Dodaj do ulubionych

NA JAKĄ SZTUKĘ WARTO SIĘ WYBRAĆ W WWIE?

IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.pl 14.01.04, 12:46
Jakie sztuki grane obecnie na warszawskich deskach teatralnych są warte
polecenia?

Ja niedawno byłam na „Kolacji dla głupca” w Ateneum – i byłam zachwycona grą
Fonczewskiego i Tyńca (tego drugiego nawet chyba bardziej).
Obserwuj wątek
    • axur Re: NA JAKĄ SZTUKĘ WARTO SIĘ WYBRAĆ W WWIE? 15.01.04, 14:41
      juz to powtarzano

przejrzyj parę poprzednich wątków
      poczytaj gazety
      pojdź do teatru

sama musisz zaryzykować
      • nadzieja_zalogowana Re: NA JAKĄ SZTUKĘ WARTO SIĘ WYBRAĆ W WWIE? 22.09.04, 23:46

> juz to powtarzano
        >
        > przejrzyj parę poprzednich wątków

sluszna rada...

> poczytaj gazety
        > pojdź do teatru

niesluszne rady... - ktos wchodzi na forum, zeby sie dowiedziec, wiec widocznie:
        a. nie siega po gazety lub nie wierzy recenzentom (dla przykladu - Pmoss od
        filmu);
        b. nie idzie do teatru, bo tam mu raczej nie powiedza co jest dobre...
        >
        > sama musisz zaryzykować

c. nie kazdy lubi ryzykowac... niektorzy cenia to, co maja w portfelu - taki
        chyba kraj...

pozdrawiam...
    • Gość: hg Re: NA JAKĄ SZTUKĘ WARTO SIĘ WYBRAĆ W WWIE? IP: *.proxy.lucent.com 29.07.04, 20:12
    • Gość: MZK Re: NA JAKĄ SZTUKĘ WARTO SIĘ WYBRAĆ W WWIE? IP: *.dip.t-dialin.net 16.08.04, 21:29
      Warto, nalezy pojsc do Teatru Narodowego na scene na Wierzbowej na
      sztuke "Merlin" Widzilem na Festiwalu w Kazimierzu - REWELACJA!!
      • Gość: Belafonte Re: NA JAKĄ SZTUKĘ WARTO SIĘ WYBRAĆ W WWIE? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.08.04, 22:40
        monodram Ewy Kasprzyk "Patty Diphusa" wg. Almodovara! Koniecznie!
        www.ewakasprzyk.com
        • Gość: Ania Re: NA JAKĄ SZTUKĘ WARTO SIĘ WYBRAĆ W WWIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 16:50
          4:48 PSYCHOSIS w Rozmaitosciach - istne arcydzieło!@
          • Gość: topfacet Re: NA JAKĄ SZTUKĘ WARTO SIĘ WYBRAĆ W WWIE? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.09.04, 19:35
            wlasciwie wszystko w romie jest ok, duszyczka w narodowym super, przedstawienia
            z mlodymi aktorami w powszechnym np. kształt rzeczy.

pozdro,
            topfacet
    • Gość: Majkel Re: NA JAKĄ SZTUKĘ WARTO SIĘ WYBRAĆ W WWIE? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.04, 02:02
      Ludzie! Ludzie!!! Warto, a nawet trzeba iść na "Błądzenie" wg Gombrowicza w
      reżyserii Jarockiego w TEatrze NArodowym z wielu powodów. Koronnym z nich jest
      boska, genialna, nieziemsko piękna i nieludzko śmieszna EWA WIŚNIEWSKA!!!
    • Gość: marta Re: NA JAKĄ SZTUKĘ WARTO SIĘ WYBRAĆ W WWIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 11:25
      polecam beztlenowców w rozmaitościach. wegług mnie rewelacja. świetne role
      poniedziałka i kality.
    • Gość: gabi Re: NA JAKĄ SZTUKĘ WARTO SIĘ WYBRAĆ W WWIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 12:05
      "Czego nie widać " w Powszechnym i "Namietna kobieta " we Wspolczesnym.
    • iviwawa Re: NA JAKĄ SZTUKĘ WARTO SIĘ WYBRAĆ W WWIE? 03.10.04, 18:24
      Biznes w Komedii. W ogole Komedia jak lubisz na luzie i wesolo. Fajne sa rzeczy
      w Starej Prochowni - np. Wszystkie dziela Szekspira (z przymruzeniem oka).
      Rewizor w Narodowym. Takze wystepy teatrow niewarszawskich w teatrze Malym.
      • Gość: Aurora Re: NA JAKĄ SZTUKĘ WARTO SIĘ WYBRAĆ W WWIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 10:26
        Moim zdaniem Wszystkie Sztuki Szekspira w Starej Prohoffni to totalne dno,
        koszmarny prymitywny dowcip. Poszłam na tę sztukę po przeczytaniu twojej
        zachęty, masz wielki dar przekonywania:)pozdrawiam cię serdecznie, ale sztuki
        nie polecem. Muszę jednak przyznać, że ludziom musi się podobać, tyle czasu już
        grają , a sala pełna. Jeżeli już się wybierzecie, to radzę nie siadać w
        pierwszym rzędzie, chyba że macie powołanie do aktorstwa, albo robienia z
        siebie debila.
        Nożyczki to było coś!
    • symulacrum Re: NA JAKĄ SZTUKĘ WARTO SIĘ WYBRAĆ W WWIE? 10.10.04, 19:28
      Pamięć wody w Dramatycznym, Kaleka z Inishmaan w Powszechnym, Porucznik z
      Inishmore we Współczesnym
    • symulacrum Re: NA JAKĄ SZTUKĘ WARTO SIĘ WYBRAĆ W WWIE? 10.10.04, 19:29
      i jeszcze Burza w Rozmaitości
    • Gość: Justyna:) Re: NA JAKĄ SZTUKĘ WARTO SIĘ WYBRAĆ W WWIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 13:43
      Fronczewski jest rewelacyjny, zawsze lubiłam go jako aktora:)
      Proponuję wybrać się na "Porucznika z Inishmore" do Teatru Współczesnego.
      Świetna czarna komedia z Suchorą i Szycem.
      Polecam
    • Gość: gacek Re: NA JAKĄ SZTUKĘ WARTO SIĘ WYBRAĆ W WWIE? IP: *.dip.t-dialin.net 16.10.04, 16:42
      Na wszystkie przedstawienia Jerzego Grzegorzewskiego w Narodowym, na
      Warlikowskiego w Rozmaitosciach oraz przedstawienia Jarzyny z cyklu "Teren
      Warszawa". No, moze jeszcze Lupa w Dramatycznym. Reszta to drobnomieszczanskie
      pierdoly.
    • olcia123 A może na kabaret warto!!!! 02.11.04, 13:02
      w Świcie (Dom Kultury) na Brudnie w sobotę(7.11) będzie kabaret MUMIO!!!! Fajny
      klimat starego kina plus MUMIO, nie może być lepiej. Może to nie jest Teatr
      Wielki ale dla tych wszystkich, którzy chcieliby cofnąć sie w czasie i
      jednocześnie obejrzeć nowy program MUMIO.. to jest właśnie to!!!
    • Gość: Karol Re: NA JAKĄ SZTUKĘ WARTO SIĘ WYBRAĆ W WWIE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 15:46
      Warto pójść na Bachantki do Rozmaitości.
    • Gość: Femina Re: NA JAKĄ SZTUKĘ WARTO SIĘ WYBRAĆ W WWIE? IP: *.future-net.pl 05.11.04, 21:36
      Polecam Teatr Rozmaitości i wszystkie sztuki tam grane! Byłam ostatnio
      na "Beztlenowcach" z genialnymi Jackiem Poniedziałkiem i Markiem Kalitą,
      widziałam też "Oczyszczonych" - rewelacja! Teraz czekam na "Dybuka" jak TR
      wróci z zagranicznych wojaży!
    • qoolt Re: NA JAKĄ SZTUKĘ WARTO SIĘ WYBRAĆ W WWIE? 19.11.04, 12:26
      Wesołe kumoszki z windsoru w Powszechnym
      Wspomniany Porucznik z Inishmore też jest ok, ale Kobieta namiętna taka sobie.
    • Gość: Anka Re: NA JAKĄ SZTUKĘ WARTO SIĘ WYBRAĆ W WWIE? IP: *.future-net.pl 19.11.04, 14:15
      Teatr Rozmaitości to obecnie jedyny teatr z wartościowymi i genialnymi
      sztukami! Polecam wszystkie przedstawienia a szczególnie "Oczyszczeni"
      i "Beztlenowcy"! Jest w tym teatrze zespół aktorów, którzy zrobią i zagrają
      wszystko dla swojego reżysera! Naprawdę polecam TR!
      • jasiek_natolin Re: NA JAKĄ SZTUKĘ WARTO SIĘ WYBRAĆ W WWIE? 19.11.04, 14:42
        Femino!!! Nie ukrywaj się za pseudonimami!!!
        I tak wiadomo,że Ty jesteś autorką tego postu.
        Fakt,Rozmaitości to przyzwoity teatr,ale mam inne zdanie na temat najlepszych
        przedstawień prezentowanych na tej scenie.
        Najlepsze są ( w kolejności alfabetycznej) : "Burza","Stosunki Klary"
        i "Uroczystość"...Zdecydowanie najlepsze.
    • Gość: girasole7 Re: NA JAKĄ SZTUKĘ WARTO SIĘ WYBRAĆ W WWIE? IP: *.polpx.pl / 81.15.170.* 19.11.04, 15:44
      "Testosteron"
      "W obronie Jaskiniowca"- Buffo
      "Kształt rzeczy"- T.Powszechny
    • basbusaa Re: NA JAKĄ SZTUKĘ WARTO SIĘ WYBRAĆ W WWIE? 23.11.04, 14:24
      W Buffo Testosteron i W obronie jaskiniowca.
      W Nowym Zgaga, Stalińska jest rewelacyjna.
      W Komedii chyba wszystkie, nie byłam tam jeszcze na kiepskiej sztuce.
      To samo tyczy się Kwadratu, wszystkie sztuki są na najwyższym poziomie.
      Dodam, że uwielbiam komedie więc te w\w to właśnie ten gatunek.

• mdwe Re: NA JAKĄ SZTUKĘ WARTO SIĘ WYBRAĆ W WWIE? 24.11.04, 22:43
      Ja polecam "Czego nie widać" - Powszechny, "Kolacja dla głupca" - Ateneum i
      "Porucznik z Inishmore - Współczesny. To są moim zdaniem najlepsze spektakle
      jakie widziałam. Wszystkie to wyśmienite komedie. Naprawdę polecam.
    • Gość: redex Re: NA JAKĄ SZTUKĘ WARTO SIĘ WYBRAĆ W WWIE? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.04, 01:50
      Na "Poczekalnię" w Teatrze Polskim. Coś dla ludzi myślących. Naprawdę warto.
      • jasiek_natolin Re: NA JAKĄ SZTUKĘ WARTO SIĘ WYBRAĆ W WWIE? 26.11.04, 02:01
        Oj nie - mam oglądać w teatrze Jacka Przypadka? Przepraszam,ale jakoś sobie
        tego nie wyobrażam,wszystko ma swoje granice.
        • Gość: redex Re: NA JAKĄ SZTUKĘ WARTO SIĘ WYBRAĆ W WWIE? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.04, 02:15
          Przyjdź i zobacz, i wtedy się wypowiedz. To nie Jacek Przypadek, tylko świetny,
          zawodowy aktor Michał Lesień. Rola Jacka Przypadka to nie jest jego jedyna
          rola. Poza tym "Poczekalnia" to świetny dramat.
          • jasiek_natolin Re: NA JAKĄ SZTUKĘ WARTO SIĘ WYBRAĆ W WWIE? 26.11.04, 08:40
            Słuszna reprymenda,ale chyba nie skorzystam z dobrej rady.Widać wolę mniej
            zawodowych aktorów,czyli takich ,którzy niekoniecznie mogą zagrać każdą rolę.
            • Gość: redex Re: NA JAKĄ SZTUKĘ WARTO SIĘ WYBRAĆ W WWIE? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.04, 15:16
              Nie chciałem, żeby to zabrzmiało jak reprymenda. Sorry, wymadrzam się. A
              takich, co to potrafia zagrać każdą rolę to chyba nie ma.
    • koaa Re: NA JAKĄ SZTUKĘ WARTO SIĘ WYBRAĆ W WWIE? 26.11.04, 17:04
      wiem na co nie!!!!!!! czego nie widac jest nudne
      • mdwe Re: NA JAKĄ SZTUKĘ WARTO SIĘ WYBRAĆ W WWIE? 26.11.04, 19:26
        Nieprawda! Czego nie widac to bardzo interesująca sztuka, można się naprawdę
        odprężyć i nieźle bawić. Cała sala leży ze smiechu na podłodze.
        • koaa Re: NA JAKĄ SZTUKĘ WARTO SIĘ WYBRAĆ W WWIE? 27.11.04, 12:28
          a tu kłamiesz bo nie cała - ja ziewałem z nudów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka