Dodaj do ulubionych

Miękkie staniki na mały biust

04.08.13, 21:24
Jestem z tych "dopasowanych" stosunkowo niedawno, choć na forum zaglądam i się dokształcam już od dłuższego czasu. Mam póki co dwa uświadomione staniki, halfcupy Latte i Espresso z OnlyHer - oba naprawdę megawygodne, ale... no właśnie - przy niższych temperaturach. Przy ponad 30 stopniach za oknem zaczynam marzyć o choć jednym miękkim staniku w szufladzie - problem w tym, że nosząc 65C trudno znaleźć cokolwiek nieusztywnianego. Nie orientuję się jeszcze jakoś szczególnie dobrze w markach, miękkie staniki w podobnych rozmiarach widzę praktycznie tylko u Ewy Michalak. Jest jakiś inny producent, który też pomyślał o komforcie termicznym małobiuściastych latem? ;) Effuniaków bym bardzo chętnie spróbowała, ale chcę się jeszcze dowiedzieć, czy są w ogóle jakieś inne opcje.

Doradzicie coś? Póki mogę (czyli głównie w domu), to chodzę bez, ale na dłuższą metę zupełnie bez górnej części bielizny funkcjonować się nie da - mimo niewielkich rozmiarów mój biust przy bieganiu, skakaniu czy generalnie uprawianiu sportu jednak choć odrobiny podtrzymania potrzebuje.
Obserwuj wątek
    • wiosnyaniwidu Audelle Georgette 04.08.13, 21:47
      Miękki halfcup z pionowym cięciem. Też noszę OH 65C, georgette pasuje w tym samym rozmiarze. Ja swój kupiłam na stronie OH właśnie.
      • wiosnyaniwidu Effuniaki 3DM 04.08.13, 21:49
        I jeszcze effuniaki 3DM spróbować, tylko przelicz rozmiar w ich kalkulatorze.
        • wiosnyaniwidu Panache Cleo 04.08.13, 22:02
          Cleo ma też kilka miękkich modeli (chloe, george, alexa), ale z tego co wiem od miseczki D.
    • the_cellist Re: Miękkie staniki na mały biust 05.08.13, 07:59
      Ze starych kolekcji: Cleo-kilka modeli, m.in mój ukochany George, Gossard Esprit, Freya Millie. Ale na te modele musiałabyś polować np. na Bra-swapie na Balkonetce. Niestety, z kolekcji teraźniejszych też wypadam dołem, chętnie dowiem się, co wychodzi w 65c :)
    • swiatstanikow Re: Miękkie staniki na mały biust 05.08.13, 14:37
      Miękkie na pewno będziesz miała z Effuniaków, model 3DM. Comexim też ma miękkie, co prawda mały wybór modeli, ale są i 65C jest do uszycia (ale nie mam pojęcia jak leży, bo nie widziałam na żywo). OnlyHer ma semisoft Amaretto. Z WiesMannowych miękkich bardotek wypadach, bo zaczynają się od miseczki D, ale może byłyby dobre. Audelle? Fiore był kiedyś w wersji miękkiej. Przynajmniej tyle kojarzę.
    • patsonka89 Re: Miękkie staniki na mały biust 05.08.13, 20:58
      Przyłączam się do pytania o miękusy. Od dawna szukam takiego tylko że ja nosze 70 A
    • sbarazzina Re: Miękkie staniki na mały biust 06.08.13, 08:41
      W poszukiwaniu miękkich staników staników na mój średnio-mały biust wyprodukowałam całą notkę na ten temat :)
      Skoncentrowałam się tylko na half cupach, bo na mnie w sumie tylko takie miękkie modele leżą.

www.theartofbrafitting.com/pl/content/half-cupy-mi%C4%99kkie-prze%C5%BAroczysto%C5%9Bci
      Podsumowując, warto IMHO sprawdzić też Chantelle. Niektóre modele (np. C Chic Sexy Half cup) wypadają bardzo ścisło, więc mogłabyś wziąć 70B zamiast 65C.

---
      Mam staniki na zbyciu, różne rozmiary:
      tnij.org/staniki01
    • mssselfdestruct Re: Miękkie staniki na mały biust 06.08.13, 15:21
      Ze starożytnych modeli oprócz tego, co dziewczyny wymieniły jest jeszcze Opulence Pour Moi.
      A z bardziej aktualnych to Audelle/Lepel ma balkonetkę Jessica, nie mam ale mierzyłam – nie wbija się i generalnie jest git. Jeszcze jest Gossard Glossies w różnych kolorach.

Z miękkich mam w tej chwili:
      – halfo-plunga Chantelle 70B, obwód niepracujący, cud konstrukcyjny to nie jest ale ładny i daje radę
      – Gossarda Glossies 30C, wypada dużomiskowo, rozciągliwy obwód, jest elastyczny więc podtrzymanie średnie, no ale jakbym chciała uprawiać sport to kupiłabym sobie sportowca :P
      – 3 triangle bra Calvina Kleina i w te upały jeśli w ogóle wysilam się na założenie stanika to najczęściej właśnie takie coś. Polecam przetestować, wg mnie to jest super rozwiązanie na mały i samonośny biust.

Polecam też rozglądać się po allegro za miękkimi half-cupami francuskich firm, w allegrowych lumpeksach bywają bardzo tanio a obwód można zawsze skrócić/podszyć (pani se zwęzi :P). Wg mnie wzornictwo najczęściej bije na głowę wszystkie brytyjczyki.
    • simeril Re: Miękkie staniki na mały biust 02.09.13, 21:29
      Niestety w naszych okolicach rozmiarowych (poniżej D) jest posucha w miękusach. :( Obecnie na mnie też pasuje 65C z OH i również poszukuję miękusa, a oto co mam/mierzyłam:

z tego co obecnie można dostać w sklepach:
      - Effuniak Trefl 3DM 70AA - polecam! nadaje fajny okrągły kształt, może to dzięki lekko rozciągliwemu materiałowi, niestety góra lekko odstaje w dołku; na szczęście udało mi się go dorwać na stanie, bo teraz ten rozmiar jest na odszycie za dopłatą, więc za te droższe modele wychodzi 171zł z przesyłką :( (Trefl 'tylko' 141zł)
      - Audelle Georgette 32A - luźna i dużomiskowa, moim zdaniem o całą miskę, powinnam mieć 30B, kształt średni, gumeczka na brzegu miski się trochę wpija, można by ją wypruć, ale wtedy będzie powiewać miska - mogłaby być ciut mniejsza lub inaczej skrojona
      - Gossard Glossies moulded 32B - luźny i dużomiskowy, sporo za duży, może 30B by pasowało

z modeli do upolowania:
      - Cleo Brooke 30C - mój ulubiony miękusek, w dołku miski się marszczą; niestety rozmiaru 30C już nie produkują a 30D smętnie powiewa.. :( zostało ewentualnie kupić 28D i nosić z przedłużką
      - Pour Moi Opulence 30C - dużmiskowa, pasuje tylko w górce
      - Gossard Esprit 32B - ścisły i dużomiskowy, nawet w górce powiewa ;/
      - Freya Beau 32B, przedziwny krój, jakby był jednocześnie za mały i za duży, widać przeskalowano większy rozmiar, nie polecam.
      - M&S 32B, szału nie ma, zwykłe sutkozakrywacza, nie warto.

Jeśli komuś nie straszna cena i brak możliwości zwrotu to ja polecam Effuniaki 3DM (szczególnie Trefla, bo nie wiem jak się zachowuje ta nierozciągliwa siateczka) i w rozmiarze mniejszym niż zazwyczaj (3D mam 70a a 3DM 70aa).

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka