Dodaj do ulubionych

Mieszkańcy Młocin i Tarchomina już są sąsiadami?

IP: 178.73.49.* 23.04.11, 10:17
no no, Młociny szykujcie się aż wielka fala izraelitów zaleje wasze ulice i domy.

www.youtube.com/watch?v=vDdWZn-JY8Q
Obserwuj wątek
    • Gość: Kagan Re: Mieszkańcy Młocin i Tarchomina już są sąsiada? IP: *.dsl.telepac.pt 23.04.11, 13:56
      Jakiej Trasie AK? Trasie TORUNSKIEJ!
      AK to Warszawa zawdziecza tylko ruine miasta i smierc setek tysiecy Warszawiakow...
      lech.keller@gmail.com
      • Gość: Andrzej AK to Warszawa zawdziecza tylko ruine miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.11, 12:03
        > AK to Warszawa zawdziecza tylko ruine miasta i smierc setek tysiecy Warszawiakow...

To jest 100% prawda. Wychowałem się na etosie powstania, czyściłem z koleżankami i kolegami tablice pamiątkowe, stawiałem świeczki, nawet pamiętam, że wartę trzymaliśmy przed niektórymi tablicami. Do głowy by mi nie przyszło, żeby widzieć w powstaniu cokolwiek więcej niż bohaterstwo Warszawiaków. Teraz jednak jak słyszę, że powstanie Warszawę całkowicie rozwaliło, ok. 200tys. ludzi zostało zabitych. korzyści z tego zrywu przypadły wyłącznie Stalinowi, to się zaczynam zastanawiać, jakim idiotą trzeba być, żeby za coś takiego stawiać autorom tej masakry pomniki...
        • Gość: Kagan Re: AK to Warszawa zawdziecza tylko ruine miasta IP: *.dsl.telepac.pt 26.04.11, 12:14
          Dla mnie to to cale Powstanie oznacza, ze stracilem w nim Wujka, ktorego niejaki "Zywiciel" poslal z butelkami na niemieckie samochody pancerne pod AWFem, a moja rodzina utracila w tym Powstaniu prawie caly swoj majatek, przez co przez kilka lat musialem mieszkac z rodzicami i dziadkami pod Warszawa w ich jednopokojowym domku letniskowym z wygodka i studnia na podworku...
          lech.keller@gmail.com
    • lukasz.1978 Propaganda sukcesu i manipulacja 23.04.11, 13:59
      Oto mój głos w tej sprawie, głos mieszkańca Bielan:
      forum.gazeta.pl/forum/w,101706,124591860,124591860,Most_Polnocny_propaganda_sukcesu_i_manipulacja.html
      • Gość: Z Bielan Re: Propaganda sukcesu i manipulacja IP: *.aster.pl 23.04.11, 17:11
        Gazeta chyba już przebiła propagandą dawną Trybunę.
      • Gość: kool Re: Propaganda sukcesu i manipulacja IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.11, 18:52
        Bielany nie lepsze od bialoleki. Wylegarnia sloikowcow wczesniejszego pokolenia. Teraz jak metro dostali to sie wywyzszaja parobki he he
        • Gość: Tomo Re: Propaganda sukcesu i manipulacja IP: *.merinet.pl 23.04.11, 21:37
          Moja rodzina mieszka na Bielanach od wczesnych lat 30 ubiegłego stulecia.
          Wcześniej na Żoliborzu. A jakie są twoje warszawskie korzenie?
          A co do samego artykułu - żałosny. Nie mam nic do mieszkańców Białołęki, ale z punktu widzenia mojego jako mieszkańca Bielan to cały Most Północny mógłby się teraz zawalić.
          Bo po jego otwarciu moje życie zostanie przez bufetową zamienione w piekło.
          Dla tego tępego babska wszystkie inwestycje kończą się bowiem na wybudowaniu mostu i zjazdu z niego. O tym, że wpuszcza cały ruch w wąskie ulice Bielan już nie myśli. To znaczy myśli na pewno, ale rżnie jak zwykle głupa. Jak się Bielany totalnie zakorkują to pie...ie na Kasprowicza parkometry i buspas i uzna, że sprawa jest załatwiona. Tak działa ta tępa, tłusta "kłowa"...
          • Gość: kool Re: Propaganda sukcesu i manipulacja IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.11, 14:43
            >A jakie są twoje warszawskie korzenie?
            Centrum, zapraszam na Plac 3x na rogu Krolewskiej skarbie :*

> A co do samego artykułu - żałosny. Nie mam nic do mieszkańców Białołęki, ale z
            > punktu widzenia mojego jako mieszkańca Bielan to cały Most Północny mógłby się
            > teraz zawalić.

Z punktu widzenia innych mieszkancow miasta dobrze by bylo jakby tunel metra zawalil by sie gdzies przed Bielanami a moze i Zoliborzem bo tez ciasnote robia. Dobrze jakby tez nie doszlo do oddawania do uzytku wiaduktow i przyszlego poszerzania Andersa.

Reszte szkoda komentowac. Nadmienie tylko odnosnie ujadania o buspasach i parkometrach ze na takim Muranowie juz zatwierdzili platne parkowanie (zapewne nastepna bedzie Wola) bo cala obrzezna Warszawa robila sobie parking, nie wykluczal bym tez paru osob z Bielan.
            • Gość: Tomo Re: Propaganda sukcesu i manipulacja IP: *.merinet.pl 24.04.11, 20:11
              Gość portalu: kool napisał(a):
              Centrum, zapraszam na Plac 3x na rogu Krolewskiej skarbie :*

Od dawna? Bo jak cię czytam to widzę potwierdzenie, że chłop ze wsi to może i wyjdzie, ale wieś z chłopa nigdy. Tak nawiasem mówiąc to wolę moje Stare Bielany, klimatyczne uliczki i gazowe latarnie niż twój kołchoz. Ale to kwestia gustu.
              • Gość: kool Re: Propaganda sukcesu i manipulacja IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.11, 22:12
                Od bardzo dawna kolezko. Zgadzam sie z toba miasto dotarlo w twoje okolice ale wies nie opuscila twoich progow.
                Ja od Bielan ktore dzielnie walcza o handlowego blaszaka w miejscu serka bielanskiego wole drugi dom poza Warszawa. Codziennie w centrum a na weekend odpoczynek we wlasnym lesie ale ciezko pojac to w nackanych jednorodzinnych domkach z plotem pol metra od sciany otoczonych przez prl'owskie bloczyska. Ale przeciez masz klimatyczne gazowe latarnie ha ha ha
                • Gość: Z Bielan Re: Propaganda sukcesu i manipulacja IP: *.aster.pl 24.04.11, 22:49
                  Kool, zazwyczaj tego nie robię, ale dla ciebie zrobię wyjątek;) Jak pijesz do miejsca zamieszkania przodków to wrzucę coś od siebie. Rodzina mieszka tu od ~150 lat. Ostatni adres w 1939 to miejsce, gdzie dziś stoi pałac kultury. Część rodziny mieszkała w granicach Starej Warszawy, jeśli wiesz o czym mówię. Także to nie do mnie miasto dotarło. Niedobrze się robi, gdy czytam takie wypowiedzi jak twoje. Nie jest ważne skąd kto pochodzi! Buractwo nie ma pochodzenia (a buractwem są przechwałki o domu pod Warszawą i takie inne) to stan umysłu.
                  Wstyd, że ktoś z Warszawy ma takie podejście, później trudno się dziwić złej opinii syreniego grodu.
                  • Gość: Z Bielan Re: Propaganda sukcesu i manipulacja IP: *.aster.pl 24.04.11, 22:56
                    I jeszcze małe uściślenie. Wątek dotyczy bardziej nieudolności władz, a nie drzewa genealogicznego osób biorących udział w dyskusji.
                  • Gość: kool Re: Propaganda sukcesu i manipulacja IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.11, 23:53
                    Nie musisz robic wyjatkow bo mi to poprostu wisi. Po prostu kolejny raz czytam uzalania ze wybudowanie czegos zapcha 'NAM' metro najczesciej ubarwione tekstami o przyjezdnych itp. Na zoliborzu most, na bielanach most na ursynowie to rozbudowa tesco. Sory ale kazdy komus cos zapycha. Podejscie ze skoro ja mieszkam przy koncowej stacji to mam pierwszenstwo a ten niech dojezdza tam na dalsza stacje zebym w luzie sobie wsiadal jest zalosne.
                    Od chwalenia to zaczal twoj kolega jakoby gazowe latarnie mialy by na mnie zrobic wrazenie, nazywanie centrum kolchozem najlepiej przemilczec.
                    Swoje wczesniejsze uwagi o niemysleniu ratusza radze zachowac dla swojej osoby, skoro takie ciezkie jest sprawdzenie planow rozwoju miasta. Budowa mostu tylko ze zjazdami(phi) to tylko czesc rozwoju sieci dróg. To ze buduje sie u nas tak a nie inaczej (Pow'ka konczaca sie na Pulawskiej, Trasa Torunska na Pilsudskiego) to raczej standard i jeszcze przez kilka dekad ktos bedzie znajdowal sie w takim miejscu inwestycji. Nie mam zamiaru bronic hgw ale co niby sobie wyobrazasz przedluzenie od razu do do nieistniejacej S7 czy do Nowolazurowej majacej powstac w smiesznym, krotkim wariancie gdzies przy Jerozolimskich?
                • lukasz.1978 Re: Propaganda sukcesu i manipulacja 26.04.11, 13:04
                  > Ja od Bielan ktore dzielnie walcza o handlowego blaszaka w miejscu serka bielan
                  > skiego wole drugi dom poza Warszawa.

Skąd wiesz, że walczymy o "blaszak", a nie na przyklad o porządne centrum handlowo-usługowe z dużą strefą tylko dla pieszych (taki bielanski rynek)? Skąd masz takie ciekawe informacje? :)

> Ale przeciez masz klimatyczne gazowe latarnie ha ha ha

Nie muszą się podobać, rzecz gustu. Tyle że zarzucasz wywyższanie się mieszkańcom Bielan, a to raczej u Ciebie widać pełno pogardy dla nas. Piszesz w sposób totalnie prowokacyjny, a potem masz pretensje, ze ktoś Ci napisze parę przykrych słów.

Wyluzuj się, wpadnij do nas na Bielany, oprócz nielubianych przez Ciebie latatni gazowych mamy w razie czego także zwykłe :)
              • Gość: kixx Re: Propaganda sukcesu i manipulacja IP: *.acn.waw.pl 25.04.11, 10:02
                Plac 3x przy Krolewskiej?
                cos blizszego na temat tej lokalizacji?
                jako sloik od paru pokolen nie za bardzo moge umiejscowic to miejsce na mapie Warszawy
                • Gość: kool Re: Propaganda sukcesu i manipulacja IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.11, 11:51
                  Ksiazecej oczywisce. Pomylka ale przy odrobinie inteligencji mozna sie domyslic.
                  • Gość: kixx Re: Propaganda sukcesu i manipulacja IP: *.opera-mini.net 25.04.11, 14:01
                    przede wszystkim to przy odrobinie intelígencji takich pomylek sie nie robi.Zreszta jak sie mozna pomylic podajac miejsce urodzenia lub adres zamieszkania.
                    ps przy podawaniu imienia i nazwiska tez ci sie miesza i liczysz na odrobine inteligencji rozmowcow
                    • Gość: Tomo Re: Propaganda sukcesu i manipulacja IP: *.merinet.pl 25.04.11, 19:54
                      O czym piszesz do burasa? Znalazł ten adres w googlach, a i tak przepisać poprawnie nie potrafił.
                      • Gość: kool Re: Propaganda sukcesu i manipulacja IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.11, 09:55
                        Spokojnie nie szczekaj juz he he he
                    • Gość: kool Re: Propaganda sukcesu i manipulacja IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.11, 09:45
                      Przede wszystkim to przy tyci inteligencji i podstawowym wyksztalceniu z polskiego posiada sie wiedze o odpowiednim sposobie rozpoczynania zdania. Gdybys zrobil to raz przemilczal bym to ale jak widac po dwoch komentarzach nawet ciezko tu mowic o pomylce.

>... i liczysz na odrobine in
                      > teligencji rozmowcow

Sam widzisz ze na twoja nigdy nie mogl bym liczyc za to na pewno marnowal bys moj czas trujac i probujac podbudowac sobie niskie ego.
                      • Gość: kixx Re: Propaganda sukcesu i manipulacja IP: *.opera-mini.net 26.04.11, 10:27
                        :)
                        i juz?
                        To wszystko co ma do powiedzenia czlowiek(nie wiem czy to nie brzmi zbyt dumnie w twoim przypadku)ktory myli sie przy podawaniu miejsca skad rzekomo pochodzi?
                        Smieszny słoik z ciebie...
        • lukasz.1978 Re: Propaganda sukcesu i manipulacja 24.04.11, 00:24
          > Bielany nie lepsze od bialoleki. Wylegarnia sloikowcow wczesniejszego pokolenia
          > . Teraz jak metro dostali to sie wywyzszaja parobki he he

A gdzie tu widzisz wywyższanie się? Po prostu nie wyrażamy entuzjazmu z powodu otwarcia Mostu Północnego (już zwłaszcza w kontekście braku potrzebnych inwestycji drogowych na Bielanach) i tyle. Jeśli dostrzegasz w tym wywyższanie się, to znaczy, że masz jakieś problemy z oczami. Proponuję udać się do okulisty, badanie wzroku nie boli, a okulary są teraz modnym dodatkiem :)
          • Gość: Z Bielan Re: Propaganda sukcesu i manipulacja IP: *.aster.pl 24.04.11, 01:52
            lukasz.1978 napisał:

> Jeśli dostrzegasz w tym wywyższanie się, to
            > znaczy, że masz jakieś problemy z oczami.

Może kool ma oczy w porządku, tylko jakieś kompleksy wychodzą?
            Tak, jak napisał Łukasz, nikt się nie wywyższa, jedynie zwraca uwagę na deficyty myślenia w ratuszu.
    • cotokoniaobchodzi Miszkańcy Ursynowa i Wawra są sąsiadami 23.04.11, 20:29
      bo w jednym okręgu wyborczy do Sejmu i Senatu (sprytna dla PO manipulacja). A o moście nie słychać...
    • Gość: Kagan Mieszkańcy Młocin i Tarchomina już są sąsiadami? IP: *.dsl.telepac.pt 25.04.11, 00:54
      Odbijaja sie nam wciaz te strajki z lat 1980 i 1981, ktore wstrzymaly rozwoj Polski i Warszawy na dlugie dekady... :(
      lech.keller@gmail.com
    • krolowa-mroku Mieszkańcy Młocin i Tarchomina już są sąsiadami? 24.05.11, 09:14
      Od początku wszyscy się cieszyli. A teraz pewnie korek przeniesie się z mostu Grota na Północny. I po sprawie, nie? A czy w ogóle zdążą przed końcem roku? Z jednym mosteczkiem tak długo?

A niech się przenosi, będziemy mieć luźniej;)
      Gorzej, że teraz remontują wiadukt nad Modlińską i Marywilską, a potem Most Grota pójdzie do remontu. Mam nadzieję że z zachowaniem ruchu,
      • Gość: Z Bielan Re: Mieszkańcy Młocin i Tarchomina już są sąsiada IP: *.aster.pl 25.05.11, 16:16
        krolowa-mroku napisała:

> A niech się przenosi, będziemy mieć luźniej;)

No to może się chociaż mieszkańcom Bródna z lekka poprawi:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka