marac 24.07.12, 18:35 A lądowisko dla paralotniarzy będzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wój Zbudują wielki ekologiczny biurowiec [wizualiza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.12, 18:39 612 miejsc parkingowych w garażu. No to cała okolica odczuje tę „ekologię”, jak pracownicy zaczną parkować gdzie popadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gzu szwdzka kopia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.12, 18:42 próbuja udawac szwedów ale to raczej lata swietlne www.archirama.pl/architektura/wiezowce-pierwszy-na-swiecie-wiezowiec-do-pionowej-uprawy-roslin,67_1382.html Odpowiedz Link Zgłoś
stefanpajonk Re: szwdzka kopia 25.07.12, 02:18 co mnie obchodzi jakieś biuro ? Co ja tam wiadę rowerem i będę jeździł między 2 a 4 pietrem ? To jest śmieszne, pamiętam jak byłem w jednym z biurowców załatwiając zupełnie błahą sprawę związana z produktem to była ulica chyba 1 Sierpnia. Wszedłem do tego gmachu i zdębiałem, w środku architektoniczne dzieło sztuki niby zwykły biurowiec ale mim wszystko zaprojektowany ciekawie, niby zwykły budynek ale mimo wszystko sprawiający wrażenie monumentalności i nowoczesności i to mnie zszokowało. Żeby to chociaż muzeum było albo coś a to zwykły biurowiec, i nie wiem może 150-300 ludzi ma szanse oglądać go w środku i tu tak samo, postawią nowoczesny, architektoniczny cud (jak na skalę polski i warszawy), z wypasionym wymyślnym wnętrzem ale kto będzie to podziwiał ? No właśnie nikt przypadkowa grupa pracowników. Tak jak juz mówiłem żeby to chociaż było muzeum, albo chociaż poczta, a tak powstaje przybytek którego wnętrze zobaczy raptem śmiesznie mało ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
marac Re: szwdzka kopia 25.07.12, 17:03 A co nas obchodzą Twoje problemy ze zwiedzaniem biurowców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EKOLOG Zbudują wielki ekologiczny biurowiec [wizualiza... IP: 91.221.144.* 25.07.12, 08:32 To hipokryzja i paranoja ! Na miejscu, gdzie rosła trawa, drzewa i krzewy /cały pas zieleni od ulicy do torów kolejowych/ od Pl. Zawiszy do Dw. Zach. , miejscu, gdzie mieszkańcy w weekendy wychodzili na trawkę, biwakowali na kocykach, dzieci grały w piłkę, teraz buduje się kolejne drapacze chmur. Zamiast zieleni beton i szkło. I to ma być EKOLOGIA ??? Kiepski żart. Zespoły biurowców nazywa się eko-parkami !!! Parki - to flora i zamieszkującea je fauna a nie stal i beton. Odpowiedz Link Zgłoś
robot_humano Zbudują wielki pochłaniacz megawatów 25.07.12, 11:58 Co wspólnego z ekologią ma budynek przeszklony jak akwarium wiedzą tylko sprzedawcy certyfikatów. Megawaty na grzanie, megawaty na klimę, ale certyfikat mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyrowerzysta Zbudują wielki ekologiczny biurowiec [wizualiza... 25.07.12, 12:39 Ekologiczne to są chaty w Afryce,zrobione z gliny i krowich odchodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ap15 Zbudują wielki ekologiczny biurowiec [wizualiza... IP: 79.162.95.* 03.08.12, 14:37 Tak na prawdę nie wiadomo, czy budynek będzie ekologiczny. Nic nie wiemy o sposobie ogrzewania, chłodzenia, o materiałach też nic nie piszą. To że jest przeszklony jeszcze nic nie znaczy, może to jest podwójna fasada, służąca do ogrzewania zimą i chłodzenia latem?? Zielone atria jeszcze o niczym nie świadczą. Czy budynek będzie wentylowany naturalnie? certyfikat LEED nie jest adekwatny do polskich warunków. Bardziej by mnie przekonywał zwykły certyfikat energetyczny. No i gdzie on jest? Ile ten moloch będzie palił? Odpowiedz Link Zgłoś