Dodaj do ulubionych

tory kolejowe+wisła=korki

IP: *.centertel.pl 08.03.11, 10:57
co najmniej połowa korków w Warszawie jest spowodowana za małą ilością przepraw przez tory kolejowe i rzekę. w początkach budowy torów kolejowych w Warszawie było obiecane że przejazdy dla pojazdów przez tory kolejowe na terenie Warszawy będą co najmniej co 1 kilometr, czas spełnić wreszcie tą obietnicę !
Obserwuj wątek
    • pawel.777 Re: tory kolejowe+wisła=korki 08.03.11, 12:34
      Gość portalu: drezyna napisał(a):

> co najmniej połowa korków w Warszawie jest spowodowana za małą ilością przepraw
      > przez tory kolejowe i rzekę. w początkach budowy torów kolejowych w Warszawie
      > było obiecane że przejazdy dla pojazdów przez tory kolejowe na terenie Warszawy
      > będą co najmniej co 1 kilometr, czas spełnić wreszcie tą obietnicę !

A w którym wieku zaczęto budować tory kolejowe w Warszawie? XIX wiek? I porównujesz ówczesny ruch do dzisiejszego?
      Tylko nie bardzo rozumiem, czemu chcesz burzyć istniejące przeprawy przez tory?
      I gdyby Twoją teorię o korkach uznać za prawdziwą, to wytłumacz mi, czemu na mostach nie ma korków?
      • Gość: drezyna Re: tory kolejowe+wisła=korki IP: *.centertel.pl 08.03.11, 15:11
        nie chcę burzyć przepraw tylko masowo budować nowe
        na mostach też są korki i to straszne
        już w 19 wieku planowano więcej przejazdów przez tory kolejowe niż jest teraz!!!!!
        czytaj uważnie , nie wmawiaj czegoś czego nie pisałam.
        • tomjani Re: tory kolejowe+wisła=korki 09.03.11, 11:29
          Skoro są tory, po których jeżdżą kible, to korzystaj z kibla zamiast gździć się w blachosmrodzie i narzekać na korki.
          • wutang4eva Re: tory kolejowe+wisła=korki 10.03.11, 21:09
            Skoro on chce przejechac przez tory z jednej strony na druga to znaczy ze najprawdopodniej jedzie prostopadle do kierunku torow, wiec nie jak ma z tych kibli korzystac.
        • pawel.777 Re: tory kolejowe+wisła=korki 09.03.11, 12:30

> nie chcę burzyć przepraw tylko masowo budować nowe
          > na mostach też są korki i to straszne
          > już w 19 wieku planowano więcej przejazdów przez tory kolejowe niż jest teraz!!
          > !!!
          > czytaj uważnie , nie wmawiaj czegoś czego nie pisałam.

To zmierz, co ile w chwili obecnej są przeprawy przez tory (nie myl ich z przejazdami w jednej płaszczyźnie).
          Dużo gęściej niż co 1 km. Więc Twój postulat, aby były co 1 km może tylko pogorszyć sytuację.
          I po raz kolejny. Przekonaj mnie, że brak tych przepraw powoduje korki. Bo ja twierdzę, że to bzdura.
          • intransigent Re: tory kolejowe+wisła=korki 10.03.11, 16:28
            > To zmierz, co ile w chwili obecnej są przeprawy przez tory (nie myl ich z przej
            > azdami w jednej płaszczyźnie).
            > Dużo gęściej niż co 1 km.

W dzielnicy Wawer też? Interesująca teza.

Więc Twój postulat, aby były co 1 km może tylko pogor
            > szyć sytuację.
            > I po raz kolejny.

Jak się nie doczytało co najmniej, to i pisze się bzdury w odpowiedzi.

> Przekonaj mnie, że brak tych przepraw powoduje korki. Bo ja t
            > wierdzę, że to bzdura.

Zapraszam do Międzylesia albo Radości.
          • Gość: grzegorz Re: tory kolejowe+wisła=korki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.11, 10:20
            Myślisz o Centrum. Na wschód o Wisły i we Włochach/Ursusie jest zupełnie inna bajka.
    • Gość: drezyna Re: tory kolejowe+wisła=korki IP: *.centertel.pl 10.03.11, 11:09
      chodziło mi żeby odległości między przejazdami przez tory były nie większe niż 1 kilometr aby pojazdy szybko dotarły do celu a nie krążyły tworząc kory. niestety tak w warszawie w wielu miejscach nie jest . na przykład pomiędzy rondem starzyńskiego a trasą toruńską jest ponad 3 kilometry, między dźwigową a przejazdem w gołąbkach jest też grubo ponad 3 kilometry.... itd itp. to samo na wiśle za mało mostów.
      • pawel.777 Re: tory kolejowe+wisła=korki 11.03.11, 09:17
        I co z tego ile jest kilometrów między mostami. Na Grota są korki, na Gdańskim już nie. A czemu? A temu, że wybudowano estakady nad rondem Starzyńskiego "kanalizując" ruch. Gdyby zjazd z mostu Grota i Modlińska miały większą przepustowość, korki byłyby mniejsze. Co da wybudowanie kolejnego mostu jak będą zakorkowane zjazdy i dojazdy do niego? Poprawi Twoją "kilometrową" statystykę?
    • tomjani Re: tory kolejowe+wisła=korki 11.03.11, 10:39

> co najmniej połowa korków w Warszawie jest spowodowana za małą ilością przepraw
      > przez tory kolejowe

Jego Korwinowska Mość zaproponował radykalne rozwiązanie problemu: zlikwidować kolej w Warszawie a najlepiej w całym kraju, to korki rzekomo znikną! A ja doskonale pamiętam jak blachosmrodziarskie lobby jeszcze za "Kaczora" oprotestowywało SKM-kę do Falenicy. Z powodu korków, jakie rzekomo będą się tworzyć przed często zamykanymi przejazdami. Obecnie SKM-ka jeździ do samego Otwocka naprzemiennie z Kiblami Mazowieckiego, i jakoś tragedii nie ma. Ale jedne i drugie pociągi jeżdżą nawalone zamiast wozić muchów jak to było wcześniej, za to jest o wiele mniej prywaciarskich gratobusów na ulicy towarzyszącej torom od Wawra po Józefów.
      • pawel.777 Re: tory kolejowe+wisła=korki 11.03.11, 10:53
        Generalnie masz rację. Należy do tego dodać "wspólny bilet" i promocyjną cenę 3,50 w pociągach KM.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka