monia19722 07.08.08, 17:59 po 15 latach aktywności zawodowej siedzę w domu; chwilami mam lekką deprechę , wiem że z szukaniem nowej pracy musze poczekac co najmniej rok- az mała pójdzie do przedszkola Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a_gnieszka0 Re: zostałam kurą domową :(( 08.08.08, 09:07 Witam "świeżą" kurę domową ;-) Odpowiedz Link
karolinacym Re: zostałam kurą domową :(( 08.08.08, 18:33 witaj!!!!!!!!!!!!glowa do gory!!!!!!!!!!!! nie jest zle ;))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
camilcia Re: zostałam kurą domową :(( 08.08.08, 21:59 hmmm taka sytuacja na pewno wymaga oswojenia się postaraj się wykorzystać ten czas na przyjemności w miarę możliwości wcale nie jest łatwo z kobiety aktywnej nagle zostać kurką, ale nie ma tego złego, odpoczywaj sobie od pracy dobrze bedzie Odpowiedz Link
bogdaa1 Re: zostałam kurą domową :(( 19.10.08, 16:44 Witaj! Ja też jestem "Kura domową" od prawie 4 lat(wcześniej pracowałam bardzo aktywnie przez 6 lat, nawet 7 dni w tygodniu)!Patrząc z perspektywy czasu to nie jest tak źle, bywają lepsze i gorsze dni ale dzięki temu mogłam swojemu dziecku poświęcić więcej czasu i wbrew pozorom odpocząć psychicznie!Teraz oddałam "małego" do przedszkola i będę szukać pracy(i tu jestem przerażona jak po takiej przerwie wrócić do pracy!, tym bardziej że zaraz po urodzeniu dziecka przeniosłam sie 400 km od rodzinnego domu, a rok temu do Krakowa i ani tam ani tu nie mamy żadnej rodziny więc wszystko jest na mojej głowie, ale nie narzekam!)Nie mozna sie poddawać na wszystko w życiu jest czas!Głowa do góry!Życze duż optymizmu! Pozdrawiam Odpowiedz Link
koontza2 Re: zostałam kurą domową :(( 10.08.08, 20:02 witaj :) postaraj się ten czas wykorzystac tez i dla siebie, poczytaj-to na co zawsze nie miałas czasu, zacznij uczyć się jakiegos języka, znajdz coś co do ci przyjemnośc:) No i przede wszystkim ciesz sie z czasu spędzonym z dzieckim - on nigdy juz nie wróci! Odpowiedz Link
monia19722 Re: zostałam kurą domową :(( 10.08.08, 21:29 szczerze mówiąc, pracując miałam więcej czasu dla siebie :))) regularnie kosmetyczka, zakupy, kawa z koleżanką, kino ze starszą córą; miałam super układ w pracy - co 4 dzień pracowałam na dyżurze a potem 3 dni wolnego , takiego miejsca pracy na pewno już nie znajdę i dlatego muszę odczekać aż mała pójdzie się kształcić :)) ponieważ moje bezrobocie wypadło w wakacje na razie czuje sie jak na dłuższym urlopie ale chwilami ciężko jest, choć...powolutku się oswajam :)) dzięki za otuchę :))) Odpowiedz Link
koontza2 Re: zostałam kurą domową :(( 11.08.08, 23:04 zawsze masz internet,i nam możesz jak Ci będzie źle, ...taka z Nas darmowa psychoanaliza i grupa wsparcia zarazem :) Odpowiedz Link
hanah.vic Re: zostałam kurą domową :(( 27.10.08, 10:59 Witam koleżanki "kurki". Ja jestm kurką od 9 m-cy, czasem mam dość siedzenia w domu. O kursach nie ma mowy ze względu na finanse (ja na bezrobotnym, jedna pensja w domu), ale nie narzekam, wychowuję sobie córę. Boję się tylko powrotu do pracy, bo przerwa w zatrudniemu, ale zaraz potem sobie dodaję że przeciez moje dziecko jest najważniejsze na świecie:-)) Pozdr Odpowiedz Link
koontza2 Re: zostałam kurą domową :(( 27.10.08, 22:22 mając trochę czasu i internet (lub literaturę fachową) samemu można się dokształcać, tylko z mobilizacją czasem jest problem :-) Odpowiedz Link
tresa5 Re: zostałam kurą domową :(( 27.10.08, 16:42 Najgorsze co mozesz zrobic to wykorzystac ten czas na depreche. Odpowiedz Link
iloneczka27 Re: zostałam kurą domową :(( 03.11.08, 09:00 witam kazda z nas mniej lub wiecej czasu spedzala w pracy teraz wiecej w domu. ja tez mam deprechy...ze jestem sama z dziecmi wciaz w domu, ze brakuje pieniedzy, ze daleko do rodziny, ze jestem leniem patetntowanym i nie potrafie tego czasu wykorzystac dla siebie... glowa do gory - w grupie razniej;) Odpowiedz Link