iloneczka27 29.01.08, 17:25 mam na mysli czas spedzony w domu z dziecmi (badz jeszcze nie:)) ja juz hmmmmm z przerwami lat 7:))) szok!!! az siedem !!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bambi20 Re: Ile czasu jesteście w domu? 29.01.08, 17:31 Ja też jestem w szoku, też z przerwami 7...ale to juz końcówka mam nadzieję Odpowiedz Link
iloneczka27 Re: Ile czasu jesteście w domu? 29.01.08, 17:45 hihih a co teraz idziesz do pracy? ja ine bardzi mam gdzie... i jak bo dzieciaczka mam malego a drugi idzie juz do szkoly Odpowiedz Link
bambi20 Re: Ile czasu jesteście w domu? 30.01.08, 10:46 Mam zamiar, po wakacjach...młodsze dziecko powinno iść do przedszkola od września, a starsze idzie do II klasy.Chociaż zobaczymy jak będzie to wyglądało w praktyce.(moje dzieci łapią wszystkie infekcje). Odpowiedz Link
iloneczka27 Re: Ile czasu jesteście w domu? 30.01.08, 12:57 i moje łapia wszystko co popadnie. Syn chodzi do zerówki - przynosi wszystkie choroby a do tej pory nie chorował praiwe wcale (jedynie zapalenie ucha jak miał 4 lata), corka za to ma katar non stop - juz nie wiadomo od czego, malutka jest i mowia ze to moze byc alergia - tylko na co? Ja nie mam pojęcia Mozesz sobie w pracy pozwolic na przebywanie na zwolnieniach z dzicmi? Wiem, ze pracodawcy krzywo na to patrza... Odpowiedz Link
sarna73 Re: Ile czasu jesteście w domu? 30.01.08, 16:54 ja jestem w domu 6 rok, Mikołaj chodzi do przedszkola ale non stop jest chory tez własnie, no i mam w domku 1,5 roczna Aleksandre wiec o powrocie do pracy nie mysle na razie, no i jakos mi nie pasuje powrot do pracy kiedy syn pojdzie do 1 klasy a corka do 3 latkow - ciagle zwolnienia lekarske pewne jak w banku a twoj syn chodzi do zerowki szkolnej czy przedszkolnej? Odpowiedz Link
iloneczka27 Re: Ile czasu jesteście w domu? 01.02.08, 11:33 my mieszkmay na wsi, w sasiedniej jest szkola podstawowa i gimnazjum i syn wlasnie tam chodzi ale nie wiem czym rozni sie przedszkolna od szkolnej zerowki. Chodzi w szkole do zerowki chociaz jego nauczycielka (koszmarna swoja droga - za kazdym razem mam z nia spiecia) nazywa ich przedszkolakami Odpowiedz Link
mar-jolus Re: Ile czasu jesteście w domu? 30.01.08, 11:42 Ja też jestem w szoku. To też już 7 lat, ale bez przerw i też mam nadzieję, że to już końcówka. Choć przyznaję, że tej koncówki, a raczej nowego początku przeraźliwie się boję. Ciągle wymyślam sobie nowe sposoby aby jeszcze zostać w domu, może jest mi to jednak pisane pozostać w obecnym stanie? Odpowiedz Link
iloneczka27 Re: Ile czasu jesteście w domu? 30.01.08, 13:02 hmmm i ja miałam podobnie. Z synem jak skonczyl 4 lata wrocilam do pracy - balam sie i powiem ci ze nie bylo za milo. Zwolnili mnie ale pozniej zmienil sie prezes i cofneli mi wypowiedzenie. Przepracowałam ponad rok i.........zaszłam w ciaze:)) Moze u Ciebie bedzie lepiej - wazne jest zeby utrzymywac kontakt z firma w trakcie pobytu na wychowawczym - byc na biezaco - to pomaga w powrocie Odpowiedz Link
aneczkag1 Re: Ile czasu jesteście w domu? 29.01.08, 20:45 Ja juz 9, bo tyle po slubie jestem.Pracuje tylko dorywczo w wekendy ale teraz mialam przerwe ze wgledu na malego dziecia.Nosze sie powoli z zamiarem powrotu do "pracy" Odpowiedz Link
karynk Re: Ile czasu jesteście w domu? 30.01.08, 17:53 Hmmm, to ja nodsza stażem bo dopiero/aż cztery. Witam wszystkie kwoki :) Odpowiedz Link
monia21b Re: Ile czasu jesteście w domu? 31.01.08, 17:47 Witam wszystkie Panie,moj staż to prawie 5 lat,pozdrawiam Odpowiedz Link
daxter Re: Ile czasu jesteście w domu? 01.02.08, 10:34 Witam wszystkich, ja pracowałam 8 lat ,potem byłam 11 lat w domu potem 6 lat pracy i teraz 4 lata na rencie inwalidzkiej czyli znów zostałam kura domową chyba takie moje przeznaczenie ale lubię to :) Odpowiedz Link
iloneczka27 Re: Ile czasu jesteście w domu? 01.02.08, 11:46 o masz ty to mialas zmiany:))) no ale powiedz sama, bedac w domu tyle samo pracy jest co na etacie... ale mi sie wydaje ze czasem moj maz tego nie widzi.... Odpowiedz Link
iloneczka27 Re: Ile czasu jesteście w domu? 01.02.08, 11:42 no ale wszystko przed toba i za 10 lat napiszesz to ja kwoka 14 letnia hahahahaha czesc!!! fajnie, ze jestes Odpowiedz Link
daxter Re: Ile czasu jesteście w domu? 01.02.08, 12:37 Tak to prawda, moja mama ,pracująca zresztą całe zycie mawiała ,że praca kobiety w domu to jak wiadro wody wylać , nie widac jej pomimo całego dnia na nogach , no i stwierdzenie domowników ty to masz fajnie cały dzien dla siebie :))) Odpowiedz Link
zdzisiowa Re: Ile czasu jesteście w domu? 01.02.08, 12:52 Witam (a kuku iloneczka).Pobije Was na wstepie-moj domowy staz wynosi 17 lat!I nie chce mi sie isc do roboty!Mam wstret do pracy za 800zl i swiadomosc,ze po pracy tez musialabym pracowac(w domu)-za wygodna jestem..Poki nie musze,to nie wyrywam sie .Choc rzadko kto mnie odwiedza,to nie narzekam-lubie spokoj i sama ze soba nigdy sie nie nudze.Iloneczko-twoje dziecko ma za czesto katar,bo to moze byc alergia.Ja juz swojego Jedrka odczulam u alergologa,a pozwolilam dlugo mu sie meczyc,dopoki madra lekarka nie znalazla przyczyny.Czas odgrywa duza role,bo nieleczona alergia moze przejsc w astme. Odpowiedz Link
iloneczka27 Re: Ile czasu jesteście w domu? 03.02.08, 00:13 zdzisiowa :))))))))))))))))))) fajnie, ze jestes:))) ale jestesmy do siebie podobne, mi tez dobrze w domu ale: 1. tesknie za ludzmi - mam tylko jedna kolezanke tutaj...mieszkam dwa lata ale tu starzy ludzie, wies...wiec ciezko sie przebic:)) 2. chcialabym miec juz dom na tip top zrobiony ale to poki co niemozliwe (brak gotowki) wiec sie mecze w remoncie dwa lata juz:((( a z corka bylam u lekarza bierze syrop na alergie ale on wcale nie pomaga i gile ak byly tak sa Odpowiedz Link
katesander Re: Ile czasu jesteście w domu? 02.02.08, 23:48 Całkiem niedługi mam staż, bo dopiero 15 mcy kwoczę w domu. Ale posiedzę jeszcze jakiś czas pewnie. Nie spieszy mi się:) Odpowiedz Link
iloneczka27 Re: Ile czasu jesteście w domu? 03.02.08, 00:16 heheh nie spieszy? lubisz w domu byc? ja lubbbie ale jakos z czasem u mnie nie bardzo...nie umiem nim zarzadzac i np. siedze przed kompem zamiast sprzatac .... bez sensu Odpowiedz Link
katesander Re: Ile czasu jesteście w domu? 03.02.08, 14:22 Nie spieszy mi się bo długo czekałam na maleństwo i teraz cieszę się każdą chwilą. Jestem wciąż na na takim etapie, że nie wyobrażam sobie, że ktoś obcy opiekuje się moim dzieckiem podczas gdy ja jestem w pracy. Dziadkowie mieszkają daleko, więc pomoc rodziny w tym temacie odpada. Dzieci rosną, niedługo mała zacznie chodzić do szkoły...pomyślę o nie siedzeniu w domu wtedy. Odpowiedz Link
iloneczka27 Re: Ile czasu jesteście w domu? 03.02.08, 14:51 u mnie podobnie, dzidkowie dalekooo a ja sama samiutenka tu.. Odpowiedz Link
zdzisiowa Re: Ile czasu jesteście w domu? 03.02.08, 16:16 iloneczka -rozumiem twoja samotnosc.Kiedy dzieci byly male,mieszkalismy w wynajmowanych mieszkaniach(bylo ich 12!),ciagle bylam sama na obczyznie,nie zdazalam nikogo poznac i juz nastepna przeprowadzka.Chlop jezdzil po auta(francja,niemcy),nie bylo go caly tydzien,siedzialam,gotowalam,kompa nie bylo,popijalam piwo z nudow i zarlam.Plakac sie chcialo..Ty masz chociaz wirtualnych znajomych i pewnie w realu tez,ale gdybys mieszkala w miescie w bloku ,to tez siedzialabys sobie sama,bo inne kolezanki maja prace,dom itd.a my dzieciate nie bardzo mozemy imprezowac czy fruwac(ja mowiac o sobie mysle o tamtych mlodych latach).Wytrzymaj dziubasku-takie som ludzie i zycie teraz. Odpowiedz Link
iloneczka27 Re: Ile czasu jesteście w domu? 03.02.08, 16:46 no tak... samotnosc mi doskwiera strasznie:( sa dzieci jes maz...ale brakuje mi serdecznej kolezanki od serca...takiej co wpadnie pogadac, posmiac sie .... bardzo mi brakuje Odpowiedz Link
zdzisiowa Re: Ile czasu jesteście w domu? 05.02.08, 12:09 No wiem,wiem..A sasiadki jakiejs tam nie masz?moglybyscie chociaz czasem sie spotykac na ploteczki.Kiedys moj chlop strasznie chcial kupic chalpke na wsi(bo on jest z mazurskiej wsi)i bylam temu b.przeciwna,tzn.b.chcialam,ale nie z nim.On nie jest domatorem,lubi wypic ,a do majsterkowania ma dwie lewe rece-potrafi tylko robic prowizorki.Wiedzialam,ze jak sie zgodze,to zostane sama ,daleko od domu i znajomych,czekajac wiecznie na starego i na to,zeby mnie gdzies zabral do ludzi.Teraz tez siedze sama,ale to jest moj wybor,bo w kazdej chwili moge kogos odwiedzic czy pojechac do centrum.Wtedy nie mialam neta,nawet telefonu,pozostawaly listy i tak pisalam bedac na "obczyznie"czyli na kolejnym nowym miejscu.Moze los da mi jeszcze fajnego chlopa,co kocha wies i jest normalny haha..Iloneczka-moze napisz list do kogos bliskiego,kto zostal gdzies tam,to tez jest sposob na rozmowe,a dostac potem odpowiedz-jakie to bedzie mile..chcialabym ci jakos pomoc,no usmiechnij sie chociaz:)))) Odpowiedz Link
dragon_fruit Re: Ile czasu jesteście w domu? 06.02.08, 13:47 ooooo to ja podobnie kwoczę 19 miesieac i jescze z rok pokwocze potem przedszkole dla Mileny, a ja do pracy, ale na luzie, bo u mojego chłopa, wiec w razie chorob dzieciecia no problem Odpowiedz Link
ema.emiliana Re: Ile czasu jesteście w domu? 05.03.08, 00:06 Witam pięknie:))) Z radością dołączam do grona kur domowych! Uzbierało się 9 lat w domu. Kupa czasu, ale nie żałuje,że dzieci mają mame w domu! Odpowiedz Link
czarnamama Re: Ile czasu jesteście w domu? 05.03.08, 08:52 Witam klub 7mek :))) Ja też z przerwami już siedem lat obsługuję moich chłopców hihi Bartek lat 14 i Filip lat 5 a i Wasyl lat 4 Odpowiedz Link
ema.emiliana Re: Ile czasu jesteście w domu? 05.03.08, 14:36 Ja też am Filipa 8 lat i Bartka 2 latka:) Odpowiedz Link
alinaw1 Re: Ile czasu jesteście w domu? 06.03.08, 12:11 6 lat z przerwą 9-miesięczną (sic!).Nigdy w życiu nie wyobrażałam sobie, ze zostanę kurą domową ale NIGDY NIE MÓW NIGDY. Jestem potworną konserwą i uważam że albo robota na full albo dom (też na full). Połaczyć się nie da (choć media i pospolite ruszenie mówią inaczej). Odpowiedz Link
czarnamama Re: Ile czasu jesteście w domu? 06.03.08, 14:10 oj dobrze ja znam to NIGDY!!! hihi i to robota na full albo dom (też na > full). Połaczyć się nie da (choć media i pospolite ruszenie mówią > inaczej). byle się tylko nie zatracać w tym na fullllll!!!!! Odpowiedz Link
katrin.1 Re: Ile czasu jesteście w domu? 06.03.08, 21:50 Jestem w domu już 4 rok,ale od kwietnia wracam do pracy na pół etatu,bo pieniążki są potrzebne.Apropos alergii-ten katarek to pewnie jej oznaka.Moja córeczka już jako niemowlak męczyła się katarkiem.Dostała Nutramigen i na szczęście katar zniknął.Pojawił się znowu w przedszkolu-ja podejrzewam alergię na wykładziny dywanowe.Psikam jej Euphorbium i daję klemastynę,gdy ma katar szczególnie obfity.Pozdrawiam! ^^^^^^^^^^^^ Irenka 20.05.2004 2:35 czwartek Odpowiedz Link
rosannamarianna Re: Ile czasu jesteście w domu? 18.04.08, 00:17 Dzieci mam od 9 lat a w domu ,,siedzę,, już od 10. Lubię to i nie mam zamiaru nic zmieniać, bo tak mi dobrze. Zaraz jak się poznaliśmy z przyszłym mężem,to dogadaliśmy się co do podziału ról i tego, jak wyglądać ma nasze życie. Zakładam wprawdzie firmę ale ma ona działać przy domu(ogrodnictwo)i być rozwinięciem mojego hobby... Do Iloneczki - mieszkam blisko dużego miasta, niby na wsi, niby obok miasta ale też nie mam znajomych w moim wieku, obok mieszkają sami starsi rolnicy..Ale do przodu...Choć czasami cierpię od samotności, to przecież w dużym mieście wcale nie musi być lepiej... Odpowiedz Link
iloneczka27 Re: Ile czasu jesteście w domu? 23.04.08, 22:33 ja wiem, ze i w miescie mozna czuc sie samotnym, gdy sie tu przeprowadzalam na luzie mowilam, ze to miasto, w ktorym do tej pory mieszkalismy (ciagle wynajmowalismy mieszkania) to jak duza wies. A teraz jak patrze to istna metropolia przy tym co jest tutaj...nie wiem jakas deprecha mnie bierze jak nic... Odpowiedz Link
alojw Re: Ile czasu jesteście w domu? 22.04.08, 16:26 Siedzę w domu 3,5 roku. Od dwóch lat bywam w firmie dwa razy w tygodniu. Chociaż czasami nie jeżdżę do firmy tylko w domu pracuje. Odpowiedz Link
korusiar Re: Ile czasu jesteście w domu? 19.06.08, 16:27 Ponad 4 lata :) "Siedzę" w domu odkąd zaszłam w ciążę ze starszą córką, w międzyczasie urodziłam też młodszą. I pewnie jeszcze trochę "posiedzę" bo do pracy póki co się nie wybieram :) Odpowiedz Link
ania.rene Re: Ile czasu jesteście w domu? 19.11.08, 13:46 jestem w domu już 4 lata, i jest mi dobrze. :) Odpowiedz Link
madziara290883 Re: Ile czasu jesteście w domu? 21.11.08, 15:30 ja jestem 5 lat, dusze sie juz jak dla mnie to stanowczo za dlugo. Odpowiedz Link
mama_agula Re: Ile czasu jesteście w domu? 23.11.08, 13:24 ja 1,5 roku. Nawet mi sie to podoba ale czasem mam ochotę wrócić do pracy. Teraz zajmuję się roczną córeczką ;-) Odpowiedz Link
domnapokaz Re: Ile czasu jesteście w domu? 14.01.09, 14:00 Ja siedzę w domu już 18 lat.Zajmuje się 3 dzieci w tym córką , która jest trochę niepełnosprawna .Pracuję tylko 2 razy w tygodniu (praca dorywcza od 3 lat).Wiecie co ja się tak zasiedziałam że aż pokochałam to siedzenie.(w cale niema tak dużo czasu na siedzenie ,bo chce się wszystko samemu zrobić.bo nikt tak nie zrobi jak ja he he) Odpowiedz Link
dagusia333 Re: Ile czasu jesteście w domu? 14.01.09, 15:47 Ja wcześniej 11 lat, gdy córki podrosły pracowałam 5 lat za niewielkie pieniądze, a teraz w domu 4rok zaczynam.Zajmuje się domem, dużym ogrodem, córka jedna już studiuje i bardzo lubię takie życie, nie nudzę się sama ze sobą ,mam czas wszystko spokojnie zrobić i swoje hobby na które mam czas.Może dlatego mi to odpowiada, ze nigdy szczególnie nie lubiłam towarzystwa kobiet, plotek itp.Jesteśmy tez właścicielami gospodarstwa, część użytkujemy, wiec latem w czasie żniw jest trochę pracy na polach.Nie rwę się do pracy zawodowej, bo na życie jakoś starcza, a luksusów nie potrzebuję, ambicji jakichś w średnim wieku już nie mam. Odpowiedz Link
ileczka76 Re: Ile czasu jesteście w domu? 26.01.09, 18:15 mnie w grudniu "stuknęly" 3 lata... nie do wiary... zostałam w domu na urlopie wychowawczym, kiedy urodziłam córkę, a na dniach ma przyjśc na świat drugie dziecko, więc pewnie jeszcze jakiś czas pobędę sobie kurką:))) Odpowiedz Link
lisaa33 Re: Ile czasu jesteście w domu? 27.01.09, 21:46 ja pracuję na pół etatu ale jest to u mnie koniecznośc, gdybym mogła, spędziłabym resztę życia w zaciszu domowego ogniska. Szkoda, że trzeba pieniądze zarabiac zamiast poświęcic się rodzinie i wychowac dzieci. A tak to coś kosztem czegoś:( życie... eh Odpowiedz Link
pudelek09 Re: Ile czasu jesteście w domu? 09.02.09, 15:11 Moja coreczka ma 11lat i mam te przyjemnosc byc z nia od urodzenia.Nie chcialam nigdy kariery,chcialam miec trojke dzieci,zajmowac sie nimi.Bez nianiek,ciotek,babc.Wiem ze niekiedy nie ma wyboru,ja na szczescie mialam.I mam nadzieje ze te jeszcze 2malenstwa ktore wymarzylam pojawia sie na swiecie.Jakbym miala jeszcze raz wybierac-nie wachalabym sie ani chwilki-dziecko/ci! Odpowiedz Link
musam Re: Ile czasu jesteście w domu? 09.02.09, 15:39 A mnie "zjada" zaraz pewnie niektore Mamy. Ja pracuje, znowu, po 5 letniej przerwie. Tzn. wczesniej pracowalm w domu (pomagalam w rachunowosci firmy meza , sekretarka itp. itd. :)) Teraz pracuje 80%, a ma 3 dzieci (1.5 roczku, 6 i 7 lat) Mam pania do dzieci, jest bardzo fajna niania, dzieci ja bardzo lubia. Powiem szczerze , ze czasami serce mi sie kraje jak wracam, to najmlodszego musze prawie nosic na rekach az go poloze do lozeczka spac. W sumie jest zadowolonym dzieckiem,ale jednak mama to mama. W weekendy i wolne dni poswiecam moj czas wylacznie dzieciom. Wprawdzie czasami jest ciezko, pomiewaz mam rowniez dom na glowie, i moge sie nim zajac dopiero jak poloze dzieci spac. Czasami nie mam sily, i zasypiam sama zwalona z nog o 22.00 Najczesciej jednak jak wroce do domu, to do 20.00 mam dzieci, pozniej sprzatanie, prasowanie ,pranie, itd itp. Najczesciej ide o 24.00 spac, a rano o 6 wstaje do pracy. Kiedys "smialam "sie z moja niania, ze chyba wyspie sie w grobie… Nie zaluje ze pracuje, mam fajna i dobrze platna prace. Jedynie mysle o ew. redukcji czasu pracy ew. na 70%. Zobaczymy. Lubilam byc w domu. Jednak z czasem mialam wrazenie ze sufit wali mi sie na glowe. Potrzeuje pracy i kontaktu z ludzmi. Odpowiedz Link