Dodaj do ulubionych

Jak dobierać topnik???

27.05.19, 11:57
Złota rączka ma problem - ktoś się orientuje, jak należy dobierać topnik do lutowania?
Potrzebuję naprawić parę rzeczy (elektronika, raczej drobne elementy) i chcę to zrobić porządnie, żeby sprzęt wytrzymał dłużej niż 3 tygodnie po naprawie, zanim znowu coś padnie.

Na jakie parametry zwrócić uwagę, a które rzeczy można sobie pominąć???
Obserwuj wątek
    • binghamm Re: Jak dobierać topnik??? 03.06.19, 09:13
      binghamm napisał(a):

> Złota rączka ma problem - ktoś się orientuje, jak należy dobierać topnik do lut
      > owania?
      > Potrzebuję naprawić parę rzeczy (elektronika, raczej drobne elementy) i chcę to
      > zrobić porządnie, żeby sprzęt wytrzymał dłużej niż 3 tygodnie po naprawie, zan
      > im znowu coś padnie.
      >
      > Na jakie parametry zwrócić uwagę, a które rzeczy można sobie pominąć???
      Zerknijcie proszę na diolut.pl/topnik-kalfonie-pasta-do-lutowania-c-9_148.html i pomóżcie mi wybrać odpowiedni topnik. Bo mam wrażenie, że bez fachowej wiedzy tutaj ani rusz i jak coś źle nałożę, to wyrządzę sprzętowi a może i też sobie więcej szkody niż pożytku :O
    • moezas Re: Jak dobierać topnik??? 05.02.20, 11:47
      topnik przede wszystkim musi być dobrany do rodzaju lutowania. Jeśli chodzi o lutowanie twarde to według mnie najlepsze topniki ma u siebie korporacja quest z Rudy Śląskiej. My się u nich zaopatrujemy w materiały lutownicze firmy brazetec. Naprawdę bardzo dobrze się z nimi pracuje. No i cenę mają atrakcyjną ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka