Dodaj do ulubionych

Redakcja "Świata Motocykli"

01.04.04, 19:31
pozdrowienia z Anglii oraz zyczenia swiateczne przesyla sympatyk Waski-ROAD
RUNNERS MC POLAND.Ps.brakuje mi na pulkach londynskich kioskow swiata
motocykliu.moze kiedys????
Obserwuj wątek
    • Gość: drenczyciel Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.04, 18:21
      gazetka całkiem ok!!! tylko prosze! napiszcie cos na temat staruszki VF500 bo
      nie moge zdobyć żadnych konkretnych danych na temat tego "sprzętu". Z góry
      dziękuje!!!
      • Gość: KRAKERS Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 16:33
        Diekuje panu Krzysztofowi W za zawsze wyczerpujace wiadomosci i scisla
        informacje na temat. Ogulnie gazetka jest super i skora azeby kazdy milosnik
        motocykli siegnol po nia i przeczytal ja od dechy do dechy.
        DZIEKI ZA WSZYSTKO-
      • Gość: Cielak Czy ktoś wie co to za potwora? IP: *.waw.pl / *.merinet.pl 18.04.06, 10:52
        Swego czasu, jakieś 2 tygodnie temu, oglądałem w telewizji skuter z napędem
        elektrycznym, jakiś Japoński.
        Podobno rozwija prędkość do 110km/h i może być ładowany z gniazdka w domu.

Czy ktoś wie, która firma ma go produkować? a może już produkuje?

to cacko podobno ma kosztować ok. 600 USD!!!!!!!

bardzo chcę się dowiedzieć.

pzdr
        Cielak
    • Gość: Mariusz Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 13:02
      pozdro dla wszystkich!!! Szymon powodzenia w GS 500! opublikujcie mój list. nara
    • Gość: kularrmc Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.sympatico.ca 22.09.04, 21:19
      nie ma w kioskach w UK? a w Kanadzie jest...kiepskie zaopatrzenie w tej Anglii
      pozdrawiam
      Kula ROAD RUNNERS MC
      • Gość: NYorker Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.kondylis.com 04.08.05, 17:44
        nigdy nie przyszlo mi do glowy, by sprawdzic tutaj.
    • Gość: Ukasz Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 21:40
      POMOCY!!
      Co mozecie mi powiedziec o motocyklach Derbi:)
      • Gość: Waldek Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 22:44
        Kupuję ŚM od 95 roku, i od tego właśnie roku posiadam wszystkie numery. Z
        przykrością jednak stwierdzam że od kiedy to czasapismo wpadło w łapy Agory
        przestało być miesięcznikiem wszystkich (w moim rozumieniu polskich)
        motocyklistów, a stało się miesięcznikiem płytkim, pozbawionym duszy z
        poprzedniego wcielenia, z wnętrza którego wylewa się potok reklam, w którym
        rozpuszcza się cała esensja wspaniałego przecież niegdyś miesięcznika. Ja nadal
        go kupuję ale tylko dlatego że wolę mniejsze zło ( większym złem jest ohydny
        niemiecki przedruk czyli Motocykl).Pozdrawiam i wiem,że takie są wymogi rynku.
        • Gość: tomaszek Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.cust.tele2.pl 15.02.05, 22:09
          w pełni popieram tę opinię!!!
          • Gość: Motowitek Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: 81.210.117.* 04.08.05, 19:42
            Ja jednak o wiele bardziej wolę Motocykl. Więcej ciekawych artykułów. Każdy
            znajdzie coś dla siebie. No i objętośc większa
    • Gość: Radza :( IP: *.traco.pl / 195.117.15.* 23.10.04, 11:56
      Co sie stalo z artykulami Tomasza Salka?
    • Gość: Stefan Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.traco.pl / 195.117.15.* 23.10.04, 12:02
      MC Road Runers to banda baranow.Uwazaja sie za motocyklistow a sa zwyklymi
      gnojami.
      • Gość: Luffa Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.zsee.bytom.pl 19.10.05, 12:10
        Propo Road Runersów-Ja tam znam tych ludzi i złego słowa na nich powiedzieć nie
        dam a jak ktoś się nie potrafi z chłopakami dogadać to już jego prywatny
        problem i nie powinien tego rozgłaszać wszem i wobec.
    • Gość: tajemniczy Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 11:57
      Hej. po pierwsze Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku. Od pewnego czasu
      kupuję waszą gazetę. Jest ona bardzo ciekawa i ogólnie super ją się czyta. Mam
      prośbę czy moglibyscie do każdego nr. Świata Motocykli dołanczać plakat
      jakiegoś moto?? Dięki
      • bullson Re: Redakcja "Świata Motocykli" 14.02.05, 07:38
        rzeczywiscie, kto czytal SM wczesniej (ja od 2/96) stwierdzi ze ta gazeta
        zeszła na psy, pisałem to juz wiele razy. gdzie sie podział Pan Sałek czy
        Kwiatkowski, nie wytrzymali w tak ochydnie skomercjolizowanej gazecie dla
        małych chłopców? Tak, tak!!! Nawet sami autorzy nie pisza juz ze
        to "Miesiecznik Wszystkich Motocyklistow" i dobrze bo nim ni jest. Nadal go
        kupuje, ale chyba tylko z sentymentu do dawnych numerow. Niestety, taka jest
        prawda. To co było dobre - SM sprzed lat i Nomada - zgineło w smirdzacy
        skomercjalizowanym rynku. Przykro to pisac...
        • miitch Re: Redakcja "Świata Motocykli" 04.08.05, 18:48
          ja sie podpisuje pod kolegami co pisza ze gazeta zeszla na psy juz pisalem posta
          ale oczywiscie pan Szymon zripostowal zaatakowal nici z tego dalej uwazam ze
          gazeta byla fajna a teraz to kolorowe zdjecia zero tresci ;/ lepsze to niz ten
          caly motocykl ale jak wejdzie jakas konkurencja powazniejsza i dobra to
          podziekuje chyba bo idzie gazeta w zlym kierunku
          znajomosci itd bmw, suzuki ... kicha i tyle jak na moj gust
    • Gość: dragon Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 09:14
      Pozdrowienia dla całej redakcji na najlepszą gazete na rynku motocyki, a w
      szczegulności dla Szymona Dziawera za jego talent w ujeżdżaniu tak nieziemskich
      motocykli od szesnastoletniego miłosnika starych motocyki a obecnie posiadacza
      motoroweru Komar ;-)
      • Gość: prawnik Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 23:02
        rzeczywiscie, kto czytal SM wczesniej (ja od 2/96) stwierdzi ze ta gazeta
        zeszła na psy, pisałem to juz wiele razy. gdzie sie podział Pan Sałek czy
        Kwiatkowski,

ja tez cos koło tego ;).
        wg mnie SM nie zszedłna psy(to zbyt piekne zwierzeta i dumne)
        ŚWiat motocykli zszedł na karaluchy i szczury.
        btw.
        NAJMADZREJSZE artykuły w SM pisał PAN ANDRZEJ KWIATKOWKI.Reszta to bełkot ;(
    • Gość: gdg Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 11:06
      czemu ciągle nie ma komiksów, dawniej można było przynajmnień pośmiać się,
      o rusunku na początku już nie wspomnę

• neiden Re: Redakcja "Świata Motocykli" 19.01.06, 23:44
        interesoje sprawa motoryzacji w polsce odwidzajac polske nie widzialem
        motocykli polskiej produkcji.co sie stalo z produkcja w kraju. czy moge
        otrzymac informaca na ten temat dzieki zgory.
        • Gość: Marcin Osikowicz Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 00:40
          Nie jestem z redakcji, ale się krótko wypowiem.

Przy takich stawkach godzinowych, jaką chińskie dziecko dostaje za pracę przy
          taśmie nie, opłaca się produkować tanich motocykli w Polsce, ponieważ nie będą
          tanie. Drogich też się nie opłaca, bo nikt ich nie kupi.
          W efekcie polskie marki (takie jak Junak i Komar) firmują azjatycką produkcję
          niskiej klasy.
          Istnieją produkty niszowe - pewnie parę firm dłubiących choppery. Parę lat temu
          taki świrnięty Niemiec nazwiskiem Munch wskrzesił Mamuta przy użyciu polskiego
          inżyniera i tokarza, ale już świat o tym zapomniał. Ponieważ myśl techniczna z
          tego projektu została w głowie ww inżyniera, od czasu do czasu pojawiają się
          rysunki a to nowego Sokoła, a to nowego czegoś tam. Może za 100 lat się coś z
          tego wykluje. Tymczasem Koreańczycy rozwijają Hyosunga na bazie Suzuki i szybko
          się uczą, a Polacy osiągnęli tyle, że dobudowali wózek boczny do tego niby
          Junaka.
          • Gość: Marcin Osikowicz Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 00:43
            A - byłbym zapomniał. Chłopaki z mechanika w ramach zadania domowego wytwarzają
            WSKę z silnikiem od Minska 125 bodajże.
    • Gość: Tim Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 16:19
      Gazetka ok.Ciekawe rzeczy pisali i piszą w niej.

Tylko mam pytanko: Czy jest możliwość dostania archiwalnych numerów Świata
      Motocykli od numeru 6/98 wzwysz.Jak tak to prosiłbym o adres ulicy na której
      można je dostać w Warszawie.

Info proszę przysyłać na e-mail romet74@wp.pl.Z góry dziękuje
      • miitch Re: Redakcja "Świata Motocykli" 04.08.05, 19:02
        zrobili gazete dla 15-nastoletnich dzieciakow co nie maja motorow obejza sobie
        fotki valentino rossiego i fotki Szymona na BMW, ale jak juz trzeba czytac to az
        sie czlowiek dziwi jak mozna cos takiego napisac ale nawet nie to ale jak cos
        takiego mozna wydrukowac i sprzedawac za nie male pieniadze
        pan Kwiatkowski to byl ktos a teraz nedza i kicha
        felietony pana Lecha P ktos pisal ze fajne no fajne bo prosto napisane nic nie
        wnosza ;/ na poczatku jeszcze byly w miare ciekawe teraz kicha ale ogolnie
        ŚM poszlo w zlym kierunku
        za dobrych lat byl czat na www.swiat-motocykli.pl wlazilo sie pogadalo z
        kolegami z braci motocyklowej a teraz forum ciezko tutaj wymieniac szczegolowe
        informacje ogolnie wszystko sie zkiepscilo
        byly dawniej plakaty teraz nie ma wie ktos czemu??
        jeszcze agora chciala zrobic gazete z panienkami tak jak inne zachodnie gazety
        wiec pierwsze numery nie wiem w ktorym to roku byly z plakatami - babki na
        motorach ale nie zbyt to bylo w zylm kierunku szlo i idzie to czasopismo trza
        sie rozejrzec za inna moze jest jakas nowa konkurencyjna
        pozatym cena co do wartosci w gazecie jest nie adekwatna
        bylem wczoraj w empiku patrze gazeta max tunning za 8,50 nie jaraja mnie
        poprzerabiane auta motory owszem bardziej ale popatrzylem gazeta spora duza
        tresci itd a w swiecie ogloszenie sie wysle to ci obetna i wydrukuja 2 zdania a
        bylo wiecej no ogolnie wkurzajace to :/
        • saracen1608 miitch - :/ 04.08.05, 20:31
          Pomimo wszystko chyba troche przesadzasz. Mnie tez denerwuja pewne rzeczy ( to
          nieszczesne BMW ) , ale nie mozna nie doceniac zalet tego pisma ( których jest
          sporo wiecej niz wad).
          Moze zamiast wieszac psy na redakcji ( pewnie Szymon ma tego dosc - nie dziwie
          sie ), sprobujemy wypunktowac to co nam sie podoba ?? Tak normalnie , bez
          podlizywania sie...
          Jak dla mnie , w kazdym numerze sa jest wiele mocnych punktów , ktore mnie
          interesuja.
          Nie zgadzam sie ze felietony p. Lecha nic nie wnoszą - ja kazdy nr zaczynam od
          tej własnie strony i dla mnie p. Lech jest autorytetem i chociaz nie zawsze sie
          zgadzam z jego zdaniem to zawsze interesuje mnie co ma do przekazania w temacie
          motocykli i motocyklizmu ( przepraszam za kadzenie - czasem ciezko mi sie
          napisac o co mi chodzi nie popadajac w skrajnosc :/ ).
          Techniczne artykuły p.R. Dmowskiego sa super - nauczyłem sie z nich wiecej niz
          na niejednym wykładzie na studiach.
          To samo opisy podrózy p. Marka - nie wiedziałem ze nawet w mojej najblizszej
          okolicy jest tyle ciekawych miejsc do zwiedzenia.
          G. Dąbrowski i jego opisy maszyn off road sa klasa sama dla siebie - opis
          Husaberga z zeszłych wakacji ma u mnie 100/100.
          Nie pamietam kto jest autorem artykułu o C1 Motoczysz sprzed paru numerów ,
          ale szczerze gratuluje . Dla mnie to perełka. Nie dosc , ze temat ciekawy to
          jeszcze sprawy techniczne podane w bardzo przystepnej formie.
          Szymonowi , jak zobaczy o nim pisze, pewnie znowu rece opadną :P, ale pomimo
          tego co nawypisywałem w wymianie postów w innym temacie , to uwazam ze jego
          artykuły czyta sie naprawde dobrze. Nie bede juz pisał o doborze tematów ( z
          reszta i tak o tym pewnie juz nie ma ochoty czytac), ale nalezy docenic to ze
          potrafi napisac kilka naprawde dobrych artykułów do kazdego numeru.
          Po prostu kawał dobrej dziennikarskiej roboty , moze z małymi wyjątkami ( ;] -
          sorka nie mogłem sobie odmówic małej szpili - tak zeby nie wyszła z tego posta
          lautrka ).
          Oczywiscie to nie wszystkie pozytywy które dostrzegam w gazecie ( oprocz tego -
          eksploatacja moto , moto uzywane , tunning i moj ulubiony dział --> motocykl
          zabytkowy).
          Napisałem tylko o tych pozycjach , ktore czytam w pierwszej kolejnosci.
          I sznuje "moj" miesięcznik za to ze nadal mocno siedzi w polskich realiach -
          opisy zlotów , imprez - to rowniez jest bardzo pozytywne w moim odczuciu.

no to moze na koniec , tak zeby nie wyszedł z tego hymn na czesc ŚM napisze ze
          naprawde szkoda iż Marcin Osikowicz nie współpracuje blizej z redakcją. W koncu
          złapie go Motocykl i bedzie po rybkach :(...

no ,mysle ze to była najbardziej konstruktywna krytyka na jaka było mnie stac :D

lece do warsztatu i serdecznie pozdrawiam całą Redakcje

stały czytelnik Kuba
          • miitch Re: saracen - :/ 04.08.05, 20:45
            pan Lech jest autorytetem bo ma duzo kasy i suzuki polska w rekach? jak dla mnie
            jego terazniejsze felietony sa denne, moze zaczynasz od nich bo sie je latwo
            czytac sa napisane tak ze docieraja do ciebie... kiedys byly spoko teraz jakby
            byly od matrycy pare zdan sie zmienia ogolnie takie kluchy, pisze co mi sie nie
            podoba a reszta mi sie podoba, piszesz o gieldzie - gielda jest kijowa naprawde
            dawalem juz kilka ogloszen to czekalem po 2-3 miesiace na druk albo mi obcieli
            tekst w ogloszeniu ;/...
            ogolnie nic za to nie dostaniesz ze sie podlizujesz a ja przynajmniej pisze co
            mysle bo nie jestem sam wszyscy znajomi co czytaja tez tak uwazaja wiec pisze
            tylko zeby pomoc i zeby redaktorzy wiedzieli co sie nie podoba czytelnikom ale
            nie wazne... pisz dalej moze dostaniesz odznake albo medal
            • Gość: Lech Potynski Re: saracen - :/ IP: 195.128.228.* 09.08.05, 14:44
              Rany Boskie, co ty znowu z tym Suzuki? Kiedyś tam rzeczywiście pracowałem, ale
              było to z 5 lat temu. Nie jestem Don Corleone, więc nie mam tej firmy w rękach,
              wydaje mi się że w ciągu dalszym jest własnością japończyków, ale być może się
              mylę. Co do ilości posiadanej przeze mnie kaski, to pewnie nie jesteś ze
              skarbówki, więc skąd masz wiedzieć ile jej mam? W każdym razie nie stać mnie
              ani na nowe BMW, ani Harleya. Na Suzuki pewnie tak, ale prywatnie gustuję w
              innych markach ;)
              Felietony piszę jakie potrafię, w końcu nie ma obowiązku ich czytania. A w
              ogóle to polecam taką drogę, jaką wybrałem sobie kilkanaście lat temu z
              Krzyśkiem Wydrzyckim i Erwinem Gorczycą - założyliśmy sobie własna gazetkę po
              to, zeby pisać w niej co się nam podoba. Skoro ktoś jeszcze ją kupuje, znaczy
              że chce to czytać.
              • miitch Re: saracen - :/ 09.08.05, 15:00
                powiem tak z calym uznaniem i szacunkiem jezeli to naprawde pan Potysnki ale
                nawet jesli nie tylko ktos sie podszywa to i tak to powiem
                duzy szacunek za zalozenie gazety dla pana poczatki wspaniale gazeta tak ciekawa
                ze czytalo sie ja a teraz poszliscie na masowke kolorowe zdjecie, jakis marny opis
                gazeta stracila klimat i urok,
                czemu wogole nie ma plakatow ??? w niej ;/ kiedys byly pomijajac z tymi laskami
                bo to byl niewypal no moze z wyjatkiem tej na harleyu ;) ,
                uwazam ze idzie w zlym kierunku moje zdanie przezemnie nie zbankrutujecie
                ale mam prawo powiedziec co mysle w koncu to gazeta dla motocyklistow
                pozdrawiam
                • Gość: Lech Potynski Re: saracen - :/ IP: 195.128.228.* 09.08.05, 15:24
                  Nie podszywam się. W zasadzie pierwszy raz na forum podpisałem sie imieniem i
                  nazwiskiem, bo troszkę mnie zniesmaczył komentarz dotyczący mojej sytuacji
                  materialnej i starowaniu Suzuki. To było nieco nie fair, bo czym innym jest
                  ocenianie moich textów, a czym innym takie personalne uwagi w wcale mnie nie
                  znając.
                  Nie wiem czy zauważyłeś, ale ja swoje pisanie w SM ograniczyłem w zasadzie
                  tylko do felietonów, czasami relacji z wyjazdów, bo też uważam ze pismo idzie w
                  złym (a przynajmniej innym niż sobie wymarzyłem) kierunku. Niestety nie jestem
                  jego nawet częsciowym włascicielem, więc nie mam wpływu na te zmiany. Wydawcę
                  interesuje w zasadzie tylko słupek wzrostu na jakimś tam wykresie. myślę, że
                  gdyby to pomogło w sprzedaży pisało by się o kartoflach. Nie znaczy to jednak,
                  że redakcja jest całkowicie ubezwłasnowolniona. W merytoryczną treść poza
                  redakcją nikt nie ingeruje, jednak procentowy udział fotki/texty zmniejszenie
                  udziału zabytków, historii motoryzacji i innych fajnych działów to już zasługa
                  wydawcy. Ale coś mi się wydaje, że wynika to z analizy badań gustów
                  czytelniczych. Po prostu SM jest taki jak tego chce większość. Trochę to
                  smutne, ale trudno ....świat się zmienia, być może nie mam racji.
                • szymon.dziawer miitch-agent 09.08.05, 15:29
                  Mnie to interesuje inna kwestja. Jak to się dzieje, że ktoś tak strasznie nie
                  lubi tej gazety, nie czyta jej (a może czyta, tylko nie kupuje w ramach
                  protestu - chyba jednak nie czyta, bo ciągle o tych laskach, co to ich od 2 lat
                  ponad nie ma), ale ma tyle chęci i zapału żeby wchodzić na stronę, forum i
                  jątrzyć, i pisać, jaka to niedobra jest ta gazeta ona, zniechęcać innych ludzi
                  do czytania - no nic tylko agent konkurencji!!!
                  miitch na garnuszku Motocykla!
                  Nie czytajcie Go!!!

;))))))

Szymon
                  • blade20 Re: miitch-agent 09.08.05, 15:39
                    Ha ha ha !! Dobre ;) Zaraz tu zorganizujemy jakąś forumową komisiję śledczą i
                    dojedziemy prawdy!! Agenci strzeżcie sie !!
                  • Gość: miitch Re: miitch-agent IP: *.bochnia.pl / 195.136.25.* 10.08.05, 20:25
                    lool Panie Szymonie Motocykl to juz najwiekszy badziew jaki tylko jest wiec
                    prosze bez takich :), nie narzekam gazete czytam regularnie od 98 wiec jednak
                    czytam, babki no cos tam 2 lata chyba temu byly
                    moje pytanie czemu teraz nie ma plakatow?
                    co do uwag personalnych do Pana Lecha - prosze wybaczyc jesli urazilem nie taki
                    mialem zamiar poprostu wydaje mi sie ze gazeta ktora byla swietna gazeta idzie w
                    zlym kierunku, chcialem to napisac nie mam zamiar zniechceca nikogo bo to nadal
                    najlepsza gazeta na rynku polskim o motocyklach, ale jednak mnie jak i moim
                    znajomym marzyloby sie chociaz czesciowe powrocenie do dawnej formy, zeby gazeta
                    nie utracila tej duszy na ktora Pan Leszek jak i jego przyjaciele z redakcji za
                    dawnych lat tyle pracowali, pozdrawiam
                  • jjarus Re: miitch-agent 31.10.05, 13:37
                    Panie Dziawer mija już parę lat a Pan nie moż pojąc że inne firmy dają foldery
                    za darmo a Wy chcecie za to piennnnnnnnadze odemnie pańska firma ich nie dostanie
                    chyba że Świat motocykli wróci do dawnej postaci to tak dla przypomnienia
          • Gość: konradskce Re: miitch - :/ IP: *.miedniewice.sdi.tpnet.pl 07.09.05, 15:39
            Ja ŚM czytam od polowy lat 90-tych - nie pamietam już dokladnie od kiedy ...
            moim zdaniem "Nasze" pismo idzie raczej w zlym kierunku ... brak "klimatu"
            pamiętam artykul "Poezja w kasku poczeta ..." (najlepszy w dotychczasowej
            historii gazety), zdjęcia z wakacji ... NSU "kalosz", remont M-ki na
            chodniku ..., opis podróży kolesia na Romecie na Kaukaz ... wtedy czulem że
            motocyklizm to coś poza codziennościa, szarością i smutkiem. Dzis czytając ŚM
            czuję sie trochę jak w supermarkecie ...
    • Gość: rapala5@wp.pl Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 24.08.05, 13:30
      kupiłem nowy numer Ś M nawet 2 numery niby z filmem i niby z mapą w obu
      zapakowanych numerach były filmy o jakichś wulkanach :) z gazety RZECZPOSPOLITA-
      • ireo Re: chciałem bardzo wszystkim podziękować 24.08.05, 14:39
        bo gdyby nie ten wątek
        to bym umarł ze świadomością
        że ŚM to Świat Młodych
    • Gość: BARTEK Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 12:10
      NAPISZCIE COŚ O MOTOROWERACH SIMSON
    • Gość: Marcin Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 12:12
      Czytam wasze pismo już od 2 lat BARDZO PROSZĘ!! Aby w Pażdziernikowym numerze
      pojawiło się coś o ROMECIE OGARZE 200 i SIMSONIE S51. BŁAGAM ZRÓBCIE TO. PROSZĘ
      • soleski Re: Redakcja "Świata Motocykli" 19.10.05, 13:11
        Przepraszam za to co powiem, ale poziom tej dyskusji jest żenujący. Jestem
        stałym czytelnikiem OBU "wiodących" czasopism ŚM i M. Nie mam bynajmniej 15
        lat, ale sporo po 30 (żeby nie powiedzieć przed czterdziestką, ale wzdrygam się
        przed takim sformułowaniem :-)) Z całego wątku wyciągam następujące wnioski:
        1. Pismo jest do d... bo kiedyś miało duszę a teraz nie. No i niema plakatów.
        Ja i moi kumple zbieraliśmy plakaty jak miałem 15 lat, więc może to 15-to
        latkowie kontestują gazetę, bo przedtem czytając ją mieli wrażenie, że są
        starsi ;-))).
        2. Poziom postów większości "napieprzaczy", czyli użyte słowa, ortografia,
        stylistyka, brak interpunkcji itp itd moim skromnym zdaniem świadczy o poziomie
        intelektualnym ich autorów. Dziwi mnie zatem że redakcja wogóle podejmuje
        dyskusję z półgłowkami wyrażajacymi swoje pobożne życzenia i uważającymi że tak
        jak myślą oni MUSI myśleć każdy i to co oni chcą powinno się w 90 % znaleźć w
        gazecie.
        3. Dziwi mnie jak mało osób wypowiadających się na tym forum rozumie, że polski
        rynek motoryzacyjny jest mały, że mamy kilkakrotnie mniejszy odsetek motocykli
        na głowę mieszkańca niż np. sąsiednie Czechy. Że z tego powodu czasopisma
        funkcjonujące na naszym rynku muszą dostosować tematykę do jak najszerszego
        grona czytelników, czyli dla małolata jak ten wyżej który żąda testu Ogara i
        dla wszystkich innych którym bliżej do dwóch niż do czterech kółek.
        Konkluzja: Mnie też się nie wszystko podoba. Też kiedyś chciałbym zobaczyć
        jakiś test mojego ulubionego Ducati. Wzruszam ramionami gdy razem z ŚM dostaje
        jakiś kolejny podły moim zdaniem film z jazdą na gumie. Ale rozumiem że gazeta
        nie jest tylko dla mnie, że musi się sprzedać w określonej liczbie egzemplarzy.
        A dlaczego kupiła ją Agora? Hmmmm.... Może właśnie dlatego, że jej wcześniejsza
        formuła rokowała raczej na zniknięcie tytułu z rynku niż rozwój...
        Pozdrowienia dla redakcji
    • Gość: Jakub Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.intergeo.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 10:50
      Dajcie wreszcie jakies konkretne filmy dla dojrzałych motocyklistow a nie w
      kólko te same pierdoły dla gowniarzy!! Pozdrawiam
      • szymon.dziawer Re: Redakcja "Świata Motocykli" 25.10.05, 10:55
        Gość portalu: Jakub napisał(a):
        > Dajcie wreszcie jakies konkretne filmy dla dojrzałych motocyklistow a nie w
        > kólko te same pierdoły dla gowniarzy!! Pozdrawiam

Zdefiniuj: dojrzały motocyklisa
        • Gość: jakub Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.intergeo.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 19:23
          Dojrzaly motocyklista - starszy gosc jezdzący od wielu lat na choperze i
          oczekujący filmow zawierajacych historie i rozne ciekawostki techniczne!!! no i
          moze jakies relacje z wypraw !!!
          • Gość: Potas Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.chomiczowka.waw.pl 25.10.05, 23:26
            No przepraszam że się wtrącam, ale chyba jestem starszy gość i mniej więcej
            czuję się dojrzałym motocyklistą, ale do choppera to jakoś nie dojrzałem. Może
            jak przekroczę siedemdziesiątkę i nie będę mógł już okraczyć ani ogarnać niczego
            innego, to zdecyduję się na coś takiego ;)
          • Gość: NYorker Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.kondylis.com 25.10.05, 23:32
            > Dojrzaly motocyklista - starszy gosc jezdzący od wielu lat na choperze i
            > oczekujący filmow zawierajacych historie i rozne ciekawostki techniczne!!! no
            i
            >
            > moze jakies relacje z wypraw !!!

a wasze relacje z wypraw?
            • Gość: Potas Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.chomiczowka.waw.pl 31.10.05, 10:27
              Właśnie wymęczyłem relację z tegorocznej wyprawy do Scotland. Pewnie gdzies na
              początku 2006 ukaże się w ŚM. Tyle tylko, że wyprawa była dosyć długa, a miejsca
              w gazecie niezawiele ;)
              • saracen1608 Re: Redakcja "Świata Motocykli" 31.10.05, 12:06
                To ja poprosze zeby to co sie nie zmiesci zamiescic tutaj ;] ( oczywiscie po
                tym jak artykuł ukarze sie w gazecie), chetnie poczytam.
                A poza tym mam pytanie w temacie Szkocji:
                Czy bedzie jakas relacja z Szkockiego Trialu maszyn zabytkowych?? Zawody odbyły
                sie chyba w kwietniu. Startowało kilku Polaków.
                (moze relacja juz była a ja przegapiłem ;] ?? )

pozdrawiam
          • Gość: wojtek Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: 71.194.124.* 16.08.07, 05:55
            wiesz co?mam 40 lat i popylam od kad pamietam.Zadne choppery czy tez inne
            wynalazki.zwykly dostepny na swiecie sprzet. I co? W tamtym roku przesiadlem sie
            na k 1200 lt z gsxr 1300 i nareszcie moge sobie odpoczac.nie mam nic do
            udowodnienia.Nikomu.
    • Gość: Rocky Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 22:16
      Witam. Uważam że powinno się zdjąć niejakiego (a raczej nijakiego) Sz.Dziawera.
      Facet pisze do dupy. Tylko pobierznie przeglądam jego teksty bo nie nadają sie
      do czytania. Tak samo było gdy pojawiał sie w Jednośladzie (prowadził do dupy).
      Pozdrawiam
      • kardanik Re: Redakcja "Świata Motocykli" 11.03.06, 23:00
        Skoro Pan Szymon "pisze do dupy", to każdy kto czyta jego materiały jest wg.
        Ciebie Rocky "DUPĄ", stąd wnioskuję, że kilkoro czytelników "ŚM" może się lekko
        oburzyć tym zarzutem. Chętnie bym się z Tobą spotkała i wysłuchała jakie są
        Twoje argumenty w tej sprawie-rewelacji nie wróżę.
    • Gość: Sekwoja5@wp.pl Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.toya.net.pl 07.02.06, 18:43
      Witam,chcę powiedzieć że jakość płytek dołączonych do gazetki jest
      straszna.Zakupiłem styczniowe wydanie z płytką,a jej nie da się
      oglądać,poprzednie płytki były jako takie,ale styczniowa pobiła wszelkie
      rekordy jeżeli chodzi o jakość tz.co dwie minuty zatrzymuje się na minute i
      nieda się tego oglądać.Mam nadzieje że zrobicie z tym fantem coś(wpłyniecie na
      wydawce tej płytki)bo jakość jest naprawde skandaliczna. Wasz stały czytelnik
      od lat.
    • Gość: Sekwoja5@wp.pl Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.toya.net.pl 07.02.06, 21:29
      Witam,mam pytanie,czy będzie można w najbliższej przyszłości w dziale"motocykl
      używany"opisać motocykl XJ 900S Diversion.Zostałem posiadaczem tekiego motocykla
      (szczęśliwym),a praktycznie wiem bardzo mało na jego temat.Z góry dziękuje i
      pozdrawiam - stały czytelnik.
    • Gość: jacek Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.chello.pl 11.03.06, 20:17
      Szanowna Redakcjo, mam proste pytanie: dlaczego bieżący nr Swiata Motocykli,
      zamieszczany na tej stronie, to ten z grudnia. Przecież już mamy za sobą
      pierwszą dekadę marca. A sformułowanie "bieżący" odnosi się do czegoś, co jest
      aktualne.
      pozdrawiam
      • yamasz Re: Redakcja "Świata Motocykli" 11.03.06, 22:04
        co wy tak szukacie dziury w całym? u mnie płytki chodzą normalnie, a co do divka, to był on w jakimś numerze z zeszłego roku.

:::Puści klamę, ruszy i na horyzoncie zniknie:::
      • szymon.dziawer Re: Redakcja "Świata Motocykli" 13.03.06, 17:20
        Gość portalu: jacek napisał(a):
        > Szanowna Redakcjo, mam proste pytanie: dlaczego bieżący nr Swiata Motocykli,
        > zamieszczany na tej stronie, to ten z grudnia.

Jesteś w błędzie.

Min. materiały:
        Yuki 150T-2 Boss. Chiński Szef prosto z Czech
        Honda STX Pan-European. Spadkobierca Legendy

są z nr. 3/2006. Czy są aktualne wg. Ciebie?

Nie zamieszczamy całych nr. na naszej www. Nawet tych archiwalnych. Jesteśmy
        czasopismem a nie portalem.

Szymon
        • Gość: jacek Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.chello.pl 16.03.06, 22:33
          Przepraszam za zamiesznie, nie chodziło mi o artykuły zamieszczone na stronie,
          te są jak najbardziej aktualne, tylko o link "Bieżący numer"
          pozdrawiam Jacek
    • Gość: Tomasz Sieczkowski do redakcji ''świat motocykli'' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 11:16
      droga redakcjo pisze do was bo czesto czytam wasze gazetę i pomślałem że możę
      mi pomożecie jestem młodym chłopcem jeżdzę ma motorach od najmłodszych lat i
      chciałbym sprubować swoich sił na wyścigach motorów tylko szukam osób którzy by
      mi w tym pomogli dali szanse bym mógł pokazać co potrafie sądzę że jeżeli ktoś
      da mi szanse jest duża nadzieja że coś z tego bedzie
    • Gość: Tomasz Sieczkowski do redakcji ''świat motocykli'' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 11:21
      da mi szanse jest duża nadzieja że coś z tego bedzie Proszę o jakikolwiek
      kątakt:Sieczkowski Tomasz 88-170 Pakość ul.Wyszyńskiego72 lub telefonicznie
      (052)5642893 lub 0665626931
    • Gość: Sieczkowski Tomasz Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 11:23
      da mi szanse jest duża nadzieja że coś z tego bedzie Proszę o jakikolwiek
      kątakt:Sieczkowski Tomasz 88-170 Pakość ul.Wyszyńskiego72 lub telefonicznie
      (052)5642893 lub 0665626931
    • Gość: Sieczkowski Tomasz Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 12:39
      • Gość: Zorro Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 21:16
        Koledze sie płyta zacięła, ale to nie PCK. Zawijaj rękawy odo roboty.

• miitch Re: Redakcja "Świata Motocykli" 18.04.06, 11:07
        gazeta z miesiaca na miesiac traci klimat :( myslalem ze numer jubileuszowy
        bedzie jakis mocny a tu nic tylko ta plyta co jej nawet nie chcialo mi sie do
        konca ogladnac
    • Gość: Arek Re: Redakcja "Świata Motocykli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 10:48
      Czytajac niektore opinie mam wrażenie że autorzy nie są motocyklistami tylko
      chłoptasiami na tanich i kolorowych skuterkach kupionych w supermarkecie.
      Kupuje Śm od paru dobrych lat widze zmiany, nie są to zmiany na gorsze, gazeta
      po prostu ewoluuje czyt: zmienia się, dostosowuje do panujących warunków.
      (definicja z książki od biologii). Kilka lat temu miala nieco inny charakter a
      teraz się po prostu zmieniła. Ja na tej gazecie się wychowałem jako posiadacz 2
      kółek, mam do niej wielki sentyment. Przez te kilka lat zaobserwowałem jaką
      wielką prace wkładała cała redakcja aby ta gazeta mogła wychodzić. Doceniam
      waszą prace. Pozdrowienia dla pana Krzysztofa, Szymona, Lecha, Erwina,
      Bolesława, Pawła wogółe całej redakcji.
      • miitch Re: Redakcja "Świata Motocykli" 23.04.06, 14:14
        smieszny jestes
        ja mam wrazenie ze ty czytasz ta gazete od 2 miesiecy i wogole nie masz pojecia
        o motocyklach
        i to napewno jest prawda, kazdy kto znal stary swiat powie ze byl lepszy, inny i
        lepszy, nie inny bo inny i nie da sie porownac
        a teraz wsiadaj na ogara i na odpust na wies kupic cukierki
    • wilex www.dragbike.pl 16.11.06, 01:13
      www.dragbike.pl forum na temat 1/4 mili
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka