Dodaj do ulubionych

Co zrobić z mrówkami w kuchni - takimi ogrodowymi?

07.03.11, 16:58
Zaczęło się 2 lata temu - z wiosna zaczęły nas odwiedzać mrówki, takie zwykłe, ziemne. Jak tylko okno było otwarte zaczynał się pochód do domu i spowrotem. Psikałam czym sie tylko dało, a one zawsze po kilku dniach wracały. Teraz się zrobiło ciepło i znowu sie pojawiły na oknie.
Macie jakis pomysł?
Obserwuj wątek
    • aga-kosa Re: Co zrobić z mrówkami w kuchni - takimi ogrodo 14.03.11, 09:43
      Starzy ludzie powiadali,że należy rozsypać na ich drodze jaszę jęczmienną. Niedawno czytałam, że działa na nie oroszek do pieczenia albo do prania
      • aga-kosa Re: Co zrobić z mrówkami w kuchni - takimi ogrodo 14.03.11, 09:44
        Przepraszam miało być PROSZEK
    • kropkaaga Re: Co zrobić z mrówkami w kuchni - takimi ogrodo 16.03.11, 23:07
      Ja znam sposób żeby wylewać fusy z kawy.Podobno strasznie tego nie lubią.Gdzieś na szparki czy dziury,z których mrówki wychodzą.
      • lucusia3 Re: Co zrobić z mrówkami w kuchni - takimi ogrodo 29.03.11, 00:00
        Też nie lubię fusów. Taka mrówka, a ma gust. ;)
        Dzięki wypróbuje i proszek i fusy. Mam już ich dość.
        • rudaa2 Re: Co zrobić z mrówkami w kuchni - takimi ogrodo 02.04.11, 14:46
          Płytka owadobójcza firmy GLOBOL,działa na faraonki powinna zniszczyć także te ogrodowe(sprawdzałam na faraonkach)
          • lucusia3 Re: Co zrobić z mrówkami w kuchni - takimi ogrodo 30.05.11, 23:41
            Zrobiłam wszystko i chyba się wyniosły. Może się obraziły...
            No, ale przepraszać nie będę.
            • aga-kosa Re: Co zrobić z mrówkami w kuchni - takimi ogrodo 12.06.11, 18:02
              W bardzo starym poradniku przeczytałam żeby rozsypać węgiel drzewny. W pewnym miejscu na podwórku przesiałam węgiel do rożna i się wyniosły. aga
    • toya666 Re: Co zrobić z mrówkami w kuchni - takimi ogrodo 15.12.11, 22:30
      Ja rozsypałam sól na blacie kuchennym (miałam mrówki w kuchni tylko). Po kilku dniach się wyniosły.
      Teściowa miała podobny problem, podpowiedziałam jej mój sposób. Odniosła się do niego dość sceptycznie, z niedowierzaniem, ale postanowiła spróbować, bo od kilku lat walczyła z nawracającymi nieproszonymi wycieczkami. Jak ręką odjął!! Oh, pokochała mnie miłością bezgraniczną :)
      • lucusia3 Re: Co zrobić z mrówkami w kuchni - takimi ogrodo 16.12.11, 21:48
        Moje już nie wróciły, ale poczekamy do wiosny, pewnie znowu zaatakują. Pomógł proszek na mrówki i spraye na muchy.
    • mortol Re: Co zrobić z mrówkami w kuchni - takimi ogrodo 21.07.16, 14:54
      Cóż, zawsze można wypróbować sposób "kill it with fire" jak wszystko zawiedzie :D
    • agnieszkakniaziowa Re: Co zrobić z mrówkami w kuchni - takimi ogrodo 19.04.17, 15:05
      Raid na mrówki
    • efkamzu Re: Co zrobić z mrówkami w kuchni - takimi ogrodo 13.10.17, 11:38
      Może wsypać tam sól? Są też specjalne preparaty w sklepach ogrodniczych, tylko wiem, że nie każdemu pomagają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka