Dodaj do ulubionych

Polski producent podnóżków?(fzs600)

IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.05.09, 17:31
Mała Faza strasznie niszczy mi buty, tak więc był pomysł poszukania podnóżków
racing ale chyba nie istnieją, na tej stronce
www.symore.gr/html/fazer_cup.html widać, że gość w cup'ie ma
przedłużone podnóżki, no i chyba trzeba takie dorobić, czy istnieją firmy
polskie produkujące podnóżki?
A może ma ktoś inny pomysł co z tym fantem zrobić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Akira 77 Re: Polski producent podnóżków?(fzs600) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.05.09, 01:26
      www.wallrav.com - robią osprzęt wyścigowy do R6 i R1 oraz do
      supermoto - może mają też coś do faziego.

Jest też firma zdaje się w Bydgoszczy - www.pwlracing.com/
      robią stelaże do tablic, crashpady i chyba inne gadżety także.

No i allegro pozostaje, ewentualnie ebay.de

pozdrawiam
      • Gość: spiwor Re: Polski producent podnóżków?(fzs600) IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.05.09, 14:51
        Dzięki za nakierowanie i udało się po nitce do kłębka dotrzeć do płyt
        montażowych podnóżków
        www.trwmoto.com/index.cfm/go/katalog.produktinfo/mrid/14 niestety do
        fazera nie ma, trzeba będzie zrobić z blachy.
        pzdr
        • Gość: zi-k Re: Polski producent podnóżków?(fzs600) IP: *.chello.pl 22.05.09, 17:15
          Spiwor fajnie lata ten lekki Fazerek po winklach co nie?
          Też lubię się złożyć się mocno w zakręcie,zakrawa to na cud że jeszcze nie
          zaliczyłem poważnej gleby.Miesiąc temu na wyjściu z zakrętu,oczywiście dom przed
          i nic nie widać, była piaskownica na drodze(robili chodnik) ale akurat na moim
          torze jazdy piasek był trochę rozgarnięty, a ja jak Mojżesz przez morze czerwone
          czy czarne, nie pamiętam.Zawsze takie zdarzenie powoduje że jeżdżę ostrożniej
          przynajmniej przez tydzień.
          Uważaj trochę,paskudne te nasze drogi.
          Czesć.
          • Gość: spiwor Re: Polski producent podnóżków?(fzs600) IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.05.09, 08:54
            Widocznie przeznaczenie miało dla ciebie i moto jeszcze inne plany :)
            Ale jaka wtedy chemia zalewa nasz mózg i jakie niesamowite emocje są uwalniane,
            wszystko na raz w ułamku sekundy, do tego pełna samodyscyplina i pełna
            koncentracja, jakiej w naturalny sposób nie można wyciągnąć z siebie, możliwa
            tylko w sytuacji zagrożenia wywołanego przez przypadek i wybór jednej z tysiąca
            decyzji jakie przez głowę przelatuje. Czad! Choć to raczej negatywne emocje i
            żeby było takich jak najmniej to i tak ciekawe doświadczenie. Szczególnie jak
            wszystko dobrze się kończy.

To dziwne ale moim marzeniem jest/było f4i ale niestety nie udało się uzbierać
            tyle kasy tak więc trzeba było kupić zastępcze moto na ten rok, takie aby łatwo
            można było odsprzedać i nie traciło na wartości, musi tez mi sie podobać, w
            końcu przez rok będę na nim jeździć a później je sprzedać i dołożyć trochę kasy
            żeby było f4i.
            Od początku było w planach nie przywiązywanie się do tego moto. Teraz to już sam
            nie wiem.
            W zakręty sama wchodzi, prościej chyba niż na rowerze, błyskawiczna zmiana
            kierunków, kierowca jakby był tylko dodatkiem, moto jakby się cieszyło, że
            kierowca wyciąga je na zakręty bo jest do tego stworzone. Moc jest w sam raz,
            nie potrzeba ani jednego konika więcej, w zakrętach można o wiele wcześniej
            odkręcać pełną łychę bez obaw uślizgu tylnego, fajnie ciągnie już od dołu,a od
            8tyś. obrotów to już jazda jak w transie. Owiewka sprawia, że prędkość dojazdową
            można bez problemu utrzymywać 180km/h, można by było i więcej ale wskazówka
            paliwa wtedy dość szybko opada i po przyjeździe od piecyka bucha żarem dając
            znać, że za bardzo tego nie lubi. Na miejscu turystycznie fajnie już od
            najniższych prędkości, nie jak na sporcie gdzie nie można było schodzić poniżej
            120km/h. Hamulce super, ani razu nie udało sie zablokować przedniego koła(Dunlop
            d207) a nieraz hamowanie było aż tył podnosiło.
            Coraz bardziej na plus zaczyna zaskakiwać. Strach zmieniać bo jest prawie
            wszystko akurat.
            Ma też wady: pozycja jest skrojona na osobę niższą niż 182cm, kwestia
            przyzwyczajenia, siodło po pewnym czasie daje w tyłek ale to też kwestia
            przyzwyczajenia i najważniejsza wada podnóżki zbyt nisko.
            Nie tak dawno chwalenie sie butami - są już na śmietnik, do tego kawałek palca u
            nogi został na asfalcie, ale warto było :)
            Na razie jeszcze nie mam żadnego fajnego zdjęcia moto, jest tylko jedno:
            p1.bikepics.com/pics/2009%5C05%5C01%5Cbikepics-1653561-full.jpgpzdr
            Powodzenia w szukaniu moto.
            • Gość: zi-k Re: Polski producent podnóżków?(fzs600) IP: *.chello.pl 25.05.09, 16:23
              Jeszcze niedawno też zmierzałem w kierunku CBR600F4i.Na motobazarze jakiś dobry
              człowiek sprzedawał i dał mi się przejechać.Zaskoczyła mnie że jest taka mała,
              bo dopóki na niej nie siadłem ,wydawała się większa ,kiedy czasem gdzieś
              widziałem.No i pozycja nie dla mnie ,jednak kierownica dość nisko i blisko
              rozstawiona.Ale i tak będzie to zawsze jeden z moich najulubieńszych motocykli.
              Za parę dni jadę wysoko w góry po Horneta.Mam nadzieję że tym razem sprzedawca
              uczciwie przedstawił jej stan.Już chyba z miesiąc nie jeżdziłem motocyklem.Jak
              to było z tymi biegami?Jedynka w dół czy górę?A sprzęgło po której stronie?
              Chyba zapiszę się na kurs doszkalający jak kupię.
    • sepsukistu Re: Polski producent podnóżków?(fzs600) 04.01.22, 07:27
      www.ispauto.com/
    • Gość: Michał Re: Polski producent podnóżków?(fzs600) IP: *.itvmedia.pl 04.09.22, 12:33
      Ciekawa firma jeśli chodzi o wytwarzanie artkułów z tworzyw sztucznych to https://zawadzki.com.pl Zawadzki - Wytwórnia artykułów z tworzyw sztucznych to firma z Brańska, która istnieje od 1986 roku.
    • Gość: Robert Re: Polski producent podnóżków?(fzs600) IP: *.toya.net.pl 22.03.23, 09:34
      Może tutaj coś znajdziesz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka