Dodaj do ulubionych

telewizyjny teatr dla dzieci - lata 70-te?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.09.08, 10:43
Czy ktos pamięta taki spektakl dla dzieci, pokazywany w ramach
jakiegoś festiwalu widowisk teatralnych dla dzieci, (pokazywano
kilka sztuk w telewizji bodajże w kolejne dni),w którym występował
latający wiatrak?

Nie potrafię sobie przypomnieć tytułu. :-((

Jest jakaś baza takich spektakli?
Obserwuj wątek
    • Gość: ela Re: telewizyjny teatr dla dzieci - lata 70-te? IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.08, 22:02
      Ten spektakl to "Latający wiatrak" znany też jako "Czarodziejski wiatrak" i
      ""Czarodziejski młyn" autorstwa Jerzego Afanasjewa. Jest w bazie realizacji na
      e-teatr.pl Natomiast festiwal o którym piszesz jest jednym z najfajniejszych
      wspomnień mojego dzieciństwa, to zimowy przegląd teatrów lalkowych prowadzony
      przez reżysera lalkowego Jana Wilkowskiego.
      • Gość: pytanie Re: telewizyjny teatr dla dzieci - lata 70-te? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.09.08, 12:39
        Serdeczne dzięki za podpowiedź! Odświeżyłem sobie pamięć.
        Oglądałem ten spektakl z napięciem jako mały szkrab.
        Też bardzo miło wspominam ten festiwal.

Pozdrawiam.
        • Gość: R Re: telewizyjny teatr dla dzieci - lata 70-te? IP: *.jota.za.digi.pl 08.02.09, 22:19
          Ja też pamiętam ten spektakl w tv i należy do moich ulubionych.
          Świetna realizacja:-)
        • wojciechskworz Re: telewizyjny teatr dla dzieci - lata 70-te? 17.05.19, 16:08
          Też z zapartym tchem oglądałem te spektakle. To było chyba w czasie ferii zimowych ale bardziej kojarzy mi się z czasem przed świętami gwiazdkowymi. A wspomnienie latającego wiatraka często przychodzi mi do głowy.
      • Gość: nostalgik Re: prowadzony przez Jana Wilkowskiego IP: *.icpnet.pl 10.02.09, 01:51

...prawdziwego czarodzieja teatru...
    • Gość: gm Re: telewizyjny teatr dla dzieci - lata 70-te? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 26.06.22, 16:42
      Może "Czarodziejski młyn"?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka