pieskuba 03.12.03, 09:39 Dawno nie byłam w teatrze, a mam wielką ochotę się wybrać, tylko nie wiem na co. Polećcie mi coś ciekawego! pieskuba Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pieskuba Re: Na co warto pójść? (W-wa) 03.12.03, 11:39 axur napisała: > chyba na nic Bardzo to zachęcająco brzmi, nieprawdaż? pieskuba Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tor Re: Na co warto pójść? (W-wa) IP: *.tele2.pl 03.12.03, 12:02 wniebowstapienie ,namietna kobieta ,kto sie boi... ,ksztalt rzeczy ,krolowa pieknosci , Odpowiedz Link Zgłoś
ariel23 Re: Na co warto pójść? (W-wa) 03.12.03, 16:08 Namietna kobieta we Wspolczesnym. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: julusiek72 Re: Na co warto pójść? (W-wa) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.12.03, 21:21 Ha! jak ambitnie to TR. jak smiesznie to na premiere do Powszechnego - Czego nie widac, jak z kulturką to na Namietna do Wspolczesnego,a jak z chałturka to do Syreny. Czyli ratuj sie jkto moze... Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: Na co warto pójść? (W-wa) 04.12.03, 21:52 Bardzo dziękuję za dotychczasowe propozycje i czekam na kolejne. pieskuba Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jovanka Re: Na co warto pójść? (W-wa) IP: *.e-katalyst.pl 05.12.03, 10:44 "Wymazywanie" - jeśli chcesz coś niesamowitego przeżyć...ale to nie dla wszystkich... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Na co warto pójść? (W-wa) 05.12.03, 12:35 No,Jovanka ,brawo- już myślałem,że nikt nie obroni honoru warszawskich teatromanów.Wszystkie wymieniane wcześniej spektakle - owszem,ale dopiero po "Wymazywaniu" Odpowiedz Link Zgłoś
viga Na Lupę, Warlikowskiego... 05.12.03, 14:12 Czyli "Wymazywanie" (najlepiej na ta wersję 7-godzinną, a nie w dwa oddzielne dni po 3 godziny - zapewniam, ze nawet po 6-krotnym obejrzeniu się nie 'znudzi'), regularny przegląd repertuaru TR ("Burza" mnie osobiście za każdym razem powala)... Mały niestety się sypie, więc niezbyt wielkie szanse na coś z wrocławskich czy poznańskich teatrów. Dla chcącego nic trudnego, a wejściówki wszędzie na tyle znośne cenowo, ze jak już trafi się na coś naprawdę dobrego, można chodzić po kilkanaście/-dziesiąt razy. :) V. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iga Re: Na Lupę, Warlikowskiego... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.03, 15:33 Pozwol mi odejsc w Malym , " Po deszczu " w Powszechnym Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: AniaM Re: Na co warto pójść? (W-wa) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.03, 16:33 tak w ciemno to prawie na wszytsko do Kwadratu, na koniec poczatku do wspolczesnego, na w obronie jaskiniowca do buffo a jakbys miala wolny weekend to polecam goraco "szkole zon" w starym w krakowie... najlepsza sztuka jaka w zyciu widzialam!! rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tori Re: Na co warto pójść? (W-wa) IP: *.light.csk.pl 22.12.03, 10:39 >>tak w ciemno to prawie na wszytsko do Kwadratu, na koniec poczatku do >wspolczesnego, na w obronie jaskiniowca do buffo a jakbys miala wolny weekend >to polecam goraco "szkole zon" w starym w krakowie... najlepsza sztuka jaka w >zyciu widzialam!! rewelacja O Matko! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kaśka Re: Na co warto pójść? (W-wa) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.03, 00:58 Do Narodowego na "Ostatnich" / Aleksandra Justa i Gogolewski rewelacyjni/ i na "Hamleta Wyspiańskiego" / Malajkat doskonały/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: brokatisdead Re: Na co warto pójść? (W-wa) IP: *.chello.pl 08.12.03, 01:01 > Do Narodowego na "Ostatnich" bueeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeehehehehehehehehehehehehehehehehehehe alez slicznie mię forum wita! cheers normalnie ;))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
axur Re: Na co warto pójść? (W-wa) 09.12.03, 10:58 tu jest tak cały czas chodźmy do kwadratu najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jontek Re: Na co warto pójść? (W-wa) IP: *.tele2.pl 15.12.03, 19:11 Tak, tak do Kwadratu - na wszytsko w ciemno!!! Ale i tak superanckie jest "Morze i zwierciadło" w Narodowym. Czaderskie, megasta, bombasta. Chłopaki z dzielni polecają. Boże, że ja tak głupio o takim spektaklu. Ale on i tak się broni bez wskazywania czy wymazywania. Odpowiedz Link Zgłoś
axur Re: Na co warto pójść? (W-wa) 16.12.03, 00:34 i tu masz rację, jak jodły szumią na gór szczycie moze być i głupio Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szuczerek Re: Na co warto pójść? (W-wa) IP: *.chello.pl 22.12.03, 00:02 i ja tez i ja takze Odpowiedz Link Zgłoś
lucky_woman Re: Na co warto pójść? (W-wa) 12.12.03, 02:23 Na "Kto się boi Virgini Wolf" w Powszechnym, "W obronie jaskiniowca" i na musicale w Buffo. Na "Trzy razy Piaf" w Teatrze Ateneum też warto pójść. Odpowiedz Link Zgłoś
pavo Re: Na co warto pójść? (W-wa) 29.12.03, 19:27 Do Komedii - Łóżko pełne cudzoziemców, Stosunki na szczycie, a w lutym ma być nowa premiera... Odpowiedz Link Zgłoś
axur Re: Na co warto pójść? (W-wa) 05.01.04, 12:47 ty nie powinieneś miec nicka 'pavo' tylko 'pavio', a wręcz 'paviu' sorry, miałam nie obrażać, ale proponowac coś komus w teatrze komedia (z fars), to nastawac na jego intelekt i dobry smak Odpowiedz Link Zgłoś
oboistka Re: Na co warto pójść? (W-wa) 29.12.03, 20:07 Do Syreny na "Taka noc nie powtórzy się więcej". Sztuka właściwie o niczym(:)), ale tak sympatycznia, że doskonale można się odprężyć, naprawdę. Jeśli się wybierzesz, to koniecznie napisz, jak Ci się podobało! Odpowiedz Link Zgłoś
pippin Re: Na co warto pójść? (W-wa) 02.01.04, 16:36 Jeśli chcesz czegoś letkiego idź na "Czego nie widać" w powszechnym. Dobrzy aktorzy, widownia pęka ze śmiechu. "Kobieta namiętna" aż taka dobra nie jest. Z tego co wiem, "Wymazywanie" jako pierwszy spektakl po długiej przerwie to chyba przesada :-) Sam się wybieram ale z pewną taką nieśmiałością (umrę z głodu w te 7 godzin). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: merry Re: Na co warto pójść? (W-wa) IP: *.acn.pl 19.01.04, 00:17 pippin napisał: > Z tego co wiem, "Wymazywanie" jako pierwszy spektakl po długiej przerwie to > chyba przesada :-) > Sam się wybieram ale z pewną taką nieśmiałością (umrę z głodu w te 7 godzin). Będziesz miał przerwy (dwie małe miedzy 1. i 2. oraz 3. i 4. częscią i jedną godzinną między 2. i 3. częścią), żeby się nażreć do woli (np. w KFC nieopodal)! Ale skoro tylko po to chodzisz do teatru, to lepiej idź do Komedii, Kwadratu lub innej Syreny, bo tamten repertuar chyba bardziej Cię zadowoli... Odpowiedz Link Zgłoś
pippin Re: Na co warto pójść? (W-wa) 25.03.04, 18:59 Twój post charakteryzuje typowy dla człowieka kulturnego brak dystansu. Popracuj nad tym a moją powyższą wypowiedź potraktuj z pewnym przymrużeniem... Jeśli przymrużać potrafisz. Dzięki jednakowoż za radę, pomyślę o Syrenie. Z kulinarnych nie skorzystam, chyba mamy inne gusta. pozdry :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: possibly_maybe Re: Na co warto pójść? (W-wa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 18:22 przepraszam jestem nowa i chyba się nie orientuję , ale czy to forum o teatrze ? nieźle, nieźle , nie ma jak coś letkiego na pobudzenie estetycznych zmysłów :) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura Re: Na co warto pójść? (W-wa) 11.01.04, 00:11 Polecam Merlina w Narodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ziuta:) Re: Na co warto pójść? (W-wa) IP: *.chello.pl 12.01.04, 21:39 "Bachantki" Warlikowskiego!!!!!!!!!!!!!!!!! sama idę dopiero ale już wiem że będą świetne. wszystko co robi Warlikowski jest świetne. jak chcesz coś wstrząsającego to "Oczyszczeni"... a "Burza" zawsze. trzy dni stałam po wejściówki :) a jak dostałam (dwie ostatnie ostatniego dnia keidy to grali w lutym 2003, czyli 15) to z wrażenia wszystko wypadło mi z rąk (nawet pieniądze). "Burza" nie ma sobie równych jeśli chodzi o Szekspira!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adek Re: Na co warto pójść? (W-wa) IP: 211.138.91.* 21.03.04, 18:12 Proponuję Carmen/Coś jakby (Mats Ek'a) w Teatrze Wielkim Operze Narodowej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Na co warto pójść? (W-wa) IP: *.one.pl / *.dz.euro-net.pl 21.03.04, 19:44 A ja polecam " Testosteron " w Buffo. Można się troche pośmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
axur Re: Na co warto pójść? (W-wa) 22.03.04, 22:29 uwielbiam nowych uczestników forum. ta świeżość spostrzeżeń... Odpowiedz Link Zgłoś
pippin Re: Na co warto pójść? (W-wa) 25.03.04, 19:05 A to jakaś sztuka o tej świeżości i uwielbieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
pippin Re: Na co warto pójść? (W-wa) 25.03.04, 19:04 Testosteron można wytrzymać. Ale możesz trafić na gościa, który siedzi obok Ciebie i zarykuje się wyłącznie z przekleństw, które tam obficie padają. Bo to taka męska sztuka. Z luźnych rzeczy jeszcze "Kolacja dla głupca" a Ateneum. Bardzo dobry jest "Magnetyzm Serca" - to takie Śluby Panieńskie w Jarzynach. Tip: kupuj pierwsze rzędy, bo g. widać w TR z dalszych. Tip2: nie idź w tygodniu, bo wycieczki szkolne. pozdry Odpowiedz Link Zgłoś
axur Re: Na co warto pójść? (W-wa) 26.03.04, 09:36 może bym i napisała, ale to by była taka sztuka zbiorowa - napisali uczestnicy forum, zebrała axur, tytuł: "...bo ja kocham teatr". tylko, że ja na myśl o dramatopisarstwie dostaję konwulsji ze śmiechu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: coco Re: Na co warto pójść? (W-wa) IP: *.dip.t-dialin.net 26.03.04, 10:36 Koniecznie Morze i zwierciadlo, Duszyczka, Hamlet Wyspianskiego, Nie-boska komedia, Sen nocy letniej. Wszystko to w rez. Jerzego Grzegorzewskiego w T. Narodowym. Ludzie, ogladajcie to, bo Narodowy bez Grzegorzewskiego to nie to samo. Za Englerta juz tego nie bedzie!!! To nie ta klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wz Re: Na co warto pójść? (W-wa) IP: *.telepac.pt 26.03.04, 21:30 testosteron w buffo denny. warlikowski fajny. poza może bachantkami, które tylko pierwszą scenę mają niesamowitą. jarzyna zszedł na psy. we współczesnym zawsze sympatycznie, nigdy porywająco. wymazywanie mnie strasznie zmęczyło. to dla hartkorowców. i jak dla mnie strasznie pretensjonalnie intelektualne, ale taką już mamy artystyczną polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kotkuba Re: Na co warto pójść? (W-wa) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.03.04, 00:56 szybko na wszystko z Jandą do Powszechnego - bo zaraz nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś