Dodaj do ulubionych

Świeżak wita i pyta :)

IP: *.aster.pl 27.06.05, 10:52
Witam,
generalnie jestem fanatykiem aut, ale moto też zawsze jakoś mnie tam ciągnęło
i może niedługo zrobię nawet prawko na moto :)

Poczytałem trochę to forum, ale mało jest o motocyklach, które akurat mi się
podobają, a są to właściwie tylko dwie marki - moto guzzi i bmw.

Jeżeli zdecyduję się na zakup dwóch kółek, będzie to na pewno pojazd którejś
z tych marek /raczej mg/.

Ponieważ na tym etapie wiedzy oceniam motocykle głównie oczami /choć inne
marki dyskwalifikuje dla mnie napęd łańcuchem/, chciałbym się was poradzić,
co sądzicie np o mg v11?, interesuje mnie dosłownie wszystko, co ma wpływ na
prowadzenie tego motocykla, wszystkie jego + i -.

Czy ww model nie byłby dla mnie zabójczy, jako pierwszy motocykl? Mam
181cm/66kg/28lat. Używałbym motocykla w celach rekreacyjnych, czasem na
dłuższe trasy, żadne świrowanie mnie nie interesuje, raczej dostojna jazda
dla przyjemności :)

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • cebik Re: Świeżak wita i pyta :) 27.06.05, 12:42
      Wg. twoich parametrów :p (wzrost itd.) i upodobań polecał bym Suzuki GSF 600
      Bandit, wersja S z owiewką była by OK. Ewentualnie Yamahę XJ 600, też S z
      owiewką, najlepiej po 1998 r. :)

Pozdrawiam - Cebik - Częstochowa

Honda CB 250 91', Kawasaki GPZ 600 R 90'
      bikepics.com/members/cebik250/
    • cebik Re: Świeżak wita i pyta :) 27.06.05, 12:44
      No tak, ten łańcuch... :P

To może Honda NTV 650 Revere albo duża XJ'ta :)
    • Gość: szynszyll Re: Świeżak wita i pyta :) IP: *.prz.rzeszow.pl 27.06.05, 13:02
      yo!

koles o niebie cebik o chlebie - kolesie jasno okresla swoje preferencje a
      cebik cos z czapy odpowiada o Bandicie 600. a tak na marginesie to z jakiego
      wzoru obliczyles ze wlasnie Bandit 600 bedzie odpowiedni?

do kolegi świeżaka:

jak Cie stac na MG - a pewnie Cie stac bo bys dupy inaczej nie zawracał to i
      pewnie Cie stać na pełny pakiet AC - to tak na wypadek pierwszych
      nieuniknionych gleb parkingowych. Kup tez dobre markowe ciuchy z full
      ochraniaczami. co do wad i zalet MG to pogrzeb w sieci i poczytaj -
      niekoniecznie znajdziesz polskie materiały - słownik w łapke i do przodu.
      jezeli jestes zdecydowany na moto z kardanem to nie masz zbytniego wyboru -
      przygladnij sie jeszcze Yamasze BT 1100 BullDog - dla mnie piekna maszyna,
      doskonale zawieszona i hamowana. Na rynku wtornym juz pojawiaja sie egzemplaze
      z pierwszych lat produkcji w dobrej cenie. pozdrawiam!

szynszyll
      xlv750r

p.s. a test MG o ktorym piszesz byl kilka miesiecy temu w ŚM
      • cebik Re: Świeżak wita i pyta :) 27.06.05, 13:06
        Gość portalu: szynszyll napisał(a):

a tak na marginesie to z jakiego
        > wzoru obliczyles ze wlasnie Bandit 600 bedzie odpowiedni?

bo mam tyle samo wzrostu co on i jeździłem Banditem kilka razy i był "uszyty"
        jak na miarę... sory że się wbiłem... szerokiej drogi chłopcy i oby wam bracia
        odmachiwali...
    • Gość: szynszyll Re: Świeżak wita i pyta :) IP: *.prz.rzeszow.pl 27.06.05, 13:13
      bedzie kiedys moja - jak nie lubie szosowych moto tak na to choruje od kiedy
      zobaczylem pierwszy raz na zywca:

www.rkaehler.de/robert/bulldog.htm
      szynszyll
      xlv750r
      • Gość: szynszyll Re: Świeżak wita i pyta :) IP: *.prz.rzeszow.pl 27.06.05, 13:17
        bluebox.zary.com.pl/motor/maszyny/bulldog/bulldog.htm
        o, mamo...
        • dragon600 Re: Świeżak wita i pyta :) 27.06.05, 13:43
          No ładna, ładna. Tylko pasażer chyb anie ma zbyt komfortowo.

A powinniśmy dbać o tyłeczki naszych kobiet... :)))
          • irish76 Re: Świeżak wita i pyta :) 27.06.05, 13:51
            i raczej nie dla "swiezaka"
        • Gość: świeżak Re: Świeżak wita i pyta :) IP: *.aster.pl 27.06.05, 13:52
          Tak, w grę wchodzą tylko moto z wałem :) . Ta yamaha b.fajna, choć dla mnie ma
          już trochę zbyt nowoczesną/dynamiczną linię, breva 1100 jest b.podobna :) ,
          choć ma chyba trochę inaczej ułożony silnik :)

dzięki za wpisy, może kto jeszcze...
    • vader_24 Re: Świeżak wita i pyta :) 27.06.05, 14:11
      Witam, Pomyśl może o mniejszej Brewie na początek.
      Zresztą jak masz kasę możesz spokojnie pochodzić po salonach przymierzyć się
      do wielu sprzętów, może przetestować, dowiedzieć się o jakiś dzień otwarty.
      A sklepie motocyklowym poszukać starych numerów ŚM tam były zdaje się opisywane
      Brewy.

Pozdrawiam
      • Gość: świeżak Re: Świeżak wita i pyta :) IP: *.aster.pl 27.06.05, 14:52
        vader_24 napisał:

> Witam, Pomyśl może o mniejszej Brewie na początek.
        > Zresztą jak masz kasę możesz spokojnie pochodzić po salonach przymierzyć się
        > do wielu sprzętów, może przetestować, dowiedzieć się o jakiś dzień otwarty.
        > A sklepie motocyklowym poszukać starych numerów ŚM tam były zdaje się
        opisywane
        >
        > Brewy.
        >
        > Pozdrawiam

Zakup dopiero delikatnie planuję. Kupię albo nowy w salonie w Rzeszy /do 30%
        taniej niż w Pomrocznej/ albo mało używany też w Rzeszy. Breva 750 już mi się
        mniej podoba - jakaś taka za cienka :) , ale powtarzam, od dawna moim nr 1
        jest v11 sport. Czy ktoś wie, w którym dokładnie śm był test tego mg?

pzd.
    • Gość: NYorker znowu... IP: 70.19.14.* 27.06.05, 16:45
      zacznij od 'malego' guzzi - sugeruje. sprawiasz wrazenie, ze nigdy nie
      siedziales na zadnym motocyklu. jesli moge, to proponuje maly tescik. znajdz
      jakis motocykl zblizony masa do tego, o ktorym myslisz (pewnie bedzie to jakies
      240kg). popros kogos o pomoc i poloz go na ziemi. i sprobuj sam podniesc go do
      pionu.

moje 0.02 centa
      • Gość: świeżak Re: znowu... IP: *.aster.pl 28.06.05, 08:40
        Gość portalu: NYorker napisał(a):

> zacznij od 'malego' guzzi - sugeruje. sprawiasz wrazenie, ze nigdy nie
        > siedziales na zadnym motocyklu.

Nie bądź taki bystry, wyraźnie napisałem, że nawet nie mam prawka na moto...

jesli moge, to proponuje maly tescik. znajdz
        > jakis motocykl zblizony masa do tego, o ktorym myslisz (pewnie bedzie to
        jakies
        >
        > 240kg). popros kogos o pomoc i poloz go na ziemi. i sprobuj sam podniesc go
        do
        > pionu.

O durniejszym teście w życiu nie słyszałem, kierowca tira nawet koła swojego
        auta nie uniesie tylko co z tego...??

Oczywiście wiem o co Ci chodzi, ale lubię argumenty, a takie bzdety już
        słyszałem jak brat robił prwo jazdy B, i mu wszyscy opowiadali żeby zaraz po
        zdaniu nie wsiadał do lekkiego auta mamy 170km z napędem na tył.... brat i auto
        mają się dobrze, wystarczy odrobina rozsądku i pokory.
        Twierdzisz że początkujący motocyklista na cięższym moto zaraz się wywróci albo
        wszystkich pozabija???

> moje 0.02 centa

rzeczywiście niewiele

pzd.
        • Gość: Jaski Re: MG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 17:08
          Kup sobie najnowszy numer gazety 'MOTOCYKL' tak jest opisany V11 Scura R.
          Kiedyś też coś pisali o Gutku V11 niestety nie wiem który numer
          (też 'MOTOCYKL'). Najlepiej wejdź na stronę www.motoguzzi.pl i tam jest forum.
          znajdziesz pare posiadaczy tego cuda :-) (pewnie tam już byłeś)
          (nie sugeruj się zbytnio tym artykułem w MOTOCYKLU bo ich test jest troszke bez
          sensu - porównują 4 cylindrowe 1200 do biednego V Gutka).

FAN WŁOSKICH MOTOCYKLI
          • Gość: Jaski Re: MG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 17:11
            Aby wejść na forum kliknij na 'strony klubowe' w nowych działach :]
          • Gość: świeżak Re: MG IP: *.aster.pl 29.06.05, 08:24
            Gość portalu: Jaski napisał(a):

> Kup sobie najnowszy numer gazety 'MOTOCYKL' tak jest opisany V11 Scura R.
            > Kiedyś też coś pisali o Gutku V11 niestety nie wiem który numer
            > (też 'MOTOCYKL'). Najlepiej wejdź na stronę www.motoguzzi.pl i tam jest forum.
            > znajdziesz pare posiadaczy tego cuda :-) (pewnie tam już byłeś)
            > (nie sugeruj się zbytnio tym artykułem w MOTOCYKLU bo ich test jest troszke
            bez
            >
            > sensu - porównują 4 cylindrowe 1200 do biednego V Gutka).
            >
            >
            >
            >
            > FAN WŁOSKICH MOTOCYKLI

Ten artykuł przeczytałem na jednej nodze w markecie :) Piszą tam że mg pochyla
            się w prawo przy przyspieszaniu /wał/ i w ogóle przenoszą się jakieś
            szarpnięcia z wału??? Może to ktoś potwierdzić? Nie wiem, czy dziennikarze moto
            też są tak skorumpowani jak pismaki auto??

pzd.
            fan włoskich motocykli bis :) / + bmw/
            • Gość: Jaski Re: MG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 19:10
              Najlepiej wejdź na stronę www.motoguzzi.pl i tam jest forum.
              znajdziesz pare posiadaczy tego cuda.
              Aby wejść na forum kliknij na 'strony klubowe' w nowych działach :]
              Tam na pewno wiedzą najlepiej... byłeś już ??
              (każdy może się zarejestrować)

FAN WŁOSKICH MOTOCYKLI
        • Gość: NYorker coz, przykro mi IP: 70.19.14.* 28.06.05, 17:23
          duzo piszesz o pokorze. widze, ze inaczej ja definiujemy.

powodzenia
        • Gość: NYorker post scriptum IP: 70.19.14.* 28.06.05, 17:26
          kazdy tir ma wiecej, niz 2 kola...
          • Gość: ... Re: post scriptum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 17:32
            moja kawa waży sporo ponad 220 kg i bez problemów ją podnosiłem a zadażyło mi
            się to 3 razy...
            • Gość: NYorker Re: post scriptum IP: 70.19.14.* 28.06.05, 20:04
              rzecz w tym, ze kolega swiezak nie widzi zwiazku... koledze swiezakowi motocykl
              na burcie nigdy sie nie zlozy. a nawet jesli, to brat pomoze:)

pozdrawiam
              • Gość: świeżak Re: post scriptum IP: *.aster.pl 29.06.05, 08:19

> rzecz w tym, ze kolega swiezak nie widzi zwiazku... koledze swiezakowi
                motocykl
                >
                > na burcie nigdy sie nie zlozy. a nawet jesli, to brat pomoze:)
                >
                > pozdrawiam

OK, masz rację, widzę olbrzymi związek między doświadczeniem w prowadzeniu moto
                a podnoszeniem ciężarów...................

Czy możesz już wrócić do zrywania azbestu? :)
                • Gość: NYorker przykro mi, nie zrywam azbestu IP: *.ny325.east.verizon.net 29.06.05, 14:03
                  powodzenia
                  • Gość: Jaski Re: przykro mi, nie zrywam azbestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 10:58
                    Nie wiem czy masz TVN Turbo jak tak to oglądnij 'Jednoślad' najnowszy (bo w
                    sobote już nowy jest) tam jest testowany (moim zdaniem najlepszy z V 11) Cafe
                    Sport :]
                    • Gość: świeżak Re: przykro mi, nie zrywam azbestu IP: *.aster.pl 30.06.05, 12:19
                      Gość portalu: Jaski napisał(a):

> Nie wiem czy masz TVN Turbo jak tak to oglądnij 'Jednoślad' najnowszy (bo w
                      > sobote już nowy jest) tam jest testowany (moim zdaniem najlepszy z V 11) Cafe
                      > Sport :]

Widziałem :) , super piękny sprzęt.
                      Tylko to taka tam przejażdzka i poza paroma pochwałami niewiele konkretnego
                      powiedzieli - testem bym tego nie nazwał :(

Pytanie, poza zawieszeniem / i może lakierem/ czym jeszcze różni się ten model
                      od podstawowego v11? Czy mg ma w opcji abs?

pzd.

ps. na forum mg byłem, strasznie tam mało ludzi się udziela :(
                  • irish76 Re: przykro mi, nie zrywam azbestu 30.06.05, 12:46
                    kolega swiezak jest napalony nie tylko na moto jak widac. Swiezak, jak ktos ci
                    probuje pomoc i sam o taka pomoc prosisz to nie kasaj glupimi tekstami
                    • Gość: świeżak Re: przykro mi, nie zrywam azbestu IP: *.aster.pl 30.06.05, 15:13
                      irish76 napisał:

> kolega swiezak jest napalony nie tylko na moto jak widac. Swiezak, jak ktos
                      ci
                      > probuje pomoc i sam o taka pomoc prosisz to nie kasaj glupimi tekstami

Co, też jesteś z branży azbestowej???

A poważnie to ty słuchaj koleś. Ja o pomoc prosiłem i kto mi jej udzielił, temu
                      nawet podziękowałem /wow :) / A twój kumpel zza wielkiej wody wali do mnie
                      posta zaczynając od "znowu...." i na dodatek bredzi coś potem o podnoszeniu
                      cięzarów i to ma mi niby w czymś pomóc???? że to jest wg niego jakiś test
                      sprawności na moto???? Trochę pobłażania + zero na temat wg ciebie = pomoc???

Naucz się czytać wujek dobra rada /ze zrozumieniem/

szacuneczek
                      • irish76 Re: przykro mi, nie zrywam azbestu 30.06.05, 15:19
                        he he
                        twoja rada jest jedynie sluszna
                        ale odnosic sie powinna do Ciebie rowniez. jesli nie rozumiesz ze walisz komus
                        kto chcial dobrze to ja sie z tej dyskusji wylaczam.
                        NYorker to taki sam kumpel jak i Ty.
                        jak jestes Swiezak to ktos chcial Ci powiedziez zeby sie nie bral od razu do
                        duzych motocykli. To chyba malo skomplikowana rada. Chyba nie masz wiecej niz
                        18 lat. Moj brat tez jest taki bez sensu pyskaty
                        • Gość: świerzak Re: przykro mi, nie zrywam azbestu IP: *.aster.pl 30.06.05, 15:30
                          irish76 napisał:

> he he
                          > twoja rada jest jedynie sluszna

to czemu cały czas się do niej nie stosujesz?

> ale odnosic sie powinna do Ciebie rowniez. jesli nie rozumiesz ze walisz
                          komus
                          > kto chcial dobrze to ja sie z tej dyskusji wylaczam.

Ktoś kiedyś powiedział, że dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane...

> NYorker to taki sam kumpel jak i Ty.

Nie obrażaj mnie

> jak jestes Swiezak to ktos chcial Ci powiedziez zeby sie nie bral od razu do
                          > duzych motocykli.

Tak? OK!, ja to kupuję, ale niech to jakoś uzasadni, jakaś tam filigranowa
                          blondi z wieloletnim stażem może b.dobrze sobie radzić na moto a i tak 300kg
                          kolosa nigdy nie podniesie, więc komu są potrzebne bzdetne frazesy?????

>To chyba malo skomplikowana rada.

Mało skomplikowana to jedno, nie wiem czy prawdziwa to drugie, a w tym wątku na
                          pewno nie "uargumentowana" to 3

>Chyba nie masz wiecej niz
                          > 18 lat.

Naucz się czytać, było już o tym

>Moj brat tez jest taki bez sensu pyskaty

Może ma pecha do mało inteligentnego otoczenia rodzinnego? powalcz trochę o
                          niego :))))))))))

trzymaj się
                          • carina79 Re: przykro mi, nie zrywam azbestu 30.06.05, 16:24
                            przeczytałam cały wątek, nie powiem, wciąga. nawet można powiedzieć, że jesteś
                            głównym bohaterem, tyle że strasznym zakompleksionym nerwusem - nikt nie chciał
                            Cię krytykować ani pouczać, pytasz o radę to wysłuchaj grzecznie i nie pyskuj.
                            Nie chciałabym Cię spotkać na drodze, bo sama nie wiem, czy mi Cię żal czy
                            chętnie walnęłabym Cię młotkiem w czaszkę, po co masz się tak rzucać jak ryba
                            bez wody...
                            • Gość: świeżak Re: przykro mi, nie zrywam azbestu IP: *.aster.pl 01.07.05, 08:09
                              carina79 napisała:

> przeczytałam cały wątek, nie powiem, wciąga. nawet można powiedzieć, że jesteś
                              > głównym bohaterem, tyle że strasznym zakompleksionym nerwusem - nikt nie
                              chciał
                              > Cię krytykować ani pouczać, pytasz o radę to wysłuchaj grzecznie i nie pyskuj.
                              > Nie chciałabym Cię spotkać na drodze, bo sama nie wiem, czy mi Cię żal czy
                              > chętnie walnęłabym Cię młotkiem w czaszkę, po co masz się tak rzucać jak ryba
                              > bez wody...

Nic nie kumasz to po grzyba się włączasz?, czy napisałaś cokolwiek na temat? Ja
                              jestem zakompleksiony pyskaty nerwusek, ty mnie będziesz walić młotkiem w
                              głowę?, dziewczynko idź i utapiruj włoski i nie kompromituj rodzaju żeńskiego...
                              • irish76 Re: przykro mi, nie zrywam azbestu 01.07.05, 09:29
                                niee, no kuzwa koles. masz g... zamiast mozgu? ktos ci chce pomoc a ty
                                strzelasz focha jak zakochana licealistka i jedziesz komus z azbestem. je...nij
                                sie w leb i nie zaczepiaj normalnych ludzi. moze twoja niewyparzona geba to
                                wynik niskiego IQ a moze jestes niedowartosciowanym jedynakiem.
                                • Gość: guest Re: przykro mi, nie zrywam azbestu IP: *.phil.east.verizon.net 03.07.05, 10:06
                                  irish76 napisał:
                                  > niee, no kuzwa koles. masz g... zamiast mozgu? ktos ci chce pomoc a ty
                                  > strzelasz focha jak zakochana licealistka i jedziesz komus z azbestem. je...nij >
                                  > sie w leb i nie zaczepiaj normalnych ludzi. moze twoja niewyparzona geba to
                                  > wynik niskiego IQ a moze jestes niedowartosciowanym jedynakiem.

Jezyk ma ciety, ale niskiego IQ to raczej nie mozna mu zarzucic. Goscu jest jak
                                  widac bardzo inteligentny, moze troche pyskaty, ale, nie da sie ukryc,
                                  blyskotliwy. Dawno sie tak nie usmialem.
                                  • Gość: NYorker Re: przykro mi, nie zrywam azbestu IP: *.ny325.east.verizon.net 05.07.05, 01:20
                                    Jezyk ma ciety,

ledwie przecietnie.

ale niskiego IQ to raczej nie mozna mu zarzucic.

jesli za iq masz algorytmy myslowe, to moge sie z toba zgodzic. jednak ludzie
                                    inteligentni nie widza potrzeby w zrazaniu do siebie innych. to niczemu nie
                                    sluzy.

Goscu jest jak widac bardzo inteligentny, moze troche pyskaty

rzeklbym na odwrot.

ale, nie da sie ukryc, blyskotliwy.

blyskotliwy to jest np. janusz korwin mikke.

Dawno sie tak nie usmialem.

dobrze dla ciebie:)
                        • Gość: Nyorker daj spokoj, irish IP: 70.19.14.* 30.06.05, 15:56
                          chlopiec wazy 66kg, stad pewnie odreagowuje tutaj kompleksy. duzy motocykl ma
                          sluzyc mu za przedluzenie meskosci albo za jej calosc. sam sie zdyskredytowal
                          azbestem. ktos, kto nie moze znac faktow i zamiast nich tapla sie tutaj we
                          wlasnych konfabulacjach i projekcjach nie zasluguje na dalsza uwage. podziwiam
                          debiut; ze startu przedstawic sie jako nikczemnik - to szuka.
                          • irish76 Re: daj spokoj, irish 30.06.05, 16:06
                            luz :)
                            • jaski_sm Re: daj spokoj, irish 30.06.05, 16:39
                              ambitna dyskusja nie ma co :]
                              co do jednośladu - masz racje 'test' to zbyt piękne słowo :]
                            • saracen1608 do irisha i NYorkera 01.07.05, 12:59
                              hehe - fajny ten wasz nowy kolo - otatni raz sie tak usmiałem jak czytałem
                              posta od machego o zebraniu na dukte :D
                              Ale ten jest chyba lepszy :D:P
                              • irish76 Re: do irisha i NYorkera 01.07.05, 13:57
                                wez saracen. co za pacjent. ktos mu doradza a ten z azbestami wyskakuje. skad
                                on mieszka? :)
                                • saracen1608 Re: do irisha i NYorkera 01.07.05, 13:59
                                  hehe - z Buńczykoniny , koło Nawojowej , niedaleko Pinczowa , pisac na
                                  Berdyszów :P
                                  • irish76 Re: do irisha i NYorkera 01.07.05, 14:00
                                    wedle trzech buczków
                                    • saracen1608 Re: do irisha i NYorkera 01.07.05, 14:03
                                      gdzie strumyk płynie z wolna .... lalalala... :D:D:D
                                      • irish76 Re: do irisha i NYorkera 01.07.05, 14:07
                                        takze dochodzimy do konsensusu: lepiej niech ten kolega jezdzi dalej autem.
                                        Teraz pewnie wszystkich moto znienawidzi i na bank kogos tym swoim autem rozwali
                                        • saracen1608 Re: do irisha i NYorkera 01.07.05, 14:11
                                          EEE taam - z takim nerwem jak on ma to sie pewnie i tak na zawał pikawy
                                          wykonczy :D
                                          Dżizas - jak mnie smiesza tacy pieniacze :D:D:D. Zero poczucia humoru
                                          • irish76 Re: do irisha i NYorkera 01.07.05, 14:15
                                            wiesz. jak przez nas nie wsiadzie na moto, i kalkulujac jego nerw to chyba
                                            pojdziemy do nieba bo uratowalismy mu zycie ;)
                                            • saracen1608 Re: do irisha i NYorkera 01.07.05, 14:18
                                              No juz czuje sie lepszy :D
                                      • irish76 Re: do irisha i NYorkera 01.07.05, 14:10
                                        a przy okazji pozdrawiam mojego kumpla Miska, ktory tez jest za wielka woda i
                                        azbestu nie zrywa :)
                                        • Gość: NYorker zrywa, zrywa IP: 70.19.14.* 01.07.05, 19:56
                                          za wielka woda kazdy zrywa azbest.
                                • gixera Re: do irisha i NYorkera 05.07.05, 16:52
                                  no, azbest to niebezpieczny jest:-)))
                          • Gość: świeżak Re: daj spokoj, irish IP: *.aster.pl 01.07.05, 09:07
                            Gość portalu: Nyorker napisał(a):

> chlopiec wazy 66kg,

brawo, nauczyłeś się czytać, ale dla ciebie Pan nie chłopiec

> stad pewnie odreagowuje tutaj kompleksy.

tata Freud przestań już nudzić, po wakacjach znowu zapiszesz się na kółko
                            psychologiczne...

> duzy motocykl ma
                            > sluzyc mu za przedluzenie meskosci albo za jej calosc.

jw.

> sam sie zdyskredytowal
                            > azbestem.

tobie mistrzu należy się za to medal.... za pisanie niezliczonej ilości postów
                            bez sensu i nie na temat, zaczynanie od "znowu...." , "irish daj spokój" ty
                            jesteś tu widzę normalny guru, wiem ten Moon czy jak mu tam.

> ktos, kto nie moze znac faktow i zamiast nich tapla sie tutaj we
                            > wlasnych konfabulacjach i projekcjach nie zasluguje na dalsza uwage.
                            > podziwiam

a jakie fakty ty bidaku znasz, skoro nawet masz kłopoty z czytaniem???, nie
                            zasluguję na uwagę? , to po kiego tak żeś się w tym wątku naprodukował??? w
                            dodatku nie na temat?

> debiut; ze startu przedstawic sie jako nikczemnik - to szuka.

No i kto tu ma jakieś projekcje??????, modyfikowane żarcie wyraźnie ci nie
                            służy.
                            • Gość: świeżak reasumując IP: *.aster.pl 01.07.05, 09:17
                              Jakby ktoś chciał coś dodać jak w temacie pierwszego postu, zwłaszcza nt mg
                              v11, jakby ktoś chciał "merytorycznie" zniechęcić mnie do zakupu moto o wadze
                              ok 230kg itd itp to zapraszam :)

Jakby ktoś chciał napisać jaki jestem pyskaty, że moto ma dwa koła i że jak
                              jest ciężki to go nie podniosę i że w ogóle walnąłby mnie młotkiem albo coś
                              równie na temat i błyskotliwego, to dziękuje nie trzeba :)

pozdrawiam serdecznie i nie chowam urazy :)
                              • seta-stefan no no 01.07.05, 10:05
                                gratuluję chłopie - w tak krótkim czasie zdobyłeś tłum wrogów - to jest
                                talent :)
    • Gość: Lukas Propozycja dla kolegi "swieżaka".. IP: *.devs.futuro.pl 01.07.05, 12:50
      Przeczytałem całą dyskusje i dochodze do jednego wniosku... Kup sobie
      świeżak..ups. PAN świeżak( wynika to z niskiej samooceny ) , rowerek, wypuść z
      kół powietrze i w droge! Jak się zmęczysz to może Ci troche przejdzie. Pamiętaj
      o jednym, żeby jeżdzić na dwóch kołach nie wystarczy mieć kupe kasy ale też (
      co jest najważniejsze) duszę motocyklisty. Niestety po lektórze Twoich
      wypowiedzi uważam ,że Twoja dusza nie rokuje dobrze. A! i jeszcze jedno! Co
      masz przeciwko ludziom pracujących przy azbestach???? Czujesz się od nich
      lepszy???? Dlaczego????? Życze Ci abyś spróbował pracy fizycznej za marną
      kase... Nie pisałbyś takich rzeczy.... A z motocyklem daj sobie spokój.... Nie
      nadajesz się....
      Pozdrawiam
      Lukas
      • saracen1608 Dobra propozycja 01.07.05, 13:07
        Z takimi kiepskimi nerwami to go szlag trafi po jednym dniu jak mu ktos
        wyjedzie z bocznej albo zrobi zwrot bez wrzucenia kierunku. Do jazdy na moto
        trzeba duuuuzo cierpliwosci :D. Heh a tak na marginesie to troche dziwia mnie
        goscie ktorzy kupuja moto na wyglad a nie biora pod uwage swoich umiejetnosci.
        Dla mnie tak ciezki model jako pierwszy to poroniony pomysł... No cóz ale PAN
        swiezak przeciez wie lepiej :D

pzdr
        • Gość: świeżak pochylę się nad twoim przypadkiem choć wiem że IP: *.aster.pl 01.07.05, 15:10
          nadaremnie......

saracen1608 napisał:

> Z takimi kiepskimi nerwami to go szlag trafi po jednym dniu jak mu ktos
          > wyjedzie z bocznej albo zrobi zwrot bez wrzucenia kierunku.

Jak widzisz naskoczyła na mnie mała banda i mam się świetnie, inni raczej zaraz
          będą toczyć pianę...

> Do jazdy na moto
          > trzeba duuuuzo cierpliwosci :D. Heh a tak na marginesie to troche dziwia mnie
          > goscie ktorzy kupuja moto na wyglad a nie biora pod uwage swoich
          >umiejetnosci.

Pijesz do mnie, czy ja kupuję moto na wygląd, czy wyraźnie napisałem że jak
          dotąd to v11 tylko mi się b.podoba i czekam na pozawizualne uwagi....????
          Jesteś entym analfabetą?

> Dla mnie tak ciezki model jako pierwszy to poroniony pomysł... No cóz ale PAN
          > swiezak przeciez wie lepiej :D

Stary, jak masz tyle do powiedzenia, to lepiej włącz sobie tv i pooglądaj
          telenowelę, zanim mi ktoś napisze że ja cię zbluzgam a Ty mi chciałeś pomóc.
          Pisałem WYRAŹNIE, że może to i poroniony pomysł, ale NIKT łącznie z tobą teraz,
          nie napisał DLACZEGO???, przepraszam, jeden mędrzec pisał że jak mi się
          przewróci to go nie podniosę.......................... i to był
          jedyny "argument" jaki pojawił się w tym wątku.

> pzdr

kumasz?
          • carina79 Re: pochylę się nad twoim przypadkiem choć wiem ż 01.07.05, 15:21
            > Jak widzisz naskoczyła na mnie mała banda i mam się świetnie, inni raczej zaraz
            > będą toczyć pianę...

nie naskoczył nikt na Ciebie bez powodu, niewiele jest wątków, które wyglądają
            jak ten - jedna wielka awantura. Niepotrzebnie sie uniosłeś, jeśli odpowiedzi
            Cię nie zadowoliły, bo nie oczekiwałeś od nikogo poczucia humoru to zapytaj na
            innym forum, być może tam są osoby również zakochane w MG i BMW.

> kumasz?

to jest forum, nikt nie ma obowiązku udzielania Ci pełnych wypowiedzi, jeśli
            prosisz w takim miejscu o radę musisz liczyć się z różnymi odpowiedziami,
            wyluzuj po prostu trochę.

kumasz?

• Gość: świeżak Ty nadal nic nie kumasz.... IP: *.aster.pl 01.07.05, 15:37
              carina79 napisała:

> > Jak widzisz naskoczyła na mnie mała banda i mam się świetnie, inni raczej
              > zaraz
              > > będą toczyć pianę...
              >
              > nie naskoczył nikt na Ciebie bez powodu, niewiele jest wątków, które wyglądają
              > jak ten - jedna wielka awantura. Niepotrzebnie sie uniosłeś, jeśli odpowiedzi
              > Cię nie zadowoliły, bo nie oczekiwałeś od nikogo poczucia humoru to zapytaj na
              > innym forum, być może tam są osoby również zakochane w MG i BMW.
              >
              > > kumasz?
              >
              > to jest forum, nikt nie ma obowiązku udzielania Ci pełnych wypowiedzi, jeśli
              > prosisz w takim miejscu o radę musisz liczyć się z różnymi odpowiedziami,
              > wyluzuj po prostu trochę.
              >
              > kumasz?

Nigdzie nie napisałem że oczekuję jedynie pełnych odpowiedzi ani że ktokolwiek
              ma wobec mnie jakiś obowiązek, brak poczucia humoru dowiedli raczej inni.

Czy wśród tych tysięcy dobrych motocyklistów odwiedzających to forum napisze
              ktoś jeszcze coś na temat????????
          • saracen1608 Re: pochylę się nad twoim przypadkiem choć wiem ż 01.07.05, 15:59
            Oki, oki , przede wszystkim troche wyluzuj - reakcja niektórych stałych
            bywalców jest wynikiem tego ze mamy tu co jakis czas temat pisany przez
            jakiegos "swieżego" który wymysla sobie, ze najlepszy dla niego motocykl to
            taki do którego potrzeba naprawde sporo doswiadczenia. Kiedy mu to sie staramy
            wytłumaczyc
            ze powinien zaczac od czegos spokojniejszego , łatwiejszego w prowadzeniu idt.
            on odbiera to jako osobista obraze i reaguje dokładnie tak jak ty.

Zrobisz ja zechcesz

Wiem ze nie chcesz juz słuchac "dobry rad" :D , ale ja mam wredny charakter i
            musze dorzucic swoje pare groszy :
            - moto tej wielkosci jest trudne do prowadzenia ze wzgledu na swoja duza mase,
            tzn mozesz miec trudnosci z wolna jazda , zawracaniem oraz w sytuacjach
            awaryjnych - np. przy nagłym hamowaniu ( zwłaszcza na sliskim )
            - co do reakcji maszyny na nagłe przyspieszenia - to maszyny ze wzdłuznie
            ustawionym silnikiem maja tendencje do kiwniecia sie na bok przy nagłym dodaniu
            gazu ( wynika to z momentu zamahowego mas wirujacych w silniku ) - to tez moze
            byc trudne do opanowania przez kogos kto ma mało doswadczenia.
            - po trzecie to dosc mocny motocykl - a bez obrazy - jestes troche za nerwowy
            jak na ta maszyne- to nie był przytyk :D-

No nic - zrobisz jak zechcesz - idz do salonu i załatw sobie jazde próbna.
            Wtedy wszystko sie okaze - ale moim zdaniem lepiej schowac urazona dume do
            kieszeni i kupic na pierwszy sezon cos mniejszego i lzejszego - najlepiej
            uzywke - a po roku przesiasc sie na to MG przy którym sie tak upierasz:D

mimo wszystko pzdr
            • irish76 Re: pochylę się nad twoim przypadkiem choć wiem ż 01.07.05, 16:57
              kurde
              sam bym takim MG pojezdzil.
              Siedzialem na wiekszym jeszcze na targach. az mi sie lza zakrecila ze mnie poki
              co nie stac :)
              • saracen1608 Nie moja bajka 01.07.05, 17:00
                heh - jeden problem - WŁOCH - u mnie dyskwalifikacja za jakosc wykonania :P. A
                z wygladu
            • Gość: świeżak Re: pochylę się nad twoim przypadkiem choć wiem ż IP: *.aster.pl 04.07.05, 08:35
              saracen1608 napisał:

> Oki, oki , przede wszystkim troche wyluzuj

rada tylko do mnie????

- reakcja niektórych stałych
              > bywalców jest wynikiem tego ze mamy tu co jakis czas temat pisany przez
              > jakiegos "swieżego" który wymysla sobie, ze najlepszy dla niego motocykl to
              > taki do którego potrzeba naprawde sporo doswiadczenia. Kiedy mu to sie
              staramy
              > wytłumaczyc

dobrze powiedziane, staracie wytłumaczyć......., najlepszy do tłumaczenuia jest
              u was ten palant od "znowu..."

> ze powinien zaczac od czegos spokojniejszego , łatwiejszego w prowadzeniu
              idt.
              > on odbiera to jako osobista obraze i reaguje dokładnie tak jak ty.
              >
              > Zrobisz ja zechcesz
              >
              > Wiem ze nie chcesz juz słuchac "dobry rad" :D , ale ja mam wredny charakter i
              > musze dorzucic swoje pare groszy :
              > - moto tej wielkosci jest trudne do prowadzenia ze wzgledu na swoja duza
              mase,
              > tzn mozesz miec trudnosci z wolna jazda , zawracaniem oraz w sytuacjach
              > awaryjnych - np. przy nagłym hamowaniu ( zwłaszcza na sliskim )
              > - co do reakcji maszyny na nagłe przyspieszenia - to maszyny ze wzdłuznie
              > ustawionym silnikiem maja tendencje do kiwniecia sie na bok przy nagłym
              dodaniu
              >
              > gazu ( wynika to z momentu zamahowego mas wirujacych w silniku ) - to tez
              moze
              > byc trudne do opanowania przez kogos kto ma mało doswadczenia.
              > - po trzecie to dosc mocny motocykl - a bez obrazy - jestes troche za nerwowy
              > jak na ta maszyne- to nie był przytyk :D-

poza tym kawałkiem o mojej domniemanej nerwowości ciekawie się to czytało

> No nic - zrobisz jak zechcesz - idz do salonu i załatw sobie jazde próbna.
              > Wtedy wszystko sie okaze - ale moim zdaniem lepiej schowac urazona dume do
              > kieszeni i kupic na pierwszy sezon cos mniejszego i lzejszego - najlepiej
              > uzywke - a po roku przesiasc sie na to MG przy którym sie tak upierasz:D

ok, przemyślę, może masz rację

> mimo wszystko pzdr

Pytanie, ile ten wątek ma wpisów?, ile na temat? czyli można coś sensownego
              napisać.....

Po raz pierwszy w tej dyskusji się myliłem, pochylenie się nad Twoim
              przypadkiem miało sens :).... zawsze to coś :)

pzd.
              • cien1100 Re: pochylę się nad twoim przypadkiem choć wiem ż 04.07.05, 12:11
                Na koniec mówi się jeszcze DZIĘKUJĘ !
                • Gość: świeżak Re: pochylę się nad twoim przypadkiem choć wiem ż IP: *.aster.pl 04.07.05, 12:43
                  cien1100 napisał:

> Na koniec mówi się jeszcze DZIĘKUJĘ !

To byłoby jednak za wiele :) , pomógł mi, ale ja wcześniej pomogłem
                  jemu /odnaleźć sens :) / i saracen mi nie podziękiował :)

pzd.
                  • cien1100 Re: pochylę się nad twoim przypadkiem choć wiem ż 04.07.05, 23:41
                    W innych okolicznościach ten żart pewnie by mnie śmieszył.Jednak w tym
                    przypadku uważam,że jest godny zarozumiałego dupka i nie dziwię się ,że tak po
                    Tobie "pojechali"
                    P.S. Co do tego zarozumiałego dupka mogę się mylić,to tylko moje odczucie,więc
                    bez urazy.
                    • Gość: świeżak Re: pochylę się nad twoim przypadkiem choć wiem ż IP: *.aster.pl 05.07.05, 08:12
                      cien1100 napisał:

> W innych okolicznościach ten żart pewnie by mnie śmieszył.Jednak w tym
                      > przypadku uważam,że jest godny zarozumiałego dupka i nie dziwię się ,że tak
                      po
                      > Tobie "pojechali"
                      > P.S. Co do tego zarozumiałego dupka mogę się mylić,to tylko moje
                      odczucie,więc
                      > bez urazy.

Wiem że bardzo się starałeś, DZIĘKI, szkoda tylko, że nie wniosłeś wiele do
                      tematu, jak większość niestety :(
              • saracen1608 Re: pochylę się nad twoim przypadkiem choć wiem ż 05.07.05, 10:20
                Oj - świeżak - musze ci przyzanc ze dawno nie było tu tak barwnej postaci jak
                ty . Trollerka pierwszoligowa , ale całkiem fajnie sie to czyta . :
                fajny cytat:
                > Po raz pierwszy w tej dyskusji się myliłem, pochylenie się nad Twoim
                > przypadkiem miało sens :).... zawsze to coś :)
      • carina79 Re: Propozycja dla kolegi "swieżaka".. 01.07.05, 14:14
        Ja się dołączam do propozycji kolegi Lukasa. niepotrzebny nam motocyklista,
        ktory nie zatrzyma sie pomoc innemu motocykliscie, bo tamten pracuje przy azbeście.
        żegnam Cię Panie Świeżak. bądź zdrów! i nie zaśmiecaj już forum.
        • Gość: świeżak Re: Propozycja dla kolegi "swieżaka".. IP: *.aster.pl 01.07.05, 14:57
          Widzę że pojawiło się trochę nowych wpisów... :)

Jak się można było domyślać, dosłownie żaden na temat, tylko wszystkie jaki ja
          jestem drań...

Zrobiło się takie małe kółko wzajemnej adoracji, żenada...

Ja nie mam nic przeciwko pracy przy azbeście, ale wy widzę tak, inaczej byście
          tego tak nie odebrali, wyszły z was też kompleksy, które notorycznie mi
          zarzucacie...

Co do tego że narobiłem sobie kupę wrogów... lepszego zawsze jest mniej :)

Jeśliby pokusić się o jakieś uogólnienie, to biorąc pod uwagę styl jazdy
          motocyklistów /dotyczy jakichś 90%/, nie jesteście zbyt opanowani..... no tak,
          ale to ja jestem nerwusek...

Nadal liczę na jakieś sensowne wpisy, nie oczekuję że będzie ich więcej niż
          10% /wiem, optymista ze mnie :))))))/

pzd.
          świeżak /drań i morderca nienarodzonych z wulki - to tak dla onanistów he, he/
          • draka00 Re: Propozycja dla kolegi "swieżaka".. 02.07.05, 10:49
            Po prostu niektórzy chcieli Ci przetłumaczyć to, czego ty bardzo nie chcesz
            zrozumieć, że motocykl różni się mocno od samochodu, między innymi tym, że
            wymiary i waga samochodu, jak również jego pojemność i moc nie robią kierowcy
            dużej różnicy. Tylko żebyś mnie dobrze zrozumiał. Chodzi mi o to, że duży,
            ciężki samochód z dużą pojemnością i wielkim stadem koni mech. nie jest dla
            kierowcy trudniejszy w prowadzeniu od mniejszego.
            No a z motocyklami jest inaczej. Te rożnice odczuwa się dużo bardziej niż
            pomiędzy samochodami. Pewnie dlatego, ze motocykl właściwe prowadzisz całym
            ciałem, balansujesz itp.
            Do przodu, po prostej, można pojechać każdym motocyklem nie mając żadnych
            umiejętności i wprawy, ale potem troszkę się to komplikuje i dlatego wiekszość
            ludzi o zdrowych zmysłach zaczyna od niedużych motocykli o niedużych
            pojemnściach.
        • Gość: NYorker Re: Propozycja dla kolegi "swieżaka".. IP: 70.19.14.* 01.07.05, 15:45
          dowiem sie w koncu, kto tu pracuje przy azbescie???
          • irish76 Re: Propozycja dla kolegi "swieżaka".. 01.07.05, 15:49
            nie wiesz kto?
            Hieniek z Zenkiem. Zrywaja az furkoczy. Zbieraja na uzywane Audi z Reichu
            :))
            condition cos dzisiaj slabowate i nie polatam na hajleju. Lykne sobie drinka
            albo orandz dzusa :)
            • Gość: NYorker aaaa, to ja nie zrozumialem pytania. IP: 70.19.14.* 01.07.05, 15:59
              jeszcze jedno pytanie do rozumnych mnie kreci. po coz swiezynka podaje swoje
              rachityczne gabaryty, skoro masa motocykla nie gra roli? zmierzy sie ktos z ta
              zgaduj-zgadula?

lubie go i tak, alebowiem 'nie chowa urazy')))
          • Gość: świeżak Re: Propozycja dla kolegi "swieżaka".. IP: *.aster.pl 04.07.05, 08:15

> dowiem sie w koncu, kto tu pracuje przy azbescie???

Wszystko wskazuje na to że ty, na 100% jesteś zakopmpleksionym palantem /z
            przerostem własnego ja hehe/
    • saracen1608 Qrcze - a tak fajnie żarło :/ 01.07.05, 16:35
      I dyskusja zdechła
      • Gość: NYorker Re: Qrcze - a tak fajnie żarło :/ IP: 70.19.14.* 01.07.05, 19:59
        wlasciciel watku sie wyczerpal, to i zdechla. dobra, koniec roboty; jade do
        domu smarowc lancuch, bo jutro w gory.
        badzcie dobrzy dla swiezynki i machajcie wszystkim na guzzich.
        • saracen1608 Re: Qrcze - a tak fajnie żarło :/ 01.07.05, 20:01
          heh - zazdroszcze :/ .
          3maj sie i szerokiej
          • Gość: NYorker Re: Qrcze - a tak fajnie żarło :/ IP: 70.19.14.* 01.07.05, 20:33
            a ja wam zazdroszcze, ze macie w europie pelny wachlarz modeli. w stanach kurna
            same cruisery! dopiero we wrzesniu przyplywa moja caponord (przedplate zrobilem
            juz w marcu!). varadero pewnie nigdy tu nie dotrze i masa innych dualsportow
            tez. nawet durnego r12gs nie mozna tu kupic bez serwowspomaganych,
            elektrycznopolaczonych hamulcow. zazdroszcze, cholera...
            • cien1100 Re: Qrcze - a tak fajnie żarło :/ 01.07.05, 22:28
              To wracaj,azbest możesz i tu zrywać:)))
              • Gość: NYorker kto wie IP: *.ny325.east.verizon.net 01.07.05, 23:22
                chociaz w polsce zrywac azbest to zadna skucha, a w stanach jak cholera.
                (ile trzeba zerwac azbestu, by miec na caponord?)
                • irish76 Re: kto wie 04.07.05, 13:21
                  jestem generalnie fanem zrywania dachowek ceramicznych i blachy ocynkowanej.
                  Mozecie mi doradzic czy warto zrywac azbest? na co trzeba zwrocic uwage? :))
                  • saracen1608 Re: kto wie 05.07.05, 09:58
                    Przede wszystkim - musisz obciąc paznokcie -nic mnie tak nie wkurza jak
                    włukienka azbestu wystajce spod paznokcia jak sie dłubie w nosie. Po drugie -
                    staraj sie głębkoko oddychac - do przesądów nalezy fakt ze azbest szkodzi na
                    płuca - najnowsze badania stwierdzaja jego własnosci inhalacyjne :D. Poza tym
                    łatwiej sie zrywa azbest w postaci sprasowanej - wiatr go tak nie rozwiewa - a
                    to moze zaskoczyc kogos kto sie przesiadł tak jak ty z blachy. Radze najpierw
                    troche potrenowac na ciasteczkach ryżowych - maja podobne właściwosci :D

pzdr irish :P
                  • Gość: NYorker Re: kto wie IP: 70.19.14.* 05.07.05, 15:33
                    doradzam zrywanie agrestu. to pewnie jeszcze bardziej elitarne zajecie mimo, iz
                    bez tej ekscytujacej swiadomosci, ze jakis przyglup wypomni. elitarne, bo
                    niebezpieczne; agrest ciernisty jest.
    • Gość: Gosc Re: Świeżak wita i pyta :) IP: 195.124.114.* 05.07.05, 10:15
      Witam...

(w odpowiedzi na pierwsze pytanie)

czy mozna zaczac od "duzego motocykla" - (oczywiscie moim zdaniem) jezeli mialo
      sie wczesniej jakikolwiek komtakt z motocyklami (kolegow znajomych tec) chodzi
      oczywiscie o samodzielna jazde i masie pewnie pojecie o jezdzie i ogolnie o
      motocyklach to mysle ze tak ale...

ciezki motocykl wymaga wiekszego skupienia na jezdzie z 2 zasadniczych powodow

po pierwsze MASA - wszelkie manewry jak ruszanie ostatnia faza hamowania
      parkowanie motocykla cz "glupie" przepychanie z miejsca na miejsce w garazu
      ..chwila nieuwagi w odchyleniu od pionu i mamy spektakularna glebe pol biedy
      jesli moto Cie nie przygniecie nie wspominam tu oczywiscie o takich drobiazgach
      jak otarte wydechy cze polamane kierunki ale jesli akutar pasazerka siedziala z
      tylu ta goracy tlumik artystycznie pali ja w noge lub ciezar motocykla lamie
      kosci

Moc silnika (moim zdaniem w przypadku odpowiedzialnej i opanowanej osoby nie
      gra az tak waznej roli) jezeli jestes wlasnie taki to zaczynaj nawet od 1400
      150 konnym motocyklem tez mozna jezdzic spokojnie jak baranek jesly sie tylko
      chce
      z tym ze... jesli zaczynasz przykladowo od silnego motocykla to na poczatku
      wiadomo nie masz doswiadczenia i jezdzisz jak lamaga bo wrodzonych umiejetnosci
      nikt nie ma i jesli masz szczescie cierpliwosc i potrafisz to po pewnym czasie
      smigasz juz przyzwoicie Mija sezon dwa i zastanawiasz sie co dalej Czy
      ten "sport" nie jest dla Ciebie i sprzedajesz moto lub tez podoba Ci sie i
      chcesz zmienic maszyne jak to bywa w mentalnosci ludzkiej oczywiscie na
      mocniejsza i wieksza
      tu doszlismy do 2go zagadnienia o ktorym chcial bym wspomniec

Jesli zaczynasz od malej pojemnosci i lekkiego motocykla latwo go opanowujesz i
      z czasem zmieniasz na wiekszy zeby odczowac podobne wrazenia co wczesniej
      (apetyt rosnie w miare jedzenia)
      a jezeli zaczynasz od 1100 (jak bylo w moim przypadku) to potem masz male pole
      do wyboru (zwlaszcze motocykli z walem)

...nie rozwodze sie tu na tematy pomocy na drodze kultury jazdy etc Wszyscy
      zainteresowani wiedza o co chodzi

...POZDRAWIAM WSZYSTKICH MOTOCYKLISTOW
      • Gość: świeżak Re: Świeżak wita i pyta :) IP: *.aster.pl 05.07.05, 15:30
        Gość portalu: Gosc napisał(a):

> Witam...
        >
        > (w odpowiedzi na pierwsze pytanie)
        >
        > czy mozna zaczac od "duzego motocykla" - (oczywiscie moim zdaniem) jezeli
        mialo
        >
        > sie wczesniej jakikolwiek komtakt z motocyklami (kolegow znajomych tec)
        chodzi
        > oczywiscie o samodzielna jazde i masie pewnie pojecie o jezdzie i ogolnie o
        > motocyklach to mysle ze tak ale...
        >
        > ciezki motocykl wymaga wiekszego skupienia na jezdzie z 2 zasadniczych powodow
        >
        > po pierwsze MASA - wszelkie manewry jak ruszanie ostatnia faza hamowania
        > parkowanie motocykla cz "glupie" przepychanie z miejsca na miejsce w garazu
        > ..chwila nieuwagi w odchyleniu od pionu i mamy spektakularna glebe pol biedy
        > jesli moto Cie nie przygniecie nie wspominam tu oczywiscie o takich
        drobiazgach
        >
        > jak otarte wydechy cze polamane kierunki ale jesli akutar pasazerka siedziala
        z
        >
        > tylu ta goracy tlumik artystycznie pali ja w noge lub ciezar motocykla lamie
        > kosci
        >
        > Moc silnika (moim zdaniem w przypadku odpowiedzialnej i opanowanej osoby nie
        > gra az tak waznej roli) jezeli jestes wlasnie taki to zaczynaj nawet od 1400
        > 150 konnym motocyklem tez mozna jezdzic spokojnie jak baranek jesly sie tylko
        > chce
        > z tym ze... jesli zaczynasz przykladowo od silnego motocykla to na poczatku
        > wiadomo nie masz doswiadczenia i jezdzisz jak lamaga bo wrodzonych
        umiejetnosci
        >
        > nikt nie ma i jesli masz szczescie cierpliwosc i potrafisz to po pewnym
        czasie
        > smigasz juz przyzwoicie Mija sezon dwa i zastanawiasz sie co dalej Czy
        > ten "sport" nie jest dla Ciebie i sprzedajesz moto lub tez podoba Ci sie i
        > chcesz zmienic maszyne jak to bywa w mentalnosci ludzkiej oczywiscie na
        > mocniejsza i wieksza
        > tu doszlismy do 2go zagadnienia o ktorym chcial bym wspomniec
        >
        > Jesli zaczynasz od malej pojemnosci i lekkiego motocykla latwo go opanowujesz
        i
        >
        > z czasem zmieniasz na wiekszy zeby odczowac podobne wrazenia co wczesniej
        > (apetyt rosnie w miare jedzenia)
        > a jezeli zaczynasz od 1100 (jak bylo w moim przypadku) to potem masz male
        pole
        > do wyboru (zwlaszcze motocykli z walem)
        >
        > ...nie rozwodze sie tu na tematy pomocy na drodze kultury jazdy etc Wszyscy
        > zainteresowani wiedza o co chodzi
        >
        > ...POZDRAWIAM WSZYSTKICH MOTOCYKLISTOW

Po tych wszystkich wypocinach na mój temat /nie na temat wątku/, jakie tu różni
        zakompleksieni mądrale naprodukowali /że im się chciało???/ w ŻYCIU nie
        przypuszczałem, że przeczytam to co powyżej, wielkie dzięki.

uff warto było...

ps. czyli jednak można zaczynać od cięższego moto, tylko jest trudniej :)

pzd.
        • saracen1608 ja tak z ciekawosci :D 05.07.05, 16:06
          Gość portalu: świeżak napisał(a):

> Gość portalu: Gosc napisał(a):
          >
          > > Witam...
          > >
          > > (w odpowiedzi na pierwsze pytanie)
          > >
          > > czy mozna zaczac od "duzego motocykla" - (oczywiscie moim zdaniem) jezeli
          >
          > mialo
          > >
          > > sie wczesniej jakikolwiek komtakt z motocyklami (kolegow znajomych tec)
          > chodzi
          > > oczywiscie o samodzielna jazde i masie pewnie pojecie o jezdzie i ogolnie
          > o
          > > motocyklach to mysle ze tak ale...
          > >
          > > ciezki motocykl wymaga wiekszego skupienia na jezdzie z 2 zasadniczych po
          > wodow
          > >
          > > po pierwsze MASA - wszelkie manewry jak ruszanie ostatnia faza hamowania
          > > parkowanie motocykla cz "glupie" przepychanie z miejsca na miejsce w gara
          > zu
          > > ..chwila nieuwagi w odchyleniu od pionu i mamy spektakularna glebe pol bi
          > edy
          > > jesli moto Cie nie przygniecie nie wspominam tu oczywiscie o takich
          > drobiazgach
          > >
          > > jak otarte wydechy cze polamane kierunki ale jesli akutar pasazerka siedz
          > iala
          > z
          > >
          > > tylu ta goracy tlumik artystycznie pali ja w noge lub ciezar motocykla la
          > mie
          > > kosci
          > >
          > > Moc silnika (moim zdaniem w przypadku odpowiedzialnej i opanowanej osoby
          > nie
          > > gra az tak waznej roli) jezeli jestes wlasnie taki to zaczynaj nawet od 1
          > 400
          > > 150 konnym motocyklem tez mozna jezdzic spokojnie jak baranek jesly sie t
          > ylko
          > > chce
          > > z tym ze... jesli zaczynasz przykladowo od silnego motocykla to na poczat
          > ku
          > > wiadomo nie masz doswiadczenia i jezdzisz jak lamaga bo wrodzonych
          > umiejetnosci
          > >
          > > nikt nie ma i jesli masz szczescie cierpliwosc i potrafisz to po pewnym
          > czasie
          > > smigasz juz przyzwoicie Mija sezon dwa i zastanawiasz sie co dalej Czy
          > > ten "sport" nie jest dla Ciebie i sprzedajesz moto lub tez podoba Ci sie
          > i
          > > chcesz zmienic maszyne jak to bywa w mentalnosci ludzkiej oczywiscie na
          > > mocniejsza i wieksza
          > > tu doszlismy do 2go zagadnienia o ktorym chcial bym wspomniec
          > >
          > > Jesli zaczynasz od malej pojemnosci i lekkiego motocykla latwo go opanowu
          > jesz
          > i
          > >
          > > z czasem zmieniasz na wiekszy zeby odczowac podobne wrazenia co wczesniej
          >
          > > (apetyt rosnie w miare jedzenia)
          > > a jezeli zaczynasz od 1100 (jak bylo w moim przypadku) to potem masz male
          >
          > pole
          > > do wyboru (zwlaszcze motocykli z walem)
          > >
          > > ...nie rozwodze sie tu na tematy pomocy na drodze kultury jazdy etc Wszys
          > cy
          > > zainteresowani wiedza o co chodzi
          > >
          > > ...POZDRAWIAM WSZYSTKICH MOTOCYKLISTOW
          >
          >
          >
          > Po tych wszystkich wypocinach na mój temat /nie na temat wątku/, jakie tu
          różni
          >
          > zakompleksieni mądrale naprodukowali /że im się chciało???/ w ŻYCIU nie
          > przypuszczałem, że przeczytam to co powyżej, wielkie dzięki.
          >
          > uff warto było...
          >
          > ps. czyli jednak można zaczynać od cięższego moto, tylko jest trudniej :)
          >
          > pzd.

W jakim celu kopiujesz całe wypowiedzi ??
          Oczywiscie spodziewam sie ze odczytasz to jako atak na twoje dobre imie , ale
          po prostu ciekawosc mnie zżera po kiego drukowac jeszcze raz to samo co mozna
          przeczytac w poprzednim poscie :D
          • irish76 Re: ja tak z ciekawosci :D 05.07.05, 16:11
            post wtedy jest ciezszy
            a nie trzeba go podnosic
            • saracen1608 Re: ja tak z ciekawosci :D 05.07.05, 16:13
              irish76 napisał:

> post wtedy jest ciezszy
              > a nie trzeba go podnosic

AHA - tak jak teraz ??
              • irish76 Re: ja tak z ciekawosci :D 05.07.05, 16:16
                osh fak egzaktly :)
                • saracen1608 Re: ja tak z ciekawosci :D 05.07.05, 16:19
                  irish76 napisał:

> osh fak egzaktly :)

Spróbujemy jakiego najdłuższego posta nam sie uda wyciągnąc w ten
                  sposób :D:D:D ????
                  • irish76 Re: ja tak z ciekawosci :D 05.07.05, 16:30
                    saracen1608 napisał:

> irish76 napisał:
                    >
                    > > osh fak egzaktly :)
                    >
                    >
                    > Spróbujemy jakiego najdłuższego posta nam sie uda wyciągnąc w ten
                    > sposób :D:D:D ????
                    no dobra
                    to moze co najglupszego przeczytales w necie?
                    • saracen1608 Re: ja tak z ciekawosci :D 05.07.05, 16:33
                      irish76 napisał:

> saracen1608 napisał:
                      >
                      > > irish76 napisał:
                      > >
                      > > > osh fak egzaktly :)
                      > >
                      > >
                      > > Spróbujemy jakiego najdłuższego posta nam sie uda wyciągnąc w ten
                      > > sposób :D:D:D ????
                      > no dobra
                      > to moze co najglupszego przeczytales w necie?
                      >

Cos dla NYorkera :D z Forum Gixery:

Proszę czytać głośno:

"Trzy czarownice oglądają trzy zegarki Swatcha. Która czarownica ogląda
                      który zegarek?"

A teraz to samo po angielsku:

"Three witches watch three Swatch watches. Which witch watch which Swatch
                      watch?"

W wersji dla zaawansowanych:

"Trzy czarownice po zmianie płci oglądają trzy guziczki przy zegarkach
                      Swatcha. Która czarownica ogląda który guziczek?"

No i teraz po angielsku:

"Three switched witches watch three Swatch watch switches. Which switched
                      witch watch which Swatch watch switch?"
                      • irish76 Re: ja tak z ciekawosci :D 05.07.05, 16:38
                        saracen1608 napisał:

> irish76 napisał:
                        >
                        > > saracen1608 napisał:
                        > >
                        > > > irish76 napisał:
                        > > >
                        > > > > osh fak egzaktly :)
                        > > >
                        > > >
                        > > > Spróbujemy jakiego najdłuższego posta nam sie uda wyciągnąc w ten
                        > > > sposób :D:D:D ????
                        > > no dobra
                        > > to moze co najglupszego przeczytales w necie?
                        > >
                        >
                        > Cos dla NYorkera :D z Forum Gixery:
                        >
                        > *******
                        >
                        > Proszę czytać głośno:
                        >
                        > "Trzy czarownice oglądają trzy zegarki Swatcha. Która czarownica ogląda
                        > który zegarek?"
                        >
                        > A teraz to samo po angielsku:
                        >
                        > "Three witches watch three Swatch watches. Which witch watch which Swatch
                        > watch?"
                        >
                        > W wersji dla zaawansowanych:
                        >
                        > "Trzy czarownice po zmianie płci oglądają trzy guziczki przy zegarkach
                        > Swatcha. Która czarownica ogląda który guziczek?"
                        >
                        > No i teraz po angielsku:
                        >
                        > "Three switched witches watch three Swatch watch switches. Which switched
                        > witch watch which Swatch watch switch?"
                        >
                        hmmm myslisz ze post osiagnal juz przynajmniej wage sredniego choppera?
                        a ja najglupsze teksty czytam wchodzac na forum lubelskie. jest tam jakis
                        patafian o ksywie prezu i normalnie mam wrazenie ze to jakis gamon ktory
                        nagania dyskusje za kase.
                        a o tych czarownicach czytalem :) kiedys mialem sporo takich tekscikow ale
                        powywalalem :)
                        • saracen1608 Re: ja tak z ciekawosci :D 05.07.05, 16:42
                          irish76 napisał:

> saracen1608 napisał:
                          >
                          > > irish76 napisał:
                          > >
                          > > > saracen1608 napisał:
                          > > >
                          > > > > irish76 napisał:
                          > > > >
                          > > > > > osh fak egzaktly :)
                          > > > >
                          > > > >
                          > > > > Spróbujemy jakiego najdłuższego posta nam sie uda wyciągnąc w
                          > ten
                          > > > > sposób :D:D:D ????
                          > > > no dobra
                          > > > to moze co najglupszego przeczytales w necie?
                          > > >
                          > >
                          > > Cos dla NYorkera :D z Forum Gixery:
                          > >
                          > > *******
                          > >
                          > > Proszę czytać głośno:
                          > >
                          > > "Trzy czarownice oglądają trzy zegarki Swatcha. Która czarownica ogląda
                          > > który zegarek?"
                          > >
                          > > A teraz to samo po angielsku:
                          > >
                          > > "Three witches watch three Swatch watches. Which witch watch which Swatch
                          > > watch?"
                          > >
                          > > W wersji dla zaawansowanych:
                          > >
                          > > "Trzy czarownice po zmianie płci oglądają trzy guziczki przy zegarkach
                          > > Swatcha. Która czarownica ogląda który guziczek?"
                          > >
                          > > No i teraz po angielsku:
                          > >
                          > > "Three switched witches watch three Swatch watch switches. Which switched
                          > > witch watch which Swatch watch switch?"
                          > >
                          > hmmm myslisz ze post osiagnal juz przynajmniej wage sredniego choppera?
                          > a ja najglupsze teksty czytam wchodzac na forum lubelskie. jest tam jakis
                          > patafian o ksywie prezu i normalnie mam wrazenie ze to jakis gamon ktory
                          > nagania dyskusje za kase.
                          > a o tych czarownicach czytalem :) kiedys mialem sporo takich tekscikow ale
                          > powywalalem :)
                          >

hmm, mysle ze na razie osiągnelismy wage zaledwie jakiegos paździeżowego
                          chinskiego pierdopęda

A czyż mozesz mię wyjawić dlaczegóż wywaliłeś te teksciki , zamiast przysłać
                          kolegom , hmm ??
                          • irish76 Re: ja tak z ciekawosci :D 05.07.05, 16:43
                            saracen1608 napisał:

> irish76 napisał:
                            >
                            > > saracen1608 napisał:
                            > >
                            > > > irish76 napisał:
                            > > >
                            > > > > saracen1608 napisał:
                            > > > >
                            > > > > > irish76 napisał:
                            > > > > >
                            > > > > > > osh fak egzaktly :)
                            > > > > >
                            > > > > >
                            > > > > > Spróbujemy jakiego najdłuższego posta nam sie uda wycią
                            > gnąc w
                            > > ten
                            > > > > > sposób :D:D:D ????
                            > > > > no dobra
                            > > > > to moze co najglupszego przeczytales w necie?
                            > > > >
                            > > >
                            > > > Cos dla NYorkera :D z Forum Gixery:
                            > > >
                            > > > *******
                            > > >
                            > > > Proszę czytać głośno:
                            > > >
                            > > > "Trzy czarownice oglądają trzy zegarki Swatcha. Która czarownica og
                            > ląda
                            > > > który zegarek?"
                            > > >
                            > > > A teraz to samo po angielsku:
                            > > >
                            > > > "Three witches watch three Swatch watches. Which witch watch which
                            > Swatch
                            > > > watch?"
                            > > >
                            > > > W wersji dla zaawansowanych:
                            > > >
                            > > > "Trzy czarownice po zmianie płci oglądają trzy guziczki przy zegark
                            > ach
                            > > > Swatcha. Która czarownica ogląda który guziczek?"
                            > > >
                            > > > No i teraz po angielsku:
                            > > >
                            > > > "Three switched witches watch three Swatch watch switches. Which sw
                            > itched
                            > > > witch watch which Swatch watch switch?"
                            > > >
                            > > hmmm myslisz ze post osiagnal juz przynajmniej wage sredniego choppera?
                            > > a ja najglupsze teksty czytam wchodzac na forum lubelskie. jest tam jakis
                            >
                            > > patafian o ksywie prezu i normalnie mam wrazenie ze to jakis gamon ktory
                            > > nagania dyskusje za kase.
                            > > a o tych czarownicach czytalem :) kiedys mialem sporo takich tekscikow al
                            > e
                            > > powywalalem :)
                            > >
                            >
                            > hmm, mysle ze na razie osiągnelismy wage zaledwie jakiegos paździeżowego
                            > chinskiego pierdopęda
                            >
                            > A czyż mozesz mię wyjawić dlaczegóż wywaliłeś te teksciki , zamiast przysłać
                            > kolegom , hmm ??
                            ee swinia w tym momencie ze mnie wylazla. ale padam na kolana i zakladam
                            wlosienice. pojde na tych kolanach n/p do CK Browaru ;)
                            • saracen1608 Re: ja tak z ciekawosci :D 05.07.05, 16:46
                              irish76 napisał:

> saracen1608 napisał:
                              >
                              > > irish76 napisał:
                              > >
                              > > >
                              > > > > irish76 napisał:
                              > > > >
                              > > > > > saracen1608 napisał:
                              > > > > >
                              > > > > > > irish76 napisał:
                              > > > > > >
                              > > > > > > > osh fak egzaktly :)
                              > > > > > >
                              > > > > > >
                              > > > > > > Spróbujemy jakiego najdłuższego posta nam sie uda
                              > wycią
                              > > gnąc w
                              > > > ten
                              > > > > > > sposób :D:D:D ????
                              > > > > > no dobra
                              > > > > > to moze co najglupszego przeczytales w necie?
                              > > > > >
                              > > > >
                              > > > > Cos dla NYorkera :D z Forum Gixery:
                              > > > >
                              > > > > *******
                              > > > >
                              > > > > Proszę czytać głośno:
                              > > > >
                              > > > > "Trzy czarownice oglądają trzy zegarki Swatcha. Która czarown
                              > ica og
                              > > ląda
                              > > > > który zegarek?"
                              > > > >
                              > > > > A teraz to samo po angielsku:
                              > > > >
                              > > > > "Three witches watch three Swatch watches. Which witch watch
                              > which
                              > > Swatch
                              > > > > watch?"
                              > > > >
                              > > > > W wersji dla zaawansowanych:
                              > > > >
                              > > > > "Trzy czarownice po zmianie płci oglądają trzy guziczki przy
                              > zegark
                              > > ach
                              > > > > Swatcha. Która czarownica ogląda który guziczek?"
                              > > > >
                              > > > > No i teraz po angielsku:
                              > > > >
                              > > > > "Three switched witches watch three Swatch watch switches. Wh
                              > ich sw
                              > > itched
                              > > > > witch watch which Swatch watch switch?"
                              > > > >
                              > > > hmmm myslisz ze post osiagnal juz przynajmniej wage sredniego chopp
                              > era?
                              > > > a ja najglupsze teksty czytam wchodzac na forum lubelskie. jest tam
                              > jakis
                              > >
                              > > > patafian o ksywie prezu i normalnie mam wrazenie ze to jakis gamon
                              > ktory
                              > > > nagania dyskusje za kase.
                              > > > a o tych czarownicach czytalem :) kiedys mialem sporo takich teksci
                              > kow al
                              > > e
                              > > > powywalalem :)
                              > > >
                              > >
                              > > hmm, mysle ze na razie osiągnelismy wage zaledwie jakiegos paździeżowego
                              >
                              > > chinskiego pierdopęda
                              > >
                              > > A czyż mozesz mię wyjawić dlaczegóż wywaliłeś te teksciki , zamiast przys
                              > łać
                              > > kolegom , hmm ??
                              > ee swinia w tym momencie ze mnie wylazla. ale padam na kolana i zakladam
                              > wlosienice. pojde na tych kolanach n/p do CK Browaru ;)
                              >

Hej - irish - to ty z Kraka ?? Myslałem że warszafka naturalizowana .?? Bo ja
                              byłem w CK w zeszłym tyg , dotarłem normalnie - za to wracałem na kolanach :P
                              • irish76 Re: ja tak z ciekawosci :D 05.07.05, 16:50
                                saracen1608 napisał:

> irish76 napisał:
                                >
                                > > saracen1608 napisał:
                                > >
                                > > > irish76 napisał:
                                > > >
                                > > > >
                                > > > > >
                                > > > > > > saracen1608 napisał:
                                > > > > > >
                                > > > > > > > irish76 napisał:
                                > > > > > > >
                                > > > > > > > > osh fak egzaktly :)
                                > > > > > > >
                                > > > > > > >
                                > > > > > > > Spróbujemy jakiego najdłuższego posta nam s
                                > ie uda
                                > > wycią
                                > > > gnąc w
                                > > > > ten
                                > > > > > > > sposób :D:D:D ????
                                > > > > > > no dobra
                                > > > > > > to moze co najglupszego przeczytales w necie?
                                > > > > > >
                                > > > > >
                                > > > > > Cos dla NYorkera :D z Forum Gixery:
                                > > > > >
                                > > > > > *******
                                > > > > >
                                > > > > > Proszę czytać głośno:
                                > > > > >
                                > > > > > "Trzy czarownice oglądają trzy zegarki Swatcha. Która c
                                > zarown
                                > > ica og
                                > > > ląda
                                > > > > > który zegarek?"
                                > > > > >
                                > > > > > A teraz to samo po angielsku:
                                > > > > >
                                > > > > > "Three witches watch three Swatch watches. Which witch
                                > watch
                                > > which
                                > > > Swatch
                                > > > > > watch?"
                                > > > > >
                                > > > > > W wersji dla zaawansowanych:
                                > > > > >
                                > > > > > "Trzy czarownice po zmianie płci oglądają trzy guziczki
                                > przy
                                > > zegark
                                > > > ach
                                > > > > > Swatcha. Która czarownica ogląda który guziczek?"
                                > > > > >
                                > > > > > No i teraz po angielsku:
                                > > > > >
                                > > > > > "Three switched witches watch three Swatch watch switch
                                > es. Wh
                                > > ich sw
                                > > > itched
                                > > > > > witch watch which Swatch watch switch?"
                                > > > > >
                                > > > > hmmm myslisz ze post osiagnal juz przynajmniej wage sredniego
                                > chopp
                                > > era?
                                > > > > a ja najglupsze teksty czytam wchodzac na forum lubelskie. je
                                > st tam
                                > > jakis
                                > > >
                                > > > > patafian o ksywie prezu i normalnie mam wrazenie ze to jakis
                                > gamon
                                > > ktory
                                > > > > nagania dyskusje za kase.
                                > > > > a o tych czarownicach czytalem :) kiedys mialem sporo takich
                                > teksci
                                > > kow al
                                > > > e
                                > > > > powywalalem :)
                                > > > >
                                > > >
                                > > > hmm, mysle ze na razie osiągnelismy wage zaledwie jakiegos paździe
                                > żowego
                                > >
                                > > > chinskiego pierdopęda
                                > > >
                                > > > A czyż mozesz mię wyjawić dlaczegóż wywaliłeś te teksciki , zamiast
                                > przys
                                > > łać
                                > > > kolegom , hmm ??
                                > > ee swinia w tym momencie ze mnie wylazla. ale padam na kolana i zakladam
                                > > wlosienice. pojde na tych kolanach n/p do CK Browaru ;)
                                > >
                                >
                                >
                                > Hej - irish - to ty z Kraka ?? Myslałem że warszafka naturalizowana .?? Bo ja
                                > byłem w CK w zeszłym tyg , dotarłem normalnie - za to wracałem na kolanach :P
                                Warszawka Warszawka ;)
                                ale CK to poza Krakowiankami cos czego sie nie zapomina! :)
                                zazdroszcze ci bo ostatni raz w CK bylem w zeszlym roku. To piwo jest po prostu
                                genialne. Kiedy w Wawie w Somie byl taki browar ale szczerze mowiac w ich
                                wykonaniu to byla woda z drozdzami. Fujjj.
                                • saracen1608 Re: ja tak z ciekawosci :D 05.07.05, 16:54
                                  irish76 napisał:

> saracen1608 napisał:
                                  >
                                  > > irish76 napisał:
                                  > >
                                  > > >
                                  > > > > irish76 napisał:
                                  > > > >
                                  > > > > >
                                  > > > > > >
                                  > > > > > > > saracen1608 napisał:
                                  > > > > > > >
                                  > > > > > > > > irish76 napisał:
                                  > > > > > > > >
                                  > > > > > > > > > osh fak egzaktly :)
                                  > > > > > > > >
                                  > > > > > > > >
                                  > > > > > > > > Spróbujemy jakiego najdłuższego posta
                                  > nam s
                                  > > ie uda
                                  > > > wycią
                                  > > > > gnąc w
                                  > > > > > ten
                                  > > > > > > > > sposób :D:D:D ????
                                  > > > > > > > no dobra
                                  > > > > > > > to moze co najglupszego przeczytales w neci
                                  > e?
                                  > > > > > > >
                                  > > > > > >
                                  > > > > > > Cos dla NYorkera :D z Forum Gixery:
                                  > > > > > >
                                  > > > > > > *******
                                  > > > > > >
                                  > > > > > > Proszę czytać głośno:
                                  > > > > > >
                                  > > > > > > "Trzy czarownice oglądają trzy zegarki Swatcha. K
                                  > tóra c
                                  > > zarown
                                  > > > ica og
                                  > > > > ląda
                                  > > > > > > który zegarek?"
                                  > > > > > >
                                  > > > > > > A teraz to samo po angielsku:
                                  > > > > > >
                                  > > > > > > "Three witches watch three Swatch watches. Which
                                  > witch
                                  > > watch
                                  > > > which
                                  > > > > Swatch
                                  > > > > > > watch?"
                                  > > > > > >
                                  > > > > > > W wersji dla zaawansowanych:
                                  > > > > > >
                                  > > > > > > "Trzy czarownice po zmianie płci oglądają trzy gu
                                  > ziczki
                                  > > przy
                                  > > > zegark
                                  > > > > ach
                                  > > > > > > Swatcha. Która czarownica ogląda który guziczek?"
                                  > > > > > >
                                  > > > > > > No i teraz po angielsku:
                                  > > > > > >
                                  > > > > > > "Three switched witches watch three Swatch watch
                                  > switch
                                  > > es. Wh
                                  > > > ich sw
                                  > > > > itched
                                  > > > > > > witch watch which Swatch watch switch?"
                                  > > > > > >
                                  > > > > > hmmm myslisz ze post osiagnal juz przynajmniej wage sre
                                  > dniego
                                  > > chopp
                                  > > > era?
                                  > > > > > a ja najglupsze teksty czytam wchodzac na forum lubelsk
                                  > ie. je
                                  > > st tam
                                  > > > jakis
                                  > > > >
                                  > > > > > patafian o ksywie prezu i normalnie mam wrazenie ze to
                                  > jakis
                                  > > gamon
                                  > > > ktory
                                  > > > > > nagania dyskusje za kase.
                                  > > > > > a o tych czarownicach czytalem :) kiedys mialem sporo t
                                  > akich
                                  > > teksci
                                  > > > kow al
                                  > > > > e
                                  > > > > > powywalalem :)
                                  > > > > >
                                  > > > >
                                  > > > > hmm, mysle ze na razie osiągnelismy wage zaledwie jakiegos p
                                  > aździe
                                  > > żowego
                                  > > >
                                  > > > > chinskiego pierdopęda
                                  > > > >
                                  > > > > A czyż mozesz mię wyjawić dlaczegóż wywaliłeś te teksciki , z
                                  > amiast
                                  > > przys
                                  > > > łać
                                  > > > > kolegom , hmm ??
                                  > > > ee swinia w tym momencie ze mnie wylazla. ale padam na kolana i zak
                                  > ladam
                                  > > > wlosienice. pojde na tych kolanach n/p do CK Browaru ;)
                                  > > >
                                  > >
                                  > >
                                  > > Hej - irish - to ty z Kraka ?? Myslałem że warszafka naturalizowana .?? B
                                  > o ja
                                  > > byłem w CK w zeszłym tyg , dotarłem normalnie - za to wracałem na kolanac
                                  > h :P
                                  > Warszawka Warszawka ;)
                                  > ale CK to poza Krakowiankami cos czego sie nie zapomina! :)
                                  > zazdroszcze ci bo ostatni raz w CK bylem w zeszlym roku. To piwo jest po
                                  prostu
                                  >
                                  > genialne. Kiedy w Wawie w Somie byl taki browar ale szczerze mowiac w ich
                                  > wykonaniu to byla woda z drozdzami. Fujjj.
                                  >

Heh - CK rządzi - tylko czemu tak drogo?? Jak bedziesz w Kraku to daj znac to
                                  pojdziemy wysuszyc pare kufli :D .

A zaraz moze tu zagladnie gixerka , tylko ja ciezko wyciągnąc z jej forum :D
                                  • irish76 Re: ja tak z ciekawosci :D 05.07.05, 16:56
                                    saracen1608 napisał:

> irish76 napisał:
                                    >
                                    > > saracen1608 napisał:
                                    > >
                                    > > > irish76 napisał:
                                    > > >
                                    > > > >
                                    > > > > >
                                    > > > > > > saracen1608 napisał:
                                    > > > > > >
                                    > > > > > > > irish76 napisał:
                                    > > > > > > >
                                    > > > > > > > > saracen1608 napisał:
                                    > > > > > > > >
                                    > > > > > > > > > irish76 napisał:
                                    > > > > > > > > >
                                    > > > > > > > > > > osh fak egzaktly :)
                                    > > > > > > > > >
                                    > > > > > > > > >
                                    > > > > > > > > > Spróbujemy jakiego najdłuższego
                                    > posta
                                    > > nam s
                                    > > > ie uda
                                    > > > > wycią
                                    > > > > > gnąc w
                                    > > > > > > ten
                                    > > > > > > > > > sposób :D:D:D ????
                                    > > > > > > > > no dobra
                                    > > > > > > > > to moze co najglupszego przeczytales
                                    > w neci
                                    > > e?
                                    > > > > > > > >
                                    > > > > > > >
                                    > > > > > > > Cos dla NYorkera :D z Forum Gixery:
                                    > > > > > > >
                                    > > > > > > > *******
                                    > > > > > > >
                                    > > > > > > > Proszę czytać głośno:
                                    > > > > > > >
                                    > > > > > > > "Trzy czarownice oglądają trzy zegarki Swat
                                    > cha. K
                                    > > tóra c
                                    > > > zarown
                                    > > > > ica og
                                    > > > > > ląda
                                    > > > > > > > który zegarek?"
                                    > > > > > > >
                                    > > > > > > > A teraz to samo po angielsku:
                                    > > > > > > >
                                    > > > > > > > "Three witches watch three Swatch watches.
                                    > Which
                                    > > witch
                                    > > > watch
                                    > > > > which
                                    > > > > > Swatch
                                    > > > > > > > watch?"
                                    > > > > > > >
                                    > > > > > > > W wersji dla zaawansowanych:
                                    > > > > > > >
                                    > > > > > > > "Trzy czarownice po zmianie płci oglądają t
                                    > rzy gu
                                    > > ziczki
                                    > > > przy
                                    > > > > zegark
                                    > > > > > ach
                                    > > > > > > > Swatcha. Która czarownica ogląda który guzi
                                    > czek?"
                                    > > > > > > >
                                    > > > > > > > No i teraz po angielsku:
                                    > > > > > > >
                                    > > > > > > > "Three switched witches watch three Swatch
                                    > watch
                                    > > switch
                                    > > > es. Wh
                                    > > > > ich sw
                                    > > > > > itched
                                    > > > > > > > witch watch which Swatch watch switch?"
                                    > > > > > > >
                                    > > > > > > hmmm myslisz ze post osiagnal juz przynajmniej wa
                                    > ge sre
                                    > > dniego
                                    > > > chopp
                                    > > > > era?
                                    > > > > > > a ja najglupsze teksty czytam wchodzac na forum l
                                    > ubelsk
                                    > > ie. je
                                    > > > st tam
                                    > > > > jakis
                                    > > > > >
                                    > > > > > > patafian o ksywie prezu i normalnie mam wrazenie
                                    > ze to
                                    > > jakis
                                    > > > gamon
                                    > > > > ktory
                                    > > > > > > nagania dyskusje za kase.
                                    > > > > > > a o tych czarownicach czytalem :) kiedys mialem s
                                    > poro t
                                    > > akich
                                    > > > teksci
                                    > > > > kow al
                                    > > > > > e
                                    > > > > > > powywalalem :)
                                    > > > > > >
                                    > > > > >
                                    > > > > > hmm, mysle ze na razie osiągnelismy wage zaledwie jaki
                                    > egos p
                                    > > aździe
                                    > > > żowego
                                    > > > >
                                    > > > > > chinskiego pierdopęda
                                    > > > > >
                                    > > > > > A czyż mozesz mię wyjawić dlaczegóż wywaliłeś te teksci
                                    > ki , z
                                    > > amiast
                                    > > > przys
                                    > > > > łać
                                    > > > > > kolegom , hmm ??
                                    > > > > ee swinia w tym momencie ze mnie wylazla. ale padam na kolana
                                    > i zak
                                    > > ladam
                                    > > > > wlosienice. pojde na tych kolanach n/p do CK Browaru ;)
                                    > > > >
                                    > > >
                                    > > >
                                    > > > Hej - irish - to ty z Kraka ?? Myslałem że warszafka naturalizowana
                                    > .?? B
                                    > > o ja
                                    > > > byłem w CK w zeszłym tyg , dotarłem normalnie - za to wracałem na k
                                    > olanac
                                    > > h :P
                                    > > Warszawka Warszawka ;)
                                    > > ale CK to poza Krakowiankami cos czego sie nie zapomina! :)
                                    > > zazdroszcze ci bo ostatni raz w CK bylem w zeszlym roku. To piwo jest po
                                    > prostu
                                    > >
                                    > > genialne. Kiedy w Wawie w Somie byl taki browar ale szczerze mowiac w ich
                                    >
                                    > > wykonaniu to byla woda z drozdzami. Fujjj.
                                    > >
                                    >
                                    >
                                    > Heh - CK rządzi - tylko czemu tak drogo?? Jak bedziesz w Kraku to daj znac to
                                    > pojdziemy wysuszyc pare kufli :D .
                                    >
                                    > A zaraz moze tu zagladnie gixerka , tylko ja ciezko wyciągnąc z jej forum :D

jasne. z dzika rozkosza. drogie? kiedys bylo po 4.5 czy 5. to bylo w miare
                                    tanio. moze to przez przyzwyczajenie do naszych cen (zlodziejskich- browar w
                                    byle budzie 7-9 zł)
                                    • saracen1608 Re: ja tak z ciekawosci :D 05.07.05, 16:59
                                      irish76 napisał:

> saracen1608 napisał:
                                      >
                                      > > irish76 napisał:
                                      > >
                                      > > >
                                      > > > > irish76 napisał:
                                      > > > >
                                      > > > > >
                                      > > > > > >
                                      > > > > > > >
                                      > > > > > > > >
                                      > > > > > > > > > saracen1608 napisał:
                                      > > > > > > > > >
                                      > > > > > > > > > > irish76 napisał:
                                      > > > > > > > > > >
                                      > > > > > > > > > > > osh fak egzaktly :)
                                      > > > > > > > > > >
                                      > > > > > > > > > >
                                      > > > > > > > > > > Spróbujemy jakiego najdłu
                                      > ższego
                                      > > posta
                                      > > > nam s
                                      > > > > ie uda
                                      > > > > > wycią
                                      > > > > > > gnąc w
                                      > > > > > > > ten
                                      > > > > > > > > > > sposób :D:D:D ????
                                      > > > > > > > > > no dobra
                                      > > > > > > > > > to moze co najglupszego przeczy
                                      > tales
                                      > > w neci
                                      > > > e?
                                      > > > > > > > > >
                                      > > > > > > > >
                                      > > > > > > > > Cos dla NYorkera :D z Forum Gixery:
                                      > > > > > > > >
                                      > > > > > > > > *******
                                      > > > > > > > >
                                      > > > > > > > > Proszę czytać głośno:
                                      > > > > > > > >
                                      > > > > > > > > "Trzy czarownice oglądają trzy zegark
                                      > i Swat
                                      > > cha. K
                                      > > > tóra c
                                      > > > > zarown
                                      > > > > > ica og
                                      > > > > > > ląda
                                      > > > > > > > > który zegarek?"
                                      > > > > > > > >
                                      > > > > > > > > A teraz to samo po angielsku:
                                      > > > > > > > >
                                      > > > > > > > > "Three witches watch three Swatch wat
                                      > ches.
                                      > > Which
                                      > > > witch
                                      > > > > watch
                                      > > > > > which
                                      > > > > > > Swatch
                                      > > > > > > > > watch?"
                                      > > > > > > > >
                                      > > > > > > > > W wersji dla zaawansowanych:
                                      > > > > > > > >
                                      > > > > > > > > "Trzy czarownice po zmianie płci oglą
                                      > dają t
                                      > > rzy gu
                                      > > > ziczki
                                      > > > > przy
                                      > > > > > zegark
                                      > > > > > > ach
                                      > > > > > > > > Swatcha. Która czarownica ogląda któr
                                      > y guzi
                                      > > czek?"
                                      > > > > > > > >
                                      > > > > > > > > No i teraz po angielsku:
                                      > > > > > > > >
                                      > > > > > > > > "Three switched witches watch three S
                                      > watch
                                      > > watch
                                      > > > switch
                                      > > > > es. Wh
                                      > > > > > ich sw
                                      > > > > > > itched
                                      > > > > > > > > witch watch which Swatch watch switch
                                      > ?"
                                      > > > > > > > >
                                      > > > > > > > hmmm myslisz ze post osiagnal juz przynajmn
                                      > iej wa
                                      > > ge sre
                                      > > > dniego
                                      > > > > chopp
                                      > > > > > era?
                                      > > > > > > > a ja najglupsze teksty czytam wchodzac na f
                                      > orum l
                                      > > ubelsk
                                      > > > ie. je
                                      > > > > st tam
                                      > > > > > jakis
                                      > > > > > >
                                      > > > > > > > patafian o ksywie prezu i normalnie mam wra
                                      > zenie
                                      > > ze to
                                      > > > jakis
                                      > > > > gamon
                                      > > > > > ktory
                                      > > > > > > > nagania dyskusje za kase.
                                      > > > > > > > a o tych czarownicach czytalem :) kiedys mi
                                      > alem s
                                      > > poro t
                                      > > > akich
                                      > > > > teksci
                                      > > > > > kow al
                                      > > > > > > e
                                      > > > > > > > powywalalem :)
                                      > > > > > > >
                                      > > > > > >
                                      > > > > > > hmm, mysle ze na razie osiągnelismy wage zaledwi
                                      > e jaki
                                      > > egos p
                                      > > > aździe
                                      > > > > żowego
                                      > > > > >
                                      > > > > > > chinskiego pierdopęda
                                      > > > > > >
                                      > > > > > > A czyż mozesz mię wyjawić dlaczegóż wywaliłeś te
                                      > teksci
                                      > > ki , z
                                      > > > amiast
                                      > > > > przys
                                      > > > > > łać
                                      > > > > > > kolegom , hmm ??
                                      > > > > > ee swinia w tym momencie ze mnie wylazla. ale padam na
                                      > kolana
                                      > > i zak
                                      > > > ladam
                                      > > > > > wlosienice. pojde na tych kolanach n/p do CK Browaru ;)
                                      > > > > >
                                      > > > >
                                      > > > >
                                      > > > > Hej - irish - to ty z Kraka ?? Myslałem że warszafka naturali
                                      > zowana
                                      > > .?? B
                                      > > > o ja
                                      > > > > byłem w CK w zeszłym tyg , dotarłem normalnie - za to wracałe
                                      > m na k
                                      > > olanac
                                      > > > h :P
                                      > > > Warszawka Warszawka ;)
                                      > > > ale CK to poza Krakowiankami cos czego sie nie zapomina! :)
                                      > > > zazdroszcze ci bo ostatni raz w CK bylem w zeszlym roku. To piwo je
                                      > st po
                                      > > prostu
                                      > > >
                                      > > > genialne. Kiedy w Wawie w Somie byl taki browar ale szczerze mowiac
                                      > w ich
                                      > >
                                      > > > wykonaniu to byla woda z drozdzami. Fujjj.
                                      > > >
                                      > >
                                      > >
                                      > > Heh - CK rządzi - tylko czemu tak drogo?? Jak bedziesz w Kraku to daj zna
                                      > c to
                                      > > pojdziemy wysuszyc pare kufli :D .
                                      > >
                                      > > A zaraz moze tu zagladnie gixerka , tylko ja ciezko wyciągnąc z jej forum
                                      > :D
                                      >
                                      > jasne. z dzika rozkosza. drogie? kiedys bylo po 4.5 czy 5. to bylo w miare
                                      > tanio. moze to przez przyzwyczajenie do naszych cen (zlodziejskich- browar w
                                      > byle budzie 7-9 zł)
                                      >

Patrz - ta to ma wyczucie - od strzała post nr 100 !!!
                                      A co do piwka to teraz jest 6,50 - 8 . Moze jeszcze nie tak drogo , ale jak mam
                                      smak to zostawiam w knajpie 80 zł , a to boli :/
                                      • irish76 Re: ja tak z ciekawosci :D 05.07.05, 17:04
                                        10 browarow? uu stary
                                        musialbys moje zwloki wyniesc po tych schodach :)
                                        • Gość: NYorker chyba sie wyglupiasz. IP: 70.19.14.* 05.07.05, 17:12
                                          co to 10 browarow dla swiezynki?
                                      • Gość: NYorker Re: ja tak z ciekawosci :D IP: 70.19.14.* 05.07.05, 17:16
                                        irish76 napisał:

> saracen1608 napisał:
                                        >
                                        > > irish76 napisał:
                                        > >
                                        > > >
                                        > > > > irish76 napisał:
                                        > > > >
                                        > > > > >
                                        > > > > > >
                                        > > > > > > >
                                        > > > > > > > >
                                        > > > > > > > > > saracen1608 napisał:
                                        > > > > > > > > >
                                        > > > > > > > > > > irish76 napisał:
                                        > > > > > > > > > >
                                        > > > > > > > > > > > osh fak egzaktly :)
                                        > > > > > > > > > >
                                        > > > > > > > > > >
                                        > > > > > > > > > > Spróbujemy jakiego najdłu
                                        > ższego
                                        > > posta
                                        > > > nam s
                                        > > > > ie uda
                                        > > > > > wycią
                                        > > > > > > gnąc w
                                        > > > > > > > ten
                                        > > > > > > > > > > sposób :D:D:D ????
                                        > > > > > > > > > no dobra
                                        > > > > > > > > > to moze co najglupszego przeczy
                                        > tales
                                        > > w neci
                                        > > > e?
                                        > > > > > > > > >
                                        > > > > > > > >
                                        > > > > > > > > Cos dla NYorkera :D z Forum Gixery:
                                        > > > > > > > >
                                        > > > > > > > > *******
                                        > > > > > > > >
                                        > > > > > > > > Proszę czytać głośno:
                                        > > > > > > > >
                                        > > > > > > > > "Trzy czarownice oglądają trzy zegark
                                        > i Swat
                                        > > cha. K
                                        > > > tóra c
                                        > > > > zarown
                                        > > > > > ica og
                                        > > > > > > ląda
                                        > > > > > > > > który zegarek?"
                                        > > > > > > > >
                                        > > > > > > > > A teraz to samo po angielsku:
                                        > > > > > > > >
                                        > > > > > > > > "Three witches watch three Swatch wat
                                        > ches.
                                        > > Which
                                        > > > witch
                                        > > > > watch
                                        > > > > > which
                                        > > > > > > Swatch
                                        > > > > > > > > watch?"
                                        > > > > > > > >
                                        > > > > > > > > W wersji dla zaawansowanych:
                                        > > > > > > > >
                                        > > > > > > > > "Trzy czarownice po zmianie płci oglą
                                        > dają t
                                        > > rzy gu
                                        > > > ziczki
                                        > > > > przy
                                        > > > > > zegark
                                        > > > > > > ach
                                        > > > > > > > > Swatcha. Która czarownica ogląda któr
                                        > y guzi
                                        > > czek?"
                                        > > > > > > > >
                                        > > > > > > > > No i teraz po angielsku:
                                        > > > > > > > >
                                        > > > > > > > > "Three switched witches watch three S
                                        > watch
                                        > > watch
                                        > > > switch
                                        > > > > es. Wh
                                        > > > > > ich sw
                                        > > > > > > itched
                                        > > > > > > > > witch watch which Swatch watch switch
                                        > ?"
                                        > > > > > > > >
                                        > > > > > > > hmmm myslisz ze post osiagnal juz przynajmn
                                        > iej wa
                                        > > ge sre
                                        > > > dniego
                                        > > > > chopp
                                        > > > > > era?
                                        > > > > > > > a ja najglupsze teksty czytam wchodzac na f
                                        > orum l
                                        > > ubelsk
                                        > > > ie. je
                                        > > > > st tam
                                        > > > > > jakis
                                        > > > > > >
                                        > > > > > > > patafian o ksywie prezu i normalnie mam wra
                                        > zenie
                                        > > ze to
                                        > > > jakis
                                        > > > > gamon
                                        > > > > > ktory
                                        > > > > > > > nagania dyskusje za kase.
                                        > > > > > > > a o tych czarownicach czytalem :) kiedys mi
                                        > alem s
                                        > > poro t
                                        > > > akich
                                        > > > > teksci
                                        > > > > > kow al
                                        > > > > > > e
                                        > > > > > > > powywalalem :)
                                        > > > > > > >
                                        > > > > > >
                                        > > > > > > hmm, mysle ze na razie osiągnelismy wage zaledwi
                                        > e jaki
                                        > > egos p
                                        > > > aździe
                                        > > > > żowego
                                        > > > > >
                                        > > > > > > chinskiego pierdopęda
                                        > > > > > >
                                        > > > > > > A czyż mozesz mię wyjawić dlaczegóż wywaliłeś te
                                        > teksci
                                        > > ki , z
                                        > > > amiast
                                        > > > > przys
                                        > > > > > łać
                                        > > > > > > kolegom , hmm ??
                                        > > > > > ee swinia w tym momencie ze mnie wylazla. ale padam na
                                        > kolana
                                        > > i zak
                                        > > > ladam
                                        > > > > > wlosienice. pojde na tych kolanach n/p do CK Browaru ;)
                                        > > > > >
                                        > > > >
                                        > > > >
                                        > > > > Hej - irish - to ty z Kraka ?? Myslałem że warszafka naturali
                                        > zowana
                                        > > .?? B
                                        > > > o ja
                                        > > > > byłem w CK w zeszłym tyg , dotarłem normalnie - za to wracałe
                                        > m na k
                                        > > olanac
                                        > > > h :P
                                        > > > Warszawka Warszawka ;)
                                        > > > ale CK to poza Krakowiankami cos czego sie nie zapomina! :)
                                        > > > zazdroszcze ci bo ostatni raz w CK bylem w zeszlym roku. To piwo je
                                        > st po
                                        > > prostu
                                        > > >
                                        > > > genialne. Kiedy w Wawie w Somie byl taki browar ale szczerze mowiac
                                        > w ich
                                        > >
                                        > > > wykonaniu to byla woda z drozdzami. Fujjj.
                                        > > >
                                        > >
                                        > >
                                        > > Heh - CK rządzi - tylko czemu tak drogo?? Jak bedziesz w Kraku to daj zna
                                        > c to
                                        > > pojdziemy wysuszyc pare kufli :D .
                                        > >
                                        > > A zaraz moze tu zagladnie gixerka , tylko ja ciezko wyciągnąc z jej forum
                                        > :D
                                        >
                                        > jasne. z dzika rozkosza. drogie? kiedys bylo po 4.5 czy 5. to bylo w miare
                                        > tanio. moze to przez przyzwyczajenie do naszych cen (zlodziejskich- browar w
                                        > byle budzie 7-9 zł)
                                        >

Patrz - ta to ma wyczucie - od strzała post nr 100 !!!
                                        A co do piwka to teraz jest 6,50 - 8 . Moze jeszcze nie tak drogo , ale jak mam
                                        smak to zostawiam w knajpie 80 zł , a to boli :/
                                • gixera Re: ja tak z ciekawosci :D 05.07.05, 16:55
                                  No, rzeczywiscie, ciekawe rzeczy tu opowiadacie:)))
                                  • irish76 Re: ja tak z ciekawosci :D 05.07.05, 16:57
                                    gixera napisała:

> No, rzeczywiscie, ciekawe rzeczy tu opowiadacie:)))

oooo nie odzywasz sie wogole. myslelismy ze juz nas nie kochasz
                                    • saracen1608 Re: ja tak z ciekawosci :D 05.07.05, 17:00
                                      irish76 napisał:

> gixera napisała:
                                      >
                                      > > No, rzeczywiscie, ciekawe rzeczy tu opowiadacie:)))
                                      >
                                      > oooo nie odzywasz sie wogole. myslelismy ze juz nas nie kochasz

Ona jest zajeta na swoim forum :P jakby nie ona to bym nie przetrwał w
                                      robocie
                                      • irish76 Re: ja tak z ciekawosci :D 05.07.05, 17:03
                                        no coz... :)
                                        • saracen1608 Re: ja tak z ciekawosci :D 05.07.05, 17:06
                                          irish76 napisał:

> no coz... :)

no dooobra - chyba czas sobie dac loooooz
                                          :D - jak bedziesz w tym kraku to daj znac wczesniej - bo ja teraz zap..lam na
                                          dwa etety i robie 12h 6 dni/tydz :/
                                          • Gość: NYorker Re: ja tak z ciekawosci :D IP: 70.19.14.* 05.07.05, 17:13
                                            jezu, na husqarne zachorowalem
                                          • irish76 Re: ja tak z ciekawosci :D 06.07.05, 09:24
                                            spoko spoko
                                            napewno sie odezwe :)
                                            pozdr saracen
                                    • gixera Re: ja tak z ciekawosci :D 06.07.05, 09:54
                                      Nie piszesz, nie dzwonisz, Ty tez mnie chyba nie kochasz:-)))
                                      • irish76 Re: ja tak z ciekawosci :D 06.07.05, 13:55
                                        podaj nr tel a na pewno zadzwonie :)
                                        • gixera Re: ja tak z ciekawosci :D 06.07.05, 16:36
                                          :D
                                          • irish76 Re: ja tak z ciekawosci :D 06.07.05, 16:42
                                            pekasz? :)
                                            krzywdy CI nie zrobie przez telefon :)
                                            • gixera Re: ja tak z ciekawosci :D 06.07.05, 16:45
                                              ok. jutro ci maila machne
                                              • irish76 Re: ja tak z ciekawosci :D 06.07.05, 16:46
                                                bede czekal z niecierpliwoscia jak przed pierwsza randka ;)
                                                • saracen1608 NOOOO DOOOOBRA!!! 07.07.05, 09:40
                                                  NO TO TERA JESTEM ZAZDROSNY !!!!

:P:P:P
                                                  zartowałem :D
                                                  • gixera Re: NOOOO DOOOOBRA!!! 07.07.05, 09:50
                                                    szkoda, ze zartowales:)
                                                  • irish76 Re: NOOOO DOOOOBRA!!! 07.07.05, 13:15
                                                    gixera
                                                    ty kusicielko
                                                    mrrrrr!:)
                                                  • jaski_sm Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re: 07.07.05, 16:59
                                                    Nie no nieźle się widzę nudziliście hahaha :D
                                                  • saracen1608 Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re: 07.07.05, 17:22
                                                    Nop , tak troszkie ;D hehehe
                                                    pzdr
                                                  • irish76 Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re: 07.07.05, 18:45
                                                    lipa
                                                    nie dostałem numeru gixery :)
                                                  • saracen1608 Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re: 07.07.05, 18:55
                                                    hehehe - wiem - :P:P:P mowiła mi :D
                      • Gość: NYorker dobre IP: 70.19.14.* 05.07.05, 17:08
                        • saracen1608 Re: dobre 05.07.05, 17:10
                          NY - jak bedziesz w kraku to tez zagladnij :D
                          • Gość: NYorker Re: dobre IP: 70.19.14.* 05.07.05, 17:18
                            bywam w kraku. brata tam mam (na salwatorze, k. nowych wsi zwierzynieckich - o
                            ile dobrze pamietam). ale cholera w najblizszym czasie sie nie wybieram. od
                            cholery azbestu wciaz mam do zerwania. zarywam noce, by zrywac azbest. zrywanie
                            azbestu jest the best.
                          • Gość: NYorker jubileusz IP: 70.19.14.* 05.07.05, 17:21
                            nawiasem mowiac. stuknelo mi (i bike'owi) pierwsze 10 000 mil. coraz mniej we
                            mnie dziewicy. coraz wiecej zezgredzialej dupy. no i pierwszy raz wyciagnalem z
                            traktora 100 m/h. przytulilem mu sie czule do baku i jakos sie rozbujal.
                            • saracen1608 Re: jubileusz 07.07.05, 09:41
                              hehe - kongratulejszyn - zycze jeszce co najmniej 10 razy tyle bez awarii i
                              przygód :D

pzdr NY
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka