązana w trybie natychmiastowym. 3. Moja "firma" (hahaha) nigdy, nawet o 1 dzień się nie spóźniła z wypłata, także nie wiem skąd Pan ma takie informacje - chyba magia internetu ;) 4. Uczniu, który robi błędy ortograficzne - nie zwracaj uwagi na żenujące komentarze pod Twoim adresem. To osoby dorosłe odpowiadające Ci mają się wstydzić za swoją kulturę. Dziecko może mieć dysortografię lub dysleksję, nie jego wina. A nawet jak nie ma?! To co?! Robi błędy - czy to jest dla Państwa śmieszne? Pozdrawiam wszystkich - tych którzy mnie zaraz odpowiednio opiszą w komentarzach rownież. Zapraszam do powiedzenia swojego zdania w cztery oczy :) I tak będę robiła dalej swoje. Dla mnie największym szczęściem jest to, ze do mojej sali zawsze wchodzą uśmiechnięci uczniowie :)
      • Gość: zawiedziony uczeń Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.13, 22:16
        Myslę, że nie ma Pani racji kiedy Pani mówi o tym że Atut to świetna szkoła i że panuje tam rodzinna atmosfera i inne bzdety, ponieważ sama doświadczyłam życia ucznia przez 5 lat i to mi wystarczyło, żeby skreślić Atut raz na zawsze. Po pierwsze dzieci są zadowolone, bo rodzice kupują im gadżety, którymi się potem chwalą na korytarzach. Panuje atmosfera lansu i efekciarstwa. Po drugie nauczyciele nie są kompetentni i poziom nauki w porównaniu do normalnej szkoły podstawowej do której miałam zaszczyt uczęszczać nie jest lepszy, ale nawet gorszy. Nauczyciele w Atucie musza dodawać godziny, żeby zdążyć z materiałem. Po trzecie oceny na koniec roku są zawsze zawyżone u uczniów, których rodzice są w Radzie bądź mają dobre stosunki z wychowawcą. Czesne które jest niebotycznie wysokie w porównaniu do poziomu nauki jest kolejną ściemą Atutu. O wiele lepiej posłać jest moim zdaniem dziecko do chociażby Ekoli. Ta szkoła jest dobra do 3 klasy podstawówki, ale potem to jest ciągły lans, plotkowanie i podlizywanie.
      • Gość: niezadowolona Re: Wrocław - szkoła Atut - odradzam!!! IP: *.static.chello.pl 11.10.13, 14:41
        Mam syna w tej szkole. Gdyby nie to, że nie chcę mu zmieniać środowiska i kolegów, dawno bym go z tej szkoły zabrała. Jedyną zaletą tej szkoły są mało liczne klasy. Poza tym, moim zdaniem, mnóstwo minusów. Kółek zainteresowań jest z roku na rok coraz mniej. Pod tym względem jest tragicznie, ponieważ np. w tym roku dzieci z 4 klasy nie mają żadnych zajęć sportowych po lekcjach!!! W tym roku nie mogą nawet uczęszczać na piłkę halową, a wiadomo czym jest dla chłopca w tym wieku brak możliwości grania w piłkę. Siedzą bez sensu w tym klubie i czekają na rodziców. W każdej państwowej szkole jest chociaż jakiś SKS!!! Kółko teatralne - pani wybrała sobie wąskie grono dzieci, które się 'nadają', a reszta nie ma możliwości uczestnictwa. Szachy - przez klika lat był bardzo fajny nauczyciel, ale szkoła zmieniła na Pana, do którego nikt nie chce chodzić. Zdaje się, że szkoła mocno oszczędza na zajęciach dodatkowych. Jeśli chodzi o nauczycieli - bardzo przeciętni. Jeśli chodzi o hasła typu indywidualne podejście do ucznia - puste słowa i fikcja. Może te hasła na stronie szkoły brzmią dobrze, ale zupełnie nie ma to pokrycia w rzeczywistości. Moim zdaniem szkoła musztruje dzieci, nie wykorzystuje ich potencjału i zabija ich pasje. Tutaj nic się nie dzieje! Dzieci nie chodzą prawie nigdzie, co najwyżej do kina. Szkoła nie zauważa chyba, że istnieje filharmonia, muzea, że we Wrocławiu dużo się dzieje. Nawet w trakcie Festiwalu Nauki dzieci nie uczestniczyły w żadnych zajęciach!!! A najgorsze jest chyba to, że szkoła jest kompletnie zamknięta na sugestie rodziców. I nie chodzi tu o jakieś nadzwyczajne prośby, ale o zwykłe, konkretne sprawy. Panuje tu zasada - rodzic to wróg. Zdecydowanie odradzam - szkoda pieniędzy.
        • Gość: anonim Re: Wrocław - szkoła Atut - odradzam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.14, 14:25
          Ja z kolei polecam szkolę podstawową. Jest względna.Chociaż co do poziomu dydaktycznego i pedagogicznego pozostawia wiele do życzenia. Niewielu jest nauczycieli, którzy mogą mienić się prawdziwymi pedagogami. Ale podstawówka jest z pewności lepsza od innych.
          Natomiast z całą pewnością i odpowiedzialnością odradzam gimnazjum. Beznadzieja.
          Brakuje dobrych nauczycieli. Ci lepsi odchodzą. Nie wyobrażam sobie w ogóle jak będzie wyglądało liceum. To będzie całkowita porażka.
    • Gość: rodzic Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.13, 16:20
      Zgadzam się, że w szkole ATUT dzieje się coraz gorzej!!!
      Nauka w tej szkole nie jest warta wysokości czesnego. Dzieci może i chodzą w miarę zadowolone, bo znają się od dłuższego czasu, za to rodzice borykają się z ogromnymi problemami. Brak kontaktu z nauczycielami, brak zrozumienia dla potrzeb każdego dziecka, ciągłe nakazy i zakazy. I oczywiście hasło: RODZIC TWÓJ WRÓG - to motto tej szkoły.
      Żałuję, że muszę podporządkowywać się tym regułom z uwagi na zachowanie spokoju mojego dziecka, które uczęszcza tu już trzeci rok. To nie jest normalne. Pedagodzy w szkole to chyba ludzie, którzy nie znaleźli pracy w innych szkołach i zesłano ich do ATUT-u "za karę". Brak podejścia do ucznia - to norma. Grunt, że MY NAUCZYCIELE mamy spokój - a reszta nie ważna. Nie wiem kto dopuszcza takie osoby do nauczania. Gdzie jest nadzór Kuratorium i MEN???
      Odradzam i jeszcze raz odradzam!!!
      • Gość: Zadowolona Mama Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.13, 14:23
        Nie bardzo rozumiem, skąd te niepochlebne opinie dodane ostatnio. Napiszę coś odnośnie 2 ostatnich postów:
        -w szkole jest MNÓSTWO zajęć dodatkowych, za które moje dzieci nie muszą dopłacać- wszystko jest w czesnym. Ciągle proponują dzieciakom coś nowego. W trakcie szkoły dzieci też wychodzą do ciekawych miejsc- i wcale nie są to tylko kina. Poza tym kamień spadł mi z serca, że znalazłam szkołę, gdzie dzieci mogą zostawać aż do 17 i mają zapenioną opiekę. Mamy taką pracę z mężem, że czasem nie jesteśmy w stanie wyjść na tyle wcześnie, jak bylibyśmy zmuszani przez większość szkół. I ta świetlica też jest w czesnym.
        -o rodzicach: szkoła jest dla DZIECI, dla UCZNIÓW, a nie dla rodziców. Naprawdę bardzo nam zależy z mężem na naszej dwójce dzieci, interesujemy się ich edukacją, chodzimy na wszystkie zebrania i czuwamy nad przebiegiem ich nauki. Nie czuję się wrogiem, zawsze mogę skontaktować się z nauczycielem. Uważam jednak, że to natutalne, że w szkole panują jakieś zasady i UCZNIOWIE się im podporządkowują. Ufam nauczycielom, bo znają się na swojej pracy tak, jak my z mężem na swojej.
        Pozdrawiam i życzę zadowolenia z faktu, że dzieci uczą się dobrej szkole.
      • Gość: ajmk3 Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.tktelekom.pl 14.01.14, 14:27
        Moim zdaniem szkoła nie porywa. Sale są małe, korytarze nie odmalowane. Place zabaw stare. Sala gimnastyczna wymaga remontu.Ta szkoła była interesująca ale 10 lat temu. Zajęć pozalekcyjnych mało. Basen dodatkowo odpłatny, tenisa brak. Szkoły państwowe wcale nie są gorsze. Zastanówcie się czy warto wydawać tyle pieniędzy.

ola
        • zgagusia Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! 02.02.14, 19:42
          Szkola Atut buduje nowy kampus - będzie gotowy za ok. 1,5-2 lata. Fundusze przeznaczane sa więc przede wszystkim na nowy budynek, ktory będzie dużo większy, przestronniejszy, nowoczesny itd. Ale tak czy owak - budynek nie jest istotą szkoły, żadnej - choć oczywiście tez ma znaczenie (chyba tym większe im młodsze dzieci); ja np na pewno nie poslalabym dziecka do szkoły bez sali gimnastycznej w budynku, jakoś zupełnie mnie nie przekonuje przechodzenie na w-f do sąsiedniej placówki jak to niektóre szkoły maja w ofercie.
        • Gość: Agata do ajmk3 Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.14, 23:43
          Dawno nie czytałam takich bzdur. Proszę pokazać, która szkoła ma takie warunki. Budynek Atutu jest praktycznie nowy, proszę sprawdzić na stronie- ma 10 lat. Wiadomość ta zaskoczyła mnie, bo zdawało mi się, że jest o wiele młodszy. Wszystko jest czyste, ciągle kupują nowy sprzęt i pomoce. Moja mała jest zachwycona. Jeśli chodzi o basen czy tenisa- tak, bo wg pani- oczywiście, każda szkoła ma basen i kort.... To nie jest szkoła sportowa i te udogodnienia w zupełności wystarczą. A basen nie jest obowiązkowy. Płaci się za niego, bo dzieci jadą do Aquaparku. Ale mogą też zostać w szkole. W tym roku dostaliśmy do wyboru 10 różnych kółek pozalekcyjnych i tylko 2 z nich są płatne. Program szkoły jest świetny i bardzo się cieszę, że właśnie tam trafiłyśmy z dzieckiem.
          • Gość: Gość Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: 213.158.221.* 16.02.15, 22:46
            Moje dziecko uczyło się w tej szkole, nie rozumiem o jakim sprzęcie mowa, nawet stoliki nie sa przystosowane do wzrostu dziecka. Żeby dziecko miało dostosowaną ławkę i krzesełko to trzeba wyraźnie zasygnalizować. Niestety normalnie nikt nie zwraca na to zupełnie uwagi. Nowy obiekt to raczej melodia przyszłości. Liceum nie poszło, do gimnazjum również nie ma chętnych to raczej nikt nie zaryzykuje inwestycji bez obłożenia.
    • Gość: Zosia Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.05.14, 12:39
      Jestem uczennicą atutu.
      Świetny poziom nauczania szczególnie języka angielskiwgo.
      Super wyjazdy za granicą :)
      I wszyscy czujemy się jak jedna wielka rodzina :D
      • Gość: Karolina Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: 213.231.199.* 09.06.14, 11:29
        Wszystkim rodzicom polecam tę szkołę. Będziecie Wy zadowoleni i Wasze dziecko . Przyjazna atmosfera , małe klasy , wysoki poziom nauczania o czym świadczą wyniki uczniów w konkursach i teście gimnazjalnym.
        • Gość: Iwona Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: 213.158.221.* 16.02.15, 22:39
          Z tego co wiem test po szóstej klasie nie jest przeprowadzony uczciwie, nie jest wiec wyznacznikiem realnej wiedzy dzieci.
    • Gość: Jola Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.ap124.ftth.ucom.ne.jp 21.07.14, 03:26
      Jako rodzic bardzo polecam szczególnie zdolnym dzieciom bo rozwijają swoje umiejętności
      • Gość: Monika Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: 213.158.221.* 16.02.15, 22:35
        Możesz napisać co w tej szkole Ci się podoba?
        Ja mam tam swoje dziecko i właściwie cały czas zastanawiam się kiedy przerwać ta "nierówna walkę". Nie mam już argumentów dla których moja córka miałaby tam dalej się uczyć.
    • Gość: Gość Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: 213.158.221.* 16.02.15, 21:55
      Odnośnie szkoły Atut nie wypowiem się pochlebne. Pod każdym względem budzi wiele zastrzeżeń. Chociaż strona internetowa niewątpliwie profesjonalnie przygotowana, może uśpić naszą czujność i zdrowy rozsądek przy wyborze.
      Nic tylko wysłać dziecko do tej szkoły. Szybko okazuje się jednak, że wszystko jest wielką porażką. Po pierwsze dyrekcja ze swoją biznesowa postawą - nauczyciele średnio opłacani markują swoją pracę, co za tym idzie szybko odchodzą, duża więc rotacja. Poziom marny, kiedy zabrałam swoje dziecko z tej szkoły okazało się, że ma olbrzymie zaległości.
      Poziom angielskiego bardzo słaby, chociaż szkoła mianuje się być dwujęzyczną.
      Zupełnie nie polecam, wręcz odradzam, szkoda czasu i pieniędzy.
      • Gość: Gość Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.play-internet.pl 17.02.15, 16:08
        Moje dziecko rowież uczęszczało do tej szkoły. Jedynym plusem jest perfekcyjny marketing szkoły. W tym są mega doskonali. Wszystko inne to mega bylejakość.
        Nie polecam!!!!!!!!!!!

• Gość: z Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.02.15, 17:28
          Ale głupoty.
          Atut jest bardzo dobrą szkołą.
          Wystarczy spojrzeć na wyniki testów gimnazjalnych.
          Angielski jest na świetnym poziomie, ponieważ mogę go sobie porównać z rowiesnikami z innych szkół.
    • Gość: Gość Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: 213.158.221.* 17.02.15, 19:46
      Jasne, jeśli nauczyciele pozwalają ściągać to niewątpliwie można pogratulować wyników wszystkich testów. Szkoda tylko, że przy tych testach nie jest obecny nikt z kuratorium, wówczas wynik byłby faktycznie rzeczywisty.
      Angielski na wysokim poziomie, nauczyciele nie są zainteresowani pracą w tej szkole i sa ciągłe rotacje.
      Zaprzyjaźniony mój anglista pracujący wczesniej tej szkole na temat poziomu milczy, komentuje wszystko jednym słowem - żenada.
      • Gość: . Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.02.15, 20:45
        Ciągłe rotacje? Widać że pani nie wie co się dzieje w tej szkole.
        • Gość: Gość Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: 213.158.221.* 17.02.15, 21:34
          Zdecydowanie wiem, nauczycieli angielskiego mogę wymienić z nazwisk, wstrzymuje mnie jedynie ustawa o ochronie danych osobowych. Nauczyciele Ci uczyli mojej dziecko.
          Jeszcze raz zaznaczę, że poziom w tej szkole jest bardzo marny. Pobierać pieniądze za coś, co w każdej państwowej szkole jest na wyższym poziomie to zdecydowanie nieuczciwa postawa.

• Gość: Gość Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: 213.158.221.* 17.02.15, 21:45
            I jeszcze jedno rodzice dzieci z klasy gimnazjalnej będący z zawodu anglistami zgłaszali bez echa do dyrekcji swoje uwagi na kompetencje nauczycielki przedmiotowej. Na co ta pozostawała niewzruszona, nie przyjmowała żadnych konkretnych uwag.
            Jak już ktoś wcześniej napisał - rodzic mający jakieś oczekiwania to wróg numer jeden szkoły Atut.

• zgagusia Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! 01.03.15, 09:33
              Napisz ma na priv co do ktorej konkretnie anglistki mieli uwagi - bo akurat w gim ucza 2 znakomite nauczycielki! Rodzic nie jest zadnym wrogiem w Atucie! Czym to sie niby objawia?? Napisz mi ktora szkola natychmiast spelnia zadania rodzicow, ktore zreszta czesto sa przeciwstawne! Zorganizowane, grupowe uwagi rodzicow sa w Atucie brane pod uwage - ale trzeba tez zrozumiec ze na pewne ruchy potrzeba czasu. Trudno w srodku roku znalezc nauczyciela, uwazasz ze szkola powinna wywalic kogos do ktorego jedni rodzice maja jakies zastrzezenia i zostawic cala klase bez nauczyciela tego przedmiotu w ogole?! Troche wyobrazni jak pracuje szkola.... Ale faktem jest ze w Atucie sa tez nauczyciele do ktorych od lat wiekszosc rodzicow ma uwagi...
          • Gość: Gość Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.pipelife.pl 18.02.15, 09:08
            Atut to szkoła nastawiona na zarabianie.
            Stąd niestety nauczyciele średnio opłacani niestety nie są najlepsi :-(. Nie łudźmy się, że w szkole w której nie liczy się dobro dziecka coś będzie na wysokim poziomie.
            • Gość: Gość Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.play-internet.pl 18.02.15, 17:40
              Zgadzam się z faktem, iż dobro dziecka w tej szkole jest zupełnie pomijane.
              Osoba mianujący sie psychologiem szkoły nie zna podstawowej wiedzy z psychologii. Pozdrawiam Panią psycholog, która sama nie zna rownież zasad dobrego wychowania. Proszę Pani wchodząc i wychodząc mówi sie dzień dobry, do widzenia . Taka postawą (brakiem wychowania) niczego dobrego nie uczymy dzieci.
              • Gość: Gość Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.free.aero2.net.pl 18.02.15, 19:07
                Psycholog w Atucie bez kompetencji zawodowych. Miałam okazje spotkać ta osobę na różnych gruntach zawodowych i towarzyskich. Postać ta wypada bardzo blado i jest zdecydowanie zero- jedynkowa.
                • zgagusia Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! 01.03.15, 09:37
                  Pozostaje napisac ze wspolczuje towarzystwa w ktorym sie obracasz, skoro tak zle oceniasz osobe z ktora sie spotykasz m.in. na gruncie towarzyskim.... ;)
                • szkola_atut Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! 07.09.15, 10:15
                  Uprzejmie informuję, że Pani Psycholog zatrudniona od wielu lat w naszej szkole posiada uniwersytecki dyplom magisterski psychologa, a ponadto uprawnienia logopedy (dyplom ukończenia studiów podyplomowych) i certyfikat kursu Systemowej Terapii Rodzin. Wszystkie dyplomy poparte solidnym doświadczeniem i skutecznością udowodnioną w pracy w dziećmi i młodzieżą.
          • szkola_atut Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! 01.09.15, 15:12
            Szanowny Gościu forum, co do poziomu nauczania w szkole ATUT odsyłam do twardych, ogólnodostępnych danych Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej we Wrocławiu, które wskazują, że od początku wprowadzenia państwowych sprawdzianów po klasie szóstej i egzaminów gimnazjalnych uczniowie ATUTu zdają je na takim poziomie, że szkoła pozostaje niezmiennie w ścisłej czołówce szkół (państwowych i prywatnych) zarówno w mieście, jak i w województwie. Losy naszych absolwentów i uczelnie, na jakie trafiają też dobitnie świadczą, że rzeczywistość wygląda jednak inaczej niż to Pani / Pan sugeruje. Pozdrawiam.
            • Gość: Do Atutu Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.15, 16:38
              Twarde i ogólnodostępne wyniki sprawdzianu szóstoklasisty wskazują, że Jesteście szkołą prywatną zupełnie przeciętną na tle szkół państwowych... Chyba nie ma czym się chwalić...
            • Gość: :) Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.09.15, 20:06
              Porównanie danych procentowych z egzaminów gimnazjalnych pokazuje ze Atut jest w tyle za publicznymi, BEZPŁATNYMI gimnazjami nr 10, 14, 26, 49... Prywatne lepsze wyniki maja Parnas czy Optimum... Szkoła Atut nie ma się czym przechwalać :D
              • szkola_atut Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! 07.09.15, 10:10
                Wymienione przez Pana / Panią szkoły są faktycznie, obok ATUTu, w ścisłej czołówce gimnazjów wrocławskich i dolnośląskich. Trudno mówić, że się tym przechwalamy. Jesteśmy po prostu dumni, że wraz z wąskim gronem innych szkół niezmiennie od lat „trzymamy fason”:-)
                • Gość: :) Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.09.15, 17:06
                  A jak wąskie jest to wąskie grono wg Atutu? :D Bo jeśli chodzi o pierwsza trójkę wrocławskich gimnazjów to Atut pozostaje daleko w tyle, średnio o jakieś 10 punktów procentowych... Do pierwszej piątki tez się Atut nijak nie łapie. Może, jeśli pojęcie wąskiego grona rozszerzyć do 15 szkół to znajdzie się wsród nich Atut - ale patrząc na ilośc gimnazjów we Wrocku to miejsce Atutu nie oszałamia, delikatnie mówiąc ;) Nic dziwnego, ze jak wieść niesie absolwenci maja problem z liceum. I z czego tu być dumnym? Z tego ze jest to najdroższa szkoła?? Z tego ze wyciągając pieniądze od rodziców wmawiacie im w jakiej to 'elitarnej w dobrym znaczeniu tego słowa' szkole uczą się ich dzieci??
                  • szkola_atut wąskie grono 11.09.15, 12:16
                    Wąskie to wąskie.
                    Pod względem średnich wyników z egzaminu gimnazjalnego we Wrocławiu ATUT był wg danych Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej:
                    w 2013 - na 3 miejscu wśród szkół niepublicznych, na 6 wśród wszystkich szkół (publicznych i niepublicznych). We Wrocławiu działa ogółem 78 gimnazjów, z czego w 2013 do egzaminów przystąpiło ich 65.
                    w 2014 - na 3 miejscu wśród szkół niepublicznych (pozostając o 0,10 punktu poza szkołą będącą na 2 miejscu), na 7 miejscu wszystkich szkół (egzaminy w 66 szkołach)
                    w 2015 - na 5 miejscu wśród szkół niepublicznych, na 9 miejscu wszystkich szkół (egzaminy w 64 szkołach).

„Elitarności” szkoły ATUT nie mierzymy jednak wynikami z egzaminów, a to, że są dobre jest jedynie efektem ubocznym całego podejścia do nauczania. Istotą programu jest wychowanie absolwentów na ludzi potrafiących korzystać z wiedzy, otwartych i refleksyjnych, ale i odpowiedzialnych, nie bojących się działania, swobodnie mówiących językami obcymi. Jeśli jakiś rodzic nie zgadza się z taką wizją, to nie ma przeszkód, by uczeń spróbował swoich sił w innej szkole.
                    • Gość: Do Atutu Re: wąskie grono IP: *.play-internet.pl 11.09.15, 22:14
                      Cudownie... Po prostu cudownie jak to pracownicy Atutu są oderwani od rzeczywistosci...
                      Ale jak to mawiał Mark Twain: 'nigdy nie pozwolilem mojej szkole stanąc na drodze mojej edukacji'!- to motto dla uczniow Waszej szkoly;)))
                    • Gość: zniesmaczony gość DOBRA Szkoła Broni Się Sama IP: 78.11.29.* 12.09.15, 10:58
                      Szanowni Państwo ze szkoly_atut, kimkolwiek jesteście czy macie świadomość, że robicie tak naprawdę czarny PR szkole Autut. Przecież ta aktywność jest niczym innym jak działaniem na zasadzie "tonący brzytwy się chwyta", to po pierwsze. Po drugie to forum jest do wyrażania swoich opinii przez rodziców, a nie do bronienia dobrego imienia szkoły przez samą siebie (o ile oczywiście jesteście kimś ze szkoły albo macie zgodę na występowanie w jej imieniu). DOBRA SZKOŁA BRONI SIĘ SAMA, nie potrzebuje adwokatów czy śmiesznych działań na forum itp. Tak więc darujcie sobie te wypocinki, bo one jedynie irytują ….
                      • ib_k Re: DOBRA Szkoła Broni Się Sama 12.09.15, 15:41
                        Gość portalu: zniesmaczony gość napisał(a)
                        DOBRA SZKOŁA BRONI
                        > SIĘ SAMA, nie potrzebuje adwokatów czy śmiesznych działań na forum itp. Tak wię
                        > c darujcie sobie te wypocinki, bo one jedynie irytują ….

oh jak miło, obsram cię a jak będziesz próbował się umyć to znaczy że na to obsranie zasłużyłeś i na pewno masz coś do ukrycia, typowe rozumowanie frustratów nie mających o niczym pojęcia ale upajających się swoją "mądrością",
                        rzeczywiście, szkoda czasu na rozmowy z tego typu internetowymi tworami
                        • Gość: gość Re: DOBRA Szkoła Broni Się Sama IP: 78.11.29.* 12.09.15, 17:56
                          brawo, brawo, cóż za poziom, ale najgorzej, że zupełny brak zrozumienia sensu :(
                        • Gość: Tez zniesmaczony Re: DOBRA Szkoła Broni Się Sama IP: *.play-internet.pl 13.09.15, 08:50
                          Jezykiem "nie frustrata" - ib_k :))) język spod budy z piwem! Brawo!!!
                    • Gość: :) Re: wąskie grono IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.15, 20:35
                      Otóż to: w 2013 miejsce 6, w 2014 miejsce 7, a w 2015 miejsce 9... Innymi słowy równia pochyła, poziom nauczania spada.
                      "wychowanie absolwentów na ludzi potrafiących korzystać z wiedzy, otwartych i refleksyjnych, ale i odpowiedzialnych, nie bojących się działania, swobodnie mówiących językami obcymi. " - to samo można powiedzieć o absolwentach szeregu innych szkół :D
                      Lepsze wyniki nauczania osiągają szkoły BEZPŁATNE bądź o istotnie niższym czesnym niż Atut - więc ta szumna "elitarność" dotyczy chyba tylko zasobności portfela rodziców uczniów ;)
                      Droga szkoło, w tonie usprawiedliwiania średnich, piszecie że wystarczy jeden gorszy wynik żeby średnią "radykalnie" obniżyć (wobec niedużej liczby uczniów w szkole) - cóż, kij ma dwa końce - tak samo wystarczy JEDEN wysoki wynik (vide 1 osoba ze 100% z matematyki) żeby tą średnią ZAWYŻYĆ :D i ukryć słabe nauczanie matematyki w szkole.
                      Oczywiście Atut nie jest jakąś szkołą beznadziejną, niemniej jednak nie macie do zaoferowania NIC co by przebiło oferty NAJLEPSZYCH wrocławskich gimnazjów - dwujęzyczność? Tak samo jak w szeregu klas szkół publicznych, na poziomie takim samym lub nawet wyższym niż w Atucie. Mniejsze klasy? Cóż, dla młodzieży w tym wieku to wręcz wada nie zaleta. Szkoły publiczne biją na głowę Atut ilością oferowanych zajęć dodatkowych, kółek zainteresowań, możliwością nauki różnych języków na różnych poziomach - właśnie dlatego że jest w nich więcej uczniów opłaca się te wszystkie zajęcia organizować bo zawsze znajdą się na nie chętni. Tak, tak, w szkołach publicznych także organizuje się zagraniczne wyjazdy dla uczniów, są wymiany międzynarodowe itp. I są to szkoły bezpieczne, nic złego się w nich uczniom nie dzieje, wbrew mitom krążącym w Atucie.... Gimnazjum Atut jest przeciętną szkołą z horrendalnie wysokim czesnym - jeśli jacyś rodzice chcą posyłać tam dzieci, ich sprawa, ale niech mają tego świadomość - za tym czesnym nie idą żadne cuda. Ot, szkoła jakich wiele; a są lepsze :)
                      • Gość: Gość Rotacja nauczycieli IP: 213.172.184.* 14.10.15, 15:06
                        W jednym z wpisów wyczytałam o zwolnieniu matematyka. Tak naprawdę nie ma w tym przypadku znaczenia, kto kogo zwolnił i czy ktoś odszedł sam.
                        Istotą rzeczy jest to, że rotacja nauczycieli w tej szkole jest ogromna :-).
                        Znaczy to tyle, że jeśli wszystko jest jak należy to nauczyciele również są zainteresowani wieloletnią współpracą. Jak widać tak niestety nie jest!!!!!!!!!
                        • szkola_atut Re: Rotacja nauczycieli 21.10.15, 11:45
                          Drogi Internauto, tu muszę się nie zgodzić. Rotacja jest zupełnie przeciętna, podobnie jak w innych szkołach. Mamy grono osób, które są od początku (lub niemal od początku) istnienia szkoły ATUT (w tym roku świętujemy 25 - lecie). Mamy sporo osób, które pracują od kilkunastu lat. Mamy też całkiem młody zespół i - jak to w zawodzie nauczyciela - sfeminizowany, więc co roku kilka Pań odchodzi na urlopy macierzyńskie. Na czas ich urlopów zawsze przyjmujemy równie wykwalifikowane kadry. Sukcesem jest to, że do nas wracają. Pozdrawiam.
                          • Gość: Jj Re: Rotacja nauczycieli IP: *.play-internet.pl 27.10.15, 09:01
                            Nie znam żadnego nauczyciela,któryby do was wrocił, odchodząc z Atutu wcześniej- znowu przekłamanie! Tylko nie wiem w jakim celu tak kłamać... I tak większość rozgarniętych Wrocławian ma już wyrobioną na temat Atutu opinie i zapewniam że nie jest ona pozytywna. Może czas się zastanowić nad swoją działalnością...
                            • szkola_atut Re: Rotacja nauczycieli 29.10.15, 09:03
                              To, że Pan lub Pani nie zna, to nie jest podstawa do zarzucania nam kłamstwa. Znakomita większość nauczycielek po urlopach macierzyńskich do nas wraca. To o nich była mowa w poprzednim poście. Jeśli chce Pan/Pani porozmawiać o swoich zastrzeżeniach wobec szkoły, to zachęcam do otwartej rozmowy osobistej. Zapraszam do umówienia się przez sekretariat na spotkanie z dyrekcją szkoły. Taka forma komunikacji będzie bardziej twórcza od sączenia anonimowego "jadu" na forum i wypowiadania się w imieniu wszystkich rodziców, a nawet Wrocławian:-)
                              • Gość: Jj Re: Rotacja nauczycieli IP: *.play-internet.pl 30.10.15, 07:54
                                Widzę, że zabolało... I słusznie...
                                Tylko ciekawe dlaczego???
                            • Gość: Lucek Re: Rotacja nauczycieli IP: *.play-internet.pl 07.01.16, 15:37
                              Chyba należę do "nierozgarniętych" ;-), bo zupełnie nie rozumiem tej postawy. Wg mnie Atut to fantastyczna szkoła. Staraliśmy się tu dostać już wcześniej, na szczęście za jakiś czas zwolniło się miejsce i jesteśmy super zadowoleni. Nauczyciele zaangażowani, życzliwi, świetne warunki dla dzieci. Nie chcę tu wchodzić w sprawy dydaktyczne, bo poza sporadycznymi niedociągnięciami to naprawdę nie mam się do kogo ani do czego przyczepić. I jeszcze jedno - bardzo odpowiada mi to, co atut oferuje po lekcjach. Porządna opieka, rozwijające zajęcia z różnych dziedzin, a nie przechowywanie.
      • zgagusia Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! 01.03.15, 09:17
        To jest oszczerstwo i to wobec uczniow ze w tej szkole sie sciaga na egzaminach! Znam Atut od 9 lat, ZADNA szkola we Wroclawiu nie ma takiej obstawy z kuratorium na egzaminach jak Atut - zawsze, na kazdym egzaminie zarowno 6-klasisty jak i gimnazjalnym jest 'obstawa' z zewnatrz. Na zadne sciaganie nie ma nawet szans, uczniowie porozsadzani daleko od siebie bo szkola jest w tym czasie pusta (pozostale klasy zawsze sa na wycieczkach). Mam jedno dziecko w Atucie i drugie w publicznej szkole - poziomu i sposobu prowadzenia lekcji z angielskiego nawet nie ma co porownywac, w Atucie angielski jest o niebo lepszy (czego z kolei nie mozna powiedziec o innych przedmiotach...). Napisz mi na priv o jakim to 'nauczycielu' ang w Atucie piszesz, bo tam same nauczycielki sa i byly... i to naprawde niezle. Kiepsko w Atucie stoja przedmioty scisle. Faktem jest ze nauczyciele nie sa rewelacyjnie oplacani, swego czasu spolecznosc rodzicow usilowala to zmienic ale nasze dzialania mialy niewielki efekt. Jest czesc starej, dobrej kadry, od wielu lat zwiazanej ze szkola - swietnych nauczycieli. W czesci rzeczywiscie jest rotacja - przychodza mlodzi, swiezo po studiach, bez doswiadczenia, wcale dobrze nie zarabiaja a wymagania spore to odchodza - faktycznie do dyrekcji nie dociera ze wysokie wynagrodzenia zagwarantowalyby tej szkole najlepsza kadre. Nauczanie matematyki czy fizyki fatalne, wiekszosc dzieci 'jedzie' na korepatycjach. Za to swietna spolecznosc uczniowsko-rodzicielska, naprawde. Ale czy za to warto placic prawie 1000 zl/m-c? Moim zdaniem nie, dlatego po 9 latach rozstajemy sie z Atutem - moje drugie dziecko od wrzesnia idzie do publicznej szkoly, liczac sie z tym ze nauke jezykow trzeba bedzie kontunyowac prywatnie, bo takiego poziomu jezykowego z jakim wychodza dzieci z Atutu nie ma w zadnej publicznej szkole (przecwiczone ze starszym dzieckiem, ktore po Atucie w najlepszej wroclawskiej publicznej szkole trafilo do najwyzszych grup jezykowych i sie tam... nudzilo).
        • Gość: Były Atut'owicz Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.play-internet.pl 05.03.15, 10:34
          Moja opinia na temat poziomu j. angielskiego jest zgoła odmienna. W drugiej klasie nie było stałego nauczyciela więc szkoła podpisała umowę ze szkołą zewnętrzną !!! Co chwilę nauczyciele się zmieniali nastąpiła regresja w nauce języka. Rodzice zaproponowali współfinansowanie dodatkowych zajęć, dyrekcja odpowiedziała że nie ma pieniędzy. Poprosiliśmy zatem o udostępnienie sali i sami chcieliśmy opłacać nauczyciela, dyrekcja odpowiedziała że może nam wynająć salę lekcyjną ale po godzinie 16:00. Bez komentarza .......
          O skali braków w nauce j. angielskiego przekonaliśmy po przeniesieniu dziecka do innej szkoły.
          • szkola_atut Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! 01.09.15, 14:05
            Drogi Były Atut’owiczu, niestety konieczne jest sprostowanie. Nasza szkoła nie „podpiera” się umowami z firmami zewnętrznymi w zakresie nauki angielskiego. Nauczycieli starannie dobieramy sami, bo tylko to pozwala od lat utrzymywać nam b. wysoki poziom nauczania angielskiego. Przykład? Proszę bardzo – pierwszy z brzegu: wyniki sprawdzianu państwowego szóstoklasistów 2015. Z angielskiego uczniowie Atutu uzyskali 98,4% punktów, co jest drugim wynikiem we Wrocławiu i jednym z najlepszych w województwie:-) Średni wynik dla Wrocławia to 85,7%, dla regionu: 78,1%. Zresztą zapraszam do prześledzenia historii wyników sprawdzianów – mówią same za siebie. Są ogólnodostępne na stronie Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej we Wrocławiu.

Co do wynajmu sal. Faktycznie do godziny 16:00 sale w szkole są zajęte, bo nasi uczniowie korzystają z pełnego pakietu zajęć pozalekcyjnych, w tym zajęć rozwijających kompetencje językowe. Dla przykładu w tym roku oferujemy uczniom klas 1-3 anglojęzyczne zajęcia teatralne. Zależy nam, by dzieci nie wykuwały formułek gramatycznych i utartych, podręcznikowych zwrotów, ale uczyły się korzystać elastycznie z języka, w różnych sytuacjach życiowych. Zainteresowani sale mogą wynająć po 16:00. Pozdrawiam:-)
            • Gość: Dd Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.15, 16:32
              Ble ble- jeden wielki bełkot!!!
              To dlaczego tyle dzieci Wam odeszlo w tym roku szkolnym i to z klas obecnie szóstych???
              Gratuluje optymizmu!:)
              • szkola_atut Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! 07.09.15, 09:46
                Powody zmiany szkoły są zawsze różne – zmiana sytuacji materialnej, zmiana miejsca zamieszkania, specjalne potrzeby edukacyjne uczniów, które wymagają wkroczenia terapeutów, sprawy związane z relacjami rówieśniczymi, a także relacjami między rodzicami. W związku z tym, ze jesteśmy szkołą niepubliczną, bez rejonizacji, fluktuacja jest u nas w naturalny sposób nieco (podkreślam - nieco) większa niż w szkołach publicznych. Zdarza się także, że również my wypowiadamy umowę edukacyjną w związku z oczekiwaniami rodziców, których nie mamy w ofercie szkoły lub w związku z brakiem wzajemnej współpracy, przedłużającymi się zaległościami finansowymi wobec szkoły etc. Mam nadzieję, że wyjaśniłam wątpliwości. Pozdrawiam.

• Gość: zaniepokojona Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: 78.133.202.* 04.09.15, 22:55
            Witam,
            Mam zamiar zapisać dziecko do szkoły atut w przyszłym roku, opinie rodziców są bardzo różne. Prosż eo pomoc, mam jeszcze rok a wiem ze w dobrych szkolach miejsca szybko sa zajete. bardzo porsze o podpowiedz gdzie panstwo polecacie wysłać dzieciaka od 0, z gory dziękuję
            • Gość: Gosc Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.15, 08:16
              Teraz furrore robi szkola Tikkun Olam przy Borowskiej- tam tez odchodza dzieci z Atutu. Nauczyciele przesympatyczni, chetnie rozmawiaja z kazdym rodzicem, nie trzeba umawiac sie na spotkania mailowo czy tez w inny sposob. Nie kieruja w stosunku do dzieci glupich i zlosliwych uwag. Dziecko jest szanowane, a jego kreatywnosc doceniana!
              Ponadto- niezmienni nauczyciele, a to najwazniejsze. Pani z matematyki cudowna, a pan od hebrajskiego jest rowniez polonista, wiec jak dzieci maja z tym przedmiotem problem, to chetnie tez pomaga. Poza tym mlode grono pedagogiczne, nie spatrzone rutyną. A co najwazniejsze nie ma tam takiego śmiesznego tworu jak koordynator kla 0-3, ktory w Atucie nie jest zadnym koordynatorem tylko ochronka dla radzących samych ze sobie nauczycieli!
            • szkola_atut zapraszamy do rozmowy i osobistego doświadczenia 07.09.15, 10:39
              Szanowna Pani, faktycznie trudno przy tak ważnym wyborze, opierać się na emocjonalnych i sprzecznych opiniach z forum. Zapraszam Panią do osobistego doświadczenia, jak wygląda życie uczniów w ATUCIE, zajrzenia do klas, poznania kadry, dokładnego zapoznania się z naszym programem oraz bezpośredniego zadania nam nurtujących Panią pytań w trakcie indywidualnego spotkania (najlepiej wcześniej umówić się przez telefon lub email). Pozdrawiam!
              • Gość: gość Re: zapraszamy do rozmowy i osobistego doświadcze IP: 78.11.29.* 07.09.15, 14:06
                Proszę, proszę, co to się porobiło …. Atut musi zapraszać potencjalnych uczniów, aby obejrzeli szkołę, zamiast zapisywać ich na listy oczekujących, jak to wcześniej bywało. Zresztą ta nagła aktywność na forum też nie świadczy o tym, że w szkole dzieje się dobrze. No cóż, jak się nie szanuje klienta, to na samej opinii długo się nie zajedzie. Na szczęście jest już kilka dobrych, prywatnych podstawówek, gimnazjów czy liceów, więc rodzice i ich dzieci mają wybór … Wystarczy poczytać ostatnie wpisy.
              • Gość: Do Atutu Re: zapraszamy do rozmowy i osobistego doświadcze IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.15, 15:28
                A czy "zaniepokojona" ma umówić sie przez email z podaniem tematu spotkania czy za posrednictwem zwykłej poczty?;)))
                Znamy te "numery" Atuty od lat!!!
                Zaniepokojonej życzymy powodzenia i silnej woli:)
        • Gość: Były Atut'owicz Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.play-internet.pl 05.03.15, 10:39
          Wszystkim czytającym przytoczę pewną liczbę. W klasie mojej córki w ciągu 6 lat szkoły podstawowej odeszło do innych szkół połowa uczniów !!!!
          Skoro szkoła byłaby tak dobra jak sądzi dyrekcja, który rodzic przenosiłby swoje dziecko do innej szkoły?
        • szkola_atut Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! 01.09.15, 14:29
          Droga Zgagusiu! Dziękuję za miłe słowa o naszej szkole. Faktycznie dbamy o to, by egzaminy przebiegały bez zarzutu i jesteśmy dumni z wyników nauczania m.in. języka angielskiego (ale o tym w innym wątku) oraz naszej żywotnej i w zdrowy sposób… krytycznej szkolnej społeczności:-)

Co do krytyki nauczycieli przedmiotów ścisłych, to pozwolę sobie się nie zgodzić. Rotacja jest zupełnie przeciętna, jak w każdej szkole. Nauczyciele specjaliści, starannie selekcjonowani. Zapraszam do zerknięcia na wyniki sprawdzianów państwowych po klasie szóstej (matematyka) i egzaminów gimnazjalnych (matematyka i nauki przyrodnicze) naszych uczniów na tle miasta i województwa. Wszystko można wyczytać na stronie Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej we Wrocławiu. Przykłady z bieżącego roku: sprawdzian – matematyka: ATUT 90,1%, średnia we Wrocławiu 70,0%, średnia na Dolnym Śląsku – 59,0%. Z kolei egzamin gimnazjalny 2015 – matematyka: ATUT 71,80%, średnia Wrocław 57,20%, średnia region 48,80%, nauki przyrodnicze: ATUT 70,30%, Wrocław 56,80%, region 49%. Wcześniejsze wyniki plasują ATUT też w ścisłej czołówce.

No i cieszę się i gratuluję, że Pani Córka tak świetnie sobie radzi również w innej szkole.
          • Gość: Gosc Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.15, 10:00
            Ciekawe jest odpowiadanie na posty sprzed 2 lat...

"Faktycznie dbamy o to, by egzaminy przebiegały bez zarzutu" - coz, jest to przeciez obowiazek KAZDEJ szkoly, a nie jakas zaleta Atutu....

"Co do krytyki nauczycieli przedmiotów ścisłych, to pozwolę sobie się nie zgodzić. Rotacja jest zupełnie przeciętna, jak w każdej szkole. Nauczyciele specjaliści, starannie selekcjonowani." - 3 lata temu zostaly ZWOLNIONE ze szkoly najlepsze nauczycielki matematyki - panie D.B. i A.M. Na ich miejsce przyjeto mlodych, niedoswiadczonych nauczycieli :( Przez rok uczyla w szkole pani M.L., ktora dzieciaki po dzis dzien z sentymentem wspominaja...

"Zapraszam do zerknięcia na wyniki sprawdzianów państwowych po klasie szóstej (matematyka) i egzaminów gimnazjalnych (matematyka i nauki przyrodnicze) naszych uczniów na tle miasta i województwa." - te wyniki zostaly osiagniete czesciowo dzieki temu, ze niektorzy uczniowie mieli dodatkowe korepetycje. Jak to juz ktos pisal - podpieranie sie srednimi wynikami egzaminow w TEJ szkole wcale nie swiadczy o poziomie nauczania, bo tu kazdego stac na oplacenie dodatkowych lekcji dzieciakowi jesli w szkole cos szwnakuje - a porownujecie sie z placowkami publicznymi gdzie tak nie jest. I jak zreszta te srednie maja sie do faktu ze sposrod tegorocznych absolwentow gimnazjum nie wszyscy podostawali sie do szkol/klas pierwszego wyboru, byli tacy ktorzy mieli problem z dostaniem sie do liceum i musieli rekrutowac sie w II i III naborze??!!
            • szkola_atut Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! 11.09.15, 10:16
              Drogi Gościu, wspomniane nauczycielki matematyki były w naszej szkole bardzo cenione i nie zostały zwolnione, lecz rozwiązały z nami umowy z różnych powodów, o których nie będę pisać, by nie wkraczać w sferę prywatności byłych pracowników. W tej chwili również zatrudniamy doświadczonych, świetnie przygotowanych zawodowo matematyków.

Średnie wyniki egzaminów to tylko jeden z mierników skuteczności nauczania. Dla nas nie najważniejszy akurat, ale najłatwiej poddający się dyskusji. Otóż te wyniki od lat mamy bardzo dobre i zapewniam, że tu nie „każdego stać” na korepetycje. Zresztą regularnie przeprowadzamy anonimowe ankiety wśród naszych uczniów. Wynika z nich, że w klasie zdarza się maksymalnie 2-3 uczniów korzystających z lekcji dodatkowych. Ważne jest rozróżnienie też zajęć dodatkowych, które mają za zadanie rozwijanie szczególnych uzdolnień dziecka od korepetycji.

Do gimnazjum trafiają dzieci o różnym poziomie przygotowania w szkole podstawowej i z różnym nastawieniem do nauki. Pracujemy z nimi intensywnie. Nie zawsze równie intensywną pracę podejmują sami uczniowie. W małych klasach, jak w naszej szkole, wystarczy jeden gorszy wynik, by obniżyć radykalnie średnią całej szkoły. Nie zmienia to faktu, że mieliśmy uczniów, którzy egzamin gimnazjalny w roku 2015 zdali z poszczególnych przedmiotów na 100% (matematyka - 1 osoba, angielski podstawowy – 13 osób, angielski rozszerzony – 4 osoby i to wszystko na 26 uczniów przystępujących do egzaminów) oraz że wszyscy nasi absolwenci trafiają do dobrych liceów, a zdecydowana większość w pierwszym naborze. Są to tradycyjnie, od lat w większości licea np. 3, 5, 7, 9, 12, 14. Jeśli to jest zasługą korepetytorów, to cieszę się, że tak skuteczni korepetytorzy mają akurat kontakt z naszymi uczniami;-)
      • szkola_atut nie ma ściągania na egzaminach, są Anglistki:-) 01.09.15, 15:25
        Uprzejmie informuję, że w szkole ATUT sprawowany jest ścisły nadzór pedagogiczny oraz kuratoryjny nad przebiegiem egzaminów i sprawdzianów państwowych. O ściąganiu nie ma mowy.

W ATUTCIE nie pracował nigdy żaden mężczyzna-anglista, co stawia pod dużym znakiem zapytania rzetelność sugestii Gościa. Natomiast od lat cieszymy się zgranym i ciągle doskonalącym własne umiejętności w ramach szkoleń krajowych i zagranicznych zespołem Pań Anglistek, które korzystając z okazji serdecznie pozdrawiam!
      • Gość: uczennica Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.ip4.greenlan.pl 30.12.15, 15:24
        W naszej szkole nie było anglisty od conajmniej 5 lat...
        • Gość: Misza Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.play-internet.pl 04.01.16, 14:36
          Mi się wydaje, że nigdy nie było. Zawsze babki. Zresztą super!
        • Gość: Nauczyciel Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.play-internet.pl 20.01.16, 10:34
          Anglista, to ogólnie nauczyciel uczący języka angielskiego, nikt wcześniej nie napisał konkretnie, że był to mężczyzna.
          Skoro tak, to bardzo proszę pozdrowić P. Małgosię R., P. Malwinę G., wielu innych również. Niestety, jak wiemy, nie będzie to możliwe. Już nie uczą.
          • szkola_atut Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! 20.01.16, 10:47
            Dziękujemy! Chętnie pozdrowimy obie Panie anglistki, z których jedna odeszła z powodu zmiany sytuacji życiowej, a inna z powodu zmiany zawodu:-) W razie potrzeby, z radością pozdrowimy też inne anglistki, które uczą w naszej szkole od lat.
            • Gość: Nauczyciel Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.play-internet.pl 20.01.16, 11:17
              A to ciekawe, tylko po co, tak kłamać. Do tego jeszcze nikt nie prosił o wyjaśnienia.
              Widzę, że prawda szkoły jest zgoła odmienna.
              • szkola_atut Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! 22.01.16, 15:32
                A w jakiej konkretnie sprawie zarzuca nam Pan/Pani kłamstwo?
    • goscik13 Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! 05.03.15, 09:20
      Psycholog ze szkoły ATUT jest dokładnym przykładem na to, że na studia psychologiczne idą ci, którzy maja sami problem ze sobą. No, ale cóż - ona nie znalazła rozwiązania dla siebie i swoje frustracje w tym zakresie przerzuca na biedne dzieci i ich rodziców. Zamiast pomagać tylko szkodzi!
      Również ją pozdrawiamy!!!
      • Gość: z Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.15, 18:51
        Mamy nową panią psycholog od ok. 2 tygodni. Także pozdrawiam.
        • Gość: Trelemorele Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.play-internet.pl 05.03.15, 22:11
          Wow!!! Jestem pod wrażeniem- od całych dwóch tygodni?!!!! :))))
          • Gość: z Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.15, 22:34
            Tak od dwóch :)) ważne że została zmieniona, a szkoła działa dla dobra uczniów.
            • Gość: J Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.play-internet.pl 06.03.15, 11:42
              Szkola ATUT nie zna pojecia "dobro dziecka", zna za to doskonale pojecie "kasa"!
              • Gość: n . Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: 80.50.149.* 06.03.15, 16:18
                To, ze kogoś nie stać na wyższą edukację nie znaczy, że powinno się obrażać tych, którzy mają taką możliwość
                • Gość: J Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.play-internet.pl 06.03.15, 18:45
                  Hahaha!!!
                • Gość: Były Atut'owicz Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.15, 19:32
                  A nie obraża Pani/Pana fakt że dyrekcja robi z rodziców idiotów?
                  Tak jak napisałem we wcześnieszym poście, połowie rodziców to przeszkadzało i zabrali swoje dzieci ( choć stać ich było na " wyższą edukację" ) drugiej połowie nie.
                  Dodatkowa odpłatność za szkołę powinna nieść jakąś wartość dodaną, w tym wypadku nie ma żadnej.
                  FEM prowadząca szkołę dostaje przecież jeszcze dotację oświatową ok. 800,- w sumie więc ma do dyspozycji 1800,- na ucznia.
                  Proszę sobie odpowiedzieć na pytanie ile zajęć dodatkowych można opłacić za te 1000,-
                • Gość: Nieeeeeeeeee Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.play-internet.pl 12.03.15, 20:10
                  Może mi Pan/ Pani powiedzieć co znaczy " wyższa edukacja " w przypadku szkoły Atut?
                  Zupełnie jest mi obce to sformułowanie, być może coś mnie ominęło, człowiek całe życie się przecież czegoś uczy :-). Szkoda, że czasami na własnych błędach.
                  • Gość: Niezadowolona Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.play-internet.pl 13.03.15, 07:16
                    Należy również wiedzieć, że szkoła ma kilka spraw w SĄDZIE :-), niezdecydowanych do wniesienia zapraszam do podejmowania słusznych decyzji. Nie ma się kogo obawiać.
                    • Gość: Gosc t Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.play-internet.pl 15.03.15, 14:06
                      Potwierdzam w 100%- tez slyszalam ze sprawa za sprawa leci do sądu! I bardzo dobrze!!! Brawo za odwage!
                      • Gość: goscia Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.15, 20:13
                        ale za co te sprawy w sadzie i na jakiej podstawie??
                        • Gość: Gosct Re: Wrocław - szkoła Atut, prosze o opinie!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.15, 22:19