Gość: Gość IP: 101.168.170.* 28.08.12, 10:11 W Warszawie jest za dużo wszelkiego rodzaju obiektów religijnych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: le Ming Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę b... IP: 178.73.49.* 28.08.12, 10:31 "Ja nie wiem. Nie wnikam w niuanse." Brawo ten pan. Pewnie "profesor" mniemanologii stosowanej. A jeśli chodzi o równowagę - w Arabii Saudyjskiej nie buduje się kościołów, a w Watykanie meczetów. Równowaga jest zachowana. Odpowiedz Link Zgłoś
kourtis Re: Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę 28.08.12, 16:49 czyli nie różnimy się od Muzułmanów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ezomir Re: Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę IP: *.dynamic.lte.plus.pl 28.04.13, 00:26 "A w USA murzynow bija". Jakos lubimy sie porownywac do gorszych. Co ma Arabia Saudyjska do tego jak my traktujemy innych. "Najważniejszym dla mnie argumentem, używamy go w protestach, jest zaburzenie charakteru dzielnicy". Czyli wyznawcy innych religii zaburzaja charakter dzielnicy? Zle bo bedzie konkurencja dla krzyzy w szkolach? Muzulmanie i tak tu mieszkaja, i tak maja dom modlitwy, co zlego zeby mogli go przebudowac na meczet? Dopiero co przeprowadzilem sie do Warszawy. Budujaca jest ilosc mlodych Polakow azjatyckiego pochodzenia, czy tych o ciemnym kolorze skory. Przeszkadzaja? Nie! Wierze ze protestujacych nie jest tak duzo. Czesc niezadowolonych obawia sie zapewne nadmiaru samochodow i zwiekszonego ruchu, a nie samej obecnosci muzulmanow. A podpisow protestujacych przed takimi protestami daloby sie pewnie zebrac wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę 29.08.12, 08:09 Z całym szacunkiem, bałamutny argument. Watykan jest maleńki i muzułmanie w nim nie mieszkają. W Arabii Saudyjskiej jest zaś sporo chrześcijan - robotników tymczasowych. Skądinąd nie ma to wielkiego odniesienia do sytuacji podwarszawskich Włoch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kihygh8e3wwf432jg Re: Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.13, 23:00 NIGDY w POLSCE nikt nir zaakceptuje syfu muslimskiego. Polska od TYSIĄCA lat jest KATOLICKA i nie ma tutaj miejsca na oatologie muzułmańską. Precz od Polski z pedofilami i świrami sekty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nok Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę b... IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.12, 10:38 Kuźwa - przedszkole wybudować a nie meczet !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Sath Re: Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę IP: *.lot.pl 28.08.12, 10:56 Budują za prywatne a nie dzielnicowe pieniądze. Radni PIS zajęliby się lepiej organizacją pieniędzy na dzielnicowe przedszkola i żłobki a nie przeszkadzali innym w wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: musikus Re: Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.12, 23:23 Mylisz się, Oni zazwyczaj nie poprzestają na jednym. Osobiście też nie znoszę Kościoła Katolickiego, ale muzułmanie to igranie z szaleństwem. Tolerancja nie ma nic do tego. Trzeba jak w stanach uznać ich za potencjalnie niebezpiecznych a nie przyjmować modelu angielskiego i być gościem w swoim kraju. Jak nie teraz to za 15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę IP: *.static.qsc.de 29.08.12, 01:18 Popieram. Jak ich nie powstrzymacie, to kiedys wam, niewiernym psmon obetna glowy jak to zaleca Koran. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę 29.08.12, 09:14 Powstrzymamy, tak jak powstrzymaliśmy tych którzy innowierców palili na stosach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anja Re: Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.08.12, 16:37 To właśnie radni PiS przegłosowali budowę przedszkola, które powstaje przy ul. Ryżowej Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę 28.08.12, 11:17 > Kuźwa - przedszkole wybudować a nie meczet !!! To akurat chybione hasło, ponieważ Włochy można śmiało nazwać przedszkolną Mekką. Ze względu na charakter zabudowy (wciąż jeszcze dominują domki z ogródkami, dogodne jako obiekty przedszkolne), jakieś przedszkole lub "klubik maluszka" można znaleźć niemal w co drugim kwartale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan61 Re: Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.08.12, 16:35 Dzielnica właśnie buduje przedszkole w pobliżu. Nie chciałbym, aby zostało zdominowane przez muzułmanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andżej Re: Katolicki, prosty kraj.... IP: *.pl.netia.com.pl 28.08.12, 11:17 Nie ma to jak poczytać wpisy czytelników GW. Tzw. Polactwo-katolstwo może się schować, do pięt nie dorasta do oszołomstwa bojowników-czytelników tego forum. Islam good, Katol be. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Incognito2011 Re: Katolicki, prosty kraj.... IP: *.armasan.pl 28.08.12, 11:52 hm... mamy kraj świecki nie wyznaniowy, konstytucja gwarantuje obywatelom wolność wyznania, zresztą Polska z tego słynęła w historii, jakoś nie widzę specjalnego oburzenia jeżeli buduje się kolejny kościół, ale niech ktoś spróbuje postawić meczet? bożnicę? inny dom modlitw.... obraza majestatu właśnie Polaka - bo jakże to... żyd? mason? hindus? muzułmanin? obok mnie będzie się modlił do swoich bogów... bleeeee - obrzydlistwo... opamiętajcie się ludzie i spójrzcie na świat z innej perspektywy - bo nie jest bikameralny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Katolicki, prosty kraj.... IP: 213.71.28.* 06.12.12, 17:23 A czy katolikom wolno budować kościoły w krajach muzułmańskich? Nie? To z jakiej racji my mamy im pozwalać na budowanie ich świątyń u nas? Po to, jak to ktoś bardzo trafnie ujął, żebyśmy za kilka lat stali się gośćmi, ba- wręcz intruzami w swoim własnym kraju, bo islam nas wygryzie? To całe pieprzenie o "multi-kulti" i tolerancji to stek bzdur. Z terrorystami nie ma żartów. Gdy islam zaleje Europę i muzułmanie zaczną rządzić, a tak już się dzieje w wielu krajach w Europie Zachodniej, to już to widzę, jak będą dbać o przestrzeganie Waszych praw, o "tolerancję", "równość", "wolność" itd. całe to chrzanienie. Wezmą "niewiernych" za mordy i nie będą się cackali, oj nie... Dlatego trzeba to tępić w zarodku, zanim się rozrośnie i nas zadławi. Obyśmy się nie obudzili, gdy już będzie za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Katolicki, prosty kraj.... 07.12.12, 11:49 Gość portalu: o napisał(a): > A czy katolikom wolno budować kościoły w krajach muzułmańskich? w jednych - wolno, w innych - nie. rozumiem, że jako retorsję proponujesz zakaz budowy meczetów w krajach katolickich? no ok, wolno ci. głupio, ale twoja sprawa. tylko bardzo proszę, polski - która krajem katolickim nie jest - w to nie mieszaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manifest_pkwn Przeprowadź się do Arabii Saudyjskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 18:01 Tam jest tolerancja, znajduchu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Incognito2011 Re: Przeprowadź się do Arabii Saudyjskiej IP: *.armasan.pl 02.09.12, 00:36 mówisz o swojej matce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Katolicki = nie średniowieczny jak IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.12, 07:16 islam, dodajmy wczesnośredniowieczny kozioł z muslimańską brodą Odpowiedz Link Zgłoś
antheax Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę b... 28.08.12, 10:41 Nie warto zgadzać się na propagowanie religii, w której dopuszczalne są zabójstwa kobiet - "honorowe", kamienowanie, polewanie kwasem itp. To ja już wolę katolicyzm - poglądy Kościoła Katolickiego mnie nie zabiją ani nie okaleczą. Jak mi się nie podobają zawsze mogę bezpiecznie odejść i nikt mnie nie będzie gonił, żeby zabić czy oblać kwasem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Incognito2011 Re: Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę IP: *.armasan.pl 28.08.12, 11:57 > To ja już wolę katolicyzm - poglądy Kościoła Katolickiego mnie nie zabiją ani n > ie okaleczą. Jak mi się nie podobają zawsze mogę bezpiecznie odejść i nikt mnie > nie będzie gonił, żeby zabić czy oblać kwasem. powiedz to tym co ginęli na stosie bo... czarownicą byli, papieża obrazili, powiedzieli coś co nie spodobało się hierarchom, albo mieli więcej niż oni... w każdej religii są fundamentaliści - w chrześcijaństwie też, i mordują, torturują w imię Pana, psychicznie, fizycznie i duchowo... przykładów jest wiele - polecam białą wstążkę.... Odpowiedz Link Zgłoś
kali555 Re: Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę 28.08.12, 15:03 nie powielaj mitow, prosze Cie. Poczytaj fachowa literature a nie forum lub komiksy o Torquemadzie:) zweryfikuj swoja malutka wiedze a dowiesz sie ile w tym mitow a ile propagandy. Na marginesie - najwiecej stosow zaplonelo z inicjatywy protestantow Odpowiedz Link Zgłoś
nazikomunista_back Re: Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę 28.08.12, 17:01 To też chrześcijanie, dla zdrowych na umyśle mniej więcej jeden pies. Nie powielaj mitów proszę cię, poczytaj coś rzeczowego a nie komiksy o Cromwellu i wojnie trzydziestoletniej. Fajne są, ale mądre niezbyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Incognito2011 Re: Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę IP: *.armasan.pl 02.09.12, 01:49 nie powielam... :D takaż prawda... prawda jest taka, że "każda myszka swój ogonek chwali" chrześcijaństwo i islam, są bardziej zbieżne niż się ludziom wydaje. Na kartach Koranu czy Biblii pojawiają się te same osoby... Koran nie jest zły, nie jest zła Biblia jak również nie jest zły Talmud. Źli są ludzie, którzy pod swoje ambicje, czy to polityczne, czy to osobiste naginają zawarte tam słowa. Nie jestem ani przeciwnikiem ani zwolennikiem religii, ale wiem, że zło z niej nie wynika. Wynika jedynie ze złej woli, a czy ona jest spod znaku krzyża czy półksiężyca, czy gwiazdy... to osobna historia. Wiadomo, że dla niektórych, niestety, katolików - Islam, czy Judaizm to obraza majestatu, przecież Muzułmanie to terroryści a obrzydliwi Żydzi zamordowali Jezusa!!!! Dla ortodoksyjnych Muzułmanów Chrześcijanie to sprzedajne i nie szanujące się kobiety oraz mężczyźni to tolerujący, a Judaizm zaś to mordercy którzy chcą im odebrać świętą ziemię, dla ortodoksyjnych Judaistów, natomiast - katolicy to brudni i skażeni ludzie, a Muzułmanie to złodzieje i mordercy.... i świat się kręci w swojej obłudzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt40 Re: Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 15:40 Islam zakazuje znęcania się nad kobietami, nakazuję opiekę nad nimi. A praktyki w niektórych krajach są barbażyńskie i niezgodne z islamem. Parafrazując chrześcijaństwo zakazuje cudzołustwa, a księża miewają dzieci. Nauka religi często rozchodzi się praktykami życiowymi we wszystkich religiach. Brak wiedzy o innych jest powodem niesnasek i nieporozumień. Bóg każe nam się miłować, więc nie szukajmy wydumanych powodów do nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STOP islamowi! Re: Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.12, 09:00 islam = średniowiecze w najgorszym fanatycznym rodzaju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dex Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę b... IP: *.arr.gov.pl 28.08.12, 10:48 Stop islamizacji Europy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feu Re: Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę IP: *.ip.maverick.com.pl 28.08.12, 23:26 Niech żyje katotaliban! Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę 06.12.12, 18:43 a może weź się lepiej do roboty, cjpo z państwowej agencji opłacana z moich podatków? Odpowiedz Link Zgłoś
marac Czy islam naprawdę głosi pokój i tolerancję? 28.08.12, 10:52 [...] Czy islam naprawdę głosi pokój i tolerancję, odrzucając przemoc? Muzułmanie, którzy popełniają te zbrodnie są innego zdania. Wierzą, że to, co robią to dżihad (święta wojna). Twierdzą, że zabijanie niewiernych jest obowiązkiem każdego muzułmanina. Nie zabijają dlatego, że chcą pogwałcić prawa islamu, lecz dlatego, że myślą, iż tak właśnie powinien postępować prawdziwy muzułmanin. Ci, którzy wysadzają w powietrze własne ciało, by zabić więcej niewinnych ludzi robią to, ponieważ myślą, że czeka ich nagroda w Raju. Mają nadzieję, że zostaną pobłogosławieni przez Allacha, będą jeść niebiańskie pożywienie, pić czyste wino i cieszyć się towarzystwem boskich partnerek. Czy się całkowicie mylą? Skąd wzięli te wypaczone poglądy? Jak to się stało, że uwierzyli, iż zabijanie niewinnych ludzi sprawia przyjemność Bogu? Czy może to my jesteśmy w błędzie? Czy islam naprawdę głosi przemoc? Czy wzywa swych wyznawców do zabijania niewiernych? Potępiamy tych, którzy dopuszczają się aktów przemocy i nazywamy ich ekstremistami. Ale czy naprawdę są oni ekstremistami, czy też postępują tak, jak każe im święta księga, Koran? Czego naucza Koran? Czy go czytaliśmy? Czy wiemy, jakie nauki są w nim zawarte? Przeanalizujmy kilka z nich i przyjrzyjmy się bliżej słowom Allacha. [...] Przeczytaj całość: www.buddyzm.edu.pl/magazyn/14/cs14-26.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec rydzyk Re: Czy islam naprawdę głosi pokój i tolerancję? IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.12, 10:58 Mówienie o kamienowaniu i innych ekstremach i rozciąganie tego na cały islam to tak jakbyśmy twierdzili, że typowymi przedstawicielami normalnego katolicyzmu jest ojciec rydzyk i kolesie, którzy zabijają ginekologów wykonujących aborcje w imię miłości bliźniego. Ludzie użyjcie może mózgu i zobaczcie świat w mniej czarno-biały sposób. Zawsze można znaleźć wariatów w każdej religii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: Czy islam naprawdę głosi pokój i tolerancję? IP: *.ichf.edu.pl 28.08.12, 11:07 Zadziwiająca jest ilość "wariatów" w tej "religii pokoju". Może ta religia źle wpływa na zdrowie psychiczne i w związku z tym powinna być zakazana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasza Re: Czy islam naprawdę głosi pokój i tolerancję? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 28.08.12, 11:11 mowa o katolach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: Czy islam naprawdę głosi pokój i tolerancję? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 17:09 To katole latają w kubraczkach z trotylu? Coś przegapiłem, czy to tobie "religia miłości" zaczęła na mózg padać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feu Re: Czy islam naprawdę głosi pokój i tolerancję? IP: *.ip.maverick.com.pl 28.08.12, 23:28 Chyba przegapiłeś dwa tysiące lat... Odpowiedz Link Zgłoś
marac Re: Czy islam naprawdę głosi pokój i tolerancję? 29.08.12, 04:27 Różnicę między słowami "kiedyś" i "teraz" znajdziesz w każdym słowniku języka polskiego. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Czy islam naprawdę głosi pokój i tolerancję? IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.12, 12:59 Co więcej,gdyby nie ludzie postępowi,którzy ograniczyli trochę wpływy sekty katolickiej,to oni by nadal chętnie palili na stosach osoby o innych poglądach niż oni. Co do ograniczonych praw kobiet w krajach muzułmańskich - oczywiście jestem za tym aby kobiety miały równe prawa,ale jak na to powołują się katolicy to świadczy to o ich wielkiej hipokryzji.Ich kościół sam chętnie to kiedyś robił,i to grupy kobiet wywalczyły sobie prawa,walcząc o nie między innymi z kościołem...katolickim. Odpowiedz Link Zgłoś
marac Re: Czy islam naprawdę głosi pokój i tolerancję? 28.08.12, 15:44 "kościół sam chętnie to kiedyś robił" Kluczem do zrozumienia, dlaczego każdy oświecony człowiek, którego przodkowie wywalczyli w wojnie z Kościołem Katolickim prawa dla kobiet, powinien się sprzeciwiać ekpansji islamu są słowa: "kiedyś" oraz "teraz". Odpowiedz Link Zgłoś
brudno Re: Czy islam naprawdę głosi pokój i tolerancję? 28.08.12, 12:38 Poczytaj sobie Stary Testament, czyli świętą księgę Żydów i chrześcijan. O bezlitosnym, mściwym Bogu. Mamy od kilkudziesięciu lat do czynienie z "ryplejem", gdy palestyńskie miasteczka i wsie są niszczone jak biblijne miasta Jerycho, Sodoma. Wyobraź sobie islamskiego mułłę, co w jednym pokoju zamyka rodzącą kochankę, w drugim muzykę sobie puszcza, choć krwawiąca rodząca o wezwanie pogotowia błaga. Dziecko zmarło, kochanka okazała się zbyt wytrzymała, przeżyła. To nie dziki mułła zrobił, lecz wikary katolicki w chrześcijańskim Poznaniu. Ajatollachy katolickie próbowały go w innym kraju ukryć, na prokuraturze wymusiły umorzenie sprawy, w "związku ze znikomą społecznie szkodliwością przestępstwa"... Odpowiedz Link Zgłoś
marac Re: Czy islam naprawdę głosi pokój i tolerancję? 28.08.12, 15:47 A tu, drodzy Państwo, mamy przykład człowieka, który będzie krzyczał "Żydzi do gazu!" nawet wtedy, gdy muzułmańscy sąsiedzi będą mu kamienować wnuczkę za brak szmaty na głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feu Re: Czy islam naprawdę głosi pokój i tolerancję? IP: *.ip.maverick.com.pl 28.08.12, 23:30 Coś chciałeś mądrego powiedzieć, a nie wyszło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Re: Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę IP: 178.73.49.* 28.08.12, 10:57 > To g0fno które budują koło Blue City zaspokoi wszystkie ich potrzeby duchowe Mniej więcej tak samo, jak zbór protestancki "zaspokaja potrzeby duchowe" katolików. > Szariat wprowadzą? Sam jesteś szariat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feu Re: Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę IP: *.ip.maverick.com.pl 28.08.12, 23:31 Z Szariatkowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasza oddać jakiś pustoszejący kościół IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 28.08.12, 10:57 Po co budować wystarczy oddać jakiś pustoszejący kościół. Nabudowali tego pod koniec lat 80 a teraz świecą pustkami a tak przynajmniej się nie zmarnuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he he a ciebie oddać talibom na szaszłyki he he he IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.12, 15:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Włoch Kłamstwo!! IP: *.lot.pl 28.08.12, 10:59 ja mieszkaniec Starych Włoch nie mam nic przeciwko temu aby muzułmanie powiększyli swój obecny dom modlitewny. Skoro wyznawcy zombie-wampira (ten co powstał po śmierci i poił innych krwią) mogą to dlaczego inni nie? Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Kłamstwo!! 28.08.12, 11:19 Właśnie - Włochy to trochę więcej niż 600 napaleńców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: Kłamstwo!! IP: *.acn.waw.pl 28.08.12, 13:28 Ja też jestem ze Starych Włoch i jestem przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: Kłamstwo!! IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.12, 14:57 no tak, bo Dymna to ulica Nowych Włoch... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Włoch Re: Kłamstwo!! IP: *.lot.pl 28.08.12, 15:59 Nowych nie ale jednak Włoch. Ja Droga Pani/Panie lubię spacery i przejście przez tory nie stanowi dla mnie problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
brudno Re: Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę 28.08.12, 11:08 Ten odłam muzułmanów tak różni się od szyitów i sunnitów, jak prawosławni, katolicy i protestanci, raczej wyjątkowo w jednej świątyni się modlący. W przeciwieństwie do KK nie kombinują, jak od naszego państwa wyciągnąć kasę na świątynię. Czytam, że jest kilkuset wyznawców tego nurtu w Warszawie. Chyba trudno im się na modlitwy pomieścić w domku pokazanym na zdjęciu. Czy z polskich Włoch mają jeździć do Włoch na modlitwy? Nie mam pewności, ale może i w Rzymie są meczety. Że wiele krajów muzułmańskich jest mało demokratycznych? Te najgorsze to najlepsi sojusznicy USA! Postawa pisowców przypomina słynną historię, jak nad Hawaną pokazała się wielka d... Fidel Castro kardynała poprosił o wyjaśnienie i usłyszał "Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie..." Odpowiedz Link Zgłoś
marac Islam nie jest religią pokoju 28.08.12, 11:14 Poniższy artykuł pochodzi z książki dr. Petera Hammonda: Slavery, Terrorism and Islam: The Historical Roots and Contemporary Threat: Islam nie jest ani religią, ani kultem - jest pełnym, kompletnym ustrojem. Islam ma religijne, polityczne, ekonomiczne oraz militarne komponenty. Komponent religijny jest podstawą dla wszystkich innych komponentów. Islamizacja następuje, kiedy w danym kraje jest wystarczająco dużo muzułmanów, aby zaczęli się domagać swoich tak zwanych "praw religijnych". Kiedy poprawne politycznie i multikulturalne społeczeństwa zgadzają się na "rozsądne" muzułmańskie żądania o ich "prawa religijne", po cichu przechodzą także pozostałe komponenty. Tak właśnie to działa: (Źródło danych procentowych - CIA: The World Fact Book (2007)). Dopóki populacja muzułmanów pozostaje w okolicach 1%, są oni postrzegani jako miłująca pokój mniejszość. W artykułach prasowych, filmach podkreślana jest ich barwna odmienność: USA Odpowiedz Link Zgłoś
joxanna Re: Islam nie jest religią pokoju 28.08.12, 11:56 Naprawdę wierzysz, że to muzułmanie w Bośni są odpowiedzialni za 'regularne masakry i ataki terrorystyczne'? mam też problem z krajami, które wykazują 'czystki i mordy kierowane z poziomu państwowego' - czy one zawsze są sterowane religią? Może po prostu z zamordystycznego ustroju? Czy te kraje faktycznie są dużo gorsze, niż np Birma? Albo Białoruś? Które nie są przesadnie muzułmańskie. A np Turcji można zarzucić 'czystki i mordy' w stosunku do Kurdów, którzy przecież też są muzułmanami. Uwaga na statystyki - łatwo się dać zmanipulować. Odpowiedz Link Zgłoś
marac Re: Islam nie jest religią pokoju 28.08.12, 16:04 joxanna napisała: > Uwaga na statystyki - łatwo się dać zmanipulować. Nie wierz w statystyki. Zajrzyj na YouTube. www.youtube.com/watch?v=KzLECtFT4aU www.youtube.com/watch?v=DnZNpueA64k www.youtube.com/watch?v=-KbmDon21w0 Polecane przykładowe słowa kluczowe: muslim ghetto riot france sweden uk belgium netherlands germany Odpowiedz Link Zgłoś
marac Re: Islam nie jest religią pokoju 28.08.12, 16:06 Jeszcze jeden: www.youtube.com/watch?v=zAivyEazJQ0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Sath Re: Islam nie jest religią pokoju IP: *.lot.pl 28.08.12, 16:13 albo to www.youtube.com/watch?v=sq_-lT_KOCA Odpowiedz Link Zgłoś
marac Re: Islam nie jest religią pokoju 28.08.12, 16:29 Jakbyś, drogi Al Sath, był Polakiem i spędził dzieciństwo w PRL-u, to byś wiedział, że Polacy na argument "a u was biją Murzynów" są raczej uodpornieni. Odpowiedz Link Zgłoś
marac Re: Islam nie jest religią pokoju 28.08.12, 16:37 A na taki link: www.tampabay.com/blogs/alleyes/2009/11/terrorism-thats-personal.html pewnie odpowiesz linkiem do artykułu o mężu bijącym żonę w Polsce? A na ten: www.guardian.co.uk/world/2010/feb/04/girl-buried-alive-turkey masz już gotową historię Madzi z Sosnowca, prawda? To tak nie działa, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
marac Re: Islam nie jest religią pokoju 28.08.12, 16:56 joxanna napisała: > Naprawdę wierzysz, że to muzułmanie w Bośni są odpowiedzialni za 'regularne mas > akry i ataki terrorystyczne'? Jeszcze odnośnie Bosni. Autorowi tekstu oczywiście nie chodziło o wojnę w byłej Jugosławii. Wojna to wojna - masakr dokonują silniejsi - wiadomo. Oto jak to wygląda Bośnia teraz: Wahhabi mujahideen islamic terrorist training camp in Bosnia: www.youtube.com/watch?v=DngHzLB4vy0 Sky News has obtained evidence of thousands of radical Islamic Holy warriors hiding in Bosnia, a decade after the end of the war. Tim Marshall went to Zenica in search of answers. He found a growing radicalisation, and a new base for Al Qaeda. Bosnia, Serbia, Yugoslavia: www.youtube.com/watch?v=DJrNeZgnj7Y "In 2002, a 26-year-old man described by local media as a Wahhabi supporter killed three members of a Croat family on Christmas Eve, saying he was following instructions from God. Last year, a young Wahhabi killed his mother because she refused to join him for morning prayers. Fears of puritanical Muslim Wahhabi sects among Bosnian Muslims became even stronger after three Muslim men were arrested last year in Sarajevo and found guilty of planning to carry out a suicide attack in Bosnia or another European country. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tia Re: Islam nie jest religią pokoju IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.12, 13:51 islam to religia, która nie zmieniła się od średniowiecza i muzułmanie pozostali równie ciemni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kunegunde Re: Islam nie jest religią pokoju IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.12, 14:19 "Powyżej 60% następują niczym nie ograniczane prześladowania niewiernych, sporadyczne masowe mordy, wprowadza się prawo Sharii w skali całego kraju. Niewierni są zmuszani do płacenia podatku "za ochronę" tzw. Jizja, często rekwirowany jest ich majątek. Masowy exodus nie-muzułmanów z kraju. Albania Odpowiedz Link Zgłoś
marac Re: Islam nie jest religią pokoju 28.08.12, 16:26 Gość portalu: kunegunde napisał(a): > W Malezji??? A to doskonałe. Na łeb ten Hammond upadł? :-D "When Malaysia became independent in 1957, nationalism began to rise, and this caused the end of 1960s, even for the Malaysian riots between Muslims and the Indian Hindus. As a result of this; over 60.000 Hindus returned to India." www.youtube.com/watch?v=I1hOInQlcuM - film o dyskryminacji Hindusów. "Recently a series of attacks on Christian churches and a Sikh temple in Malaysia focused world attention on ethnic tension in the country." www.youtube.com/watch?v=T2DJRXtQCyQ Malezyjscy muzułmanie odmawiają niemuzułmanom prawa do używania niektórych słów. Na razie tylko słów. www.youtube.com/watch?v=HjiyDLOg4-Q Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tia Re: Islam nie jest religią pokoju IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.12, 18:27 islam to antykultura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OmarSzariff Taki mułła to alku nie tyka, żonę ma, dzieci ... IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 28.08.12, 11:16 Ja tam się tym włoszczanom dziwię. Taki mułła to alku nie tyka, żonę ma, dzieci gromadkę czyli normalny porządny gostek! Popatrzmy dla porównania na duchownego katolickiego który nie stroni od kielicha, ugania się za małolatami i jeszcze ciągnie od wiernych dziesięcinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STOP islamowi! stop islamskim terrorystom! IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.12, 20:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę b... IP: 195.94.207.* 28.08.12, 11:18 Niech żyje demokracja, wolność słowa i wypowiedzi. Niech żyje wolność sumienia i religii (Konstytucja art. 53 ust. 1). Pokazali się prawdziwi zwolennicy prawa i sprawiedliwości, demokracji itd. PRL walczyło z religia, PISowcy domagali sie wolności religii i swobody działa Kościoła, a sami co proponują. Wolnośc dla nas, dla innych żadnej wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
sloik_spod_radzynia Ja bym przeszedł na islam,ale nie można pić browca 28.08.12, 11:22 Jakby islam dopuszczał picie browca i wódeczki, to byłby atrakcyjniejszy dla przeciętnego Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: Ja bym przeszedł na islam,ale nie można pić b 28.08.12, 11:52 Z modlitwą 5 razy dziennie i Ramadanem? Nie zapomnij też o obrzezaniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
geonly Re: Ja bym przeszedł na islam,ale nie można pić b 28.08.12, 13:33 Piwa nie, ale akurat wódkę Tatarzy - nasi odwieczni polscy muzułmanie - piją jak wszyscy w tym kraju :) Z drugiej też strony, Kościół zakazuje masturbacji, ale za strasznego złoczyńce cię przez nią nie uważa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Sath Re: Ja bym przeszedł na islam,ale nie można pić b IP: *.lot.pl 28.08.12, 14:07 pić można byleby Pan nie widział (pod dachem z zasłoniętymi oknami, po zmroku, itp) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STOP islamowi! islam = wczesne średniowiecze = syf IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.12, 07:23 aż strach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL w Słoikowie można kupić i żura IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.12, 12:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: precz Nie chcemy żadnej religii, komuchów i faszystów !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 11:22 Ideowcy trzepiący kasę na praniu mózgu słabych jednostek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świadomy Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę b... IP: *.chello.pl 28.08.12, 11:43 Znając historię i zasługi Tatarów oddane swojej ojczyźnie, Polsce, uważam, że powinny powstawać meczety wspólnot Tatarskich. Ale już nie koniecznie wspólnoty muzułmańskiej określanej mianem sekty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę b... IP: *.acn.waw.pl 28.08.12, 12:01 Też jestem przeciwny. Przy okazji mogliby wyburzyć kościół na Popularnej. Co niedziela rano budzą dzwonami całą okolicę i ściągają tam gromady katolików Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Sath Re: Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę IP: *.lot.pl 28.08.12, 14:08 racja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lika Re: Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę IP: 78.101.85.* 29.08.12, 08:19 A tak muezzin będzie ci wył wzmocniony glośnikiem 5 razy na dobę. Z tego raz przed świtem. Odpowiedz Link Zgłoś
ndizi "Meczet zakłóci zabudowę okolicy" 28.08.12, 12:17 "Meczet zakłóci zabudowę okolicy" A jak kolejny kościół zakłóca zabudowę to jest ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIN_i_zielony Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę b... IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.12, 12:44 Ciekawe, czy Panowie radni tak ochoczo protestowaliby przeciwko budowie kolejnego kościoła? Wszak ilość mentalnej toksyny wylewającej się z pierwszej lepszej parafii w niczym nie ustępuję tej sączącej się z meczetu. Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Nie tak drzewiej bywało ? 28.08.12, 12:52 Przodkom naszym nie przeszkadzały synagogi , cerkwie, meczety . Dlaczego ? Bo chamów nikt nie słuchał a elity społeczne nie miały nic przeciwko temu, bo wiedziały, że różnorodność to samo dobro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Nie tak drzewiej bywało ? IP: *.biblioteka.waw.pl 28.08.12, 12:58 Jak widze te roznorodnosc na ulicach Londynu, getta ichniejsze, niechec do kobiet w aytobusach przez nich kierowanych, brud i syf na ulicach dzielnic w ktorych mieszkaja , to wiem ze oni sie nie integruja tylko zawlaszczaja dla siebie kolejne miejsca do zycia, sila i przemoca wyrzucajac rdzennych mieszkancow. Sa jak kolonialisci w 19 wieku. Mnie to przeraza, bo w imie poprawnosci politycznej daje im sie przywileje a zabiera sie je rdzennej ludnosci. Nie potrzeba terrorystow, wystarcza muzulmanie ktorzy zamieszkaja na danym terenie, oni oczyszcza go z niewiernych, pokojowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: Nie tak drzewiej bywało ? IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.12, 13:06 a jak sarmaci przybyli nad wisłę wiele lat temu to też nie była rdzenna ludność:-). Nie ma czegoś takiego jak rdzenna ludnośc, każdy kiedyś skądś przyjechał. To tylko kwestia czasu, patrz USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lika Re: Nie tak drzewiej bywało ? IP: 78.101.85.* 29.08.12, 08:21 Tak, każdy skądś przyjechał. Ziemia nie jest nam dana na własność. Pytanie, jak chcemy, żeby nasz kawałek ziemi wyglądał za 20, 30 lat? Bo muzułmanie mają taką rozrodczość że zwyczajnie nas wyprą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Nie tak drzewiej bywało ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.13, 20:21 Pomieszanie języków przy budowie wieży Babel nie traci aktualności. KJażdy naród musi żyć we własnym kraju. Wszycy muzułmanie judai sci itd. wyjeżdżajcie z Polski jak najszybciej do tych krajów, gdzie wasze wyznania są tolerowane. Z Polski won. Odpowiedz Link Zgłoś
pyzz Re: Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę 28.08.12, 13:12 "Kalemu ukraść krowę to zły uczynek, ale KALI ukraść krowę..." Powinniśmy mieć tę maksymę wpisaną w godło państwowe. Odpowiedz Link Zgłoś
margeritta.goth Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę b... 28.08.12, 13:18 "Meczet nie będzie harmonizował się z okoliczną zabudową" - no i zaburzy charakter tej perły Warszawy :)))))) Ale na serio: niech ci, którzy uważają islam za religię, która nakazuje mordować i oblewać kwasem niech przynajmniej mają na uwadze naszych rodzimych muzułmanów, którzy mieszkają na naszych terenach od stuleci. I nie protestują przeciwko takim opiniom. A sama religia nie ponosi winy za "święte wojny", lecz bieda i przeludnienie w niektórych krajach muzułmańskich. Zapewne politycy PiS nie protestowaliby przeciwko budowie nowego kościoła i w poważaniu mieliby protesty mieszkańców, którzy nie chcą kolejnej dzwonnicy na pobudkę. A skoro dom we Włochach i tak służy jako dom modlitwy dla muzułmanów, jaka jest różnica jeśli będzie nosił nazwę meczetu? Niech sobie rozbudowują budynek byle (w przeciwieństwie do KK zresztą) za własną kasę. A argument z muzułmańską dzielnicą jest naciągany aż trzeszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
albwu Re: Włochy nie chcą meczetu. "Trzeba zatrzymać tę 28.08.12, 13:25 Ja swoim dzieciom mówię, że za 20 lat bedą biegali do meczetu i nikt nie bedzie pytał czy chcą. Mieszkańcy Włoch przynajmniej bedą mieli blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
amethystos1966 Jak zwykle, teraz Pis skluca spolecznosci lokalne 28.08.12, 14:13 Ciasnogowi z PiSu sklucili narod, teraz sklucaja spolecznosci lokalne. Nikt im wiary nie zabierze, jak wybuduja meczet. Chyba, ze boja sie wprowadzenia szariatu, bo wtedy pisuary chodziliby z jedna reka... Odpowiedz Link Zgłoś