Dodaj do ulubionych

Do użytkowników Hondy CX-500 lub GL-500

IP: *.stg.pl 16.01.07, 20:10
Mam proste i krótkie pytanie: ilu jest nas użytkowników Hondy CX-500, CX-650,
GL-500 lub GL-650?
Odpowiadajcie na ten wpis, może zorganizujemy jakąś stronę, a może jakieś
wspólne moto-spotkanie? Przecież to takie piękne motocykle! Co o tym Sądzicie?
Pozdrawiam Wszystkich!

Piotr (Honda GL-500)
Obserwuj wątek
    • niedi Re: Do użytkowników Hondy CX-500 lub GL-500 17.01.07, 18:55
      Witam.
      Pewnie że fajne to motocykle. Ale ja już swoją GL sprzedałem. Jest w Polańczyku
      i świetnie siępodobno miewa. Ze względu na sentyment dokonuję tego wpisu:)
      pozdrawiam wszystkich ceixowców i gieeleowców, w razie problemów podziele
      sięswoimi doświadczeniami z tymi maszynami.
    • Gość: cx Re: Do użytkowników Hondy CX-500 lub GL-500 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 13:19
      ja mam cx 500 juz 4 lata. jasne ze fajne moto. w niermczech jest kupe klubow
      milosnikow tych motocykli( n\p: cx-freunde.de). moj ma 55000 km i 26latek.
      oszczedzam go troche bo mam jeszcze inny motor, a cx tylko od swieta:))
    • Gość: xx Re: Do użytkowników Hondy CX-500 lub GL-500 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 12:22
      niestety u nas motocykl to szpan a starym moto nie poszpanujesz, wiec za pare
      lat prezesi bankow beda w niedziele jezdzic wsk ami, a jak na razie jezdza
      harlejami i nowymi scigaczami. nie patrza na sprzet a na szpan..
      • Gość: GL-500 Re: Do użytkowników Hondy CX-500 lub GL-500 IP: 81.210.12.* 26.01.07, 12:52
        To fakt, ale zaskakuje mnie co innego:
        na różnych forach lub nawet na Allegro widać, że trochę tych motocykli (mówię o
        CX-ach lub GL-kach) jest, a mimo tego brak jest odzewu na tego typu apele. A
        nie jest to pierwsza próba...
        Szkoda, bo w innych krajach jest dużo takich stron i widać, że te motocykle
        cieszą się zasłużonym uznaniem.

Pozdrawiam
        Piotr GL-500 i inne
    • Gość: Nc Re: Do użytkowników Hondy CX-500 lub GL-500 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 18:50
      www.hondacx650c.republika.pl

• Gość: bartos ze Rzeszowa Re: Do użytkowników Hondy CX-500 lub GL-500 IP: *.tktelekom.pl 05.02.07, 01:15
      Zwiekszam liczbe szczesliwych posiadaczy :) Pozdrawiam najserdeczniej
      • Gość: dan72 Re: Do użytkowników Hondy CX-500 lub GL-500 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 09:55
        Witam. Już z tydzień nie przeglądałem foruw, więc dopiero odpisuje. Jakoś na
        jesieni zarzuciłem temat tych motocykli. Chodziło mi wówczas o wszelkie opinie
        związane z użytkowaniem. Całe życie popierdzielam weteranami, trochę ich szkoda,
        prędkość na trasach wymuszają inni użytkownicy, a jazda 60 letnimi sprzętami 110
        km/h przez dłuższy czas np. na takiej "gdańskiej" im nie służy no i hamulce nie
        na te czasy. Postanowiłem nabyć coś nowszego, szybszego, bardziej na nasze
        realia ale jednocześnie noszącego znamiona weterana tzn. minimum 25 lat. No i
        mam CX 500 z 1978. Zbyt wiele jaszcze tym nie zrobiłem, ale po przeglądach i
        "paru" kilometrach muszę przyznać, że moto bardzo dobrze rokuje.
        Zwracam się z prośbą znów o opinie. Ile pali? jaki olej i takie tam duperele
        • Gość: zulugula Re: Do użytkowników Hondy CX-500 lub GL-500 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 17:45
          Wszelkie informacje znajdziesz na wszesniej podanej stronie oraz na
          www.republika.pl/chudzikj/CX500.htm
        • Gość: cx Re: Do użytkowników Hondy CX-500 lub GL-500 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 10:14
          cx500 pali ok5-6 litrow. olwj leje polsyntetyczny 10w40. jak pisalem jezdze juz
          nim 4 lata. co do eksploatacji nie mam wiekszych zastrzezen. wymienilem
          uszczelniacze amortyzatorow(robilem to sam chociaz nie jestem jakimstam wielkim
          mechanikiem). musialem pospawac tlumniki bo byly dziurawe od spodu, ale po
          oszlifowaniu i konserwacji nic nie widac a dziala juz 3 lata. mialem jeszcze
          wyciek z ukladu chlodzenia i bez demontazu silnika ne daloby sie go
          zlikwidowac. wlalem do chlodnicy taki plyn uszczelniajacy ktory kupilem w
          stacji benzynowej i przeszlo jak reka odjal. przez ta ostatnia naprawe
          mechanicy z serwisu odsadzili mnie od czci i wiary, ale zrobilem juz 15 tys km
          a motorek lata bez zarzutu. tak ze jeszcze raz polecam. w niemczech mozna cxa
          kupic za grosze (500-1000 euro) z przebiegiem ok 60tys. a jak czytalem na
          niemieckich forach silniki moga przejechac z 200tys. pozdrawiam raz jeszcze i
          chetnie odpowiem na pytania..
          • Gość: dan72 Re: Do użytkowników Hondy CX-500 lub GL-500 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 15:52
            Dzięki za cenne informacje. Co do spotkania miłośników tych motocykli jestem
            "za". Ale chyba prościej byłoby zgadać się na jakimś zlocie. Co wy na to?
            Aha. Ma ktoś może do opchnięcia osłonę aluminiową chłodnicy?
        • Gość: GL-500 Re: Do użytkowników Hondy CX-500 lub GL-500 IP: *.stg.pl 12.02.07, 19:18
          Witam!
          Ja również długo tu nie zaglądałem i cieszę się, że coś drgnęło. Tak jak kolega
          od CX'a, twierdzę, że to są twarde motocykle. Ja mam GL500 SilverWing od 4
          sezonów i do tej pory wymieniałem tylko olej, filtr i płyn. Jedynie tej zimy
          był większy wydatek, bo zmieniłem tylną oponę. Moto jest rewelacyjne. Silnik V
          budzi zainteresowanie i standardowe pytanie u gawiedzi: ile takie coś kosztuje?
          A Wiecie dobrze, że te maszyny nie są drogie (chociaż to rzecz względna). Ja
          nie planuję w najbliższej przyszłości się jej pozbywać. Jedyne czego mi żal, to
          brak jakiejś większej zorganizowanej społeczności użytkowników tych maszyn w
          Polsce. Na początku miałem ambicję coś zmienić w tym temacie, ale zaangażowałem
          się dosyć mocno w działalność innego klubu starych motocykli
          (www.motoklubstg.prv.pl) i dlatego raczej ten temat zostawię młodszym i może
          bardziej energicznym fanom CX-ów lub GL-ek. Aczkolwiek stworzenia strony jako
          punktu kontaktowego nie wykluczam. Dam Wam znać jak powstanie. Jeśli ktoś mnie
          uprzedzi i zrobi swoją (ale nie tylko taką z danymi technicznymi), niech
          również nas powiadomi. Powodzenia! Mam nadzieję, że spotkamy się na trasie. Ja
          najczęściej oblatuję okolice Starogardu Gdańskiego woj. pomorskie.
          Do zobaczenia!
          Pozdro
          Piotr GL500
          • Gość: cx Re: Do użytkowników Hondy CX-500 lub GL-500 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 17:00
            ja jestwm z zachodniopomorskiego
            • Gość: dan72 Re: Do użytkowników Hondy CX-500 lub GL-500 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 11:52
              Polska centralna.
              • Gość: Janusz Re: Do użytkowników Hondy CX-500 lub GL-500 IP: *.ists.pl 19.02.07, 19:05
                Pozdrawiam GL-500 z Krakowa
    • mon7 Re: Do użytkowników Hondy CX-500 lub GL-500 19.02.07, 22:06
      cx 500 pozdrawia za meza zona z Krakowa. jeszcze o tym nie wie, ze go tu
      wpisalam ale takowy motor stoi w moim garazu
      • Gość: zdzislaw Re: Do użytkowników Hondy CX-500 lub GL-500 IP: 192.162.173.* 03.06.23, 22:43
        Witam .Kupiłem GL 500 i pozdrawiam użytkowników tych maszyn
        Jasło -podkarpacie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka