Gość: Domcia IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.10, 08:48 To już się zrobiło nudne - dzień bez "artykułu" o psich kupach to dzień stracony!... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buj_w_chutach Psia kupa jak państwowa własność za komuny 04.03.10, 08:49 No, już nie taka młoda, jak wynika z fotki. Mieszka też na zamknietym osiedlu-getcie. Ciekawe czy z psem chodzi po tamtejszym spacerniaku, czy wyprowadza na publiczny trawnik, aby niepoodgradzanym sąsiadom sikał pod oknami. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Psia kupa jak państwowa własność za komuny 04.03.10, 09:13 Postaraj się, zarób to może też będzie cie stać na mieszkanie w takim "getcie" zamiast tylko ujadać na kapitalistów-wyzyskiwaczy ;) P.S. Ja wyprowadzam oczywiście poza bramę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cubikon Re: Psia kupa jak państwowa własność za komuny IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.03.10, 10:03 Rany, twój komentarz opowiedział mi wszystko o twojej osobie ... sam mieszkam w takim getcie, niestety i jak myślisz, gdzie moi sąsiedzi srają pieskami? no przecież na na swoim super wypaśnym osiedlu, ono jest zbyt wypaśne by tu srać, srajmy innym Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Płacę podatki-psie kupy mają sprzątać służby!!! 04.03.10, 15:39 Płacę podatki-psie kupy mają sprzątać służby!!! I proszę mi tu nie wylatywać z porównaniami co się dzieje w domu-bo w domu i łazience/WC jeszcze (na szczęście!) nie muszę płacić podatków! Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Co o tym sądzicie??? 04.03.10, 15:41 Co o tym sądzicie??? business3 napisał: > Płacę podatki-psie kupy mają sprzątać służby!!! > I proszę mi tu nie wylatywać z porównaniami co się dzieje w domu-bo w domu i > łazience/WC jeszcze (na szczęście!) nie muszę płacić podatków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfe Jak to co? IP: 89.229.49.* 04.03.10, 15:45 > Co o tym sądzicie??? Że jesteś matołem Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Konkretniej proszę ;-) 04.03.10, 15:55 Konkretniej proszę ;-) Gość portalu: dfe napisał(a): > > Co o tym sądzicie??? > > Że jesteś matołem Odpowiedz Link Zgłoś
super-optymista Re: Konkretniej proszę ;-) 04.03.10, 16:03 Bezczelność ludzka nie zna granic, rano mijam kilkunastu emerytów z psami, których psy prężą się robiąc kupe, a po południu ci sami emeryci stoją przy kupach i mówią, że ludzie w ogóle nie dbają o trawniki, że o piaskownicach dla dzieci nie wspomnę.... Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Co robią Miejskie Serwisy Sprzątające????????????? 04.03.10, 16:09 Co robią Miejskie Serwisy Sprzątające????????????? POdatki płacimy-a nic z tego nie ma. Na zdrowie POdatek płacisz-a jak idziesz do specjalisty czy szpitala i tak płacisz jak prywatnemu Na drogi POdatek płacisz-a drogi dziurawe, źle oznakowane, autostrad (bezpłatnych) brak Na edukację POdatek płacisz-a POtem płacisz drugie tyle, albo i trzecie tyle, dodatkowo Na bezpieczeństwo POdatek płacisz-a wieczorem lepiej nie spaceruj sam albo bez gazu/noża/pały itp., itd. - dalej mi się nie chce wymieniać... super-optymista napisał: > Bezczelność ludzka nie zna granic, rano mijam kilkunastu emerytów z psami, > których psy prężą się robiąc kupe, a po południu ci sami emeryci stoją przy > kupach i mówią, że ludzie w ogóle nie dbają o trawniki, że o piaskownicach dla > dzieci nie wspomnę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4 WARSTWY GNA ta zima to jakas masakra - trawa chyba nie wyrosni IP: *.79-83.cust.bluewin.ch 04.03.10, 20:03 moze pieczarki dadza rade? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piarze Re: Co robią Miejskie Serwisy Sprzątające???????? IP: *.bb.sky.com 04.03.10, 17:31 na calym swiecie placi sie podatki i jakos potrafia ludzie sprzatac po swoich psach no ale to takie polskie place to kur.. robic wyprowadzaj sobie pod swoje dzrzwi na wycieraczke niech ci robi w sumie to juz klatka schodowa a placisz za sprzatanie psiarze szanuj innych!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłośnik zwierząt Re: Co robią Miejskie Serwisy Sprzątające???????? IP: *.connect.netcom.no 04.03.10, 18:36 tak masz rację sprzątają i wyrzucają do specjalnych koszy ustawionych co 200 metrów a w niektórych przypadkach kosze mają schowki z torbami na psie odchody u nas niestety z gównem trzeba chodzić i z psem jeszcze , jak będą kosze to będę zbierać i tyle w temacie a na razie wybieram miejsca odległe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RT Re: Konkretniej proszę ;-) IP: 195.117.227.* 04.03.10, 16:05 Matołem środkowoeuropejskim pospolitym. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 To taki standard rodem z PO... 04.03.10, 16:10 To taki standard rodem z PO... Gość portalu: RT napisał(a): > Matołem środkowoeuropejskim pospolitym. Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: Konkretniej proszę ;-) 04.03.10, 16:59 business3 napisał: > Konkretniej proszę ;-) > > > Gość portalu: dfe napisał(a): > > > > Co o tym sądzicie??? > > > > Że jesteś matołem Nie sądzą że płacisz jakiekolwiek podatki. Jestem skłonny do myślenia że jesteś raczej podopiecznym MOPS-u. Sądzę że nadajesz się do pracy w takich służbach (sprzątanie psich kup) Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Dzięki za uznanie, ale głęboko się mylisz... 04.03.10, 17:39 Dzięki za uznanie, ale głęboko się mylisz... michr napisał: > business3 napisał: > > > Konkretniej proszę ;-) > > > > > > Gość portalu: dfe napisał(a): > > > > > > Co o tym sądzicie??? > > > > > > Że jesteś matołem > Nie sądzą że płacisz jakiekolwiek podatki. Jestem skłonny do myślenia że > jesteś raczej podopiecznym MOPS-u. Sądzę że nadajesz się do pracy w > takich służbach (sprzątanie psich kup) Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Ależ przedmówca dogłębnie cię prześwietlił. 04.03.10, 19:47 Podatki wymyśliliśmy na realizację wspólnych celów. Sranie psem jest zwykłym sraniem na ulicy. Sranie psem to nie wspólna budowa autostrady. Ja sobie nasram psem a inni niech sprzątają. Ja wyrzucę śmieci przez okno a oni niech sprzątają, przecież płace podatki. Podatki nie są za to aby ci tyłek podcierać brudnodupcu ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kawosz Re: Konkretniej proszę ;-) IP: 136.8.150.* 04.03.10, 18:50 WKD - Wysokiej Klasy Debil!!! Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny_troll_forum Re: Sądzę że trzeba ci nasrać do szyi. 04.03.10, 15:51 Że próbujesz mi odebrać tytuł naczelnego trolla forum, ale nie masz szans, bo ty nie trolujesz, tylko jesteś nieograniczenie głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Przy mnie jesteś mikro-nano trolkiem... 04.03.10, 15:55 Przy mnie jesteś mikro-nano trolkiem... naczelny_troll_forum napisał: > Że próbujesz mi odebrać tytuł naczelnego trolla forum, ale nie masz szans, bo t > y > nie trolujesz, tylko jesteś nieograniczenie głupi. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meme Szanowny CHAMIE ! IP: *.chello.pl 04.03.10, 15:52 Szanowny Chamie! Często jesteś człowiekiem kulturalnym i wykształconym, wytłumacz więc nam, jak to się dzieje, że z właściciela psa zmieniasz się w skończonego chama-kynoterrorystę, który nie przestrzega przepisów i nie respektuje prawa innych do braku kontaktu z Twoim kundlem i jego odchodami? Komuniści przywieźli Cię ze wsi do miasta dwa pokolenia temu i jesteś dumny z własnego awansu społecznego i z faktu, że w przeciwieństwie do dziadków nie trzymasz już kur i ziemniaków w wannie, ale uświadom sobie, że jeśli chodzi o kulturę trzymania psa w mieście, to nadal jesteś na poziomie zabitej dechami wsi. Lokalne przepisy (uchwała rady miejskiej) są w kwestii wyprowadzania psów jasne. Masz wprawdzie prawo spuścić psa ze smyczy na terenie nieuczęszczanym, ale jeśli pojawią się tam ludzie, masz obowiązek wziąć go na smycz albo przynajmniej przytrzymać. Wszędzie indziej - tam gdzie chodzą ludzie, a więc i w parkach - masz obowiązek trzymać psa na smyczy, a groźnego - w kagańcu. Tymczasem Ty, Chamie, uważasz, że możesz puszczać psa wolno, gdzie Ci się żywnie podoba i to inni mają się martwić, jak uniknąć spotkania z Twoim jazgoczącym czy skaczącym na człowieka kundlem. Wyobraź sobie, że Twoje zapewnienia, iż pies nie ugryzie, nas mało uspokajają, bo jak pogryzie, to zawsze się potem dziwisz, że "on przecież dotąd nikogo nie ugryzł". Tak samo nie obchodzą nas wyjaśnienia, że pies chce się tylko bawić i w ramach tej zabawy skacze na nas i brudzi nam spodnie. Niech dotrze do Twojego zakutego łba, że my nie mamy ochoty bawić się z Twoim kundlem, a że nie narzucamy się Tobie z naszymi formami zabawy, więc bądź łaskaw to respektować. Zrozum w końcu, Chamie, że inny człowiek zwyczajnie boi się biegnącego w jego kierunku, szczekającego czy warczącego psa. A propos szczekania. Doskonale zdajemy sobie sprawę, że dla Twojego ucha to sama muzyka. Przyjmij jednak do wiadomości, że wycie i szczekanie to taki sam hałas jak każdy inny. O takim natężeniu decybeli, że irytuje czy przeszkadza. Tak, tak, wiemy, że nie Tobie i dlatego przywiązujesz swojego kundla pod sklepem, a pies nie widząc właściciela, urządza koncert, podczas gdy Ty spokojnie, nie śpiesząc się, robisz zakupy. Czy to dla Ciebie, Chamie, taki wielki wysiłek, osobno zrobić zakupy i osobno wyjść na spacer, że musisz fundować innym koncert w postaci ujadania swojego kundla? A czy słyszałeś, Chamie, o ciszy nocnej? Cisza oznacza brak hałasów. Wycie Twojego kundla do Księżyca to nie jest brak hałasów. Wiemy, Chamie, że dopiero dwa pokolenia temu przestałeś chodzić za stodołę i w związku z tym leżące na trawnikach i chodnikach gówna Twojego kundla Ci nie przeszkadzają. Zgodnie jednak ze wspomnianą wyżej uchwałą rady miejskiej masz - nomen omen - zasrany obowiązek po swoim psie posprzątać. Twierdzisz, że płacisz podatek od psa (choć często wcale go nie płacisz!) i w związku z tym posprzątać ma kto inny. Jakbyś nie wiedział, że podatek to nie jest kupno usługi. Czy jak płacisz podatek od nieruchomości, to oczekujesz, że służby miejskie będą sprzątać w Twoim domu? Ale pójdźmy na kompromis. Niechaj Twój kundel sra i szcza w Twoim domu, a Ty wzywaj do sprzątania służby miejskie. Myślimy, że wtedy wszyscy będą zadowoleni. My nie będziemy wdeptywać w gówna na ścieżkach i chodnikach ani "rozkoszować się" ich widokiem, Ty zaś nie będziesz musiał sprzątać po swoim psie, a jeśli nawet służby miejskie nie zechcą w Twoim domu posprzątać, to przecież Tobie psie gówna nie przeszkadzają! Ponieważ nie mamy wątpliwości, że do chama z powyższego niewiele dotrze, bo taka jest natura chama, że nic do niego nie dociera, trzy apele. 1. Do Straży Miejskiej: Ruszcie w końcu, panowie, dupy, bo od tego jesteście i zacznijcie w końcu karać mandatami właścicieli psów za łamanie przepisów. Wystarczy zacząć, a wśród chamów szybko rozejdzie się wieść, że za puszczanie psa wolno i zostawianie gówien, można oberwać mandat. 2. Do prezydenta miasta: Szanowny Prezydencie! Cieszy nas, że ma Pan dla naszego miasta europejskie aspiracje i ściąga tu kolejne inwestycje, tylko że jak się do budynków nowej firmy idzie zasraną ścieżką, to tak, jak byśmy szli do tej Europy w garniturze z odsłoniętą dupą i w razie potrzeby przysiadali, żeby tę potrzebę załatwić. Może zmobilizuje Pan podległą sobie Straż Miejską, ażeby wykonywała ona swoje obowiązki. 3. Do mediów: Przeprowadziliście sporo sensownych akcji, windujących poziom tego zacofanego społeczeństwa. Może w końcu czas na akcję: "Jestem właścicielem psa, a mimo to nie jestem chamem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: Szanowny CHAMIE ! IP: *.chello.pl 04.03.10, 16:07 Piękne, po prostu piękne. Uśmiałam się do łez i oczywiście popieram w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plomien Szanowny CH.. piszący do CH.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.10, 19:02 Pragnę szanownemu Panu zwrócić uwagę na to, że mentalnością nie odbiega Pan od ludzi do których Pan pisze. Jedyna różnica między nimi a Panem jest ta, że Oni mają psy i nie sprzątają, a Pan nie ma psa. Podejrzewam, że gdyby Pan miał psa - tez by był Pan najmądrzejszy i po nim nie sprzątał. Ja nie mam psa (choć miałam do sierpnia 2009) i nie podobają mi się gó..na na chodniku, ale pies to nie człowiek i nie można wziąć 100% odpowiedzialności za jego zachowania. Można jedynie wziąć 100% odpowiedzialności na skutki jego zachowania - a to Szanowny Panie nie to samo. Przechodząc do meritum: Kupy po psie sprzątać powinien właściciel i należy to egzekwować kiedy to ma sens. Sensu może to nie mieć gdy jest to praktycznie niewykonalne np. na nieoświetlonym trawniku w nocy, gdy nie widać co gdzie i kiedy pies zrobił. Niestety pies to takie zwierzę którego nie da się zawsze i wszędzie przymusić do kupkania i siusiania tam gdzie chce, jak chce i kiedy chce człowiek. Proszę mi wierzyć czasami to niewykonalne. Osobną sprawą jest sprawa psiej uryny, której nie da się zebrać w torebkę, a która swoje też cuchnie. Jak pies jest młody to nie ma problemu by go wyprowadzić dalej od bloku, ale starego psa który nieraz zeszczał się w domu lub na klatce czekając na windę nie da się przymusić by przeszedł 20 metrów od okien i dopiero wówczas się załatwił. Sprawiedliwi Pańskiego pokroju, nie raz objechali mnie za moją 18 letnią sukę, że oddaliła się od bloku na 3 a nie 30 metrów i już wówczas zaczęła sikać. Smycz, kaganiec i zabawa. Spuszczając psa ze smyczy właściciel daje psu zazwyczaj porcję wolności i ruchu niezbędną do zachowania równowagi emocjonalnej zwierzaka. Ale jeśli pies jest agresywny, jedyne na co można się zgodzić to długa smycz która po rozwinięciu linki ma ok. 5 metrów długości, albo spacer na ogrodzonym terenie prywatnym gdzie jest to dopuszczalne. Nie wchodzi w grę puszczenie psa w miejscu publicznym: lesie czy parku, bo właściciel nie ma oczu z tyłu głowy i zazwyczaj nie biega prędzej od psa. Osoba lub inny zwierzak (kot, kuna, inny pies) zagrożone wolnością jego pupila mogą pojawić się nagle dla właściciela lub co gorzej dla psa - powodując jego agresję. Pogryzienie i pobrudzenie - tu nie ma kwestii, właściciel bez względu na środki ograniczające psa ma obowiązek pokryć skutki wynikające z działania pupila, nawet gdy woła do psa "Choć tu" czy daje dobre uwagi "on chce się tylko bawić" osobie napastowanej przez psa. Ciekawym marginesem tego problemu jest sytuacja odwrotna, gdy uroda psa prowokuje ludzi do jego wychwalania i zagłaskiwania, bez pytania czy nawet wbrew ostrzeżeniom że to niebezpieczne zachowanie. I co wtedy? Szczekanie. Akurat tu się z Panem nie zgadzam zupełnie. Hałas urządzany przy szczekaniu przez mojego byłego psa (ok. 4-4,5 kilo wagi) był taki, że nie miało znaczenia czy robił to w mieszkaniu czy na dworze. I tak pół bloku (gdy był w mieszkaniu) lub pół osiedla (na spacerze) musiało go słuchać. Jedyne co można było robić to tak go prowadzić, by szczekał jak najmniej. Ale to półśrodek. I gwoli sprostowania przez 18 lat życia mojej suki nie pamiętam sytuacji by "przywiązany kundel pod sklepem... nie widząc właściciela, urządzał koncert, podczas ... zakupów". Czy Pan te psy osobiście drażni? Ideałem dla ludzi Pańskiego pokroju mieszkających w moim bloku jest sytuacja uśmiercenia wszystkich psów. Bo sami nie mają psów, albo mają koty - a te im nie śmierdzą. Co do punktów ad1. Chciałabym zobaczyć jak straż miejska egzekwuje mandat od nieletniego nastolatka bez dokumentów, który wyprowadził psa na spacer i nie zbiera jego kup. ad2. HGW (Warszawa) to kobieta i nie jest od dyscyplinowania szeregowych staników straży miejskiej. Są tacy którzy za to dyscyplinowanie biorą całkiem duże pensje. ad3. Proponuję akcję "Nie jestem chamem" - wówczas i Pan znajdzie się w obszarze jej działania - bez względu na to czy kiedykolwiek będzie Pan właścicielem psa czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Szanowny CH.. piszący do CH.. 04.03.10, 19:52 Dzięki za podpowiedź. Uwaga , jak zabierzemy psa wieczorem to idźmy w ciemniejsze miejsce. Niech tam nasra. Niewidać gówna więc jesteśmy niewinni. Miłego pinkiku rano szanowni państwo. To pisałem ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plomien Re: Szanowny CH.. piszący do CH.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.10, 13:23 Czy ja piszę po chińsku, czy zbyt małą czcionką? To nie człowiek wybiera miejsce gdzie nasra pies - jakby to było zależne od ludzi to by psy srałyby do kibli w toaletach (patrz film "Bruce wszechmogący"). Można psy nauczyć siusiać w innej postawie niż w to robią w naturze, ale korzystanie z muszli klozetowej to już ponad możliwości tych zwierzaków. Można wymagać od właścicieli by nosili ze sobą latarki, można wymuszać na administracji osiedla, by całe osiedle było oświetlone, można wiele rzeczy doprowadzić do normalności albo do absurdu. Problemem nie są Ci którym zdarzy się nie sprzątnąć raz na miesiąc, bo w zimie jest ciemno 16 godzin na dobę i raz zapomnieli latarki, ale Ci którzy nie sprzątają każdorazowo i gdy jest jasno i gdy jest ciemno. Wiesz co spraw sobie psa, opiekuj się nim kilka lat, a potem pisz na forum. Stawiam dolary przeciw orzechom, że nie będziesz tak radykalnie ferować opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Szanowny CH.. piszący do CH.. 07.03.10, 12:13 Masz rację, posiadanie psa na terenie miejskim, współdzielonym ze wszystkimi mieszkańcami niesie pewne zobowiązania. Np. poszanowanie części wspólnej. Wręcz zostało to ujęte jako prawo. Oczywiście można odwrócić wzrok kiedy pies sra na część wspólną i udawać, że nic się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chamofob Re: Szanowny CH.. piszący do CH.. IP: *.aster.pl 04.03.10, 22:02 HGW, to totalne nieporozumienie, to właśnie ona jest klasycznym przykładem awansu "komunalnego", od bufetowej do prezydenta Stolicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plomien Re: Szanowny CH.. piszący do CH.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.10, 13:26 Off Topic, chyba że HGW ma psa i po nim nie sprząta. Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Re: Szanowny CHAMIE ! 04.03.10, 23:17 Gość portalu: mala napisał(a): > Piękne, po prostu piękne. Uśmiałam się do łez i oczywiście popieram > w 100%. ....I ja także się dołączam i popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
irza50 Re: Szanowny CHAMIE ! 04.03.10, 16:26 Mam pieska. Mój piesek biega po ogrodzie i tam załatwia swoje potrzeby fizjologiczne a ja to sprzątam (zakopuję pod iglakami). Ponadto mój piesek jest wyprowadzany na smyczy na spacer po okolicy, a gdy tam zrobi kupę, zbieram do torebki i wyrzucam do śmietnka (nie ma w mojej okolicy specjalnych pojemników na psie odchody). Płacę za psa podatek - podobno idzie na utrzymanie schroniska dla zwierząt. I byłoby wszystko w porządku, gdyby nie to, że moja posesja, także chodniki wokół, które mam obowiązek sprzątać, są obsrywane przez cudze psy z okolicy. Mam tego dość, ale nie widzę ratunku. Odpowiedz Link Zgłoś
haldeman79 Proszę skorzystać z aparatu foto. 04.03.10, 16:57 irza50 napisała: > I > byłoby wszystko w porządku, gdyby nie to, że moja posesja, także > chodniki wokół, które mam obowiązek sprzątać, są obsrywane przez > cudze psy z okolicy. Mam tego dość, ale nie widzę ratunku. Dziwi mnie, że pozwalasz sobie obsrywać własny teren. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Punch Re: Szanowny CHAMIE ! IP: *.aster.pl 04.03.10, 22:07 Nie ty jeden, żyjemy w kraju różnych HGW, Tusków, Kaczyńskich, Elektryków i wszelkiego ..................ństwa, a co oni wiedzą na temat czystosci, ekologii, ochrony ulicy czyli środowiska mieszkańców miast. Odpowiedz Link Zgłoś
quant34 Re: Szanowny CHAMIE ! 04.03.10, 16:31 Genialny post! Już dawno tak dobrze się nie bawiłem czytając to forum, a już końcówka wymiata (opis naszej drogi do Europy w garniturze z odsłoniętą dupą to po prostu mistrzostwo :D) A tak poważnie, masz całkowitą rację w prawie wszystkich opisanych kwestiach. Prawie, ponieważ w jednej się mylisz: nie tylko osoby pochodzące ze wsi mają za nic odczucia innych ludzi. Na chodnikach i trawnikach srają psy należące także do osobników z dziada pradziada chowanych w mieście. Jest tak dlatego, że wieś nie ma monopolu na chamstwo. Chamstwo i brak poszanowania dla innych ludzi jest "wartością" uniwersalną i ponadregionalną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meme Re: Szanowny CHAMIE ! IP: *.chello.pl 04.03.10, 17:07 to był tylko sarkazm.. oczywiście nic do wsi nie mam :) ten tekst (cytat) to apel, z którego ludzie powinni wyciągnąć wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Szanowny CHAMIE ! IP: 195.238.227.* 04.03.10, 17:01 Aż miło przeczytać... Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: Szanowny CHAMIE ! 04.03.10, 17:29 My szanowne chamy przeczytaliśmy wasz niechamski apel i zadumaliśmy się nad nim. Staramy się pochylić nad nim i zrozumieć wasze żale i obiekcje. Rozumiemy że waszą prababkę przywieźli z "przewiewnego" zamku w karecie jako prezent dla cysorza Napoleona. Ona pewnie była przyzwyczajona do "robienia" do fosy, to i nie wdeptywała w swoje "g". Po zaspokojeniu francuskiej chuci znalazła bogatego starucha, obrzydliwego pewnie lecz posiadającego liczne emaliowane nocniki, tudzież służbę(chamów) wywalających niechamskie odchody. Lecz się czasy zmieniały i przyszła wredna komuna. I my chamy nabraliśmy trwałego obrzydzenia do sprzątania wszelakich odchodów i tak nam zostało. Wam niechamom zostało marudzenie. Sprawiedliwość historyczno-społeczna? Wyrównywanie krzywd? A może dużo szumu o nic? A czy nie warto rozstawić pojemniki na psie kupy i potem apelować do SM? Tak czy owak my chamy zwracamy z apelem: nie wstydźcie swojego niechamstwa i podpisujcie swoje jakże dowcipne posty. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Najbliższy kosz na kupy widziałem w Irlandii... 04.03.10, 17:45 Najbliższy kosz na kupy widziałem w Irlandii... gacekemdk napisał: > My szanowne chamy przeczytaliśmy wasz niechamski apel i zadumaliśmy się nad nim > . > Staramy się pochylić nad nim i zrozumieć wasze żale i obiekcje. Rozumiemy że > waszą prababkę przywieźli z "przewiewnego" zamku w karecie jako prezent dla > cysorza Napoleona. Ona pewnie była przyzwyczajona do "robienia" do fosy, to i > nie wdeptywała w swoje "g". Po zaspokojeniu francuskiej chuci znalazła bogatego > starucha, obrzydliwego pewnie lecz posiadającego liczne emaliowane nocniki, > tudzież służbę(chamów) wywalających niechamskie odchody. Lecz się czasy > zmieniały i przyszła wredna komuna. I my chamy nabraliśmy trwałego obrzydzenia > do sprzątania wszelakich odchodów i tak nam zostało. Wam niechamom zostało > marudzenie. Sprawiedliwość historyczno-społeczna? Wyrównywanie krzywd? A może > dużo szumu o nic? A czy nie warto rozstawić pojemniki na psie kupy i potem > apelować do SM? Tak czy owak my chamy zwracamy z apelem: nie wstydźcie swojego > niechamstwa i podpisujcie swoje jakże dowcipne posty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłośnik zwierząt Re: Najbliższy kosz na kupy widziałem w Irlandii. IP: *.connect.netcom.no 04.03.10, 18:45 a ja w Szwecji Odpowiedz Link Zgłoś
joasia33 Re: Najbliższy kosz na kupy widziałem w Irlandii. 04.03.10, 19:04 Pierdu, pierdu, może trzeba się lepiej rozejrzeć, bo we Wrocławiu jakoś ich pełno, tylko, o, jakie to dziwne, równie pełno wokół nich kup! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plomien Re: Najbliższy kosz na kupy widziałem w Irlandii. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.10, 13:40 A ja na Żoliborzu - jakby nie było dzielnica w centrum Warszawy. Złej baletnicy zawadza rąbek u spódnicy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sówka Re: Szanowny CHAMIE ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 17:51 Miło przeczytać słowa dowcipne i rozsądne po tej lawinie prostactwa, która zapewne miała być żartobliwa... Reasumując - psia kupa rozkłada się na trawniku góra 2 miesiące, zaś w foliowej torebce jakieś 2 tys. lat. Powodzenia =) Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Ekologia ponad wszystko... 04.03.10, 18:17 Ekologia ponad wszystko... Gość portalu: sówka napisał(a): > Miło przeczytać słowa dowcipne i rozsądne po tej lawinie prostactwa, > która zapewne miała być żartobliwa... > Reasumując - psia kupa rozkłada się na trawniku góra 2 miesiące, zaś > w foliowej torebce jakieś 2 tys. lat. Powodzenia =) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowa2 Re: Szanowny CHAMIE ! IP: *.centertel.pl 04.03.10, 18:53 Szkoda że nigdy na oczy nie widziałeś/aś torebki na psie kupy, one są PAPIEROWE, ale jak szkoda kasy na zakup zestawu do sprzątania po swoim sierściuchu to można pakować w reklamówkę. W trosce o środowisko polecam używanie owej reklamówki wielokrotnie, sprzątam dziś kupkę i zanoszę do domku, przecież jutro też bedzie potrzebna i tak aż do całkowitego zapełnienia. Ależ będzie ekologicznie i jak czysto. Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: Szanowny CHAMIE ! 04.03.10, 18:54 Gość portalu: sówka napisał(a): > Miło przeczytać słowa dowcipne i rozsądne po tej lawinie prostactwa, > która zapewne miała być żartobliwa... > Reasumując - psia kupa rozkłada się na trawniku góra 2 miesiące, zaś > w foliowej torebce jakieś 2 tys. lat. Powodzenia =) Torebka powinna być papierowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meme CHAM i do tego burak IP: *.chello.pl 04.03.10, 21:12 nigdzie nie byla poruszana kwestia rozkladu psich odchodow ale tego, ze nie powinny one znajdowac sie na trawnikach i chodnikach - nie ubieraj wiec problemu w ekologie, bo ona nie ma tu nic do rzeczy. zafajdani psiarze (a mam tu na mysli tych ktorzy nie sprzataja) to nie ekolodzy ktorzy dbaja o srodowisko tylko zwykle smierdzace lenie, ktorym sie nie chce sprzatnac po swoim ulubiencu. oczywiscie kazdy by chcial miec w domu czystego pieska i spac z nim w lozeczku, ale zeby szadbac o czystosc poza swoim progiem to juz nie laska... dlatego uwazam ze znak rownosci (wlasciciel psa po ktorym nie sprzata = cham) jest jak najbardziej uzasadniony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franko Re: Szanowny CHAMIE ! IP: *.chello.pl 04.03.10, 19:10 W przypadku Krakowa, pełno koszów na psie kupy jest np. na bulwarach wiślanych. W środku pełno butelek i innych śmieci. W okolicy psie kupy. Kosze są. Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: Szanowny CHAMIE ! 04.03.10, 19:24 Gość portalu: franko napisał(a): > W przypadku Krakowa, pełno koszów na psie kupy jest np. na bulwarach > wiślanych. W środku pełno butelek i innych śmieci. W okolicy psie kupy. > Kosze są. No i w takim miejscu jestem jak najbardziej za karaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =----> Re: Co o tym sądzicie??? IP: 95.215.21.* 04.03.10, 16:29 Jeśli by się chciało, to można ten problem PSICH KUP rozwiązać szybko i konkretnie. Lecz nie przez Policję, ani przez Straż Miejską! I jeszcze co: szkoda zupełnie czasu na edukację "w tym temacie" i odwoływanie się do tzw. świadomości obywatelskiej lub poczucia odpowiedzialności. Tylko karanie psiarzy mandatami może być skuteczne! Wystarczy tylko zatrudnić do tego bezrobotnych. Wybrać odpowiednich i przeszkolić ich, a opłacać na takich prostych zasadach: - połowa wartości mandatu (np. 50,- zł) za niesprzątnięcie kupy po psie... idzie do kieszeni zatrudnionego bezrobotnego, a druga połowa dla gminy; - patrole "po cywilu", co najmniej trzyosobowe, wyposażone w legitymacje oraz identyfikatory i blankiety mandatów jako druki ścisłego zarachowania; - szczegóły akcji można dograć. (HKP) ... CZUWAJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisabracci Re: Co o tym sądzicie??? IP: *.hsd1.fl.comcast.net 04.03.10, 20:18 Mieszkam w Stanach na Florydzie, mam dwa Dogi Niemieckie. Na spacerze zbieram kupy do reklamowki i wyrzucam do kosza w parku. Od 2o lat nie widzialam na trawniku psiej kupy, a wszyscy maja psy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NiezlyGosc Re: Płacę podatki-psie kupy mają sprzątać służby! IP: *.aster.pl 04.03.10, 18:01 business3 napisał: > Płacę podatki-psie kupy mają sprzątać służby!!! Ile placisz podatku za psa? Proponuje abys nie placil tego podatku - i wynajmij sobie swoja prywatna sluzbe aby po tobie sprzatala!!! Odpowiedz Link Zgłoś
business3 POmyśl! Płacisz POdatki tylko żeby płacić??? 04.03.10, 18:20 POmyśl! Płacisz POdatki tylko żeby płacić??? Gość portalu: NiezlyGosc napisał(a): > business3 napisał: > > > Płacę podatki-psie kupy mają sprzątać służby!!! > > Ile placisz podatku za psa? > Proponuje abys nie placil tego podatku - i wynajmij sobie swoja prywatna sluzbe > aby po tobie sprzatala!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cccc Re: Płacę podatki-psie kupy mają sprzątać służby! IP: 94.75.91.* 04.03.10, 18:28 Sadze ze przy takim podejsciu okradasz innych ludzi, ktorzy tez placa podatki, a nie posiadaja psow. No chyba ze mowisz o oplacie od posiadania psa. W Warszawie taka oplata wynosi 1 zl rocznie. Przy 100 tys. psow daje to sume 100 tys zl. rocznie. A 100 tys. psow produkuje dziennie 30 ton gowna. No to teraz powiedz mi jak uprzatnac 30 ton gowna za 274 zl dziennie ... PS. Nie licze przy tym kosztow zwiazanych z realizacja celow wlasciwych tej oplaty czyli kontroli i opieki nad bezdomnymi psami. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 A kto ustala wysokość POdatków??? 04.03.10, 18:46 A kto ustala wysokość POdatków??? Gość portalu: cccc napisał(a): > Sadze ze przy takim podejsciu okradasz innych ludzi, ktorzy tez placa podatki, > a > nie posiadaja psow. No chyba ze mowisz o oplacie od posiadania psa. W Warszawie > taka oplata wynosi 1 zl rocznie. Przy 100 tys. psow daje to sume 100 tys zl. > rocznie. A 100 tys. psow produkuje dziennie 30 ton gowna. No to teraz powiedz m > i > jak uprzatnac 30 ton gowna za 274 zl dziennie ... > > PS. Nie licze przy tym kosztow zwiazanych z realizacja celow wlasciwych tej > oplaty czyli kontroli i opieki nad bezdomnymi psami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cccc Re: A kto ustala wysokość POdatków??? IP: 94.75.91.* 04.03.10, 20:24 Oplate za psa w miescie Warszawa w w/w wysokosci ustawil Lech Kaczynski, prezydent miasta Warszawy. A jesli pytasz ogolnie - to panstwo ustala wysokosc podatkow - ci, ktorych wybierasz w wyborach powszechnych. Po wiecej wiadomosci z tej dziedziny - proponuje zajrzec do szkoly na lekcje WOS. A co do samego sprzatania - czy jak pies narobi w Twoim domu to wzywasz sluzby czy sprzatasz sam ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Re: Płacę podatki-psie kupy mają sprzątać służby! IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.10, 21:51 kretyn. co wiecej dodawać ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chamofob Re: Płacę podatki-psie kupy mają sprzątać służby! IP: *.aster.pl 04.03.10, 21:56 Ty srający psem chamie, wyprowadzaj na skraj jezdni tak jak w krajach cywilizowanych gdzie przejście z chodnika na jezdnię dla psów, a trawniki dla wypoczywających LUDZI. Odpowiedz Link Zgłoś
ufffaa Re: Płacę podatki-psie kupy mają sprzątać służby! 05.03.10, 07:59 Typowa prostacka postawa roszczeniowa. Placenie podatkow nie zalatwia wszystkiego i nie zwalnia z zachowywania sie w sposob cywilizowany. Sprzatanie odchodow wlasnego psa, tak jak szorowanie po sobie toalety nikomu nie uwlacza. Przeciwnie - stanowi o klasie i kulturze czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Psia kupa jak państwowa własność za komuny 04.03.10, 16:28 Zakazać trzymania psów w blokach i blokopodobnych budynkach! Jak ktoś ma swoje podwórze, to owszem, ale gdy mieszka w w boksach zwanych mieszkaniami, to niestety trzeba zakazać hodowli psów, to nie ich miejsce. Jak ludzie nauczą się porządku, to wybrańcom może będzie można pozwolić na małego psa! Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Mylisz hodowlę z posiadaniem zwierzęcia domowego.. 04.03.10, 17:49 Mylisz hodowlę z posiadaniem zwierzęcia domowego.. koczisss napisał: > Zakazać trzymania psów w blokach i blokopodobnych budynkach! > > Jak ktoś ma swoje podwórze, to owszem, ale gdy mieszka w w boksach zwanych > mieszkaniami, to niestety trzeba zakazać hodowli psów, to nie ich miejsce. > > Jak ludzie nauczą się porządku, to wybrańcom może będzie można pozwolić na > małego psa! Odpowiedz Link Zgłoś
business3 W gettach mieszkają nienormalni... 04.03.10, 15:44 W gettach mieszkają nienormalni... three-gun-max napisał: > Postaraj się, zarób to może też będzie cie stać na mieszkanie w takim "getcie" > zamiast tylko ujadać na kapitalistów-wyzyskiwaczy ;) > > P.S. > Ja wyprowadzam oczywiście poza bramę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <<<<<<<<<<<< Re: Psia kupa jak państwowa własność za komuny IP: *.ver.abpl.pl 04.03.10, 15:46 three-gun-max napisał: > Postaraj się, zarób to może też będzie cie stać na mieszkanie w takim "getcie" > zamiast tylko ujadać na kapitalistów-wyzyskiwaczy ;) > > P.S. > Ja wyprowadzam oczywiście poza bramę :) jesteś typowym nowobogackim burakiem, umiesz tylko komuś nasrać do ogródka Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Poza tym wszystko lepiej rośnie PO kupach ;-) 04.03.10, 15:58 Poza tym wszystko lepiej rośnie PO kupach ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RT Re: Psia kupa jak państwowa własność za komuny IP: 195.117.227.* 04.03.10, 15:29 Jeśli sprząta po psie, to obojętne, gdzie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Re: Psia kupa jak państwowa własność za komuny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.10, 15:30 Ci co spacerują z psami chyba lubią celować w puste przestrzenie na chodniku między psimi kupami. No takie widać ich poczucie estetyki. Jedni nie lubią obsranych chodników i tych popieram, a właściciele psów (a przynajmniej zdecydowana większość) lubią. I tak co najmniej 360 kup rocznie. Dzień po dniu. To chyba trzeba to lubić, takie obsrywanie chodników i trawników. W wielu krajach cywilizowanych w których byłem, trawniki były dla ludzi, a tu służą jako psia sralnia. No jacy właściciele psów takie trawniki. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Płacę podatki-psie kupy mają sprzątać służby!!! 04.03.10, 15:43 Płacę podatki-psie kupy mają sprzątać służby!!! I proszę mi tu nie wylatywać z porównaniami co się dzieje w domu-bo w domu i łazience/WC jeszcze (na szczęście!) nie muszę płacić podatków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sracz Re: Płacę podatki-psie kupy mają sprzątać służby! IP: *.srv.volvo.com 04.03.10, 15:53 Ja też płacę podatki, więc się nie zdziw jak Ci nasram na wycieraczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 O, przepraszam-wycieraczka to własność prywatna!!! 04.03.10, 15:59 O, przepraszam-wycieraczka to własność prywatna!!! Balcerowicz mi to POtwierdził... Gość portalu: Sracz napisał(a): > Ja też płacę podatki, więc się nie zdziw jak Ci nasram na > wycieraczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
haldeman79 Re: O, przepraszam-wycieraczka to własność prywat 04.03.10, 16:03 business3 napisał: > O, przepraszam-wycieraczka to własność prywatna!!! > Balcerowicz mi to POtwierdził... > > > Gość portalu: Sracz napisał(a): > > > Ja też płacę podatki, więc się nie zdziw jak Ci nasram na > > wycieraczkę. Natomiast trawniki, chodniki czy skwery to własność publiczna i tu spieszę Panu wyjaśnić, że nie oznacza to niczyja. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Ale gościu chce na wycieraczce, a nie na skwerze! 04.03.10, 16:12 Ale gościu chce na wycieraczce, a nie na skwerze! haldeman79 napisał: > > Gość portalu: Sracz napisał(a): > > > > > Ja też płacę podatki, więc się nie zdziw jak Ci nasram na > > > wycieraczkę. > > Natomiast trawniki, chodniki czy skwery to własność publiczna i tu spieszę Panu > wyjaśnić, że nie oznacza to niczyja. Odpowiedz Link Zgłoś
haldeman79 Re: Ale gościu chce na wycieraczce, a nie na skwe 04.03.10, 16:31 business3 napisał: > Ale gościu chce na wycieraczce, a nie na skwerze! > > > haldeman79 napisał: > > > > Gość portalu: Sracz napisał(a): > > > > > > > Ja też płacę podatki, więc się nie zdziw jak Ci nasram na > > > > wycieraczkę. > > > > Natomiast trawniki, chodniki czy skwery to własność publiczna i tu spiesz > ę Panu > > wyjaśnić, że nie oznacza to niczyja. Bo to dobra metoda, żeby w końcu ludzie zrozumieli czym jest przestrzeń publiczna, która przed psimi kupami powinna być tak samo chroniona jak Twoja wycieraczka. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: Płacę podatki-psie kupy mają sprzątać służby! 04.03.10, 16:22 business3 napisał: > Płacę podatki-psie kupy mają sprzątać służby!!! A to paradne. Podatek (a dokładniej - opłata) istnieje nie we wszystkich gminach. Może najpierw upewnij się, że go rzeczywiście płacisz. Jego wysokość ustawowo nie może przekroczyć kwoty 100 zł rocznie, a zwykle wynosi 40-50. Przy założeniu, że pies robi 1 kupę dziennie (założenie skromne - ostatnio miałam na przechowaniu cudzego czworonoga, który jadł niewiele, a mimo to sprzątałam po nim dwukrtnie w ciągu dnia) oznacza to, że za sprzątanie jednej "porcji" płacisz iście królewską stawkę ok. 14 groszy brutto. Powtórzę - 14 groszy za wytropienie i sprzątnięcie g.... na bliżej nieokreślonym terytorium. Tja. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 A dlaczego nie ma skwerów do robienia kup? 04.03.10, 18:10 A dlaczego nie ma skwerów do robienia kup? Specjalnie do tego wyznaczonych? Np. w Londynie są. Razem z placem zabaw dla psów... mary_ann napisała: > business3 napisał: > > > Płacę podatki-psie kupy mają sprzątać służby!!! > > A to paradne. > Podatek (a dokładniej - opłata) istnieje nie we wszystkich gminach. Może > najpierw upewnij się, że go rzeczywiście płacisz. Jego wysokość ustawowo nie > może przekroczyć kwoty 100 zł rocznie, a zwykle wynosi 40-50. > Przy założeniu, że pies robi 1 kupę dziennie (założenie skromne - ostatnio > miałam na przechowaniu cudzego czworonoga, który jadł niewiele, a mimo to > sprzątałam po nim dwukrtnie w ciągu dnia) oznacza to, że za sprzątanie jednej > "porcji" płacisz iście królewską stawkę ok. 14 groszy brutto. > Powtórzę - 14 groszy za wytropienie i sprzątnięcie g.... na bliżej nieokreślony > m > terytorium. > Tja. Odpowiedz Link Zgłoś
d4x Re: Psia kupa jak państwowa własność za komuny 04.03.10, 18:47 Artykułów o kupach jest więcej niż samych kup :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiperwentylator Psia kupa jak państwowa własność za komuny IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.03.10, 08:50 wysoki podatek byłby nie najgorszym rozwiązaniem, jednak tą metodą się nikogo nie wyedukuje, a Polacy ze swoją PRLowską mentalnością nie są skorzy do społecznych nauk ... nie będę srał psem u siebie w domu, walnę komuś pod oknem, na chodniku ... zastanawia mnie jedno, co myśli sobie taki srający swoim psem gdy wdepnie w czyjeś g... , też udaje z nie ma problemu? Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Psia kupa jak państwowa własność za komuny 04.03.10, 09:11 "nauki społeczne" ;) To takie fajne określenie na lewacką propagandę. Odpowiedz Link Zgłoś
lolek_do_kfadratu Re: Psia kupa jak państwowa własność za komuny 04.03.10, 15:10 Tak się zastanawiam - jak się wasz piesek wybzdeci to papieru nie używa. Jak to jest że potem pozwalacie im tarzać się w waszej pościeli??? No chyba że sobie kakao wylizuje językiem, ale wtedy jak to jest że pozwalacie się lizac po twarzy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takta Re: Psia kupa jak państwowa własność za komuny IP: 195.20.110.* 04.03.10, 15:56 No ciekawe czy się zastanawiasz co lizało osobę która się z Tobą wita całując po policzkach? Albo w komunikacji miejskiej nie trzymasz się drążków bo przecież ktoś przed Tobą mógł rąk nie umyć po sikaniu. Itd itp. Jeśli myślisz że Ci co nie maja psów są sterylnie czyści, to życzę szczęścia i zdrowia :) Zastanawiam się co robi kobieta z ta kupa w woreczku. No chyba ich nie kolekcjonuje w mieszkaniu własnym. A wyrzucać raczej nie ma gdzie, no chyba że chodzi czasem kilka km żeby do pojemnika na takowe kupy woreczek wyrzucić. Niestety rzadko gdzie są. A przecież na to tez idzie opłata za psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a priori Re: Psia kupa jak państwowa własność za komuny IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.10, 18:58 ,,chodzi czasem kilka km żeby do pojemnika na takowe kupy woreczek wyrzucić. " Przy każdym bloku jest śmietnik więc nie bredż! Po wizycie w autobusie czy po podaniu ręki należy myć ręce tak samo jak po wyjściu z toalety. Kuriozalna szermierka słowna leniwego psiarczyka !! Odpowiedz Link Zgłoś
business3 ... i dzięki temu nie masz wielu alergii i chorób! 04.03.10, 16:01 ... i dzięki temu nie masz wielu alergii i chorób! Psy i ludzie żyją razem od tysięcy lat, i mają te same bakterie (wilki już nie) i systemy immunologiczne się uzupełniają. lolek_do_kfadratu napisał: > Tak się zastanawiam - jak się wasz piesek wybzdeci to papieru nie > używa. Jak to jest że potem pozwalacie im tarzać się w waszej > pościeli??? No chyba że sobie kakao wylizuje językiem, ale wtedy jak > to jest że pozwalacie się lizac po twarzy??? Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: ... i dzięki temu nie masz wielu alergii i ch 04.03.10, 16:46 > Psy i ludzie żyją razem od tysięcy lat Z tego przez większość czasu te pierwsze w roli pokarmu. I to w sumie byłby niezły pomysł na rozwiązanie problemu głodu i kup. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowotka1 Psia kupa jak państwowa własność za komuny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 08:54 A co tu komentować? Sama racja. Jaki naród, taki kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiwa-tel Re: Psia kupa jak państwowa własność za komuny IP: *.marquard.pl 04.03.10, 14:21 Tonie Kraj - to Sraj Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Tez doszedlem do takiego wniosku 04.03.10, 15:57 Mieszkajac w roznych krajach i obserwujac ich mieszkancow doeszdlem do wniosku, ze kazdy kraj jako calosc odzwierciedla przecietnego mieszkanca. To nie politycy decyduja o tym jak sie w danym kraju zyje - to ludzie ktorzy w nim mieszkaja. Myslalem kiedys, ze cos mozna z Polska i Polakami zrobic poprzez edukacje - mozna ale to bedzie trwalo dziesiatki lat. Polacy to po prostu nardo wiejski . Czesciowo zawdzieczamy to nazistom i sowietom, czesciowo sobie, bo szlachta bardzo usilnie walczyla o minimalizacje roli i rozwoju mieszczanstwa. Jest takie powiedzenie w ktorym jest wiele prawdy - chlop ze wsi wyjdzie, wies z chlopa nigdy. Jeszcze gdyby ten chlop byl sam jeden wsrod mieszczan, to moze ma szanse, ale jesli wokol so inni chlopi - to nie ma szans. Chcialbym zauwazyc, ze nie mowie, ze ludzie ze wsi sa gorsi. Po prostu wiejski sposob myslenia jest dobry na wsi a nie w miescie. Odwrotna zleznosc tez jest prawdziwa - zyjac na wsi nie powinnismy myslec jak w miescie. Po prostu wies i miasto rzadza sie innymi prawami i trzeba sie do nich dostosowac. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 To jest jak Tusk i PO-nie chcesz tego, a jest... 04.03.10, 16:04 To jest jak Tusk i PO-nie chcesz tego, a jest... Gość portalu: nowotka1 napisał(a): > A co tu komentować? Sama racja. Jaki naród, taki kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nico Re: To jest jak Tusk i PO-nie chcesz tego, a jest IP: 85.222.87.* 04.03.10, 18:14 Ty ciołku, nawet przy okazji psich kup plujesz pisowską propagandą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rocco S. Re: Psia kupa jak państwowa własność za komuny IP: 213.77.28.* 04.03.10, 08:55 Czas na radykalne działania! Właściciele sraluchów są niereformowalni. Czekam aż służby miejskie zaczną rozrzucać na trawnikach trutkę na psy. Ew. rozwiązaniem jest zakaz posiadania psa w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
s_viroos Re: Psia kupa jak państwowa własność za komuny 04.03.10, 09:06 zakaz posiadania kundla w ogóle. To, że srają już wkurza. Dlaczego pani młoda psycholoznka nie mówi o pogryzieniach przez kundle? Odpowiedz Link Zgłoś
syn_jana Re: Psia kupa jak państwowa własność za komuny 04.03.10, 14:23 I zakaz kretyńskich wypowiedzi na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesiu Re: Psia kupa jak państwowa własność za komuny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.10, 15:37 I czemu nie pisze o ujadających pod oknami całymi dniami i nocami kundlach. Ostatnio zwróciłem sąsiadce uwagę, że jej pokraka szczeka w nocy i spać nie daje, to ta zabrała się za uciszanie bawiących się dzieci na ogródku (w dzień). Ja dla odmiany zacząłem zawiadamiać policję o zakłócanie ciszy nocnej. Może w sądzie się sucz czegoś nauczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Psia kupa jak państwowa własność za komuny IP: *.cupt.gov.pl 04.03.10, 09:33 Gość portalu: Rocco S. napisał(a): "Czekam aż służby miejskie zaczną rozrzucać na trawnikach trutkę na psy." Czy zdajesz sobie sprawę, że niektórzy naprawdę mogą Cię posłuchać?! Czy wiesz że dzieci bawiące się na tym trawniku też będą jej dotykać? Może nawet Ty podnosząc piłkę czy siadając na trawie będziesz to miał na rękach. Gdzie? Nie wiesz który sflustrowany debil Cię posłucha! Wiesz jak to jest żyć z popalonym przełykiem? Mój syn wie a i tak miał szczęście że przeżył - i TY możesz się czuć teraz za to ODPOWIEDZIALNY!! Ludzie! Zastanówcie się zanim coś napiszecie, proszę!! Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Psia kupa jak państwowa własność za komuny 04.03.10, 15:31 psim gównem się poparzył? Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Cała Polska posprząta PO Tusku i POpaprańcach!!! 04.03.10, 16:13 Cała Polska posprząta PO Tusku i POpaprańcach!!! s_viroos napisał: Re: Masz kundla > to po nim sprzataj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cymbał Re: Cała Polska posprząta PO Tusku i POpaprańcach IP: 62.148.70.* 04.03.10, 18:45 Sprzątać będą ale po PISdzielcach i innych prawicowych rzygowinach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a priori Re: Cała Polska posprząta PO Tusku i POpaprańcach IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.10, 19:08 Może pis wystartuje w wyborach z hasłem: ,,pozwolimy wszędzie srać psom" , w ten sposob zdobędzie 20 procent poparcia. Reszta czyli 80 procent wyborców nie posiadających psów nie zagłosuje i tak na pis. Odpowiedz Link Zgłoś
s_viroos Re: Psia kupa jak państwowa własność za komuny 04.03.10, 08:58 A swoją droga pani młoda psycholożka wysoko zaszła :-) Zajmuje się psimi kupami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Psia kupa jak państwowa własność za komuny 04.03.10, 09:10 No bo wiesz jak to jest w wyborczej. Potrzebują odpowiedniego komentarza od "autorytetu" więc szukają, szukają aż znajdą kogoś kto ma "odpowiednie" poglądy. Widać tutaj pozostała im tylko pani psycholog psich kup ;) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: Psia kupa jak państwowa własność za komuny 04.03.10, 18:41 three-gun-max napisał: > No bo wiesz jak to jest w wyborczej. Potrzebują odpowiedniego komentarza od "au > torytetu" więc szukają, szukają aż znajdą kogoś kto ma "odpowiednie" poglądy. W > idać tutaj pozostała im tylko pani psycholog psich kup ;) ;) Nie są problemem psychologicznym psie kupy, ale własciciele psów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taaa Psia kupa jak państwowa własność za komuny IP: *.net-partner.pl 04.03.10, 09:03 Dlaczego - gdy człowiek zrobi kupę - to od razu zajmują się nią za pieniądze zorganizowane instytucje, a z psimi to się nie udaje? Są miejsca na ziemi (również w Polsce), gdzie zatrudnieni pracownicy za pieniądze chodzą z odkurzaczami i czyszczą ulice i trawniki z psich kup i nie tylko. To kwestia umiejętności budowania systemów, a nie bezproduktywnej publicystyki. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Sami sobie sprzątajcie 04.03.10, 09:08 Po to wyprowadzam psa na trawnik, żeby tam się wysr*l a nie w mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka505 Re: Sami sobie sprzątajcie 04.03.10, 09:48 A powinien Ci narobić w mieszkaniu. Mam małe dziecko i spacer z nim przypomina jakiś koszmar. Zamiast bawić się w berka ciągle krzyczę uważaj kupa, latem nie można na trawniku pograć w piłkę czy usiąść na kocu. Nawet na ogrodzone place zabaw wchodzą czworonogi a właściciele udają że nic nie widzą. Każdy właściciel psa powinien płacić solidny podatek i wtedy niech sobie nie sprząta. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Sami sobie sprzątajcie 04.03.10, 12:32 ojej małe dziecko, zaraz się wzruszę. Odpowiedz Link Zgłoś
haldeman79 Re: Sami sobie sprzątajcie 04.03.10, 15:22 Gość portalu: mietek napisał(a): > debil Niestety głupota ma to do siebie, że nie rozumie siebie samej.Stąd też możesz gościowi nawrzucać a on i tak będzie szczerzył zęby. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Być dumnym z własnej głupoty. 04.03.10, 15:38 opowiedz mi jak to jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
haldeman79 Re: Być dumnym z własnej głupoty. 04.03.10, 15:44 three-gun-max napisał: > opowiedz mi jak to jest :) Nie wiem. Jeżeli oczywiście nie zrozumiałeś mojego postu, z uprzejmością wyjaśniam, że dotyczył Twojej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Być dumnym z własnej głupoty. 05.03.10, 10:36 ależ musisz wiedzieć jak to jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
haldeman79 Raczej pajacem 04.03.10, 17:26 ludwikowiec napisał: > Na dodatek egoistycznym brudasem. Takim internetowym, któremu zwisa czy jest za czy przeciw, byle by kogoś zirytować, taka mała podnieta zblazowanego trolla. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Sami sobie sprzątajcie 04.03.10, 15:31 ładnie się pan przedstawił przed tymi milionami słuchaczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eptesicus naprawdę uważasz, że masz prawo pokrywać... IP: 153.19.21.* 04.03.10, 15:34 ...g*** całą okolicę i ludzie muszą to ścierpieć? a co to za filozofia się schylić, wsadzić do worka i wrzucić do kosza? Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: naprawdę uważasz, że masz prawo pokrywać... 04.03.10, 15:39 tak, tak uważam. sam sobie podnoś śmierdzące, cieknące kupsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eptesicus Re: naprawdę uważasz, że masz prawo pokrywać... IP: 153.19.21.* 04.03.10, 15:53 > tak, tak uważam. > sam sobie podnoś śmierdzące, cieknące kupsko skoro cię to brzydzi, po co trzymasz psa? To g*** nie ląduje w próżni, tylko pod moimi nogami. Ja mogę w to wdepnąć i ty też ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: naprawdę uważasz, że masz prawo pokrywać... 05.03.10, 10:53 nie dramatyzuj. mało prawdopodobne, żebyś wdepnął w g* akurat mojego psa :) Odpowiedz Link Zgłoś
m.moskwa Rozumiem three-gun-max ze sam tez sie nie podciera 04.03.10, 16:47 Rozumiem ze three-gun-max tez sam sie nie podciera, ani dziecka nie przewinie, kupa a fuj!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Rozumiem three-gun-max ze sam tez sie nie pod 05.03.10, 10:54 no rozgryzłeś mnie, wychodze przed blok, spuszczam majty i tam stawiam klocka Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: A pupke kto ci podciera? 05.03.10, 10:54 masz ciekawe fantazje, ale kolegów poszukaj na innym forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cq Re: Sami sobie sprzątajcie IP: 94.42.104.* 04.03.10, 15:55 three-gun-max masz myslenie wschodniorosyjskie Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Sami sobie sprzątajcie 05.03.10, 10:55 na wschodzie rosji kupy zamarzają i nie da rady w nie wdepnąć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7fg7f56d Re: Sami sobie sprzątajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 15:15 Głupia Twoja mowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fin Re: Sami sobie sprzątajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.10, 15:31 prostak i cham Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Sami sobie sprzątajcie 04.03.10, 15:34 dzień dobry, witamy na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Sami sobie sprzątajcie IP: *.171.127.130.static.crowley.pl 04.03.10, 15:59 ciebie nikt nie witał, nie zapraszał a i tak się przyplątałeś jak zwykła przybłęda i wyszczekujesz prymitywne pierdoły pomiędzy kolejnymi kupskami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RT Re: Sami sobie sprzątajcie IP: 195.117.227.* 04.03.10, 16:02 Mam nadzieję, three-gun-max, że nieraz jeszcze wdepniesz w psie g.ó.w.n.o. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Sami sobie sprzątajcie 05.03.10, 10:56 napewno nie będzie to koniec świata :) Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: Sami sobie sprzątajcie 04.03.10, 19:49 three-gun-max napisał: > ojej małe dziecko, zaraz się wzruszę. Ciebie wzruszyłby solidny mandat np.200zł co najmniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...??? zagonić więżniów do sprzątania IP: *.lanet.net.pl 04.03.10, 15:20 I uwierzę, że dziecka nie wysadzasz za krzaczkiem? Dziecko ma pieluchę, a jak większe- wytrzyma do domu. Ale mamuśki wola krzaczuszki... Pies jest uczony, że w domu nie wolno. Do sprzątania trawników, nie tylko z psich odchodów, powinny być specjalne służby. Poza tym, jak sobie wyobrażacie, że babuleńka z laską, dla której psiak pozostał jedynym towarzyszem, będzie się gimnastykować na ulicy? Sumienia nie macie? Albo niewidomy z psem przewodnikiem? A śmierdzą to akurat koty. Już czuć ich "wiosenne" aromaty, aż nosy wykręca. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: zagonić więżniów do sprzątania 04.03.10, 16:58 > Pies jest uczony, że w domu nie wolno. To trzeba go uczyć, że nie wolno poza domem. Sumienia nie macie? Albo niewidomy z psem przewodnikiem? Mamy, nie chcemy, żeby niewidomy na kupsku się poślizgnął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łomatulu! Re: zagonić więżniów do sprzątania IP: *.lanet.net.pl 05.03.10, 16:05 Coraz bardziej mnie dziwi, że im głupsze, tym więcej klikać... Utraty wzroku życzę i zwyrodnienia kręgosłupa. Do tego utraty bliskich i znajomych, do których można zagadać. Pogadamy po fakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Sami sobie sprzątajcie IP: *.171.127.130.static.crowley.pl 04.03.10, 10:02 a niech sra Ci w mieszkaniu. możne wtedy pukniesz się w główkę i będziesz sprzątał. a jak nie to przynajmniej sam się bedziesz w gównie babrał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cubikon Re: Sami sobie sprzątajcie IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.03.10, 10:07 A dlaczego nie srasz nim u siebie w domu, że co, że niby śmierdzi? Że brudno? Znaczy że tobie śmierdzi, a jak na trawniku to już nie śmierdzi, i jak na trawniku to czystko, tak? Powiedz mi , co myślisz gdy wdeptujesz w psią kupę? Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Sami sobie sprzątajcie 04.03.10, 12:33 nie wdeptuje, patrze gdzie chodzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww.66 Re: Sami sobie sprzątajcie IP: *.xdsl.centertel.pl 04.03.10, 10:07 A raz nie zdążyłeś i nas*ał ci do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy miłośnik Re: Sami sobie sprzątajcie IP: 94.75.121.* 04.03.10, 11:01 tak, tak brudasie, a śmieci wystawiasz przed drzwi! Odpowiedz Link Zgłoś