Gość: maniack87 IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.05, 15:07 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maniack87 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.05, 15:10 Ja miałem 12stycznia niezłego szlifa przy 110. Do tej pory jeszcze mnie noga boli hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
cyngiel69 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 22.02.05, 15:15 Dawno temu wymusił mi 125p na równorzędnym. Na szczęście jako 13 latek jechałem tylko rometem. Rąbnąłem go w prawe tylne koło, obejrzałem z lotu ptaka i nabiłem se guza wielkości cytryny. Skóra na grzbiecie podbiegła mi krwią. Koło wyłamało żeberka głowicy. Kiedyś zahamowałem ze świeżo zrobionym przednim hamplem...na mokrym. Nawet nie zdążyłem zakląć.... Zbierałem monety po jezdni, dobrze, że kamaz trzymał dystans... To tyle mojego horroru... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
matej23 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 22.02.05, 15:16 Kilka upadków przy nieznacznej prędkości, bądź też wręcz bez prędkości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniack87 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.05, 15:21 Wtedy w styczniu chciałem kupić etz 250 wiec wziołem ją na jazde prubną, chciałem zamknąć licznik z gury i staneło tylne koło, na budziku miałem koło 130 a przy upadku 100-110. Dzieki bogu nikt zamną nie jechał a gość ktury to widział nie mugł uwierzyć że jeszce żyje. Aja jeszcze nią pojechałem hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
kubson10382 Re: OJ TAK!!!! 22.02.05, 15:26 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=508&w=18450241&a=18483983 Odpowiedz Link Zgłoś
babaaa Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 22.02.05, 15:22 dwa lata temu jakieś buraki zobaczyły,że jedzie sobie kobieta motocyklem i bardzo ich to rozbawiło,tak bardzo że szarpnęli się na mój pas,tak dla żartów (jechałam prawym a oni lewym pasem dwupasmówki).Tyle że dla mnie skończyło się to potężną glebą przy prędkości 90(dobrze że pobocze choć trochę miękkie było) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniack87 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.05, 15:28 Jakim motorkiem jechałaś?? Odpowiedz Link Zgłoś
babaaa Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 22.02.05, 15:30 Virago 535,najlepsze to to,że był trzy dni po kupnie Odpowiedz Link Zgłoś
babaaa Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 23.02.05, 09:28 a mi się przypomniał mój pierwszy crash,jak jeszcze nie jeździłam,miałam chyba z 15 latek.Jeździliśmy na uralu z koszem w 9 osób po jakiejś żwirowni.Kumpel nie opanował machiny jak skręcał,no i wszyscy wyfrunęli,a mi niestety jakoś skrzydeł zabrakło.Na chwile zabrakło filmu ale szybko wrócił gdy zaczęłam czuć,że przygniata mnie coś.Leżał na mnie ten ural a nad nim jeszcze kosz.Czterech kolesi to ze mnie ściągało.Zaliczyłam lekko zmiażdżone obie dolne części nogi,żebra,głowę,przypalony obojczyć,i paliwo ze zbiornika na wszystkim.Wszyscy tak chcieli mi pomóc,że dali mi garnucha na znieczulenie i posadzili przy ognisku!-to cud że żyje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szynszyll Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied IP: *.prz.rzeszow.pl 22.02.05, 15:31 yo! bywalo, bywalo... GS 500 kontra VW LT 2, na szczescie jak na mlodego motocykliste przystalo mialem na sobie kewlarowe sandaly, tytanowy podkoszulek i karbonowe szorty + niezapiety kask Dragon. troche uderzylo po kieszeni ale i tak skonczylo sie doskonale. jak sobie czasem pomysle ile mialem szczescia to mi skora na plecach cierpnie... szynszyll xlv750r p.s. ale glowny 'glebiarz' tego forum jeszcze sie nie wypowiedział... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubson10382 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 22.02.05, 15:36 Fakt szczęśnia to on miał co nie miara no i psa oszczędził .... www.motocykl.org/dziewczyny.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mack87 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.05, 15:38 A kto jest tym glebiarzem??? hehe Odpowiedz Link Zgłoś
speedone Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 22.02.05, 15:40 Gość portalu: mack87 napisał(a): > A kto jest tym glebiarzem??? hehe Kolector Odpowiedz Link Zgłoś
babaaa Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 22.02.05, 15:43 ale i tak najwięcej gleb to te niedziele po zlotach i próba usiedzenia na zapakowanym motocyklu jeszcze przed ruszeniem z miejsca :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariuszysko Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied IP: *.wp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 17:22 te,,,, speedone, poczytaj se art, 212 Kodesu Karnego i potem zapytaj prawniczka co wie na temat pomówienia Odpowiedz Link Zgłoś
renault5 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 06.03.05, 21:46 Zamknięty szlaban przy 60 na godzinę . Położyłem motorek bokiemi dostałem prosto w bużkę . Motorek momentalnie zmienił kolor z żóltego na czerwony . Nawet z niego nie spadłem . Zdążyłem wyjechać zanim opadł . Złamany nos , szczęka i zęby rekina . Juz to prawie zapomniałem Odpowiedz Link Zgłoś
babaaa Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 22.02.05, 15:37 u mnie ciuchy typu ,,ide na łąkę zrywać grzyby,, ale szok niesamowity,chyba siedziałam koło motocykla z godzine i myślałam co się stało,a potem panika czy z motocyklem wszystko ok.Swoje obrażenia odkryłam dopiero pare godz. później Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniack87 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.05, 15:41 W szoku to ja raczej nie byłem raczej widzowie.Ja się już przyzwyczaiłem do takich rzeczy, non stop mi się coś przytrafia. Może dlatego że urodziłem się 13> Odpowiedz Link Zgłoś
okrutny_mariuszek Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 22.02.05, 15:39 no dobra i ja opiszę co się zdarzyło w sobotę odpaliłem MZ 150 etz i jeździlem po ośnieżonej oblodzonej drodze nudne to było a na poboczu drogi były i nadal sa zarąbiste zaspy, no to zacząłem sie rozpędzać i wjeżdżać w te zaspy Fajnie było i nawet to że źle się grata wyciąga ze sniegu nei zniechęcało mnie. Polecam kazdemu kto ma moto ważące mniej niż 150 kg, ja jak ktoś ma moto ważące wiecej to jak chce Odpowiedz Link Zgłoś
okrutny_mariuszek Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 22.02.05, 15:40 to wjeżdżanie w zaspę zaliczam do kategorii dzwon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniack87 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.05, 15:44 Trzeba sprubować póki jeszcze jest śnieg. Odpowiedz Link Zgłoś
kubson10382 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 22.02.05, 15:49 he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szynszyll Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied IP: *.prz.rzeszow.pl 22.02.05, 15:51 sciemniasz!!! dawaj prawdziwe Hard Core ze sraniem na klate !!! szynszyll xlv750r Odpowiedz Link Zgłoś
babaaa Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 22.02.05, 15:58 z dedykacją Komu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniack87 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.05, 16:23 Szynszyl k...a lubisz takie rzeczy?hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mack87 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.05, 15:48 A ile się na romeciku wytłukłem. Odpowiedz Link Zgłoś
draka00 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 22.02.05, 17:30 Niepoważny szlif (nie wiem czy można nawet to tak nazwać); starty podnóżek i stłuczone kolano Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszm88 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 22.02.05, 18:36 Ja mam mały uraz do jazdy zimowej po zaliczeniu gleby simsonkiem na lodzie przy 70 km/h. Niby nic wielkiego ale spać nie mogłem na prawym boku przez tydzień :P Na sprzęcie też nie wielkie straty wsumie. Do wyklepania blachy były ( skuter ), do wymianu kierunek i co najgorsze ( zatrzymało mnie w domu na jakiś czas ) brak iskry. Bawiłem się z tym chyba z miesiąc i wkońcu dałem mechanikowi do roboty. Jak jeszcze mały byłem i miałem koło 10 lat, miałem Jawke ( poczciwą kaczuche :-) ) to miałem glebę parkingową, ale niestety na rozgrzanym silniku i jak się połozyłem przygniótł mnie tłumik :] Leżałem pod tym motorem chyba z 30 sekund bo nie mogłem go dźwignąć a noga tylko skwierczała :D Pozdrawiam! mateuszm Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszm88 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 22.02.05, 18:38 Teraz tym bardziej się boję w zimie jeździć, bo jak pomyślę ile musiałbym wyłożyć na przykład za złamany kierunek do Hondy to aż mi się odechciewa :P Odpowiedz Link Zgłoś
cyngiel69 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 22.02.05, 18:45 A! i jeszcze jak się uczyłem jeździć z koszem (Junak 350). Kiedyś nie uwzględniłem kałużyny na gruntowej drodze-zakręt w prawo. Podbiło mi kosz i z ~20km/h lewą lagą w betonowy słupek, kierownica w bok, ja prawie do pionu. Prawie, bo manetka trafiła w spojenie łonowe... ale dzieci mam ;-) Przestroga: miejcie ogromny respekt przed koszem! Wspaniałe, praktyczne urządzenie, ale wymaga solidnego przygotowania. Później to już tylko chłopaki miewali oczy jak 5 złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
brzydal.toudi Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 22.02.05, 18:53 Cześć ! A z tym koszem to smigasz dalej? Gdzie mieszkasz kolego? Odpowiedz Link Zgłoś
cyngiel69 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 22.02.05, 19:18 Stare dzieje, ale miło powspominać. Najlepiej jak wpadłem z kolesiem do rowu. W tył nie szło, no to wprzód, przez krzaki he he. Szedł jak T34 w młodniku...;-) Moje rewiry to Częstochowa (po mieście nie lubię jeździć) i Jura. Szufla Odpowiedz Link Zgłoś
karol128 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 22.02.05, 21:08 Ja miałem kiedyś bliskie spotkanie(mbx80) z oplem astrą niestety z mojej winy. Miałem wielkie szczęście samochodowi stało się więcej niż mojemu moto i mnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miły Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 21:23 karol: niezła fotka ,no wiesz ta na MZ w kucki z gołymi kostkami nad adidaskami ::))) Odpowiedz Link Zgłoś
juchas115 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 22.02.05, 22:13 Ja uwielbiam jazde simsonkiem w zime ;D !! Zawsze se śmigałem po moim osiedlu. Drogi to byly taki ubity snieg ślizgi ;D siadałem se na baku i dupa zajebiscie latała i zakrętty sie fajnie bokiem brało :D najlepiej jak sie na tym boku leżało :P Za każdym razem łamała mi sie manetka od sprzęgła lub hamulca przedniego (zwykły simson), tych manetek to nakupilem tyle ze hoho i jeszcze wiecej, i kilka razy se poleciałem na krawężnik to już ze mną nie było w tedy dobrze, bo troche bolało, ale dalej to uwielbiam. Kupiłem se honde mtx 125 , to z deczka troche wieksza niz somson, pierwsze śniegi i manetka od sprzęgła połamana ;D tradycji stało sie zadość. POtem sie zsunołem z 4 lub 5 metrowych skałek ( mała przejażdżka miała być na 15 min bez kasku, skończyło sie na wybitych dwóch palcach, troche siniaków i duuuzo zadrapać, strrópow ) potem jechałem se po polach (miałem kask) i se myśle ze se stane na siedzonku ;) I se stanołem puściłem kierownice (pierwszy raz w zyciu stanołem na siedzeniu podczas ajzdy!) taki byłem zadowolony !! sie tak cieszyłem ze mi przednie koło wpadlo w dziure i w ogule tam pełno dziur było ze se poleciałem konkretnie na szczupaka, skończyło sie na tym, że przez dłuższy czas nie mogłem sie położyc na prawym boku, lekki wstrząśnienie mózgu kłopoty z barkiem (skręcony, czy cóś, lekarz nie wiedział o co chodzi) i z deka strópków. Najlepiej sie ciesze z tego ze za kazdym razem nic kompletnie nie stało sie w motorze nawet sie nic nie zadrapało !!! pozdrówka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniack87 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.05, 22:19 Ja moją Gilerą nie jeżdze bardzo po śniegu bo powyżej 4 tys.obr koło kręci się w miejscu i ch..owo się przyspiesza. A pozatym po ostatniej glemie jeszcze mnie noga boli hehehe. Pozdro wszystkim i tyle samo powrotów co wyjazdów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielak...17 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 25.02.05, 14:40 Miałem szlif (a dokładniej słup i łąkę przy 120) na MZ 250 (w wakacje), trzy tygodnie ja składałem! Nie życze nikomu... Uważajcie (nawet na takim guwnie można sie zabić!) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mkxx Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 22.02.05, 21:52 No tak było;/ Przed szkołą kumpla chciałem się troszkę "pokazać". Najpierw spaliłem troszkę laczka i potem ogień. Było troszkę wąskawo (jednokierunkowa), uliczka się kończyła (była też krótka - może 100-150m) więc hamowanie. I tu niespodzianka bo hamulce dobre ma moja maszynka (zxr400) no a jeszcze ktoś piaskiem posypał asfalt żeby zrobić mi na złość i przednie koło zablokowało się tak szybko jak tylko dotknąłem dzwigni hamulca. No a że kierownicey nie miałem prosto zo było głośne jak skur****n "ŁUP" o ziemie. Ja zleciałem z maszynki przy może 80 i zatrzymałem się praktycznie w miejscu- na zaparkowanym na poboczu samochodzie. Jebnąłem plecami trochę w koło (opone), trochę w zdeżak (plasitkowy) tego samochodu. Ale tak przypie..łem że (dosłownie!!) nie mogłem przez 2 tygodnie bez środków przeciwbółowych przewrócić się z boku na bok. Oczywiście nie chodziłem. Byłem tak potłóczony że zaraz po udeżeniu byłem bliski uduszenia bo ból nie pozwalał mi oddychać. Straciłem przytoność na chwile, doznałem szoku, mam dzóry w pamięci. A najfajniejszy był los maszyny:D ona sobie żwawo popie..ła w siną dal na boku (małe było chamowanie bo ślizgała się na crash-padzie). Skończyła się uliczka i wjechał na boczku na skrzyżowanie a na skrzyżowaniu policja! hehe policja po chamulcach no i się minęli a motorek na boczku popie..ł sobie dalej. Wleciał na chodnik,potem na trawnik i się tam zatrzymał. Jeszcze zanim odzyskałem pełną świadomość to policja stała nademną i przeklinała. Ale dzięki nim karetka przyjechała dość szybko. Dojebali mi potem tylko na zachęte 400zł mandatu;/ Efekty: -miesiąc je..ia się z ubezpieczeniem i mechanikami zanim motorek odzyskał pełnąświetność (najgożej było u lakiernika) -6pkt i 400 zł od twardych daszków -do tej pory (minęło 9 miesięcy!!!!) nie mogę spać w nocy albo siedzieć w jednej pozycji dłóżej niż kilkanaście minut ze względu na koszmarne bóle pleców mimo, że (zapomniałem powiedzieć) że NIE miałem złamanej ani jednej kosteczki:D. -nowe dżinsy LEVI's wzbogaciły się o dwie dziury. Rękawiczka "wypalona" na wylot w jednym miejscu. Ukłon w strone producentów kórtki (nie przetarła się i wszystkie protektory zadziałały idealnie, chociaż brakło żółwia;/), bótów (nawet nie ma na nich sladów, nogi absolutnie bez szwanku) -na kasku nie ma nawet rys!! a to dlatego że instynktownie i podświadomie organizm "ucieka" od udeżenia głową w cokolwiek czego efektem jest konieczność chodzenia w kołnieżu (naciągniete czasem naderwane mięśnie szyi o karku) -wszyscy mnie kochają jako motocyklowego męczennika:D:D:D:D:D a tak pozatym to miałem lekkiego szlifa kiedyś jak na rondzie na błotku dodałem za dużo gazu i motorek wywyinął piruet:P Odpowiedz Link Zgłoś
cyngiel69 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 22.02.05, 22:00 No, hyba pszebiles fszystkih. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniack87 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.05, 22:08 Oj dałeś czadu nikt ci nie dorównał hehe. a myślałem że ja mam tylko takiego pecha. Masz zamiar śmigać dalej, bo ja tak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mkxx Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 24.02.05, 15:50 no jasne że mam zamiar śmigać dalej:D:D zresztą już miałem okazje smigać po wypadku. Cóż samo siedzenie na początku bolało ale się już przyzwyczaiłem. teraz tylko czekam na ładną pogode i w droge!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojteq_st uklony w twoja strone IP: *.hybryda.net / *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 22:44 a ile miales lat... bo ta kurtka, buty... w tym sie z reguly sie smiga od 1 dnia Odpowiedz Link Zgłoś
edwin.sk Re: uklony w twoja strone 23.02.05, 23:06 cyngiel bez szalika to ani rusz:P Odpowiedz Link Zgłoś
mkxx Re: uklony w twoja strone 24.02.05, 15:53 u mnie było tak że pełny kombinezon kupiłem przed motorem:P wyjechałem na wakacje zarobiłem kasy i z wakacji wróciłem z zielonym kobinezonem i resztą sprzętu. potem musiałem szukać zielonego motocykla:P znalazłem ładną KAWę i kupiłem. Tego dzwona miałem w wieku 19 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 23.02.05, 02:17 1. Motorower z pasażerem przewrócony przez samochód , który kłem zderzaka uderzył idealnie w podnórzek pasażera. Małe ała. Ale to bardzo dawno i nieprawda. 2. Samochód zajechał drogę, taranowanie tylnego błotnika Passata, lot nad tymże samochodem. Ała średnie, zaleczone. 3. Gleba na Torze Poznań. Małe ała. 4. Szlif po asfalcie. Malutkie ała. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mkxx Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 24.02.05, 15:55 ładna kolekcja:D Odpowiedz Link Zgłoś
donlesio Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 23.02.05, 08:36 Powazne to nie, ale komiczne to i owszem (nie naśladować!!). 1. Jawa TS - rondo w Będzinie. Po powrocie do jazdy na moto, po latach przerwy z przyzwyczajenia nie patrzyłem specjalnie po czym jeżdżę. Aż tu moto wpadło tyłem w poślizg; prawo, lewo, prawo - przednie koło prostopadle do kierunku jazdy i katapulta. Lampa, gmol, kurtka. Jechałem po prostu po długiej plamie ropy, która jakieś ciężarówce ze zbiornika na zakręcie się wylewała. 2. Honda: jak się chce postawić moto na bocznej, to ją trzeba najpierw wysunąć!!! Stacja benzynowa w CZ. Jak pod katem 45 stopni moto stwierdziłem, że coś jest nie tak, to było za późno. wyskok do tyłu i lądowanie na żółwiu (dobra rzecz!). Ludzie którzy wychodzili - uciekli, notomiast przybiegła obsługa stacji benzynowej. no i byłem głową bez kazku centymetry od krawężnika. 3. Honda. Przy zawracaniu na poboczu wjechałem przednim kołem na muldkę, moto się zatrzymało, a ja nie mogłem nogami dostać podłoża. Parę sekund pedałowania jak Jaskiniowcy i kontrolowana gleba. 4. Honda. Rano. Do pracy na przystanek o tej porze ściąga sporo dziewuch. No i jednej się przyglądałem - nie zauwazyłem hamujacego Espero. Potem hamulec i koło zablokowało przednie - resztę już wiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
cien1100 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 23.02.05, 13:48 To ja też o komicznej glebie. Było to bardzo dawno.Mój kolega miał komarka i czasami woził nas na bagażniku.W ten sposób wracałem z nim z kąpieliska na skróty, ścieżką przez pole.Jak to na takim terenie były przeróżne pułapki,była też głęboka bruzda.Przednie koło przejechało bez problemu,ale tylne nie chciało.Na dodatek motorek stanął na tym tylnym kole i wywalił się na prawy bok przygniatając nas.Przez parę minut nie moliśmy się z nim podnieść,oczywiście ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
prych Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 23.02.05, 16:08 Ale mam nadzieje ze jest ktos kto nie mial kontuzji, bo jak tak piszecie to wydaje mi sie ze kazdy mial jakas kontuzje. A jeszcze takie opowiadanie o urazach moze zniechecic nowych motocyklistow ktozey dopiero zanczynaja swoja kariere. Odpowiedz Link Zgłoś
juchas115 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 23.02.05, 16:28 Jeszce mi sie przypomniała jedna komiczna czołówka. 1.Mój bracholek se jechał simalem z kolegom po wsi niedużej, jechali pod górke. Patrzom koleś na składaku (sama rama bez dynama nawet) zapierdzielał ile sił w nogach i sie brechtał, bracholek zwolnił prawie do okolo 10 lub 20 km/h prawie stanoł kolega zeskoczył z simala a łepek poleciał na czołówe z simsonkiem :]. Rowerek sie polamal na poł, w simsonku tam male straty, lampa łóżyska na kierze wyleciały i takie tam, nikomu nic sie nie staneło. śmieszne moze ale prawdziwe ;) 2. Kiedyś se jechałem w nocy z kuzynkiem wsk'om 125, na wsi za domem mojego wujka, wracaliśmy z bajorka, nagle światło coś zgasło w wsce i wjechałem w szyne przednim kolem ... kuzynek poleciał na supermena na drzewo a mnie cala wuecha ptzywaliła. (rozwaliła mi sie kumka na nużce) Dojechaliśmy spokojnie do domu (światła już swieciły) odstawilem kuzyna i se jeszccze pojeździłem chwile. Przyjeżdzam pod dom a kuzynek mowi ze on se kce jeszcze pojeździc no to ja zsiadam i zachaczyłem se nogom o tom nóżke co mi spadła kumka z niej. Zaswedziało mnie cos ale poszedłem do domu, kuzynek pojechał gdzies ... Jestem juz pod domem i sie kciałem podrapac w noge i co sie okazało ze mam dziure takom ze mi ze 3cm palca weszło tam ... Przebilo mi skure i uszkodziło cos tam jeszcze w srodku, że nie mogłm napręzyc nogi bo umierałem z bulu. Wszytsko sie dobrze zagoiło. Najlepsze było to że nic kompletnie w czasie rozwalenia tej nogi nie czułem. A nogi od rury z motorynki to mam prawie całem popalone jak sie wywracałem i mnie ptzywalała od strony rury ;) pozdrówka, juchas Odpowiedz Link Zgłoś
cyngiel69 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 23.02.05, 18:36 Brawo! dobre i te 7. Miałeś szaliczek? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cyngiel69 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 23.02.05, 18:38 sorry, to do Edwina. Odpowiedz Link Zgłoś
cyngiel69 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 23.02.05, 17:39 Bo widzisz, wszyscy jesteśmy straszne twardziele. A tak poważnie, to o czym piszemy podszyte jest wiarą, że się nic takiego nie powtórzy. Ból , krew, przekleństwa i przedupcona kasa - to mija. Są za to wspomnienia, do których jak widać wielu chętnie wraca i to z uśmiechem. To tak jak w tym kawale, gdzie bardziej męski jest ten, co ma większe blizny... . "Człowiek pamięta tylko to, co najlepsze, bo tak chce jego osobliwy optymizm". To właśnie wiara we własne siły poparta doświadczeniem i prawdziwą INTELIGENCJĄ na drodze pozwala najlepszym jeździć szczęśliwie nawet do 60-tki. Nigdy nie zapomnę, jak zobaczyłem pierwszy raz na żywo Tatry (zjeżdżając z przełęczy Krowiarki w paśmie Babiej Góry w stronę Cz. Dunajca). Ich majestat poraził mnie tak, że prawie spadłem z Junaka ! Samochód nie daje takich przeżyć. Samochód to źródło stresu - cholerna korozja. Odpowiedz Link Zgłoś
edwin.sk Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 23.02.05, 18:28 to i ja napiszę:D 1 gleba na pięknej motorynce:D jechałem sobie drogą polną i jak zobaczyłem kałużę głęboka na pół koła to pomyslałem że sobie z nią poradzę ale niestety zaczeła ostro zwalniać i przygasać to ja bez zastanowiienia gaz do oporu:D...tyle szczęścia że odskoczyłem na bok i nie wyladowałem do kałuży:D 2 gleba motorynką tzn ja zeskoczyłem na proste nogi:D było tak gadam sobie z kumplem i jak juz pogadałem to mówię dawaj na pych bo mi się zsiadać nie chce odpaliliśmy koleś wskoczył mi z tyłu na ten plastik... puki się nie zatrzymaywałem i nie próbowałem ruszać drugi raz nic nie było po starcie motorynka w pionie a koles z dupą na asfalcie:D 3 gleba motorynka sprzęt wręcz kaskaderski bez świateł i od czasu do czasu trzeba było dobic kierownice młotkiem....akurat tego pieknego dnia o tym zapomniałem:D na ładnym łuczku kierownicą ruszyłem a koło popędziło w swoją stronę wtedy pierwszy raz widziałem jak się sunie głowa( na szczę ście w kasku) po podłożu:D całkiem ciekawy widok ale nie chcę powtarzać:D 4 gleba na mz parkingowa mozna powiedzieć zjeżdżałem z małej góreczki z bramy powolutku na jedynce i w czasie zjazdu chciałem przyspieszyć koło tylne mnie wyprzedziło ale jakoś udało mi się tak zrobić że mz złapałem i powolutku połozyłem na ziemię rozwaliłem tylko gumę podnóżka a podobało mi się jak lezałem sobie z tą mz że silnik jeszcze chodził:D nie doznałem żadnych ran anio nic z tych rzeczy raz tylko mam jeszcze bliznę po spotkaniu rozgrzanego tłumika od dniepra... no i efektowne gleby rowerowe po tych mam kilka śladów... co do jazdy zimą to dzisiaj zrobiłem aż 7km:D i żyję zrobiłem nawet kilka metrów po lodzie:D Odpowiedz Link Zgłoś
mkxx Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 24.02.05, 16:06 każdy będzie miał glebe prędzej czy później (ja miałem prędzej) i każdy będzie miał AŁA. nie ma co się oszukiwać, trzeba to wkalkulować i wtedy nie będzie czym się przejmować jak to się już stanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniack87 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.05, 19:02 Święte słowa mkxx!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz.bonczak Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 23.02.05, 16:18 Ja miałem kilka, raz nawet dwa kręgi złamane... Na szczęście tylko LH1 i LH2 także gorsecik przez 4 miesiace... Ale nie wytrzymałem i jeździłem w nim , było troszkę niewygodnie, ale dało rade nawet 250 km zrobić. Tylko ze potem miałem dzwona następnego w tym gorseciku.. wyglądało poważnie, na szczęście uszkodzeniu(czyt. destrukcji) uległ tylko motocykl. Lekarz miał oczy jak 5-o złotówki jak zobaczyl gorsecik Jevetta. Ale to był jeden taki pechowy sezon... Teraz już wszystko w normie:) Odpowiedz Link Zgłoś
okrutny_mariuszek Re: 23.02.05, 17:32 No to Panie Łukaszu, jak padam na kolana! Pozdrawiam LH1 i LH2 moim TH1 ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
speedone Re: 23.02.05, 19:14 okrutny_mariuszek a jak tam kotek czy tam piesek mia hua :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: IP: *.krzeszow.sdi.tpnet.pl 23.02.05, 19:45 co tam pies czy kot! ja się szykuję żeby jakiemuś gó..arzowi gębę oklepać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojteq_st gleba IP: *.hybryda.net / *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 20:00 hehe moja pierwsza gleba.... komar:D , 50 km/h czyli max ;] i zakret 90 stopni... juz w nim tak latalem z tymi 50km/h na budziku, ale tym razem krotko przed zakretem smigalem po wilgotnej polnej drodze=> piach na oponach. Nawet nie zdarzylem sie ulozyc dobrze a juz przodu nie mialem... gleba musiala byc efektowna... konkretne dziury w jeansach i takie strupy na kolanach ze łoo :D:D potem wstalem, zobaczylem ze szklo lusterka lezy w kawalkach na asfalcie :D ruszylem i jak jechalem to lewa reka cos zaczela mi sie slizgac o po manetce... patrze... dlon tez troszke obdarlem:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: gleba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 23:18 Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kiedyś??? Autor: Gość: maniack87 IP: *.adsl.inetia.pl Data: 22.02.2005 15:07 nikt po powaznym szlifie ( a co za tym idzie:gorset,szyna ,operacje,rehabilitacje -NIE BZDZI O SWOICH MECZARNIACH NA FORUM ) palanciarski topic Odpowiedz Link Zgłoś
malpa69 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 28.02.05, 21:30 Mnie kiedys kumpel przewiózł. Pierwszy raz na ścigaczu 16 lat niezla zajawka. Tak sobie pocinaliśmy i jakiś kretyn zajechał nam droge. W sumie się nic nie stało. Tylko noga złamana, ale warto było. Zakochałem się w motorach wtedy i jeszcze mi nie przeszło :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tomas235 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 26.02.05, 01:22 Trzy, przy względnie niewielkich prędkościach: 1. i 2. - dwa szlify w krótkim odstępie czasu - przyzwyczajony do ostrości przedniego hamulca na suchym nie zdawałem sobie sprawy, ze przyczepność tak znacznie spada, kiedy spada deszcz :) Z obrażeń - drugi szlif zakonczyl sie uderzeniem ręką o asfalt i uszkodzeniem tkanek miękkich w okolicach stawu barkowego - niegroźne lecz nieco ograniczające ruchy i bolesne (przez ok. 6 miesięcy). 3. - wymuszenie pierwszeństwa (starsza kobieta) - samochód uderzył z boku, mniej więcej na wysokości główki kierownicy. Przesunęło mnie jakieś 2 metry i zrzuciło na placy. Poważnie wyglądało, na szczęście zero uszczerbku. szczegóły dedykuję waszej wyobraźni, jakości ogumienia i wyczuciu w prawej ręce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hiszpan25 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 01.03.05, 08:22 Temat juz kiedyś był... Jak większość z motocyklistów dużo jeżdżących mam na koncie kilka przygód. Zazwyczaj były to mało groźne gleby i delikatne szlify ale mam także na koncie jedno highside (po poślizgu zimowym i odzyskaniu przyczepności moto katapultowało mnie na jakieś 2-3m w górę) i jeden dzwon z Peugeotem 405 którego kierowca myślał, że ma pierwszeństwo (w efekcie skasowałem Derbi GPR a i auto dość mocno przypominało banan, miało zdemolowane drzwi, próg, dach, pokrywę bagaznika). Ta przygoda była najbardziej niebezpieczna, oprócz skasowanych sprzętów mi także się oberwało. Miałem zdemolowany bark, rozsypały sie 2 stawy a obojczyk ustawił sie w poprzek. Na pamiatkę mam teraz 20cm bliznę i nieco odstający obojczyk. Nikomu z was nie życze tego typu przygód! PZDR! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied IP: 5.6.* / *.heidelberg.com 01.03.05, 09:49 Wiecie co... właśnie kupiłem sobie pierwszego sprzęta... (a mam 37 lat) Po przeczytaniu tego postu po prostu mi się kurna odechciało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniack87 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.05, 16:57 Hehe nie przejmój się jeżdzij ostrożnie to nic dużego nie powinno się przytrafić. Odpowiedz Link Zgłoś
juchas115 Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 01.03.05, 17:02 racja racja ;D trzeba mieć oczy z tyłu głowy... mama tak mówi :D Odpowiedz Link Zgłoś
edwin.sk Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied 01.03.05, 19:05 z przodu też:P najlepiej za wszystkich stron głowy:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwiatek Naprawdę??? IP: *.mt.pl / 80.51.255.* 06.03.05, 21:24 "...jeżdzij ostrożnie to nic dużego nie powinno się przytrafić...."??? Coś mi się wierzyć nie chce. Miałam dzwon na przejeźzie kolejowym, bo idiota myślał, że zdąży, a poza tym jak motocykl może nie ustąpić samochodowi?(!!!) Leciałam 10 metrów, obudziłam się po drugiej stronie skrzyżowania, kolano bolało przez tydzień, choć jescze teraz mogę przepowiadać pogodę... Gdybym jechała 45 a nie 30 to by mnie na świecie przez tego idiotę nie było! Pozdrowienia dla wszystkich niegrzecznych wielbicieli 4 kółek :P Mam na was sposób: kluczyki zawsze się znajdą :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inhalt Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied IP: *.am.gdynia.pl 07.03.05, 10:52 Na starosc jade znacznie ostrozniej niz kiedys, mimo tego nie zawsze jestem pewien czy dojade. Roznie to u nas i z drogami i z kierowcami katamaranow bywa. Male przygody mialem. Raz jeszcze na romecie zawracałem na ulicy i zle ocenilem predkosc samochodu nadjazdzajacego z daleka z tylu. Inna sprawa, ze on dawal chyba ze 100 w miescie. Myslalem, ze zdaze i sie pomylilem wiec dostalem w lewy bok. Na szczescie znacznie zgobil predkosc jak widzial co jest grane i sprzet dalo sie reanomowac,a ja doszedlem do siebie po paru dniach. Potem na CZ dwa razy. Raz na lesnej drodze latalem nad mlodnikiem jak kumpel (kierowal moim motorem) wjechal w drzewo na poboczu i potem tym samym CZ na drodze osiedlowej (piasek bez asfaltu) wpadlem w studzienke kanalizacyjna. Nie wiedzialem, ze dzien wczesniej robili przeglad scieku i klapa byla okolo 30 cm ponizej poziomu ziemi, a normalnie zwykle przysypana ubitym piaskiem na rowno. Wtedy polecialem dosc nieciekawie, a lakiernik i mechanik mnie nie minal. Pozdrawiam sluzby drogowe i zycze wyobrazni. Inhalt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerzysta Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 21:50 wczoraj przewrocilem sie na rowerze ... pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muczaczos Re: Miał ktoś jakiś poważny dzwon albo szlia kied IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 10:09 Jechałem kiedyś gsxem bez prawa jazdy, ubezpieczenia w nocy. Taka swobodna nocna przejażdżka w letnią noc. Trochę za daleko pojechałem i trafiłem na drogówkę. NIe zatrzymałem się i zacząłem spieprzać. Nie znałem drogi która okazała się bardzo kręta i na 90 stopniowym zakręcie wyjebałem do rowu, pomiędzy drzewo a betownowy słup. A te pie..ne pały mnie jeszcze skopały.. Odpowiedz Link Zgłoś