Gość: kuba16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 18:10 Gdyby był dotarty motor,napewno poszedł by 300. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maryś 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 21:42 jest czego pogratulować ale, prawdziwym wyczynem jest uzyskać prędkość zbliżoną do tej bo oczywiście licznikowe 300 km/h nie odpowiada prawdziwej prędkości motocykla na drodze gdzie odbywa się normalny ruch. Jest to niebywały wyczyn i zarazem jeszcze większa głupota oczywiście. Niestety ja na swoim GSX600F mogę pomarzyć o takich predkościach najwięcej co udało mi się z niego wycisnąć było oczywiście licznikowe230km/h choć obrotomierz się jeszcze nie zatrzymał aczkolwiek nie wiele mu do tego brakowało bo max. jakieś 500 obr/min. choć jak 93 rok produkcji to myślę że i tak dobrze. A więc podsumowując, jeszcze raz gratuluję i czymam kciuki za pobicie istniejącego rekordu chociaż o te 4,4km/h i zwracam sie z prośbą do tych którzy chcieli by to robić na normalej drodze w ruchu ulicznym by się zastanowili bo może warto pojechać jeszcze na kilka zlotów spalić jeszcze kilka gum i pobawić sie z ludźmi. ps. Coś o tym wiem IX.2005 ponad 200km/h prosta lekki łuk w lewo... Pozdrawiam i do zobaczenia na jakimś zlocie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corector Re: 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 11:49 mariusz ef??? To Ty??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: streeetazzz Re: 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 12:14 GSX600F z 93 roku w zyciu nie poleci 230!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maryś Re: 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 10:24 ja pisałem o wskazaniach licznika bo innej możliwości sprawdzenia tego nie miałem, ale z rozmów znajomych którzy bujali się też na tym modelu wynika, że jest w nim coś dziwnego bo nadzwyczaj dobrze się zbiera właśnie. niewiem być może jest coś w silniku poprawione albo licznik kantuje o dość duże wartości, jednak poruwnując prędkości z motocyklem jadącym obok obydwa zegary wskazywały takie same wartości oczywiście przy mniejszych prędkościach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zimny chirurg... Po..e snoby... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 05:07 Czekam na organy... :) Odpowiedz Link Zgłoś
ramonka27 Re: 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 24.08.06, 16:46 To ma być oznaka dumy, czy szczyt głupoty??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maryś Re: 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 10:37 Odnoszę wrażenie, że to co napisałaś dotyczy mnie a raczej tego co napisałem jeśli tak to odpowiadam był to wtedy szczyt głupoty który pomógł mi zrozumioeć wiele spraw mimo wszystko wydażyło się wówczas wiele złego w moim życiu i dla tego pozwalałem sobie na zbyt wiele w ten głupi sposób odreagowywałem skończyło się to wypadkiem z którego códem wyszedłem z kilkoma potłuczeniami obyło się bez szpitala i wizyty u lekarza to był naprawdę cód, który pomógł mi zrozumieć, że jednak warto się zastanowić przed odkręceniem do końca manetki gazu i że jest dla kogo i poco żyć w brew pozorom nawet jeśli niema tej jednej jedynej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silnoręki Re: 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 IP: *.nat.student.pw.edu.pl 24.08.06, 19:23 a artykule jest napisane że przy takich prędkościach motocykl jedzie w ciągłym uślizgu !!! czy to prawda, czy opór areodynamiczny rzeczywiście jest aż tak duży ? Odpowiedz Link Zgłoś
zarskismyk Re: 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 25.08.06, 08:37 zzr 1400 totalna konserwa pasztet gdyby suzui wzieło sie za zrobienie takiego wozu sytuacja wyglądała by inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MotoMarzyciel 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 26.08.06, 23:23 GDYBY JECHALI NA SUZUKI HAYABUSA TO BY MIELI LATWIEJ ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Potas Re: 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 IP: 195.128.228.* 28.08.06, 15:48 Wcale by nie mieli łatwiej, bo takie testy były robione jakies 5 lat temu i seryjna Hajka ledwo dotykała 300. A we wcześniejszych testach u niemichów z lusterkami poleciała 304, a bez lusterek 317, tylko wyniki były jakoś kwestionowane. Odpowiedz Link Zgłoś
saracen1608 Re: 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 29.08.06, 20:21 A ja mysle ze to nie kwestia motocykla tylko prowadzącego. Cos mi sie wydaje ze sie Szymkowi garb aerodynamiczny z kombinezonu przesunął z grzbietu w okolice pempka i stąd większy opoór powietrza. Hehe chyba ze szanowny naczelny przybrał nieco na krągłościach i 200KM to troche za mało zeby bujnąc taką masę pow 300 km/h ;] proponuje odchudzić Szymka i spróbowac jeszce raz :] Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 29.08.06, 23:56 saracen1608 napisał: > ...proponuje odchudzić Szymka i spróbowac jeszce raz :] a może mu cukru dosypać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 20:13 MAŁO moja Hayabusa wyciągła ponad 310 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Potas Re: 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 IP: 195.128.228.* 30.08.06, 09:30 A mój Indian wyciaga dwie laski tygodniowo! Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 03.09.06, 10:57 Gość portalu: Potas napisał(a): > A mój Indian wyciaga dwie laski tygodniowo! ach potas, gdybyś jeszcze wiedział co z nimi robić dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Potas Re: 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 IP: 195.128.228.* 04.09.06, 09:33 A wiesz, w moim wieku to nie jet już takie najwazniejsze. nie o to chodzi by złapac króliczka, ale by gonić go.... Odpowiedz Link Zgłoś
myszka600 Re: 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 29.08.06, 22:00 tyle to moj znajomy robi na r1 tylko ze na jednym kole.....ale on chyba nie jest do konca normalny Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodo006 Re: 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 04.09.06, 11:13 Kiedyś widziałem w tv nagranie wideo z cywilnego radiowozu w niemczech. Policjanci jechali za jakimś autem, które na odcinku autostrady gdzie wolno było jechać 100 kmh jechało 220 kmh. Jechali za tym autem lewym pasem mierząc i dokumentując wykroczenie, jeszcze bez niebieskiego światła. Nagle wyprzedził ich motocykl (z lewej strony, pomiędzy autem, a barierą - czyli miał ok 1,5 metra miejsca, z czego tylko ok 1 metr asfaltu). Podłączony do tego ich wideocuda radar wskazał 320 kmh ! Namierzyli gościa, chyba po numerach. Okazało się że to jakaś stjuningowana na maxa maszyna. Nie wiem, jak dokładne mają radary w Niemczech, ale to czego ten gość dokonał, to mistrzostwo świata w szaleństwie :). Ciekawe, czy jeszcze żyje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawasakizx10 Re: 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 IP: *.traco.pl 30.08.06, 03:41 Nie dokonca udalo sie kawasaki zablysnac nowym modelem "zygzaka" jako najszybszego ,najsilniejszego motocykla swiata. Siegajac pamiecia wstecz przypominam sobie testy zx12 podczas ktorych zmierzono jego moc (185km wiecej niz podawal producent) i szybkosc maksymalna przekraczajaca 300km/h . Nowy zygzak okazuje sie nie tylko slabszy w porownaniu z zx12 180km(na sprzegle) ale tez mniej elastyczny od 60km/h-100km/h no i wolniejszy jak dowodzi test Szymona. Moim zdaniem to przereklamowana maszyna nie spelniajaca pokladanych w niej nadziei a technicznie rzecz biorac jest to krok wstecz w stosowaniu nowych technologi podnoszacych sprawnosc silnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogi Re: 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 20:58 jest dobrze karzdy tak mowi ale gol mu skacze zeby sie kulnac takim moja xj600s jechalem 170 ale bez dobrego ubrania niewarto swirowac Odpowiedz Link Zgłoś
myszka600 Re: 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 31.08.06, 21:33 xj600s tyle pojedzie hm.......to naprawde wyczyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sagem Czekam na komenatarze typu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 09:56 Czekam na komenatarze typu "do pracy jadę 210 więc tam bym wyciągnoł ze 350 jak nic". Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 03.09.06, 10:11 gdyby to byla honda pofrunelaby i wyladowala na okeciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yanmar 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 IP: *.chello.pl 03.09.06, 10:51 no i kolejny bełkot...szybkościomierz pokazuje mniej niż w rzeczywistości? co za bzdura!!!!!!!! i poślizg koła napędzanego przy 300km/h? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro zaden belkot, kolejny dyletant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 12:58 Klania sie inzynieria i technika. Kazde napedzane kolo zawsze jest w uslizgu, w samochodach rowniez. I nie chodzi tu o poslizg jaki znamy np. z driftu. Po prostu kolo i asfalt to nie cos w rodzaju "kol zebatych", tylko dwie powierzchnie o ograniczonej przyczepnosci. Na szutrze kolo tez nie ma idealnej przyczepnosci - "kreci sie szybciej niz auto jedzie". Na asfalcie jest podobnie, tyle ze tutaj przyczepnosc jest duzo wieksza i dlatego wyglada jakby zadnego uslizgu w czasie normalnej jazdy nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatto Re: 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 IP: 85.189.74.* 03.09.06, 13:00 Autorowi się troszeczkę pomyliło, prędkościomierz z reguły pokazuje odrobinę WIĘCEJ niż faktyczna prędkość. Czyli jadąc równiutko 50 km/h według wskazań licznika, tak na prawdę jedziemy 47-48 km/h; a jak nam noga trochę drgnie i wskoczymy na 52 km/h według licznika, to najprawdopodobniej będziemy w dalszym ciągu jechać z dozwoloną prędkością. A założenie jest dokładnie takie jak wspomniał autor - chodzi o to, żeby nie karać mandatem tych jadących właśnie równiutko 50 km/h. W zasadzie dotyczy to przede wszystkim automatycznych, bezobsługowych radarów, bo jak policjant widzi na pistolecie 51 km/h, to z pewnością nic nam nie zrobi. :) Poza tym, prędkościomierze montowane w samochodach czy motocyklach nie są urządzeniami bardzo precyzyjnymi, stąd właśnie pewien margines błędu montowany fabrycznie przez producentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k i na huhuhusteczke to 300km/h? IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.06, 11:02 taka zabawa większych chłopców.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 IP: 192.76.172.* 03.09.06, 11:45 Tylko sobie zadaje pytanie, czy to jest glupota czy to jest badanie... Na, Na, Na, Na,.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 IP: *.zabrze.net.pl 03.09.06, 11:56 Cytat: "... Niemal zawsze wyświetlana/pokazywana prędkość jest niższa od prędkości rzeczywistej, m.in. dlatego, aby nikomu, kto jedzie równe 50 km/godz., nie można było zarzucić, że jechał szybciej..." Czy Pan Redaktor miał zamiar napisać, że "wyświetlana/pokazywana prędkość jest WYŻSZA od..."? Wtedy zdanie miałoby sens i sugerowane zarzuty też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poko 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 11:55 Z taką prędkością powinni jeżdzić wszyscy motocykliści po naszych drogach.Prędko skończył by się deficyt organów do przeszczepu.Zachęcam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 22:48 kolega ma mizerne pojęcie, motocyklista po wypadku już od 120km/h często do niczego się nie nadaje, a gdy w coś przywali to jego wnętrze jest jak koktajl, wszystko ze sobą wymieszane, organy są uszkodzone, do przeszczepów się to nie nadaje, jedyne co prawie zawsze jest OK, pomimo dużych prędkości to.. rogówki oka, ze względu na kask :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legion Re: 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 IP: *.chello.pl 03.09.06, 12:00 Zalosne. Moj kumpel na kawasaki 600 robi 280km/h a wiem doskonale ze ludzie na tysiacach lub np na suzuki 1300 robia grubo ponad 300... mydlenie oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roger Mila Re: 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 13:07 Przeczytaj jeszcze raz artykuł od poczatku i może zrozumiesz. Moze i leca ponad 300 ale na liczniku pokładowym a to nie to samo co rzeczywista prędkośc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: citizen nie probujcie na Pulawskiej w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 12:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FatMan Re: 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 IP: *.jsn.osi.pl 03.09.06, 12:16 "Niemal zawsze wyświetlana/pokazywana prędkość jest niższa od prędkości rzeczywistej, m.in. dlatego, aby nikomu, kto jedzie równe 50 km/godz., nie można było zarzucić, że jechał szybciej." Chyba odwrotnie: wskazanie na budziku jest ZAWYŻONE, to znaczy, że gdy widzimy 50, to jedziemy np. 48 km/h. Trochę logicznego myślenia przydałoby się autorowi - studia dziennikarskie nie zwalniają od obowiązku używania szarych komórek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drow82 Mam pytanie do forumowiczów IP: 217.97.239.* 03.09.06, 13:57 Witajcie, Spędziłem własnie 2 miesiące w Hiszpani i napatrzyłem się na różnorodne jednoślady, od skuterów poczynając, przez choppery na ścigaczach kończąc. Strasznie mi się to spodobało i powstała w mojej głowie taka myśl aby zrobić prawo jazdy kat. A (kat.B już mam kilka lat) i kupić sobie motor. Niestety po powrocie do kraju, rzeczywistość mnie otaczająca troche sprowadziła mnie na ziemię (drogi, pogoda, złodzieje). Dlatego chciałbym się zapytać czy posiadanie motoru (oprócz auta oczywiście) w celach rekreacyjnych (jazda na uczelnie, po mieście itp) ma sens w naszym kraju? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ireo Re: Mam pytanie do forumowiczów 03.09.06, 14:03 > ...czy posiadanie > motoru (oprócz auta oczywiście) w celach rekreacyjnych (jazda na uczelnie, po > mieście itp) ma sens w naszym kraju? > nie, ale najlepiej się tym nie przejmować i jeździć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Mam pytanie do forumowiczów IP: 217.197.79.* 03.09.06, 14:19 Miałem kiedyś motocykl marki Ogar, po klilu przeróbkach też mi zabrakło skali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SeDzIA Re: Mam pytanie do forumowiczów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 17:12 ludzie!!! kazdy ma jakies doswiadczenia kazdy inne nikt kto tu pisze nie jest inzynierem i nie buduje takich maszyn wiec do konca nie wiecie jak to jest z licznikiem czy uslizgiem czy oporem. polski rekord predkosci latwo pobic nawet o 100km i wiele naszych maszyn jest wstanie pobic czy malo w polsce jest kaw10R cbr-ek rr fazerow gsx-row z turbo i dluzsza szustka czy mniejsza zebatka? tu chodzilo o sprzet seryjny bez ulepszen, nalezy pochwalic organizatorow ze zrobili cos ciekawego moze ktos to dalej pociagnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kretyni w WO [...] IP: *.pedhemat.am.wroc.pl 03.09.06, 14:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
qbelk Da sie duzo szybciej!!! 03.09.06, 15:24 Na poczatek zaznaczam ze moim zdaniem durnota jest robienie takich rzeczy samemu, i rzeczywiscie wielu pod wplywem artykulu bedzie pewnie chcialo sprobowac. Ale zeby pan redaktor sie nie pysznil. Duzo wiecej jezdzi slynna hayabusa turbo dosiadana przez Ghost Ridera w USA ktory ucieka tym motocyklem przed policja... youtube.com/watch?v=jwieel03c-w&mode=related&search= youtube.com/watch?v=QwsADkS8Kvs&mode=related&search= O to dwa linki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ghostrider_fan Re: Da sie duzo szybciej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 18:05 Ghostriderowi by puscily zwieracze gdyby uslyszal o rekordach w Polsce.... Drugi filmik jest niezly :D Ale kolesie maja naj..ne, ale zazdroszcze gnojom :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wysokie Obroty Re: 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 IP: *.agora.pl 03.09.06, 15:26 Poproszę Szanownego Pana o login. L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kretyni w WO Re: 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 00:28 Przesadziłem z przekleństwami, dlatego mój poprzedni post został usunięty. Użyłem takich słów, ponieważ mam emocjonalny i osobisty stosunek do sprawy. Mój przyjaciel stracił życie, gdyż używał motocykla w sposób nie nadający się na polskie drogi. A powyższy artykuł właśnie do takich prób zachęca. I dlatego powtórzę, że dziennikarze z Wysokich Obrotów szukając metod marketingowych zachęcają motocyklistów do narażania życia wielu ludzi. A do Szanownego Pana piszącego z IP: *agora.pl: pałuj się, i sam się zaloguj, a jeśli przyłożyłeś rękę do tego artykułu, to te zarzuty są również do ciebie, zmierz się z własnym sumieniem, frajerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WP Re: 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 IP: *.acn.waw.pl 03.09.06, 17:54 POPIE..LO to za malo powiedziane - powinni taka probe urzadzic na np. Al Krakowskiej w piatek od powiedzmy godz. 14 do 18 - temu zawodnikowi, ktoremu uda sie pobic ich rekord np. roczna prenumerate gratis... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aml umiecie pisać nie ma co IP: *.chello.pl 03.09.06, 15:57 "Niemal zawsze wyświetlana/pokazywana prędkość jest niższa od prędkości rzeczywistej, m.in. dlatego, aby nikomu, kto jedzie równe 50 km/godz., nie można było zarzucić, że jechał szybciej." - rzeczywiście nikt nie zarzuci, że szybciej ktoś jedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 16:53 "Niemal zawsze wyświetlana/pokazywana prędkość jest niższa od prędkości rzeczywistej m.in. dlatego, aby nikomu, kto jedzie równe 50 km/godz., nie można było zarzucić, że jechał szybciej." Chyba sie wam cos pomylilo... to chyba rzeczywista predkosc jest nizsza od tej wyswietlanej... zreszta tak piszecie w dalszej czesci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wp Re: 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 IP: *.acn.waw.pl 03.09.06, 17:51 wiadomo ze to zy.... propaganda.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logika? 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 IP: *.ds3.agh.edu.pl 03.09.06, 18:18 "Przede wszystkim seryjnie montowane prędkościomierze we wszystkich typach pojazdu oszukują z założenia. Niemal zawsze wyświetlana/pokazywana prędkość jest niższa od prędkości rzeczywistej, m.in. dlatego, aby nikomu, kto jedzie równe 50 km/godz., nie można było zarzucić, że jechał szybciej." Niech sobie autor przeczyta to na spokojnie i poprawi. Prędkość wyświetlana nie jest NIŻSZ, ale zawsze WYŻSZA i dlatego 2 część zdania kupy się nie trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: honda Re: 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 IP: *.pronet.lublin.pl 03.09.06, 18:43 do pracy jadę 210 więc tam bym wyciągnoł ze 350 jak nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 18:31 Kawasaki ZX6R'96 / V max.243 km/h wg.GPS ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danek A moja Yamaha FZ-1 tylko 257km/h na siekierkowskim IP: *.chello.pl 03.09.06, 18:35 A mój Fazer "tylko" 257 na moście siekierkowskim. Niestety tylko, choć jest stunningowany do 165 KM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IJ wyświetlana/pokazywana prędkość jest niższa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.06, 18:53 "Niemal zawsze wyświetlana/pokazywana prędkość jest niższa od prędkości rzeczywistej, m.in. dlatego, aby nikomu, kto jedzie równe 50 km/godz., nie można było zarzucić, że jechał szybciej." Chyba znowu coś się redaktorom Wyborczej pomieszało. Jeśli wyświetlana prędkość jest niższa, to w rzeczywistości jadę szybciej! Czy redaktorzy w Wyborczej juz standardowo będą pisać w artykułach idiotyzmy (chociaż procentów tłuszczu w maśle chyba długo nikt nie pobije)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swięty Re: 295,6 km/godz. na Kawasaki ZZ-R 1400 IP: *.34.rev.vline.pl 03.09.06, 20:46 Mam sporo filmów z motocyklami. Na autostradzie w Niemczech stara Honda CBR 1000 F osiągnęła 300 km/h (licznikowe) ale bardzo długo bujała się do tej prędkości. Suzuki Hayabusa (na autostradzie) sięgał do 340 km/h (licznikowe) i nawet osiąganie tej prędkości nie sprawiało mu wielkich problemów. Nie wiem czy te motocykle były po tuningu bo tu niektórzy kwestionują że Hayabusa ledwo do 300 km/h się rozpędzała. Yamaha R1 - widziałem prawie 290 km/h na torze (Nurburgring), nie wiem jakby wypadła na uatostradzie. Moje doświadczenia to różne 600-ki i 200 km/h zresztą raczej dużo więcej nie odważyłbym się pojechać. Odpowiedz Link Zgłoś