Dodaj do ulubionych

Specjalistyczne narzędzia do napraw jednośladów?

08.06.17, 19:32
Zamierzam otworzyć własny warsztat, ale specjalizujący się tylko i wyłącznie w naprawach jednośladów jak motocykle i rowery. Zwłaszcza starszego typu włącznie z centrowaniem kół. Szukam odpowiednich narzędzi i na co zwrócić uwagę i gdzie kupić. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • stokrotka_beauty Re: Specjalistyczne narzędzia do napraw jednoślad 15.06.17, 19:54
      Cześć! Widziałam ten temat kilka dni temu, a że pracuję na kasie w hurtowni sprzedającej rowery, to często widze jak chłopaki na zapleczu skladają poszczególne modele. zapytalam ich przy okazji z czego korzystają i mówią, że klucze są od producenta bodajże Unior. powiedzieli też, że z do własnej działalności tego typu będę jak najbardziej wskazane. mam nadzieje, że pomogłam. Pozdrawiam.
    • langer Re: Specjalistyczne narzędzia do napraw jednoślad 15.06.17, 21:31
      Na początek wystarczy inwestycji w postaci narzędzi / przyrządów/ lokali za kilkaset tys. złotych. Zacznij od wynajęcia/zakupu lokalu z pozwoleniem na działalność tego typu, zakupu podnośnika - platformy o nośności ok. 350 kg, fachowej literatury, samochodu dostawczego, kompresora o poj. min. 50 l, zestawu narzędzi pneumatycznych, oświetlenia ogólnego i punktowego, profesjonalnych zestawów kluczy, śrubokrętów, imbusów, wiertarki stołowej i ręcznej, szlifierki, spawarki, sciągaczy do łożysk, narzędzi do montażu łożysk, prasy hydraulicznej (najlepiej 12T), ściągaczy do magneta, beczek i misek do zlewania zużytego oleju, szczelinomierzy, pojemników na odpady firmowe, różne dla różnego rodzaju odpadów, komputera, drukarki, oprogramowania do obsługi serwisowej. Nie zapomnij o milionie formalności, jakich musisz dopełnić zanim zaprosisz pierwszego klienta. Zgłoś działalność do Urzędu Miasta / CEIDG, US, ZUS. Podpisz umowy na odbiory komunalnych śmieci , nawet jeśli ich nie wytwarzasz, na odbiory odpadów firmowych, w tym niebezpiecznych jak zużyte oleje, płyny itd. Zawrzyj umowy z biurem rachunkowym, z firmą od rozliczeń dot. wykorzystania środowiska i raportowania do Urzędu Marszałkowskiego. Tyle na początek. Gdy już zasłużysz sobie na renomę i opinię o wysokiej jakości świadczonych przez siebie usług, możesz zacząć inwestować w rozwój swojej firmy. Na kokosy nie licz.
    • jacko3222121 Re: Specjalistyczne narzędzia do napraw jednoślad 18.06.17, 23:43
      zajżyj na stronę firmy Unior. Mają szeroki wybór asortymentu z tej branży w dobrych cenach. powodzenia i pozdro!
    • mirek334211 Re: Specjalistyczne narzędzia do napraw jednoślad 23.06.17, 00:26
      Oglądałem ostatnio u szwagra zestaw kluczy nasadowych z końcówkami i musze powiedzieć, że całkiem nie źle to wygląda. Też looknąłem na stronkę tego Uniora i nie zdążyłem wszystkiego przejrzeć, bo mają tego od holery. teraz tylko czekam jak szef da mi zaległą wypłatę za nadgodziny i zrobię sobie taki mały luksus. Czemu szwagier ma być lepszy ode mnie;).
    • klara321123 Re: Specjalistyczne narzędzia do napraw jednoślad 30.06.17, 00:20
      Mój mąż w warsztacie też posiada narzedzia Uniora i także innych firm. Ogólnie chwali. Zawsze powtarza, że dobra jakośc jest w dobrej cenie i nie ma tu ryzyka.
      • trex344 Re: Specjalistyczne narzędzia do napraw jednoślad 15.11.17, 23:37
        ja trochę naprawiam na boku dla siebie i znajomych i nie posiadam zbyt dużo narzędzi tylko te najbardziej istotne i są to jeszcze narzędzia po tacie, czyli z czasu PRL i dokupiłem kilka nowych, głównie Uniora, bo mają tzw narzędzia dedykowane, co mi bardzo odpowiadało. mogę powiedzieć pozytywnie, że ogółem te wszystkie narzędzia się sprawdzaja, a jak ktoś byłby zainteresowany Uniorem, to warto je zakupić. Trwałe i solidne.
    • lucjanowak Re: Specjalistyczne narzędzia do napraw jednoślad 14.12.17, 13:05
      Mój mąż też do naprawy mojego roweru i nie tylko z Uniora korzysta. Już nie wiem jak to narzędzie się nazywa, ale firma Unior. To pewne.
      • olekole6545 Re: Specjalistyczne narzędzia do napraw jednoślad 22.01.18, 21:12
        sporo tu dobrego słyszałem o narzędziach unior do jednośladów, ale jest jedno male ale. nie widziałem w mojej miejscowości w żadnym sklepie narzędzi tej firmy i moje zapytanie jest takie. gdzie można je dostać? mam nadzieję, ze nie tylko prez internet, bo przed zakupem lubię jednak podotykać.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka