Dodaj do ulubionych

Ludzie! Jaka szkoła z klasą?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 22:20
Im więcej czytam o szkołach z klasa tym mniej o z tego rozumiem. Ktoś sobie
wymyślił, aby nauczyciele wreszcie zakasali rękawy, wzięli się do roboty i
pokazali klasę swojej szkoły. Tylko na czym ma to polegać? Czy na
zmarnowaniu stosów papierów oraz litrów tonerów i tuszów do drukarek? Czy na
wykształceniu młodego człowieka, aby dawał sobie radę w życiu?
A potem młodzi ludzie widzą, że szkoła "z klasa" do której chodzą w ogóle
nie ma "klasy" i uczą się życia. Że najważniejszy jest papier, a nie
umiejętności. Ale widzę i tutaj pewna rolę takich szkół: w końcu to też
edukacja.
W tej chwili dyrektorzy gorączkowo przeglądają listy superklaśnych szkół i
widzą, że szkoła tej koleżanki dyrektor ma klasę, a szkoła tego kolegi
dyrektora też ma klasę, a moja szkoła nie ma. I zaczyna się taniec z gronem
pedagogicznym, bo przecież nie możemy być gorsi.
W ten sposób wszystkie szkoły w Polsce będą superklaśne, tylko co z tego?
Czy od tego przybędzie nam bardziej wykształconego społeczeństwa?
Ludzie! Dajcie nauczycielom pracować, aby dobrze wywiązali sie ze swoich
obowiązków a nie poświęcali czasu na jakieś akcje nieudowadniające niczego.
Obserwuj wątek
    • Gość: major Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.03, 09:59
      Cała ta akcja to tylko napędzanie pieniędzy Gazecie. Ten tytuł wcale nie swiadczy o klasie szkoły, lecz o operatywności dyrekcji. Tego typu akcje nigdy nie wychodzą oddolnie.
      • expert Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? 24.11.03, 13:00
        Gość portalu: major napisał(a):

> Cała ta akcja to tylko napędzanie pieniędzy Gazecie. Ten tytuł wcale nie
        swiadczy o klasie szkoły, lecz o operatywności dyrekcji. Tego typu akcje nigdy
        nie wychodzą oddolnie.

A w mojej szkole wyszło oddolnie - kilku nauczycieli stwierdziło, że jest to
        forma pracy, która ułatwi nam usystematyzowanie działań podejmowanych w
        szkole. Fakt - dla Gazety trzeba będzie napisać sprawozdanie. A czy wszystkie
        szkoły będą "klaśne"? Na pewno nie, nie każdemu się chce. U mnie w powiecie na
        14 szkół średnich do akcji przystąpiła tylko moja ...
    • Gość: Mary Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.03, 13:35
      Do czego nas znowu dyrekcja zmusza? Do dodatkowego pisania wypracowań w imię
      dobrego imienia dyrekcji!!!
      • Gość: Nauczyciel Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.03, 12:21
        Niestety jjestem nauczycielem zmuszonym przez dyrekcję brać udział w
        tej "głupocie". Żadne argumenty nie trafiają do dyrekcji.
        • Gość: kryso Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.03, 13:52
          To może powinieneś zrezygnować z tego co robisz? Zastanów się, przeież nie
          musisz być nauczyielem!
          Życzę powodzenia.
          Kryso
          • Gość: ada Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 13:13
            byc nauczycielem a uczestniczyc i idiotycznej akcji "szkola z klasa" to dwie
            zupelnie inne rzeczy. Pierwsza wyklucza wrecz druga, bo albo ma sie czas dla
            ucznia albo dla debilnych papierkow. Kryso, to Ty sie zastanow.
            • Gość: Ha Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 23:53
              Ha!
    • Gość: imrahil Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: *.mironet.pl / 172.16.0.* 07.11.03, 17:23
      To wcale nie kolejne wypracowanie i tony papieru. To przedewszystkim długie
      dyskusje, spory, a więc spotkania, zażyłość, lepsze poznanie się, integracja
      nauczycieli. Nawet jeśli działania były nie do końca efektywne - ludzie
      zaczęli ze sobą współpracować. I o to chodziło również!
      • kwiat_paproci Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? 07.11.03, 17:38
        w pełni zgadzam się z twórcą wątku.Odkąd nasza szkoła zgłosiła się do tego
        konkursu,to dyrekcja o niczym innym nie mówi,jak o tym,że"musimy im
        udowodnić".Co mamy udowadniać???Czy szkoła jest od tego,by wychowywać i uczyć
        kolejne pokolenia mądrych ludzi,czy od tego,by brylować na tle innych w ilości
        tytułów...
      • Gość: Pan Jan Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 11:53
        Zgadzam się z imrahil, że integracja nauczycieli to ważna rzecz. Powinniśmy
        się spotykać, utrzymywać znajomości i rozmawiać, ale po pracy! Jeśli ma to
        miejsce w pracy nad narzuconymi zadaniami to są zwykłe stosunki zawodowe.
        Jeżeli jeszcze mamy świadomość, że nasza praca niczemu nie służy to owszem
        wtedy integrujemy się ale przeciwko dyrekcji.
      • Gość: wodzu Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.03, 14:57
        Gość portalu: imrahil napisał(a):

> To wcale nie kolejne wypracowanie i tony papieru. To przedewszystkim długie
        > dyskusje, spory, a więc spotkania, zażyłość, lepsze poznanie się, integracja
        > nauczycieli. Nawet jeśli działania były nie do końca efektywne - ludzie
        > zaczęli ze sobą współpracować. I o to chodziło również!

?!?!?!?!?!?!?!?!
        Co pozostało po szkole z klasą w szkole, w której uczę? Dyplom,niesmak, ulga,
        że się skończyło, trzy nauczycielki, ktore sie pożarły (poszlo o to, ktora ma
        napisać sprawozdanie). A dyrekcja wymyśliła ...kolejną akcję. Zdobycie tytułu
        szkoły wspierającej uzdolnienia. Kiedy to robić? No przecież po skończonej
        pracy jest jeszcze tyle czasu do północy. I to każdego dnia. A że za to nie
        płacą...? Ci nauczyciele zawsze czegoś chcą...
        • mamosz Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? 15.11.03, 01:07

To się nazywa reklama i markieting
      • Gość: irem Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.04, 13:32
        Przepraszam czy ty tak powaznie czy ironizujesz bo nie czuje.
      • Gość: maranka Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: 212.160.130.* 17.02.04, 09:30
        jakie zażyłości? a czym ty piszesz? o tej nienawiści ? o tym , że w szkołach są
        same baby , które nienawidzą siebie nawzajem , plotkują , piją kawę i obgadują
        stroje matek po zebraniach??????
    • Gość: n-lka Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 21:17
      W pełni popieram Pana Jana. Całe szczęście, że nasza dyro jeszcze nie
      zwariowała i nawet nie wspomina nam o szkole z klasą i możemy spokojnie z
      klasą pracować. To co gazeta wymyśliła jest u nas realizowane od początku
      gimnazjum spokojnie, bez zrywu powstańczego, a ile drzew w lesie
      uchroniliśmy , ile tonerów mniej utylizowaliśmy! Sponsor akcji -
      Telekomunikacja Polska - śmiechu warte, ździera od szkół za stałe łacza
      internetowe tak samo jak od biznesu. Wiem , bo widziałam rachunki.
      • Gość: elkam1 Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 17.11.03, 20:00
        Uważam,że każda akcja, która może zmienić coś w szkole lub uświadomić jej
        niedociągnięcia (ankieta wstępna)jest jak najbardziej wskazana. Powinni to
        robić jednak ci, którzy chcą a nie muszą.Jestem koordynatorem akcji w szkole i
        wierzę w to, co robię.Współczuję niektórym atmosfery w pracy.
        • Gość: pszczoła Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: *.rogozno.sdi.tpnet.pl 18.11.03, 09:28
          My też przystąpiliśmy do akcji i nie dlatego, ze ktoś nas zmuszał, ale sami
          chcieliśmy, bo te zadania wykonujemy na codzień. Robimy to dla dzieci a one
          chcą powalczyc o tytuł.
          • Gość: Renia Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 18.11.03, 09:58
            Czytam te wszystkie listy i oczom nie wierze , nauczyciele , a robią błedy
            ort.Faktycznie lepiej nie przystepujcie do akcj"Szkoła z klasą", bo
            udowowodnicie, ze po prostu jej nie macie.Czego sie tak naprawdę boicie?Nie
            wmawiajcie wszystkim , ze to pomysły dyrekcji, tylko powiedzcie otwarcie, ze
            wam sie nie chce nic robic, lepiej przyjsc , odwalic swoje , postawic kilka pał
            i miec to wszystko , gdzieś.Wydaje mi się, ze aby uczyć, trzeba mieć pasję,
            kochac ten zawod, ale im dłużej go uprawiam , tym cześciej stwierdzam , ze
            coraz więcej w nim nieudaczników, niestety.......Mimo wszystko jednak wierze,
            ze nasza młodziez zasługuje na madrych i odpowiedzialnych pedagogow i tacy na
            szczescie jeszcze sa.
            • Gość: Bogda Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.03, 14:56
              Mamy tytuł szkoły z klasą i jesteśmy z tego dumni. Wiele zadań kóre
              realizowaliśmy w czasie akcji kontunuujemy nadal. Ciężko pracowaliśmy ale warto
              było! Mamy wspaniałe grono pedagogiczne które swój wolny czas poświęcało na
              pracę z młodzieżą i co najważniejsze nikt nie narzekał. Są tego efekty i
              ogromna satysfakcja!
              • Gość: zorro Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 11:50
                Nie bój się, za rok czy dwa nikt nawet nie będzie pamiętał o tej papierowej
                akcji i rzeczywiście zostanie wam tylko satysfakcja.
                • Gość: Ha Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 21:12
                  Ha!
          • Gość: maranka Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: 212.160.130.* 17.02.04, 09:35
            walczą o tytuł bo nie zdają sobie sprawy z tego co robią , potem powieszą sobie
            dyplomik na ścianie i zapomna o co chodziło
        • Gość: maga2 Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.03, 14:41
          Pozdrawiam. Zgadzam się z twoją wypowiedzią, elkam1.
          Jestem nauczycielem w „szkole z klasą”. Było sporo pracy, ale potrzebnej -
          naszym uczniom, szkole, nam. Dyrekcja nas wspierała. Nie żałujemy, chociaż też
          nam się wydawało, że od dawna mamy klasę i niczego nie musimy udowadniać.
          Komu nie podoba się akcja, to niech do niej nie przystępuje, zmieni dyrekcję,
          zmieni zawód..., ale po co krytykować i dyskredytować osiągnięcia innych.
          • Gość: Piotr Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: *.leszno.sdi.tpnet.pl 26.11.03, 10:30
            Jasne!
            Wiadomo, że krytyka może być, więc trzeba coś zrobić, żeby jej nie było.
            Najlepiej zakazać.
            Rozumiem, że maga2 bez "akcji" nie może być dobrym nauczycielem.
          • Gość: betty Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 12:36
            Jasne, jastes dumna i blada bo masz klasę.
        • Gość: maranka Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: 212.160.130.* 17.02.04, 09:33
          podobno wiara trzyma przy życiu , tylko czy to wystarczy?
    • Gość: rodzic Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.03, 17:52
      Ja niestety nie dostrzegam zmian w funkcjonowaniu szkoły mojego dziecka, mimo
      iż mieni się " szkołą z klasą ".
      Czekam jednak nadal i mam nadzieję, że tę klasę w końcu dla dobra dzieci
      pokażą nauczyciele , a nie poszczególne dyrekcje...
      • Gość: bufik Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: 80.48.62.* 21.11.03, 07:32
        No i teraz sie wkurzylem. Szkola z kalsa tonie tylko szkola w ktorej nauczyciele
        maja klase. Uczniowie i rodzice rowniez musza ja miec. Nie ma to jak stanac z
        boku i mowic ze ktos klasy nie pokazuje. A co Szanowny Rodzic zrobil zeby JEGO
        szkola miala klase, w ilu akcjach uczestniczyl, ile razy pomagal???
        Akcja jest w porzadku, ale TYLKO wtedy kiedy jest wspoldzialanie Rodzicow i
        dzieci z nauczycielami - inaczej to tylko pic na wode. Notabene moja szkola
        przystapila do akcji rowniez z wlasnej i nieprzymuszonej woli. Chcemy robic cos
        dla dzieciakow i chcemy cos zrobic dla siebie.
        Howgh
        bufik
        • Gość: zorro Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 11:45
          bufik biedaku, ty naprawde wierzysz, że robisz to dla dzieciaków lub dla
          nauczycieli??
          Robisz to dla dyrekcji, która może się pochwalić w otoczeniu, że jej szkoła ma
          klasę. Utyrasz się po łokcie i co podniesiesz w ten sposób poziom
          wykształcenia dzieciaków. Jak chcesz coś zrobić dla dzieciaków to zorganizuj
          składkę na dożywianie dzieci w szkołach. Zorganizuj kółko zainteresowań np.
          komputerowe lub językowe i siedź po godzinach społecznie, będzie z tego
          większy pożytek.
    • Gość: bodo Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: 213.17.190.* 22.11.03, 20:32
      czy ktoś policzył ile lekcji nie odbyło oficjalnie, bo realizowane są zadania
      szkoły z "klasą". a ile zajęć przepadło, bo nauczyciele musieli zrobić coś
      pilnie?
      a jeśli szkoła, tak jak moja, realizuje chyba sześć różnych projektów? Czy to
      naprawdę warto?
    • Gość: zatroskany rodzic Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.11.03, 15:12
      moje dzieci chodzą do wiejskiej szkoły,ostatnio miały test zdolnego
      dolnoślązaczka,były zadania z procentami,dzieci,mimo,żę są bardzo
      ambitne,niepotrafiły rozwiązać tej części.Tłumaczenie nauczyciela było szczere
      do bólu:zapomniałem dzieciom wytłumaczyć ten temat.Czy naprawdę nauczycieli
      należy zostawić w spokoju?Uważam,że akcja pwinna być niemal wymuszana,aby
      nauczycile,zwłaszcza z wiejskich szkół,nie popadali w przesadną pewność
      siebie.Zauważyłem, że w szkole moich dzieci,najważniejsi są ci,którzy są
      blisko dyrektora.Bo co można pomyśleć o sytuacji,kiedy nie przedłuża się umowy
      z panią,którą i lubią dzieci i potrafiła je przygotować,a która,niestety nie
      miała najlepszych układów z dyrektorką.
      • roman.gawron Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? 23.11.03, 19:13
        Gość portalu: zatroskany rodzic napisał(a):

> Zauważyłem, że w szkole moich dzieci,najważniejsi są ci,którzy są
        > blisko dyrektora.Bo co można pomyśleć o sytuacji,kiedy nie przedłuża się
        umowy
        > z panią,którą i lubią dzieci, i potrafiła je przygotować, a która,niestety
        nie
        > miała najlepszych układów z dyrektor

A gdzie Ty, zatroskany rodzicu, wtedy byłeś? Czemu nie wstałeś na zebraniu,
        nie poruszyłeś Rady Rodziców, nie poszedłeś z pretensjami na osobistą rozmowę
        do pani dyrektor, nie rozpowiedziałeś po wiosce, że dyrektor szkoły krzywdzi
        dobrego nauczyciela - czyżby nie zależało jej na dobru dzieci?

"Gazeta" tej roboty za Ciebie nie zrobi.

Umiecie, drodzy rodzice, pisać skargi do ministra, kiedy wydaje się Wam, ze
        nauczyciel krzywo spojrzy na Wasze dziecko, umiejcie tak samo zaciekle i
        wytrwale bronić dobrych pedagogów przed wynikającymi z osobistych antypatii
        zakusami dyrektora, a także przed innymi rodzicami, gdy jest to potrzebne.
        • expert Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? 24.11.03, 13:09
          To nie jest takie proste do końca. U mnie gmina "zreorganizowała" sieć szkół:
          zamiast dwóch szkół powołano jedną w dwóch (!) budynkach. Protestów rodziców
          nikt nie słuchał: ani burmistrz ("nie znacie się"), ani radni, ani kurator,
          ani minister, ani (!) gazety (w tym GW). Przeciw byli wszyscy rodzice z jednej
          szkoły, w której współpraca Rady Szkoły, rodziców, dyrekcji i nauczycieli była
          po prostu świetna. Ze wspólnymi imprezami, dotowaniem czy malowaniem ścian. I
          co? I nic. Zlikwidowano szkołę. Rozpędzono Radę Szkoły. Do dzisiaj nowy
          dyrektor nie znalazł czasu na spotkanie z rodzicami. Zwolniono lubianych
          nauczycieli (np. panią uczącą w II klasie podstawówki, czyli pod koniec cyklu
          edukacyjnego!) Protesty? Nic. Fakt, nie wyszliśmy z bronami na ulicę. Może
          trzeba było kotłowaniny z policją, żeby coś drgnęło?
          Na szczęście są jeszcze sądy pracy - Nauczycielkę przywrócono do pracy.
          Teraz faktycznie mamy szkołę, w której ważni są ci, co są blisko dyrektora. A
          rodzice mają się nie wtrącać.
      • Gość: bodo Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: 213.17.190.* 24.11.03, 17:48
        jeśli chodzi o rodziców, to niektórzy z nich są bardzo przerdsiębiorczy. W
        szkole u mojego dziecka przewodniczący Rady Rodziców zafundował dyrektorowi
        telefon komórkowy i rachunki płaci z pieniędzy Rady Rodziców (ponad 300 zł
        miesięcznie) i pewnie coś jeszcze, bo teraz jego córka nie chodzi do szkoły, a
        nauczyciele są wzywani przez dyrektora i nakłaniani do postawienia dobrej
        oceny, bo to "przypadek szczególny"
      • Gość: bodo Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: 213.17.190.* 24.11.03, 17:49
        a zapomniałem dodać, że szkoła bierze udział w akcji Szkoła z Klasą
        • Gość: maranka Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: 212.160.130.* 17.02.04, 09:42
          do bodo , no jeżeli z klasą to dyrektor musi mieć telefon , najlepiej najnowszy
          model - z aparatem , żeby robił zdjęcia tym niegrzecznym dzieciom , które mu
          wpracy przeszkadzają
    • Gość: M.Kopernik Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.03, 19:07
      Cała ta akcja to jeden wielki mit. Ciekawe, która szkoła naprawdę zrealizowała
      te wszystkie wielkie zadania? Papier i klawiatura przyjmują wszystko! Może ktoś
      z organizatorów miał jakiś pomysł na kontrolę, tylko nie udało mu się go
      zrealizować a bez tego "Szkoła z klasą" stała się...jedną wielką mistyfikacją.
      Wszystko miało tylko ładnie wyglądać w sprawozdaniach. I zaczęło się pisanie
      bzdur, kombinowanie itp. Im więcej nakłamiemy tym lepiej i tak nikt tego nie
      sprawdzi. Jestem prawie pewien, że 90% tego co jest w tych sprawozdaniach nigdy
      nie miało miejsca. Pozdrawiam organizatorów i życzę jeszcze "lepszych" pomysłów
      w przyszłości.
      • Gość: ABAII Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 26.11.03, 20:44
        zapraszam - miało miejsce, stało się - niczego nie wymyślaliśmy... mamy wiele
        wad, nie potrafimy pokonac innych rtudności, ta akcja to była prościzna. Fajna,
        by pokazac się od dobrej strony, ale... co innego się wdziera do szkół
        porażąjąca bieda.
    • Gość: Pan Jan Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 23:37
      Po przeczytaniu tych wszystkich wypowiedzi cieszę się, że większość osób
      zabierających głos widzi bezsens akcji "Szkoła z klasą".
      Pomyslałem więc sobie, że może akcja "Dyrektor z klasą" znalazłaby szersze
      poparcie wśród społeczeństwa. Pracowałem u różnych dyrektorów, ale prędzej czy
      późnie dwie rzeczy wychodziły na jaw: albo słoma z dyrektorskich butów, albo
      niewielka wiedza z zakresu nauczanego przedmiotu.
      Współczesny dyrektor nie najlepiej zna się też na przepisach i zaczyna
      dyskusje z podwładnym od słów: "A jakie rozporządzenie Ministra Edukacji
      Narodowej i Sportu reguluje tę sprawę? Nie wiecie? To proszę sobie iść
      poczytać do biblioteki", jakby nie mógł udzielić odpowiedzi nie uciekając się
      do poniżania podwładnych, albo: "A co pan/pani zrobił/a, żeby uczeń (który w
      rzeczywistości albo nie chodził do szkoły tak jak należy, albo całkowicie
      lekceważył nauczyciela przez cały semestr) nie dostał jedynki?", tak jakby
      jedynka to nie był stopień przewidziany w skali ocen.
      Panie i panowie dyrektorzy, to dla was ta nowa akcja. Więcej klasy w
      kontaktach z podwładnymi, to też ludzie, tylko może trochę zwariowani, że za
      takie marne pieniądze godzą się czasami na bardzo nieodpowiednie traktowanie.
      W odpowiedzi na próby użalania się słyszymy: "Przecież nie musicie tu
      pracować, nie każdy musi być nauczycielem, na wasze miejsce czekają inni w
      kolejce" i wtedy podkulamy ogon i odchodzimy podbudowani psychicznie przez
      zwierzchnika.
      Zapewniam was, że przykład idzie z góry i jeśli dyrektor będzie miał klasę to
      i nauczycielom będzie się lepiej pracowało i szkoła też ją będzie miała.
      • Gość: majorka Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 14:01
        Te ciągłe kłopoty z dyrekcją. Czy wszyscy dyrektorzy to palanty?
      • Gość: Jola Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.03, 08:32
        Wreszcie jakieś mądre słowa. Ja też znam kilku dyrektorów - urzędników nie najlepiej znających się na swoim fachu, a wymagających od podwładnych różnych zaskakujących rzeczy np. przepisanie podania z powodu podpisu złożonego po niewłaściwej stronie kartki, przepisanie dokumentów ponieważ nie spodobał sie przecinek lub kropka, namawianie nauczycieli do stawiania innych ocen wybranym uczniom itd.
        Dyrektorzy! Więcej klasy!
    • Gość: blasek@poczta.onet Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.04, 09:08
      Zgadzam sie w całej rozciągłości. W szkole -społecznej ! Z klasą!...?-pani nie
      uczyła na lekcji języka ,bo musiała wypełniać stosowne formularze. A dziecko
      jest od lat w zbyt toksycznej klasie i szkole w której nie radzą sobie
      nauczyciele. Ale na płocie zawisła stosowna tabliczka -Szkoła z...Czy ktoś to
      sprawdza i weryfikuje ,jakie te szkoły sa naprawdę ?To następna dęta i
      papierowa akcja!
    • Gość: gulla Re: Ludzie! Jaka szkoła z klasą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 18:08
      Masz rachę !!!!
      Dyrektor mojej szkoły ma SCHIZY. Jakiś czas nie było mnie w pracy-szkoła o mały
      włos nie upadła. Wezwano mnie do dyra zaraz po powrocie-dostałam wykład na
      temat nieobecności.To nic, ze szkoła ma KLASĘĘĘĘĘ. To nic ze ciężko na nią
      pracowałam i ja, ważne że dyr miał erekcję widząc mnie skulona na krześle w
      gabinecie.
      A ostatnio wymyslił akcję Lego cogito.... Nie ważne że muszę nadrobić
      zaległości -dzieci przez ten czas nie miały lekcji...(# Vi klasy).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka