iloneczka27 15.05.09, 22:58 analogiznie jak w wątku "Kupuje w Lidlu" na TAK: makarony mięso mielone sery żółte śmietana 30% (w litrowym opakowaniu) orzeszki w kolorowej czekoladzie na NIE: napoje nabiał kawa capuccino - boli mnie po niej głowa! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lisaa33 Re: Kupuję w Biedronce: 18.05.09, 09:15 generalnie to sporadycznie wchodzę do Biedronki bo pod nosem mam Lidla i Netto ale jak wejdę to od razu odrzuca mnie zapach popsutych warzyw więc na ten dział nie zaglądam wcale. Fajny mają płyn do płukania taki w 5 litrowej butli, pranie pachnie świeżo a cena jest śmiesznie niska, chyba ze dwa razy kupiłam tam olej też w dużej butelce, nienajgorszy ale też żadna rewelacja. Odpowiedz Link
f.l.y Re: Kupuję w Biedronce: 31.05.09, 15:08 kupuję: wodę mineralną gazowaną i n/gazowaną napój/nektar z czarnych porzeczek sok malinowy zagęszczony wafle zwykle mąkę cukier mleko szynkę konserwową paczkowaną polędwicę sopocką paczkowaną krakowską paczkowaną żywiecką paczkowaną pasztet babuni ser tylżycki żółty ser biały serek brie, camembert śmietanę serki homogenizowane jogurty masło mlekovita margarynę Rama i inne pieczywo - wszelkie owoce, warzywa ziemniaki paczkowane schab środkowy paczkowany schab karkowy paczkowany mięso mielone paczkowane jak schab, nie to w folii (małe i tłuste) piersi z kurczaka paczkowane płyn do naczyń mokre ściereczki do ścierania zabrudzeń kostki wc agent torebki śniadaniowe rękawice gumowe serwetki płyn do mycia naczyń dezodoranty damskie (czasem fajnie pachną i trzymają świeżość!) mydło Rose bodajże, takie kwadratowe kostki - ładnie pachną kwasek cytrynowy, proszek do pieczenia, rodzynki, majonez na S...(?) nie kupuję papier toaletowy - za cienki i warstwy są źle nawinięte, rwą się nierówno parówki, cienka kiełbasa, łosoś, ryby wędzone paczkowane wszelkie 'grillowe' zestawy kawa napoje gazowane no i większości rzeczy, których nie wymieniłam w 'kupuję'... Odpowiedz Link
f.l.y Re: f.l.y paczko Ty!!! 23.06.09, 13:46 iloneczka27 napisała: > paczkowane, paczkowane, paczkowane:))) === :D tak, paczkowane bo: z dłuższą datą do spożycia, a poza tym odróżnia się w moim opisie, że paczkowane np mięso.. bo gdybyś zobaczyła w 'mojej' Biedronce mięso niepaczkowane, to by Ci się cofało wszystko, co zjadłaś :) i tak jak na stoisku mięsnym większość towarów jest okropna, nieświeża, obeschnięta - tak to mięso p a c z k o w a n e :D jest świeże, wyględne i dobre :) F.l.y paczka :) ps' paczka lotnicza? musia paczka? ;) Odpowiedz Link
iloneczka27 Re: f.l.y paczko Ty!!! 01.07.09, 00:13 rozumiem Cię i ja teraz paczkowane kupuję bo mi lodówka kończy zywot i tak na górze jest plus dziesięć a w zamrażalniku minus czterdzieści! ps u mnie w biedronie nie ma stoiska mięsnego wszystko jest p a c z k o w a n e ale bys poszalała:)))) Odpowiedz Link
mama.magnusia Re: Kupuję w Biedronce: 31.05.09, 16:25 wśród wielu rzeczy kupuję też: *jogurty pitne (Chyba "Tola"? W ogóle jogurt dla Biedronki robi Bakoma.) *serek wiejski do kanapek *podpaski * i są fajne batoniki ryżowe w czekoladzie, cena koło złotówki, ale nazwa mi umknęła:) Odpowiedz Link
miesiakk Re: Kupuję w Biedronce: 27.06.09, 10:33 kupuję: pieluchy i chusteczki dada batoniki (podróbki bounty,marsa...) tuńczyki w puszce papie toaletowy queen Odpowiedz Link
magfid Re: Kupuję w Biedronce: 15.07.09, 00:10 Nie kupuję w Biedronce, bojkotuję od czasu tej afery z traktowaniem pracowników. Odpowiedz Link
karolciaa23 Re: Kupuję w Biedronce: 20.07.09, 10:44 olej, cukier, mąkę, chusteczki dla dzieci, chusteczki higieniczne, słodycze, jogurty, czasami warzywa i pieczywo Odpowiedz Link
peppa69 Re: Kupuję w Biedronce: 12.08.09, 23:00 -biedronkowe jogurty pitne, -capuccino z magnezem -herbata mietowa -wędzone ćwiartki z kurczaka -parówki drobiowe a'1kg -Puffi dla psów w puszkach (dla kotów) -rękawice gospodarcze (bardziej wytrzymałe) -sok grapefruitowy 2l -"delicje" wiśniowe Odpowiedz Link
iloneczka27 Re: Kupuję w Biedronce: 09.09.09, 17:07 "capuccino z magnezem" - a mnie po tej kawie boli głowa, coś w sobie ma... Odpowiedz Link
maglow1 Re: Kupuję w Biedronce: 04.10.09, 12:56 uwielbiam z Biedronki sól do kąpieli z algami- niebieską.Polecam, ma swietny zapach i niską cenę! Odpowiedz Link
wiedzma800521 Re: Kupuję w Biedronce: 18.11.09, 23:41 Ser żółty z mlekowity, ser pleśniowy. Kremy do rąk i stóp Odpowiedz Link
smutas13 Re: Kupuję w Biedronce: 19.11.09, 08:23 Rzadko robię zakupy w Biedronce. Ale jeśli już ją odwiedzę, zawsze coś kupię - szczególnie owoce, warzywa.. Stoisko ze świeżym mięsem jest bardzo malutkie , czasem na coś się skuszę. Zawsze jest świeże. Odpowiedz Link
mamc-ia33 Re: Kupuję w Biedronce: 20.11.09, 12:12 kupuje w biedronce: soki sery żółte bagietki do zapiekania z masłem czosnkowym margaryna "solla" czekolada bąbelkowa płatki do mleka mleko ogórki konserwowe dżemy pieczywo ryżowe w czekoladzie ręczniki kuchenne Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: Kupuję w Biedronce: 20.11.09, 22:21 papier i reczniki quin (czy jakos tak) zabawki promocje z gazetek jogurt chyba o nazwie wysmienity worki do smieci rekawiczki chusteczki no i ostatnio paczkowane filety z indyka :) Odpowiedz Link
adada2 Re: Kupuję w Biedronce: 01.12.09, 11:08 Kosmetyki polskie firmy TORF. Rewelacyjne a bardzo tanie. Polecam kremy. Odpowiedz Link
korelia72 Re: Kupuję w Biedronce: 02.12.09, 12:44 Agent do WC, chusteczki springo nawilżane uniwersalne i do mebli, ręczniki papierowe z biedronką, chyba puro-lux do podłóg, żele do kąpieli (różany, oliwkowy - nazwa mi wypadła z głowy) mleko, biały i żółty ser (krojony i w kawałku) były pierniki w ciemnej czekoladzie, teraz są w mlecznej i mi podpadły hamburgery gotowe - w lidlu są lepsze zniknęły duże opakowania śledzi w śmietanie marinero, jest inny producent :( b. dobre wino z RPA z lwem na nalepce 9,99 zł (wytrawne czerwone) Odpowiedz Link
genova51 Re: Kupuję w Biedronce: 03.12.09, 07:51 Wodę niegazowaną cukier ryż w saszetkach serek FRESEK kanapkowy! serek śmietankowy 0,5 kg w kubełku! masło jogurty banany, często jest promocja, wtedy cena poniżej 2,- chusteczki higieniczne wkładki higieniczne papier toaletowy Odpowiedz Link
beatakotek25 Re: Kupuję w Biedronce: 29.12.09, 21:59 Ja lubie robic zakupy w biedronce..mam do niej blisko mieszkam na osiedlu gdzie maly sklepik jest drogi dlatego czesto zagladam do mojej biedroneczki :) no i powiem... NA TAK papier toaletowy queen różny reczniki kuchenne 2 rolki takie duze plyn do kapieli plyn do naczyn tymek swieczki do podgrzewaczy słodycze chipsy mleko rozne warzywa(jesli sa nie swierze to nie kupuje a najbardziej lubie pieczarki zawsze kupuje 2 opakowania) chleb krojony proszek do prania piore w vizirze wiec jak jest promocja to biore kostki do wc ale te rozpuszczalne lubie promocje roznych garnkow talezy itd kawa arabia(tania i dobra) ramona sosy do makaronu NA NIE odswierzcz powietrza w sprayu napoje podpaski maslanka No troche tego jest ale pewnie znalazloby sie jeszcze kilka rzeczy ktore lubie albo nie... Ale lubie ten sklep i to co chce zawsze w nim dostane :) Odpowiedz Link
majkelowna Re: Kupuję w Biedronce: 11.12.09, 17:01 O tak, sery żółte, w ogóle nabiał, jogurty! Mleko, chipsy i pierogi! Zdecydowanie pierogi i warzywa na patelnię są w biedronce bezkonkurencyjne. Tanie i smaczne. W biedronce nie kupuje tylko płatków na mleko i musli, bo te zamawiam w www.a.pl, tylko oni mają moje ukochane musli ekologiczne z amarantusem :) niam. Odpowiedz Link
stokrotka.35 Re: Kupuję w Biedronce: 26.12.09, 22:08 kupuję" płyn do mycia naczyń kostki rosołowe papier toaletowy hamburgery wode mineralną mleko mąkę ........ Odpowiedz Link
mycha78km Re: Kupuję w Biedronce: 27.12.09, 11:41 W każdy piątek po pracy robię zakupy w Biedronce. Nie kupuje tylko mięsa reszta jest ok.Fatalny jest majonez. Moje ostatnie odkrycie to płyn do naczyń Kraft porównywalny z Pur. Odpowiedz Link
agami1981 Re: Kupuję w Biedronce: 02.01.10, 14:44 w Biedronce kupuję: -kawę Arabicę taką w zielonym opakowaniu -serek Delikate paprykowy -maseczki do twarzy( są super!)i kremy do stóp -podpaski -pieczywo chrupkie - paluchy serowe(taka przekąska,stoi przy chipsach,pycha,mój mąz zachwycony) - płyn do naczyń Kraft, ktoś napisał tutaj,że tak jak Pur i ja się z tym zgadzam,superwydajny Odpowiedz Link
lady_agacia Re: Kupuję w Biedronce: 04.01.10, 11:51 Odkąd otworzyli Biedronkę u mnie na osiedlu to często tam kupuję. Kiedyś nie lubiłam tego sklepu, ale znałam jedynie Biedronę na dworcu PKS, gdzie zawsze był brud, smród i menele. W "mojej" Biedronce na szczęście jest czysto i nie śmierdzi :) W sumie to kupuję tam wszystko co mi akurat potrzebne jest w domu, ale najczęściej: soki Sun Fruit coca cole 1.75l cukier, mąka, chipsy, paluszki słone, mleko polędwicę sopocką w paczce, sery żółte (najczęściej gouda i gouda z ziołami), mięsa paczkowane (schab w plasterkach, mielone, filety z kurczaka) serki kanapkowe Fresek czosnkowy i Delikate ze szczypiorkiem( jakby Almette), pastę rybną do kanapek, serki wiejskie jogurty Fru Vita, śmietanę, maślankę, warzywa różne (zwykle są ładne) czekoladę bąbelkową i kinder bueno czasem coś z tych promocyjnych produktów papier toaletowy płyn do naczyń Kraft Odpowiedz Link
lady_agacia Re: Kupuję w Biedronce: 04.01.10, 11:52 Zapomniałam dopisać pizze mrożoną z pieczarkami tą co są po 2 w opakowaniu Odpowiedz Link
labellaluna Re: Kupuję w Biedronce: 11.01.10, 17:23 Biedronka zaskakuje mnie ostatnio - pozytywnie. Kiedys nie znosiłam tego sklepu, a teraz całkiem całkiem. Na TAK: chipsy - zwłaszcza te grubo krojone sok pomarańczowy 2L - rewelacja za niecałe 3zł! musli w kartoniku makaron rurki bita śmietana w spreju sery żółte mozarella jogurt duży Fru Vita - szok cenowy! owoce "delicje" oliwa z oliwek filety z kurczaka paczkowane płatki do demakijażu na NIE kukurydza w puszce margaryny oprócz Ramy pieczywo, zwłaszcza paczkowane cappuccino wiele rzeczy nie spróbowałam wiec nie wiem jak z pozostałymi. Odpowiedz Link
jogurtowa_milka Re: Kupuję w Biedronce: 08.02.10, 14:40 ja uwielbiam biedronke :) Kupuje i polecam: soczek kiwi (pycholandia), serki, jedzonko dla psa w puszce(pufi), jogurty (fruvita), sciereczki z mikrofibry, agenta do toalet, chipsy, makaron babuni, sok pomaranzcowy, ser zolty, no i bym musiala duzo jeszcze wymieniac, bo bardzo lubie ten sklep :D Odpowiedz Link
lili-2008 Re: Kupuję w Biedronce: 17.02.10, 16:20 w domu rodzinnym od dawna można zjeść produkty głównie z biedronki, więc mam już niezłe doświadczenie w tym temacie;) praktycznie wszystko na tak, poza: - konserwami mięsnymi (rybne są ok) - majonezem, keczupem, musztardą - wolę winiary itp. - mrożonkami typu pierogi Odpowiedz Link
0wiolcia0 Re: Kupuję w Biedronce: 19.02.10, 14:33 Kupuję: -parówki wieprzowe (w granatowym opakowaniu nazwa mi umknęła) -makarony -ryż -sos słodko-kwaśny w słoiku, czasem pulpety -z nabiału śmietanę, ser biały pół tłusty, ser żółty pakowany po 400g, duże jogurty -mrożone warzywa na patelnię, pierogi pakowane po 1kg NIE kupuję: żadnych próżniowo pakowanych mięs ani wędlin jarzyn Raz kupiłam i więcej nie kupię na pewno : kaszy gryczanej z warzywami steków drobiowych a'la hamburger Odpowiedz Link
mamusia81 Re: Kupuję w Biedronce: 20.02.10, 20:53 Kupuję: paczkowaną szynkę paczkowane sery żółte chleb z ziarnami serki danio jogurty i podróbki aktimeli;-) pieluchy dada chusteczki nawilżane i wiele wiele innych produktów;-) Nie polecam pieluch ( nie pamiętam nazwy) taka duża paka. Teraz już na szczęscie mała z pieluch wyrosła, ale kiedyś miała po nich okropne uczulenie na pupie Odpowiedz Link
finka9 Re: Kupuję w Biedronce: 07.03.10, 09:32 Kupuję: Wodę niegazowaną 5l soki zagęszczone kawę rozpuszczalną żele pod prysznic sosy w słoiczkach delicje,mleczne kanapki masło sola ,mleko 2% papier queen,ręczniki papierowe, olej,mrożonki worki na śnieci,woreczki śniadaniowe płyn kraft,płyny do podłóg i płyn do płukania tkanin eden chleb razowy krojony(jedyny po którym nie mam zgagi) wszelkiego rodzaju sery,polędwicę sopocką Czego nie polecam? gotowych burgerów Odpowiedz Link
iloneczka27 finka 09.03.10, 08:46 napisz o tych żelach pod prysznic, to jakieś znane marki czy biedronkowe? Jesli chodzi o sosy to ja kupuje tam ten do sphagetti - jest bardzo dobry. A ten płyn kraft to jest w miare dobry? Bo ja ma straszne uczulenia i skóra sucha jak papier po jakiś innych niż pur. Gęsty jest czy to woda pół na pół z płynem, jakoś nie rzucił mi się w oczy ten płyn. Hamburgery gotowe kupuje w Lidlu Odpowiedz Link
finka9 Re: finka 09.03.10, 18:28 Podpasował mi wyjątkowo żel "biedronkowy" z wyciągiem oliwkowym,pięknie pachnie,nawilża i jest wydajny.Z sosów w słoiku uwielbiam ten chiński,do tego gotuję ryż,pierś z kurczaka i dorzucam jakąś mrożonkę warzywną i ...mam królewską ucztę.Płyn kraft jest super,bardzo gęsty na długo starcza.Jeśli masz delikatne dłonie,kup ten z balsamem z minerałami morskimi.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
jorgo1612 Re: Kupuję w Biedronce: 13.03.10, 07:45 Robie zakupy w Biedronce, nie za duze. Ranking sklepów w Polsce, biznes.onet.pl/ranking-najtanszych-sklepow,18572,3188881,1,news-detal Tak delikatnie wchodze w temat. Odpowiedz Link
epur Re: Kupuję w Biedronce: 19.03.10, 21:33 Na tak: papier toaletowy ręczniki papierowe z biedronką płyn do mycia naczyń Kraft płyn do płukania Eden nabiał,serki topione mięso paczkowane warzywa (szczególnie cebula w innych sklepach zdarzało mi się kupić jakąś podgniła w środku a biedronkowa zawsze dobra) cukier mąka chleb zwykły niekrojony (przypuszczam że jest różny w różnych regionach) bułeczki kukurydziane posypane ziarkami - pycha groszek, kukurydza, fasola konserwowa makaron babuni i świderki emulsja do higieny intymnej makrela w galarecie (nie zawsze jest) chusteczki higieniczne chusteczki nasączane dla niemowląt dada na nie: woreczki śniadaniowe rwą się margaryna do smarowania "wyborna" Odpowiedz Link
czarna_karoca Re: Kupuję w Biedronce: 20.03.10, 12:15 na "tak": soczki Paleo sok pomarańczowy w kartonie Melly (robiony przez Hortex) mielonka z indyka (pycha!) - nazwy nie pamiętam, pakowana warzywa, owoce herbaty owocowe w torebkach, niedrogie a różne fajne smaki Te rzeczy kupuję stale, inne jak mi wpadną w oko :) np. ostatnio kupiłam w promocji zestaw 3 rondli z Emalii Olkusz, świetnie się sprawują. Na "nie" niczego sobie nie przypominam ;P Odpowiedz Link
srebrny.dzwoneczek Re: Kupuję w Biedronce: 23.03.10, 12:33 jedyna rzecz, którą kupowałam w biedronce to były pieluszki dada nr 2:) genialne poza tym nie znoszę samej atmosfery tego sklepy, porozywanych pudeł, aroganckiej osbługi, braku transakcji kartami kre... Odpowiedz Link
akusia_26 Re: Kupuję w Biedronce: 27.03.10, 23:36 Dużo kupuje w Bierdonce -chusteczki i pieluchy DADA -mleko i płaki -soki pycholandia -woda niegazowana -makarony -joguty Tola,Wyśmienite(chyba tak się nazywa) -sery żółte,białe,serek wiejski -płyn do naczyń Kraft z balsamem -płyn do czyszczenia szyb Arroy -zawieszki do wc,płyn do czyszczenia toalet Agent -podpaski,lakier do włosów i guma do stylizacji włosów -słodycze Nie kupuję -pierogów mrożonych -konserw mięsnych -płynów do płukania tkanin -pieczywa -dań gotowych typu gyros z kurczaka,hamburgery itp Ogólnie bardzo lubię robić zakupy w Biedronce:) Odpowiedz Link
jol.ek Re: Kupuję w Biedronce: 31.03.10, 21:40 tak: jogurty fru vita typu fantazja, w smaku to samo, a o 50 gr taniej ogólnie produkty mleczne parówki w kilogramowym opakowaniu ogólnie rzadko wchodzę do biedronki, bo mi nie po drodze Odpowiedz Link