Dodaj do ulubionych

Yamaha R1, kto jeździł?

27.09.06, 00:22
Kto jeżdził na R1 , mieliście lepszy, a moze szybszy?
Obserwuj wątek
    • deviant.rr bzdurny temat... 27.09.06, 01:24
      lepszy - szybszy...
      • Gość: marider Re: bzdurny temat... IP: *.elpos.net 27.09.06, 02:18
        Jestem wlascicielem juz drugiej R1 (po R6'03, tez limitowanej) i sobie BARDZO
        chwale. Zrobilem na obu R1 jakies 20 tys km i poki co nie widze na rynku
        konkurencji dla tego modelu :) Najszybszy motocykl moze to nie nie jest obecnie
        (K5/6 ma podobno lepszy dol), ale najbardziej mi odpowiadajacy pod kazdym niemal
        wzgledem i na pewno nie dla "zoltodziobow" ani poczatkujacych. Chyba ze sie
        komus spieszy na "tamten swiat".

Kiedys bylem za Honda ale od czasu kiedy zeszla na "turystyki" spadla w moim
        rankingu na 2gie miejsce...

Pzdr
        marider
        (ex) Flamed R1'03 & ... R1
        • Gość: kawasakizx10 Re: bzdurny temat... IP: *.traco.pl 27.09.06, 08:09
          Nie ma konkurencji dla R1 a Zx10 ??? Przejedz sie jednym i drugim a jak nie
          widzisz roznicy to lepiej kup sobie komarka na pedaly bo tez nie odczujesz
          roznicy a ekpsloatacja bedzie na pewno tansza. Jezdzilem R1 2004 ma powazne
          zalamanie krzywej mocy i momentu w zakresie srednich obrotow i jezdzi sie nai
          jak 600 poniewaz zaczyna "zyc" powyzej 10.000 obr. na minute, a reakcja na gaz
          jest za delikatna i to tez stanowi duzy minus tego bike. Nie dyskutuje o
          starszych generacjach R1 bo te wogole nie moga byc zestawialne z modelami
          dzisiejszych topowych modeli konkurencji w klasie 1 litra,pozdrawiam.
          • Gość: spedy600 Re: bzdurny temat... IP: 212.244.10.* 27.09.06, 11:45
            wielki fan zielonych ... :/ ja i tak mysle ze najnowsze R1 bija na glowe te
            zielone...
          • Gość: marider Re: bzdurny temat... IP: *.elpos.net 27.09.06, 15:58
            Wszystko zalezy od gustu, mi osobiscie Kawa sie nie podoba (moze poza zx12 jako
            tako w ramach szybkiej turystyki) i tyle, poza tym jedna kawe mialem i mi
            wystarczy pomijajac przy tym fakt ze z ta moca ZX10 to nie sprzet na polskie
            drogi, chyba ze sie mieszka bisko Katowic badz Krakowa ;) Brakuje tu jeszcze
            fanatyka Suki K5/6 do dyskusji.

Co do Yamaszek, przejedz sie R1'03. Kazdy kto mial jedno i drugie Ci powie ze
            lepszy ma moment z dolu niz 04 i nowsze, choc mozna to poprawic na lepsze jak
            sie wie jak i czym :) Co do tych naj naj motocykli, to deviant ma racje, nawet
            600tka mozna wydymac litra na torze. Zalezy od jezdzca.

Kazdy jezdzi, jak i czym mu najwygodniej. Ja z R1 jestem zadowolony.

Pzdr
            marider
            (ex) Flamed R1'03 & ... R1
            • Gość: Kris Re: bzdurny temat... IP: *.aster.pl 27.09.06, 21:43
              Kolego,jeśli Ty porównujesz R1 2004 r do 600, to albo na niej nie jeździłeś,
              albo nie masz zielonego pojęcia o motocyklach.10 000 obr.to ona
              dostaje 'drugie" życie, a 600 do R1 to jak Syrenka do Mercedesa.
    • deviant.rr Re: Yamaha R1, kto jeździł? 27.09.06, 10:51
      Miałem okazję spędzić około 30 minut na torze w Zandvoort, gdzie Kawasami NL
      wystawiło sześć maszyn demo. Sześć pięknych i nowiusieńkich ZX-10R. Napisano już
      wiele recenzji co do tego motocykla, więc pisać od nowa to samo nie ma sensu.
      Mogę tylko potwierdzić, że silnik w tym modelu jest całkowicie z kosmosu. Ani R1
      ani RRa nie mają takiej mocy. Właściciele litrowych Gixerów byli także pod
      ogromnym wrażeniem. Prowadzenie tej maszyny jest tak samo łatwe jak w przypadku
      reszty maszyn litrowych, ale z uwagi na niesamowity silnik – ninja musi
      traktowana być z szacunkiem. To jest radykalnie stworzony motocykl na tor – nie
      wyobrażam sobie nim jeździć po naszych drogach. Reakcja na gaz jest ultra
      szybka, że każdy wybój na pierwszych trzech biegach może spowodować, że motocykl
      pójdzie na koło.
      Dla większości z nas, ludzi na co dzień jeżdżących po ulicach nie liczą się
      kosmiczne moce i osiągi motocykli a przebieg charakterystyki mocy i momentu
      obrotowego. Im więcej mocy silnik ma w środkowym zakresie i płynnie ją oddaje
      tym lepiej. Skoki i załamania charakterystyki prowadzą do nerwowego prowadzenia
      jednośladu w zakrętach.

Wszystkie te najnowsze, najszybsze, najmocniejsze… naj, naj, naj maszyny na
      krętych trasach łatwo jest „wydymać” przy pomocy miłej i przewidywalnie
      oddającej moc sześćsetki.
      • Gość: kawasakizx10 Re: Yamaha R1, kto jeździł? IP: *.traco.pl 27.09.06, 18:47
        kolega dewiantrr wie co pisze ,sluchajcie go bo facet ma jaja i nie pisze
        bzdur,pozdrawiam
    • Gość: Dzakas Mi tez sie pdooba jak deviant pisze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 20:25
      Lubie goscia slcyhac a pozatym widzialem po fotkach ze dobrze jezdzi i aj
      ejstem pikus przy nim deviant daj sobie lzukam foty na bike pics moze cos
      podpatrze jak jezdzic.pzdr

www.bikepics.com/members/blady86 to moje jak narazie glownie fotki motoru bo
      za wiele na nim jeszcze nie pioakze bo sie oswajam ale probboje i msyel ze
      zacyznams ie po trochu uczyc cos dzisiaj udalo mis ei rpzytrzac butem o asfalt
      na luku na ktorym sa dwa ostatnei zdjecia cebry ale opony do zamkniecia mi
      brakuej jeszcze.pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka