Dodaj do ulubionych

Do turystow i podroznikow !

01.03.05, 21:28
Jako ze wiosna niebawem nadejdzie a zaraz potem lato to pewnie wielu z was ma
cos tam juz zaplanowane w zwiazku z tym..
Ciekaw jestem co i gdzie by was interesowalo zobaczyc w nadchdzacym sezonie,w
jaki kierunek poniesie wasze wierne rumaki (lub klacze)?
Moze wywiaze sie jakas ciekawa rozmowa w tym temacie bo jak tu przetrwac te
sniegi?
Ja sie zdradze ze w tym sezonie nic nie planuje i na nic sie nie nastawiam
(interesuja mnie wszystkie kierunki) dlatego ze jakos dotychczas z tego nic
nie wychodzilo tylko nawijalo sie te tysiace kilometrow w kolo komina :-( a
zadnej kakretnej wyprawy na motocyklu nie zaliczylem.Moze tego roku po prawie
dwuletnim wyposzczeniu cos zalicze:-)
Moto w garazu stoi przykryte przescieradlem w pelni przygotowane i czeka na
moj ruch....
Zapraszam do dyskusji
Louis
Obserwuj wątek
    • Gość: WRO-na Re: Do turystow i podroznikow ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 21:44
      witam
      bardzo podoba mi sie watek!gratulacje dla pomyslodawcy:)
      a wiec jak w tym roku bede moje pierwsze trasy robil na suzie(takie dluzsze)mam
      zamiar zaliczyc "akcje morze"na ktora sie wybieramy z kilkoma uczestnikami tego
      forum,po drodze chcemy jeszcze wpasc na mazury,oczywiscie okoloczne zloty(do ok
      300km jesli bedzie wszystko ok:)),streetfighter day w czechach,bielawe i jakis
      wypad zajebisty nad jakies fajne jeziorko pod namioty:)no narazie tyle.a w
      najblizszym czasie jak bedzie pogoda to chyba wpadne do zabrza na motor bike
      show.
      wszystkim zycze udanych wypadow i piszcie gdzie wy sie wybieracie w tym roku!

pozdrowienia

WRO-na
      • Gość: stary_dziadek Re: Do turystow i podroznikow ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 22:25
        Jestem zdeklarowanym przecienikiem elefantów i nord kap ekspedycji;).
        Dlatego proponuje kierunek :południe.Weź na tepete Wenecje.Cel sam w sobie
        atrakcyjny,drogi dobre,pogoda raczej zapewniona,ceny sie
        wyrownaly.bylem,polecam.aha:odpusc sobie umawianie sie z kolesiami na wspolny
        wyjazd ,zepsujesz sobie humor.zaplanuj i jedź.pzdr
        • Gość: rysiek24 Re: Do turystow i podroznikow ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 22:44
          zgadza sie umawiac to sie mozna .......na piwo do baru :)
          ja palnuje w zaleznosci od stanu portfela i od tego czy moja nowa padaka dojdzie do stanu swietnosci ale nastawiam sie na polske mieszkam blisko morza wiec je napewno zalicze ale chcialbym pojechac w gory (sudety) no ewentualnie gdzies na mazury bo to te same kilosy co w gory

pozdro i aby do wiosny
          • louiswmb Re: Do turystow i podroznikow ! 01.03.05, 22:57
            Witam,
            Nie chce zeby mnie ktos zle zrozumial,ja zadzialam spontanicznie moze to byc
            kwestia jednej nocy,szybkiej decyzji,potrzeby chwili i juz jade gdzie oczy
            poniosa :-),o zadnym umawianiu nie ma mowy,tylko zona i ja na jednym motocyklu
            a przy piwku to mozna po fakcie podyskutowac jak bylo ;-)
            Interesuja mnie wasze opinie w tym temacie,zaznaczam ze nie robie zadnej
            sady,pomiarow czy innych prowokacji...
            Temat dobry,prosze o wypowiedzi
            Pzdrawiam
            • cyngiel69 Re: Do turystow i podroznikow ! 02.03.05, 13:26
              Zgadza się Louis,
              świetna sprawa. W zeszłym roku pojechałem sobie na Jurę - Ogrodzieniec. Myślę
              sobie pod zamkiem, co tam - skoczę do Ojcowskiego Parku Narodowego, pod maczugą
              Herkulesa - kurka dawno nie byłem pod Wawelem... Później... do Skawiny mam
              sentyment... No dobra Kalwaria całkiem blisko. To którędy do domu? Bielsko-
              Szczyrk-Wisła-Katowice itd.. Mniam
              Ale planować też lubię!
      • Gość: javall Re: Do turystow i podroznikow ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.05, 08:36
        prosze o info kiedy i gdzie jest ta impreza w Zabrzu
        • edwin.sk Re: Do turystow i podroznikow ! 02.03.05, 08:46
          jak tylko śnieg stopnieje zaleje z 5 litrów i przed siebie eheheh jakieś 5 już mam czyli trochę ponad 200km to w sam raz...jak na mój sprzęt of kors:P a w wakacje ''akcja morze'' już zbieram kasę...
          a co trafi się jeszcze tego ja nei wiem żeby tylko kasa była....idę zakładać chyba konto w banku....:P
    • cien1100 Re: Do turystow i podroznikow ! 01.03.05, 23:32
      Trudno będzie gdziekolwiek w tym roku wyjechać,ale mam nadzieję,że Bieszczady
      uda się zaliczyć.Może jeszcze jakiś nieplanowany wyskok na Mazury.Zobaczymy.
    • harley4 Re: Do turystow i podroznikow ! 02.03.05, 03:12
      Sprobuj mojej metody:
      Sobota rano, pogoda zapowiada sie ladna, biore mape i patrze:
      tu bylem, tu tez, ooooo tu jeszcze nie bylem.
      W 15 min- szczoteczka do zebow, zapasowe skarpety, niewymowne, t-shirt
      w reklamowke. Ubranie przeciwdeszczowe na wszelki sluczaj.
      I w droge. Jak bedzie fajnie, to wroce jutro. Jak nie, to dzisiaj.
      Jade pamietajac jednak ze bede mosial wracac. Oczywiscie nie ta sama droga.
      Najczesciej wracam w niedziele. I niestety wracam zazwyczaj glownymi drogami,
      bo udalo mi sie na tyle odjechac, ze bocznymi nie dojechalbym az dopiero w
      poniedzialek. Zazwyczaj wygladam jak "szop pracz". Twarz spalona, tylko dookola
      oczu biale od gogli
      • Gość: gość Re: Do turystow i podroznikow ! IP: *.grohe.de / 213.31.191.* 02.03.05, 07:56
        Takie wypady gdzie oczy poniosą w wolny weekend to extra sprawa ! Mnie pewnie
        tradycyjnie poniosą na Węgry do Tokaju na parę szklanek wina i parę butelek dla
        znajomych :) a przy okazji żeby sprawdzić czy asfalt przez Słowację i Wegry
        dalej jest tak gładki i przyczepny ...
        Poza tym wakacyjny wypad (już 4 raz) do Rumunii, Bułgarii tym razem z grupką
        szaleńców którym jedno będzie w głowie na miejscu :)
        A na jesień samotny 3/4 dniowy wypad do Wenecji przez Alpy...
        Ciekawe co się z tego uda doprowadzić do finału...
        pozdrawiam
      • Gość: MagnaK Re: Do turystow i podroznikow ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 09:05
        W ubiegłym sezonie nawinąłem niecałe 3000km Mało wolnych sobót jeżdżę
        ciężarówką 8-10h dziennie dochodzą obowiązki wobec rodziny.Ale podobnie jak
        harlej4 w piątek wieczór biorę mapę i planuje trasę na sobotę lub niedziele
        gdzieś gdzie nie byłem lub w miejsca w których mogę w ciszy być tylko ja i
        przyroda i jedno chłodne PIWO .bajo
    • donlesio Re: Do turystow i podroznikow ! 02.03.05, 08:24
      W tym roku żadnych większych wyjazdów. Parę imprez na zachodzie Polski + kilka
      weekendów na Dolnym Śląsku. Beskidy po obu stronach granicy. Wielka
      Improwizacja. Pozdrowienia
    • hun660 Re: Do turystow i podroznikow ! 02.03.05, 10:17
      Tym razem ambitne plany weekendowe, ew piątek wolny i trzy dni. Główne cele to
      twierdze i umocnienia z okresu różnych wojen. Mam już ustalone kilka tras na 2-
      3 dni. Pozdr.
      • donlesio Re: Do turystow i podroznikow ! 02.03.05, 11:37
        My też mamy zamiar parę twierdz odwiedzić na Dolnym Ś. + zamki. 1. baza w
        Złotym Stoku, a potem bliżej granicy
        • hun660 Re: Do turystow i podroznikow ! 03.03.05, 09:29
          Trasa opracowana w ten rejon to:
          twierdza Neisse (Nysa)
          kopalnie złota Złoty Stok
          twierdza Glatz (Kłodzko)
          twierdza Silberberg (Srebrna Góra)
          kopmleks "Riese" (Włodarz,Rzeczka,Osówka)
          Jeździmy z kolegą Transalpem i Tenerą, wjeżdżamy gdzie chcemy, śpimy gdzie
          popadnie. Jak masz jakiś namiar na tani nocleg w Złotym Stoku to odezwij sie na
          maila: artur.jakobczak@peri.pl.p. Może coś wspólnie wykręcimy.
          • donlesio Re: Do turystow i podroznikow ! 03.03.05, 11:25
            www.kopalnia.pulsar.net.pl/
            Miałem nawet gdzieś telefon. Noclegi są w muzeum górnictwa, na przeciw wejścia
            do sztolni. Cen nie znam, ale najtańsze były przystępne.
            W Rudzie jest do zwiedzania kopalnia. Gdzieś w domku mam "Trasy podziemne
            Dolnego Śląska". Nie zwiedziłem jeszcze całego kompleksu Gór Sowich.
            Niestety, nasze sprzęty to tylko asfalt (CBR + Fazer). Za Międzygórzem, w CZ są
            ich bunkry do zwiedzania.Jak coś znajde , to napiszę na maila
            PZDR
          • donlesio Re: Do turystow i podroznikow ! 03.03.05, 11:36
            www.zlotystok.gad.pl/kopalnia.php
            • Gość: hun660 Re: Do turystow i podroznikow ! IP: 212.69.75.* 03.03.05, 12:48
              Faktycznie zapomniałem o czeskich "rzopikach" w Górach Orlickich. Ale to dla
              mnie inna wyprawa. Musze obgadac to z Marcinem. Mam przewodnik gdzie jest
              opisany dojazd samochodem, więc każdy motocykl sie wturla. Zreszta jakbysmy sie
              zgrali to czterech facetów bez problemu wtaszczy wszędzie cztery motocykle.
              Zreszta mamay swoje patenty na trasy "nieprzejezdne". Pozdr.
              • Gość: don Lesio Re: Do turystow i podroznikow ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 13:25
                :)
        • matmichal Re: Do turystow i podroznikow ! 03.03.05, 12:36
          popieram!!!! tez mam zamiar zwiedzić zamki Dolnego Śląska-tu jest ich
          najwiecej,można też po drodze zaliczyć zloty nad mietkowem i w szklarskiej!!!
          Druga opcja to BIESZCZADY siedziałem już tam miesiąc w zeszłym roku i
          zwiedziłem tylko niewielka część. WARTO. Jeśli chodzi o umawianie się na
          wyjazdy to też miałem z tym problemy,najlepiej jak na wyjeżdzie kogoś spotkasz
          i macie wspólny cel podróży.W drodze to jest życie!!!!!!!!!!
          pozdr
    • hawk67 Re: Do turystow i podroznikow ! 02.03.05, 13:09
      Witam wszystkich fanatyków, ja mam taki sprytny plan żeby wybrać się w maju do
      Pragi. Reszta stoi pod znakiem zapytania. Tak wogóle to jestem tutaj nowy pod
      każdym względem. Od pażdziernika mam nowe moto, małego fazera z owiewkami,
      zeszłoroczny model. To mój pierwszy motor wogóle (tych jawek i rometów z czasów
      prechistorycznych nie liczę). Skoro przeżyliśmy oboje jesień to lato bedzie OK.
      A pytanko mam takie czy ktoś zna jakieś godne polecenia miejsce do spania w
      Pradze, znaczy sie czysto i za przystępną cenę. Warunki nie moga być takie
      zupełnie spartańskie bo mój blond plecaczek by sie zbuntował.
      • matmichal Re:Praga-wyjazd 03.03.05, 12:43
        hawk69 jak masz zamiar jechać tam latem w wakacje to ja mam adresy
        akademików,można tam b. tanio przenocować i to w centrum miasto!!!
        • hawk67 Re:Praga-wyjazd 04.03.05, 11:00
          Planujemy wyjazd tak kwiecień a najpóźniej maj. To jeszcze akademiki będą pełne
          ale kto życie jest ostatnio trochę skomplikowane. Może rzeczywiście z wiosny
          zrobić się lato więc jakbyś mógł podesłać adresy to byłbyn wdzięczny. Z góry
          dziękuję i pozdrawiam.
          Nie dość że robota to podobno głupich kocha to jeszcze ta zima, moje zasoby
          dobrego chumoru gwałtownie maleją. A moto w garażu. Ech.
          • matmichal Re:Praga-wyjazd 04.03.05, 14:32
            to jest tak:
            -schronisko młodzieżowe CKM youth agency ul.źitna 12 tel. 02/292984
            - akademiki Uni. Karolinum rez.ul.Vorśilska 1 tel. 02/24311105
            -schronisko u melounu. Ke Karlovu 7/457 tel. 02/24918322
            - akademik Jednota ul. Opletalova 38 tel. 02/ 260426
            -kemping:
            - camp sokol ul.Troja 171 od połowy IV-IX
            - dżban ul. nad lavkou 5 cały rok
            jest tam tego duzo można przecież coś znaleść jeszcze na necie:))) pozdr i
            miłego wypoczynku!:)
          • panz Re:Praga-wyjazd 04.03.05, 18:13
            wrzucę namiar na miejscówkę w Pradze, samo centrum wszędzie blisko Denisa
            Śebellova ul.Lublańska 45 Praha 2 tel 603446552 lub 272934787 mail:denisa-
            agency@volny.cz Ceny na kwaterach to wydatek rzędu 50 zeta od głowy...trzeba
            mieć świadomość że to od kilku lat bardzo "modne" miejsce i tanio nie jest...no
            może poza alkoholem ;-))) Pzdr.
    • andreas750 Re: Do turystow i podroznikow ! 02.03.05, 13:32
      Ja jak co roku pobujam sie ze 2 tygodnie po Słowacji :)
      To już u mnie prawie jak tradycja. Może powrotna droge obiore przez Czechy, kto
      wie... Mam jeszcze kilka innych snujacych sie po głowie wypadów ale zobaczymy
      czy czas i kasa pozwoli ;)
      Pozdro
    • cyngiel69 Re: Do turystow i podroznikow ! 02.03.05, 13:34
      Oj wiele w świecie pereł. Ja się skupiam na polskich parkach narodowych.
      Zaliczyłem już blisko połowę. :-)
      • mateuszm88 Re: Do turystow i podroznikow ! 02.03.05, 14:28
        Ja z zaplanowanych wyjazdów napewno pojadę na Motorbike Show do Zabrza ( mam
        nadzieje, że pogoda pozwoli na to ), następnie jakieś zloty w odległości do
        około 200 km. Potem planujemy wypad w Bieszczady na weekend.
        Kolejnym, tym razem już bardziej poważnym wypadem będzie wspomniana
        wcześniej "akcja morze" :-P. Mam nadzieje, że nic nie stanie na przeszkodzie i
        dojdzie do skutku.
        Potem może jakieś krutkie wypady za granice- Słowacja, Czechy, może Lwów.

Najlepsze są jednak te wycieczki nie zaplanowane, wymyślone nagle przy piwku
        lub z nudów i takich w każdym sezonie jest najwięcej :-)

Mam nadzieje, że będzie to długi i pogodny sezon, czego sobie i Wam wszystkim
        życzę.

Pozdrawiam!
        mateuszm
        • matmichal Re: Do turystow i podroznikow ! 03.03.05, 12:47
          Wyjazd do Lwowa na sprzęcie bym ci odradzał, albo przygotuj sobie
          jednodolarówki na łapówki:)))!!!!Kaszmar!!Każdy kto nosi jakiś mundur cię
          zatrzymuje w szuka dziury w całym!!!
          • dietrich2 Re: Do turystow i podroznikow ! 03.03.05, 12:56
            w sobotę rano wytaczam się z kumplami na poranną kawę np. do Bochni, mała burza
            mózgów i z głupia frant albo Solina, może Zakopane, równie dobrze Poprad przez
            Niedzicę... A przecież kawę możemy pić z zupełnie innej strony miasta :-)
          • mateuszm88 Re: Do turystow i podroznikow ! 03.03.05, 18:00
            matmichal napisał:

> Wyjazd do Lwowa na sprzęcie bym ci odradzał, albo przygotuj sobie
            > jednodolarówki na łapówki:)))!!!!Kaszmar!!Każdy kto nosi jakiś mundur cię
            > zatrzymuje w szuka dziury w całym!!!

Dzięki wielki za radę! Szczerze mówiąc nie wiedziałem, że takie problemy mogą
            być.

Pozdrawiam!
            mateuszm
            • matmichal Re: Do turystow i podroznikow ! 04.03.05, 11:11
              no ukraine potrzebny jest specjalny papier-opłata środowiskowa, czy cos
              takiego, każdy milicjant wie,że tego nie masz i musisz płacić!!!:)))tak to
              jest:)-każdy chce dorobić:)
    • Gość: malpa69 Re: Do turystow i podroznikow ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 13:57
      ehh szczęściarze a ja na razie mam nad sobą widmo pracy, może po wkacjach
      pojade w strone zachodzącego słońca, jak szef pozwoli. Ale wam wszystkim
      udanego odpoczynku życzę Wypocznijcie za mnie !!!!
    • louiswmb Re: Do turystow i podroznikow ! 03.03.05, 15:38
      Witam,
      No trzeba przyznac ze jest tu kilku zapalencow czujacych klimaty zwiazane z
      szeroko pojeta turystyka...:-) nie ma mowy o potrzebie podbijania watku zeby
      nie zanikl..
      Ja mieszkajac mniejwiecej w srodkowej czesci wszedzie mialem blisko tak wiec
      wypady nad morze czy w gory mozna bylo zaliczyc do krecenia sie w kolo
      komina...raz pociagnalem mniejwiecej tak:Wielkopolska-Malbork(zwiedzanie zamku
      krzyzackiego)-3miasto-Leba-jeden dzien zakonczony spankiem na
      kwaterze,nastepnego dnia wycieczka na ruchme wydmy(polecam jak na
      pustyni),niedziela powrot...ciekawie tez wspominam Ostrode oraz Mikolajki z
      zaliczeniem widoku na Sniadrwy z kepingu znajdujacego sie na Dziubele...
      Kilka lat jezdze w siodle to cos tam z Polski zdolalem liznac jednak ciagle
      czuje niedosyt (mam wielkie braki w postaci wschodniej czesci oraz bieszczad)
      jednak to przy okazji..
      Teraz mam potrzebe na jakas taka wyprawe zebym po ktorej jakis czas mial
      dosyc,wiem ze wiecie o co mi chodzi,taki moment w ktorym uznam ze sie
      dojezdzilem do syta i czas na powrot do domu-czegos takiego szukam...
      Louis
      • Gość: gość Re: Do turystow i podroznikow ! IP: *.grohe.de / 213.31.191.* 03.03.05, 19:10
        cyt."> Teraz mam potrzebe na jakas taka wyprawe zebym po ktorej jakis czas mial
        > dosyc,wiem ze wiecie o co mi chodzi,taki moment w ktorym uznam ze sie
        > dojezdzilem do syta i czas na powrot do domu-czegos takiego szukam...
        > Louis "

W maju 2004 z zrobiliśmy w 17 dni 7000 km (Kapadocja) i było zaj...cie i powiem
        że po powrocie przez jakies 2-3 tygodnie miałem dość :):):) a potem ochota
        wróciła... i już nie moge się doczekać jakiejś większej jazdy
    • Gość: fidorek1 Re: Do turystow i podroznikow ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 18:21
      Witam podróżników. Ja za zlotami nie przepadam, wolę turystykę. W zeszłym roku
      sezon miałem raczej nie specjalny (finanse), a i tak nakręciłem 5000km. Ufam że
      ten sezon będzie lepszy. Na początek wypad w okolice Przemyśla( zamek w
      Kasiczynie,forty Twierdzy Przemyśl,arboretum w Bolestraszycach, no i może jakieś
      cerkwie. Potem na pewno Bieszczady, i jak się uda, a liczę na to, to Słowacja,
      konkretnie Levoca i okolice. Końcem sezonu pewnie zlot w Zdyni, no i może
      jeszcze jesień w Bieszczadach na koniec. Pozdrawiam :-)
      • donlesio Re: Do turystow i podroznikow ! 04.03.05, 08:08
        >arboretum w Bolestraszycach
        A cio tio?
        • Gość: fidorek1 Re: Do turystow i podroznikow ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 18:23
          Już odpowiadam. Arboretum, to rodzaj ogrodu botanicznego na wolnym powietrzu.
          Chodzi się po kładeczkach nad rozlewiskami wody i ogląda rozmaite zielsko
          opisane na tabliczkach, żeby było wiadomo na co się patrzy.Arboretum jest czynne
          od maja. Migawkę o tym zjawisku widziałem w programie "Zaproszenie" na Polonii,
          polecam (w niedzielę około 17-tej. Czasem czerpię z niego pomysły na eskapady
          motocyklowe.
          • donlesio Re: Do turystow i podroznikow ! 05.03.05, 08:06
            hm, takie fajne, a taka trudna nazwa. To musi pieknie wyglądać!!
    • Gość: Div Re: Do turystow i podroznikow ! IP: *.aquanet.pl / 194.24.238.* 04.03.05, 09:25
      Witam!
      Ja planuje wyjazd z małżonką w bieszczady.Nie byłem tam jeszcze a z tego co
      słyszałem to jest po co jechać.Jescze wybieram się na pomorze ale to już z synem
      Pozdrawiam wszystkich i życze szybkiego nadejścia wiosny
      • cien1100 Re: Do turystow i podroznikow ! 04.03.05, 10:45
        Gość portalu: Div napisał(a):

> Witam!
        > Ja planuje wyjazd z małżonką w bieszczady.Nie byłem tam jeszcze a z tego co
        > słyszałem to jest po co jechać.

Oj warto,też się wybieram.Byłem kilka razy,ale jekoś się nie złożyło,żebym
        pojechał tam motocyklem.Zawsze coś nie wypalało.Ja planuję wyjazd w święta
        majowe.Tym razem musi się udać.
        • mateuszm88 Re: Do turystow i podroznikow ! 04.03.05, 11:15
          cien1100 napisał:

> Oj warto,też się wybieram.Byłem kilka razy,ale jekoś się nie złożyło,żebym
          > pojechał tam motocyklem.Zawsze coś nie wypalało.Ja planuję wyjazd w święta
          > majowe.Tym razem musi się udać.

Ja też się tam wybieram w maju. W tym roku fajnie to wypada i będzie dużo
          wolnego. Obawiam się jednak, że moze być problem z noclegami, ponieważ dużo
          turystów się w tym czasie tam wybiera. Jeszcze troche czasu jest więc zdązę się
          namyśleć.
          • cien1100 Re: Do turystow i podroznikow ! 04.03.05, 11:42
            Kilka lat temu byłem właśnie w tym terminie i nie było problemu z kwaterą.Tylko
            mi bardziej odpowiadają Bieszczady Wysokie,tam jest mniej turystów
            (Wetlina,Wołosate).
            • mateuszm88 Re: Do turystow i podroznikow ! 04.03.05, 12:05
              Ja jeszcze nie miałem okazji być w Bieszczadach. Widziałem na jakiejś stronie
              opis wyprawy w bieszczady motocyklem i chyba według tego będę jechał. Mi zalezy
              głównie na tym, żeby polatać po zakrętach, wybrać się na zaporę, połazić po
              górach. Przy szukaniu noclegu będzie trzeba patrzyć głównie na to, żeby bez
              obaw zostawić motocykle i iść sobie gdzieś.
              • cien1100 Re: Do turystow i podroznikow ! 04.03.05, 12:19
                Zakrętów to będziesz tam mial pod dostatkiem.Kwatery są przeważnie w prywatnych
                domach,więc moto zostawiasz na podwórku i masz spokój.
            • matmichal Re: Do turystow i podroznikow ! 04.03.05, 14:11
              cien1100 napisał:

> Kilka lat temu byłem właśnie w tym terminie i nie było problemu z
              kwaterą.Tylko
              >
              > mi bardziej odpowiadają Bieszczady Wysokie,tam jest mniej turystów
              > (Wetlina,Wołosate).

Jak to nie ma turystów w Wetlinie?? ostatnio trudno tam było się dostać do
              jakiegoś sklepu,tyle luda,ale to były wakacje,a na połoninie ludzi jak na
              krupówkach!co prawda to nie tak jak w solinie,czy polańczyku ale w wakacje też
              nie jest lepiej!!!!pozdro
              • cien1100 Re: Do turystow i podroznikow ! 04.03.05, 16:10
                Nie mówię o sezonie wakacyjnym,tylko o maju.
                • Gość: matmichal Re: Do turystow i podroznikow ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 17:16
                  AKURAT!!!!:))))))))))))))))))
        • matmichal Re: Do turystow i podroznikow ! 04.03.05, 11:18
          W bieszczadach polecam Wołkowyję nad soliną-tanio tam i nie ma tłoku-spanie pod
          namiotem 3-6 zł a na kwaterze ok 15 zł mogę dać namiary.Wiekszość dróg jest
          ok!,ale odradzam skrutu Terka-Cisna!!!! no i Baligród-Wołkowyja- chyba,że ktoś
          lubi przejeżdzać przez brody!:)))
          • Gość: Div Re: Do turystow i podroznikow ! IP: *.aquanet.pl / 194.24.238.* 04.03.05, 11:25
            To jeśli można to poprosze o namiary
            z góry dziękuje
            • mateuszm88 Re: Do turystow i podroznikow ! 04.03.05, 11:28
              Ja też poprosiłbym :-D

Chodzi mi także o takie miejsce, w którym bez obaw mogę zostawić motocykl i iść
              w góry. Jeżeli masz coś takiego to poprosiłbym.

Z góry dziękuję!
              Pozdrwiam!
              mateuszm
              • matmichal Re: Do turystow i podroznikow ! 04.03.05, 14:05
                to jest Wołkowyja ul. Słoneczna 16, taki mały biały domek:) jest tam b. miła
                starsza pani, ja spałem pod namiotem i płaciłem 3 zł za dziń moto możesz
                zostawić jak bedą mieli miejsce to nawet w garażu, syn właścicielki jest
                mechanikiem to jak by co to pomoże:)i ma KTM-a.Jeśli chodzi o pokój to
                widziałem tylko jeden 2 osobowy za 15 zł/o.pozdr
                • Gość: WRO-na Re: Do turystow i podroznikow ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 16:21
                  dobrze wiedziec:)akurat tak sie sklada ze najprawdopodoniej pojade z
                  mateuszem,wiec dzieki wam bedziemy mieli tanio i pelen wypas:)hehe.dzieki.
                  tez wlasnie czytalem co nie co o bieszczadach,cztalem wasze wypowiedzi na ten
                  temat i mysle ze faktycznie jest po co jechac:)teraz tylko czekac do maja i na
                  wypasiona pogode i znowu bede tetnil zyciem:)ja i moja suzia:)

pozdowienia

WRO-na
                  • mateuszm88 Re: Do turystow i podroznikow ! 04.03.05, 17:53
                    No właśnie WRO- na z tego co czytam to zapowiada się spoko :-D
                    Żeby tylko pogoda dopisała w weekend majowy i będzie spoko.
                    • Gość: prawnik Re: Do turystow i podroznikow ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 20:15
                      Wydaje mi się ,że topic brzmi:do TURYSTÓW I PODRÓŻNIKÓW a nie sympatyków
                      wycieczek pieszych.Wiekszosc kolesi proponuje wyjazdki po 100-200km.Chyba
                      rowerem.Solidna dzienna porcja to ok 500-600 km.Ale to tez nie turystyka ani
                      podróż.Oba wymagania spełnioa wyjazd minimum 3 dniowy i ok 1200-1500
                      km.Propozyjcja moja:przestańcie lejki bredzić ,że turystyka to jazda na
                      kropelce ,ha,ha po raz 84 wokół tego samego rynku lub górki ;)
                      • Gość: Div Re: Do turystow i podroznikow ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 21:39
                        Wypowiadaj się za siebie pajacu!!!!!!!!!!!!!!!
    • aylen Re: Do turystow i podroznikow ! - Sycylia 04.03.05, 20:42
      Wutam wszystkich. Szczerze mowiac to odliczanie juz sie rozpoczelo. Maszyna
      zanabyta XX, przejrzana i przygotowana a 19-go maja wyruszamy na Sycylie.
      Poki co obowiazujaca wersja jest Warszawa-Wroclaw-Monachium-Verona-San Marino-
      Rzym-Neapol(Pompeje)-Sycylia(Taormina, Syrakuzy itp) i dlaej Bari/Dubrovnik i w
      gore przez Bosnie nad Balaton i do domciu...
      O rany, ja nie moge, codziennie w pracy lapie sie nad tym ze marzeniami
      odplywam tamze.
      Bedzie pieknie. Moze ktos z Was ma doswiadczenia we Wloszech i jakies ciekawe
      miejsca do odwiedzenia czy noclegu to prosze o info.
      Plan gotowy, teraz nalezy przystapic do realizacji...
      • Gość: prawnik Re: Do turystow i podroznikow ! - Sycylia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 21:36
        1/We wloszech jest stosukowo ( wporownaniu do niemiec)malo stacji paliw przy
        autoostradach
        2/miec papierowe pieniadze na stacje samoodsługowe
        3/nie jechac przez góry "NA SKRÓTY" bo wychodzi 2 razy wiecej km i 3 razy
        wiekszy ujeb ;))
        4/polecam wenecje do odwiedzenia i siec campingow :EUROPA-bardzo dobry standadr
        za cene,choc oczywiscie mozna taniej-ale nie warto

na razie tyle
        pzdro
        • Gość: prawnik Re: Do turystow i podroznikow ! - Sycylia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 21:56
          Autor: Gość: Div IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
          Data: 04.03.2005 21:39

Wypowiadaj się za siebie pajacu!!!!!!!!!!!!!!!

===============
          oczywiście ;)
          przecież nie za ciebie świszczypało :))
          • louiswmb Re: Do turystow i podroznikow ! - Sycylia 04.03.05, 22:36
            Nie ma sie co tak unosic Panowie!!,dla jednego 124km do nie lada wyczyn a dla
            innego dzien bez 500km to dzien stracony,kazdy mierzy sily na zamiary (glownie
            kasa ma znaczenie)...
            Najwazniejsze ze jest grupa ludzi ktorych kreca te klimaty i ciagle gdzies ich
            ciagnie przed siebie w nieznane i w ciekawe miejsca ktore warto zobaczyc...
            Zroznicowanie jest i tu nie ma co sie oszakiwac...jak to zwal tak zwal...jedno
            co nas laczy to to ze jak kiedys spotkamy sie na trasie to sobie podniesiemy
            lewa reke i kazdy bez wzgledu na roznice,w sprzetach i czym tam jeszcze..
            bedzie czul tak samo.
            I tego wam zycze
            Louis
            • cien1100 Re: Do turystow i podroznikow ! - Sycylia 04.03.05, 22:48
              Ładnie to napisałeś.W ramach uzupełnienia pozwolę sobie zacytować Lecha
              Potyńskiego,z ostatniego jego felietonu "Lans"
              "...mimo wielu dzielących nas różnic motocykliści to jedna wielka rodzina.I jak
              w rodzinie bywa,kochamy się mniej lub bardziej,ale na zewnątrz staramy się
              trymać fason!"
              • andreas750 Re: Do turystow i podroznikow ! - Sycylia 05.03.05, 00:03
                Szkoda tylko że niektórzy nie potrafią trzymać fasonu :(
                A co do jednej wielkiej rodziny, heh szkoda słów... ponieważ nie każdy
                posiadający motocykl jest MOTOCYKLISTĄ.
                Pozdro
                • Gość: WRO-na Re: Do turystow i podroznikow ! - Sycylia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 10:10
                  no faktycznie ladnie to napisales...andreas,to wynika z tego zroznicowania
                  ludzi...wiesz nie kazdy ma to samo przekonanie na temat motocykla.czy na inne
                  tematy z nim zwiazane.louis dobrze mowi ze trzeba trzymac fason:)mnie np.jest
                  bardzo milo jak jade i z przeciwka nadjezza koles ubrany w skory i oboje sobie
                  podniesiemy "lape".moim zdaniem to faktycznie jest pewnego rodzaju okaz naszej
                  rodzinnosci.

pozdrowienia

WRO-na
    • draka00 Re: Do turystow i podroznikow ! 05.03.05, 10:27
      Najbardziej marzy mi sie Rumunia, bo jestem w niej po prostu zakochana.
      Niestety obawiam się , że to w tym roku nierealne. Z tej okazji będą pewnie
      góry Polskie lub Słowackie a najchetniej jedne i drugie, bieszczadzkie
      cerkiewki, słowackie jaskinie i zamki itp.
      Ale po cichutku marzę, że znajdą się pieniądze na jakiś większy wyjazd.
    • Gość: ALEKSANDRA WITAM !!!!!!!!!!! PODROZNIKOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:51
      POSZUKUJE LUDZI NASTAWIONYCH NA TURYSTYKE MOTOCYKLOWA,CHETNIE ZAOFERUJE SWOJE
      TOWARZYSTWO W JAKIEJS WYPRAWIE, TROCHE europy juz zwiedzilam ,rekreacyjnie i w
      celach zarobkowych ,panowie chetnie potowarzysze w podrozy i udziele rad w
      miare mozliwosci ,jezdzilam na motorkach jako przyslowiowy "bagaz", a sama
      rowniez probowalam swych sil sam na sam z motorkiem pare lat,pracowalam w
      salonie i komisie (pozdrawiam serdecznie chlopakow z TR MOTOR i
      zaprzyjazninych )szczegolne dzieki za ostatnia ekspresoa pomoc-dzieki za hol i
      pomoc Mirka ktory postawil mi Jette na nogi...przynajmniej do domu moglam
      dojechac....
      jesli bedziecie mieli ochote na sympatyczne towarzystwo prosze o kontakt na
      emaila:alexmoto@interia.pl a jesli jest ktos zainteresowany praca za granica
      np.we francjii na winnicach moge pomoc -sama pracuje od 4 lat...
      jesli ktos mialby jakies ciekawe stronki,artykuly i fotki z wypraw bede
      wdzieczna
      Pozdrawiam i zycze sobie i wszystkim motonitom jak najszybszego konca tej
      dl.........zimy brrrrr pracowalam 2 miesiace temu w Szkocjii i tam tez niestety
      wiej, i gdybe nie te motorki na ulicach cieszace oko kazdego motocyklisty to
      nie wiem jak bym wytrzymla.....
    • louiswmb Re: Do turystow i podroznikow ! 12.03.05, 14:14
      Witam,
      Troche mnie nie bylo i prosze jak watki upadly!!!

Czytalem ostatnio o Irlandii i jest tam wiele ciekawych miejsc,nawet do tego
      stopnia ze trzeba by objechac cala w kolo...
      Nic nie planuje ale alternatywa na ciekawa podroz jest...

Pozdrawiam
      Louis
      • lapantv Re: Do turystow i podroznikow ! 14.03.05, 11:22
        Witam

Jestem tu nowy. Mam na imie Artur, mieszkam kolo Bialegostoku. Bardzo podoba mi sie ten watek. Napisze wiec od siebie, ze wyjazdy od dawna planowane, o ktorych wiedza wszyscy znajomi zazwyczaj (w moim przypadku) nie dochodza do skutku (tak bylo np z wyjazdem na Slowacje jesienia). Wiec napisze tak ogolnikowo. Jako, ze mieszkam blisko Mazur (>150km od Elku i Augustowa czesto wlasnie tam jezdze na wekendy (mam nadzieje,ze w tym roku bedzie podobnie). Do granicy z Litwa mam 200km, bylem tam w zeszlym roku dwa razy, w tym tez bym chetnie sie wybral (tansze paliwo,ladne jeziora,maly ruch na drogach, inna kultura, brak formalnosci na granicy). Co jeszcze...Moze nad morze? lub/i Gory Swietokrzyskie wraz z Jura Krakowsko-Czestochowska. A i Bieszczady wczesna wiosna, a jak Bieszczady to i od razu Slowacja...Ech. Ciekawe na ile z tych planow wystarczy kasy i czasu.

PS.Przy okazji chetnie wymienie sie na linki dotyczace turystyki po Polsce i krajach sasiednich (wyjazdy rowerowe,motocyklowe, atrakcje itp)

Moj Emil: arturlapinski@wp.pl

pozdrawiam
        • mateuszm88 Re: Do turystow i podroznikow ! 14.03.05, 16:43
          Na tej stronce są opisy i zdjęcia z wielu wyjazdów. Ja już kończę ją czytać :-D
          Bardzo fajne zresztą.

www.bcsopot.com.pl/hobby.html
          Pozdrawiam!
          mateuszm
          • lapantv Re: Do turystow i podroznikow ! 14.03.05, 21:04
            Tak, tak stronka jest mi znana, szkoda tylko, ze od dawna nie aktualizowana. Miallem tez niewatpliwy zaszczyt na wakacyjnym szlaku spotkac osobiscie autora. Pamietna chwila.

Dla zakochanych w Mazurach:

www.jezioro.com

www.mojemazury.pl

www.rowery.olsztyn.pl

pozdrawiam

• matmichal Re: Do turystow i podroznikow ! 15.03.05, 11:29
          jak jeżdziłeś po Górach Świętokrzyskich to zachaczyłeś o ruiny zamku Krzyżtopór
          w Ujeżdzie????jak nie to wielka strata!!!Naprawdę warto!!!!!!Jeszcze jest
          sandomierz i baranów-ale to juz kawałek drogi od gór:)pozdr
          • lapantv Re: Do turystow i podroznikow ! 15.03.05, 16:26
            Oczywiscie, ze bylem w Ujezdzie. A Sandomierz i Baranow moze uda sie zrealizowac w tym roku. Co warto tam zobaczyc?
            • matmichal Re: Do turystow i podroznikow ! 15.03.05, 17:46
              Sandomierz jest super położony na wzgórzu-wiele zabytków.zamek,rynek(trasa
              podziemna)a najlepsza jest kasztelanka-zmarła 300 lat temu a jest zachowana
              dobrym stanie:)))i wogle całe jej wdzianko jest z epoki:)))to jest w jednym z
              kościołów koło zabytkowej bramy opatowskiej!Robi wrazenie:))poza tym jest dom
              Długosza(muzeum)baranów jest mniej ciekawy-ale to blisko:)Może ktos z okolic
              zna lepiej to miasto-bo ja jestem z wrocka:)pozdr
              • Gość: prawnik Re: Do turystow i podroznikow ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 00:07
                korepetycje z historii sa w innym forum ;)
                • matmichal Re: Do turystow i podroznikow ! 16.03.05, 00:20
                  jak dla ciebie prawnik to historii nigdy dość!:)
    • bezelek Re: Do turystow i podroznikow ! 16.03.05, 01:24
      Bieszczady, Słowacja a potem Ukraina!...ale wcześniej trzeba znaleść jeszcze
      jednego takiego postrzeleńca jak ja, do towarzystwa. Jeżeli potrzebowalibyście
      ciekawego kimanka za niegłupią kase w Łódzkim piszcie na meila,postaram się coś
      polecić.Miłego oczekiwania na słońce.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka