waskirrmc 01.04.04, 19:31 pozdrowienia z Anglii oraz zyczenia swiateczne przesyla sympatyk Waski-ROAD RUNNERS MC POLAND.Ps.brakuje mi na pulkach londynskich kioskow swiata motocykliu.moze kiedys???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: drenczyciel Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.04, 18:21 gazetka całkiem ok!!! tylko prosze! napiszcie cos na temat staruszki VF500 bo nie moge zdobyć żadnych konkretnych danych na temat tego "sprzętu". Z góry dziękuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: KRAKERS Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 16:33 Diekuje panu Krzysztofowi W za zawsze wyczerpujace wiadomosci i scisla informacje na temat. Ogulnie gazetka jest super i skora azeby kazdy milosnik motocykli siegnol po nia i przeczytal ja od dechy do dechy. DZIEKI ZA WSZYSTKO- Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Cielak Czy ktoś wie co to za potwora? IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 18.04.06, 10:52 Swego czasu, jakieś 2 tygodnie temu, oglądałem w telewizji skuter z napędem elektrycznym, jakiś Japoński. Podobno rozwija prędkość do 110km/h i może być ładowany z gniazdka w domu. Czy ktoś wie, która firma ma go produkować? a może już produkuje? to cacko podobno ma kosztować ok. 600 USD!!!!!!! bardzo chcę się dowiedzieć. pzdr Cielak Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mariusz Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 13:02 pozdro dla wszystkich!!! Szymon powodzenia w GS 500! opublikujcie mój list. nara Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kularrmc Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.sympatico.ca 22.09.04, 21:19 nie ma w kioskach w UK? a w Kanadzie jest...kiepskie zaopatrzenie w tej Anglii pozdrawiam Kula ROAD RUNNERS MC Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: NYorker Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.kondylis.com 04.08.05, 17:44 nigdy nie przyszlo mi do glowy, by sprawdzic tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ukasz Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 21:40 POMOCY!! Co mozecie mi powiedziec o motocyklach Derbi:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Waldek Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 22:44 Kupuję ŚM od 95 roku, i od tego właśnie roku posiadam wszystkie numery. Z przykrością jednak stwierdzam że od kiedy to czasapismo wpadło w łapy Agory przestało być miesięcznikiem wszystkich (w moim rozumieniu polskich) motocyklistów, a stało się miesięcznikiem płytkim, pozbawionym duszy z poprzedniego wcielenia, z wnętrza którego wylewa się potok reklam, w którym rozpuszcza się cała esensja wspaniałego przecież niegdyś miesięcznika. Ja nadal go kupuję ale tylko dlatego że wolę mniejsze zło ( większym złem jest ohydny niemiecki przedruk czyli Motocykl).Pozdrawiam i wiem,że takie są wymogi rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tomaszek Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.cust.tele2.pl 15.02.05, 22:09 w pełni popieram tę opinię!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Motowitek Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: 81.210.117.* 04.08.05, 19:42 Ja jednak o wiele bardziej wolę Motocykl. Więcej ciekawych artykułów. Każdy znajdzie coś dla siebie. No i objętośc większa Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Radza :( IP: *.traco.pl / 195.117.15.* 23.10.04, 11:56 Co sie stalo z artykulami Tomasza Salka? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Stefan Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.traco.pl / 195.117.15.* 23.10.04, 12:02 MC Road Runers to banda baranow.Uwazaja sie za motocyklistow a sa zwyklymi gnojami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Luffa Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.zsee.bytom.pl 19.10.05, 12:10 Propo Road Runersów-Ja tam znam tych ludzi i złego słowa na nich powiedzieć nie dam a jak ktoś się nie potrafi z chłopakami dogadać to już jego prywatny problem i nie powinien tego rozgłaszać wszem i wobec. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tajemniczy Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 11:57 Hej. po pierwsze Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku. Od pewnego czasu kupuję waszą gazetę. Jest ona bardzo ciekawa i ogólnie super ją się czyta. Mam prośbę czy moglibyscie do każdego nr. Świata Motocykli dołanczać plakat jakiegoś moto?? Dięki Odpowiedz Link Zgłoś
bullson Re: Redakcja "Świata Motocykli" 14.02.05, 07:38 rzeczywiscie, kto czytal SM wczesniej (ja od 2/96) stwierdzi ze ta gazeta zeszła na psy, pisałem to juz wiele razy. gdzie sie podział Pan Sałek czy Kwiatkowski, nie wytrzymali w tak ochydnie skomercjolizowanej gazecie dla małych chłopców? Tak, tak!!! Nawet sami autorzy nie pisza juz ze to "Miesiecznik Wszystkich Motocyklistow" i dobrze bo nim ni jest. Nadal go kupuje, ale chyba tylko z sentymentu do dawnych numerow. Niestety, taka jest prawda. To co było dobre - SM sprzed lat i Nomada - zgineło w smirdzacy skomercjalizowanym rynku. Przykro to pisac... Odpowiedz Link Zgłoś
miitch Re: Redakcja "Świata Motocykli" 04.08.05, 18:48 ja sie podpisuje pod kolegami co pisza ze gazeta zeszla na psy juz pisalem posta ale oczywiscie pan Szymon zripostowal zaatakowal nici z tego dalej uwazam ze gazeta byla fajna a teraz to kolorowe zdjecia zero tresci ;/ lepsze to niz ten caly motocykl ale jak wejdzie jakas konkurencja powazniejsza i dobra to podziekuje chyba bo idzie gazeta w zlym kierunku znajomosci itd bmw, suzuki ... kicha i tyle jak na moj gust Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dragon Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 09:14 Pozdrowienia dla całej redakcji na najlepszą gazete na rynku motocyki, a w szczegulności dla Szymona Dziawera za jego talent w ujeżdżaniu tak nieziemskich motocykli od szesnastoletniego miłosnika starych motocyki a obecnie posiadacza motoroweru Komar ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: prawnik Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 23:02 rzeczywiscie, kto czytal SM wczesniej (ja od 2/96) stwierdzi ze ta gazeta zeszła na psy, pisałem to juz wiele razy. gdzie sie podział Pan Sałek czy Kwiatkowski, ja tez cos koło tego ;). wg mnie SM nie zszedłna psy(to zbyt piekne zwierzeta i dumne) ŚWiat motocykli zszedł na karaluchy i szczury. btw. NAJMADZREJSZE artykuły w SM pisał PAN ANDRZEJ KWIATKOWKI.Reszta to bełkot ;( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gdg Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 11:06 czemu ciągle nie ma komiksów, dawniej można było przynajmnień pośmiać się, o rusunku na początku już nie wspomnę Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Re: Redakcja "Świata Motocykli" 19.01.06, 23:44 interesoje sprawa motoryzacji w polsce odwidzajac polske nie widzialem motocykli polskiej produkcji.co sie stalo z produkcja w kraju. czy moge otrzymac informaca na ten temat dzieki zgory. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Osikowicz Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 00:40 Nie jestem z redakcji, ale się krótko wypowiem. Przy takich stawkach godzinowych, jaką chińskie dziecko dostaje za pracę przy taśmie nie, opłaca się produkować tanich motocykli w Polsce, ponieważ nie będą tanie. Drogich też się nie opłaca, bo nikt ich nie kupi. W efekcie polskie marki (takie jak Junak i Komar) firmują azjatycką produkcję niskiej klasy. Istnieją produkty niszowe - pewnie parę firm dłubiących choppery. Parę lat temu taki świrnięty Niemiec nazwiskiem Munch wskrzesił Mamuta przy użyciu polskiego inżyniera i tokarza, ale już świat o tym zapomniał. Ponieważ myśl techniczna z tego projektu została w głowie ww inżyniera, od czasu do czasu pojawiają się rysunki a to nowego Sokoła, a to nowego czegoś tam. Może za 100 lat się coś z tego wykluje. Tymczasem Koreańczycy rozwijają Hyosunga na bazie Suzuki i szybko się uczą, a Polacy osiągnęli tyle, że dobudowali wózek boczny do tego niby Junaka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Osikowicz Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 00:43 A - byłbym zapomniał. Chłopaki z mechanika w ramach zadania domowego wytwarzają WSKę z silnikiem od Minska 125 bodajże. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tim Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 16:19 Gazetka ok.Ciekawe rzeczy pisali i piszą w niej. Tylko mam pytanko: Czy jest możliwość dostania archiwalnych numerów Świata Motocykli od numeru 6/98 wzwysz.Jak tak to prosiłbym o adres ulicy na której można je dostać w Warszawie. Info proszę przysyłać na e-mail romet74@wp.pl.Z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
miitch Re: Redakcja "Świata Motocykli" 04.08.05, 19:02 zrobili gazete dla 15-nastoletnich dzieciakow co nie maja motorow obejza sobie fotki valentino rossiego i fotki Szymona na BMW, ale jak juz trzeba czytac to az sie czlowiek dziwi jak mozna cos takiego napisac ale nawet nie to ale jak cos takiego mozna wydrukowac i sprzedawac za nie male pieniadze pan Kwiatkowski to byl ktos a teraz nedza i kicha felietony pana Lecha P ktos pisal ze fajne no fajne bo prosto napisane nic nie wnosza ;/ na poczatku jeszcze byly w miare ciekawe teraz kicha ale ogolnie ŚM poszlo w zlym kierunku za dobrych lat byl czat na www.swiat-motocykli.pl wlazilo sie pogadalo z kolegami z braci motocyklowej a teraz forum ciezko tutaj wymieniac szczegolowe informacje ogolnie wszystko sie zkiepscilo byly dawniej plakaty teraz nie ma wie ktos czemu?? jeszcze agora chciala zrobic gazete z panienkami tak jak inne zachodnie gazety wiec pierwsze numery nie wiem w ktorym to roku byly z plakatami - babki na motorach ale nie zbyt to bylo w zylm kierunku szlo i idzie to czasopismo trza sie rozejrzec za inna moze jest jakas nowa konkurencyjna pozatym cena co do wartosci w gazecie jest nie adekwatna bylem wczoraj w empiku patrze gazeta max tunning za 8,50 nie jaraja mnie poprzerabiane auta motory owszem bardziej ale popatrzylem gazeta spora duza tresci itd a w swiecie ogloszenie sie wysle to ci obetna i wydrukuja 2 zdania a bylo wiecej no ogolnie wkurzajace to :/ Odpowiedz Link Zgłoś
saracen1608 miitch - :/ 04.08.05, 20:31 Pomimo wszystko chyba troche przesadzasz. Mnie tez denerwuja pewne rzeczy ( to nieszczesne BMW ) , ale nie mozna nie doceniac zalet tego pisma ( których jest sporo wiecej niz wad). Moze zamiast wieszac psy na redakcji ( pewnie Szymon ma tego dosc - nie dziwie sie ), sprobujemy wypunktowac to co nam sie podoba ?? Tak normalnie , bez podlizywania sie... Jak dla mnie , w kazdym numerze sa jest wiele mocnych punktów , ktore mnie interesuja. Nie zgadzam sie ze felietony p. Lecha nic nie wnoszą - ja kazdy nr zaczynam od tej własnie strony i dla mnie p. Lech jest autorytetem i chociaz nie zawsze sie zgadzam z jego zdaniem to zawsze interesuje mnie co ma do przekazania w temacie motocykli i motocyklizmu ( przepraszam za kadzenie - czasem ciezko mi sie napisac o co mi chodzi nie popadajac w skrajnosc :/ ). Techniczne artykuły p.R. Dmowskiego sa super - nauczyłem sie z nich wiecej niz na niejednym wykładzie na studiach. To samo opisy podrózy p. Marka - nie wiedziałem ze nawet w mojej najblizszej okolicy jest tyle ciekawych miejsc do zwiedzenia. G. Dąbrowski i jego opisy maszyn off road sa klasa sama dla siebie - opis Husaberga z zeszłych wakacji ma u mnie 100/100. Nie pamietam kto jest autorem artykułu o C1 Motoczysz sprzed paru numerów , ale szczerze gratuluje . Dla mnie to perełka. Nie dosc , ze temat ciekawy to jeszcze sprawy techniczne podane w bardzo przystepnej formie. Szymonowi , jak zobaczy o nim pisze, pewnie znowu rece opadną :P, ale pomimo tego co nawypisywałem w wymianie postów w innym temacie , to uwazam ze jego artykuły czyta sie naprawde dobrze. Nie bede juz pisał o doborze tematów ( z reszta i tak o tym pewnie juz nie ma ochoty czytac), ale nalezy docenic to ze potrafi napisac kilka naprawde dobrych artykułów do kazdego numeru. Po prostu kawał dobrej dziennikarskiej roboty , moze z małymi wyjątkami ( ;] - sorka nie mogłem sobie odmówic małej szpili - tak zeby nie wyszła z tego posta lautrka ). Oczywiscie to nie wszystkie pozytywy które dostrzegam w gazecie ( oprocz tego - eksploatacja moto , moto uzywane , tunning i moj ulubiony dział --> motocykl zabytkowy). Napisałem tylko o tych pozycjach , ktore czytam w pierwszej kolejnosci. I sznuje "moj" miesięcznik za to ze nadal mocno siedzi w polskich realiach - opisy zlotów , imprez - to rowniez jest bardzo pozytywne w moim odczuciu. no to moze na koniec , tak zeby nie wyszedł z tego hymn na czesc ŚM napisze ze naprawde szkoda iż Marcin Osikowicz nie współpracuje blizej z redakcją. W koncu złapie go Motocykl i bedzie po rybkach :(... no ,mysle ze to była najbardziej konstruktywna krytyka na jaka było mnie stac :D lece do warsztatu i serdecznie pozdrawiam całą Redakcje stały czytelnik Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
miitch Re: saracen - :/ 04.08.05, 20:45 pan Lech jest autorytetem bo ma duzo kasy i suzuki polska w rekach? jak dla mnie jego terazniejsze felietony sa denne, moze zaczynasz od nich bo sie je latwo czytac sa napisane tak ze docieraja do ciebie... kiedys byly spoko teraz jakby byly od matrycy pare zdan sie zmienia ogolnie takie kluchy, pisze co mi sie nie podoba a reszta mi sie podoba, piszesz o gieldzie - gielda jest kijowa naprawde dawalem juz kilka ogloszen to czekalem po 2-3 miesiace na druk albo mi obcieli tekst w ogloszeniu ;/... ogolnie nic za to nie dostaniesz ze sie podlizujesz a ja przynajmniej pisze co mysle bo nie jestem sam wszyscy znajomi co czytaja tez tak uwazaja wiec pisze tylko zeby pomoc i zeby redaktorzy wiedzieli co sie nie podoba czytelnikom ale nie wazne... pisz dalej moze dostaniesz odznake albo medal Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lech Potynski Re: saracen - :/ IP: 195.128.228.* 09.08.05, 14:44 Rany Boskie, co ty znowu z tym Suzuki? Kiedyś tam rzeczywiście pracowałem, ale było to z 5 lat temu. Nie jestem Don Corleone, więc nie mam tej firmy w rękach, wydaje mi się że w ciągu dalszym jest własnością japończyków, ale być może się mylę. Co do ilości posiadanej przeze mnie kaski, to pewnie nie jesteś ze skarbówki, więc skąd masz wiedzieć ile jej mam? W każdym razie nie stać mnie ani na nowe BMW, ani Harleya. Na Suzuki pewnie tak, ale prywatnie gustuję w innych markach ;) Felietony piszę jakie potrafię, w końcu nie ma obowiązku ich czytania. A w ogóle to polecam taką drogę, jaką wybrałem sobie kilkanaście lat temu z Krzyśkiem Wydrzyckim i Erwinem Gorczycą - założyliśmy sobie własna gazetkę po to, zeby pisać w niej co się nam podoba. Skoro ktoś jeszcze ją kupuje, znaczy że chce to czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
miitch Re: saracen - :/ 09.08.05, 15:00 powiem tak z calym uznaniem i szacunkiem jezeli to naprawde pan Potysnki ale nawet jesli nie tylko ktos sie podszywa to i tak to powiem duzy szacunek za zalozenie gazety dla pana poczatki wspaniale gazeta tak ciekawa ze czytalo sie ja a teraz poszliscie na masowke kolorowe zdjecie, jakis marny opis gazeta stracila klimat i urok, czemu wogole nie ma plakatow ??? w niej ;/ kiedys byly pomijajac z tymi laskami bo to byl niewypal no moze z wyjatkiem tej na harleyu ;) , uwazam ze idzie w zlym kierunku moje zdanie przezemnie nie zbankrutujecie ale mam prawo powiedziec co mysle w koncu to gazeta dla motocyklistow pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lech Potynski Re: saracen - :/ IP: 195.128.228.* 09.08.05, 15:24 Nie podszywam się. W zasadzie pierwszy raz na forum podpisałem sie imieniem i nazwiskiem, bo troszkę mnie zniesmaczył komentarz dotyczący mojej sytuacji materialnej i starowaniu Suzuki. To było nieco nie fair, bo czym innym jest ocenianie moich textów, a czym innym takie personalne uwagi w wcale mnie nie znając. Nie wiem czy zauważyłeś, ale ja swoje pisanie w SM ograniczyłem w zasadzie tylko do felietonów, czasami relacji z wyjazdów, bo też uważam ze pismo idzie w złym (a przynajmniej innym niż sobie wymarzyłem) kierunku. Niestety nie jestem jego nawet częsciowym włascicielem, więc nie mam wpływu na te zmiany. Wydawcę interesuje w zasadzie tylko słupek wzrostu na jakimś tam wykresie. myślę, że gdyby to pomogło w sprzedaży pisało by się o kartoflach. Nie znaczy to jednak, że redakcja jest całkowicie ubezwłasnowolniona. W merytoryczną treść poza redakcją nikt nie ingeruje, jednak procentowy udział fotki/texty zmniejszenie udziału zabytków, historii motoryzacji i innych fajnych działów to już zasługa wydawcy. Ale coś mi się wydaje, że wynika to z analizy badań gustów czytelniczych. Po prostu SM jest taki jak tego chce większość. Trochę to smutne, ale trudno ....świat się zmienia, być może nie mam racji. Odpowiedz Link Zgłoś
szymon.dziawer miitch-agent 09.08.05, 15:29 Mnie to interesuje inna kwestja. Jak to się dzieje, że ktoś tak strasznie nie lubi tej gazety, nie czyta jej (a może czyta, tylko nie kupuje w ramach protestu - chyba jednak nie czyta, bo ciągle o tych laskach, co to ich od 2 lat ponad nie ma), ale ma tyle chęci i zapału żeby wchodzić na stronę, forum i jątrzyć, i pisać, jaka to niedobra jest ta gazeta ona, zniechęcać innych ludzi do czytania - no nic tylko agent konkurencji!!! miitch na garnuszku Motocykla! Nie czytajcie Go!!! ;)))))) Szymon Odpowiedz Link Zgłoś
blade20 Re: miitch-agent 09.08.05, 15:39 Ha ha ha !! Dobre ;) Zaraz tu zorganizujemy jakąś forumową komisiję śledczą i dojedziemy prawdy!! Agenci strzeżcie sie !! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: miitch Re: miitch-agent IP: *.bochnia.pl / 195.136.25.* 10.08.05, 20:25 lool Panie Szymonie Motocykl to juz najwiekszy badziew jaki tylko jest wiec prosze bez takich :), nie narzekam gazete czytam regularnie od 98 wiec jednak czytam, babki no cos tam 2 lata chyba temu byly moje pytanie czemu teraz nie ma plakatow? co do uwag personalnych do Pana Lecha - prosze wybaczyc jesli urazilem nie taki mialem zamiar poprostu wydaje mi sie ze gazeta ktora byla swietna gazeta idzie w zlym kierunku, chcialem to napisac nie mam zamiar zniechceca nikogo bo to nadal najlepsza gazeta na rynku polskim o motocyklach, ale jednak mnie jak i moim znajomym marzyloby sie chociaz czesciowe powrocenie do dawnej formy, zeby gazeta nie utracila tej duszy na ktora Pan Leszek jak i jego przyjaciele z redakcji za dawnych lat tyle pracowali, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jjarus Re: miitch-agent 31.10.05, 13:37 Panie Dziawer mija już parę lat a Pan nie moż pojąc że inne firmy dają foldery za darmo a Wy chcecie za to piennnnnnnnadze odemnie pańska firma ich nie dostanie chyba że Świat motocykli wróci do dawnej postaci to tak dla przypomnienia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: konradskce Re: miitch - :/ IP: *.miedniewice.sdi.tpnet.pl 07.09.05, 15:39 Ja ŚM czytam od polowy lat 90-tych - nie pamietam już dokladnie od kiedy ... moim zdaniem "Nasze" pismo idzie raczej w zlym kierunku ... brak "klimatu" pamiętam artykul "Poezja w kasku poczeta ..." (najlepszy w dotychczasowej historii gazety), zdjęcia z wakacji ... NSU "kalosz", remont M-ki na chodniku ..., opis podróży kolesia na Romecie na Kaukaz ... wtedy czulem że motocyklizm to coś poza codziennościa, szarością i smutkiem. Dzis czytając ŚM czuję sie trochę jak w supermarkecie ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rapala5@wp.pl Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 24.08.05, 13:30 kupiłem nowy numer Ś M nawet 2 numery niby z filmem i niby z mapą w obu zapakowanych numerach były filmy o jakichś wulkanach :) z gazety RZECZPOSPOLITA- Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: chciałem bardzo wszystkim podziękować 24.08.05, 14:39 bo gdyby nie ten wątek to bym umarł ze świadomością że ŚM to Świat Młodych Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BARTEK Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 12:10 NAPISZCIE COŚ O MOTOROWERACH SIMSON Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 12:12 Czytam wasze pismo już od 2 lat BARDZO PROSZĘ!! Aby w Pażdziernikowym numerze pojawiło się coś o ROMECIE OGARZE 200 i SIMSONIE S51. BŁAGAM ZRÓBCIE TO. PROSZĘ Odpowiedz Link Zgłoś
soleski Re: Redakcja "Świata Motocykli" 19.10.05, 13:11 Przepraszam za to co powiem, ale poziom tej dyskusji jest żenujący. Jestem stałym czytelnikiem OBU "wiodących" czasopism ŚM i M. Nie mam bynajmniej 15 lat, ale sporo po 30 (żeby nie powiedzieć przed czterdziestką, ale wzdrygam się przed takim sformułowaniem :-)) Z całego wątku wyciągam następujące wnioski: 1. Pismo jest do d... bo kiedyś miało duszę a teraz nie. No i niema plakatów. Ja i moi kumple zbieraliśmy plakaty jak miałem 15 lat, więc może to 15-to latkowie kontestują gazetę, bo przedtem czytając ją mieli wrażenie, że są starsi ;-))). 2. Poziom postów większości "napieprzaczy", czyli użyte słowa, ortografia, stylistyka, brak interpunkcji itp itd moim skromnym zdaniem świadczy o poziomie intelektualnym ich autorów. Dziwi mnie zatem że redakcja wogóle podejmuje dyskusję z półgłowkami wyrażajacymi swoje pobożne życzenia i uważającymi że tak jak myślą oni MUSI myśleć każdy i to co oni chcą powinno się w 90 % znaleźć w gazecie. 3. Dziwi mnie jak mało osób wypowiadających się na tym forum rozumie, że polski rynek motoryzacyjny jest mały, że mamy kilkakrotnie mniejszy odsetek motocykli na głowę mieszkańca niż np. sąsiednie Czechy. Że z tego powodu czasopisma funkcjonujące na naszym rynku muszą dostosować tematykę do jak najszerszego grona czytelników, czyli dla małolata jak ten wyżej który żąda testu Ogara i dla wszystkich innych którym bliżej do dwóch niż do czterech kółek. Konkluzja: Mnie też się nie wszystko podoba. Też kiedyś chciałbym zobaczyć jakiś test mojego ulubionego Ducati. Wzruszam ramionami gdy razem z ŚM dostaje jakiś kolejny podły moim zdaniem film z jazdą na gumie. Ale rozumiem że gazeta nie jest tylko dla mnie, że musi się sprzedać w określonej liczbie egzemplarzy. A dlaczego kupiła ją Agora? Hmmmm.... Może właśnie dlatego, że jej wcześniejsza formuła rokowała raczej na zniknięcie tytułu z rynku niż rozwój... Pozdrowienia dla redakcji Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jakub Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.intergeo.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 10:50 Dajcie wreszcie jakies konkretne filmy dla dojrzałych motocyklistow a nie w kólko te same pierdoły dla gowniarzy!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szymon.dziawer Re: Redakcja "Świata Motocykli" 25.10.05, 10:55 Gość portalu: Jakub napisał(a): > Dajcie wreszcie jakies konkretne filmy dla dojrzałych motocyklistow a nie w > kólko te same pierdoły dla gowniarzy!! Pozdrawiam Zdefiniuj: dojrzały motocyklisa Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jakub Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.intergeo.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 19:23 Dojrzaly motocyklista - starszy gosc jezdzący od wielu lat na choperze i oczekujący filmow zawierajacych historie i rozne ciekawostki techniczne!!! no i moze jakies relacje z wypraw !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Potas Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.chomiczowka.waw.pl 25.10.05, 23:26 No przepraszam że się wtrącam, ale chyba jestem starszy gość i mniej więcej czuję się dojrzałym motocyklistą, ale do choppera to jakoś nie dojrzałem. Może jak przekroczę siedemdziesiątkę i nie będę mógł już okraczyć ani ogarnać niczego innego, to zdecyduję się na coś takiego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: NYorker Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.kondylis.com 25.10.05, 23:32 > Dojrzaly motocyklista - starszy gosc jezdzący od wielu lat na choperze i > oczekujący filmow zawierajacych historie i rozne ciekawostki techniczne!!! no i > > moze jakies relacje z wypraw !!! a wasze relacje z wypraw? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Potas Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.chomiczowka.waw.pl 31.10.05, 10:27 Właśnie wymęczyłem relację z tegorocznej wyprawy do Scotland. Pewnie gdzies na początku 2006 ukaże się w ŚM. Tyle tylko, że wyprawa była dosyć długa, a miejsca w gazecie niezawiele ;) Odpowiedz Link Zgłoś
saracen1608 Re: Redakcja "Świata Motocykli" 31.10.05, 12:06 To ja poprosze zeby to co sie nie zmiesci zamiescic tutaj ;] ( oczywiscie po tym jak artykuł ukarze sie w gazecie), chetnie poczytam. A poza tym mam pytanie w temacie Szkocji: Czy bedzie jakas relacja z Szkockiego Trialu maszyn zabytkowych?? Zawody odbyły sie chyba w kwietniu. Startowało kilku Polaków. (moze relacja juz była a ja przegapiłem ;] ?? ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wojtek Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: 71.194.124.* 16.08.07, 05:55 wiesz co?mam 40 lat i popylam od kad pamietam.Zadne choppery czy tez inne wynalazki.zwykly dostepny na swiecie sprzet. I co? W tamtym roku przesiadlem sie na k 1200 lt z gsxr 1300 i nareszcie moge sobie odpoczac.nie mam nic do udowodnienia.Nikomu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rocky Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 22:16 Witam. Uważam że powinno się zdjąć niejakiego (a raczej nijakiego) Sz.Dziawera. Facet pisze do dupy. Tylko pobierznie przeglądam jego teksty bo nie nadają sie do czytania. Tak samo było gdy pojawiał sie w Jednośladzie (prowadził do dupy). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kardanik Re: Redakcja "Świata Motocykli" 11.03.06, 23:00 Skoro Pan Szymon "pisze do dupy", to każdy kto czyta jego materiały jest wg. Ciebie Rocky "DUPĄ", stąd wnioskuję, że kilkoro czytelników "ŚM" może się lekko oburzyć tym zarzutem. Chętnie bym się z Tobą spotkała i wysłuchała jakie są Twoje argumenty w tej sprawie-rewelacji nie wróżę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sekwoja5@wp.pl Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.toya.net.pl 07.02.06, 18:43 Witam,chcę powiedzieć że jakość płytek dołączonych do gazetki jest straszna.Zakupiłem styczniowe wydanie z płytką,a jej nie da się oglądać,poprzednie płytki były jako takie,ale styczniowa pobiła wszelkie rekordy jeżeli chodzi o jakość tz.co dwie minuty zatrzymuje się na minute i nieda się tego oglądać.Mam nadzieje że zrobicie z tym fantem coś(wpłyniecie na wydawce tej płytki)bo jakość jest naprawde skandaliczna. Wasz stały czytelnik od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sekwoja5@wp.pl Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.toya.net.pl 07.02.06, 21:29 Witam,mam pytanie,czy będzie można w najbliższej przyszłości w dziale"motocykl używany"opisać motocykl XJ 900S Diversion.Zostałem posiadaczem tekiego motocykla (szczęśliwym),a praktycznie wiem bardzo mało na jego temat.Z góry dziękuje i pozdrawiam - stały czytelnik. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jacek Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.chello.pl 11.03.06, 20:17 Szanowna Redakcjo, mam proste pytanie: dlaczego bieżący nr Swiata Motocykli, zamieszczany na tej stronie, to ten z grudnia. Przecież już mamy za sobą pierwszą dekadę marca. A sformułowanie "bieżący" odnosi się do czegoś, co jest aktualne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yamasz Re: Redakcja "Świata Motocykli" 11.03.06, 22:04 co wy tak szukacie dziury w całym? u mnie płytki chodzą normalnie, a co do divka, to był on w jakimś numerze z zeszłego roku. :::Puści klamę, ruszy i na horyzoncie zniknie::: Odpowiedz Link Zgłoś
szymon.dziawer Re: Redakcja "Świata Motocykli" 13.03.06, 17:20 Gość portalu: jacek napisał(a): > Szanowna Redakcjo, mam proste pytanie: dlaczego bieżący nr Swiata Motocykli, > zamieszczany na tej stronie, to ten z grudnia. Jesteś w błędzie. Min. materiały: Yuki 150T-2 Boss. Chiński Szef prosto z Czech Honda STX Pan-European. Spadkobierca Legendy są z nr. 3/2006. Czy są aktualne wg. Ciebie? Nie zamieszczamy całych nr. na naszej www. Nawet tych archiwalnych. Jesteśmy czasopismem a nie portalem. Szymon Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jacek Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.chello.pl 16.03.06, 22:33 Przepraszam za zamiesznie, nie chodziło mi o artykuły zamieszczone na stronie, te są jak najbardziej aktualne, tylko o link "Bieżący numer" pozdrawiam Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomasz Sieczkowski do redakcji ''świat motocykli'' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 11:16 droga redakcjo pisze do was bo czesto czytam wasze gazetę i pomślałem że możę mi pomożecie jestem młodym chłopcem jeżdzę ma motorach od najmłodszych lat i chciałbym sprubować swoich sił na wyścigach motorów tylko szukam osób którzy by mi w tym pomogli dali szanse bym mógł pokazać co potrafie sądzę że jeżeli ktoś da mi szanse jest duża nadzieja że coś z tego bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomasz Sieczkowski do redakcji ''świat motocykli'' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 11:21 droga redakcjo pisze do was bo czesto czytam wasze gazetę i pomślałem że możę mi pomożecie jestem młodym chłopcem jeżdzę ma motorach od najmłodszych lat i chciałbym sprubować swoich sił na wyścigach motorów tylko szukam osób którzy by mi w tym pomogli dali szanse bym mógł pokazać co potrafie sądzę że jeżeli ktoś da mi szanse jest duża nadzieja że coś z tego bedzie Proszę o jakikolwiek kątakt:Sieczkowski Tomasz 88-170 Pakość ul.Wyszyńskiego72 lub telefonicznie (052)5642893 lub 0665626931 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sieczkowski Tomasz Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 11:23 droga redakcjo pisze do was bo czesto czytam wasze gazetę i pomślałem że możę mi pomożecie jestem młodym chłopcem jeżdzę ma motorach od najmłodszych lat i chciałbym sprubować swoich sił na wyścigach motorów tylko szukam osób którzy by mi w tym pomogli dali szanse bym mógł pokazać co potrafie sądzę że jeżeli ktoś da mi szanse jest duża nadzieja że coś z tego bedzie Proszę o jakikolwiek kątakt:Sieczkowski Tomasz 88-170 Pakość ul.Wyszyńskiego72 lub telefonicznie (052)5642893 lub 0665626931 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sieczkowski Tomasz Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 12:39 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zorro Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 21:16 Koledze sie płyta zacięła, ale to nie PCK. Zawijaj rękawy odo roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
miitch Re: Redakcja "Świata Motocykli" 18.04.06, 11:07 gazeta z miesiaca na miesiac traci klimat :( myslalem ze numer jubileuszowy bedzie jakis mocny a tu nic tylko ta plyta co jej nawet nie chcialo mi sie do konca ogladnac Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arek Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 10:48 Czytajac niektore opinie mam wrażenie że autorzy nie są motocyklistami tylko chłoptasiami na tanich i kolorowych skuterkach kupionych w supermarkecie. Kupuje Śm od paru dobrych lat widze zmiany, nie są to zmiany na gorsze, gazeta po prostu ewoluuje czyt: zmienia się, dostosowuje do panujących warunków. (definicja z książki od biologii). Kilka lat temu miala nieco inny charakter a teraz się po prostu zmieniła. Ja na tej gazecie się wychowałem jako posiadacz 2 kółek, mam do niej wielki sentyment. Przez te kilka lat zaobserwowałem jaką wielką prace wkładała cała redakcja aby ta gazeta mogła wychodzić. Doceniam waszą prace. Pozdrowienia dla pana Krzysztofa, Szymona, Lecha, Erwina, Bolesława, Pawła wogółe całej redakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
miitch Re: Redakcja "Świata Motocykli" 23.04.06, 14:14 smieszny jestes ja mam wrazenie ze ty czytasz ta gazete od 2 miesiecy i wogole nie masz pojecia o motocyklach i to napewno jest prawda, kazdy kto znal stary swiat powie ze byl lepszy, inny i lepszy, nie inny bo inny i nie da sie porownac a teraz wsiadaj na ogara i na odpust na wies kupic cukierki Odpowiedz Link Zgłoś