Dodaj do ulubionych

Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie?

19.04.13, 15:59
Potrzebuję Waszej pomocy!! Moja kuzynka myśli o przeprowadzce do Warszawy (ze względu na pracę). W Lublinie ma własne mieszkanie i nie wie czy je sprzedać i kupić nowe w Wawie, czy wynająć i też wynajmować w Wawie? A jak kupić to gdzie najlepiej Waszym zdaniem??? Ja nie wiem co jej doradzić:( PS. będzie pracować w centrum.
Obserwuj wątek
    • Gość: ziga_zgaga Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? IP: 193.203.192.* 19.04.13, 16:08
      może niech popracuje trochę, a dopiero później kupuje. można przecież coś wynająć...
      • Gość: 123 Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.13, 17:08
        Ja polecam nową dzielnicę, świetna lokalizacja, dobry dojazd, poszukaj w google Grójec...
        • misiana Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? 19.04.13, 18:44
          Gość portalu: 123 napisał(a):

> Ja polecam nową dzielnicę, świetna lokalizacja, dobry dojazd, poszukaj w google
          > Grójec...
          Znalazłam, rozumiem że z tym dojazdem to taki żart? haha
      • misiana Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? 19.04.13, 18:38
        Gość portalu: ziga_zgaga napisał(a):

> może niech popracuje trochę, a dopiero później kupuje. można przecież coś wynaj
        > ąć...

no właśnie, tylko gdzie najlepiej?
        • Gość: xxx Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.04.13, 19:03
          Najlepiej niech LU i LLU zostaną w Lublinie...
          • Gość: female1 Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.14, 20:36
            pełna zgoda, niech LU i tym podobne rejestracje zostana u siebie !!!
            • androj5 Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? 16.12.18, 11:34
              Warszawianie nie od dzisiaj boja sie zdrowej konkurencji. dyskusja zbędna.
        • horpyna4 Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? 20.04.13, 11:05
          Najlepiej daleko od centrum, ale blisko stacji metra. Wtedy nie będzie spędzać życia w korkach, a będzie miała lepsze powietrze, niż w ścisłym centrum. No i taniej ją to wyniesie.

Jeżeli praca jest blisko któregoś z dworców kolejowych, to może wynająć pod Warszawą (dużo taniej) i dojeżdżać pociągiem. Gorszy dojazd, niż metrem, ale coś za coś.

Na początek niech kupi plan Warszawy i zrobi rozeznanie, co jest gdzie.
          • ampolion Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? 25.05.15, 18:49
            Dlaczego kupować, znajdzie w internecie kilka.
            "Ci, którzy wiedzą - nie mówią.
            Ci, ktorzy mówią - nie wiedzą"
          • domipras99 Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? 09.12.15, 12:56
            Może gdzieś na Ochocie ? Grupo Lar ma bardzo ciekawe rozwiązania fajne lokale , i na bardzo atrakcyjnych warunkach również da singli dobra lokalizacja , metro itp
    • Gość: orroz Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? IP: *.dynamic.mm.pl 19.04.13, 20:08
      mam rodzinę w Lublinie, na jej miejscu jeśli ma fundusze to bym tego w Lbl nie sprzedawał tylko wynajął, chętnych na pewno będzie miała, a w Warszawie skoro będzie mieszkała w centrum to może Wola ją zainteresuje? Znajomi kupili na Górczewska Park mieszkanie, bardzo chwalili, wybieram się do nich na parapetówę i zobaczę jak to mieszkanie wygląda ale z ich opowieści to naprawdę spoko
    • Gość: chyba niegłupi... Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.13, 20:11
      Pierwej - wynająć. Bemowo, Ochota, Bielany, Mokotów i jeszcze trochę innych. Pomieszkać, popracować, utrzymać tę pracę, poćwiczyć dojazdy, porozglądać się dookoła i powoli zacząć myśleć o kupnie swojego (i o "wbijaniu gwoździ").
      Mieszkanie w Lublynie wynająć, nie sprzedawać przez rok, dwa, trzy...
      Jak już w stolycy okrzepniesz, zawodowa kariera będzie się rozwijać i rokować na kolejne "naście" lat, wtenczas sprzedaj Lublyn, kup Warsiawę i żyj długo i szczęśliwie.
      Pozdrou!
    • Gość: mm Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? IP: 78.30.112.* 19.04.13, 21:29
      Co znaczy "w centrum"? W Srodmiesciu czy gdzies indziej?
      • androj5 Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? 13.01.22, 21:06
        Nooooo, centrum to nie to samo co śródmieście ???!!!Chi, chi........
    • Gość: Paweł Gdzie NIE kupować: IP: *.com 20.04.13, 01:52
      Podpowiem gdzie NIE kupować: Żoliborz, Mokotów, Ochota, Saska Kępa. To rejony zarezerwowane dla rdzennych warszawiaków i krzywym okiem patrzymy na nich na napływ. Poza tym twoją koleżankę i tak stać pewnie co najwyżej na Gocław, Białołękę, Ursynów czy Ursus, o ile w ogóle na "Warszawę".
      • monika.baka Re: Gdzie NIE kupować: 20.04.13, 13:52
        O God! Proste. Niech kupuje, najlepiej na 40 lat. Tak, żeby blisko była Biedronka, bo tam mają tanie jedzenie no i blisko dworca, bo weki nie lubią się tłuc w torbie w niedzielne wieczory. A nie mogłaby tam zostać? Lublin to takie piękne miasto, po co jej Warszawa? Wystraszy się dziewoj wieżowców i zamilknie na wieki. Jeżeli już musi to ją powitam:
        WITAJ TANIA SIŁO ROBOCZA!

Nigdy nie zrozumiem kretynek, które włażą na forum i zadają tak durne pytania. Po drugie, w Warszawie nie ma centrum cepko. Jest Śródmieście!
        • Gość: prawnik Re: Gdzie NIE kupować: IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.04.13, 23:41
          o juz wiem czemu taka trudna z Toba komunikacja - rdzenna warszafianka z pretensjami sie trafila:) naprawde masz cos nierowno pod sufitem skoro wyglaszasz takie chamskie opinie. jak nie lubisz takich postow to tu nie wchodz. albo nie czytaj. albo olej. ale prosze juz sie wiecej nie wypowiadaj bo od jadu normalnie ekran sie topi:)
          • Gość: prawnik Re: Gdzie NIE kupować: IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.04.13, 23:45
            zalezy gdzie w tym centrum ta praca. rzeczywiscie najwygodniej byloby wtedy zaczepic sie na Woli. I chyba najtaniej, aczkolwiek mi ta dzielnica jednak niestety kojarzy sie z wszechobecna zuleria (swojska i niegrozna w przeciwienstwie do Pragi Pn, ale jednak komfort mieszkania to mocno zmniejsza). wiem bo mieszkalam. Fajny jest Ursynow ale chyba bedzie za daleko (choc jesli praca przy metrze to ursynow moze byc wyborem). na pewno nic po drugiej stronie Wisly bo msc w korkach/tloku bedzie chciala uciekac z W-wy
        • Gość: obiektywny Re: Gdzie NIE kupować: IP: 5.174.122.* 30.06.14, 12:22
          God! Jaka z ciebie tępa ci...... Ty w ogóle widzisz co piszesz? Nie do wiary, że takie prostaki ciągle żyją w XXI wieku, myślałem że ciemnota to domena średniowiecza...
          Skoro jesteś taka fajna i taka proświatowa (podejrzewam, że Warszawa to dla Ciebie stolica Europy), to może zamieszkaj w USA, co? Z korzyścią dla każdego...
        • Gość: zbulwersowana Re: Gdzie NIE kupować: IP: *.radom.vectranet.pl 18.04.15, 16:35
          co za idiotka.......?
          • Gość: zbulwersowana Re: Gdzie NIE kupować: IP: *.radom.vectranet.pl 18.04.15, 16:40
            To było do monika.baka:)
        • androj5 Re: Gdzie NIE kupować: 16.12.18, 11:42
          Warszawianka bojąca sie konkurencji lublinianki czy innej młodej zdolnej to norma niechlubna w stolicy. Wstyd leniwa warszawianko. Lubliniance życzę powodzenia walcz o swoja przyszłość nie zwracaj uwagi na kołtuństwo rdzennych skoro jesteś lepsza, zdolniejsza wyśmiej je w duchu i do dzieła.
      • Gość: W. Re: Gdzie NIE kupować: IP: 84.39.164.* 23.04.13, 22:47
        Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Podpowiem gdzie NIE kupować: Żoliborz, Mokotów, Ochota, Saska Kępa. To rejony z
        > arezerwowane dla rdzennych warszawiaków i krzywym okiem patrzymy na nich na nap
        > ływ. Poza tym twoją koleżankę i tak stać pewnie co najwyżej na Gocław, Białołęk
        > ę, Ursynów czy Ursus, o ile w ogóle na "Warszawę".
        >

Taki z ciebie warszawiak jak z koziej dupy trąba.

• varshaviac Rdzenni warszawiacy 06.01.15, 21:01
        Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Podpowiem gdzie NIE kupować: Żoliborz, Mokotów, Ochota, Saska Kępa. To rejony z
        > arezerwowane dla rdzennych warszawiaków i krzywym okiem patrzymy na nich na nap
        > ływ. Poza tym twoją koleżankę i tak stać pewnie co najwyżej na Gocław, Białołęk
        > ę, Ursynów czy Ursus, o ile w ogóle na "Warszawę".

Kiedy na terenach Warszawy ludzie jeszcze na drzewach mieszkali, we Wrocławiu i Krakowie była już cywilizacja. Warszawa została założona bardzo późno, dopiero w 14 w. jako żydowskie miasteczko nad Wisłą, jej rdzenni mieszkańcy zginęli w getcie lub Auschwitz. Jeśli wiec wyganiasz nierdzennych warszawiaków z dzisiejszej Warszawy to przede wszystkim siebie jako rdzennego powinieneś wyganiać do Izraela.
        Warszawa ma natomiast fajny herb - panienkę z gołymi cyckami :)
    • wyga5 Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? 28.04.13, 20:04
      Trzeba na pewno przeliczyć, czy nie opłaca się czasem bardziej płacić rat niż czynszu, jednak przy ewentualnej utracie pracy lepiej chyba wynajmować... Sama przeprowadzka w sumie też jest stresująca. Ale można tutaj na szczęście skorzystać z pomocy firmy Japa - błyskawicznie pomogą w przeprowadzce!
      • Gość: JK Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.13, 22:23
        Na jeszcze większe szczęście oprócz wyżej reklamowanej firmy jest jeszcze milion innych, które bezproblemowo załatwią przeprowadzkę.
      • wintommorow Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? 06.02.14, 14:43
        ciężka sprawa, ale moim zdaniem to też jest uzależnione od naszych możliwości finansowych, no i też od tego, na czym nam najbardziej zależy, czy chcemy bliżej centrum, czy od lokalizacji, zeby było blisko do pracy.
    • Gość: a Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.13, 15:15
      Zostać w Lublinie! Jesteś tak dobrym pracownikiem, że Warszawa na tym zyska? To zostań w Lublinie, to miasto też takich potrzebuje. Nie jesteś? Tym bardziej siedź u siebie. Ostatecznie pomysł z Grójcem wydaje się możliwy do zaakceptowania. Z punktu widzenia Warszawiaków.
      • Gość: mmt Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.14, 14:34
        Prawdziwe warszawiaki to zalewają robaka na pradze północ... śmieszą mnie takie "warszawskie" gamonie, od urodzenia w mieście "predyspozycji" siedzą sobie w komunalnym mieszkanku i pierdzą w stołki jęcząc jak im słoiki pensje zaniżają. a słoik za tą "zaniżoną" pensję kupi mieszkanie na kredyt i i tak jest w nim więcej życzliwości do ludzi, niż w tym żyjącym na socjalu "warszawiaku" od 1 pokolenia...
    • melancho_lia Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? 20.05.13, 13:24
      Przez przyjezdnych głównie.
    • Gość: a Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.13, 15:40
      Miej litość i zostań w Lublinie.
    • Gość: anka Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? IP: *.centertel.pl 15.07.13, 12:25
      Ja na jej miejscu kupiłabym mieszkanie, teraz są takie fajne promocje u JWC w Warszawie, ze nie zastanawiałabym się wcale.
      • klemenko Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? 16.07.13, 13:17
        Gość portalu: anka napisał(a):

> Ja na jej miejscu kupiłabym mieszkanie, teraz są takie fajne promocje u JWC w W
        > arszawie, ze nie zastanawiałabym się wcale.

Już tylko kredycik i wio!
      • kitka05 Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? 09.10.14, 08:47
        Tak, tak, JWC to jedna z najgorszych firm, dlatego mają takie super promocje. Jak sąsiad będzie sikał, to ona będzie słyszała. Nieźle jej polecasz:(
      • domipras99 Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? 09.12.15, 12:58
        Grupo lar też ma całkiem fajne mieszkania , i wcale nie takie drogie różny metraż , od największego począwszy do tych mniejszych jest w czym wybierac
    • 21becia Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? 23.07.13, 22:45
      Nie czytałam wszystkich postów, wiec może już ktoś coś wspominał o tym ale jak dla mnie fajne lokalizacje to Wilanów lub Praga południe ostatnio budują tam bardzo śliczne mieszkanka
      • Gość: znachor Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? IP: *.free.aero2.net.pl 24.07.13, 12:53
        to zalezy ile chcesz wydac, tanie mieszkania z pierwotnego sa na tarchominie, widzialem oferte na os swiatowida cos kolo 5 tys
    • Gość: Nybali Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? IP: *.play-internet.pl 29.07.13, 15:00
      Przyjrzyj się Osiedlu Gocławek: rynekpierwotny.com/mieszkania/mazowieckie/warszawa/praga-poludnie/miglack-developer,osiedle-goclawek/. Fajnie wyglądająca inwestycja, a przy tym w rozsądnej cenie
      • lokator555 Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? 09.06.16, 13:33
        Potwierdzam. Kupione - mieszka sie super. Komunikacyjnie reeewelacyjnie.
    • mmagi Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? 01.08.13, 14:52
      najlepiej nigdzie,niech poszuka pracy w Lublinie;/
      • gadseq Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? 02.08.13, 11:18
        w Lublinie też nie jest łatwo o pracę, wiem bo sam przez okres studencki mieszkałem, później ciężko z pracą a jednak Warszawa wciąż daje większe możliwości i wciąż wielu ludzi wyjeżdża do stolicy za pracą, jeśli znajomej zależy na dobrej cenie niech poszuka w ofertach jwc, są znani z tego że mają przystępne ceny
    • ukrytytalent żoliborz już po 7-8tys m2 02.08.13, 13:18
      Żoliborz to od wieków prestiżowa dzielnica, dziś ceny spadają ok7tys za m2 , a warto się targować
      w zamian masz np. 3 -4 pokojowe mieszkanie z kominkiem - dziś to unikalne, duże okna i drzwi antywłamaniowe, wanna lub kabina z hydromasażem, bidetosedes, wszystkie rury w miedzi , piękne drewniane podłogi i parapety, kuchnie gdzie stanie stół i da się usiąść i zjeść obiad 4-5 os a także garderobę na 5 szaf do tego miejsce parkingowe w ogrodzonej posesji
      a jak ktoś chce mieszkanie do remontu to i po 5 tys za m2 da się utargować
      • terton2 Re: żoliborz już po 7-8tys m2 05.08.13, 19:47
        na bliskiej woli coś nowego budują, pewnie w przyszłym roku oddadzą, zależy kto co szuka. Taniej jest na obrzeżach, drożej bliżej śródmieścia
    • aiwom tam gdzie elita finansowa 04.08.13, 23:00
      misiana napisała:

> Potrzebuję Waszej pomocy!! Moja kuzynka myśli o przeprowadzce do Warszawy (ze w
      > zględu na pracę). W Lublinie ma własne mieszkanie i nie wie czy je sprzedać i k
      > upić nowe w Wawie, czy wynająć i też wynajmować w Wawie? A jak kupić to gdzie n
      > ajlepiej Waszym zdaniem??? Ja nie wiem co jej doradzić:( PS. będzie pracować w
      > centrum.

tam gdzie elyta finansowa:
      wyborcza.biz/finanse/51,108340,14363668.html?i=8
      • aiwom lista 04.08.13, 23:01
        wyborcza.biz/finanse/1,108340,14363668,Gdzie_mieszka_elita_finansowa_Warszawy___lista_osiedli.html
    • Gość: graza Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? IP: *.lublin.mm.pl 08.08.13, 20:57
      niedawno moja znajoma przeprowadziła się do stolicy, mieszka na Białołęce, osiedle coś tam lewandów. Długo szukała, mówiła że ceny są kosmiczne ale w końcu znalazła jakieś fajne mieszkanie właśnie tam.
    • 82misiek Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? 11.08.13, 02:13
      A co sądzicie o tej propozycjiO tej inwestycji lokalizacja bajka :)
    • musialaka Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? 13.08.13, 13:47
      ja też polecam pragę południe, to zupełnie co innego niż północ, przyjemna i spokojna okolica, żadnych burd, czy afer. mieszkam przy serockiej już kilka lat, piękny budynek, nikt go nie zniszczył, podziemny garaż utrzymany w należytym porządku, naprawdę dobra dzielnica na kupno mieszkania. teraz oferta z rynku pierwotnego się zwiększy, bo deweloperzy będą oddawać nowe inwestycje (chociażby Tryboń PPI), z rynku wtórnego też jest w czym wybierać, koleżanka szukała na wynajem z biura i znalazła w 3 dni.
    • autocash Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? 10.09.13, 23:23
      Jeśli ma zamiar przeprowadzić się na stałe (lub na długo), to polecałbym raczej sprzedać i kupić. Wynajmowanie meiszkania to praca na pół etatu - szczególnie w takich odległościach. A i czynsz, który otrzyma w Lublinie pewnie nie pozwoli jej na opłacenie warszawskiego lokum.
      Jeśli sprzeda, to też pewnie będzie musiała dołożyć do mieszkania, ale będzie to przynajmniej inwestycja we własne M.
      Co do lokalizacji - wszystko zależy od tego, gdzie będzie pracować.

---
      Twoja wypożyczalnia pojazdów w Warszawie
    • sui Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? 29.09.13, 22:17
      Witam Słoika :)
      co do mieszkania... lepiej niech popracuje. Nie wiemy czy spodoba się warszawski wyścig szczurów z rodowitymi warszawiakami z Pruszkowa, Grójca czy Piaseczna :).

Najtańsze są z dala od metra.
    • wendezja Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? 03.10.13, 13:14
      Ja byłam w podobnej sytuacji, jestem z Mazur, ale dostałam w Warszawie dobrze płatną pracę. W małym miasteczku na Mazurach miałam mieszkanie po babci (właścicielami byli moi rodzice, ale mieszkanie w zasadzie moje ;) ) i długo zastanawiałam się nad tym, czy wynajmować, czy kupić mieszkanie w Wawie. Prawda jest taka, że wszystko rozchodzi się o budżet, jaki człowiek posiada. Ja, po rozmowach z moimi rodzicami stwierdziłam, że sprzedam mieszkanie w rodzinnym mieście i kupię w Warszawie. Może to i znaczący krok, ale rozważając wszystkie za i przeciw tak zdecydowałam, w końcu jeśli mi nie wyjdzie to zawsze mogę wrócić do rodziców a mieszkanie w Wawie sprzedać. Ja pracę dostałam na Południowej Pradze, więc szukałam czegoś w pobliżu, kilka lat temu to jeszcze można było wziąć kredyt rodzina na swoim dla singli no i ja się na to kwalifikowałam. Ogólnie polecam tą dzielnicę, jest spokój, dużo fajnych bloków tam stawiają. Mi udało się znaleźć piękne mieszkanie w nowiutkim (wtedy) bloku od dewelopera (Tryboń PPI). Wszystkie formalności załatwilismy bez jakiś problemów, dostałam klucze no i mogłam się instalować na miejscu :) Najlepiej zawsze usiąść i spisać sobie wszystkie możliwe opcje, budżet, za i przeciw i wtedy dopiero wyciągnąć wnioski ;)
      • Gość: santiar Ostoja Wilanów IP: 85.17.141.* 07.10.13, 19:43
        A osiedle Ostoja Wilanów www.ostoja-wilanow.com/ ? Slyszał ktos, mieszka ktos? Podobno fajne, mi sie tez podoba. Zastanawiam sie nad zakupem mieszkania tam i bylbym wdzieczny za opinie:)
        • Gość: kinia Re: Ostoja Wilanów IP: *.net 16.10.13, 11:27
          Moi znajomi mieszkają tam od roku i bardzo im sie podoba. Bylam u nich kilka razy, rzeczywiście fajnie to wygląda, szczególnie jak sie ma dzieci.
          • horpyna4 Re: Ostoja Wilanów 25.10.13, 08:02
            Co kto lubi. Dla mnie po pierwsze za nisko, po drugie za płaski teren i beznadziejnie równej wysokości budynki; depresji można się nabawić. Bywam tam czasem, ale nie chciałabym mieszkać. Zresztą ja lubię korzystać z komunikacji miejskiej, a tam jeszcze długo nie będzie przyzwoitej. I niedługo nie da się jeździć samochodem ze względu na korki; w mieście najlepsze jest metro lub bezkolizyjny szybki tramwaj.

A jak trafi się taka powódź, jak bywa raz na kilkaset lat, to będzie tam wszystko zalane. Będzie to wyglądać gorzej, niż wrocławski Kozanów w roku 1997, bo tam przynajmniej były wyższe domy i w znacznej swojej części wystawały z wody...
    • Gość: anNka Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.13, 22:01
      jeżeli chce kupić mieszkanie w spokojnej cichej okolicy to polecam Międzylesie, przy ul. Motylkowej można kupić nowe mieszkania w dobrej cenie www.ulicamotylkowa.pl/o-inwestycji - szybko do centrum można dojechać koleją lub autobusami więc z komunikacją nie ma problemu
      • Gość: dinozak Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? IP: *.lublin.mm.pl 14.11.13, 12:58
        a ktoś wie coś o tej nowej inwestycji na Bliskiej Woli? Gdzieś mi się obiło o uszy, aktualnie nie mieszkam w Warszawie ale planuję się przeprowadzić w przyszłym roku bo przenosimy firmę do stolicy
        • czarek_sz Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? 14.11.13, 15:44
          Mieszkanie dobrze kupić przez agencję nieruchomości. Nie polecam żadnej nie jestem agitatorem. Osobiście kupiłem mieszkanie poprzez agencję Ogrodowa. Zadzwoniła do mnie bardzo sympatyczna kobieta i poprosiła o spotkanie. Oczywiście z żoną pojechałem :-) dzień dobry dzień dobry co państwa interesuje i świdruje oczkami. Porządne mieszkanie mówię w punkcie mnie interesującym. A gdzie łaskawy pan sobie życzy pyta. Na Bielanach mówię, tam mnie interesuje. Patrzy w papiery i mówi że na dziś nie ma nic. Po czym, po chwili, mówi że ma. I trzeba się targować. Trzydzieści patoli urwałem od zakapiora.
          • 1zorro-bis Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? 14.11.13, 15:46
            na Mokotowie......:S
            • czarek_sz Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? 14.11.13, 16:07
              Przecież napisałem durniu że na Bielanach :-)
              • 1zorro-bis Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? 14.11.13, 16:20
                a ja ze na Mokotowie.:D
                czarek_sz napisał(a):

> Przecież napisałem durniu że na Bielanach :-)
        • Gość: maria Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? IP: *.231.7.251.koba.pl 20.11.13, 11:09
          Chyba na początku września zaczęła się sprzedaż mieszkań na Biskiej Woli, z tego co sie orientuje mieszkania dwupokojowe są najtańsze w Warszawie
    • Gość: jaz warszawy Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.13, 20:27
      weź ty się opanuj i zostań w rodzinnym mieście, niedługo dzięki takim jak ty nie będzie można wejść do tramwaju, korkach spowodowanych autami na blachach LU, LLU, LRY itp itd nie wspominając...co za gó...!
      słoiki won!
    • Gość: kotecki Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.13, 13:21
      uderzałbym w nowe inwestycje, np. Piano House. tym bardziej, że to na Powiślu - jednej z lepszych dzielnic warszawskich
      • Gość: Witek Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? IP: *.eaw.com.pl 27.11.13, 10:35
        A co sądzicie o Ronsonie ?
        • dominik.robak Re: Gdzie kupić mieszkanie w Warszawie? 11.01.14, 16:25
          Obie inwestycje będą niedaleko siebie, co tylko dowodzi tego, jak atrakcyjna jest ta lokalizacja. i dla siebie jak ktoś szuka, czy chce zainwestować. Tam za chwilę będzie otwarta stacja metra, więc to są naprawdę złote inwestycje. Piano mi się podoba. Patio w formie miniparku w sumie oryginalne i pasuje do Powiśla. Pomysł na nazwę i elewację był o tyle trafiony, że rzeczywiście jeśli chcieli być rozpoznawalni na tle kilku inwestycji to będą, bo łatwo będzie skojarzyć budynek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka