Dodaj do ulubionych

Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocławiu

21.02.08, 14:40
Czy ktoś zna, lub cokolwiek słyszał o Niepublicznej Szkole
Podstawowe Leonardo da Vinci we Wrocławiu na ul. Blacharskiej.
Będę bardzo wdzięczna za jakąkolwiek informację.
Obserwuj wątek
    • Gość: anonimka Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: 79.97.89.* 21.06.08, 13:16
      ja słyszałam o tej szkole. autorka programu jest szalona, to nie szkoła tylko
      sekta. nie polecam
      • Gość: mał Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 01:10
        Witam,
        długo szukaliśmy szkoły dla córki, przeprowadziliśmy się do Wrocławia i ta
        szkoła ma najlepszą ofertę edukacyjną! Świetnie rozwinięte nauki
        matematyczno-przyrodnicze i rewelacyjny dobór języków obcych . Chiński i
        rosyjski - naszym zdaniem strzał w dziesiątkę!
      • Gość: ? Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.04.12, 15:45
        ta szkoła jest the best
      • Gość: hhhh Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.e-wro.net.pl 05.04.12, 19:59
        To nie sekta,a autorka programu nie jest szalona!!!Nie gnębi dzieci tylko jest WYMAGAJĄCA!!!
      • Gość: hhhh Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.e-wro.net.pl 07.11.12, 20:24
        szkoła fajna chociaż poziom wysoki małe klasy nie ukrywam ale fajnie bo według mnie
    • Gość: Wojtek z Lasek Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 17:11
      O tak ciągle słyszę o tej szkole. Mój Wnuk tam chodzi!
      • Gość: megy hehn Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.elektrosat.pl 06.02.09, 21:38
        Witam,
        czy można się dowiedzieć cośna temat tej szkoły?
        • Gość: Kruk Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 19:43
          Uczniowie klasy III napisali test OPERON na 93% > Średnia punktów na ucznia
          wyniosła 38 na 40 możliwych. Uczeń klasy III, w konkursie KANGUR 2009 wygrał
          wycieczkę do Legolandu, pozostałych sześciu ( w tym jeden pierwszoklasista)
          wygrali nagrody książkowe.W maju dzieci jadą na kolejną, już po raz trzeci
          organizowaną zieloną szkołę pod żaglami.
    • Gość: nowy Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.gprs.plus.pl 18.03.09, 09:02
      Autorka czegoś co nazywa programem (a nim nie jest) to pozbawiona
      zdolności samooceny zakompleksiona kobieta. Ma szczególną zdolność
      do intryg i gnębienia dzieci. Ona uważa, że jej wolno - dlaczego?
      Nikt nie wie. Szkoła nie realizuje żadnego programu tylko wymysły
      tej chorej kobiety. Oprócz mydlenia oczu rodzicom uczniów szkoła nie
      daje żadnego przygotowania do dalszej edukacji. Zdecydowanie
      odradzam wybór tej szkoły.
      • Gość: Mag Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 23:51
        W kwestii szkoły:
        1/ polecam artykuł prof. Janusza Czapińskiego " Polska smuta" /Polityka
        18.03.2009/ . To co niektórzy Polacy nazywają sektą we współczesnej Europie
        nazywa się społeczeństwem obywatelskim lub kapitałem społecznym.
        2/ Może zamiast kuratorium wezwać egzorcystę? Jest z pewnością lepiej
        wykwalifikowany w zwalczaniu złego.
        3/Chłopiec o imieniu..... Natalia .....sami Państwo wiecie ile konsultacji i
        czasu poświęciła mu "szalona autorka".
        4/ Program : szkoła realizuje pełne podstawy programowe MEN. Ich rozszerzenie to
        program p. Anny Aliny Dąbrowskiej (nauki matematyczno przyrodnicze,j.obce). Pod
        nr tel szkoły
        ( www.davinci.edu.pl) można się umówić z autorką programu lub dyrektorem na
        spotkanie i wyrobić swoje zdanie na temat szkoły. Jedno jest pewne wyprzedziła
        "szalona autorka" obecnie wprowadzaną reformę systemu oświaty o przynajmniej 20
        lat.
        5/ W kwestii gnębienia dzieci , intryg i innych zarzutów, jeżeli macie Państwo
        uzasadnione podejrzenia o plagiat tudzież niski poziom edukacji odbiegający od
        wymaganych podstaw programowych, proszę o oficjalne wystąpienie do Kuratorium
        Oświaty we Wrocławiu, które nadzoruje szkołę, lub zaprzestanie jej oczerniania.
      • Gość: hhhhhh Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.e-wro.net.pl 02.04.12, 19:40
        autorka nie gnę bi dzieci , znam ją to bardzo miła kobieta która nie intryguje!
      • Gość: hhhhhh Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.e-wro.net.pl 03.04.12, 19:56
        ta,ojesne!historia-dodatkowe słowa po Angielsku związane z tematem.Angielski-lekcje na tablicy interaktywnej.Rosyjski-filmy po Rosyjsku.Przyroda-lekcje na świeżym powitrzu.Plastyka-malowanie w pleneże.Matematyka-prezentacjenp.o symetri,geometri itd.Tszkoła jako jedna z niewielu szkół we Wrocławiu uczy j.Chinskiego.Ta szkoła jest świetna ,która przygotowuje do dalszej Edukacji!!!
      • Gość: ? Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.04.12, 15:47
        ta szkoła jest świetna
    • monalizos1999 Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła 20.03.09, 20:56
      LUDZIE!!!
      Nie dawajcie tam swoich dzieci.To jest naprawdę sekta! Autorka programu(która z
      różnych książek z roku 1970 lub dalszego do 1980 oraz z internetu ściąga "swój"
      program plagiatując różnych autorów) jest niezrównoważona psychicznie!!!Tą
      szkołą już dawno powinno zająć się kuratorium Wrocławskie i Wydział Edukacji.
      Moi znajomi chcieli w zeszłym roku dać do tej szkoły córkę i zrezygnowali. Byli
      na spotkaniu z córką i z autorką programu i stwierdzili że to jest jakaś
      wariatka! Rodzice spełnili wymagania :)ale ich córka miała podobno bardzo duże
      braki i niedociągnięcia :)W tej szkole jak rodzic jest lekarzem lub prawnikiem
      to dziecko się dostanie ale za późniejsze marne efekty dziecka w nauce podobno
      odpowiada nauczyciel a nie autorka programu. NIE POLECAM!!! W końcu Natalka
      trafiła do szkoły na Orlą i dobrze jej się tam wiedzie.
      • heimao Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła 21.04.09, 20:45
        Nie bardzo przemawiają do mnie przesłanki takiej emocjonalnej opinii bo ja swoją opieram na własnych obserwacjach i analizie dlatego tez posłaliśmy swoje dziecko do tej szkoły po przykrych doświadczeniach z inną "renomowaną" placówka edukacyjną i jesteśmy bardzo zadowoleni z naszego wyboru a dziecko z przyjemnością każdego dnia idzie do szkoły!
        Program realizowany w szkole spełnia wszystkie wymogi podstawy programowej jest rozszerzony w wielu aspektach (matematyka, muzyka i języki)zgodnie z założeniami autorki programu, którą bardzo cenie za jej szacunek do dzieci i jest to relacja wzajemna ze strony dzieci.
        Sadze ze zamiast smarować takie farmazony "jedna pani drugiej pani w wielkiej tajemnicy..." najlepiej się skontaktować bezpośrednio ze szkołą.A tak na marginesie żadne z nas nie jest prawnikiem ani lekarzem... i nie jesteśmy jedyni...
        Pozdrawiam
        • Gość: autorka Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.09, 21:36
          W roku 1976 w swojej pracy dyplomowej kończącej SN napisałam "...chodzi o
          takie nauczanie , które przyśpiesza rozwój intelektualny dziecka , przez co
          mobilizuje go do rozwiązywania zagadnień praktycznych i zdobywania wiedzy drogą
          własnej aktywności "
          Jestem szczęśliwa ,że dożyłam czasu ,kiedy organizowanie procesów
          edukacyjnych dzieci ,ma być zgodn z ich potrzebami i możliwościami psycho-
          fizycznymi.
          Problem w tym ,że nie wielu rozumie jak uczyć, uwzględniając prawdziwie
          podmiotowość fizjologiczną i emocjonalną powierzonego naszym edukacyjnym
          odziaływaniom wychowanka .
          Mimo ,że uczę już 40 lat ,wciąż szukam sposobów jak najlepiej służyć
          dziecku, by go rozwijać. Pomaga mi w tym moja pasja czytelnicza , nowe odkrycia
          medyczne z dziedziny neurologii i pokora wobec moich umiejętności ( "wiem ,że
          nie wiem ").
          Serdecznie pozdrawiam osoby ,które lepiej mnie znają niż sama siebie znam .
          Mogę zapewnić o jednym ,chętnie udokumentuje ,że pomysły jak uczyć
          skuteczniej, czerpię z własnej praktyki rodzicielskiej , pedagogicznej i
          potrzebie nieustannego doskonalenia swojego warsztatu nauczycielskiego.
          Zapraszam do merytorycznej dyskusji o tym jak doskonalić naszą
          nauczycielską pracę , by przynosiła pożytek i radość dzieciom , a ich rodzicom
          satysfakcję z osiągnięć ich pociech .
          Anna Alina Dąbrowska

• Gość: ojciec Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 23:20
        Witam serdecznie, dziwię się , że pisze o szkole osoba, która nie ma z nią
        żadnego doświadczenia a nie jej znajomi, którzy podobno zostali źle
        potraktowani. Mam w Leonardo da Vinci dziecko i jestem bardzo zadowolony tak
        z organizacji pracy szkoły jak i osiągnięć dydaktycznych mojego dziecka. Córka
        chętnie chodzi na lekcje i bardzo się utożsamia ze swoją Panią i klasą. Dzieci
        często wyjeżdżają na wycieczki. Wiele ciekawych zajęć prowadzonych jest poza
        szkołą. Współpraca z rodzicami jest bez zarzutu. W szkole panuje przyjazna
        atmosfera tak pomiędzy dziećmi jak i kadrą pedagogiczną i rodzicami. Może to
        niektórych kole w oczy.Mam pytanie dlaczego? Czy nie mają własnego życia i
        własnych problemów? Co do autorki rozszerzonego programu prowadzonego w szkole
        - uważam ją za bardzo światłą osobę, która nieustannie pracuje nad
        udoskonaleniem swojej pracy. Życzę wszystkim rodzicom aby ich dzieci znalazły w
        szkołach, do których chodzą tak życzliwych i mądrych pedagogów jakich spotkało
        moje dziecko.
    • Gość: nowy Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.09, 15:40
      Coś jednak musi w tym być skoro taka lawina pozytywnych odpowiedzi się pojawiła
      nagle. Dlaczego więc na jednej z wrocławskich uczelni na wykładach z metodyki
      podawany jest przykład p. Anny Dąbrowskiej jako absolutne zaprzeczenie metodyki?
      Nadal twierdzę, że dla dobra własnych dzieci należy unikać tej szkoły.
      • heimao Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła 07.05.09, 11:11
        Kiedy Galileusz przedstawił w r. 1613 matematyczny dowód na prawdziwość tezy
        Kopernika, że to Ziemia się kreci dookoła słońca a nie przeciwnie, Kościół uznał
        go za "fałszywy i niedorzeczny"... dopiero 300 lat później zdecydował przyznać
        się do błędu i skreślić pisma Galileusza z indeksu ksiąg zakazanych.
        "Jedna wrocławska uczelnie" nie ma jednak nawet autorytetu ówczesnego Kościoła ,
        dlatego to nie jest w/g mnie argument na poparcie założeń Nowego. Niektóre
        rzeczy warto byłoby sprawdzić nie kierować się emocjami...
        Kiedyś metody pedagogiczne doktora Schrebera, J. Sulzera były ogólnie
        zachwalane, dzisiaj są uznawane za przykłady "czarnej pedagogiki"... nadal
        jesteśmy zadowoleni z naszego wyboru...
        Pozdrawiam
        • Gość: Nowy Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.09, 12:49
          Ciężkie działa zostały wytoczone: Kościół, Galileusz....
          Mnie postawa Pani Anny bardziej przypomina Hitlera
          • Gość: gosc Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 15.05.09, 17:18
            Niestety jest rozdźwięk miedzy o obietnicami i zapewnieniami a
            codziennością. Wielkim mankamentem jest brak własnej siedziby i
            wynajmowanie klas „kątem” w państwowej szkole.
            • Gość: nowa Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.09, 21:44
              i co rok nowa kadra.
              • Gość: mula Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 02:29
                Stara pewnie na zmywaku w Irlandii, albo na lekkiej posadzie 18 godzin całego
                etatu w publicznej minimum pracy na dwa lub trzy etaty. Takie czasy.
                • Gość: nowa Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.09, 20:50
                  z tego co słyszałam stara więcej zarabia niż w LDV
                • Gość: iris Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.wroclaw.mm.pl 19.05.10, 21:48
                  ktoś, kto pisze o "lekkim etacie 18 godzin w szkole" niech sam
                  przyjdzie popracować w tym miodzie,... bo nie ma bladego pojęcia,
                  że 18 godz. dydaktycznych to często mniej niż połowa godzin, które
                  się pracuje!!!! na swoim kompie, swoim prądzie, itp, itd
              • Gość: kabilia Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.12, 19:04
                I co z tego, że nowa kadra. Osobiście kończę 6 klasę. W 3 klasie chodziłam do LDV i każdego dnia marzyłam, żeby tam wrócić. Przepraszam, ale przewrażliwione lub chore psychicznie osoby nie powinny wysławiać się na temat placówki jaką jest szkoła.
                Pozdrawiam,
                kabilia
                • Gość: hhhh Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.e-wro.net.pl 04.04.12, 20:44

popieram wypowiedzi ''kabili''
                  • Gość: kabilia Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.12, 09:50
                    Dzięki hhh. Wiem jak dużo znaczy dla ciebie i wszystkich dzieci, które tam się uczą, ta szkoła. Moja osobista opinia jest taka, że to najlepsza szkoła ze szkół, prywatnych, jak i publicznych.
                    Pozdrawiam,
                    kabilia
          • Gość: Lilly Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.e-wro.net.pl 21.06.09, 23:58
            Piszesz "postawa Pani Anny" to znaczy że ją znasz z własnego
            doświadczenia. Jesteś w tej szkole rodzicem czy nauczycielem, bo
            innej możliwości nie ma? A o ile dobrze rozumiem chodzi tu o szkołę
            prywatną - to znaczy że jak Ci nie odpowiada to zwolnj się lub
            zabierz dziecko i już! Decyzje innych rodziców to nie Twoja sprawa!
            A jeśli nie masz bepośredniego kontaktu z tą panią (autorką
            programu) to chyba mocno przesadzasz w swoich ocenach. To się nazywa
            pomówienie.
            Zainteresował mnie ten wątek, chociaz nie mam dziecka w wieku
            szkolnym, i dopisuję się bo wkurzyło mnie porównanie nauczyciela do
            Hitlera. Nawet jeśli jest kiepski to takie porównanie to jasno
            wskazuje na Twoje ograniczenie i braki w znajomości historii.
            WSTYD!!!!!
            • Gość: jan Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 21:29
              Cóż za ciekawa postać!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mam ochotę wybrać się do tej szkoły i
              poznać panią Annę osobiście, za rok czeka mnie wybór miejsca dla syna.
      • Gość: hhhh Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.e-wro.net.pl 05.04.12, 19:57
        Lenardo Da Vinci to śwetna i dobra szkoła podstawowa,osobiście kończę 4 klasę w L.D.V.,i te lekcje których nam udzielają są naprawdę ciekawe!Z naszej szkoły wychodzą zwycięscy z różnych konkursów! Kolega z mojej klasy był 7 w kraju z ''Olimpus'' dla 4 klas z matematyki ,a ja byłam 27 w kraju,a koleżanka z 5 klasy była 3 w kraju z tego samego konkursu,tylko że dla klas 5!!!
      • Gość: studentka Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.dsidata.sk 15.07.12, 12:53
        Akurat to, że ktoś na uczelni powiedział, że ktoś nie jest dobrym metodykiem nie jest dla mnie żadnym wyznacznikiem.... mam taką ćwiczeniowiec (pani mgr.... nic więcej.... nie doktoryzuje się ani nic...) powiedziała nam, że nasz wykładowca (doktor z dwoma habilitacjami) jest beznadziejnym wykładowcom, bo tylko nam mieszka w głowach i źle nas uczy.... także to nie jest dla mnie żadnym wyznacznikiem, bo sama widziałam ile błędów robiła ta pani ćwiczeniowiec na zajęciach...
    • Gość: kari Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 00:36
      też chcę się o tej szkole czegoś więcej dowiedzieć, niż polemika dwóch stron.
      proszę o informacje od rodziców.
      • Gość: Aja Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 17:26
        Witam,proszę przyjść i zobaczyć szkołę, porozmawiać z kadrą. My idziemy do
        drugiej klasy i jesteśmy bardzo zadowoleni. Córka już jest spakowana i nie może
        się doczekać spotkania z panią Izą i koleżankami.
        • Gość: Karolina Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.static.tvk.wroc.pl 15.12.09, 23:46
          Nie polecam Leonardo. Miałam dziecko w przedszkolu, którego
          kontynuacją jest ta szkoła. Nie mogłam się doczekać końca- pieniądze
          kosmiczne i kompletnie nie adekwatne do obietnic. Stosunek do
          rodziców był okropny nastawiony tylko na pieniądze, zero szacunku
          czy sympatii, a poziom przeciętny. Córka poszła do dobrej szkoły
          państwowej i wyprzedza pod względem poziomu wiedzy kolegów z tej
          szkoły. Pani autorka programu owszem zaangażowana, ale moim zdaniem
          oderwana od rzeczywistości. Osobiście myślę, że nie warto inwestować
          w czyjeś mgliste obietnice, ale oczywiscie szanuję wybór innych
          rodziców. I życzę zadowolenia.
          • Gość: Ewa Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.09, 21:33
            Mam zupełnie inny obraz szkoły Leonardo da Vinci. Przeniosłam dziecko do klasy 0
            z renomowanego przedszkola. W Królu Maciusiu ,mój syn dopiero nabrał
            tempa!Czytanie, pisanie, matematyka, przyroda... dla mnie super!Ale zupełnym
            szokiem jest kontynuacja nauki w szkole Leonardo. Mam porównanie z rówieśnikami.
            Nie pracuję z dzieckiem w domu w ogóle!!!!wszystko robią w szkole. Byłam w
            poradni psychologiczno-pedagogicznej, żeby zbadać jego postępy ( syn jest
            przyspieszony o rok) rewelacja, wyprzedza wiedzą podstawy programowe dla dzieci
            starszych.Jeżeli chodzi o finanse to sądzę, że należy sobie odmówić pewnych
            przyjemności , bo edukacja wszędzie kosztuje. Koszt rocznej nauki w Leonardo da
            Vinci to lekko ponad 7.000 zł czyli dziesięciodniowy wyjazd 4-osobowej rodziny
            na narty (lub do ciepłych krajów) , kilka dobrych garsonek ( lub dwa dobre
            płaszcze renomowanej firmy), lepsze papierosy dla dwóch palaczy (rocznie), inne
            przyjemności, imprezy, etc. A Pani radzę podziękować w przedszkolu za
            efektywny czas poświęcony córce bez tego wyniki edukacyjne ( bez Pani pracy
            codziennej w domu) byłyby marne.
            • Gość: gość Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: 83.14.184.* 01.04.10, 13:54
              Nie mam tam co prawda dzieci, ale wszystkie szkoły które reprezentują program odmienny od szkół państwowych z góry uznam za dobre. Przecież poziom intelektualny dzieci w ostatnim czasie poleciał gwałtownie na łeb na szyję i nijak nie da się go porównać z tym co było kilkanaście lat temu. Brak praktycznych umiejętności odbija się negatywnie na przyszłości dzieci. A tutaj czytam o zajęciach rozwijających matematycznie (vide: największy procent bezrobotnych wśród humanistów) oraz zajęcia z pozornie niszowych języków. Brawo!
            • Gość: Karolina Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: 83.2.24.* 14.08.10, 21:49
              Tak, rzeczywiscie wybitnie poswięcono czas mojemu dziecku. Kiedy nie
              przyszłam (a przychodziłam o różnych godzinach) dzieci pozostawione
              były całkowicie bez opieki. Wybitna praca.
              A z dzieckiem w domu pracowałam ponieważ wychodzę z założenia, że
              główny obowiązek podnoszenia kompetencji dziecka spoczywa na
              rodzicach.
              Pozdrawiam
    • Gość: dg Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.korbank.pl 02.03.10, 13:22
      Bardzo dobra szkoła, moje dziecko tam chodzi, polecam.
      • Gość: ed Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 22:29
        Szkołę polecam, chodzi do niej mój syn. Jestem bardzo zadowolony z wyboru Leonarda.
    • Gość: ela Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 22:31
      Fajna szkoła, naprawdę z klasą. Warto do niej zapisać dziecko. Opieka i
      dydaktyka - super!
      • Gość: gość Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 16:31
        Witam, jestem nauczycielem z 18 letnim stażem. Znam osobiście Panią
        Anię i miałam możliwość pracy pod Jej kierunkiem. Faktem jest, że ma
        nietuzinkową osobowość i może bywa zbyt bezposrednia. Ale
        nauczycielem jest wspaniałym i nie tylko dlatego, że ma wizję pracy
        z dzieckiem ale przede wszystkim dlatego, że ją realizuje. Nie
        opiera się li tylko na miernej podstawie programowej, nie kończy
        zbierania doświadczeń i pogłębiania wiedzy na dyplomie magistra ale
        słucha, obserwuje , doszukuje się rozwiązań. W przeciwieństwie do
        nauczycieli , którym się po prostu NIE CHCE. Wiem bo przez kilka lat
        miałm tę przyjemność pracować w państwowej placówce.
        • Gość: mama Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 26.06.10, 00:48
          Nie znam pani autorki programu, ale gdzie nie pytam słyszę negatywne
          opinie. Chciałam zapisać syna do Leonardo. Kuratorium ma złą opinię
          na temat tej szkoły i pani autorce programu też. Nauczycielki, które
          odwiedziłam w szkole wprost mówią o tym, że słabo zarabiają i są
          wykorzystywane, byłam mocno zaskoczona taką szczerością. Cokolwiek
          ma to wspólnego z przyszłą edukacją mojego syna! Mam teraz bardzo
          mieszane uczucia, dziwne środowisko, raczej zapiszę go do innej
          prywatnej szkoły. Wolę dopłacić i nie ryzykować.
          • Gość: info Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 00:19
            Witam, z tego co wiem kuratorium nie wyraża żadnych opinii (pozytywnych i
            negatywnych)na temat szkół osobom postronnym, sam pytałem o inną szkołę!!!
            Bardzo mi się podoba Pani podejście do zarobków nauczycieli. Ciekawy jestem czy
            również interesują Panią zarobki ekspedientki w sklepie, w którym kupuje Pani
            ubrania za jej dwie pensje miesięczne czy kosmetyki za połowę jej miesięcznego
            wynagrodzenia, tudziez torebka za 1/3 jej pensji?
          • Gość: hhhh Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.e-wro.net.pl 05.04.12, 19:43
            LUDZIE!!!Nie patrzcie na to jak mówi autorka,tylko co mówi autorka programu!!!

• Gość: mama Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 26.06.10, 01:00
          a poza tym dajmy już spokój wprowadzaniem jakichś śmiesznych
          programów autorskich, których głównym i podejrzewam, że jedynym
          zadaniem jest przyciągnięcie klientów. Co to za moda nastała!
          • Gość: kk Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 20:02
            Nie rozumiem powyższej krytyki tzw. programów autorskich. Wszystkie one realizują (bo muszą) tzw.podstawę programwą dla danej klasy, czemu więc nie przekazać tej wiedzy dzieciakom w ciekawej i nowatorskiej formie? Nie ma przecież przymusu nauki w szkołach autorskich, co więcej, tych nauczających tradycyjnie jest nawet znacznie więcej.
            Szkoła Leonardo da Vinci ma bardzo ciekawą ofertę dla dzieci i rodziców, ale niestety nie udało mi się zapisać tam synka(brak miejsc), podobnie było w Optimum i Sigmie (wszędzie długie listy rezerwowe)
            Znalazłam jednak inną ciekawą szkołę niepubliczną i we wrześniu synek zaczyna naukę w pierwszej klasie we WROCŁAWSKIEJ SZKOLE PRZYSZŁOŚCI przy ul. Skwierzyńskiej.
            Jeśli ktoś z Państwa też jest tzw. oczekującym na liście rezerwowej do którejś ze szkół niepublicznych, to proponuję skontaktować się z WSP- jeszcze jest parę miejsc (nie wiem w których klasach).

Pozdrawiam wszystkich-tych "za" i "przeciw" programom autorskim.
            • Gość: makme Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 02:23
              Szukałam szkoły dla syna do klasy 1 i we WROCŁAWSKIEJ Szkole Przyszłości nie
              utworzono klasy I z powodu braku zainteresowanych, nie ma tez klasy II została
              rozwiązana w połowie semestru klasa I z powodu braku uczniów. A szkoda!! Jestem
              zwolenniczką programów autorskich i innego uczenia, dlatego szukałam miejsca dla
              dziecka w tzw. szkołach z ambicjami.
    • Gość: mama Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.prokuratura.wroclaw.pl 02.09.10, 13:30
      Gorąco polecam szkołę LdV; moje dziecko uczęszcza do niej i jestem zachwycona poziomem nauki
      (trzeba przyznać, że wysoki !). Ta szkoła naprawdę rozwija zainteresowania dziecka i daje solidnie
      ugruntowaną wiedzę. Obecnie znajduje się w nowej siedzibie, a warunki są niemal luksusowe -
      nowe, piękne klasy z nowymi sprzętami, wiele sal dodatkowych, w tym do karate i aikido (w
      niedalekiej przyszłości), sala konferencyjna itp. Zdecydowanie natomiast odradzam Wrocławską
      Szkołę Przyszłości, bo mam negatywne doświadczenia z tą placówką.
    • Gość: AA Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.10.10, 15:57
      Szkoła ta to wielki bałagan - prosze podejśc i zobaczyć co się dzieje na lekcjach
      • Gość: exigent Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 17:20
        Czy ktoś ma jakieś informacje na temat Społecznej Szkoły Zakrzowskiego Stowarzyszenia "Rodzina"?
        • Gość: Iga Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.10, 21:41
          Najlepiej pójść i zobaczyć. Naczytać można się tylko nieprawdziwych informacji. Ja wybrałam Leonardo po sprawdzeniu osobistym 6 szkół i jestem zadowolona. Powodzenia.
          • Gość: Jaaas Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.10, 22:58
            A co nas tutaj interesują inne szkoły?
            Proszę pytać na ich forach! Ja w sprawie Leonarda mówię OK!
    • Gość: mama z zagranicy Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.12.10, 23:35
      w zwiazku z praca meza szukam tutaj szkoly - ale ta to pomylka, nie idzie o pieniadze ale o dobro dziecki. Nie absolutnie !!!
      • Gość: wiviena Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.11, 04:05
        Ja też mama z za granicy i nie rozumieć co to jest dobro dzieacka?
        Zdecydowałam się na Leonarda z kilku powodów:
        1/ moje dziecko ma apetyt na wiedzę
        2/ tutaj oferują duże rozszerzenie matematyki i przyrody. Dzisiaj świat nie jest dla humanistów.
        3/ dużo podróżuję i wiem, że sam angielski nie wystarczy a wybór chińskiego i rosyjskiego to strzał w 10! Francuski i niemiecki stają się językami dla hobbystów ( jako 4 lub 5 ok!)
        4/ Zajęcia popołudniowe - sensownie dobrane i różnorodne.
        5/ Świetna kadra - przeprowadziłam rozmowy z "przedmiotowcami"
        6/ jak na szkołę niepubliczną mała rotacja kadry. W innych szkołach to duża rzadkość, żeby ktoś pracował 4 - 5 lat.
        7/ dobra lokalizacja , jak dla mnie
        8/ przyjazna atmosfera panująca w szkole.
        9/ świetna opieka nad dziećmi - spędziłam w szkole o różnych porach kilka godzin i mam obraz sytuacji.
        10/ muzyka na bardzo wysokim poziomie - mam odniesienie do szkół ( w tym prywatnych ) w kilku krajach.
        11/ dobra organizacja pracy - rzadkość nawet w firmach...
        12/ kameralna atmosfera, elastyczność kadry zarządzającej
        13/ konkretna koncepcja na edukację ,począwszy od klasy I
        14/ sensowne ramy tzw negocjacji i obszarów , na które mają wpływ rodzice ( prewencja samowolek ,zarządzania bez odpowiedzialności )
        to tyle i chyba merytorycznie....
        a mozie niektorzy powinni jednak ziostać zagranicą....
    • sylwik1007 Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła 18.05.11, 13:01
      A ja jestem 100% za szkołą prywatną !!! Przerobiliśmy szkołę prywatną Leonardo i państwową a teraz mamy porównanie .Nasza córka chodziła do prywatnego Przedszkola Król Maciuś ( ten są właściciel co Leonardo )i razem ze swoimi koleżankami i kolegami przeszła na tzw. kontynuację do Leonardo . W III-ej klasie stwierdziliśmy ,że mamy dosyć dojazdów do prywatnej szkoły i ciągle słyszeliśmy pozytywne opinie sąsiadów o szkole osiedlowej a w szczególności o jednej nauczycielce . W połowie roku zdecydowaliśmy się ,że przeniesiemy córkę na próbę do państwowej. Córka po pierwsze skarżyła się na hałas w klasie ( w państwowej 25 dzieci a w Leonardo 17) .Przychodziła i śmiała się jak dzieci czytają -dukają w III-ej klasie i jakie robią błędy ! U nas nikt tak nie duka i nie robi tyle błędów -mówiła .Córka po I-szym semestrze III-ej klasy w Leonardo dodawała bez trudności w słupkach a w osiedlowej Pani nam oznajmiła ,że nie da rady tego wprowadzić w III-ej klasie . Mieliśmy wrażenie ,że program stoi w miejscu tak jakby się nic nie działo . Trzeba przyznać ,że w Leonardo program jest realizowany bardzo skrupulatnie wszystkie 4 części z matematyki zostały już przerobione dokładnie a jest maj!W państwowej zaledwie 3 części i to wybiórczo,niektóre zadania są omijane . Dziecko chodząc na zajęcia do Leonardo opanowywało materiał bez potrzeby powtarzania w domu .Nauczyciel tłumaczył nowy materiał i dzieci robiły zadania samodzielnie a następnie nauczyciel sprawdzał . W szkole osiedlowej Pani nie sprawdza zadań ! Ma zbyt wiele uczniów?Tak też jest z językiem polskim .Język angielski też nas bardzo poruszył .Ta sama ilość godzin tygodniowo w prywatnej i podstawowej . W Leonardo dzieci w III-ej klasie uczą się czasowników budują zdania w jęz.ang. ,mnóstwo słów do zapamiętania . Natomiast w osiedlowej w III-ej klasie dzieci uczą się zwierzątek ( córka uczyła się ich w przedszkolu ), śpiewają piosenki i po tygodniu pracy nie ma nic do nauczenia .Chyba najbardziej szkoda nam było tego angielskiego !Od czwartej klasy przenosimy ją z powrotem do Leonardo ale teraz już pewni na 100% ,że dobrze robimy . Inwestujemy dojazdami i pieniędzmi w nasze dziecko . Chętnie odpowiem na wszelkie pytania .
    • Gość: Gość Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.11, 11:18
      Mogę tylko zasugerować, że prawdopodobnie wszystkie pozytywne opinie pochodzące z adresu IP (widocznego obok nazwy autora) *.neoplus.adsl.tpnet.pl są produkowane prawdopodobnie przez tę samą osobę (zatem ściema).
      • Gość: Ada Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.11, 23:36
        No i znowu temat szyfrów, który umożliwia anonimowe wypowiadanie swoich opinii tak pozytywnych jak i negatywnych bez żadnych konsekwencji a może by tak na forum , żeby coś napisać wprowadzić konieczność podawania adresu maila? Dociekaniom by był kres no i trochę mniej wpisów bo z odwagą cywilną coś krucho...no skończyło by się rzetelne informowanie pt powiedział mi cioci wujek, matki stryjeczny brat ...
        • Gość: mimi Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: 217.96.80.* 29.03.12, 21:01
          Słyszałam nienajlepsze opninie o tej szkole. Zdecydowałam się zapisać dziecko do Szkoły Dialogu Kultur Etz Chaim która powstała w wyniku zmian w Szkole Lauder Etz Chaim. Wartością tej szkoły jest kadra pedagogiczna, sprawdzeni, dobrzy nauczyciele. Bez snobizmu i zadęcia, a edukacja na najwyższym poziomie.
          • Gość: kiwi Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.12, 23:51
            Szkola fajna, dzieci nauczycielki robia duza wiecej dla dzieci niz w przecietnej szkole. Mialam zamiar zapisac moje dziecko do Lauder Etz Chaim, lecz od osob, ktore tam maja dzieci wiem, ze jest duzo agresji i niekiedy nawet przemoc, a o wewnetrznej polityce juz nie wspomne. Osobiscie polecam Leonarda da Vinci :)
            • Gość: hhhhh Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.12, 18:07
              W szkole uczymy się (kończe 4 klasę)ciekawych rzeczy,klasa 1a ma swietna wychowawczynię,wiem to bo jest moją byłą wychowawczynią.Która zna mnie od kiedy miałam 5 lat!gorąco polecam moją szkołę! Pozdrawiam (zdrowych na umysle)hhhhh
            • Gość: Janek Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.centertel.pl 26.04.12, 12:01
              Agresji? Przemocy? Chyba żarty sobie robicie. Dajcie spokój z tą propagandą, to jest chore już...
          • Gość: Anita Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.12, 01:37
            Szkoła Dialogu Kultur nie powstała w wyniku zmian, ani na bazie - lecz została założona przez garstkę rodziców mających "trudne" dzieci i pragnących przywrócić (skądinąnd sympatyczną w kontakcie) byłą dyrektor. Jakaś masakra, że nawet na forach starają się zrobić sobie reklamę. Abgeschmackt.!!

• Gość: Janek Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.centertel.pl 26.04.12, 12:00
            A ta szkoła jest już zarejestrowna? Jaki ma numer w wydziale edukcji? Słyszałem że przeszło tam kilku nauczycieli i to najstarszych. Widzimy, że w ramach propagandy na forum plujemy już na wszystkie inne szkoły, nie tylko na Lauder.
          • Gość: królowa Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.broadband.greenlan.pl 23.05.12, 21:36
            Witam wszystkich rodziców którzy chcą otrzymać rzetelne informacje na temat Szkoły Lauder - Etz Chaim.
            Jestem matką dwójki dzieci z tej szkoły, i jestem bardzo zadowolona tak z edukacji, jak i z opieki. Moje dzieci są zachwycone szkołą a ja jestem spokojna o ich bezpieczeństwo. Co do rzekomej szkoły Dialogu Kultur, to dla mnie dziwaczny twór. Bo przecież taka szkoła nie istnieje. Dopiero próbuje się tworzyć. Wmawiając rodzicom że, powstała na bazie Szkoły Lauder- Etz Chaim. Szkołę Laudera stworzyła przede wszystkim Pani Lucyna Rojzen Siedlecka przy wsparciu Jerzego Kichlera i Dotacji Laudera. Fundacja Dialog chciała przejąć szkołę, ale jej się nie udało więc sieje wrogą propagandę i obrzuca fundację Gesher błotem. Wymyślając ciągle nowe historyjki zniechęcające potencjalnych zainteresowanych Szkołą Laudera.
            Na szczęście ta ma się dobrze i tylko przenosi siedzibę. Mam nadzieję że, mądrzy rodzice rozważą decyzję czy wybrać szkołę która składa obietnice i na dzień dzisiejszy tylko tyle ma do zaoferowania, czy szkołę z kilkunastoletnim stażem, która wychowała naprawdę świetnych uczniów i ma nie tylko możliwości rozwoju ale i doświadczenie w prowadzeniu szkoły. Ja długo szukałam zanim wybrałam szkołę dla swoich dziec i nie żałuję.
            • ks11114 Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła 30.05.12, 21:30
              Witaj Królowo, jeśli chodzi o rzetelne informacje o Szkole Lauder etz Chaim to z tą szkołą właśnie zerwała gmina żydowska, Fundacja Laudera, nauczyciele którzy w niej uczą (tylko do końca czerwca), szkoła musi opuścić z tego względu dotychczasową siedzibę (co nazywasz przeprowadzką), nie ma też praw do dalszego używania nazwy ,,Lauder'' a na BAZIE lokalowej - budynek i dydaktycznej - kadra pedagogiczna - powstała i będzie funkcjonować od września Szkoła Dialogu Kultur Etz Chaim. Gwarancją Szkoły Dialogu Kultur jest współpraca z Gminą, oraz właśnie sprawdzona, doświadczona kadra pedagogiczna która przez ostatnie lata pracowała na sukcesy edukacyjne uczacych się tam dzieci. A szkoły Lauder etz Chaim od września już nie będzie, do tej nowej siedziby przeprowadzi się co najwyżej woźny.
              • Gość: Anita Frank Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.12, 13:31
                drogi KS 1114 :-) i pozostali rodzice
                Nie mam żadnego interesu w opluwaniu szkoły jednej ani drugiej, bo na skutek działań fundacji DIALOG swoje dzieci zabrałam do innej szkoły. Także patrzę na działanie 2 fundacji - Gesher na Jastrzębiej i Dialog na żelaznej z dużym dystansem. KS 1114 napisał że na Jastrzębią przeprowadzi sie Woźny a tutaj proszę - większość nauczycieli (nie ukrywam że tych lepszych) i rodziców TYch rozsądnych jest właśnie na Jastrzębiej, co za PECH... prawda KS??
                Ciekawe na jak długo szkoła dialogu kultur Etz CHaim swoimi działaniami będzie mamić rodziców, a jeśli jeszcze ludzie z WSP dostali się w ich łapy - WSPÓłCZUJE
                Jeśli ktoś szuka szkoły sympatycznej, małej, na poziomie TO JASTRZĘBIA !!!!- absolutnie nie Żelazna prowadzona przez rodziców mających doświadczenie w ustawkach, nagonkach i rozwalaniu wszystkiego co dobre włącznie z donosami. :-)) ja to przeżyłam na własnej skórze - masakra. Mimo że już jestem poza tym sporem moja sympatia kieruje się w strone Jastrzębiej i nie wykluczamy powrotu, jeśli będą miejsca :-))

• Gość: Kasia Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.12, 12:17
                  Forum dot. Szkoły Leonardo to dziwnie wybrane przez Państwa miejsce na spory dotyczące dwóch fundacji Dialogu kultur i czegoś tam jeszcze , jak się ma do tego Leonardo ? Nie bardzo rozumiem, może spotkajcie się Państwo na kawie i omówcie swoje problemy w życzliwej atmosferze, w końcu chodzi chyba o Państwa dzieci a nie o Państwa ambicje, kto tu rządzi...w mojej ocenie na wrocławskim rynku edukacyjnym nie ma miejsca na dwie skłócone szkoły . Doprowadzicie do sytuacji, w której żadna z nich nie sprosta prostej ekonomii.
                • Gość: mrrrrr22 Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.120.126.221.telemedia.pl 08.09.14, 14:34
                  Witam, czy nadal kieruje Pani swoją sympatię w stronę Jastrzębiej ? Spieszę poinformować iż właśnie w tym roku odeszła większa część uczniów tej szkoły. Zostało może 16 uczniów więc miejsca są. Niestety żaden z nauczycieli ze szkoły Lauder etz Chaim tam nie uczy wszyscy są na Żelaznej w szkole Dialogu Kultur Etz Chaim. która pod patronatem Gminy Żydowskiej a nie rodziców ma się świetnie. Szkoła Szalom Alejchem zadłużona, opuszczona przez grono pedagogiczne chyba się już nie podniesie, ale miejsca są ...
          • Gość: matka Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.12, 13:59
            Moje dziecko uczęszcza do szkoły Lauder Etz Chaim . Niestety w tym roku doszło do wymuszonego podziału w wyniku działań niektórych rodziców którzy nie bardzo orientują się ani w kwestii wychowania , ani w kwestii edukacji . Niemniej poprzez swoja agresywną postawę udało im sie podzielić szkołe i teraz próbuja , podkreślam PRÓBUJĄ założyć własną szkołe w starej siedzibie szkoły na ulicy żelaznej pod nazwą Fundacja Dialog . Ostrzegam wszystkich Państwa przed tym nowo powstałym tworem .
    • Gość: kabilia Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.12, 19:46
      Ta szkoła jest jedną z najlepszych zarówno publicznych jak i niepublicznych szkół wrocławskich. Osobiście za to nie polecam SP nr 3 we Wrocławiu. Nauczycielki demotywują i starają się zniszczyć uczniów.
      Pozdrawiam,
      kabilia
      • Gość: kabilia Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.12, 10:43
        Przepraszam wszystkich, których uraziłam poprzednim postem. To był przypadek. Ustawił mi się Polski (214) i przesunęło mi wszystkie znaki w prawo o kilka stopni. Nie miałam na myśli nic złego i przepraszam jeszcze raz.
        • Gość: zainteresowana Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.internetia.net.pl 11.05.12, 10:15
          Pytanie do wszystkich rodziców, którzy zdecydowali się posłać dziecko do szkoły Leonarda da Vinci:
          dlaczego zmuszacie dzieci do nauki tak trudnego języka, jakim jest chiński?
          • Gość: Mam Alka Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.12, 21:34
            Mój synek nie ma jeszcze 6 lat, od pół roku uczymy się razem języka chińskiego - nie czuję żebym go do czegoś zmuszała, razem się po prostu dobrze bawimy, raz w tygodniu przychodzi do domu korepetytor a potem codziennie rano i wieczorem powtarzam z nim słówka i zdania.

Trudność tego języka to przede wszystkim wymowa (i pismo, ale na razie jeszcze nie piszemy).

Zmuszanie nie ma sensu, ale jeżeli rodzic i dziecko sie dobrze bawią, to w czym problem? Zajmuje nam to ok. 20 minut dziennie, to chyba lepsze niż durne bajki w telewizji, co nie?
            I wybieram tę szkołę właśnie ze względu na język chiński, w dodatku w programie zajęć tam są szachy, już nie mogę się doczekać aż zaczniemy razem grać!
            W ogóle to wydaje mi się, że najważniejsza jest praca rodzica, oczywiście w formie zabawy.
          • Gość: hhhhhh Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.e-wro.net.pl 11.09.13, 19:59
            chiński w brew pozorom nie jet trudny.To stereotyp. W chińskim nie ma odmian. Ja osobiście mam problemy z mówieniem.Znaki są bardzo ciekawe i choć trudne to fajne.Każdy przedstawia co innego i jak się przypatrzeć dokładnie to widać co jest w nich zawarte.
    • malwina_wawa Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła 20.07.12, 11:57
      Ja do szkoły podstawowej to polecam szkołę gaudeamus przy kaliskiego 23b. dlaczego polecam, mimo że szkoła dopiero otwiera swoje podwoje we wrześniu 2012? bo mój synek chodził do przedszkola na bemowie, a to jest kontynuacja. Więc wiem, czego można się spodziewać :)
      • Gość: ed Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.12, 08:13
        Witam, czy mogę poprosić na priv esiluch@wp.pl więcej info nt. szkoły gaudemus w wawie? Szkoła dopiero ruszyła i niestety nie ma jeszcze żadnych aktualnych opinii na forum. Bede wdzieczna. Pozdrawiam
        • Gość: Miski Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.12, 12:20
          A nie za daleko będzie dojeżdżać do Warszawy? Czy to szkoła z internatem?
      • Gość: ja Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.Wrocnet.pl 20.06.13, 15:09
        poniewaz jest Pani właścicielką tej szkoly? :)
    • ulisia.1 Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła 12.02.13, 14:01
      A czy ktoś może mi powiedzieć ile wynosi czesne? Oraz jakie dodatkowe opłaty trzeba ponosić (ile np. średnio kosztują wycieczki i ile ich jest, czy podręczniki są bardzo drogie, czy płaci się za basen itp...)
      • Gość: yoo Re: Szkoła Podstawowa Leonardo da Vinci we Wrocła IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.13, 11:23
        Idź do szkoły, były drzwi otwarte i spotkanie z rodzicami, nikt nie ukrywa kosztów, panie wszytko objaśniają, jak liczyłam to z wyżywieniem (catering) ok 1000 zł. Naprawdę nie ma co sugerowaś się opiniami na forum, jesli chodzi o skzołę, tylko własna ocena i znajomość dziecka są ważne. Piorozmawiaj z rodzicami itp. Każdy do czegoś innego przykłada uwagę.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka