edek971 01.11.06, 17:17 dostałam od stryjka motor BMW rocznik 1947 poj. silnika 350,kolor czarny .bardzo was prosze o pomoc w ustaleniu jego wartości,jaką moge ośiągnąć za niego cene. mój email edek971@gazeta.pl ( dziekuje z góry za pomoc)papa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szynszyll Re: mam motor BMW rocznik 1947 ...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 17:20 yo! zrob zdjecia, zeby po pierwsze bylo widac co to za motocykl i w jakim jest stanie, opisz jego sytacje prawna i historie i wtedy bedzie mozna cos konkretnego powiedziec. bo na razie to szukamy czarnego kota w ciemnym pokoju ;) szynszyll Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzakas Jeśli jeździł nim hitler to duzo^^ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 17:38 hihi ale moge odkupic go do ciebei za 1200zł.pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
edwin.sk Re: mam motor BMW rocznik 1947 ...... 01.11.06, 19:06 daje 2000 tyś...najprawdopodobniej r35 ....osiołek... Odpowiedz Link Zgłoś
edwin.sk Re: mam motor BMW rocznik 1947 ...... 01.11.06, 19:06 łoj za dużo napisałem...:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzakas Moge dorzucic jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 20:45 Jesli stan bedzie odpowiedni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysout Re: mam motor BMW rocznik 1947 ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 22:50 tak jak edwin pisze - pewnie to osiołek, ale bez zdjęć jakoś cięzko ci chłopie pomóc. Swoją drogą dziwne, ze znasz pojemnośc, a nie znasz modelu ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nyorker Re: mam motor BMW rocznik 1947 ...... IP: 70.19.14.* 01.11.06, 23:07 edek pisze, ze dostala, wiec pewnie nie jest chlopem, tylko chlopka. tym bardziej, iz konczy "papa". chlopki wiedza, ile krowa ma cyckow, ale niekoniecznie musza znac sie na modelach. cokolwiek by to nie bylo, przedstawia pewnie niezla wartosc i mozna edkowi (edytce) zazdroscic. ja tem zazdroszcze edkowi stryjka. ja po stryjkach nie mam nic, bo butelek nie kolekcjonuje. dobrze dla edka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Potas Re: mam motor BMW rocznik 1947 ...... IP: 195.128.228.* 02.11.06, 13:09 Edziu! jeżeli to jest pamiątka rodzinna, to ja sprzedasz ten motocykl, to bedziesz głupol. Jego wartość to nie tylko forsa, ale takze sentymenty, mało kto może powiedzieć - jeżdzę motocyklem po ojcu, albo stryjku. Dla gościa któremu go sprzedasz, a zapewne bedzie to jakis handlarz, będzie miał wartość tylko handlową. A warość handlowa zależy przede wszystkim od stanu oryginalności. Jezeli pojazd pozbawiony jest osprzetu, typu lampy, manetki, gaźnik, prądnica znaczki itp, to wart jest niewiele. Jezeli do tego jeszcze jest w słabym stanie technicznym, to jego wartość (handlowa) jest niemal żadna. Towaru typu: rama, zbiornik, silnik czy skrzynia biegów na rynku jest po kokardke, więc i cena znikoma. Nie wiem w jakim stanie jest twoje moto, ale najlepiej zapomnij o sprzedaży (a w domyśle zamianie najkies japońskie zwłoki)tylko dbaj o to co masz, bo nie kazdemu jest dany taki fart jak porzadne moto z rodzinnym rodowodem! Odpowiedz Link Zgłoś