Dodaj do ulubionych

Sklep Ewy Michalak - Effuniak nareszcie otwarty!

26.10.09, 01:53
Z przyjemnością informujemy, że od dzisiaj rusza nasz sklep
internetowy pod adresem www.ewa-michalak.pl/

Serdecznie zapraszamy do zakupów!

Na początek dostępne są pierwsze 3 modele z kolekcji jesiennej
(staniki plunge z figami do kompletu) w rozmiarach z zakresu:

Biustonosze:

60 C - H
65 B - GG
70 B - G
75 D - FF
80 E - F
85 D - E

Majtki: 36 - 44

Kolejne rozmiary są doszywane i będą się pojawiały sukcesywnie.
Przepraszamy, że nie wszystkie rozmiary są dostępne od razu.

Następne wzory z kolekcji niebawem.

Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • abw-online Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak nareszcie otwar 26.10.09, 06:35
      A ja wyczerpałam limit wydatków! Pójdę się zastrzelę!
      • kulka_kulkowa Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak nareszcie otwar 26.10.09, 06:40
        Mnie na razie przed bankructwem ratuje brak turkusowego 65B ;)
    • ange761 Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak nareszcie otwar 26.10.09, 08:58
      Oj, jest to dla mnie nieliche ćwiczenie cierpliwosci i charakteru,
      bo ja czekam na half-cupy, których nie było jeszcze nawet w
      zapowiedziach na blogu :)
      W takim razie od dziś codzienna wizyta na stronie sklepu stanie się
      rutynową czynnoscia obok mycia zębów ;)))
      • kulki Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak nareszcie otwar 26.10.09, 14:57
        > bo ja czekam na half-cupy, których nie było jeszcze nawet w
        > zapowiedziach na blogu :)

to tak jak ja :)
        mój portfel ma jeszcze chwilę oddechu ;)
        • ange761 Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak nareszcie otwar 29.10.09, 10:01
          kulki napisała:

> to tak jak ja :)
          > mój portfel ma jeszcze chwilę oddechu ;)

mój nie ma za bardzo szans na oddech, bo prowadzę intensywne
          konsultacje w kwestii zakupu Opium Pour Moi? :)) zresztą z tabeli
          Effuniak wychodzi mi, ze wskazywany przez kalkulator 70A będzie miał
          za duze miski, wiec moze obejdę sie smakiem przy stanikach
          Effuniak :/ no chyba, że przedłuzka do 65B.

zresztą, half cupy u Effuniak zapowiadane są na koniec listopada, to
          co ja sie będe martwić na zapas ;)
    • chattetoutenoire Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak nareszcie otwar 26.10.09, 09:32
      A ja zapytam o te fantastyczne majtki, bo to dzieło sztuki, takich ładnych jeszcze nigdy nie widziałam:). Jak dobrać ich rozmiar? Bo moja pupa jest dość wybredna i w różnych firmach zależnie od rozmiarówki i rozciągliwości materiałów lubi nosić rozmiary od 36 po 40... A takich majtek nie odpuszczę:D
      • sekretariat_effuniak chattetoutenoire 26.10.09, 11:01
        Prowizoryczna ''tabelka'' do majtek jest już na stronie głównej.
        • azymut17 rozmiary majtek 26.10.09, 12:42
          sekretariat_effuniak napisała:

> Prowizoryczna ''tabelka'' do majtek jest już na stronie głównej.

Czy nie ma tam przypadkiem błędu? Ja noszę brytyjskie 8/XS/34, a tutaj muszę
          brać 38..? Czy to jest tak samo, jak z obwodami, że należy brać większe, niż
          zwykle, bo są bardziej ścisłe?
          • sekretariat_effuniak Azymut17 26.10.09, 13:15
            Tabelka majtek jest kontynentalna, a nie brytyjska. Większość osób nosi mniejsze
            majtki w rozmiarówce brytyjskiej.
    • zooba Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak nareszcie otwar 26.10.09, 09:47
      No cóż, 70A brak :-(
      Nie wydam kasy, ale co to za pociecha....
      • kok.12 Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak nareszcie otwar 26.10.09, 10:01
        Czy Ewa ma zamiar wprowadzić jeszcze większe obwody? Moja znajoma jest baardzo
        krągłą osobą i ma pod biustem 112 cm a w biuście 140. Czy coś się dla niej
        kiedyś znajdzie u Ewy?
    • kok.12 Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak nareszcie otwar 26.10.09, 10:04
      Powtarzam pytanie, bo w nieodpowiednim miejscu je umieściałam.

Czy Ewa ma zamiar wprowadzić jeszcze większe obwody? Moja znajoma jest baaardzo
      krągłą osobą i ma pod biustem 112 cm a w biuście 140. Czy coś się dla niej
      kiedyś znajdzie u Ewy?

• sekretariat_effuniak Kok.12 26.10.09, 11:01
        Tak, będzie niedługo możliwość zamawiania rozmiarów spoza przedziału
        60-85. Czas realizacji = do 14 dni.
    • kasica7402 Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak nareszcie otwar 26.10.09, 12:19
      a czy rozmiar 75A będzie normalnie dostępny w sprzedaży czy na zamówienie?
      • sekretariat_effuniak 75A 26.10.09, 13:17
        75A będzie normalnie w sprzedaży z dostępnością "24h".
        • zooba Re: 75A 26.10.09, 13:29
          A 70A może też?
          • blizniaki14 zooba pyt. o 70A 28.10.09, 08:21
            Mam pytanie, a ty kupiłaś kiedyś effuniakowe 70A, miałaś je dobre?
            W galerii było chyba tylko jedno 70A i nie leżało za dobrze. Ciekawa jestem czy
            na nas te staniki mogą dobrze leżeć, mamy podobne wymiary. Bo staniki są śliczne
            tak mi się marzyły....
            pozdrawiam serdecznie
            • zooba Re: zooba pyt. o 70A 28.10.09, 21:41
              Generalnie było dobre w miskach,ale było też bardzo ciasne (ja jestem małościśliwa) i coś było nie tak z fiszbinami - gniotły mnie. A wtedy wyjeżdżałam na dłużej i po prostu odesłałam a nie porosiłam o korektę fiszbin - teraz żałuję, bo 70A już sie więcej w szufladzie nie pokazało.
              Wiem, że kształt fiszbin podobno jest lepszy, więc może się skuszę znów na 70A. 75 to chyba musiałoby być AA, to chyba podziękuję ;-)
              • blizniaki14 Re: zooba pyt. o 70A 29.10.09, 06:35
                Dzięki za odpowiedź :) jednym słowem trzeba spróbować :) boję się o
                fiszbiny,żeby nie gniotły bardzo. no nic to czekam na 70A w dwóch wymarzonych
                przeze mnie kolorach ;) pozdrawiam
                • ange761 Re: zooba pyt. o 70A 29.10.09, 10:04
                  zooba, bliźniaki, nie chcę być wścibska, ale jakie macie wymiary, że
                  70A Effuniak ma dobre miski? mnie kalkulator uporczywie pokazuje, ze
                  70A, ale obawiam sie, że w miskach bedzie echo ;)
                  • zooba Re: zooba pyt. o 70A 29.10.09, 12:10
                    Ja mam 69 w obwodzie na ścisk i jakieś 72 luzem, w biuście mam 82, w zwisie 83
                    (może w drugiej części cyklu dojdzie do 84, ale ogólnie są to piersi przyklejone
                    do klaty, stabilne ;-) ).
                    Nie miałam luzu w misce.
                  • blizniaki14 Re: zooba pyt. o 70A 29.10.09, 12:34
                    Ja jeszcze nie mierzyłam żadnego effuniaka, dlatego zooba pytałam.
                    Na mnie nie leży żaden stanik, piersi są po prostu płaskie, mam ok 69-80 (82 w
                    zwisie). Noszę la senzy 65C z wkładką i tak w mniejszej piersi w misce pustawo.
                    Nie jesteś wścibska żaden problem. :) pzdr
                    • ange761 Re: zooba pyt. o 70A 29.10.09, 15:41
                      Dziekuję za odpowiedź. To, co napisałyście potwierdza moje
                      przewidywania, w Effuniaku 70A bedzie echo :) Ja mam 69-72 pod i 79
                      w zwisie (a i nie w z wisie też), taki efekt jajek sadzonych ;)
                      normalnie nosze 65B i jedyny stanik, który dobrze wypełniam to
                      żelowy Pananche -Atlantis :)
                      • n_nika Re: zooba pyt. o 70A-mam "damulki" na zbyciu 29.10.09, 20:35
                        hej dziewczyny, ja na wymiany 65 meeeega scisle/70 normalnie i 79-80 w
                        biuscie nosilam effuniaka 70A plunge i byl OK. teraz zrobil sie za
                        maly, jesli jest ktoras chetna na czarny "damulki" z pierwszej kolekcji
                        to dajcie znac
                        gazetowy u mnie nie dziala, bardziej n_nika na wp.pl
                      • n_nika ange761 03.11.09, 20:49
                        pisalam i mi posta wcielo...no to jeszcze raz

ange761 napisała:
                        To, co napisałyście potwierdza moje
                        > przewidywania, w Effuniaku 70A bedzie echo :) Ja mam 69-72 pod i 79
                        > w zwisie

ja na 79 w biuscie, 70 luzno pod (66 mega scisle) nosilam wlasnie
                        effuniaka 70A z pierwszej kolekcji i był OK. Nie bylo echa;)
                    • galea5 Re: zooba pyt. o 70A 29.10.09, 20:29
                      Mam praktycznie te same wymiary, tyle że pod biustem 68. Effuniak 70A (czarna zeberka z Dopasowanej) nic z moim biustem nie robi. Jak było płasko, tak jest nadal, niestety... (z pustego to i Salomon nie naleje ;) ) Ale i fiszbiny są na mnie nieco za szerokie, może to dlatego. Obwód oczywiście ścisły, ale pracuje na ciele - da się w nim bez problemu oddychać ;) Mostek i fiszbiny ładnie przylegają i nic mnie nie gniecie. I w ogóle jak go założę, to nie mam ochoty go zdjąć :D

Próbować trzeba, bo każdy biust jest inny i całkiem możliwe, że akurat na Tobie/Was będzie wyglądał super. Poza tym obecna konstrukcja jest nieco inna (podobno, bo nie mam porównania).

Gdybyś chciała jakieś dane techniczne, to mogę pomierzyć :)

PS Myślę, że gdybym miała ze 2 cm w biuście więcej, to byłby idealny, bo jednak troszkę odstaje.
                      • n_nika Re: zooba pyt. o 70A/ wymiary I i II wer 29.10.09, 20:55
                        hej, to prawda, faktycznie w pierwszej kolekcji staniki miały szersze
                        fiszbiny. u mnie efekt tez nie byl jakis spektakularny, jednak stanik
                        bardzo wygodnie sie nosil:) obwod scisliwy, ale przyjemny.
                        mam tez effuniaka baklazanka z nowej serii, ponizej wymiary fiszbin
                        dla porownania:

czarny "damulki" 70A (z I kolekcji)
                        obwod 58 cm do 75 cm
                        U fiszbiny 13-13,5 cm (wewnetrzny wymiar po skosie)
                        UU 27 cm

bakłazanek 70A (z nowej kolekcji)
                        obwod 60 cm do 76 cm
                        U fiszbiny 12-12,5 cm (wewnetrzny wymiar po skosie)
                        UU 26 cm

fiszbiny w nowym effuniaku sa sztywniejsze i węższe, a miseczki ciut
                        glębsze

mam nadzieje, ze pomogłam:)
                        • ange761 Re: zooba pyt. o 70A/ wymiary I i II wer 30.10.09, 19:18
                          no teraz to mnie totalnie skolowalyście :) już byłam przekonana, ze
                          wezmę 65B i ewentualnie obstaluję przedłużkę :)

a jesli chodzi o krój stanika, to na moje watłe wymiary Maheda
                          radziła mi jednak half cupa Effuniak a nie plunge. moze half cup
                          jest w stanie coś zrobić z biustem małobiusciastym :)
                          • galea5 Re: zooba pyt. o 70A/ wymiary I i II wer 30.10.09, 22:10
                            ange, nie przekonasz się dopóki nie spróbujesz :) Ja też już się zastanawiałam nad opcją 65B + przedłużka, ale kurczę nie wiem... Ten 70A jest naprawdę ścisły. Dzisiaj po raz pierwszy założyłam go na cały dzień i dopiero po jakichś 11 godzinach stał się dość niewygodny ;) Obawiam się, że 65 będzie jednak za bardzo ciasny. Poza tym, widzę, że w sklepie pojawił się Chilli 70A (65B z resztą też), więc chyba zamówię :D
                            • n_nika Re: zooba pyt. o 70A/ wymiary I i II wer 30.10.09, 23:37
                              racja - kwestia odczuwania obwodu to sprawa "osobnicza". ja zamowilam najpierw 65B i C, ale nie moglam w nich wytrzymac nawet z przedluzka (uczucie miazdzenia zeber;)) ja akurat tak mam widac, ze u mnie w obwodzie najwiecej jest zeber;)
                              wymienilam na 70A i obwod stal sie scisliwy ale OK do noszenia ( w porownaniu w wczesniejszymi "chinskimi skałkami" ktore nosilam to scisliwiec jak pieron, ale to tez kwestia przestawienia. ja najpierw nosil;am go z wacikiem podłozonym pod mostek tak mnie sciskal:) pozniej pelen komfort
                          • zooba Re: zooba pyt. o 70A/ wymiary I i II wer 01.11.09, 16:47
                            Ja myślę, że w naszych rejonach rozmiarowych cudów nie ma się co spodziewać - ani kreski ani dolinki nie wyciśniesz, no bo jak bardzo musiałabyś piersi ściskać? Jedyne, co można osiągnąć to jak najlepsze zebranie całości piersi w staniku, a to już coś :-)
                            • ange761 Re: zooba pyt. o 70A/ wymiary I i II wer 01.11.09, 19:21
                              nie ma wyjścia, chyba zamówię to 70A i zobaczę. jak miski będa za
                              wielkie, to moze jeszcze bedzie 65B :) niech no tylko te half cupy
                              sie pojawią :D
                            • blizniaki14 zoob wysłałam ci maila na gazetowy n/t 23.11.09, 08:35

• n_nika blizniaki14 - wyslalam Ci maila na gazetowy:)) 03.11.09, 20:27

• blizniaki14 Re: blizniaki14 - wyslalam Ci maila na gazetowy:) 04.11.09, 18:03
                    też nie czytam gazetowego ;)
                    wiesz marzył mi się biały lub turkusowy
                    a za mały go masz ze chcesz sprzedać? z jednej strony przy moich wymiarach
                    (płaska i tyle) wolałabym kupić ze sklepu effuniak, żeby w razie czego móc
                    odesłać i dostać kasę z powrotem, a masz jakieś zdjęcia w nim?w galerii nie było
                    u[pssss miałam maila napisać a nie tu, sorki :) pzdr
                    • n_nika Re: blizniaki14 - wyslalam Ci maila na gazetowy:) 04.11.09, 20:47
                      hej blizniaki14:) na mnie zrobil sie za maly. efektem noszenia
                      uswiadomionych stanikow jest to, ze biust czesciowo wrocil mi na swoje
                      miejsce z placow i sie zaokraglil:) w zwiazku z tym robia mi sie bulki
                      w miseczkach, takze fiszbiny okazaly sie za szerokie.
                      jesli chcialabys zobaczyc zdjecia to moge podeslac ma maila. na jaki
                      adres wyslac?
                      • blizniaki14 Re: blizniaki14 - wyslalam Ci maila na gazetowy:) 05.11.09, 08:38
                        disia20@op.pl
                        mój za nic nie chce wrócić na swoje miejsce, jakby się rozpłynął w powietrzu, a
                        takie były ładne małe kuleczki po ciąży...
                        ale w sumie przed ciążami też nie było prawie nic, więc może po prostu nie mam
                        biustu...czasem już sama nie wiem, ale nie o tym tu wątek...
                        prześlij fotki i cenę ewentualną, muszę pomyśleć, choć w czerni korzystnie nie
                        wyglądam ;)
                        pzdr
                        • n_nika Re: blizniaki14 - wyslalam Ci maila na gazetowy:) 05.11.09, 21:51
                          hej, głowa do gory, mysl pozytywnie!
                          wyslalam Ci maila:)
    • ciociazlarada Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak nareszcie otwar 26.10.09, 12:33
      Bardzo się cieszę z otwarcia prawdziwego sklepu, już wysłałam link koleżance.
      Czekam na więcej modeli i będziemy robić wspólne zamówienie.
    • kasia_j Pytanie dotyczące majtek 26.10.09, 13:45
      Widzę, że nie ma już niektórych rozmiarów majtek, czy będą doszywane? Kiedy
      pojawią się stringi?

Czy możliwe jest, aby przy danym produkcie podana była liczba sztuk w
      magazynie, albo tak jak w sklepie bravissimo, chociaż informacja, że niski
      stan magazynowy, wtedy kupujący szybciej by się decydował:(
      • sekretariat_effuniak Odpowiedź zbiorowa 26.10.09, 16:37
        70A będzie.

Majtki są doszywane. Zarówno figi, jak i stringi. O kolejnych dostawach będę
        informowała newsletterem.

JEST możliwość sprawdzenia, ile sztuk z danego rozmiaru zostało - należy w tym
        celu na karcie produktu zwiększać liczbę zamawianych sztuk, aż wyskoczy okienko
        z informacją "Możesz zamówić maksymalnie X sztuk". To będzie znaczyło, że tylko
        X sztuk jest w danej chwili dostępnych.
    • agniecha2008 Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak nareszcie otwar 26.10.09, 20:37
      a ja mam pytanie o ściśliwość nowych staników. Czy są one tak ciasne jak np.
      białe, które były w szufladzie?
      Zapięłam się w biały 65 ale jest bardzo ciasny, chyba za bardzo.
      Za to zebra i pomarańczowy 65 są ok.
      czy wobec tego brać 65 czy jednak lepsza będzie 70?
    • piratessa2 Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak nareszcie otwar 28.10.09, 00:58
      Cieszy mnie to bardzo :)
      Zanim odkryłam Effuniaki, i zanim się rozeznałam w rozmiarówce i kalkulatorach
      to mój rozmiar był już wyprzedany ;)
      Mam teraz okazję to nadrobić.
      Ale z wielką niecierpliwością czekam na dżinsowy plunge :)

A czy będą powtórki z wzorów? Żal mi kotków i krówek, na które się nie załapałam :(
    • ancia_1987 Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak nareszcie otwar 28.10.09, 06:03
      widzę, że znowu wybrane rozmiary sa dostępne....
      Ciekawe czy sprzedaż znowu jak za komuny?
      Znowu firma pani Michalak ma mnie w głębokim poważaniu. Ale coż
      bojkotuje przedsięwzięcie od dawna.
      Stanik marnej jakości i wyglądu potwornego za 1oozł...To ja wole
      nowego panaszka harmony za 80.
      Bez niespodzianek i bez łaski.wiem że nie będzie misi w podszewce i
      filcującego się materiału. A co najważniejsze będzie mój rozmiar.

Co to za firma, które tylko plungi robi????
      Każdy ma swój rozum i niech robi co chce. Ja tylko czuję się
      poniżana przez panią Ewę jak klientka.
      • agniecha2008 Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak nareszcie otwar 28.10.09, 21:46
        sorry ale nie mogę nie odpisać...
        jak bojkotujesz to po co w ogóle wchodzisz i czytasz ten temat? musiałaś
        zaglądać do sklepu skoro wiesz że już nie ma twojego rozmiaru więc co to za bojkot??

Mnie i wiele innych dziewczyn mają w poważaniu inne firmy, gdyż ich staniki nie
        leżą dobrze. I co z tego że rozmiar jest, skoro nie pasuje.
        Wygląd kwestia gustu - dla mnie harmony ma wygląd potworny.

Od użalania się i narzekania jest inny wątek.
      • ancia_1987 Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak nareszcie otwar 28.10.09, 22:04
        na stronie sklepu nie byłam. dostępne rozmiary są w pierwszym poście
        wątku.
      • effuniak Ancia_1987 29.10.09, 06:35
        Skoro czujesz potrzebę wypowiadania się na tym Lobby to logiczne jest, że
        czujesz się tożsama z tą grupą rozmiarową a zatem akurat nijak nie możesz mi
        zarzucić wąskiej rozmiarówki bo póki co tzw dół tabelki jest w pełni dostępny
        Powiem tylko jeszcze, że
        NIE MA NA CAŁYM ŚWIECIE FIRMY PRODUKUJĄCEJ JAKIKOLWIEK MODEL W TAKIEJ SZEROKIEJ
        ROZMIARÓWCE JAKĄ JA OFERUJĘ
        I dodam nieskromnie - tak dobrze układający sie na biuście w każdym rozmiarze
        Zwykle jak jest dobrze małym biustom to duże coś nie tak a jak duże się radują
        to małe niekoniecznie
        Ot o tyle w temacie Twojego listu
        • effuniak Re: Ancia_1987 29.10.09, 06:43
          a jak byś spróbowała moich staników zamiast narzekać to może spełniłyby się
          Twoje stanikowe marzenia :
          "potrzebuję czegoś w rozmiarze 65D w miarę ścisłego (60 tki nie
          wchodzą w grę, ponieważ są zbyt pancerne jak dla takiej kruszynki
          jak ja;) co zrobiłoby dolinkę, zebrało wszystko z boków, podniosło
          biust, zaokrągliło i do tego nie spłaszczyło by mnie. "

A czego jak czego ale rozmiaru 65D to ci u nas dostatek :DD
          • effuniak Re: Ancia_1987 29.10.09, 06:46
            ...a tak na marginesie ....
            Bardzo mnie ciekawi jakie to cuda z biustem robi Ci ten Panaszek w modelu
            Harmony w Twoim rozmiarze....
            Doprawdy .... baaaardzo mnie to ciekawi
            :)
            • ancia_1987 Re: Ancia_1987 30.10.09, 15:59
              jak przyjdzie nowy w mniejszym rozmiarze to wyślę Szanowniej Pani
              zdjęcie.
              • effuniak Re: Ancia_1987 30.10.09, 22:04
                Będę zobowiązana :D
                • ancia_1987 przykro mi 12.11.09, 15:33
                  Przyszedł mój panaszek. Niestety nie wyślę Pani zdjęcia bo jest na mnie za duży.
                  • effuniak Re: przykro mi 12.11.09, 20:51
                    Ancia wbrew pozorom też mi przykro bo nie lubie, gdy coś się komuś nie udaje
                    zwłaszcza gdy na to cos czeka
                    Serio
                    A może skusisz sie jednak na coś z mojej produkcji ?
                    ...i przestań mi "paniować" , proszę
                    • ancia_1987 Re: przykro mi 12.11.09, 21:01
                      A uszyjesz half cup?
                      Wtedy się skuszę. Chociaż stówa za stanik to dla mnie za dużo trochę nie ukrywam
                      Plungi na nie nie leżą i koniec.
                      A tak z ciekawości to na moje wymiary będzie dobre 70A?
                      • effuniak Re: przykro mi 13.11.09, 08:53
                        A ile masz w tzw zwisie i luźno pod biustem ?
                        • ancia_1987 Re: przykro mi 13.11.09, 09:08
                          75/84
                          To 75 to mnie zadziwiło.
                          • effuniak Re: przykro mi 14.11.09, 14:49
                            Myślę, że 70A powinno być dobre :)
                            • ancia_1987 Re: przykro mi 14.11.09, 15:37
                              A z kalkulatora na stronie sklepu wyszło 70B.
                              Za jakie grzechy znów mnie w A wciskają:)
                              • effuniak Ancia 15.11.09, 10:13
                                Na wszelki wypadek weź własnie 70B bo szczerze mówiąc zaczynam sama watpić w ten
                                kalkulator - wg jego wyliczeń na podst wymiaru luźno pod wychodzi właśnie 70A
                                Grrrr...
                                • galea5 Re: Ancia 15.11.09, 20:07
                                  Jeżeli to coś pomoże, to mi kalkulator też pokazał 70B przy wymiarach:
                                  pod biustem: 68/73 (ciasno/luźno)
                                  w biuście: 80/82 (prosto/w zwisie)

Cielisty 70B był na mnie oczywiście za duży, czarna zeberka 70A leży o wiele lepiej, ale idealna też nie jest (pisałam o tym parę postów wyżej). Ale to były staniki z letniej kolekcji, więc niekoniecznie będzie się to zgadzało z obecną. W tym tygodniu dostanę przesyłkę z Chilli 70A, więc dam znać, co i jak ;)

A na koniec ciekawostka: po wpisaniu do kalkulatora 68/72/82 otrzymuję rozmiar 70A, a po wpisaniu 68/73/82 rozmiar 70B. A kolejną ciekawostką jest to, że kalkulator wylicza 70B aż do 87 w biuście.

Kalkulator kalkulatorem, ale zdrowy rozsądek przede wszystkim ;)
                                  • effuniak Zapraszam na Chilli :) 19.11.09, 03:19
                                    Uzupełnienie brakujących rozmiarów
                                    • galea5 mam chilli 70A 19.11.09, 18:58
                                      Nie wiem, Ancia, czy już zamówiłaś, ale może zainteresują Cię moje spostrzeżenia ;)

Zgadzam się z tym, co już było pisane przez inne dziewczyny. Fiszbiny są
                                      faktycznie węższe niż w stanikach z letniej kolekcji. Na mnie są i tak nieco za
                                      szerokie, ale jest o nieeebo lepiej. Nic mnie nie gniecie, ani na mostku, ani
                                      pod pachami. Obwód jest ścisły, ale nie ciasny - po prostu ideał :)))

Natomiast miseczka jest głębsza i to już mi się nie podoba :( Z moich pomiarów
                                      wynika, że jest głębsza o jakiś centymetr. Niby nie dużo, ale przy naprawdę
                                      małych biustach jest to kolosalna różnica. Do tego materiał jest dość sztywny,
                                      więc wszelka "zadużość" jest bardzo widoczna (to odstawanie :/). Ale sądzę, że
                                      po praniu czy dwóch materiał zmięknie i będzie lepiej leżał (tak miałam z Zebrą
                                      z letniej kolekcji). Postanowiłam go zostawić i sprawdzić, jak się zachowa
                                      właśnie po praniu i w górce rozmiarowej. Mam nadzieję, że chociaż wtedy będzie
                                      pasował, bo jest zbyt seksowny, żeby się go tak łatwo pozbyć ;)

I jeszcze jedno: jak porównuję Zebrę z Chilli to wydaje mi się, że ta dolna
                                      część miseczki, gdzie jest szew prostopadły do szwu biegnącego od mostka w
                                      kierunku ramiączka (mam nadzieję, że wiadomo, o co mi chodzi ;)) jest wyższa o
                                      centymetr i ogólnie cała miseczka jest przez to wyższa i bardziej zabudowana.

Tyle na temat biustonosza, czas na stringi i figi ;) Na 88 w biodrach wzięłam
                                      rozmiar 36. Są idealne, piękne, seksowne i w ogóle ach i och! Mój tyłek, który
                                      nie zna żadnych ćwiczeń gimnastycznych, wygląda w nich bosssssko :D

Obsługa sklepu na najwyższym poziomie, ale to już chyba wszystkie wiemy :)
          • ancia_1987 Re: Ancia_1987 30.10.09, 20:04
            Pani Ewo,
            Aktualnie noszę 65C. tak bywa że się czasem coś zmniejszy.
            Z braku laku zamieniam to na 60D. Czyli musiałabym brać 70A którego
            nie ma. Plungi mnie nie lubią. Gąbczaków też nie chcę.
            Miękki half cup albo balkonetka tak.
            Effuniaka miałam w ręku i jest moim zdaniem marnej jakości. A kiedyś
            dałabym się pokroić za to żeby go mieć. Heh....
            Tyle w tym temacie. A no i obsługa we wszystkich innych sklepach
            jest miła.
            kilka miesięcy temu kontaktowałam się z Panią Ulą i pytałam o
            fiszbiny. Podobno sa uniwersalne. Wg mnie nie ma czegoś takiego jak
            fiszbina uniwersalna.
            • effuniak Re: Ancia_1987 30.10.09, 22:09
              Teoretycznie masz rację ale mam cichą nadzieję, że może uda mi sie jednak oswoić
              fiszbiny by były przyjazne i dlatego Ula napisała, że są uniwersalne
              Trudno czasem coś ubrać w słowa by wyrazić to co nam chodzi po głowie
        • plica Re: Ancia_1987 29.10.09, 07:34
          effuniak napisała:

> I dodam nieskromnie - tak dobrze układający sie na biuście w każdym rozmiarze

tego jeszcze nie wiemy. stary model lezal na mnie zle, teraz nie jestem pewna, czy ryzykowac :) czekam na recenzje dziewczyn, ktore nabyly nowy model.
        • scarlet_agta Re: Ancia_1987 29.10.09, 08:09
          effuniak napisała:

> NIE MA NA CAŁYM ŚWIECIE FIRMY PRODUKUJĄCEJ JAKIKOLWIEK MODEL W TAKIEJ SZEROKIEJ
          > ROZMIARÓWCE JAKĄ JA OFERUJĘ

Poprawka: jaką prawdopodobnie BĘDZIESZ OFEROWAĆ. :)

A tak w ogóle, to bardzo się cieszę, że nareszcie jest normalnie. Wybór
          rozmiarowo-modelowy na razie trochę skromny, ale przynajmniej jest normalnie, bo
          wszystko na to wskazuje. :)
          • effuniak :DDD 29.10.09, 14:50
            No doooobra....rozszalałam się troszeczkę.....i rozmarzyłam .....
            a że to było o pogańskiej godzinie to wybaczcie :DDDDD

....ale....
            Potencjał jest
            • effuniak Pliczku 29.10.09, 14:52
              mam nadzieję, że tym razem będziesz zadowolona :)
    • klementynka.ja Kalkulator 28.10.09, 17:31
      Mam pytanie o kalkulator - mam 68 w obwodzie, 83 w biuście, 85 w zwisie a
      kalkulator wylicza mi 70D. Czy przypadkiem nie powinno to być 70B??
      • nelyen Re: Kalkulator 28.10.09, 20:49
        a ja mam inną sprawę - gdy wpisuję swoje prawdziwe wymiary (nie
        oszukuję kalkulatora) to dostaję wynik absurdalny - (67/73/87) 65C. gdy
        mam effuniaka lodowego w idealnym rozmiarze 70D...
        coś jest nie halo.
        zwracam uwagę na to, ponieważ chciałabym kiedyś złapać effuniaka mamie
        i nie mam bladego pojęcia w jaki rozmiar celować a kalkulatorowi nie
        ufam.
        • effuniak Re: Kalkulator 28.10.09, 21:39
          Klementynko - zdecydowanie 70B
          Nelyen - z Twoich podanych tu wymiarów właśnie taki rozmiar bym Ci doradziła
          A ten wymiar 87 to masz mierzony w tzw "zwisie"czyli w pozycji pochylonej, plecy
          równolegle do podłogi i dopiero w takiej pozycji mierzony obwód biustu ?
          • nelyen Re: Kalkulator 28.10.09, 22:21
            tak, właśnie tak:) w okolicach okresu pomiar wychodzi 89cm, takie
            naciągane;)
            na balkonetce pod tym samym nickiem jest zdjęcie mnie w effuniaku,
            jakby co
            przed kupnem lodowego radziłaś mi tak samo - 70C/D, zamówiłam D i się
            trzęsłam, że będzie za duże, okazało się idealne;)

kiedy będą miękkusy? pytanie od mojej mamy, która poszukuje kolejnego
            dobrego stanika, bo te co ma lekko jej się zużyły
            • effuniak Nelyen 29.10.09, 06:08
              67-73/87 = 65C
              67-73/89 = 65D
              Ale jeśli zmierzysz się inaczej - kwestia naciągnięcia miarki czyli
              67-72/87 = 65D
              67-72/89 = 65DD
              A jak to zrobisz jeszcze ciut inaczej to
              68-73/87 = 70B
              68-73/89 = 70C
              albo
              68-72/87 = 70C
              68-72/89 = 70D
              Przyznacie, że zmiany wymiarów są minimalne bo co to jest centymetr w tę czy w
              tę - niezauważalne ani dla ciała-większe/mniejsze ściśnięcie miarki, ani dla
              osoby mierzącej a zrobiło nam się 6 hipotetycznie dobrych rozmiarów
              Mamy :
              65C , 65D , 65DD i 70B , 70C , 70D

A kalkulator podaje taki wynik jakie dostanie dane do przetworzenia
              • nelyen Re: Nelyen 30.10.09, 16:46
                heh, fakt, najdrobniejsza niedokładność pomiaru to od razu zły rozmiar

za dokładny ten kalkulator po prostu;P

dzięki za szczegółowe wyjaśnienie:)
        • grecz Re: Kalkulator 29.10.09, 00:33
          Mam podobnie: kalkulator wskazuje mi na 70DD, tymczasem nabiustnie
          sprawdziłam w Dopasowanej (pod czujnym okiem P.Moniki), że 75DD leży
          zdecydowanie lepiej. Moje wymiary to ściśle 70, luzem 79 a w biuście
          w zwisie 96.
          • effuniak Grecz 29.10.09, 06:24
            Mnie też z Twoich wymiarów wychodzi 70DD
            Wszystko jest cechą osobniczą
            u mnie różnica obwodów lużno/ciasno to 6cm (80-74)i pewnie dałabym radę
            dociągnąć miarką bardziej tylko, że zadusiłby mnie mój własny stanik bo miarka
            ma tylko 1cm szerokości i pięknie "zatopi się" w moim tłuszczyku a boki stanika
            pracują na całej swojej wysokości i ten numer im się nie uda (i całe szczęście :D)
            Inną kwestią jest miska
            Proponowałabym Ci spróbować jednak tego 70DD bo w tej nowej konstrukcji miski
            nie są bardziej zabudowane ale mają zadanie wysunąć biust do przodu,
            wyeksponować go tak by nawet gruby swetr nie zrobił z sylwetki jednolitej bryły
            czyli realnie miski są ciut głębsze
            A najlepiej spróbuj oba rozmiary nabiustnie bo tak wirtualnie to trochę jak
            wróżenie z fusów
            • grecz Re: Grecz 29.10.09, 11:20
              pomarańczowa 70ka (kolekcja z szuflady) rozciągała mi fiszbiny; w
              Galerii jest moje zdjęcie w 70tce ale z większą miską - po założeniu
              przedłużki dziewczyny stwierdziły, że właśnie luźniejszy obwód jest
              dla mnie bardziej wskazany (zdjęć z przedłużką już tam nie ma,
              wklejone były jako zdjęcia ze zwykłego fotosika czy czegoś tam, więc
              ciągle widoczne dla każdego, czego nie chciałam)
      • grecz Re: Kalkulator 29.10.09, 00:34
        Drugi wymiar ma być obwodem pod biustem mierzonym luźn, a nie w
        biuście
    • kuciuciu 75B 28.10.09, 21:55
      A ja bym chciała 75B... ;)
      • kuciuciu Re: 75B 28.10.09, 22:05
        Ops... Przepraszam, nie zajrzałam do sklepu, dopiero na maila dostałam
        informację o następnych rozmiarach ;)
        No to zaczynam się zastanawiać, który model wybrać ^^
    • juannita Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak nareszcie otwar 29.10.09, 22:32
      Ciesze sie, ze to wreszcie normalny sklep, ze po prostu mozna wejsc na strone, wybrac rozmiar i zlozyc zamowienie!
      Juz od dawna mialam ochote sprobowac effuniaka, ale kurcze! - staniki to nie swiety graal, nawet efuniaki, zeby dla nich czatowac przed kompem o 3 nad ranem na te nieszczesne 2 sztuki w odpowiednim rozmiarze. W zwiazku z tym do tej pory sobie odpuscilam.
      Ale teraz zamowilam, i to z zagranicy, platnosc przez paypala. Wszystko poszlo jak z platka, teraz stanik do mnie idzie i jestem ciekawa na ile stanik bedzie na mnie pasowal.
      Aha, na moje wymiary tez kalkulator zaproponowal rozmiar troche bez sensu, wiec siegnelam po prostu do tabelki na stronie i sobie wyliczylam co trzeba.
      • tigga Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak nareszcie otwar 30.10.09, 10:28
        Ja też się cieszę z regularnego sklepu. Choć i przez szufladę kupiłam pierwszego
        i jedynego dotąd effuniaka. Nie czatowałam na niego po nocach, bo był dostępny
        bez problemu i nadal jest. W końcu kto to widział, takie śmieszne cycki jak 75B :P
        ale teraz czekam na half cup'y!
    • tigga Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak nareszcie otwar 30.10.09, 10:31
      Mam pytanie do Ewy/Uli:
      czy te nowe plunge mają węższe fiszbiny i głębsze miski? Tak zrozumiałam z
      wymiany postów. W takim razie, jak znacząca będzie to różnica w rozmiarze 75B?
      Mi akurat bardzo odpowiadały poprzednie szerokie fiszbiny i płaskie miski...
      • kasica7402 Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak nareszcie otwar 30.10.09, 11:03
        ja się dołączam do tego pytania, z tym, że poprzednio miałam rozmiar 75A i był w
        sam raz (no może z wyjątkiem cisnącego mostka,ale mam cichą nadzieję, że to
        zostało poprawione w nowej konstrukcji) więc jeśli miski w nowych są głębsze to
        nie wiem co miałabym zamówić...
        • zooba Re: do kasica7402 30.10.09, 12:43
          Jakie masz wymiary przy tym effuniakowym 75A?
          • kasica7402 Re: do kasica7402 30.10.09, 13:19
            muszę się dokładnie pomierzyć pod, bo to głównie o to chodziło, miałam 70 B ale
            w obwodzie mnie strasznie cisnął a miski przez to też były za bardzo
            rozciągniete. coś mi się kojarzy, że 69 ciasno, a tak ze 73 bez ścisku - normalnie
            • zooba Re: do kasica7402 30.10.09, 14:50
              A w biuście? Pytam, bo zastanawiam się czy brać znów 70A, czy też 75A (o ile nie
              byłoby zbyt pusto w miskach).
              • kasica7402 Re: do kasica7402 02.11.09, 08:02
                w weekend się pomierzyłam i chyba mam takie wymiary jak Ty.. pod biustem ciasno
                69, luźno jakieś 72, a w biuście 82 a w zwisie właściwie też 82:)
    • sylwiastka GRATULACJE!!!!! 30.10.09, 23:44
      Naprawdę bardzo się ciesze, że udało się ruszyć ze sklepem i uszyć kolekcję. To
      bardzo dobry początek profesjonalnej działalności.
      Podoba mi się, że na razie jest dostępny jeden, jak się wydaje dobrze skrojony i
      testowany, model w kilku wersjach kolorystycznych. Zapewnia to "dogodzenie"
      gustom wielu biuściastych :)
      Doły są boskie!!
      Mam nadzieję, że Twoje, Ewo, wyroby nadal będą oferowane w konkurencyjnych cenach.
      Na razie łamię się czy przetestować nowego plunga, rozum podpowiada mi, że
      kolejny sztywniak mi nie jest potrzebny, ale dusza stanikomaniaczki aż się ku
      niemu rwie (ten bakłażan).

Natomiast proszę o jedno, wypełnij lukę na rynku koronkowymi, miękkimi
      halfcupami (takimi jak na początku). Marzę o nich po nocach :)

Powodzenia!
      • effuniak Sylwiastko 31.10.09, 07:24

Dziękuję :)))
        Ceny - jak widać i nie zamierzam ich zmieniać w górę
        Spróbuj tego plunga bo jest inny niż ten co go kupiłas wcześniej - zupełnie inny
        A z halfami .... no cóż ....
        na koniec listopada , po zlocie warszawskim i ostatnich testach na realnych
        biustach - będzie w regularnej ofercie już na wieki wieków :)
    • aksanti sztywniejsze fiszbiny :// 31.10.09, 01:36
      Mam pytanie czy ta nowa konstrukcja zostaje już na amen?
      Bo Effuniaki dzięki nowym fiszbinom zrobiły się (jak dla
      mnie) ''zawąskofiszbinowe'', a poza tym baaardzo dziabiące w pachę i
      mostek (na poziomie Curvy Kate).
      Wygląda na to, że po pierwsze muszę odesłać to, co zamówiłam, a po
      drugie, że już nic nie zamówię..:(

Czy haft-cup'y też będą tak wąskofiszbinowe??? Ula powiedz, że nie:)
      • effuniak Re: sztywniejsze fiszbiny :// 31.10.09, 07:26
        Aksanti wszystkie Wasze uwagi dot staników biorę pod rozwagę
        • kubanon Re: sztywniejsze fiszbiny :// 31.10.09, 13:25
          chilli przy mierzeniu wydało mi się świetne, owszem fiszbiny węższe niż w
          cytrynowym z letniego rzutu ale w porządku, jednak po paru godzinach na mostku i
          pod pachami miałam wydziabane doły czerwone z sinym podbarwieniem. O ile
          spodziewałam się tego przy mostku, bo poprzednie też mi tak robiły, tzn. w tym
          stylu, nie aż tak, to te zewnętrzne końce fiszbin wielce mnie zasmuciły. Całość
          fiszbin czułam w dzień, ale te końcówki... :((((( Byłam w pracy i dopasowanej
          bluzce (bo kształty dzięki chilli fenomenalne ;-)) więc pozbycie się stanika z
          siebie nie wchodziło w grę, założyłam przedłużkę ale pomogło niewiele. Hm,
          rozpiąwszy w domu stanik myślałam przez chwilę, że wrósł we mnie - siłą z mostka
          i spod pach go musiałam zdzierać, stanik Dejaniry? ;-)) Letnie cytrynowy i
          koralowy mam 70d, noszę mimo że za duże miski, chciałam doczekać nowej kolekcji
          i spokojnie przesiąść się na mniejszy, właściwszy rozmiar, mostek mi początkowo
          mocno dziobały ale się jakoś dotarły (nosiłam z przedłużką z powodu mostkowego i
          pomagało). Teraz chilli zamówiłam 70b i 70c, coby spróbować. No i 70b za mały,
          miski jakby skupiły się na sutkach resztę mając w poważaniu, natomiast
          fiszbiny... chciały mi żebra oskórować czy co, podnosząc ramiona czułam
          przeskakiwanie przez żebro każdej z fiszbin. A w 70c miski świetne, obwód -
          wydawałoby się - też, kształt i wygląd biustu fenomenalny!! ale nosić się nie da
          :-(( Jestem chuderlawa, pewnie przez to, na dodatek się garbię - być może jakoś
          specyficznie antyfiszbinowo. Wezmę teraz obwód 75 i zobaczymy. Ech.
          • aksanti Re: sztywniejsze fiszbiny :// 31.10.09, 14:11
            Kubanon ja wzięłam chili 70D (obwód luźniejszy niż w białym ale jak
            najbardziej ok), natomiast mnie zaczął dziabać jak tylko
            przymierzyłam. Niestety nie zdążyłam dziś odesłać:/
            Sądzisz, że luźniejszy obwód załatwi sprawę? moze zapytaj effuniak
            co? bo mi się wydaje, ze te fiszbiny nie są całkiem pionowo jak się
            stanik założy tylko pod kątem, celując w mostek własnie.
        • aksanti cieszę się:) n/t 31.10.09, 13:47
        • plica Ewo, to ja poprosze o rade 01.11.09, 17:18
          bo w kalkulatorowe 75C nie wierze :)
          z poprzedniego modelu 70E bylo za duze miseczkowo, 75D za małe i mialo duzo za waskie fiszbiny i za niskie, 75DD juz lepiej, ale odstawalo i splaszczalo i dalej fiszbiny bokiem jakby za niskie. czegos takiego jak 80D nie widzialam
          wymiary mam 74-5 ciasno, luzno 80 cm, na super pelnym wdechu 90 cm, w biuscie jakies 93 cm, w pochyle jakie 95 cm. o ile umiem sie zmierzyc. i co tu brac z halcupa albo z tego nowego plunga ?
          • effuniak Re: Ewo, to ja poprosze o rade 01.11.09, 17:48
            Plica- 75C lub 75D
            • plica Re: Ewo, to ja poprosze o rade 01.11.09, 20:05
              czyli teraz miseczki sa duzo wieksze, a fiszbiny szersze?
              • effuniak Re: Ewo, to ja poprosze o rade 02.11.09, 04:47
                Fiszbiny nie są szersze !
                • plica Re: Ewo, to ja poprosze o rade 02.11.09, 07:37
                  no to w 75d beda za waskie :(
                  eh. tak czy siak zaryzykuje jakies 75D moze z halcupa - szansa, ze bedzie lezal lepiej.
    • kulki a czy beda cieliste? 31.10.09, 08:10
      czy w ofercie sklepu beda staniki cieliste? a jezeli tak, to kiedy sie mozna ich
      spodziewac?
      • effuniak Re: a czy beda cieliste? 31.10.09, 08:58
        Będą jak tylko uda mi się znaleźć surowiec :)
    • pineapplegirl Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak nareszcie otwar 31.10.09, 16:01
      Ja również gratuluję!
      Modele sa świetne a to dopiero pewnie początek. Warto było czekać :)
    • tigga Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak nareszcie otwar 31.10.09, 20:51
      ponawiam pytanie, bo utonęło w morzu postów :)

Mam pytanie do Ewy/Uli:
      czy te nowe plunge mają węższe fiszbiny i głębsze miski? Tak
      zrozumiałam z
      wymiany postów. W takim razie, jak znacząca będzie to różnica w
      rozmiarze 75B?
      Mi akurat bardzo odpowiadały poprzednie szerokie fiszbiny i płaskie
      miski...
      • agnesta Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak nareszcie otwar 02.11.09, 11:49
        > czy te nowe plunge mają węższe fiszbiny i głębsze miski?

Też prosze o odpowiedź na to pytanie. Bo jeśli tak jest to teraz
        Effuniak chyba niestety nie dla mnie. Teraz noszę 65C. Fisziny na
        granicy "zawąskości" miska OK. Głębsza miska bedzie dla mnie za duża.
        Czy 70B bedzie miał takie same fiszbiny jak 65C ?
        • effuniak Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak nareszcie otwar 03.11.09, 05:43
          Trudno na to odpowiedzieć bo w większości przypadków fiszbina pozostała bz a
          zmienił się kształt miski więc musisz wypróbować "nabiustnie"
      • jo-ana77 Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak nareszcie otwar 19.11.09, 09:36
        Super , że w końcu jest sklep, dawno mnie nie było na forum i dopiero teraz zaglądnęłam, a tu taka niespodzianka, na pewno coś zamówię, tylko muszę się od nowa pomierzyć. Też zgłaszam zapotrzebowanie na majtki 34, i przydałyby się tez komplety w białym i czarnym kolorze. Będą może takie w najbliższym czasie? I jeszcze jedno, czy obwody są tak samo ciasne jak ten we wrzosowym i niebieskim plunge z lata? mam wrzosową 65 chyba DD ( ale muszę sprawdzić bo nie pamiętam) i nie wiem czy teraz też mam brać taki sam rozmiar, bo jak wyżej napisano ponoc te nowe czymś się różnią?
        • myszanka_88 Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak nareszcie otwar 21.11.09, 12:04
          To ja się dopisuję do prośby o majtki w rozmiarze 34, zwłaszcza do kompletu z
          Niebieskim Mchem i Chilli :).
    • lavaenn Obwody - nowe a stare 31.10.09, 23:58
      Czy ktoś z naszych rejonów rozmiarowych ma już porównanie ze starymi modelami?
      Bo w prawie wszystkich Effuniakach pasuje mi 65, a cielak 65 mógłby być
      luźniejszy (cały dzień nie wytrzymam), na dużym lobby ktoś pisze że morski jest
      sporo ciaśniejszy od bawełnianych. A miski? Do tej pory najlepiej leżał na mnie
      czarny, ten o pół rozmiaru mniejszy, nie wiem czy będzie aż taka różnica w
      głębokości...

I prośba do sekretariatu: czy jest szansa na niefotoszopowane zdjęcia w
      zamkniętych galeriach? Te sprawiają wrażenie że nowe modele leżą gorzej niż stare ;)
    • wiedzma.jaga Będą majtki 34? I pytanie do fiszbin. 03.11.09, 11:09
      1). Zamówiłam morski komplecik i majtki 36 okazały się za duże. Piszę, żeby zasygnalizować, że jest zapotrzebowanie i zapytać czy będą do tego i kolejnych modeli.

2). Czemu zmiana na sztywniejsze fiszbiny? Wydaje mi się, że fiszbiny z lata są ok. Te obecne masakrują mi żebra, aż się zastanawiam czy ich nie wymienić.
      • effuniak Re: Będą majtki 34? I pytanie do fiszbin. 03.11.09, 16:06
        odeślij - wymienię Ci na poprzednie i odeślę tego samego dnia
        W sumie będziesz bez nowego nabytku dwie noce i jeden dzień ;))
        Adres poda Ci Ula
        • effuniak majtki w rozm 34 03.11.09, 16:08
          a ile jest chętnych na ten rozmiar ?
          tzn które z Was noszą spodnie w tym rozmiarze i byłyby chętne?
          To nie jest coś wiążącego tylko chciałabym mieć orientację w
          zakresie ewentualnego zapotrzebowania
          • ange761 Re: majtki w rozm 34 03.11.09, 18:24
            ja sie kwalifikuję do 34 :) mam w biodrach 90 i tak mi wychodzi z
            tabeli rozmiarów, że powinnam wziąc majtki 34 :) i jak sie doczekam
            half cupów, to chciałabym do kompletu wybrać sobie majtki w tym
            rozmiarze :)
          • anulla1974 Re: majtki w rozm 34 03.11.09, 21:47
            Ja jestem zainteresowana majtkami w rozmiarze 34. Zwłaszcza dzinsowymi
            szortami :)
          • zet-zetka Re: majtki w rozm 34 03.11.09, 23:30
            zgłasza się kolejna małomajciasta! byłabym bardzo zainteresowana dżinsami 34 ;)
          • ziireael Re: majtki w rozm 34 04.11.09, 00:15
            Ja ogólnie byłabym chętna na 34 :)
            • cherry1988 Re: majtki w rozm 34 04.11.09, 08:24
              ja też zgłaszam zapotrzebowanie na rozmiar 34, szczególnie do hulf-cup'ów ;)
              • effuniak Re: majtki w rozm 34 04.11.09, 09:26
                ok to zróbmy tak - jak będzie potrzeba to doszyję na zamówienie czyli z troszkę
                dłuższym okresem realizacji
                może być ?
                • malagracja Dla mnie jak najbardziej tak :) n/t 12.11.09, 15:19

• wiedzma.jaga Re: Będą majtki 34? I pytanie do fiszbin. 03.11.09, 21:12
          Zgłosiłam na sklepie reklamację, wsadziłam wczoraj majtki w kopertę i odesłałam
          na adres w Sulejówku. List to priorytet+polecony, więc powinien przyjść za parę dni.
          Dziękuję za wymianę :)
          • wiedzma.jaga Re: Będą majtki 34? I pytanie do fiszbin. 03.11.09, 21:17
            Stanik też odesłać?
    • annusja Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak nareszcie otwar 04.11.09, 15:02
      Kupiłam w lecie beżowy effuniak 65C. Rozmiar, który wychodzi mi z kalkulatora to
      70B (ciasno pod biustem 68, luźno pod biustem 75, w biuście 84). Dość ciasny
      jest, ale do przeżycia. Rzadko go noszę, bo gniecie mi mostek, choć już nie tak,
      jak na początku i mam wrażenie, że głównie zasłania biust, nic więcej.
      Pokazały się nowe effuniaki i nie mogłam sobie odmówić. Zamówiłam bakłażanowy we
      właściwym dla mnie rozmiarze 70B i niespodzianka! Mostek uwiera niemiłosiernie,
      fiszbiny nie przylegają do klatki i są drastycznie za wąskie - nie okalają
      piersi i gniotą, gniotą, ach ten ból :) A znaleziska pod pachami są nie do
      opisania :)
      Miałam nadzieję, że wreszcie będę miała dobry biustonosz, załamuję się powoli.
      Nie wiem, czy próbować dalej effuniaki w innych rozmiarach, czy dać sobie
      spokój, w końcu to też nie biustonosz dla każdego ( a raczej dla każdej).
      • zawsze_zielona Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak nareszcie otwar 04.11.09, 15:14
        To, co opisujesz to oznaki za malego stanika. Moze 70C byloby lepsze.
        • annusja Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak nareszcie otwar 04.11.09, 15:20
          Problem jest taki, że mój biust po wykarmieniu dwóch ssaczek już nie taki jędrny
          jak dawniej i w większości staników w niby dobrym dla mnie rozmiarze górą hula
          wiatr :). Zamierzam jednak wypróbować 70C, zastanawiam się też nad 75B lub A,
          tylko obawiam się, że obwód będzie jednak za szeroki (skoro nawet 65 nie jest
          jakoś bardzo za ciasne).
    • bibea Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak nareszcie otwar 04.11.09, 17:03
      Zanabylam droga kupna chili 70dd (ten sam rozmiar co lodowy) i majteczki.
      Ach... pan maz sie nie moze doczekac. To on wybieral :D
      • bibea Re: Sklep Ewy Michalak - Effuniak nareszcie otwar 12.11.09, 14:53
        Ja rowniez dostalam moja rpzesylke.
        I majtki leza super, i staniczek tez. Nie chodzilam w nim jeszcze dluzej, ale na
        pierwsze zalozenie jest odrobine luzniejszy niz moj plunge ten
        turkusowo-morsko-lodowy.
        Rozmiar wg kalkulatora 70d, ale zamowilam rozmiar plunge'a i jest absolutnie ok.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka