GoĹÄ: mamajulii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 00:10 swietny pomysl. jesli ktos ma jakies szczegolowe info na temat przedszkola prosze o kontakt mamamalejjulii@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Sexy Przybylska z GW ma ADHD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 01:40 serio! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bosman Teraz jest moda na niepełnosprawność? IP: *.intersoft.pl 02.04.07, 13:07 nt Odpowiedz Link Zgłoś
martica czyli kolejne szkoly specjalne?... 02.04.07, 13:29 Czy nie widzicie w tym absurdu - dlaczego tworzyc oddzielna szkole dla normalnych dzieci, chyba ze uznamy, iz adhd to jakas choroba psychiczna :D. Inna sprawa, ze ja w takie bzdury niw wierze - tia, adhd - rodzice rozpuscili dziecko i se adhd wymyslili, zeby jeszcze panstwo im pomagalo w poprawianiu wlasnych bledow wychowawczych. Moze jeszzce zlobki dla dzieci z ADHD? :D Na szczescie to prywatna inicjatywa, choc chyab niestety jakies pien z ministerstwa tez dostana. Rodzice juz beda mogli mowic, ze w razie czego, to instytucja nie moze im dziecka wyleczyc :P...Zamiast poswiecic mu wiecej czasu i czasem przyloic po tylku. Pozdr, MH Odpowiedz Link Zgłoś
mat25 ADHD i wychowanie bezstresowe 02.04.07, 13:34 ADHD jest wynikiem tzw. wychowania bezstresowego i polega po prostu na maksymalnym rozpuszczeniu dziecka i pozwoleniu mu, żeby weszło rodzicom na głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anathema779 Re: ADHD i wychowanie bezstresowe IP: *.se.com.pl 02.04.07, 13:50 Mam nadzieje, ze "trafi" ci sie takie dziecko. Wtedy zmienisz poglady. Albo zatluczesz je na smierc, bo takie dzieci nie wychowuja sie zwyklymi metodami. Odpowiedz Link Zgłoś
mat25 Re: ADHD i wychowanie bezstresowe 02.04.07, 14:31 Właśnie o tym piszę. Wychowanie bezstresowe to nie jest "zwykła metoda". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pozdrawiam amen IP: *.range81-157.btcentralplus.com 02.04.07, 14:59 Dalej krzywdzcie dzieci wychowaniem bezstresowym i tlumaczcie sobie , ze ma adhd . Moze , jak was kiedys te dzieci pozabijaja to wtedy zrozumiecie . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anathema779 Re: ADHD i wychowanie bezstresowe IP: *.se.com.pl 02.04.07, 15:26 Zapewniam cie, ze wiekszosc dzieci z ADHD nie jest wychowywana bezstresowo. Przynajmniej znane mi dzieci z ADHD nie sa tak wychowywane. W tym moj syn. Wiekszosc tzw. rozwydrzonych bachorow nie ma ADHD. Dzieci z tym zespolem nie potrafia SKUPIC sie na wykonywanej czynnosci, ale odpowiednio prowadzone (musza miec wsparcie psychologa i dobrego pedagoga, bo pierwszy lepszy nauczyciel sobie nie da rady) wychodza na ludzi. I na ogol sa BARDZO inteligentne. Wobec dziecka z ADHD trzeba byc twardym jak skala, konsekwentnym do bolu, nie odmawiajac mu jednoczesnie milosci. Przykre, ze tak wielu ludzi, w tym mlodych, nie rozumie na czym polega problem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: keeczup A kiedyś nie było ADHD. IP: *.gral.pl 02.04.07, 17:42 Bo dziecko trzeba wychowywać, a nie gadać na forach internetowych, o tym że ma się z nim problemy... Wszyscy wiedza że to tlyko i wyłącznie zła technika wychowywania. Czy 50 lat temu ktoś słyszał o ADHD? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jj Re: A kiedyś nie było ADHD. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 21:09 oczywiście że było tylko go nie diagnozowano. mój kolega ma dwójkę dzieci wychowywanych niemal identycznie. jedno ma adhd drugie nie - i co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marta Re: A kiedyś nie było ADHD. IP: *.lodz.dialog.net.pl 03.04.07, 00:43 Bo dziecko trzeba wychowywać, a nie gadać na forach internetowych, o tym że ma > się z nim problemy... Wszyscy wiedza że to tlyko i wyłącznie zła technika wycho > wywania. Czy 50 lat temu ktoś słyszał o ADHD? To,że 50 lat temu nikt o tym nie mówił,nie nazywał problemu to nie znaczy że go nie było.ADHD to nie tylko nadpobudliwość psychoruchowa,to także brak umiejętności koncentracji i wiele innych problemów.50 lat temu o komputerach też nikt nie słyszał...a jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 77 Re: ADHD i wychowanie bezstresowe IP: *.foke.pl 26.04.07, 10:28 No i dla tego powinny pójść do "szkoły specjalnej".. Jeżeli nie osiągają zadowalających wyników w nauce i zachowaniu to należy im w ten sposób pomóc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewac Re: ADHD i wychowanie bezstresowe IP: 217.153.95.* 02.04.07, 15:15 Mylisz DWIE RÓŻNE RZECZY ADHD nie jest wynikiem złego wychowania. Dziecko już takie jest. I wiem co piszę bo mam takie w domu. Przez chwilę nie usiedzi w miejscu, a jak posiedzi trochę dużej, to potem musi pobiegać w kółko po pokoju. I trzeba z nim pracować a nie "lać w dupę" bo to nie pomaga a wręcz przeciwnie. Odpowiedniego podejścia i pracy z takim dzieckiem musiałem się nauczyć od specjalisty psychologa oraz z różnych książek. Myślę, że takie specjalne przedszkole pomoże zarówno dzieciom jak i rodzicom, bo oni też przeżywają rozterki i chwile załamania. Standartowe przedzkola często odsyłają rodziców do specjalistów, dziecko siedzi na uboczu bo pani "nie ma już cierpliwości" Odpowiedz Link Zgłoś
martica Re: ADHD i wychowanie bezstresowe 02.04.07, 17:24 EWAC, moj brat ma takie dziecko i zapewniam Cie, ze dziewczynka nie ma ADHD :P. Jest po prostu do bolu rozpuszczona. Tez nie moze usiedziec na miejscu, skoncentrowac sie na jednej czynosci...Trzeba przy niej siedziec, bo odejdziesz i maly terrorysta drze gebe...Dasz jej po tylku, to sie uspokaja - nic innego nie dziala. Nawet moj brat wspominal, ze przydalby sie im taki papierek ze dzieciak ma adhd, bo byliby dla niej 'milsi' w przedszkolu. A ja nie myle dwoch rzeczy - dla mnie nie ma czegos takeigo jak adhd :D. A dziecko nigdy 'takie jest'. Dzieciak zachowuje sie tak jak mu sie na to pozwala. A takie przedszkole bedzie swietne - dopiero w nim NA PEWNO psycholog bedzie mial czas zeby zajac sie kazdym dzieckiem z osobna, szcegolnie ze wszystkie beda rownie rozwydrzone. A rodzice chetnie wysla tam dzieciaki, bo po raz kolejny przekaza opieke nad dziecku komus innemu - trzeba przeciez kupic ten kolejny samochod i pojechac na wakacje najlepiej na kube (czyli kase zarabiac). A dziecko - przeciez i tak nikt mu krzywdy w szkole nie zrobi, bo ma papierki na adhd i moze byc wredne i rozwydrzone. A w specjalnej szkole jeszcze inni sie nim beda zajmowac...Po prostu raj! :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nauczyciel Re: ADHD i wychowanie bezstresowe IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.04.07, 22:36 Masz rację i nie słuchaj (nie czytaj) durnych wypowiedzi autorytetów z forum. Ja mam ADHDowców w klasie - cudne inteligentne dzieciaki - tyle tylko, że nie mogę mieć z nimi lekcji na bieżni, a tak byłoby najlepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jj Re: ADHD i wychowanie bezstresowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 21:06 ADHD nie ma nic do wychowania bezstresowego. jak by ci sie trafiło takie dziecko to może byś zrozumiał. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dr. Tox Re: ADHD i wychowanie bezstresowe IP: *.gdynia.mm.pl 03.04.07, 05:54 mat25 napisał: > ADHD jest wynikiem tzw. wychowania bezstresowego i polega po prostu na > maksymalnym rozpuszczeniu dziecka i pozwoleniu mu, żeby weszło rodzicom na > głowę. Jesteś zestresowanym kretynem! dokształc sie! doskonała ksiazka do przeczytania: Amalgam Illness, Diagnosis and Treatment - A book on how to cure mercury poisoning Amalgam Illness: Diagnosis and Treatment What you can do to get better How your doctor can help by Andrew Hall Cutler, PhD, PE ISBN 0-9676168-0-8 Andrew Cutler 3006 230th Lane SE, #X103 Sammamish, WA 98075 USA 1-425-557-8299 noamalgam.com Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofm30 Re: ADHD i wychowanie bezstresowe 02.03.09, 00:41 Przydatna baza informacji (poradnie, informacje, porady i.t.p), wygodna nawigacja: www.adhd.edu.pl www.adhd.waw.pl www.nadpobudliwosc.edu.pl i zachęcam do dyskusji o ADHD - wasze doświadczenia, przypadki, sposoby radzenia sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: yourij Re: ADHD i wychowanie bezstresowe IP: 141.197.14.* 03.04.07, 07:05 mat25 napisał: > ADHD jest wynikiem tzw. wychowania bezstresowego i polega po prostu na > maksymalnym rozpuszczeniu dziecka i pozwoleniu mu, żeby weszło rodzicom na > głowę. mat25 ty jakiś bubel jesteś... jak się nie znasz, to nie gadaj głupot. Ja nie byłem wychowywany bezstresowo a po latach mogę stwierdzić, że miałem w dzieciństwie najprawdopodobniej ADHD.. idź do szkoły i się doucz :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ela to zaprzecza idei niestygmatyzowania dzieci IP: *.elpos.net 02.04.07, 13:36 To tworzenie getta. Dzieci będą wzajemnie "wzmacniać" swoje zachowania a nie uczyć sie jak z nimi funkcjonować w miarę poprawnie (w rozumieniu społecznym). Analogicznie - w przedszkolach integracyjnych (szkołach też) wg przepisów - nie dubluje (powtarza) schorzeń! A tu - kompletny brak zrozumienia idei! Chęci dobre, ale brak dokładnego, merytorycznego przygotowania do realizacji pomysłu pt:"Jak pomóc dzieciom z ADHD"? Będzie getto! Proszę o przemyslenie pomysłu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek żadna idea "stygmatyzowania" tylko LEWE ogłupienie 02.04.07, 21:34 Gość portalu: Ela napisał(a): >To tworzenie getta. Dzieci będą wzajemnie "wzmacniać" swoje zachowania a nie >uczyć sie jak z nimi funkcjonować w miarę poprawnie (w rozumieniu społecznym). >Analogicznie - w przedszkolach integracyjnych (szkołach też) wg przepisów - nie >dubluje (powtarza) schorzeń! A tu - kompletny brak zrozumienia idei! Chęci >dobre, ale brak dokładnego, merytorycznego przygotowania do realizacji pomysłu >pt:"Jak pomóc dzieciom z ADHD"? Będzie getto! Proszę o przemyslenie pomysłu!!! Co to za pomysł z tym gettem ? Czy dzieci niewidome uczące się w odrębnych szkołach, uczą się w "gettach" ? Takich odrębnych szkół dla dzieci z różnymi przypadłościami jest cała mnogość - czy to są getta ? Jak sobie wyobrażasz zmuszanie zdrowych dzieci do przebywania z chorym, często agresywnie zachowującym się dzieckiem ? Czy wyobrażasz to sobie na takiej zasadzie, na jakiej do tej pory tworzyli to lewicowi durnie, którzy integrowali takie dzieci z innymi, bez pytanie o zgodę rodziców dzieci ? Gdybym sam miał dziecko z ADHD na pewno nie chciałbym, aby inne dzieci wyśmiewały się z niego i aby jedyną drogą zaistnienia dla takiego dziecka, była agresja i jego nieprzewidywalne zachowanie wobec innych. Lewicowa hołota "najlepsza" jest właśnie w takim zmuszaniu wszystkich do zachowań przewidzianych przez jakichś czerwonych durni z ministerstwa lub kuratorium. Najciekawszym aspektem lewicowego debilizmu jest, z kolei, histeryczne wycie i organizowanie marszów i wieców, gdy ludzie o innym światopoglądzie niż lewactwo ... próbują dokładnie tego samego co lewactwo - wtłaczać wszystkich do swojej "jedynie słusznej wizji". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jj Re: żadna idea "stygmatyzowania" tylko LEWE ogłup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 21:44 poza obsesją na punkcie lewaków nie wiesz co to jest adhd. Generalnie jak wyobrażę sobie 12 dzieci z adhd to mi włos na głowie staje. w normalnym przedszkolu na 20 dzieci masz jedno takie (statystycznie) i dobry wychowawca może sobie z tym poradzić. z dwunastoma ja nie widzę możliwości - to będzie piekło. Z tego powodu podzielam opinię dziewczyny powyużej że będzie to getto naznaczające dziecko i utrudniające mu normalne życie w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: żadna idea "stygmatyzowania" tylko LEWE ogłupi 02.04.07, 22:47 Gość portalu: jj napisał(a): > poza obsesją na punkcie lewaków nie wiesz co to jest adhd. Generalnie jak > wyobrażę sobie 12 dzieci z adhd to mi włos na głowie staje. w normalnym > przedszkolu na 20 dzieci masz jedno takie (statystycznie) i dobry wychowawca > może sobie z tym poradzić. z dwunastoma ja nie widzę możliwości - to będzie > piekło. Z tego powodu podzielam opinię dziewczyny powyużej że będzie to getto > naznaczające dziecko i utrudniające mu normalne życie w przyszłości. To w takim razie, niech na 12 dzieci z ADHD będzie dwóch lub trzech wychowawców. Całkiem możliwe, że jednak ktoś z doświdczeniem uznał, że 1 na 12 wystarczy. Najbardzie denerwuje mnie u nielicznych (większości ?) takie wdrożenie się do roli baranów w stadzie zaganianym przez jakichś głupich pastuchów. Pomijajac już tutaj politykę i d***kratyczne wybory gawiedzi o małych rozumkach. Jakim trzeba byc zniewolonym, aby tolerować sytuacje opisywane niedawno w mediach. Gdzie 20-cioro dzieci terroryzowanych jest przez jednego łobuza z ADHD (a może tylko rozwydrzonego lub upośledzonego umysłowo?) i lewicowe szmaty ustawodawczo-urzednicze mają tylko debilne frazesy na ustach, które w ogóle nie rozwiązują sytuacji. Jednak podstawą twierdzeń durni lewicowych jest utrzymanie przymusu chodzenia do szkoły 20-cioro dzieci, aby jeden upośledzony łobuz miał ... "normalną szkołę". Rodzice pobitych dzieci nawet nie mogą wrzasnąć na obcego gnoja-łobuza - poszliby do więzienia. A dzieci i wnusiowe najbardziej znanych polityków lewicy chadzają sobie do cholernie drogiej szkoły podstawowej, w której za odpowiednią kasę dyrekcja szkoły dba, aby nie mieszały się z "motłochem". Na koniec lewicowiec palnie mówkę o "getcie", byle tylko jego dzicko nie trafiło na taką sytuację (lewactwo jest dobre w "załatwieniu dla siebie"), reszta ma się pod przymusem wdrożyć w prawo(lewo) lewicowych szamt ustawodawczych. Gdzie liberalizm ? Wolność ? Jest "liberalizm" lewicowy i lewicowa "wolność do ..." (tak, tak, są takie łamańce logiczne u hołoty lewicowej). A ludziki mają krótką pamięć i podobnych łamańców logicznych lewicy i nowomowy socjalistycznej już nie pamiętają. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jj Re: żadna idea "stygmatyzowania" tylko LEWE ogłup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 23:01 dobra o lewakach nie będę dyskutował, nie obchodzi mnie to mnie to. Natomiast 2,3 wychowawców na 12 dzieci z adhd to za mało. gromadzenie takich dzieci razem jest nierozsądne dlatego oceniam pomysł przedszkola źle. jakbyś zobaczył jak wyglada nadruchliwe dziecko (takie naprawde z adhd a nie z zaświadczeniem o adhd) to byś zrozumiał. to jest diabeł wcielony. rodzicom naprawdę współczuję jak ktoś tego nie przeżył to nie wie co to znaczy. Leczy sie to w zasadzie farmakologicznie plus odpowiednim bardzo konsekwentnym wychowaniem (z góry mówię że bicie może tylko wzmocnić agresję i daje odwrotne do oczekiwanych efekty) Odpowiedz Link Zgłoś
lolek_do_kfadratu Re: czyli kolejne szkoly specjalne?... 02.04.07, 13:37 Prawda to co mówisz. Wystarczy spojrzeć na te rozwydrzone bachory w programie "superniania" i na ich rodziców. Oto skutki bezstresowego wychowania. najpierw przez 5 lat rozpuszczają bachory a potem gdy dziecko pluje im w twarz i wyzywa od "gnoji" to z płaczem lecą po supernianie. Dobre sobie. Pasa na dupe i dzieciak wraca na spowrotem ziemie. Ponadto jakas taka smieszna tendencja sie utrzymuje - każda rodzinka, której pomaga niania z tvn'u ma postawny dom, 3 samochody ale oczywiście brak czasu by z dzieckiem przez 5 minut dziennie porozmawiać... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arkadlys Re: czyli kolejne szkoly specjalne?... IP: *.polkomtel.com.pl 02.04.07, 13:44 Ale zwróć uwagę co napisałeś. Rozwydrzone dzieci z niani to jedno a chore z adhd to co innego. Dzieci z adhd są naprawdę chore, ale rzeczywiście bardziej to przeszkadza nauczycielom, niz im samym i niz innym dzieciom z klasy. Niestety na adhd nie ma lekarstwa farmakologicznego i tylko terapia pomaga. Jeśli przedszkole bedzie gettem to jestem przeciwny, ale jeśli bedzie prowadziło terapię i to najlepiej z udziałem rodziców (bo tylko całościowe podejście do tematu coś daje) to jestem jak najbardziej ZA. Rozumiem przedmówców, którzy nie rozumieja istoty tej choroby. Zresztą jak tu się dziwić, skoro jakiś wiceministrer s PISu proponował wlać na dupe takim dzieciom. I sam nie wiem, czy życzyc Wam takich dzieci abyście poczuli na własnym przykładzie co czują rodzice tych "niegrzecznych" dzieci. Mam niestety doświadczenie z podobną chorobą i chętnie podyskutuję ze sceptykami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 77 Re: czyli kolejne szkoly specjalne?... IP: *.foke.pl 26.04.07, 10:43 Ale zwróć uwagę co napisałeś. Rozwydrzone dzieci z niani to jedno a chore z adhd to co innego. Dzieci z adhd są naprawdę chore, ale rzeczywiście bardziej to przeszkadza nauczycielom, niz im samym i niz innym dzieciom z klasy. No i dla tego powinny przebywać w "specjalnych szkołach" gdzie mogą poza nauką odbyć terapię pod opieką specjalistów!! Wrzucanie ich do "normalnej szkoły" integracja itp, automatycznie je demoralizuje!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: azc Re: czyli kolejne szkoly specjalne?... IP: 150.254.85.* 02.04.07, 14:51 Ty tak teoretycznie, na podstawie telewizji, czy masz takie dziecko i dajesz sobie radę? Dziecko z ADHD nie potrafi skupić się długo na jednej rzeczy. Musi ciągle coś robić z rękami i nogami. Jak siedzi, huśta nogami. Dobrze, jak nie wstaje co chwilę. Ciągle bierze coś do ręki, za moment kładzie i bierze coś nowego. Każdy hałas je rozprasza. Jeżeli odrabia lekcje albo pracuje w klasie, często się zamyśla. Tragedią są sprawdziany - rzadko kiedy udaje się zdążyć ze wszystkim - nauczyciel powinien mu ciągle przypominać, że ma pisać. Oczywiście, gdy w klasie jest 30 albo więcej uczniów, jest to praktycznie niemożliwe. Jest nerwowe i każdą literę obrysowuje 2-3 razy. Lekcje odrabia kilkakrotnie dłużej od kolegów, nawet jak się przy nim siedzi. Dzieci z ADHD mają często dodatkowe dolegliwości, również z tych, w które tacy mędrcy jak Ty nie wierzą. To przede wszystkim dysleksja i dysgrafia. Objawia się m.in. tym, że dziecko takie w początkowym okresie nauki litery i cyfry pisze w postaci odbicia lustrzanego, nie wie, w którą stronę pisać (np.pyta się, czy pisać od okna czy od ściany). Długo nie rozróżnia liter pozostających względem siebie jak odbicia lustrzane, np. b oraz d, albo p oraz q. Gdy się nauczy czytać w miarę płynnie, większość tych kłopotów znika, ale gdy te litery stoją samodzielnie (np. jako symbole matematyczne), kłopoty pozostają jeszcze długo. Wszystko to wpływa na niską samoocenę dziecka, czuje się ono gorsze (poza momentami euforii, wtedy czuje się najlepsze), a inne dzieci często dają mu odczuć, że je lekceważą lub nim gardzą. Tworzenie getta ma swoje zalety i wady. Z jednej strony likwiduje przyczyny niskiej samooceny większości takich dzieci, pod opieką wrażliwego nauczyciela mogą one dużo osiągnąć. Z drugiej strony poziom takiej grupy jest niższy niż w normalnej grupie przedszkolnej lub klasie i dzieci nie są konfrontowane z normalnym światem, do którego w końcu trafią. Rodzice powinni sami zdecydować, co jest najlepsze dla ich dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: czerniakowianka Ja chyba też miałam ADHD... :D IP: *.funk.pl 02.04.07, 13:51 A były to piękne lata 80-te... "I do tej pory praktycznie sam nie jest w stanie odrobić lekcji. - A to zajrzy do komputera, a to wyjdzie na dwór, a to zaczepi młodszego brata." Każdy dzieciak tak ma. W moim przypadku mama nie pozwalała mi opuścić pokoju dopóki jednak nie odrobiłam tych lekcji. I jakoś się to sprawdzało. Odpowiedz Link Zgłoś
mat25 Re: Ja chyba też miałam ADHD... :D 02.04.07, 14:43 Teraz tak nie wolno. Teraz trzeba poprosic dzieciaka "Kochanie, rosze cię, bądź łaskaw odrobić lekcje". A jak dzieciak trzasnie drzwiami i mmo wszystko wyjdzie na dwor to nie wolno go zatrzymywac, zeby mu nie zrobic przykrosci i nie spowodowac urazu psychicznego. A pozniej rosna potworki, ktore za kilkanascie lat beda maltretowaly rodzicow. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pio masz 100% rację IP: *.plock.mm.pl 02.04.07, 15:06 ostatnio oglądałem program, gdzie występowała mamusia takiego deb..., tfu, dziecka z ADHD; sprawa dotyczyła tego, że ten deb.., tfu dziecko z ADHD, skopało w szkole inne dziecko i dyrektorka wezwała policję; no i co? no i mamusia jakąś tam sprawę chciała wytoczyć, że wzywając policję naraziła tylko tego deb.., tfu dzieciaka z ADHD na dodatkowy stres :) nie dajmy się zwariować - kiedyś jak ktoś był debil, to był nazywany debilem, teraz w imię ch.. wie czego, z każdego debila próbuje się za wszelką cenę zrobić normalnego, przystosowanego do życia w społeczeństwie, obywatela; a czy taki który do ciebie podejdzie, i cię skopie bez przyczyny to jest normalny?????? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anathema779 Re: Ja chyba też miałam ADHD... :D IP: *.se.com.pl 02.04.07, 15:37 Skad w ogole masz taka wizje??? Ludzie, mylicie pojecia! ADHD to nie efekt pozwalania na wszystko, tylko problem z koncentracja polaczony z nadruchliwoscia! To problem z widzeniem i slyszeniem wszystkiego co widac i slychac w otoczeniu, to problem z niemoznoscia usiedzenia w jednym miejscu dluzej niz 5 minut, a nie problem z podporzadkowaniem sie woli rodzicow! Moje dziecko na biurku ma tylko lampke, wszystko w promieniu metra jest pochowane, a i tak od momentu posadzenia go przy biurku do rozpoczecia robienia szlaczkow (jest w zerowce) mija przynajmniej 15 minut. Bo wszystko jest interesujace, chocby faktura sciany czy blatu. O machaniu nogami nie wspominam, bo to stan normalny i denerwuje tylko ignorantow. To jest tak, jakby ci nagle wlaczyli 10 zrodel najnowszych wiadomosci i mialbys wysluchac i zapamietac wszystkie. Te dzieci maja caly czas cos takiego w glowie. Moje dziecko reaguje nawet na szum wody w kaloryferze. Jak Twoim zdaniem wyglada wychowywanie dziecka tak, by reagowalo na najdrobniejsze dzwieki, minimalne zmiany temperatury i fakture na scianie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bosman Re: Ja chyba też miałam ADHD... :D IP: *.toya.net.pl 02.04.07, 22:34 Tak, tak a dysleksja to nie efekt lenistwa i olewania nauki tylko równie specyficzna choroba, która pozwala zdobyć dodatkowe fory na egzaminach. Znamy to, znamy.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Autor. Re: Ja chyba też miałam ADHD... :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 22:43 > Skad w ogole masz taka wizje??? Ludzie, mylicie pojecia! ADHD to nie efekt > pozwalania na wszystko, tylko problem z koncentracja polaczony z > nadruchliwoscia! To problem z widzeniem i slyszeniem wszystkiego co widac i.... Ale dlaczego na siłe chcecie zorbić ze swoich dzieci upośledzonych umysłowo? Dlaczego takiego wylewy ADHDców nie było 10,15,20 lat temu? Dlaczego nikt o tej chorobie nie słyszał? Ona jest groźniejsza niż AIDS/HIV bo rozprzestrzenia się o wiele szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bosman Re: Ja chyba też miałam ADHD... :D IP: *.toya.net.pl 02.04.07, 22:48 Podobnie jak dysleksja, dysgrafia itp. Tak się dziwnie składa, że wspólnym mianownikiem dla nich wszystkich jest zezwolenie na olewanie pewnych rzeczy w życiu bez żadnych konsekwencji. Wygodne te choroby. I pewnie dlatego tak się szerzą (drogą kropelkową zapewne). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rodzic ja naprawdę sie staram.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 22:54 No ale co mam zrobić jak non stop spotykam takich kretynów? Czy ja się prosiłem o dziecko z adhd? Czy ja mam udawać że moje dziecko nie ma adhd żeby cyt. "nie robić z niego upośledzonego umysłowo"? Czy ty naprawdę nie jesteś w stanie zrozumieć prostego tekstu: adhd nie jest upośledzeniem. adhd nie wynika z bezstresowego wychowania. biciem nie leczy sie z adhd. to ze rodzice załatwiają swoim pociechom ulgi w egzaminach i w szkolnych wymaganiach nie implikuje nieistnienia adhd (3-5% populacji dzieci, częściej u chłopców) ani nie dowodzi że nie ma dysleksji. Czy to jest taki cholerny trud wpisac w wyszukiwarkę "adhd"? albo udać sie do miejsca gdzie możesz spotkać prawdziwe dzieci z adhd i ich rodziców - wtedy możesz sobei wyrobić opinię na temat tego nieistniejącego wg ciebie zjawiska. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: a Re: ja naprawdę sie staram.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 23:01 Tylko po co się dowiadywać, jak można zyć w błogim przeświadczeniu, że się wszystko o wszystkim wie najlepiej i że się zna oczywiste rozwiazania problemów innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Autor. Re: ja naprawdę sie staram.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 00:07 > No ale co mam zrobić jak non stop spotykam takich kretynów? Czy ja się prosiłem > > o dziecko z adhd? Czy ja mam udawać że moje dziecko nie ma adhd żeby cyt. "nie > robić z niego upośledzonego umysłowo"? Czy ty naprawdę nie jesteś w stanie > zrozumieć prostego tekstu: adhd nie jest upośledzeniem. adhd nie wynika z > bezstresowego wychowania. To czym jest ADHD? Chorobą umysłową? Dziecko się rodzi z ADHD? To w takim razie jest to wada genetyczna, tak jak w zespole Downa? A może dziecko zapada na tę chorobę w żłobku? > biciem nie leczy sie z adhd. to ze rodzice załatwiają > swoim pociechom ulgi w egzaminach i w szkolnych wymaganiach nie implikuje > nieistnienia adhd (3-5% populacji dzieci, częściej u chłopców) ani nie dowodzi > że nie ma dysleksji. Ale ja tego nie neguje, tylko nie rozumiem dlaczego TERAZ jest mnóstwo dzieci z ADHD a 10 lat temu nikt o tym nie słyszał? Dlaczego w latach 70-tych nie było ADHD? Dlaczego nie było HIV'a to chyba wiem, jeszcze nie przeniósł się na ludzi. Skoro piszesz, że jest to 3 do 5% procent to dlaczego nei został rozpoznany wcześniej? Rozumiem schorzenia wyrażające się w promilach. > Czy to jest taki cholerny trud wpisac w wyszukiwarkę "adhd"? albo udać sie do > miejsca gdzie możesz spotkać prawdziwe dzieci z adhd i ich rodziców - wtedy > możesz sobei wyrobić opinię na temat tego nieistniejącego wg ciebie zjawiska. Na stronie np. jakiejś sekty nie dowiesz się niczego złego o tej sekcie. Tak samo na stronach o ADHD też nie dowiesz się niczego złego o tym upośledzeniu bo terror rodziców na to nie pozwoli. Ja nie neguje takiego zjawiska, ale może po prostu nie umiesz wychowywać swojego dziecka, poświęcałeś mu za mało czasu itp. a teraz próbujesz usprawiedliwić się ADHD? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rodzic Re: ja naprawdę sie staram.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 00:23 adhd zajmują sie psychiatrzy - nie żadna sekta. Są to zaburzenia zachowania wynikające prawdopodobnie z niedojrzałości układu nerwowego. W systemie klasyfikacji DSM IV możesz sobie znaleźc dokłądne kryteria pozwalające zdiagnozowac adhd. problemy takie ma 3-5% populacji i spora częśc z tego wyrasta - niestety nie wszyscy. leczy sie to farmakologicznie - 80-90% sukcesu (terapia tylko ok. 20%). dodam że bicie może tylko pogorszyć sprwę więc podejście tradycyjen zdecydowanie sie nie sprwawdza. leki w polsce sa bardzo drogie - miesiecznei to jest 300 - 400 zł Dawniej tego nie diagnozowano ale trudne dzieci istniały zawsze - po prostu te dzieci spisywano na straty i tyle. (jakbyś nie wiedział to psychologia i psychiatria idą do przodu). Takie dzieci mają problemy z nauką - bez leków i systematycznej pracy najczęściej nie kończa szkoły, często mają problemy z uzależnieniami. Bardzo często są inteligentne ale z powodu objawów adhd są nisko oceniane w szkole i słabo dostosowane społecznie. Gdybyś miał takie dziecko to wolałbyś je leczyć czy raczej skazał na kopanie rowów w przyszłości? jak w wieku dorosłym objawy sie zmieniają albo łagodnieją to już jest za późno żeby coś zmienić i nadrobić braki w edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Autor. Re: ja naprawdę sie staram.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 00:32 > adhd zajmują sie psychiatrzy - nie żadna sekta. Nie załapałeś porównania. > Są to zaburzenia zachowania > wynikające prawdopodobnie z niedojrzałości układu nerwowego Czyli upośledzenie umysłowe? > Takie dzieci mają problemy z nauką - bez leków i systematycznej pracy > najczęściej nie kończa szkoły, często mają problemy z uzależnieniami. Bardzo > często są inteligentne ale z powodu objawów adhd są nisko oceniane w szkole i > słabo dostosowane społecznie. Materiał na przestępców? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rodzic Re: ja naprawdę sie staram.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 00:40 to nie jest upośledzenie bo te dzieci mają normalną inteligencję. Po prostu są impulsywne i mają kłopoty z koncentracją. oczywiście jest to materiał na przestępców jak najbardziej jeśli nic się nie bedzie z tym robić (leczyć, wychowywać). pracuje sie z nimi niewyobrażalnie trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kotek Będzie przedszkole dla dzieci z ADHD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 14:13 czy dorośli też cierpią na adhd? czy z tej choroby się wyrasta czy leczy ja również u dorosłych? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: azc Re: Będzie przedszkole dla dzieci z ADHD IP: 150.254.85.* 02.04.07, 14:25 Niektóre dzieci z tego wyrastają, u niektórych zaburzenia uwagi i możliwościu skupienia się na jednej czynności cofają się częściowo, ale są podobno też takie, które nie wyrastają z ADHD w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
antidotumm Re: Będzie przedszkole dla dzieci z ADHD 02.04.07, 14:26 Moj wujek mial (na 99%) cos takiego - wyrzucili go z 2 szkol (choc byl b. zdolny). W tej chwili jest swietnym chirurgiem, jest jedno 'ale' - pracuje 7 dni w tygodniu po ok. 14 godzin dziennie - zawsze MUSI byc zajety, inaczej sie meczy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: meee Re: Będzie przedszkole dla dzieci z ADHD IP: *.globalconnect.pl 02.04.07, 14:34 Ciekawe ze teraz co drugi dzieciak ma ADHD, to takie uposledzone pokolenie nam rosnie?? Najpierw wysyp rodzicow uwazajacych ze ich dzieciak niemusi umiec pisac i czytac (masowe zaswiadczenia o dysleksji) a teraz wysyp rodzicow uwazajacych ze jezeli ich dzieciak jest rozwydrzony do granic mozliwosci, to wszystko ma sie do nich dopasowac a nie bachor do reszty. Zgadzam sie ze to bdb pomysl z tym przedszkolem, nie beda te male psychole lac, gwalcic, czy Bog jeden wie co jeszce, normlane dzieci w normanych przedszkolach. No i nie ma to jak urocza "etykietka" debila - bo co innego mozna ponyslec jak sie widzi papier z przedszkola dla ADHD-owców? Czy wlasnie nie przez stygmatyzacje zlikwidowano szkoly specjane (bo widaomo ze tam najbystrzejsze jednostki niechodzily)? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maciek Re: Będzie przedszkole dla dzieci z ADHD IP: 212.182.11.* 02.04.07, 14:53 Co do mody na wszelkie zaświadczenia to się zgodzę - zgroza. Wielu lekarzy za kasę wystawi zaświadczenie np. o dysleksji. To jednak patologia w związku z którą nie można wylewać dziecka z kąpielą. Twoja wiedza na temat ADHD i przekonanie, że to po prostu błędy wychowawcze świadczą o kompletnej ignorancji. Oczywiście również w przypadku tego schorzenia jest również ogromna masa przekrętów, niedouczonych psychiatrów itp, w wyniku czego wiele rozwydrzonych bachorów zostaje uznanych za ADHD-owców. Nie zmienia to jednak faktu, że to schorzenie istnieje (choć na pewno tylko część dzieci z orzeczonym ADHD naprawdę je ma) i rodzice prawdziwych ADHD-owców przeżywają wieloletnie piekło. Lanie w tyłek, zamykanie i inne tego typu metody w przypadku ADHD guzik daje, wręcz wzmacnia negatywne zachowania. I żadna superniania nie poradzi sobie w takim przypadku jak to spektakularnie jest pokazane w tego typu programach. Radzę więc nie uogólniać i liznąć trochę wiedzy zanim się zacznie wypowiadać na naprawdę poważne tematy na forum. Moja córka na szczęście nie ma ADHD, ale z racji jej niepełnosprawności i wizyt w ośrodkach terapeutycznych miałem wiele okazji do poznania rodziców dzieci z ADHD oraz dzieci z autyzmem, które też potrafią nieźle dać w kość. I mając taką wiedzę jak mam teraz, w życiu nie pieprzyłbym głupot, że ADHD to wymysł, tak jak to czynią niektórzy tu piszący. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pio no, w końcu się będzie ich izolować IP: *.plock.mm.pl 02.04.07, 15:01 nareszcie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: adhd ADHD, alergia, dysleksja etc IP: *.clubnet.pl 02.04.07, 15:23 No ostatnio w społeczeństwie duzo tego się porobiło. Ciekawe czy są w ogóle jeszcze jakieś dzieci nie obciązone tymi "modnymi defektami"? jak dla mnie to zwykłe wygodnictwo rodziców- nie umieją wychowac dziecka, rośnie mały potwór a potem lepiej powiedzieć że ma adhd. Chyba nawet ostatnio w prasie głośno było o dziecku z przedszkola w warszawie, który terroryzował inne dzieci, bił i kopał opiekunki. A rodzice nie wyrazili zgody na przeniesienie go, a on poprostu troszkę nadpobudliwy :) Śmieszą mnie tacy rodzice i ich rozwydrzone pociechy, najlepiej powiedziec ma adhd i życ sobie z tym dalej. A może lepiej nauczyć się wychowywac dziecko- niekoniecznie bezstresowo (" prosze kochanie zrób zadanie domowe, no mamusia ładnie prosi" ) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tatus Re: ADHD, alergia, dysleksja etc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 23:20 śmiesza to mnie takie osły jak ty. alergia to tez wymysł bo ją wynmieniasz jednym tchem? ostatnio do mnie musiało pogotowie przyjechac bo mógłbym zejść z powodu uczulenia. Mój szef dyslektyk miał 2 fakultety i zarabiał tyle kasy w uznaniu swoich zasług ile ty nigdy w zyciu na koncie nie zobaczysz a nie był w stanie pisac inaczej niż w edytorze tekstu bo orty robił. pewno z lenistwa nie nauczył sie tej ortografii. Dziwne że w firmie nie uwazali go za leniwego a wręcz odwrotnie... O ale ty wiesz lepiej.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dr. Tox Uraz mózgu a nie ADHD, alergia, dysleksja etc IP: *.gdynia.mm.pl 03.04.07, 06:15 Gość portalu: tatus napisał(a): > śmiesza to mnie takie osły jak ty. alergia to tez wymysł bo ją wynmieniasz > jednym tchem? ostatnio do mnie musiało pogotowie przyjechac bo mógłbym zejść >z powodu uczulenia. Mój szef dyslektyk miał 2 fakultety i zarabiał tyle kasy w >w uznaniu swoich zasług ile ty nigdy w zyciu na koncie nie zobaczysz a nie >był stanie pisac inaczej niż w edytorze tekstu bo orty robił. pewno z >lenistwa nie nauczył sie tej ortografii. Dziwne że w firmie nie uwazali go za >leniwego a wręcz odwrotnie... > O ale ty wiesz lepiej.... Nie ma ADHD, Autismu, czy alergi. To wszystko są oszustwa przemysłu farmaceutycznego i niewykształconych lekarzy którzy chcą okradac swoich pacjętów. Objawy sa prawdziwe, i jest znany powod tego urazu mózgu! doskonała ksiazka do przeczytania: Amalgam Illness, Diagnosis and Treatment - A book on how to cure mercury poisoning Amalgam Illness: Diagnosis and Treatment What you can do to get better How your doctor can help by Andrew Hall Cutler, PhD, PE ISBN 0-9676168-0-8 Andrew Cutler 3006 230th Lane SE, #X103 Sammamish, WA 98075 USA 1-425-557-8299 noamalgam.com Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofm30 Re: ADHD, alergia, dysleksja etc 02.03.09, 00:40 Przydatna baza informacji (poradnie, informacje, porady i.t.p), wygodna nawigacja: www.adhd.edu.pl www.adhd.waw.pl www.nadpobudliwosc.edu.pl i zachęcam do dyskusji o ADHD - wasze doświadczenia, przypadki, sposoby radzenia sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
pavliktoja Będzie przedszkole dla dzieci z ADHD 02.04.07, 16:20 wspolczucie dla opiekunow w tym przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: buzka Szkoda ze ludzie wykorzystuja ADHD IP: *.wroclaw.mm.pl 02.04.07, 17:16 Jedne dzieci sa chore naprawde a inne zdrowe, rozpieszczone bachory i ich rodzice wykozstuja to by usprawiedliwic ich wybryki Wejdzie stara na wywiadowke i powie ze "nic sie nie stalo ze oko wybil koledze bo ma ADHD" s5.bitefight.pl/c.php?uid=19124 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lekarzyna Będzie przedszkole dla dzieci z ADHD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 18:08 Kolejny wymysł jak dysleksja! Jakoś kilkanaśccie lat temu nikt o takich tworach nie syszał i było OK, a teraz wymyśla się ludziom choroby. Z depresją jest podobnie... Dysleksja to wg. mnie brak pamięci, bo jak ktoś może mieć problem z wykuciem na pamięć np. słowa kupa?? Odpowiedz Link Zgłoś
agunia777 Z depresją jest podobnie? 02.04.07, 20:05 A patrz, mam sąsiadkę która ma depresję i wydaje mi się, że to jest choroba nie tylko jej, ale i całej rodziny. Dziewczyna ma 30 lat, nie może podjąć żadnej pracy, była w Tworkach..był okres kiedy nie wychodziła z domu przez pół roku.. Całe dnie spała.. Jedni mają chore ciało, inni duszę. Tak trudno to uszanować jeżeli nie można pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mm Nie bede tego szanowal... IP: *.stegny.2a.pl 02.04.07, 21:32 "Jedni mają chore ciało, inni duszę. Tak trudno to uszanować jeżeli nie można po > móc?" ...no wiec ja tez mam ADHD. I nie wyroslem przeciez z tego jak mialem 18 lat, nagle mi nie przeszlo jak reka odjal. Wiec jesli spotkasz mnie na ulicy a jak zasune Ci front-kicka prosto w twarz i rzuce "sorry lala mam adhd" to to uszanujesz? A jak bede Twoim sasiadem z adhd i co dzien w windzie bedziesz wylapywac strzal ode mnie to co? Jesli Ci sie to nie podoba to pomysl, ze ludziom nie musi sie podobac kiedy inne dziecko bije ich. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: agunia777 Re: Nie bede tego szanowal... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 21:41 mówiłam o depresji... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mm Re: Nie bede tego szanowal... IP: *.stegny.2a.pl 02.04.07, 21:48 a... przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nauczyciel Re: Nie bede tego szanowal... IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.04.07, 22:22 kiedyś, "lekarzyno" (zwrot sam w sobie pejoratywny - ale nie mój na szczęście) wielu rzeczy nie było, a są dziś - na tym polega postęp nauki. Przcuję w szkole -drażni mnie zrzucanie winy na ADHD czy dysfunkcje, ale one naprawdę są. A ADHD, jak zespół Aspergera należą do najtrudniejszych - diagnozowane przez psychiatrów, a nie psychologów o trudne do okiełznania przez nauczyciela, który niwiele wie na ten temat z racji programu studiów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dr. Tox Z depresją jest podobnie? IP: *.gdynia.mm.pl 03.04.07, 06:19 agunia777 napisała: > A patrz, mam sąsiadkę która ma depresję i wydaje mi się, że to jest choroba >nie tylko jej, ale i całej rodziny. Dziewczyna ma 30 lat, nie może podjąć > żadnejpracy, była w Tworkach..był okres kiedy nie wychodziła z domu przez pół > roku.. > Całe dnie spała.. > Jedni mają chore ciało, inni duszę. Tak trudno to uszanować jeżeli nie można >po móc? Depresja to chroniczna choroba "bankowa, brak pieniędzy! Diagnoza depresji to okradanie pacjetów po przez chorych psychiatrów! doskonała ksiazka do przeczytania: Amalgam Illness, Diagnosis and Treatment - A book on how to cure mercury poisoning Amalgam Illness: Diagnosis and Treatment What you can do to get better How your doctor can help by Andrew Hall Cutler, PhD, PE ISBN 0-9676168-0-8 Andrew Cutler 3006 230th Lane SE, #X103 Sammamish, WA 98075 USA 1-425-557-8299 noamalgam.com Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jj lekarzyno lecz sie sam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 21:25 autyzmu też nie ma? dzieci z zespołem downa są po prostu leniwe bo nie mogą sie nauczyć podstawowych rzeczy? anorektyczkom trzeba dać pasem na dupę i zaraz zaczną jeść bo to tylko fanaberie? Twoja głupota cię kompromituje, to że jest teraz cała masa rozwydrzonych bachorów bo rodzice nie mają czasu żeby je wychowywać to nie oznacza ża adhd nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dr. Tox Re: lekarzyno lecz sie sam IP: *.gdynia.mm.pl 03.04.07, 06:04 jj napisał(a): > autyzmu też nie ma? dzieci z zespołem downa są po prostu leniwe bo nie mogą > sienauczyć podstawowych rzeczy? anorektyczkom trzeba dać pasem na dupę i > zaraz zaczną jeść bo to tylko fanaberie? > Twoja głupota cię kompromituje, to że jest teraz cała masa rozwydrzonych > bachorów bo rodzice nie mają czasu żeby je wychowywać to nie oznacza ża adhd > nie istnieje. Wy ciągle dyskutujecie tylko OBJAWY uszkodzenia mózgu, a nie chorobę! Nie ma takiej choroby, jest uszkodzenie mózgu (niedorozwój mózgu nas skutek zatrucia rtęcia! - Acrodynia) obserwowane po przez objawy. To tylko potwierdza jak działają "specjalne interesy" firmy farmaceutyczne OGŁUPIAJĄC niewykształconych lekarzy, pompujac BZDURY w ich zakute lekarskie łby! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Brad Pitt Nakręcą tam "Las Vegas parano 2" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 20:52 hehe Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ses Re: Będzie przedszkole dla dzieci z ADHD IP: *.aster.pl 02.04.07, 21:15 Izolacja. Dla mnie (bez ADHD) to lepiej. Ale nie łudźmy się że tam zdobędą takie samo "wykształcenie" jak w normalnym przedszkolu. Zresztą taka segregacja jest naturalna - jak ktoś nie potrafi się skupić, to też nie może pracować w wielu zawodach. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: opanowana Re: Będzie przedszkole dla dzieci z ADHD IP: *.elartnet.pl 02.04.07, 21:41 A ja mam znajomego który ma adhd, i nie jest rozwydrzonym małolatem, ma 28lat Jest sympatycznym gościem, ma mnóstwo zainteresowań, nigdy nie był rozpuszczonym bachorem Jednak co fakt to fakt, cały czas musi coś robić, być w ruchu bo inaczej trafia go szlag, no i bardzo łatwo się dekoncentruje Pracuje bardzo mocno nad sobą odkąd dowiedział się co to za cholera i z czym to się je... ale czasem to go przerasta No i tak.. /to do wszystkich którzy twierdzą że na rozwydrzonych gó..arzy najlepszy jest pas/ a te małe potwory z superniani to całkiem inna bajka/nota bene program dla półgłówków i hołoty/ Odpowiedz Link Zgłoś
haluchaz Re: Będzie przedszkole dla dzieci z ADHD 03.04.07, 14:36 dzięki za różnorodne opinie,ale tak naprawdę, to w artkule nie było nic na temat liczby i fachowości wychowawców oraz na temat prowadzonego programu terapeutycznego. Autorka artykułu uznała to za mało ważne. W każdej grupie będzie 2 psychologóe + nauczyciel wychowania przedszkolnego. Program terapeutyczny to 3x3 godz w tygodniu terapii.Program będzie monitorowany , a wnioski opracowywane przez studentów UAM.Pracować będą wolontariusze, a studenci psychologii i pedagogiki odbywać praktyki. Takie są plany.Rodzice będą uczestniczyć w zajęciach, warsztatach i grupach terapeutycznych specjalnie dla nich organizowanych. W grupach będą zaś dzieci, u których diagnoza idzie w kierunku ADHD, dzieci z problemami adaptacyjnymi, np. nieśmiałe, niepewne siebie oraz takie z których wychowanie nie radzą sobie rodzice. Nasza konsekwentna praca, ściśle określone, jasne reguły + opracowanie celów pracy indywidualnej dla każdego dziecka to podstawa. Chcemy aby 4 kolejne lata przygotowały je do nowego środowiska jaki jest szkoła. Pozdrawiam życzliwych, a tych, którzy wybierają lanie,szydzenie, wyśmiewanie, getta,zachęcam do lektury listów rodziców, zamieszczonych w necie oraz apeluję o więcej empatyczności, bo to od nas mali ludzie uczą się życia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Elżbieta Re: Będzie przedszkole dla dzieci z ADHD IP: *.icpnet.pl 03.04.07, 16:22 Dołączę do mojej współpomysłodawczyni, ponieważ zależy nam, byśmy zostały dobrze zrozumiane. 1. Przedszkole ma być placówką profilaktyczno-terapeutyczną dla dzieci z problemami adaptacyjnymi również. Nie wiemy, ile dzieci będzie miało pełnoobjawowe ADHD. Jednak jeśli okaże się, że problemy są skutkiem tylko błędów wychowawczych, należy się cieszyć, bo skorygować je można całkiem prosto, podczas gdy ADHD "zostaje" na całe życie. Chciałabym, by przedszkole było rodzajem szczepionki - lepiej zapobiegać ewentualnym zaburzeniom, niż później je "leczyć" np. w osrodkach proponowanych przez ministra.Wiek 3-6 lat to wiek, w którym można wpłynąć na dziecko i wykształcić w nim podstawowe nawyki.Nauczyć świadomego bycia w grupie i - co ważne u cierpiących na ADHD - wykształcić umiejętność kontrolowania własnych emocji. Chyba mam rację, że nie wszyscy wypowiadający się, tę umiejętność posiedli. Ale dzieci tak łatwo karać i oceniać. I jeszcze - chcemy w atmosferze zrozumienia, życzliwości i empatii pomagać dzieciom, którym - jak słusznie ktoś powiedział - los nawrzucał do plecaka zbyt dużo kamieni. 2. ADHD jest chorobą neurobiologiczną - występuje zaburzona równowaga pomiędzy dwoma neuroprzekaźnikami: dopaminą i noradrenaliną. Z tego względu ADHD diagnozuje również neurolog. Dzieki za wszystkie opinie oraz za zainteresowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxxx666 Re: Będzie przedszkole dla dzieci z ADHD 02.04.07, 22:01 Całe szczęście życie w końcu wszystko zweryfikuje. Cóż z tych wszystkich papierów o ADHD, dysgrafii, dysleksji i dys-niewiadomoco, skoro później trzeba żyć i mieć skąś na życie. Widzę prostę drogę z ADHD do pierdla i nikt nie będzie się rozczulał. Oczywiście uogólniam, ale prawda jest taka, że mam doświadczenie z systemem nauczania i z różnymi poradniami psychologicznymi. Fakt jest taki, że jak dziecko jest głupie, leniwe, etc. to je mądra mamusia zabiera do poradni, gdzie dają odpowiedni papierek, że jest dyscośtam. Ale jak już pisałem, na szczęście życie wszystko zweryfikuje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ktoś ADHD - w ścisłym tłumaczeniu "rozwydrzony bachor" IP: *.digis.net 02.04.07, 22:22 I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nauczyciel Re: ADHD - w ścisłym tłumaczeniu "rozwydrzony bac IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.04.07, 22:25 A nie "zespół nadpobudliwości psychoruchowej z brakiem koncentracji uwagi"? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ktoś To tłumaczenie zjawiska, bez ozdobników słownych IP: *.digis.net 02.04.07, 22:28 Upieram się, że ścisłe. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nauczyciel Re: To tłumaczenie zjawiska, bez ozdobników słown IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.04.07, 22:29 Ale z jakiego języka? Przenośnie dla niektórych może i tak... Tylko czy mądrze? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ktoś Re: To tłumaczenie zjawiska, bez ozdobników słown IP: *.digis.net 02.04.07, 22:34 > Ale z jakiego języka? Tłumaczenie złożonej rzeczywistości na najbliższe tej rzeczywistości zwerbalizowane pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jj upieram się że nie wiesz o czym mówisz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 22:37 Może chcesz żeby skonataktowac cię z rodzicami takich dzieci? głupio by ci było. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ktoś Re: upieram się że nie wiesz o czym mówisz. IP: *.digis.net 02.04.07, 23:16 Gość portalu: jj napisał(a): > Może chcesz żeby skonataktowac cię z rodzicami takich dzieci? głupio by ci było Im powinno być głupio, skoro nie umieją dziecka wychować do życia w społeczeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jj Re: upieram się że nie wiesz o czym mówisz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 23:23 droczysz sie ze mną czy naprawde jesteś taki niekumaty? widziałes kiedyś dziecko z autyzmem? najczęściej wyglada do złudzenia jak zdrowe. Widziałeś dziecko z zespołem downa? myślisz że możesz mu podnieśc inteligencję przez wychowanie? no to pomyśl że tak samo może być z dzieckiem mającym adhd (nawet jeśli jeszcze takiego dziecka nie znasz). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ktoś Zespół Downa i autyzm to choroby. Natomiast... IP: *.digis.net 02.04.07, 23:29 ...dysleksja to lenistwo, a ADHD to indolencja wychowawcza rodziców. Owszem, są i inne teorie, prowadzące do tego, że się dziecko ładuje prochami (popularne zwłaszcza w USA, no bo skoro ADHD to choroba, to trzeba leczyć). A tak naprawdę wystarczy mądry rodzic, który dziecku poświęci czas i je WYCHOWA. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jj Re: Zespół Downa i autyzm to choroby. Natomiast.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 23:41 widziałeś kiedyś dziecko z adhd? no nie wiedziałeś to i głupstwa gadasz. przecież to jest dobrze zbadany problem, źródła tkwią w biologii i dlatego skuteczność leczenia farmakologicznego sięga 80%. ty cały czas piszesz o źle wychowanych rozwydrzonych dzieciakach - po prostu nie chce ci sie googla użyc. w polsce adhd zajmują sie w szpitalu na Litewskiej (wawa) albo w prywatnej przychodni CBT (też wawa). Udaj sie i wytłumacz wolańczykowi i reszcie zespołu że zajmują się problemem którego nie ma. obecni tam rodzice małych pacjentó na pewno sie ucuieszą :-))) co do dysleksji to się kompromitujesz totalnie - weź dowolną książkę do ręki, zapytaj nauczycieli to ci powiedzą. To że ludzie oszukują i załatwiają sobie lewe kwity nie oznaca że dysleksji nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ktoś O, święta naiwności! :) IP: *.digis.net 03.04.07, 00:14 > w polsce adhd zajmują sie w szpitalu na Litewskiej (wawa) albo w prywatnej > przychodni CBT (też wawa). Udaj sie i wytłumacz wolańczykowi i reszcie zespołu > że zajmują się problemem którego nie ma. Jeśli mnie (i zespołowi) dadzą finansowanie, to mogę nawet zająć się poszukiwaniem uzasadnienia astrologicznego dla występowania "problemu". A co mi tam! > co do dysleksji to się kompromitujesz totalnie - weź dowolną książkę do ręki, > zapytaj nauczycieli to ci powiedzą. Jestem nauczycielem. Akademickim. Co prawda od nauk ścisłych, więc gdzieś mam szarlatanerię postępowej pedagogiki. To po pierwsze. Po drugie, moja Mama jest polonistką i Jej zdanie nie różni się od mojego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jj Re: O, święta naiwności! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 00:37 no ja tez jestem nauczycielem akademickim. też przedmiotów ścisłych. też mam matkę polonistkę. (zabawne, prawda?) moja matka miała uczniów z dysleksją i pracowała z nimi jakieś 30 lat temu kiedy o dysleksji nie było mowy. Uczyła na zadupiu totalnym, jeden z niewielu jej uczniów którzy skończyli studia wyższe nie był w stanie nauczyć sie pisac poprawnie, musiał strasznie cieżko nad tym pracowac a wyniki miał gorsze niz znacznie głupsi od nigo koledzy. Twoja matka chyba nie jest wiec dobrą polonistką jeżeli nie spotkała nigdy dyslektyka... mam dziecko z adhd i dysleksją. umiarkowaną na szczęście. ciężko musze pracowac żeby moje dziecko skończyło normalną przyzwoitą szkołę. Spotykam sie z innymi rodzicami mającymi takie dzieci. Wszystkie maja podobne charakterystyczne objawy. nie mów mi prosze że adhd nie ma. Ciesz sie ze tobie sie nie trafiło takie dziecko - zapewniam cie żadna frajda. po prostu nie masz pojęcia o czym piszesz, w dodatku nie chcesz sięgnąć do żadnych źródeł bo wiesz lepiej. co z ciebie za naukowiec, czego ty sie nauczyłeś na tej uczelni? Naprawde nie wierzysz że psychiatria to jest nauka? naprawdę wierzysz że te tony badań i publikacji o adhd to wymysł nowoczesnych pedagogów? Pomysł że adhd wymyślono dla wyciagania kasy smieszny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ktoś Re: O, święta naiwności! :) IP: *.digis.net 03.04.07, 02:01 > Pomysł że adhd wymyślono dla wyciagania kasy smieszny. A co z Ciebie za naukowiec, że nie wiesz, że nie pierwszy to przykład takiego wyciągania kasy, i nie ostatni? No dobrze, złośliwości na bok. Co do dziecka z "ADHD", to kolejna zabawna parallela: owszem, mam takie. Tyle, że to nie stan patologiczny. Roboczo (i całkiem praktycznie) granicę między normą a patologią przeprowadzam tam, gdzie kończy się zdolność do kontroli własnego zachowania. Jak się dziecko zostawia samemu sobie i pozwala robić, co chce, to mam w domu ADHD w czystej postaci. Lecz wystarczy z dzieckiem usiąść, poświęcić trochę czasu i wytłumaczyć (dziewczynka, 2 lata i tłumaczenie, albo w najgorszym razie stanowcze "NIE" wystarcza!), i rzekome "ADHD" natychmiast przechodzi. I dlatego właśnie, że sam mam pewne doświadczenie, cały ten zgiełk o "ADHD" uważam za problem społeczny: nie jednak z "patologicznymi dziećmi", tylko (pomijając rzeczywiste, patologiczne wyjątki) z nieudacznymi, leniwymi rodzicami, którzy ochoczo rzucają się na podsuniętą przez cwanych naukowców racjonalizację efektów tej nieudaczności. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jj Re: O, święta naiwności! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 02:53 naprawdę cały czas nie rozumiesz. nie spotykasz sie z dziecmi mającymi prawdziwe adhd. nie masz żadnego doświadczenia w tym względzie. masz normalną dwulatkę która bywa niegrzeczna. adhd diagnozuje psychiatra. do psychiatry przychodzą ludzie kiedy naprawdę nie są w stanie sobie poradzic. I to nie są problemy które rozwiazuje superniania. Takich przypadków jest całkiem sporo - to 3-5 sztuk na sto wynikające z badań jest dla mnie bardzo prawdopodobne. Prawdziwe adhd może wyglądac tak: dziecko jest agresywne złośliwe i nadruchliwe (biega zamiast chodzic, gra w piłkę w domu, śpiewa wrzeszczy....). Notorycznie zapomina odrabiac lekcje (ba w ogóle się nie uczy, generalnie robi tylko to co lubi), gubi rzeczy, przesuwa wszystkie obowiązki w przyszłośc. Bije kolegów, wagaruje, notorycznie kłamie. Ty oczywiście patrzysz na nie i bijesz sie w piersi bo za mało mu czasu poświecałeś. Ale z drugiej strony masz drugie dziecko które uczy się, jest posłuszne, spokojne, zrównowazone - po prostu anioł. Obydwie pociechy traktowałeś jednakowo. Ja taką rodzinę znam. No i co, wierzysz że to jest twoja wina? Dajesz diabłowi ritalin. Uspokaja się, potrafi skoncentrowac się na lekcjach, przestaje gubic wszystko, biegac i wrzeszczec. I co ty na to? podanie pochodnej amfetaminy (bo tym jest ten lek) uspokaja takie dziecko zamiast je nakręcac. Czy ta dziwaczna reakcja nic ci nie mówi? nie sugeruje ci że dziecko jest jakie jest nie z twojej winy a dlatego że coś z jego chemią w mózgu nie jest ok? ritalin działa w ok 80%. Bicie w ogóle nie działa (tzn. wzmaga agresję, jak minister piecha mówi że jego adhd zostało wyleczone pasem to się śmieję. gdyby pan minister miał adhd to bicie pasem zrobiło by raczej z niego kryminalistę niż doprowadziło na ministerialną posadkę). nie używaj określenia adhd na określenie rozwydrzonych gó..arzy których nikt nigdy nie wychowywał. to jest inny problem w dodatku lekcewazony i bagatelizowany. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ktoś Pełna zgoda IP: *.digis.net 03.04.07, 03:33 > nie używaj określenia adhd na określenie rozwydrzonych gó..arzy których nikt > nigdy nie wychowywał. to jest inny problem w dodatku lekcewazony i > bagatelizowany. Z taką poprawką, że to nie ja rozciągam diagnozę "ADHD" na rozwydrzonych gó..arzy, tudzież "dysleksja" na leni. To społeczeństwo, które znajduje w medycznym żargonie wymówkę dla własnych niepowodzeń. A co do rzeczywistych przypadków, że coś jest z chemią w mózgu nie tak, to nie zaprzeczam, że czasem i takie bywają. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nauczyciel Re: ADHD - w ścisłym tłumaczeniu "rozwydrzony bac IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.04.07, 22:27 A nie "zespół nadpobudliwości psychoruchowej z zaburzeniami koncentracji uwagi"? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: meee Re: Będzie przedszkole dla dzieci z ADHD IP: *.globalconnect.pl 02.04.07, 22:24 Rozumiem ze doroslym, u ktorych "zdiagnozowano" ADHD nie bedzie sie dawac prawa jazdy, bo w koncu do prowadzenia auta potrzebna jest podzielnosc uwagi... czy bedzie dalsze przyzwolenie w ramach "tolerancji". A moze hehehe jak reka odjal zniknie nieumiejetnosc koncentracji po przekroczeniu np 18 r.z.??? Faktyczne ADHD ma moze pol procenta tego co sie dzis nazywa ADHD, reszta to rozwydrzone gowniarze (te maja najwieksza szanse sie wyprostowac, bo zostana "utemperowane" przez szkole, rowiesnikow itp) i "dzieciaki psychole" po psychopatycznych rodzicach (jak ten dzieciak co gwalcil kolezanki w przedszkolu w warszawie, tacy jak on powieksza jedynie pule psychopatow w naszym spoleczenstwie). Prawdziwi ADHD-owcy to nadaja sie najwyzej do zawijania cukierkow w papierek (tylko w ten sposob nie uszkodza nikogo , ani nie spowoduja katastrofalnych strat swoja nieuwaga), a tego nie trzeba uczyc w publicznej szkole (kosztem reszty klasy terroryzowanej przez ADHD-owca). Odrazu wiec ich skoszarujmy i przyuczmy, zaoszczedzimy kase i czas. I zaznaczmy w papierach gdzies ze sa uposledzeni, zeby bron boze nie wydawac im prawa jazdy!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bosman Re: Będzie przedszkole dla dzieci z ADHD IP: *.toya.net.pl 02.04.07, 22:37 Dokładnie! Jak ma poważnie zdiagnozowane ADHD to ze wszystkimi tego konsekwencjami. Inaczej papierek od psychologa będzie tylko sprytną zagrywką, żeby mniej od takiego dziecka wymagano. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jj nie wiem skąd tu tyle "uczonych" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 22:40 Czy to jest taki trud żeby użyć google albo wyszukiwarki na forum? Poczytajcie sobie zanim zaqczniecie bredzić na tematy o których nie macie pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jaija Re: nie wiem skąd tu tyle "uczonych" IP: *.elblag.dialog.net.pl 02.04.07, 23:02 Ale pomysł, żeby np. tworzyć specjalne klasy, gdzie byłyby wyłącznie dzieci z ADHD, byłby fajny. Wtedy, oczywiście, 2-3 nauczycieli na jednej lekcji. Bo prawda jest taka, że niestety, jeden nauczyciel nie może zapobiec rozwaleniu lekcji przez taką osobę, która nie dość, że sama nie jest w stanie skupić uwagi, to jeszcze rozprasza inne dzieci, przeszkadza nauczycielowi, no koszmar dla wszystkich, bo i ADHD-owy dzieciak się nudzi. Więc przedszkola, ale i klasy w szkołach - po góra 10 osób, 2-3 nauczycieli - byłoby jakieś wyjście? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jj Re: nie wiem skąd tu tyle "uczonych" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 23:06 moim zdaniem nie. znam szkołę integracyjna któa próbowała przyjmowac dzieci z adhd i nie wyszło. kilka takich dziecko w klasie rozwali ci każda lekcję i w dodatku może stanowić zagrożenie dla innych dzieci. Jak jest jedno i nauczyciel wie jak sobie radzić to może być ok. generalnie dziecko z adhd powinno uczyć sie w normalnej klasie mając dostosowane do swoich problemów kryteria oceny (np. nie może byc karane za objawy) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Autor. Moja choroba jest poważniejsz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 00:12 Na studiach miałem duscałkulię i dysintegrulię - nieumiejętność całkowania i różniczkowania mimo że znałem na pamięć wszystkie pochodne i funkcje pierwotne. A teraz do tego mam jeszcze ADHD Odpowiedz Link Zgłoś
rrosemary a mnie uczono na pedagogice ze takie 02.04.07, 23:02 przedszkola nie sa dobre, bo dzieciaki powinny miec kontakt z dziecmi bez tego typu zaburzeń, a tak nie maja "do kogo rownac" tj. dzieci bez kontaktu z dorosłymi ie rozwijają się. No chyba, ze naprawdę będą miały profesjonalną opiekę i będzie dużo opiekunów.Mam nadzieję, że dzieciaki trafią na dobry zespół. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cracovian Pie..ieci tutejsi Polacy... IP: *.asm.bellsouth.net 02.04.07, 23:36 Mam dwoch chlopcow (1.5 i 3.5), i zawsze byli zupelnie od siebie inni. Duzo uwagi poswieca Im zona pedagog, takie same srodowisko i wychowanie, jednak starszy od urodzenia jest nadpobudliwy. Nie ma jeszcze oficjalnej diagnozy, ale od 1.5 roku zycia ma dodatkowa opieke i teraz wlasnie chodzi do podobnego przedszkola (3 razy w tygodniu) i do "normalnego (2 razy w tygodniu za ktore placimy z wlasnej kieszeni). Programy w obydwoch placowkach sa swietne, powolutku widac poprawe, ale do konca zycia bedzie sie pewnie z tym zmagal. Moze to i dobrze, bo wiekszosc geniuszy jak Einstein i Edison chociazby byli pod tym wzgledem podobni. Liczy sie wyobraznia, a nie to co uda sie wykuc w systemie. A ze tacy forumowi Polacy wymieraja smiercia naturalna to i dobrze - im jest nas mniej tym lepiej. Takie przedszkole to dobry poczatek, ale musi minac pare pokolen zanim jakakolwiek cywilizacja dotrze do Polski. Wtedy to juz Azja i Afryka Was zaleje. Beda inne problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewika Będzie przedszkole dla dzieci z ADHD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 00:21 cAŁY CZAS JEST MAŁO WIEDZY NA TEN TEMAT WŚRÓD lekarzy i nauczycieli.Mam syna który ma 12 lat i ma ADHD.Jak był mały to lekarze mówili,że on taki fajny, ruchliwy.Nikt nie chciał mi uwierzyć,że to jakiś problem.Nauczyciele również nie mają wiedzy na ten temat,albo im tak wygodniej... Odpowiedz Link Zgłoś
yarro A co dla dorosłych, tzn po 20 roku zycia? 03.04.07, 02:38 A co dla dorosłych, tzn po 20 roku zycia? Sam jestem osobą z nierozpoznanym uprzednio ADHD, w związku z czym miałem zawsze problemy w szkołach. Dziś mam problemy z koncentracją i skupieniem. Nie będę wchodził w szczegóły, ale czytałem trochę o ADHD i pasuje jak ulał, niestety. No więc, co ja mam począć? Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: A co dla dorosłych, tzn po 20 roku zycia? 03.04.07, 02:43 Dla porządku - naprawdę mam z tym problem. Nie żartuję. Jedną pracę przez to straciłem już. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: toksykolog Zatrucie rtęcia a nie Autism czy ADHD !!! IP: *.gdynia.mm.pl 03.04.07, 05:51 Nie ma ADHD czy autizmu, to jest zatrucie cieżkimi metalami, najczęsciej rtęcia! Oszustwa Amerykańskich zwiazków zawodowych Lekarzy znanych jako American Medical Association, od lat stara sie uniknac odpowiedzialności za urazy spowodowane zatruciem rtecia przez ich kolegow ze Zwiazków zawodowych Dentystów jak również zatrucia rtęcia thimerosal, albo methyl mercury - spowodowanego bardzo często przez szczepionki (tutaj należy przypomniec zatrucie żołnierzzy amerykańskich w 1991 roku rtęcia w 19 szczepionkach które dostali przed wyjazdem do Iraqu a potem nazywanym Gulf War Syndrome!) Matki które mają plomby z rteci tak zwane amalgamaty (albo silver fillings) po przez dentyste jest "narażona" na potomstwo z uszkodzeniem mózgu spowodowane właśnie zatrucie rtecią! Autism i inny jego stopień ADHD to NIE jest zespół nadpobudliwości psychoruchowej a uszkodzenie rozwijającego się mózgu płodu kiedy rttęc z plomb w zębach po przez placente przeszkadza w rozwoju mózgu dziecka. Nadpobudliwość psychorucha jest tylko jednym z OBJAWÓW zatrucia rtęcia! Konswkwentnie uszkodzenie mózgu utrudnia dziecku kontrolowanie zachowania i i całkowity brak koncentracji. Najwieksze oszustwa po takim urazie jak zwykle sa w USA, a najczwęsciej firmy farmaceutyczne wpierają głupim lekarzom ze można leczyc ADHD i autism RITALINEM który doprowadzza do zniszczenia wątroby. Diagnoza ADHD jest bardzo modna ponieważ bardzo często nauczyciele którym brakuje wykształcenia w dziedzinie kontrolowania klasy i twierdza że dzieci przeszkadzaja i są uciążliwe dla nauczycieli, wysyłają dzieci do bandy oszustów zwanych psychiatrami (popularnie nazywanymi shrinks) którzy konswkwentnie zatruwają dzieci lekami psychotropowymi. Na co dzień ADHD jest najbardziej uciążliwe dla nauczycieli, chociaz przeszkadza to również innym dzieciom jak również rodzicom. Zwykle poważne kłopoty z koncentracją można juz zaobserwowac u niemowlęcia ale ponieważ to nikomu nie przeszkadza w tym czasie są one odkrywane kiedy dziecko rozpoczyna naukę w wieku 5-7 lat. Dlatego diagnostyka zaczyna się dopiero w szkole, a takie zaburzenia powinno się rozpoznawać wcześniej i intensywnie nad nimi pracowac aby zapewnic "ćwiczenia" mózgu! Stowarzyszenie, powinno sie zainteresować efektami zatrucia cięzkimi metalami aby walczyć z bensensownymi zaszczepieniami dzieci przeciwko firmom parmaceutycznym które celowo wprowadzaja propagande i obawy przeciwko chorobom które w krajach cywilizowanych ze względu na higiuene (czysta woda pitna) są tak rzadkie że nie powinno sie uzywać przeciwko nim szczepionek. Ale to by oczywiście była strata dużej kasy i zysku dla firm farmaceutycznych! Większośc diagnoz ADHD to celowe oszustwo. Proponuję aby wszyscy się dokształciłi i poczytali sobie o "pink disease" i ACRODYNIA zamiast powtarzać bzdury amerykańskich oszustów w zawodxzie psychiatri! doskonała ksiazka do przeczytania: Amalgam Illness, Diagnosis and Treatment - A book on how to cure mercury poisoning Amalgam Illness: Diagnosis and Treatment What you can do to get better How your doctor can help by Andrew Hall Cutler, PhD, PE ISBN 0-9676168-0-8 Andrew Cutler 3006 230th Lane SE, #X103 Sammamish, WA 98075 USA 1-425-557-8299 noamalgam.com Problems mercury can cause Mercury can cause a bewildering variety of problems. In fact, one of the major criticisms of amalgam illness is that it is cited as the cause of so many things. But, like the parable of the blind men and the elephant, mercury can indeed cause many diseases. Modern physicians are not trained to find the root cause of a sick person's problems. They are trained to translate what they see into latin, look it up in their textbook, and apply a cookbook treatment. With a toxin that poisons fundamental metabolic processes different people will experience different symptoms to start off, depending on their own individual biochemistry. As the poisoning becomes more and more serious, further symptoms surface and the modern doctor adds more diagnoses - a patient who starts with depression might later be considered to have hypothyroidism, allergies and asthma in addition. But no thought is given to why one person should develop more and more "diseases," when a single diagnosis - chronic mercury poisoning - could account for them all. Some of the "diseases" a modern physician might mistakenly misdiagnose chronic mercury poisoning as are: Addison's disease Gastritis Allergies Hypogonadism Alzheimer's' disease Hypothyroidism Amylotrophic lateral sclerosis Infertility Ankylosing spondylitis Insomnia Anorexia nervosa Irritable bowel syndrome Anxiety Juvenile arthritis Asthma Learning disabilities Attention deficit hyperactivity disorder Lupus erythromatosus Autoimmune disease Manic depression Bipolar disorder Multiple chemical sensitivities Borderline personality disorder Multiple sclerosis Bulimia Myasthenia gravis Candidiasis Obsessive-compulsive disorder Chronic fatigue Panic attacks Colitis Parkinson's disease Crohn's disease Pervasive developmental disorder Depression Psychosis Endocrine disorders Rheumatoid arthritis Environmental illness Schizophrenia Fibromyalgia Sciatica Food allergies Sleep disorders Yeast syndrome Bić psychiatrów po mordzie i patrzeć czy jeszcze kłamia! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: były przedszkolak Jak byłem dzieckiem, to nikt nie chorował na ADHD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 07:15 Zwykle parę klapsów wystarczyło za lekarstwo Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Będzie przedszkole dla dzieci z ADHD 03.04.07, 08:13 Wszystko ladnie pieknie, swietnie, ze sie wychodzi do rodzicow, ktorzy maja chore dzieci, ale zastanawiajaca jest mnogosc przypadkow ADHD - czyzby rzeczywiscie to byl problem na taka skale? czy jednak jest to b. wygodne tlumaczenie niedoroslych do wychowywania dzieci rodzicow?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bbbb Re: Będzie przedszkole dla dzieci z ADHD IP: 217.116.102.* 03.04.07, 18:41 Wszystkie dzieci w programie niania to dzieci z "ADHD", ale po "terapii sa "normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ktod Re: Będzie przedszkole dla dzieci z ADHD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 08:58 Do programu Superniania nie sa przyjmowane dzieci z zaburzeniami emocjonalnymi i adhd. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Będzie przedszkole dla dzieci z ADHD 06.04.07, 11:44 jestem przerażona tym co tutaj czytam! Niestety, większość osób, ktore tak zaciekle krytykuje dzieci z ADHD (oskarżając rodziców, albo określąc te dzieci mianem "upośledzonych") to osoby totalnie AGRESYWNE . Wg ich teorii chyba byli niewystarczająco bici przez rodziców i stąd ta eskalacja nienanwiści. Swoją drogą to ciekawe jak nienawiść wyrasta na podłożu niewiedzy i zawiści. Nie sądzę, że dyskusja z nimi ma sens - do niczego to ich nie przekona. To tak jak mówienie dyslektykowi, żeby nie robił błędów ortograficznych a dziecku z ADHD, żeby było grzeczne. Terapia osób agresywnych też jest bardzo trudna. Odpowiedz Link Zgłoś