Gość: wrachiel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 12:36 Proszę o wpisy wszystkich, którzy popierają ten pomysł oraz Wasze refleksje na temat tego przedstawienia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wratislavia Re: Apel do dyr. TN o przywrócenie Morza i Zwierc 28.03.07, 12:52 Niestety nie widziałam, ale chętnie zobaczyłabym, szczególnie ze względu na chwalonego Kalibana-Radziwiłowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Apel do dyr. TN o przywrócenie Morza i Zwierc IP: *.ghnet.pl 28.03.07, 14:20 Ja również nie widziałam i BARDZO chciałabym zobaczyć. Popieram apel! Odpowiedz Link Zgłoś
lulu53 Re: Apel do dyr. TN o przywrócenie Morza i Zwierc 28.03.07, 17:38 TN ma teraz ankietę dla widzów. Jest tam miejsce na sugestie dotyczące działalności Teatru. Może by się tam wpisywać z tym pomysłem? Odpowiedz Link Zgłoś
wampuka Piękny spektakl!!! 28.03.07, 20:41 Mnie się udało zobaczyć przedostatnie przedstawienie i chcę po raz kolejny. Wspaniałe, mądre, rozważne, dostojne... Ach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1/2 Re: Piękny spektakl!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 14:18 też nie widziałem, też chcę zobaczyć, też apeluję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Piękny spektakl!!! IP: *.pmrcorporate.com 29.03.07, 15:05 Kolejny podpis ode mnie. Nawet moja znajoma, która nic nie rozumie po polsku uznała, że było to jedno z najwspanialszych doświadczeń teatralnych jakie przeżyła. Wiem, że bez Grzegorzewskiego istnieje obawa, że spektakl nie będzie "trzymał" poprzedniego poziomu, ale sądze, że aktorzy: Fudalej, Trela i Radziwiłowicz są w stanie sami stwierdzić jak grają. Panie dyrektorze!!!!!!!!! Morze i Zwierciadło koniecznie ponownie na afisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gize Re: Piękny spektakl!!! IP: *.ukc.ac.uk 29.03.07, 16:20 widzialam i poprosze o jeszcze!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_z_drzewa Re: Piękny spektakl!!! 29.03.07, 21:49 Tak! koniecznie! poprosimy o powrót pięknego i mądrego spektaklu Mistrza !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksander Berlin Re: Piękny spektakl!!! IP: *.pools.arcor-ip.net 30.03.07, 01:40 Popieram. "Morze i zwierciadło" to piękny zdumiewający olśniewający teatr. Chciałbym jeszcze raz zobaczyć i chciałbym, aby moi bliscy, którzy nie widzieli, mogli zobaczyć ten spektakl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr Re: Piękny spektakl!!! IP: *.aster.pl 30.03.07, 10:35 nie rezygnujmy tak łatwo z arcydzieł. w pełni popieram apel! Odpowiedz Link Zgłoś
melpomen Re: Piękny spektakl!!! 30.03.07, 12:18 Zgadzam się z przedmówcami - wspaniałe przedstawienie. Widziałem, ale chcę jeszcze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulba Re: Piękny spektakl!!! IP: *.aster.pl 30.03.07, 12:35 piękny, mądry, przejmujący spektakl! to, że został zdjęty jest skandalem! przywrócić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jednokomórkowiec Re: Apel do dyr. TN o przywrócenie Morza i Zwierc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 21:16 Przywrócić MORZE I ZWIERCIADŁO! Apeluje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Miernik Re: Apel do dyr. TN o przywrócenie Morza i Zwierc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.07, 12:34 Popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Apel do dyr. TN o przywrócenie Morza i Zwierc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 15:01 Łukasz Maciejewski: Dlaczego zeszło ["Morze i zwierciadło"] z afisza? Beata Fudalej: Z powodu braku publiczności. Na Audena raczej nie wybierały się szkolne wycieczki. I dzięki Bogu. Graliśmy ten spektakl bardzo rzadko - ze dwa przedstawienia w ciągu roku. Uważam, że tak dobra rzecz powinna zostać w repertuarze dłużej, nawet w uśpieniu, w hibernacji. I być pokazywana raz na rok, na dwa lata. Przecież co jakiś czas pojawiają się nowi "utalentowani widzowie". "Notatnik Teatralny" 42/2006 Czyżby ci ostatni właśnie się pojawili? :-) Skoro aktorzy chcą grać, i publiczność też jest, to kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Apel do dyr. TN o przywrócenie Morza i Zwierc 01.04.07, 16:15 Już od dawna wydaje mi się ,że publiczność generalnie jest właśnie taka: trzeba jej wmówić,co dobre,a co złe,bo sama za cholerę nie potrafi tego ocenić...W końcu niezależnie od natężenia oklasków po spektaklu wcześniej przwie zawsze słychać jak umęczeni nudą widzowie ziewają,wiercą się, spoglądają na swoje komórki,żeby zobaczyć,która godzina...Naprawdę rzadko trafia się przedstawienie,na którym czuje się autentyczne zaangażowanie widowni... Teraz Englert powinien raz dwa przywrócić "Morze..." stęsknionym widzom,bo teraz już wiadomo,ze to wielki spektakl,więc tłumy gwarantowane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bomba Re: Apel do dyr. TN o przywrócenie Morza i Zwierc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 10:23 Może wyślijmy ten wątek dyrekcji TN? Bo oni przecież nie mają obowiązku nas czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsul Re: Apel do dyr. TN o przywrócenie Morza i Zwierc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 18:14 widziałem kilkakrotnie. gorąco popieram apel! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odys Re: Apel do dyr. TN o przywrócenie Morza i Zwierc IP: *.eranet.pl 09.04.07, 16:25 Dziś jest druga rocznica śmierci Jerzego Grzegorzewskiego.Przyłączam się do apelu o przywrócenie MORZA I ZWIERCIADłA i jeszcze kilku wybitnych Jego spektakli,które zostały po cichu usunięte,nawet bez możliwości pożegnania z tytułem.Dopiero teraz,z perspektywy czasu, widać jak daleko świat Grzegorzewskiego odbiega swym kunsztem od wielu pozycji repertuarowych Teatru Narodowego.Nie skazujmy tego świata na całkowitą zagładę.Jeszcze nie czas na to.Te spektakle wciąż są i wciąż jest grono widzów,które chciałoby je zobaczyć.Pięknie byłoby móc dzisiaj spotkać się w Narodowym z Mistrzem,ale nikt o tym nie pomyślał... Odpowiedz Link Zgłoś
wampuka Re: Apel do dyr. TN o przywrócenie Morza i Zwierc 09.04.07, 19:15 Masz rację. Myślę sobie o tym dziś dzień cały. Co prawda wznawia się "Operetkę", ale na ten przykład "On. Drugi powrót Odysa" zniknął w czeluściach historii. A na dziś byłby jak znalazł. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oregano Re: Apel do dyr. TN o przywrócenie Morza i Zwierc IP: *.chello.pl 08.05.07, 12:46 popieram!!! JEden z najwspanialszych spektakli Grzegorzewskiego. Głupi ten Engi. Zdjał bo podobno stwierdził że Trela przynudza w pierwszym akcie. Bałwan. Morze i Zwierciadło musi wrócic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Apel do dyr. TN o przywrócenie Morza i Zwierc IP: 193.189.73.* 08.05.07, 13:53 Ojej, ale skoro mamy wysłać ten wątek do dyrekcji Narodowego, jako petycję, to może nie używajmy w stosunku do niej inwektyw?.. Panie Janie Englercie - prosimy bardzo o wznowienie "Morza i zwierciadła"! Rosną kolejne roczniki teatromanów, którzy chcieliby zobaczyć ten mądry spektakl... I wcale nie jest ich tak mało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Apel do dyr. TN o przywrócenie Morza i Zwierc IP: *.autocom.pl 08.05.07, 17:44 Popieram. Morze i zwierciadło widziałam raz tylko, ten ostatni. Uważam, że zabierać komukolwiek możliwość zobaczenia TEGO spektaklu, dopóki jeszcze aktorzy mogą grać- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MR Re: Apel do dyr. TN o przywrócenie Morza i Zwierc IP: 212.160.99.* 04.06.07, 16:48 upór dyrektora Englerta w tej sprawie jest do prawdy niezrozumiały. oczywiście podpisuję się pod apelem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaazal Re: Apel do dyr. TN o przywrócenie Morza i Zwierc IP: *.aster.pl 17.06.07, 23:49 Byłoby świetnie gdyby sie udało przywrócić to wybitne przedstawienie. Może się powiedzie!? Życzę tego sobie i wsystkim wielbicielom tego spektaklu. Odpowiedz Link Zgłoś
sutekh1 Re: Apel do dyr. TN o przywrócenie Morza i Zwierc 21.06.07, 14:07 A kto czytał tekst Audena? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ Re: Apel do dyr. TN o przywrócenie Morza i Zwierc IP: *.autocom.pl 22.06.07, 23:23 czytałam; czemu pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
wampuka Re: Apel do dyr. TN o przywrócenie Morza i Zwierc 25.06.07, 01:15 Ja też czytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Wakar Re: Apel do dyr. TN o przywrócenie Morza i Zwierc IP: *.axelspringer.pl 04.07.07, 19:36 Popieram w 100 procentach. Bezsprzeczne arcydzieło. Nie zrywajmy kontaktu z teatrem Jerzego Grzegorzewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: Apel do dyr. TN o przywrócenie Morza i Zwierc IP: *.chello.pl 18.08.07, 02:51 pełna zgoda z przedmówcą. popieram apel! Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Apel do dyr. TN o przywrócenie Morza i Zwierc 18.08.07, 08:13 We wrześniu wracają "Sędziowie" - jeszcze większe arcydzieło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc a ja popieram Englerta IP: *.eranet.pl 24.08.07, 22:54 Rzeczywiście nudy kosmiczne i bełkot. Czego tam się doszukaliście? jakiej głębi?przecież ten król jest nagi! Odpowiedz Link Zgłoś